|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
katrin straszne to co pisesz , najgorszeze kobieta zdana tylko sama na siebie
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Tak, dziewczyny zdrowie , zwłaszcza dzieci , jest najważniejsze.
Nie pieniądze, nie rzeczy materialne , ale właśnie zdrowie !!!! Zawsze powtarzam mojemu synowi, że po pierwsze ma dbać o siebie w sencie zdrowia, po drugie zdobywać wiedzę , po trzecie umieć mądrze pomagać innym, bo pieniądze to rzecz nabyta, jednego dniu są drugiego dnia możemy ich nie mieć, a żyć trzeba. Ja dzisiaj jakaś przybita. Od trzech i pół godziny slęczę przy komputerze. Łeb mi napitala, musiałabym zrobić sobie przerwę, bo juz nie wiem co piszę, ale jeszcze chwilę musze wytrzymać. Wpadłam do was w celu odstresowanai
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kathi, u mnie te wyliczenia się nie sprawdziły na pewno w przypadku Aleksa, a z Aniką już nie pamiętam ale chyba też wyszło na odwrót Tym bardziej niech mąż próbuje sam uspokoić Gabi bo potem przez kilka nocek może mieć nieciekawie. Katrin, okropne Biedna dziewczynka Oby przeżyła, choć tak naprawdę w takiej sytuacji to już trudno powiedzieć co by było dla nich lepsze A jej stan był spowodowany wyłącznie wcześniactwem? Bo chyba nie, jeszcze pewnie doszły inne problemy, skoro właściwie była w stanie wegetatywnym.
|
|
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Katrin wrzesnień fajny, przecież ostatnio mieliśmy wiosnę az do końca listopada
![]() To napewno trudne patrzeć na swoje chore dziecko i nie móc mu pomóc.. Kathi o biedna ![]() Seona moje dziecko śpi jeszcze po 1,5-2 godziny, ale czasami go nie kładę jak widzę że jest w dobrym humorze. Marika żyje
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
to niech się odezwie, bo miała się odezwać, szukała pracy i zniknęła
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis odczulam jak bardzo potrafi meczyc jednoczesne mycie podlogi i gadanie przez telefon hihi, az kolezanka sie zapytala co robie ze mam taka zadyszke
Ostanio bardzo odczowam ta koncowke ciazy , chyba taka sloniowata to przy zadnym dziecku nie bylam , a tu chodze jak pingwin i tylko postekuje , jak mala zacznie pedalowac to mam wrazenie ze urodze tak kopie po dole macicy ,a zeby bylo milo to upodobala sobie moj jeden bok i sie wypina. Ciagle spac mi sie chce ,tylko jak sie poloze to zasnac nie moge kolko graniaste |
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
Jestem w domu od czwartku wieczorem, ale dopiero teraz mogę napisać bo wcześniej Antoś dawał czadu, a teraz jest z tatusiem u babci. Nie chcieli nas wypisać do domu bo Łukaszek ma problemy z oddychaniem. Miał bardzo zapuchnięte śluzówki w nosku. Teraz jest lepiej, ale musimy chodzić na kontrole do szpitala. W szpitalu byłam tydzień w jednoosobowej sali, myślałam że pypcia dostanę. Mały jest cudny, kochany i jak na razie spokojny. Jana drugi dzień, ba nawet w ten sam dzień co rodziłam mogłam wracać do domu, tak się dobrze czułam ![]() Jak Antoś pójdzie w poniedziałek do żłobka to wstawię zdjęcia i napiszę więcej. Dziś mamy pierwszych gości
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia to cudnie ze jestescie juz w domu i powoli dochodzicie do siebie . Wazne ze maly ma super opieke . CO do bycia samej w pokoju to kurcze czlowiek mysli ze to tak fajnie a w efekcie koncowym nudy na pudy
CZekam na foteczki |
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
jak dobrze, że już w domu
![]() a jak Antoś zareagował na brata? ucieszył się, że mama wróciła?
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, super że już w domku
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestem juz po ostaniej wizycie u ginekologa , mala wazy cos okolo 3 kilo , lekarz wrozy ponad 4 przy porodzie i nic sie nie zmienilo , jest glowa do gory i ma malo miejsca, tak wiec nawwet jak fiknie to bedzie cud a jak fiknie to glowqa jest juz w tej chwili tak duza ze i tak i tak cesarka
Tak wiec spokojnie przygotowuje siE NA 5 MARCA |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi, to pewnie cc Cię czeka. Moja chyba dość późno się odwróciła, coś koło 33 tc
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
A co tu tak cicho? Gdzie się wszystkie podziały?
Smacznych pączków dziewczynki! Ja zżarłam już jednego i teraz mnie mdli, mam za swoje Kathi, no to czekamy, dwa tygodnie zostały, ale ci zazdroszczę, ja już bym chciała się rozpakować a tu jeszcze 7 miesięcy ![]() Małgosia, czekamy na wieści, buźka dla Łukaszka |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin mi się ta ciąża masakrycznie dłużyła i nie mogłam doczekać się porodu, a w poprzedniej to tak uwielbiałam swój brzuch, że deprecha mnie dopadała na samą myśl, że go nie będzie
|
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Seona, dobre
. Ja w poprzedniej doczekać się nie mogłam kiedy urodzę, żeby w końcu wykąpać się w wannie jak człowiek. Pod koniec czułam się jak tuczna maciora
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
hej Laski
![]() u nas bez zmian, nadal w dwupaku, ale już powoli pakuje torbę do szpitala to terminu teoretycznie 11 dni, więc to chyba pora ![]() dziś zabrałam się za robienie faworków, bo od pączków mam mamę wczoraj już zaczęłam świętować tłusty czwartek ![]() ciasto na faworki chłodzi się w lodówce, a w piekarniku robią się bezy, żeby nie zmarnowały się białka ![]() aż mi się nie chce wierzyć, że to już końcówka ciąży i niedługo zobaczymy Dorotkę
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
katrin to ja wlasnie tak sie czuje , do tego zawiasy mi siadaja i to te dowcipne.
W poprzednich ciazach czulam jak mi sie rozlaza biodra w panewkach a teraz normalnie pachwiny mi rozsadza rumiankowa oj pora pora ty 11 a ja 17 a moze na mnie poczekasz ??Moge na faworki wpasc i paczki , ja nic nie robie , kupilam 3 paczki i juz ich nie ma , ale swojskie smakuja inaczej buuuuuuuuuu |
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja wczoraj wciągnęłam pięć pączków, a co ![]() Katrin, mnie druga ciąża zleciała znacznie szybciej niż pierwsza, tylko pierwszy okres był dłuuugi. A odkąd się dowiedziałam że to córa to już leciało ![]() Rumiankowa, to czekamy Ale fajnie...Kathi, oj współczuję, w ogóle nie znam takiego bólu. |
|
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
u nas bez zmian
przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 200g Dorotka na razie nie ma ochoty na pojawienie się po tej stronie brzucha ![]() wczoraj obiadłam się faworkami i obwarzankami, dzis kontynuuję ![]() dziś na obiad Małż zrobił pizzę pychota ![]() Kathi, ja chętnie urodzę na początku marca, bo ja sama z 2
|
|
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, a co tu taka cisza?
Wiecie, że u mnie czuć wiosnę? Wprawdzie śniegu jest mnóstwo, ale słoneczko świeci i temp na plusie, więc rano poczułam zapach topniejącego śniegu i mokrej ziemi, nie mogę się juz doczekać wiosny, wysiałam już pomidorki do doniczek i wczoraj posiałam kiełki w kiełkownicy .
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin u mnie też czuć wiosnę
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- jak sie czujesz? |
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
No przynajmniej Seona się objawiła, bo pustki straszne
.Tę ciążę znoszę znacznie gorzej niż poprzednią, mam przez cały czas dziwne mdłości, coś na kształt zgagi, ale to nie zgaga, takie dziwne uczucie w ustach, zawroty głowy, często jakieś duszności. Wieczorem o 20 padam na pysk, nic mi się nie chce robić, nie mam w ogóle energii. I już czuję się ciężko, chociaż przytyłam ok. 1,5 kg jak na razie . Ochoty na seks kompletnie brak . Obżeram się i obawiam że przytyje w tej ciąży sporo, bo jestem w znacznie gorszej formie fizycznej niż poprzednio, w pracy cały czas siedzę, w domu też nie mam za wiele aktywności, mam nadzieję, że wiosną jakoś się rozruszam trochę .No, ale nie moge narzekać, bo jak do tej pory nie męczą mnie porane mdłości i nie wymiotuję a tego się najbardziej bałam, bo nie wiem jak w pracy bym sobie z tym poradziła. Na razie jeszcze nie powiedziałam szefowej, niebawem muszę to zrobić, bo brzuch zaczyna być widoczny znacznie szybciej niż w poprzedniej ciąży. |
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś byłam w szpitalu na kontroli, wszystko pozamykane, szyjka długa, szybko nie urodzę
jak nic się nie będzie działo, mam się zgłosić za tydzień na kontrolę ![]() wcale nie czuję, że to końcówka ciąży jest zupełnie lepiej niz w poprzedniej - dużo mniej przytyłam (teraz mam na plusie 17,5; tamtą kończyłam +29kg ), prawie nie puchnę, ciągle noszę obrączkę (w poprzedniej ciąży zdjęłam ją 3 miesiące przed porodem), generalnie dużo lepiej się czuję ![]() poza tym, że ciągle zasypiam razem z Gosią ale ona chodzi spać 21.00-22.00, więc to nie najgorzej ![]() dziś spakowałam wreszcie torbę do szpitala
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Hellou
katrin wsüolcuje urokow poczatku ciazy rumiankowa dopiero torbe spakowalas ??? Odwazna dziewczyno !! To sie zapowiada ze bedziemy rodzic razem Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia , okazalo sie ze mandat bedzie w granicach 150 -250 euro a ze to juz drugi takowy w tym roku a mamy luty to troche sie zdenerwowalam , a raczej wpadlam w szal. Efektem byly skorcze , mala przestala mi sie ruszac a my wyladowalismy w szpitalu. Ktg wyszlo dobre , skorcze nieregularne ale silne - przetrzymali mnie do wieczora i na moja prosbe puscili do domu z zaznaczemiem ze mam lezec i zero stresu bo bedzie dzidzia wczesniej na tym swiecie . W razie kolejnych nieregularnych skorczy i tak silnych nie beda mnie pytac o zdanie tylko potna Najbardziej sie smiala polozna jak jej powiedzialam ze ja musze do domu bo dzieci maja nastepnego dnia bal karnawalowy i kto je przebierze??? Do tego to ja jeszcze okien nie pomylam |
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi dobre
![]() Katrin mi tez bardzo szybko w drugiej ciazy brzuch wywalilo trudno bylo ukryc a chcialam do 3 m-ca nie mowic, ale domyslali sie wszyscy![]() Qrcze, problem mamy w domu, mój Tata 10 lat temu chorował na raka płuc, ma wycięte jedno płuco jest na rencie, ale od tamtej pory wszystko było super, żadnych nawrotów nic. I ostatnio coś mu "wyrosło" na ręce, najpierw myślał, że się gdzieś uderzył i że to taki guz i siniak od uderzenia o coś, ale nie znikało i poszedł zrobić badania i biopsja źle wyszła i teraz w marcu idzie do szpitala na dalsze badania och tak strasznie się martwimy, oby to nic złego nie było trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Katrin, obstawiam dziewczynkę Mnie w drugiej ciąży też od razu brzuch wywaliło, i miałam znacznie większy niż w pierwszej. Choć przytyłam dokładnie tyle samo. W pierwszym trymestrze tej drugiej nie przytyłam ani grama ale za to potem do 20 tc to już leciało niemal z dnia na dzień. Aż dziw że udało mi się nie przekroczyć 10kilo, tylko chyba z powodu dłuuugiej choroby, schudłam wtedy i dośc długo nie mogłam nadrobić. Rumiankowa, to czekamy spokojnie ![]() Kathi, nieźle, uważaj na siebie Seona, trzymam kciuki za tatę |
|
|
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
Kathi, oszczędzaj się, dwa tygodnie zlecą szybko i już będziesz za swoją Laurką
![]() Seona, przykro mi, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki Rumiankowa, życzę więc szybkiego i bezbolesnego porodu Gosikk, oby się sprawdziło twoje obstawianie . Jesteś niemożliwa, jak można w ciąży przytyć mniej niż 10 kilo, ja już mam na + jakieś 1,5 kg, a to dopiero początek 3 miesiąca. już ledwie się wczoraj w dzinsy wbiłąm, w pasie musiałam gumkę recepturkę założyć . Znów mi pewnie w biodra i uda pójdzie a jeszcze po poprzedniej nie zrzuciłamJakoś mi dzisiaj jest strasznie duszno, tylko zerkam na zegar, żeby do domku iść a tu jeszcze 4,5 godziny |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Seona tak mi przykro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

Tym bardziej niech mąż próbuje sam uspokoić Gabi bo potem przez kilka nocek może mieć nieciekawie. 

.
trudno bylo ukryc a chcialam do 3 m-ca nie mowic, ale domyslali sie wszyscy