|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
Dol sciany zielony pozniej biala listewka i gora kremowa Tylko jeszcze nie wiemy jaki odcien zieleni dopiero jak zamowimy kolderke to bede dobierala dokladnie kolor.
|
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
Chwilkę mnie nie było i właśnie staram się nadrobić wasze wpisy ![]() Zdjęcia macie śliczne Już nie mogę się doczekać aż zobacze swojego maluszka!Właśnie wróciłam po tescie obciążenia glukozą. Zasłabłam i mnie połozyli na łóżko :/ Też wam się to zdarzyło? Czułam się po tym fatalnie. Teraz mi całkowicie przeszło. W wogóle od soboty raz dziennie mam mocne i nagłe zawroty głowy Nie wiem o co kaman. Dobrze, ze w czwartek idę do lekarza. I też taka głupia presja bo wszystkie mi kolezanki ciężarne opowiadały, że po tej glukozie to mój skarb będzie szalał jak wariat. A on nic, a ja już się martwie.Delilahinsomia ja bym na spokojnie poczekała do @. jak się będziesz nakręcać to moze Ci się okres przesunąc. lepiej wyluzować, mnie to bolało identycznie miałam miałabym dostać. A zamiast tego były ze 3 plamienia i wykonałam test. Trzymam kciuki za Ciebie ![]() Pati Gratuluje wam następnego miesiąca Zosiu Nigdy nie wiadomo czy twój TŻ się zmieni czy się nie zmieni. Tak zakładać też nie można. Jedno jest pewne - jeżeli nic z tym nie zrobisz, nie sprawisz czegoś, że się otrząśnie na maksa, nie doprowadzisz go do KACA MORALNEGO, to on w swoim zachowaniu nie zmieni nic na pewno. W jakimś stopiniu skoro Ty mimo wszystko jakoś to tolerujesz, on uzyskuje przyzwolenie na to co robi. Skoro mu się jakoś tam udaje, to ciągnie to. Dlatego, skoro od juz tak długiego czasu, nie pomaga nic, to musisz zacząć działać. Nie wstydź się prosić o pomoc! Przejdź się do poradni psychologicznej. Na pewno masz multum placówek u siebie. namiary możesz dostać u lekarza lub znaleźć w internecie. Sama pracuje jako pedagog, oni na prawde po coś tam są! Nie dośc, że poczujesz sie lepiej, to uzyskasz profesjonalną pomoc. Dla niego, dla Ciebie i dla LILKI! Ona też cierpi, mimo, ze jest taka malutka. Nie daj się kochana i mimo, ze Ci strasznie ciężko to zwróć się po pomoc. Nikt przez neta nie da Ci dużo mądrych rad, kazda z nas zrobiłaby coś, co nam się wydaje za słuszne. Ale nie znamy wszytskich spraw, nie widzimimy Cię, nie znamy Twoich dokładnych odczuć. Świetnie, ze o tym piszesz, ale myślę, że Twój TŻ potrzebuje pomocy. Nie tylko on. TY również! Ja uwazam, ze na wszytsko jest szansa i będzie dobrze, tylko musisz dać z siebie wszystko i zacząć działać. Nie sama. Powodzenia kochana! |
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym wam jeszce przedstawić profilek mojego słoneczka
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Latequila słodki buziaczek
|
#4746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każde dzieciątko jest inne, spokojnie Dzięki Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cudowny |
||
|
|
|
#4747 |
|
Wtajemniczenie
|
Specjalnie dla cioć wizażowych- Filipek odświętnie
Zdjęcie co prawda stare, bo z Wigilii, ale uwielbiam jak tu wyszedł |
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
boooski
a moj nigdy profilu nie pokazal, buuu ![]() za to wam pokaze ''od frontu'' Pati jaki slodziutki, tylko go schrupac
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Obaj są słodcy
boże dzięki Muffinka bo myślałam że tylko ja zakładam małemu rajstopy bo Ci Szkoci nieważne czy zima czy lato to te ich dzieci prawie gołe Pati, ładne ubrano.. ma takiego wielkiego misia?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-02-21 o 14:36 |
|
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaki malenki nosek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny Twój Filipek
![]() Taak, dostał od mojej byłej klasy z technikum ![]() Dziękuję w jego imieniu
|
|
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny..
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4754 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
już jesteśmy w domku. W końcu będę mogła spokojnie posiedzieć na wizażu Oliwka oczywiście znowu zaczyna swoje okrzyki popołudniowe i bierze po dwie zabawki do rączki i pcha sobie je do buzi,żeby tylko potrzeć po dziąsłach wydaje przy tym takie dźwięki,że nie mozna nic obejrzeć w tv Cytat:
![]() jestem bardzo zadowolona. brzuszek mam płaski, tyłek i uda się zmniejszyły do tego stopnia,że nosze spodnie z przed ciąży ( rozmiar 34 polecam jak najbardziej. zobaczysz efekty już po dwóch tygodniach. Cytat:
super,że spacer się udał. F cały czas spał? ![]() Cytat:
Cytat:
bleh glukoza! fuuuuu ja po glukozie byłam straaaaasznie głodna! tez mi było trochę słabo, ale jakoś dałam rade. nie przejmuj się Oli mi też nie wariowała jakoś strasznie po glukozie cudny!! Cytat:
mmmm ale przystojniak rajtuzki rządzą Gratulacje!! ![]()
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje ![]() Ja sie obawiam dziewczyny, ze mnie depresja łapie... Byłam dzis w USC zameldować małą. Dałam nazwisko po jej ojcu, a do tego w poczekalni w USC zmieniłam drugie imie i teraz zaluje, miala byc Liliana Julia, jest Liliana Helena, bo TZ stwierdzil, ze moze po babci dam, w 5 minut zmieniłam i żałuje, do tego to nazwisko, przeciez on nawet na to nie zasługuje. Teraz siedze w domu z mała. Jak zwykle sama no bo jakby inaczej... I normalnie cały czas rycze, nie cieszy mnie nic. Tak jak sie przez caly czas cieszylam, ze mam dziecko tak teraz mnie cholera bierze jak mam ja przebrac czy nakarmic, normalnie mi sie nie chce i chodze cala wkurzona... Chyba poszukam jakiegos dorego psychiatry.. bo czuje juz teraz, ze nie najlepiej ze mną.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-21 o 17:03 |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakladam mu na spacer pod spiochy czy pajaca, teraz taka pogoda ze ani zimno ani cieplo, to chociaz nie zmarznie a on lubi byc taki opatulony na spacerkach, od razu lepiej spi![]() aguu, martynka, Pati, agnes ![]() Pati tak myslisz? Moze troche, fajnie by bylo oczy bedzie mial moje jak nic, brazowe na pewno nie beda![]() Delilahinsomia ![]() agnes on w wozku nawet glodny i zasikany spi, byle tylko jechalo
|
|
|
|
|
#4757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
slicznie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no... gratulacje! ![]() Cytat:
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez on wie, ze bedzie tak jak on chce wiec po co ma sie starac i przepracowywac? Niby wiesz, ze na cos nie zasluguje ale mu to dajesz. Facet dostaje nagrode za olewanie rodziny. Kazdy by tak chcial... Zoska Ty sobie dziewczyno sama krzywde robisz, nie masz wlasnego zdania, TZcik tupnie nozka i zawsze jego bedzie na wierzchu. I wybacz mi ale zal mi malutkiej bo Ty sama ciagniesz ta beznadziejna sytuacje a dziecko tylko na tym ucierpi bo z takim ojcem raczej nie bedzie miala szans na szczesliwe dziecinstwo. No i jak zwykle siedzisz sama... Jak zwykle... I prawdopodobnie tak juz zostanie bo nic z tym nie robisz... Psychiatra, psycholog... ktokolwiek ale dziewczyno wez sie za siebie bo sobie juz zycie schrzanilas a nastepna ofiara Twojego TZta bedzie ta mala dziewczynka... |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati, Muff ale słodzinki Zosia drugie imię to pikuś, jest tylko w papierach, bo nie używa się go praktycznie wgl. Natomiast jeśli chodzi o nazwisko to myślałam, że jesteś pewna swojego i będziesz się tego trzymać... trochę mnie zaskoczyłaś zmianą zdania... A co do psychologa to polecam iść, moja przyjaciółka chodzi, ma kilka problemów i bardzo chwali sobie te wizyty. Może i Tobie by pomogły takie spotkania
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Zosiu,
powinnaś być konsekwentna.. przy małym dziecku zwłaszcza ze zajmujesz sie nim sama Twoja frustracja bedzie rosła.. depresja? samej chciało mi sie płakac na początku jak miałam wstac do malego byłam zła że moje życie jest takie jakie jest nie umiałam się cieszyć że mam tak wspaniałego synka i wiesz co nie zycze tego nikomu dlatego jak najszybciej rusz sie i poszukaj jakiejs pomocy. bo na prawde nie ma co czekac a z dnia na dzien lepiej nie bedzie musi podjac wreszcie jakas decyzje i zaczac dzialacco do nazwiska imienia itp. to chyba jest jakiś tam okres czasu kiedy można to jeszcze zmienić delilahinsomnia,
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-02-21 o 17:32 |
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe
![]() ![]() Cytat:
![]() zgadzam sie z Toba w 100%!!
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Ide zaraz do apteki po jeszcze jeden test - czy moge sobie odrazu kupic folik lub inne witaminy dla kobiet w ciąży bez konsultacji z lekarzem?
|
|
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
tak kwas foliowy możesz łykać normalnie bez konsultacji zresztą jak nie bierzesz nic innego to możesz łykać witaminy byle nie przesadzać i nie brać czegoś jeszcze dodatkowo.
a test zrób najlepiej jutro rano. a powiem Ci że zawsze miałam taki sam więc na 99% jesteś w ciąży :P
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2012-02-21 o 18:07 |
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz bez recepty kupic .. wsumie to kwas moglas juz wczesniej brac.
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozalatwiam tylko te wszystkie formalnosci, chrzest, pierwsze wizyty u lekarzy, wizyty w domu położnej i wracam do mamy. Rozmawiałam z nią, powiedziała, żebym wracała jak tylko zrobi się cieplej i chyba tak zrobię. Najlepsze wyjście, a TŻ będzie mógł się z małą widywać, ja zawsze bede miała kogos przy sobie z kim moge ja zostawic. I tak TZ jezdzi czesto za granice, wiec byłabym tu cały czas sama z Lilką.
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie jesli nie pojdziesz do specjalisty i nie wezmiesz sie za siebie, to mala bedzie czerpala negatywne wzorce z Ciebie (calkowite podporzadkowanie, nieporadnosc) i co gorsza z Twojego TZta bo nie bedziesz potrafila jej przed tym ustrzec. A chyba nie chcesz kiedys uswiadczyc widoku pijanej i nacpanej corki? Jesli Ty jej przed tym nie uchronisz, to nikt inny tego nie zrobi |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jesli jestes w ciazy,to o kazdej porze test wyjdzie wiarygodny
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynko dzięki Ci za te słowa, poważnie mówię.
Jak tylko dojdę do siebie po porodzie to oczywiście spróbuje się jakos zoorganizować i pójdę do psychiatry, nie chce tylko by mnie szprycowali lekami, terapia też przynosi dobre skutki. Jutro jedziemy z mała do Poradni patologii noworodka. Ciekawe ile przytyła, bo ją karmię dosyć dużo, tylko mała ssie nawet nie 5 minut i przestaje i śpi, wystarcza jej to. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-21 o 20:41 |
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zabciu, Karo ![]() Karo co spojrze na twoj podpis to sie dziwie, ze tak czas leci jak tam sie czujesz na koncowce? Pokaz brzuszek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

jak zastanawiasz się to możesz też

Nie wiem o co kaman. Dobrze, ze w czwartek idę do lekarza. I też taka głupia presja bo wszystkie mi kolezanki ciężarne opowiadały, że po tej glukozie to mój skarb będzie szalał jak wariat. A on nic, a ja już się martwie.

jestes zadowolona ?
Gratuluję
powinnaś być konsekwentna.. przy małym dziecku zwłaszcza ze zajmujesz sie nim sama Twoja frustracja bedzie rosła.. depresja? samej chciało mi sie płakac na początku jak miałam wstac do malego byłam zła że moje życie jest takie jakie jest nie umiałam się cieszyć że mam tak wspaniałego synka i wiesz co nie zycze tego nikomu dlatego jak najszybciej rusz sie i poszukaj jakiejs pomocy. bo na prawde nie ma co czekac a z dnia na dzien lepiej nie bedzie musi podjac wreszcie jakas decyzje i zaczac dzialac