Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 07:46   #3991
Kathi75
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Witam wszystkie mamy

Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia , okazalo sie ze mandat bedzie w granicach 150 -250 euro a ze to juz drugi takowy w tym roku a mamy luty to troche sie zdenerwowalam , a raczej wpadlam w szal. Efektem byly skorcze , mala przestala mi sie ruszac a my wyladowalismy w szpitalu. Ktg wyszlo dobre , skorcze nieregularne ale silne - przetrzymali mnie do wieczora i na moja prosbe puscili do domu z zaznaczemiem ze mam lezec i zero stresu bo bedzie dzidzia wczesniej na tym swiecie . W razie kolejnych nieregularnych skorczy i tak silnych nie beda mnie pytac o zdanie tylko potna

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:46   #3992
aaagga
Raczkowanie

88natka, widze ze dziewczyny nie spaly podekscytowane czy sie u ciebie rozkreci. Stresujace sa takie falszywe alarmy, nie dziwie sie ze nie usnelas
I u mnie juz czas na jakies objawy, brzuszek mi sie zaczal obnizac. Jak usiade to " siedzi mi na kolanach" Ale to juz jutro zaczynam 39 tc wiec chyba normalka.

MoniaHan snilas mi sie dzis. Bylam u ciebie w UK i pokazwalas mi jakie fajne kupilas lozeczko turystyczne. A po za tym zachwycalam sie jakie piekne drewniane podlogi masz w domu.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:58   #3993
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

No cóż że jestem blondynką i nie mogę dodać diety to przesyłam ją tutaj

Ale pojawił się jakiś błąd
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf DIETA.pdf (181,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2012-02-21 o 08:00
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:28   #3994
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

poszłam spać przed 4 TŻ wrócił po 6 i oczywiście się obudziłam i zasnąć już nie mogę o dziwo czuję się wyspana

i takie pytanko czy Wy w okolicach 30-34tc też macie takie nagłe skoki wagi? - nie żeby znowu się żaliła czy coś tylko grzecznie pytam.
Bo ja wcześniej tyłam do 1kg w ciągu trzech tygodni, a teraz tyje po 3kg
Niby gdzieś wyczytałam, że w tym okresie można więcej tyć.
29lutego mam wizyte minęło 1,5tygodnia od ostatniej wizyty a ja już mam prawie 2kg więcej z rana na czczo na golaska

i z tymi pierścionkami i obrączkami jak to jest? To, że nie mogę ich zdjąć bo paluchy mi spuchły to wina wody czy przez to, że utyłam?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Napiszę Ci na priv bo muszę to rozpisać Mój tż schudł ostatnio 13 kilo i dosyć się trzymał po tym tylko, że później zaczął pracować na drugi etat i zaczął jeść obiady koło 22 i to go zgubiło.

i jak jadł te obiady o 22 to znowu przytył?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy

Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia , okazalo sie ze mandat bedzie w granicach 150 -250 euro a ze to juz drugi takowy w tym roku a mamy luty to troche sie zdenerwowalam , a raczej wpadlam w szal. Efektem byly skorcze , mala przestala mi sie ruszac a my wyladowalismy w szpitalu. Ktg wyszlo dobre , skorcze nieregularne ale silne - przetrzymali mnie do wieczora i na moja prosbe puscili do domu z zaznaczemiem ze mam lezec i zero stresu bo bedzie dzidzia wczesniej na tym swiecie . W razie kolejnych nieregularnych skorczy i tak silnych nie beda mnie pytac o zdanie tylko potna
Oj

to a chyba też muszę przestać się denerwować bo jak mi moje zdenerwowanie wywoła skurcze
a ja dość nerwowa jestem

a czy po urodzeniu dziecka jak bym chciała wyjść wcześniej to mogę na własną prośbę?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
88natka ja to juz bym dawno chyba pojechała
Po wczorajszej wizycie wszystko ok mały ma 2300 , 14 marca mam kolejna wizyte a po niej powiedział ze mnie uziemi w szpitalu i dobrze bynajmniej nie bede sie tak stresowac ze nie dojade albo odesla mnie do innego.

od 5 nie śpie ale teraz mnie cos muli wiec ide jeszcze pospać
Super, że po wizycie ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:36   #3995
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
wg om38+2 a wg usg 37. Mam nadzieje ze cos ruszy, bo jak bede sie tak czuc przeez nastepne 2-3 tygodnie to ja dziekuje.
współczuje mnie na razie juz tak nie meczy
Cytat:
88natka ja to juz bym dawno chyba pojechała
Po wczorajszej wizycie wszystko ok mały ma 2300 , 14 marca mam kolejna wizyte a po niej powiedział ze mnie uziemi w szpitalu i dobrze bynajmniej nie bede sie tak stresowac ze nie dojade albo odesla mnie do innego.

od 5 nie śpie ale teraz mnie cos muli wiec ide jeszcze pospać
a ja mam wtedy date porodu
Stary 2012-02-21, 08:38   #3996
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja mam wtedy date porodu
to Ci nie cały miesiąc został

a ja im bliżej tym bardziej się boję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-21, 08:42   #3997
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
i takie pytanko czy Wy w okolicach 30-34tc też macie takie nagłe skoki wagi? - nie żeby znowu się żaliła czy coś tylko grzecznie pytam.
29lutego mam wizyte minęło 1,5tygodnia od ostatniej wizyty a ja już mam prawie 2kg więcej z rana na czczo na golaska

i z tymi pierścionkami i obrączkami jak to jest? To, że nie mogę ich zdjąć bo paluchy mi spuchły to wina wody czy przez to, że utyłam?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Ja sie tylko ważę na wizycie nie czuję się żebym dużo przytyła ostatnio to było 5 kilo, ale ja też nie mam zachcianek i jem tak jak dotychczas.

No przytył bo nie miał kiedy spalić tego co zjadł to chyba nie jest takie dziwne bo na noc nie powinno się objadać a jeszcze wszystko zależy od przemiany materii.

Stary 2012-02-21, 08:51   #3998
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja sie tylko ważę na wizycie nie czuję się żebym dużo przytyła ostatnio to było 5 kilo, ale ja też nie mam zachcianek i jem tak jak dotychczas.

No przytył bo nie miał kiedy spalić tego co zjadł to chyba nie jest takie dziwne bo na noc nie powinno się objadać a jeszcze wszystko zależy od przemiany materii.

5kg od wizyty do wizyty czy 5kg od początku ciąży?

ja też często jem późno np ok 21-22 czasem później, ale nie idę spać od razu tylko po ok 2h jak nie lepiej a czasem krócej, bywa różnie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-21, 08:55   #3999
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nic nie ruszyło, brzuch boli ale mniej, skurcze są dalej nie regularne, spać nie mogę. Normalnie masakra
Nie zazdroszcze.Nie dosc,ze spac nie moglas,to jeszcze ta niepewnosc...

Cytat:
Witam wszystkie mamy

Ja denerwuje sie rzadko,ale jak juz to mocno.A potem tez sie boje,ze dziecku moglam zaszkodzic.Postaraj sie zachowac spokoj.To czesto nie latwe,ale te nasze nerwy nic nie daja,nie zmienia sytuacji.

Cytat:

a czy po urodzeniu dziecka jak bym chciała wyjść wcześniej to mogę na własną prośbę?
Ja wiecej teraz tyje,mysle ze to normalne.
Puchniecie palcow zdarza sie w ciazy,nie od grubosci.
Ale dlaczego chcesz wychodzic wczesniej po porodzie?Ja bym zostala ile kaza,tym bardziej ze teraz jakos dlugo sie nie lezy.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-02-21 o 08:56
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:58   #4000
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
5kg od wizyty do wizyty czy 5kg od początku ciąży?

ja też często jem późno np ok 21-22 czasem później, ale nie idę spać od razu tylko po ok 2h jak nie lepiej a czasem krócej, bywa różnie.
od początku ciąży ale z Antkiem przytyłam tylko 9 kilo przez całą ciążę

Stary 2012-02-21, 09:02   #4001
Asika21
Rozeznanie

Hej. Ja już myślałam, że 88natka będzie kolejną mamusią rozpakowaną Mnie też wczoraj podczas wchodzenia i schodzenia ze schodów z 5 piętra jakieś skurcze złapały, aż mi dech zapierało, musiałam przystawać bo myślałam że nie wytrzymam, ale jakoś wróciłam do domu i przed snem miałam jeszcze lekki skurcz, a potem nic się nie działo, tylko strasznie w nocy twardniał mi brzuch. Miałam wrażenie jakby Malutka tak się napinała i ciągle biegałam siusiu, nawet nie policzę ile razy mi się zdarzyło. Jestem strasznie niewyspana, od kilku dni ciągle mam te same problemy i przez to ciężko mi zmrużyć oko.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:05   #4002
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja wiecej teraz tyje,mysle ze to normalne.
Puchniecie palcow zdarza sie w ciazy,nie od grubosci.
Ale dlaczego chcesz wychodzic wczesniej po porodzie?Ja bym zostala ile kaza,tym bardziej ze teraz jakos dlugo sie nie lezy.
Ja nie mówie, że chce wyjść wcześniej tylko pytam czy można.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
od początku ciąży ale z Antkiem przytyłam tylko 9 kilo przez całą ciążę
Wow, zazdroszczę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-21, 09:06   #4003
koniakonia
Zakorzenienie

Ja z wagą stoję w miejscu, taka widać moja uroda ,że na końcu stopuje, ale nie ma co mi zazdrościć , bo ja jestem wielorybkiem z natury....

Wczoraj w sklepie Panie zdziwione ,że to już końcówka ciązy, bo ponoć tak promiennie wyglądam , nie ma jak się dobrze zamaskować w czarne ciuchy i troszkę podmalować

No i znów moj hemoroid mnie boli jak cholera, wypierniczę go w kosmos jak tylko będzie możliwość.

Nowaken ta dieta to tzw. kopenhaska chyba , co? efekt jojo po niej jest jak nic, do tego jest bardzo niezdrowa, dużo dużo białka , niech tż Jej za często nie stosuje , żeby na zdrowiu się Mu to nie odbiło.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:10   #4004
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry

Jeszcze Was nie nadrobilam Tylko te strone

Jolka, mogly spuchnac Ci palce, z grubosci to raczej bys nie mogla z dnia na dzien po prostu nie zdjac obraczki- wiec woda Ci sie troche zatrzymuje- po porodzie zejdzie

Ja wczoraj kolo 18 pojechalam z mezem do firmy i jeden odczyt zrobic, podskoczylismy po pieczywo (i mini paczki ) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo rozmawialam z moja mama i jak jej o tym powiedzialam, to stwierdzila ze chyba na niedziele juz bilet do mnie kupic bo cos czuje ze ja do piatku urodze ciekawe ciekawe dzisiaj od wstania dokucza mi spojenie, ale to i tak pikus z tym co wczesniej mialam jeszcze dzisiaj poprasuje i pojde do sklepu bo mi sie tych paczkow znowu chce

Ide nadrabiac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:13   #4005
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja z wagą stoję w miejscu, taka widać moja uroda ,że na końcu stopuje, ale nie ma co mi zazdrościć , bo ja jestem wielorybkiem z natury....

Wczoraj w sklepie Panie zdziwione ,że to już końcówka ciązy, bo ponoć tak promiennie wyglądam , nie ma jak się dobrze zamaskować w czarne ciuchy i troszkę podmalować

No i znów moj hemoroid mnie boli jak cholera, wypierniczę go w kosmos jak tylko będzie możliwość.

Nowaken ta dieta to tzw. kopenhaska chyba , co? efekt jojo po niej jest jak nic, do tego jest bardzo niezdrowa, dużo dużo białka , niech tż Jej za często nie stosuje , żeby na zdrowiu się Mu to nie odbiło.
Spoko ostatni stosował ją 7 lat temu więc nie ma obaw on ja chyba bardziej stosuje dla lepszego samopoczucia. Myślę że są gorsze diety No powiem Ci że wtedy dopiero przytył po 8 miesiacach ale utrzymałby się dalej gdyby nie ta druga praca

Stary 2012-02-21, 09:19   #4006
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Jeszcze Was nie nadrobilam Tylko te strone

Jolka, mogly spuchnac Ci palce, z grubosci to raczej bys nie mogla z dnia na dzien po prostu nie zdjac obraczki- wiec woda Ci sie troche zatrzymuje- po porodzie zejdzie

Ja wczoraj kolo 18 pojechalam z mezem do firmy i jeden odczyt zrobic, podskoczylismy po pieczywo (i mini paczki ) a potem ogladalismy bzdety w TV bo nic fajnego nie bylo. Dziewczyny, wczoraj mialam takiego powera, ze jeszcze w szoku jestem - mieszkanie wysprzatane na blysk, posciel przebrana, wszystko porobione a ja o 21 jeszcze normalnie funkcjonowalam i nic nie bolalo rozmawialam z moja mama i jak jej o tym powiedzialam, to stwierdzila ze chyba na niedziele juz bilet do mnie kupic bo cos czuje ze ja do piatku urodze ciekawe ciekawe dzisiaj od wstania dokucza mi spojenie, ale to i tak pikus z tym co wczesniej mialam jeszcze dzisiaj poprasuje i pojde do sklepu bo mi sie tych paczkow znowu chce

Ide nadrabiac
Zazdroszczę tego powera ja po prostu nie mam na nic siły a tyle jest do zrobienia wokół :/ I jeszcze po pączki Ci się chce biegać Podziwiam

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:20   #4007
desia888
Wtajemniczenie

Dzien Dobry!
Wczoraj mialam pracowity dzien i po szkole rodzenia juz nie mialam sily skrobac!
Natka, ale mi cisnienie podskoczylo jak zaczelam o skurczach czytac
Mam nadzieje ze jednak cos sie rozkreci za niedlugo

Jolka ja w tych tygodniach wlasnie , o ktorych piszesz tyje 1 kg tygodniowo i tez jem tak jak zawsze po prostu, i moj gin mowil ze na pewnym etapie wiekszosc kobiet tak ma po prostu.
Starams ie o tym nie myslec.
Ja jem jak jestem glodna i az sie najem inaczej zle sie czuje.
A palce puchna bo nabralas wody i pewnie rowniez dlatego waga Ci skoczyla!

Kathi, nie stresuje sie, wiem ze czasami ciezko, ale nie ma sensu

A co do wlosow to ja musze tak jak Gucia umyc codziennie, strasznie mi sie wlosy nadal pomimo ciazy przetluszczaja!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:23   #4008
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej dziewczyny! niestety od wczoraj nie mam neta, bo ta zryta wlascicielka jak sie dowiedziala, ze sie wyprowadzamy to go nie oplacila! no brak slow na nia! jeszcze tylko 9dni i wyprowadzka. pisze z tel, ale moj jest beznadziejny do internetu nawet nie moge Was podczytac. mam nadzieje, ze wszystko ok! odezwe sie w miare mozliwosci. Milego dnia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:24   #4009
MoniaHan
Wtajemniczenie

[QUOTE=aaagga;32441767]88natka, widze ze dziewczyny nie spaly podekscytowane czy sie u ciebie rozkreci. Stresujace sa takie falszywe alarmy, nie dziwie sie ze nie usnelas
I u mnie juz czas na jakies objawy, brzuszek mi sie zaczal obnizac. Jak usiade to " siedzi mi na kolanach" Ale to juz jutro zaczynam 39 tc wiec chyba normalka.

MoniaHan snilas mi sie dzis. Bylam u ciebie w UK i pokazwalas mi jakie fajne kupilas lozeczko turystyczne. A po za tym zachwycalam sie jakie piekne drewniane podlogi masz w domu.[/QUOT

o to fajnie ze do mnie przyjechalas nie mam co prawda podlog ladnych drewnianych u siebie w domu (wszedzie dywany), ale moglabym Ci pokazac przepiekne drewniane podlogi (ponad 200-letnie, ale w super formie) w domu obok, to moze tam Ciebie zaprowadzilam a lozeczko turystyczne Tz kupil w niedziele

Natka to mialas noc

Emigra szalejesz

a ja jutro jade sie zwazyc i zmierzyc, u poloznych w centrum zdrowia obok apteki jest maszyna do wazenia i mierzenia, wrzucasz pieniazek i drukuje pomiary.potrzebuje te pomiary swoje na wizyte w szpitalu, w czwartek jedziemy ogladac porodowke (ta gdzie mozna rodzic w wodzie, mozna miec aromaterapie i masaze i gdzie rodzi sie w domowe atmosferze).

jaka piekna u nas pogoda dzis, a w czwartek ma byc +17, i w rejonie w ktorym mieszkam (wschodnia Anglia) jest bardzo sucho (oficjalnie ogloszona jest susza) - ostatnio bylo tak 90 lat temu.

zaraz drzemke sobie sprawie, milego poranka

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:28   #4010
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Kathi, nie stresuje sie, wiem ze czasami ciezko, ale nie ma sensu

A co do wlosow to ja musze tak jak Gucia umyc codziennie, strasznie mi sie wlosy nadal pomimo ciazy przetluszczaja!
No ja też myję codziennie włosy ale ja mam krótkie i im krótsze tym lepsze

Stary 2012-02-21, 09:29   #4011
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamy

No to nie ciekawie :/ też bym się wkurzyła jakby to był drugi taki mandat w roku
Ale dobrze że wszystko wyszło OK i nie denerwuj się więcej. Wiem że jednak to trochę kasy jest ale najważniejsze jest nie teraz to tylko Ty i dzidzia.

Cytat:

poszłam spać przed 4 TŻ wrócił po 6 i oczywiście się obudziłam i zasnąć już nie mogę o dziwo czuję się wyspana

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Oj

to a chyba też muszę przestać się denerwować bo jak mi moje zdenerwowanie wywoła skurcze
a ja dość nerwowa jestem

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Super, że po wizycie ok
Ja na przełomie 6/ 7 miesiąca dużo tyłam ok.1kg na tydzień a teraz jakoś waga stanęła w miejscu.

Myślę że puchnięcie palców to kwestia zatrzymania wody w organiźmie.

Tak w ogóle to dzień dobry
Wczoraj jak kładliśmy się spać to mały zaczął trochę fikać więc mówię TŻ aby dał ręke na brzuch i był taki zadowolony ciągle pukał aby mały mu odpowiedział

a dziś znów godz.8 i pobudka przez skurcz tym razem lewej łydki
na dodatek coś brzuch mnie pobolewa :/

Teściowa zawiozła mi mocz na posiew do lab. Ciekawe jakie będą wyniki....

Wczoraj zamówiłam kilka rzeczy na all.... gaziki, płatki kosmetyczne, spray nosefrida i ten aspirator.

za dzisiejsze wizyty

Natka wprowadzasz atmosferę pełną napięcia jak w dobrym filmie
Czytam Twoje wpisy z zapartym tchem wyczekując " dziewczyny zaczęło się jadę do szpitala"
Stary 2012-02-21, 09:30   #4012
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko ostatni stosował ją 7 lat temu więc nie ma obaw on ja chyba bardziej stosuje dla lepszego samopoczucia. Myślę że są gorsze diety No powiem Ci że wtedy dopiero przytył po 8 miesiacach ale utrzymałby się dalej gdyby nie ta druga praca
no właśnie najgorszy jest ten czas po takich krótkotrwałych dietach,bo organizm się na oszczędzanie ustawia jak się mu tak drastycznie obniża kaloryczność,no i po kiepskim żarełku ( po diecie) dostaje więcej jak już człowiek chce jeść normalnie, a wtedy to wszystko kumuluje z obawy przed kolejnym kryzysem ,
nie ma chyba lepszej diety niż MŻ, MJ , ŻP itd. , najtrudniejsza, efekt nie za szybki, ale jedyna trwała w efekcie, z tym że życie na niej jest smutniejsze o tą rozkosz najadania się do syta

Ja dzisiaj sobie robię Podkoziołek , nawpierniczam się jak prosiak ,od jutra do piątku to pewnie mało co zjem , więc dziś sobie pofolguje a co mi tam
Stary 2012-02-21, 09:32   #4013
Mała!
Zakorzenienie

Dzieńdobry

My po śniadanku...bułeczka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką + kawka inka

88natka ... mam nadzieję, że dziś będziesz czuła się lepiej Mnie wczoraj wieczorem tez dorwało i miałam jeden za drugim... ale zasnęłam .

W nocy zadzwonił budzić na fenoterol i wyłączyłam go i poszłam spać... zamiast 0 2 wzięłam o 4 czyli po 6-ciu h i jakoś brzusio nie wariował ... choć skurcze w nocy też były...

GUCIA jak można samej teraz sprawdzić szyjkę??? Ja już nie dosięgam tam ... nawet luteinę już ciężko mi było aplikować...ja nie daję rady, zresztą nigdy nie wiem czy to szyjka czy coś innego!

Ja na bank puchnę czuję po paluchach.... tak może od kilku dni mam, wcześniej zero problemu .... i waga moja ostatnio doprowadza mnie do frustracji ... z dnia na dzień idzie kolosalnie do góry... w tydzień ponad 1 kg! liczę, że to może ta woda!

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-02-21 o 09:37
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:41   #4014
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale milo ze strony Pan w sklepie
Konia, jeszcze tylko jutro i potem WIELKI DZIEN
Szkoda ze nie wiesz o ktorej godzinie beda ciac bo tak to trzeba kciuki caly dzien trzymac a to moze byc troche uciazliwe

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:46   #4015
agnes99
Zakorzenienie

cześć
mnie od rana pobolewa brzuch, tak jakby na okres... za razie wzięłam 2 nospy i staram się zrelaksować troszkę... ale jak tu się zrelaksować jak mam o 11 wizytę u diabetologa i muszę niedługo wyjść z domu

co do puchnięcia, to mi od 3 dni strasznie dłonie puchną
dziś rano lewej dłoni nie mogłam zasisnąć w pięść, teraz już przeszło

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-02-21 o 09:50
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:49   #4016
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
no właśnie najgorszy jest ten czas po takich krótkotrwałych dietach,bo organizm się na oszczędzanie ustawia jak się mu tak drastycznie obniża kaloryczność,no i po kiepskim żarełku ( po diecie) dostaje więcej jak już człowiek chce jeść normalnie, a wtedy to wszystko kumuluje z obawy przed kolejnym kryzysem ,
nie ma chyba lepszej diety niż MŻ, MJ , ŻP itd. , najtrudniejsza, efekt nie za szybki, ale jedyna trwała w efekcie, z tym że życie na niej jest smutniejsze o tą rozkosz najadania się do syta

Ja dzisiaj sobie robię Podkoziołek , nawpierniczam się jak prosiak ,od jutra do piątku to pewnie mało co zjem , więc dziś sobie pofolguje a co mi tam
Ja też bym chętnie sobie zrobiła tylko brak mi towarzystwa więc zadowolę się tym co mam

Stary 2012-02-21, 09:51   #4017
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mnei nie pobijecie w modzie domowej) ja do pewnego czasu chodziłam w dresie, ale i dres zaczal mnie uwierac , najwygodniejsze okazały sie TZ kalesony które keidys dostał w prezencie ,a których nie nosi i tak do tej pory w tych kalesonkach sobie pomykam i jeszcze rozwodu nie bylo
Jak chodziłam do pracy to codziennie byłam cacy, troche mi tego brakuje, a tearz to tylko od święta
wygralas

no ale najwazniejsze zeby bylo wygodnie
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała iść na pedicure przed porodem, ale ja mam okropne łaskotki na stopach i boję się, że nie dam rady wytrzymać
Uprzedz kosmetyczke ze masz laskotki i wtedy bedzie mocniej dotykac stopy (bo taki delikatny dotyk powoduje laskotki, a pewny, mocniejszy nie) i wtedy przetrwasz - mowi Ci to kosmetyczka, ktora caly poprzedni rok dzien w dzien robila stopy, a niektorzy kliencimieli takie laskoty, ze dotknac sie nie chcieli dawac, no ale dawali rade w koncu
Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
śpię sobie w najlepsze a tu nagle dzwonek do drzwi, psy w ryk.... otwieram.... a tu 2 panie - my z dobrą nowiną przyszłyśmy i chciałybyśmy porozmawiać.... już nic więcej nie powiedziały, bo jak zobaczyły moją wściekłą minę, potargany włos
(a'la kopa siana po trafieniu piorunem) i łeb mojego dużego, ziewającego psa, którego też były łaskawe obudzić, to im dobra nowina uciekła...
a ja teraz siedzę nieprzytomna i zastanawiam jak się nazywam

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mama przyniosła dla wnusi sukieneczkę na lato i kubraczek na jesień
Załącznik 4514152
sliczne
Cytat:
Nic nie ruszyło, brzuch boli ale mniej, skurcze są dalej nie regularne, spać nie mogę. Normalnie masakra
a juz myslalam
Cytat:
Po wczorajszej wizycie wszystko ok
super
Cytat:
Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia
wspolczuje, znam ten bol ... ja w tamtym roku jak jezdzilam co poltorej tyg do PL na zjazdy na uczelni to wlasnie w styczniu i lutym (zmiana autka z mazdy na mercedesa ) nazbieralam kilka mandatow, az maz drgawek dostawal jak przychodzily listy ale nie stresuj sie, jakos dacei rade napewno
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tego powera ja po prostu nie mam na nic siły a tyle jest do zrobienia wokół :/ I jeszcze po pączki Ci się chce biegać Podziwiam
Niunia poczytaj sobie jak sie czulam jeszcze w sobote czy niedziele - przezuta przez krowe i wypluta normalnie, a wczoraj jakby mnie ktos podmienil, nawet wieczorem po tych wszystkich robotach czulam sie wysmienicie
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! niestety od wczoraj nie mam neta, bo ta zryta wlascicielka jak sie dowiedziala, ze sie wyprowadzamy to go nie oplacila! no brak slow na nia! jeszcze tylko 9dni i wyprowadzka. pisze z tel, ale moj jest beznadziejny do internetu nawet nie moge Was podczytac. mam nadzieje, ze wszystko ok! odezwe sie w miare mozliwosci. Milego dnia
ale wredne babsko
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:52   #4018
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ale milo ze strony Pan w sklepie
Konia, jeszcze tylko jutro i potem WIELKI DZIEN
Szkoda ze nie wiesz o ktorej godzinie beda ciac bo tak to trzeba kciuki caly dzien trzymac a to moze byc troche uciazliwe
Oj ja się oczywiście postaram jutro wywiedzieć o której godzinie będzie to cięcie, pewnie nie wczesniej niz koło 10, dam znać jak się tylko dowiem.

No miło ze strony tych pań

I spotkałam krewną , ktora stwierdziła,że w poprzedniej ciąży byłam o wiele grubsza a ja kg mam tyle samo, z tym,że faktycznie mam inny kształt brzucha, teraz mam taki bardziej do przodu ( też tak inaczej mam rozstępy) i jest jakby większy, a wtedy miałam bardziej płaski ale na boki się rozchodził mocno, pewnie zależy jak dziecko jest przez dłuższy czas ułożone
Stary 2012-02-21, 09:52   #4019
cottonpuma
Rozeznanie

Witam panie

u mnie dwie kwestie: insulina na noc daje mi się we znaki, a wizyta u diabetologa dopiero 13...
nie wiem, czy ja ją za szybko biorę (zgodnie ze słowami lekarki, 22-23 wieczorem) czy ona nie zwróciła uwagi/zapomniała (no cóż, telefony mogły ją zdekoncentrować) że mam nocne niedocukrzenia, ale efekt jest taki, że rano mam mega ketony (3+) a cukier i tak przekroczony. Zwiększyłam dawkę- to samo. Dziś może spróbuję ładować tą nocną insulinę dopiero po 3 rano...

choróbsko się nie rozkręca, ale dokucza mi cieknąca z nosa woda i drapanie w gardle. zobaczymy co da rutinoscorbin z lipą...
Stary 2012-02-21, 09:54   #4020
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

emigra jesteś kosmetyczka?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości