|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Zaciągnęłam się i jednak nie pachnie jak Radical
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Ja nie myślę...
![]() Mam mniej niż połowę szamponu Joanny naturia, kupiłam Ziaję pro przeciw wypadaniu i ma mi przyjść 500 ml szamponu Bingo. Kiedy ja to zużyję?! Teraz używam Ziaji by mieć jakieś efekty, ale jak przyjdzie Bingo to będzie kusić, tym bardziej, że jest czekoladowe Ale mam problemy
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz będę wcierać Radical
![]() Cytat:
![]() Wysłałam http://www.infopraca.pl/praca/zatrud...widnik/7045233 Mogłoby się udać bo do galerii mam 10 min drogi spacerkiem.
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
I do tego planuję kupić Babydreama by na całego zacząć pielęgnację bez silikonów i SLS. Chyba zacznę myć kilka razy dziennie
|
#1865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę,że do Ciebie zadzwonią. 15 wolnych wakatów - duża szansa ![]() Fajnie,że przez infopracę, bo będziesz mogła śledzić los zgłoszenia. Ja jutro mam tą rozmowę o 14. Ale jakoś nie jestem zbyt przekonana. Nie lubię iść na rozmowę, kiedy tak naprawdę znam malutko szczegółów. To przez agencje, dobrze,że chociaż firmę mi podał. Chociaż wiem tyle,że to nie krzak ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
W nocy czytałam też fajnego bloga, na którym dziewczyna polecała do mycia włosów - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html Ja w środę odbieram z poczty trzy indyjskie olejki, potem jeszcze tylko kupuję ten - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html i koniec tego wydawania pieniędzy
|
||
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłoby się udać. W międzyczasie szukałabym czegoś ambitniejszego. Coś mi się tylko nie podoba w tej infopracy. Jak wchodzę w swoje dane i biorę podgląd CV to nie można go zapisać tylko wyskakują jakieś krzaczki ![]() Będziemy trzymać kciuki ![]() W ogóle to odezwał się do mnie na fb chłopak, który pracuje tam, gdzie byłam ostatnio na rozmowie Napisał, że jest niemal w 100% pewien że to byłam ja. Pytał czy byłam tego dnia na rozmowie. Przykuło jego uwagę moje spojrzenie |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie swędzi skóra po oliwkach
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Niedługo trzeba iść spać. Jutro wtorek a więc lumpeks
|
|
|
|
#1869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niieee.. aż tak ambitna nie jestem.. Kupuję gotowe, tym razem miałam serowe. Coś ty, mieszkam jeszcze z rodziną, przyszedł TZ,do tego jakiś gośc wpadnie, u mnie obiad gotuje się zazwyczaj na 6-7 osób ![]() Też jak mnie nosi złażę do kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakich olejków do buzi używasz? ![]() Cytat:
Cytat:
niby woda brzozowa same dobre recenzje zbiera, ale tym się spokojnie urżnąc można ![]() Cytat:
![]() Jakie olejki odbierasz? Kupiłabym coś, tylko na nic się zdecydować nie mogę z olejkami tez zawsze mam kłopot bo ja jasny blond, i nie chce żeby przyciemniało, więc lista się skraca automatycznie o połowę. I chyba nie chce nic na bazie oleju mineralnego. No i nie chce czegoś co już miałam
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Maryhai woda brzozowa i woda pokrzywowa pachną spirytem
A tak mi przetłuszczają się teraz kłaki, że nie ma mowy o podrażnieniu i wysuszeniu, za to po Alterze (?) mam łupież |
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Jej, nałożyłam olejek Khadi (stymulujący wzrost włosów) i jego zapach jest..okropny. Utwierdzam się w tym przekonaniu ponownie. Aż głowa od niego pobolewa. No nic, czego się nie robi dla włosów
|
|
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Feaa - a której Alterry używasz? Z Papają,tak?
Kurde..chcę ją wypróbować
|
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja zasłyszałam w jakimś głupim komediowym serialu amerykańskim mafiny i teraz nie przestaje mnie to smieszyć
|
|
#1875 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dam znać jak było,ale dopiero wieczorem, bo po rozmowie idę na tą lekcję, na zajęcia i do kina. Ha, nieźle zapełniony dzień jak na mnie ostatnio,co? ![]() Pewnie sporo się zgłosi,to prawda.. ale Ty się postarasz i Cię przyjmą Ja daaawno temu byłam na kilku rozmowach w sklepach z ciuchami i zawsze padało to samo pytanie: "Czemu akurat nasz sklep" i "Co się Pani najbardziej podoba w naszym sklepie". Tak było zarówno w Big Star, jak i w H&M, w Tally Weijl itp. Mogą też poprosić o odegranie jakiejś scenki typu słynne zaczepienie klienta "czy można w czymś pomóc?" Możliwe,że zaproponują Ci też dzień próbny - głównie polega na odwieszaniu rzeczy z przymierzalni i sprzątaniu ,no,ale zawsze coś.Wadą jest to,że (przynajmniej kiedyś i w Warszawie) na takich stanowiskach są niskie stawki. Najwyższa z jaką się spotkałam to w H&M, z 3 lata temu - 10zł brutto czyli 8zł do ręki/h. A tak to 8-9zł brutto.. Raz mi zaproponowano, w dosyć dobrym sklepie - 7zł brutto ![]() A wiecie jaki był największy hardkor?? ![]() Kiedyś widziałam ogłoszenie dot. pracy w ciuchlandzie. Było podane gg do kontaktu. Napisałam, dziewczyna mi opisała co i jak itp itd.. przeszło do stawki................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .... ![]() 2zł/h BRUTTO. Oczywiście na tym nasza rozmowa się skończyła, ale Pani jeszcze dopisała mi "Ale Wie Pani, z premią to może wyjść nawet - uwaga - 8zł/h brutto" ![]() Cytat:
![]() Hehe Wątpię, myślę,że poprostu mu się spodobałaś i wiesz, próbuje chłopak zagadać. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Grunt,że pasuje![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() Mikuś, ale Ci zazdroszczę tego lumpka. Super łupy. Ile jest z W-wy do Świdnika? Cholera, może taka wycieczka by mi się bardziej opłaciła niż wydawanie kasy w markowych sklepach ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to też biorę leki, które działają niekorzystnie na włosy. A jeszcze moje odżywianie masakra. No,ale prawdą jest,że akurat nad tym drugim można samemu zapanować.No nic, musimy wcierać, olejować, wzmacniać i liczyć na to,że się uda ![]() Cytat:
Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-02-20 o 23:33 |
||||||
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Ej, ale ja to raz mówię mufiny a raz mafiny, a teraz te mafiny to i mnie śmieszą
Ula, tak, ja mam ten z papają. Nie podeszła mi ta Alterra. Za to olejek jest boski Idę spać bo padam. W ciągu ostatnich 48h spałam jakieś 7 a pobudka wcześnie.. zrobię gofry na śniadanie! |
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
O.. też bym chciała gofry na śniadanie
![]() A co do Alterry to ja jednak spróbuję zrobić ostatnie podejście. Ostatnie - mam na myśli szampony - ten z morelą i granatem niezbyt mi pasowały. Chociaż niby granat nie był taki zły. Papaja mnie kusi dlatego, bo ma dalej ten alkohol no i Miki go zachwala. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- A co ilości przespanych godzin w ciągu doby, to ja kiedyś byłam hardkorem, o tak.. Pracowałam w Call Center - brałam głównie zmiany 16h lub 24h. Np. w we wtorek przychodziłam do pracy na 15, zostawałam do 7 rano w środę, potem w środę wracałam na 15 i zostawałam do czwartku do 7 itp itd ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- W ogóle to ja jestem jakaś no...nie chcę rzec "nieudacznik",żeby Smerfetka się nie wkurzyła , ale ja nie umiem nałożyć 1 łyżeczki oleju na skalp i na włosy, nie ma bata.Próbuję różnymi sposobami, ale nic z tego. Narek nakłada na swoje włosy 1 łyżeczkę, a przecież ma 3 razy dłuższe niż ja ![]() Czytałam jej sposób itp, ale no ja nie umiem. Niezdara ze mnie.A trochę mi żal tych drogich olejów. Ten Khadi czy Sesa to już trochę wyższa półka. Przykładowo - Khadi kosztował chyba coś ok.50zł. Ekhm.. czy to tylko moje wrażenie, czy wszyscy już poszli spać i gadam a właściwie piszę sama do siebie? Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-02-20 o 23:46 |
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy pewnie poradziłabym sobie ale na takiej rozmowie gdzie musiałabym odegrać jakąś scenę chyba narobiłabym w gacie ze strachu Jedynie godziny pracy kiepskie bo od 10-20 czyli cały dzień w robocie ale póki nie mam męża ani dzieci mogłabym tam siedzieć Miałabym bliziutko do domu. 2 zł brutto O tyle dobrze że kulturalny i nienachalny chłopak no ale wiadomo z podrywu nici Niektórzy to przechodzą sami siebie ![]() Jak coś to zapraszam. Mogę Cię przenocować ale musiałabyś spać ze mną
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Mikuś, Też nienawidzę publicznych wystąpień.
Wzbudzają we mnie paniczny lęk ![]() No nic, trzymajmy kciuki,żeby obyło się bez scenek. 2zł brutto zapamiętam do końca życia A co do odległości - nie tak dużo, myślałam,że więcej. Wezmę to pod uwagę i może kiedyś Cię nawiedzę
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nakładam spore ilości oleju. Alterrę mam mniej więcej w połowie
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe, jak się u mnie sprawią indyjskie olejki. W zeszłym roku i na początku,jak zaczynałam olejowanie,stosowałam głównie oleje naturalne, takie sklepowe. A teraz będę miała w sumie 5 indyjskich,dwa alterry i kokosowy.
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzęsą mi się ręce i gadam głupoty ![]() Trzymajcie żeby w ogóle się odezwali ![]() Byłoby super Lecę spać |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
ja męczę lniany, chcę go wykończyć zanim minie data ważności. Nakładam go tyle, że aż kapie, a z buteleczki nie ubywa
![]() Co do nakładania - ja wylewam trochę na dłoń, rozcieram w dłoniach, głowa w dół i dłońmi "prasuję" włosy
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hm, może wypróbuję ten sposób. Ja wcześniej cały czas wylewałam na ręce i wmasowywałam, ale ostatnio właśnie po przeczytaniu notki Narka robię tak,że wylewam trochę oleju do miseczki, maczam w tym palce i tak nakładam na włosy. Racja,zaoszczędzam ilość, ale to nadal większa ilość niż 1 łyżeczka ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Kciuków nie dam rady trzymać cały czas, ale wierzyć w Ciebie będę dopóki nie zadzwonią
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że ewentualne efekty nie są natychmiastowe.---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Czas iść spać, muszę wstać o 5:30 Dobranoc
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
loluska Hej, hej !! Piękne włosy
![]() 19agusia91 E tam krzywee.... Piękne i długie, pozazdrościć ![]() Właśnie skoczyłam nadrabianie Was....1:30...czas spać Dobranoc
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam siły nadrabiać 2-ch stron. Dzień dobry
![]() Zaraz lecę na uczelnie. Słońce dzisiaj pięknie świeci
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdradzisz jak ma na imię, bo kojarzę jednego chłopaka stamtąd ![]() Kurde, ciekawe jak Cię znalazł. ![]() Cytat:
![]() I wczoraj już było takie inne powietrze na dworze, takie przyjemniejsze.
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie też słoneczko świeci ale niestety dzień spędzam w domu ![]() Cytat:
Ula 2 zł Cytat:
dzięki Miłego dnia i owocnego w nowe mm włosów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
Ale mam problemy

Tym bardziej, że ewentualne efekty nie są natychmiastowe.
A zdradzisz jak ma na imię, bo kojarzę jednego chłopaka stamtąd