|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Witam wszystkie mamy
Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia , okazalo sie ze mandat bedzie w granicach 150 -250 euro a ze to juz drugi takowy w tym roku a mamy luty to troche sie zdenerwowalam , a raczej wpadlam w szal. Efektem byly skorcze , mala przestala mi sie ruszac a my wyladowalismy w szpitalu. Ktg wyszlo dobre , skorcze nieregularne ale silne - przetrzymali mnie do wieczora i na moja prosbe puscili do domu z zaznaczemiem ze mam lezec i zero stresu bo bedzie dzidzia wczesniej na tym swiecie . W razie kolejnych nieregularnych skorczy i tak silnych nie beda mnie pytac o zdanie tylko potna |
|
|
|
#3992 |
|
Raczkowanie
|
88natka, widze ze dziewczyny nie spaly podekscytowane czy sie u ciebie rozkreci. Stresujace sa takie falszywe alarmy, nie dziwie sie ze nie usnelas
I u mnie juz czas na jakies objawy, brzuszek mi sie zaczal obnizac. Jak usiade to " siedzi mi na kolanach" Ale to juz jutro zaczynam 39 tc wiec chyba normalka. MoniaHan snilas mi sie dzis. Bylam u ciebie w UK i pokazwalas mi jakie fajne kupilas lozeczko turystyczne. A po za tym zachwycalam sie jakie piekne drewniane podlogi masz w domu.
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż że jestem blondynką i nie mogę dodać diety to przesyłam ją tutaj
![]() Ale pojawił się jakiś błąd Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-02-21 o 08:00 |
|
|
|
#3994 | |||
|
Zakorzenienie
|
poszłam spać przed 4 ![]() i takie pytanko czy Wy w okolicach 30-34tc też macie takie nagłe skoki wagi? - nie żeby znowu się żaliła czy coś tylko grzecznie pytam. Bo ja wcześniej tyłam do 1kg w ciągu trzech tygodni, a teraz tyje po 3kg ![]() Niby gdzieś wyczytałam, że w tym okresie można więcej tyć. 29lutego mam wizyte minęło 1,5tygodnia od ostatniej wizyty a ja już mam prawie 2kg więcej z rana na czczo na golaska i z tymi pierścionkami i obrączkami jak to jest? To, że nie mogę ich zdjąć bo paluchy mi spuchły to wina wody czy przez to, że utyłam? ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
i jak jadł te obiady o 22 to znowu przytył? ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() to a chyba też muszę przestać się denerwować bo jak mi moje zdenerwowanie wywoła skurcze a ja dość nerwowa jestem ![]() a czy po urodzeniu dziecka jak bym chciała wyjść wcześniej to mogę na własną prośbę? ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie na razie juz tak nie meczy Cytat:
|
||
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
to Ci nie cały miesiąc został
![]() a ja im bliżej tym bardziej się boję |
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przytył bo nie miał kiedy spalić tego co zjadł to chyba nie jest takie dziwne bo na noc nie powinno się objadać a jeszcze wszystko zależy od przemiany materii.
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5kg od wizyty do wizyty czy 5kg od początku ciąży? ja też często jem późno np ok 21-22 czasem później, ale nie idę spać od razu tylko po ok 2h jak nie lepiej a czasem krócej, bywa różnie. |
|
|
|
|
#3999 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Puchniecie palcow zdarza sie w ciazy,nie od grubosci. Ale dlaczego chcesz wychodzic wczesniej po porodzie?Ja bym zostala ile kaza,tym bardziej ze teraz jakos dlugo sie nie lezy.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-02-21 o 08:56 |
|||
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z Antkiem przytyłam tylko 9 kilo przez całą ciążę
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja już myślałam, że 88natka będzie kolejną mamusią rozpakowaną
Mnie też wczoraj podczas wchodzenia i schodzenia ze schodów z 5 piętra jakieś skurcze złapały, aż mi dech zapierało, musiałam przystawać bo myślałam że nie wytrzymam, ale jakoś wróciłam do domu i przed snem miałam jeszcze lekki skurcz, a potem nic się nie działo, tylko strasznie w nocy twardniał mi brzuch. Miałam wrażenie jakby Malutka tak się napinała i ciągle biegałam siusiu, nawet nie policzę ile razy mi się zdarzyło. Jestem strasznie niewyspana, od kilku dni ciągle mam te same problemy i przez to ciężko mi zmrużyć oko.
|
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z wagą stoję w miejscu, taka widać moja uroda
,że na końcu stopuje, ale nie ma co mi zazdrościć , bo ja jestem wielorybkiem z natury....Wczoraj w sklepie Panie zdziwione ,że to już końcówka ciązy, bo ponoć tak promiennie wyglądam , nie ma jak się dobrze zamaskować w czarne ciuchy i troszkę podmalować No i znów moj hemoroid mnie boli jak cholera, wypierniczę go w kosmos jak tylko będzie możliwość. Nowaken ta dieta to tzw. kopenhaska chyba , co? efekt jojo po niej jest jak nic, do tego jest bardzo niezdrowa, dużo dużo białka , niech tż Jej za często nie stosuje , żeby na zdrowiu się Mu to nie odbiło. |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Jeszcze Was nie nadrobilam Tylko te strone ![]() Jolka, mogly spuchnac Ci palce, z grubosci to raczej bys nie mogla z dnia na dzien po prostu nie zdjac obraczki- wiec woda Ci sie troche zatrzymuje- po porodzie zejdzie Ja wczoraj kolo 18 pojechalam z mezem do firmy i jeden odczyt zrobic, podskoczylismy po pieczywo (i mini paczki ) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo ciekawe ciekawe dzisiaj od wstania dokucza mi spojenie, ale to i tak pikus z tym co wczesniej mialam Ide nadrabiac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No powiem Ci że wtedy dopiero przytył po 8 miesiacach ale utrzymałby się dalej gdyby nie ta druga praca
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja po prostu nie mam na nic siły a tyle jest do zrobienia wokół :/ I jeszcze po pączki Ci się chce biegać Podziwiam
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Wczoraj mialam pracowity dzien i po szkole rodzenia juz nie mialam sily skrobac! Natka, ale mi cisnienie podskoczylo jak zaczelam o skurczach czytac Mam nadzieje ze jednak cos sie rozkreci za niedlugo Jolka ja w tych tygodniach wlasnie , o ktorych piszesz tyje 1 kg tygodniowo i tez jem tak jak zawsze po prostu, i moj gin mowil ze na pewnym etapie wiekszosc kobiet tak ma po prostu. Starams ie o tym nie myslec. Ja jem jak jestem glodna i az sie najem inaczej zle sie czuje. A palce puchna bo nabralas wody i pewnie rowniez dlatego waga Ci skoczyla! Kathi, nie stresuje sie, wiem ze czasami ciezko, ale nie ma sensu A co do wlosow to ja musze tak jak Gucia umyc codziennie, strasznie mi sie wlosy nadal pomimo ciazy przetluszczaja!
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty juĹź mamy wiÄc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Hej dziewczyny! niestety od wczoraj nie mam neta, bo ta zryta wlascicielka jak sie dowiedziala, ze sie wyprowadzamy to go nie oplacila! no brak slow na nia! jeszcze tylko 9dni i wyprowadzka. pisze z tel, ale moj jest beznadziejny do internetu
nawet nie moge Was podczytac. mam nadzieje, ze wszystko ok! odezwe sie w miare mozliwosci. Milego dnia
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aaagga;32441767]88natka, widze ze dziewczyny nie spaly podekscytowane czy sie u ciebie rozkreci. Stresujace sa takie falszywe alarmy, nie dziwie sie ze nie usnelas
I u mnie juz czas na jakies objawy, brzuszek mi sie zaczal obnizac. Jak usiade to " siedzi mi na kolanach" Ale to juz jutro zaczynam 39 tc wiec chyba normalka. MoniaHan snilas mi sie dzis. Bylam u ciebie w UK i pokazwalas mi jakie fajne kupilas lozeczko turystyczne. A po za tym zachwycalam sie jakie piekne drewniane podlogi masz w domu.[/QUOT o to fajnie ze do mnie przyjechalas nie mam co prawda podlog ladnych drewnianych u siebie w domu (wszedzie dywany), ale moglabym Ci pokazac przepiekne drewniane podlogi (ponad 200-letnie, ale w super formie) w domu obok, to moze tam Ciebie zaprowadzilam a lozeczko turystyczne Tz kupil w niedziele![]() Natka to mialas noc ![]() Emigra szalejesz ![]() a ja jutro jade sie zwazyc i zmierzyc, u poloznych w centrum zdrowia obok apteki jest maszyna do wazenia i mierzenia, wrzucasz pieniazek i drukuje pomiary.potrzebuje te pomiary swoje na wizyte w szpitalu, w czwartek jedziemy ogladac porodowke (ta gdzie mozna rodzic w wodzie, mozna miec aromaterapie i masaze i gdzie rodzi sie w domowe atmosferze). jaka piekna u nas pogoda dzis, a w czwartek ma byc +17, i w rejonie w ktorym mieszkam (wschodnia Anglia) jest bardzo sucho (oficjalnie ogloszona jest susza) - ostatnio bylo tak 90 lat temu. zaraz drzemke sobie sprawie, milego poranka |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dobrze że wszystko wyszło OK i nie denerwuj się więcej. Wiem że jednak to trochę kasy jest ale najważniejsze jest nie teraz to tylko Ty i dzidzia. Cytat:
Myślę że puchnięcie palców to kwestia zatrzymania wody w organiźmie. Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Wczoraj jak kładliśmy się spać to mały zaczął trochę fikać więc mówię TŻ aby dał ręke na brzuch i był taki zadowolony ciągle pukał aby mały mu odpowiedział ![]() a dziś znów godz.8 i pobudka przez skurcz tym razem lewej łydki na dodatek coś brzuch mnie pobolewa :/ Teściowa zawiozła mi mocz na posiew do lab. Ciekawe jakie będą wyniki.... Wczoraj zamówiłam kilka rzeczy na all.... gaziki, płatki kosmetyczne, spray nosefrida i ten aspirator. za dzisiejsze wizyty![]() Natka wprowadzasz atmosferę pełną napięcia jak w dobrym filmie ![]() Czytam Twoje wpisy z zapartym tchem wyczekując " dziewczyny zaczęło się jadę do szpitala"
|
||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma chyba lepszej diety niż MŻ, MJ , ŻP itd. , najtrudniejsza, efekt nie za szybki, ale jedyna trwała w efekcie, z tym że życie na niej jest smutniejsze o tą rozkosz najadania się do syta Ja dzisiaj sobie robię Podkoziołek , nawpierniczam się jak prosiak ,od jutra do piątku to pewnie mało co zjem , więc dziś sobie pofolguje a co mi tam |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() My po śniadanku...bułeczka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką + kawka inka![]() 88natka ... mam nadzieję, że dziś będziesz czuła się lepiej Mnie wczoraj wieczorem tez dorwało i miałam jeden za drugim... ale zasnęłam .W nocy zadzwonił budzić na fenoterol i wyłączyłam go i poszłam spać... zamiast 0 2 wzięłam o 4 czyli po 6-ciu h i jakoś brzusio nie wariował ... choć skurcze w nocy też były... GUCIA jak można samej teraz sprawdzić szyjkę??? Ja już nie dosięgam tam Ja na bank puchnę czuję po paluchach.... tak może od kilku dni mam, wcześniej zero problemu .... i waga moja ostatnio doprowadza mnie do frustracji ... z dnia na dzień idzie kolosalnie do góry... w tydzień ponad 1 kg! ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-21 o 09:37 |
|
|
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konia, jeszcze tylko jutro i potem WIELKI DZIEN Szkoda ze nie wiesz o ktorej godzinie beda ciac bo tak to trzeba kciuki caly dzien trzymac a to moze byc troche uciazliwe
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
mnie od rana pobolewa brzuch, tak jakby na okres... za razie wzięłam 2 nospy i staram się zrelaksować troszkę... ale jak tu się zrelaksować jak mam o 11 wizytę u diabetologa i muszę niedługo wyjść z domu co do puchnięcia, to mi od 3 dni strasznie dłonie puchną dziś rano lewej dłoni nie mogłam zasisnąć w pięść, teraz już przeszło Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-21 o 09:50 |
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale najwazniejsze zeby bylo wygodnie ![]() Cytat:
) i wtedy przetrwasz - mowi Ci to kosmetyczka, ktora caly poprzedni rok dzien w dzien robila stopy, a niektorzy kliencimieli takie laskoty, ze dotknac sie nie chcieli dawac, no ale dawali rade w koncu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super Cytat:
) nazbieralam kilka mandatow, az maz drgawek dostawal jak przychodzily listy Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||||
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No miło ze strony tych pań I spotkałam krewną , ktora stwierdziła,że w poprzedniej ciąży byłam o wiele grubsza |
|
|
|
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
Witam panie
![]() u mnie dwie kwestie: insulina na noc daje mi się we znaki, a wizyta u diabetologa dopiero 13... nie wiem, czy ja ją za szybko biorę (zgodnie ze słowami lekarki, 22-23 wieczorem) czy ona nie zwróciła uwagi/zapomniała (no cóż, telefony mogły ją zdekoncentrować) że mam nocne niedocukrzenia, ale efekt jest taki, że rano mam mega ketony (3+) a cukier i tak przekroczony. Zwiększyłam dawkę- to samo. Dziś może spróbuję ładować tą nocną insulinę dopiero po 3 rano... choróbsko się nie rozkręca, ale dokucza mi cieknąca z nosa woda i drapanie w gardle. zobaczymy co da rutinoscorbin z lipą... |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
emigra jesteś kosmetyczka?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

mnie na razie juz tak nie meczy

) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo 

za dzisiejsze wizyty