|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć laski
![]() Chyba ss zaczyna działać, albo to jeden taki dzień był wczoraj ![]() Wczoraj kąpiel przed 19stą, o 19 jedzonko i spokój żadnego stękania i prężenia... przysnęła po jedzeniu, nici z odbicia, to położyłam ją do łóżka, po pół godzinie się obudziła, ładnie odbiła, wsadziłam ją znów do łóżeczka i grzecznie leżała, słuchała muzyczki, patrzyła i ciągnęła smoka.... kurczę oby tak było już zawsze zupełnie inny dzieciak wczoraj był...Dostała potem jeść o 22 i jak zasnęła to spała do 3.30... znów o 4.00 jedzonko dostała i dalej śpi no ale czas obudzić gada bo mam ją budzić w dzień na jedzenie, a w nocy nie ![]() AgaMili wow, spodziewałam się innych relacji ze ślubu a tu miłe zaskoczenie fajnie, że się wybawiłaś i że się podobało Cytat:
![]() coraz lepiej kurczaki oby tak dalej!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-21 o 09:03 |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
a ja dziś w nocy chwile grozy przezyłam i stwierdzam, ze moj mały ma jakiegos aniołka w niebie który nad nim czuwa... zakrzytusił sie chyba ślinką i nie mogl złapac oddechu (ale nawet nie płakał tylko tak próbował złapac powietrze). cale szczescie ze sie akurat przebudziłam i szybko go do pionu i klepnełam w plecki i zakasłał i było ok. az sie boje pomyslec co by było jakbym sie akurat nie przebudziła... bo przeciez nie płakał ani nic... |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pearl, Czubasku, gratulacje Obie byłyście dzielne Pearl,współczuję przeżyć po cc, sama wiem jak to boli. Ze mną tz chodził pod prysznic w szpitalu, a malutką pilnowala w tym czasie moja mama ![]() Chciałam tylko zameldować, że żyję i jestem względnie na bieżąco.Nadrabiam na telefonie jak karmię małą,zazwyczaj w nocy, czasem w dzień też Ale jedną ręką nie dam rady pisać, więc tylko czytam Mam zagwozdkę z kupkami małej - są strasznie śluzowate, boję się, że to skaza Mama była dzisiaj u naszego lekarza, kazał podawać Lakcid, a jak się nie poprawi to przyjść Boże, ja i tak już nic nie jem, niech to nie będzie skaza Trzymajcie kciuki, proszę ![]() Mała kilka dni yła tak marudna, że myślałam, że się wykończę Teraz trochę lepiej (odpukać), ale nie podajemy już Espumisanu - mam wrażenie, że po nim płakała jeszcze bardziej, zanim bąka puściła. Teraz płacze, ale trochę mniej i nie zawsze tak przeraźliwie Ech, nie pamiętam co miałam komu napisać, musiałabym notatki robić chyba (ale stopą, bo w jednej ręce telefon, w drugiej dziecko no i trzeciej ręki brakuje) .... Może się wybierzemy dzisiaj na mały spacerek jak się pogoda nie spierniczy ... Aha - wyżalę się - padł nam samochód (znowu).. Chyba akumulator do wymiany Nawe nie wiedziałam o tym, bo spałam jak kamień ...
|
|
#3904 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio zauważyłam jakieś takie dłuższe lub krótsze skurcze z bolącymi plecami lub dołem brzucha. Powtarzają się przez jakąś godzinę a potem znikają - to chyba te przepowiadacze? Cytat:
no może jeszcze nie myłam podłóg i chyba już nie będę, coś muszę zostawić tżtowi![]() A wiecie może co z tymi dziewczynami, które miały termin na luty jeszcze przed nami? No i co u pearl, jest jeszcze w szpitalu czy już ją wypuścili do domu? |
||
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
witam, przyznaje sie szzcerze, ze nawet nie próbuje nadrabiac, bo chyba do jutra bym tylko siedziala i czytala
![]() Gratuluje nowym mamusiom Melduje, ze u nas wszystko w porzadku, od pietku jestesmy jzu na swoim w Gliwicach Tz juz pracuje, a my z Nikosiem sami w domu i nawet jakos sobie radzimy I musze sie wam pochwalic, ze sama z małym przemierzyłam trase Lublin- Gliwice, strasznie sie bałam, ze bedziemy jechac bardzo dlugo, ze niunius bedzie plakal, a tu niespodzianka, bo przespal cala droge![]() Jak narazie mamy tylko jeden problem CIEMIENIUCHA, ma ktoras jakis sprawdzony sposob, na to jak bozbyc sie tego dziadostwa ![]() Pozdrawiamy i miłego dnia
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.. Czy stosowała któraś z Was czopki Vibrucol?? Ja juz nie mam siły.. Mała cały czas się pręży.. potrafi praktycznie cały dzień nie spać.. a jak juz usnie to na poł godziny :/ przetestowałam juz różne krople.. ale nie widze wcale poprawy
własnie wysyłam męza po te czopki.. bo coraz bardziej mam wrażenie, że ona ma to na tle nerwowym.. cały czas sie gniecie.. macha rączkami i nóżkami.. i jest niespokojna..
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś mi podmienił dzieciaka
Dostała jeść o 9.30 i se odbekła, położyłam i ładnie spała, ale oczywiście musiałam ja mądra ją obudzić, bo mi spadła myszka od laptopa na kafelkiPaula ![]() Cytat:
Ojej to się najadłaś strachu!!!!!!! masakra... dobrze, że czuwasz i się przebudziłaś ![]() nie mam pojęcia, pisałam do niej już dwa razy, a ona nic... nie chcę się już narzucać, bo może chce odpocząć
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby siostrze ułożyło sie jak najlepiej. A babcie podziwiam nie bała się przylecieć???
|
|
|
|
|
#3910 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki Cytat:
![]() Cytat:
![]() my tez idziemy i chyba bede go brac na spiocha bo po porannych przezyciach - pobieranie krwi z paluszka spi jak aniolek Cytat:
rozumiem ze ty prowadzilas ![]() Cytat:
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba z mała jutro wychodzimy do domu bo nie robi się bardziej żółta
w nocy mieliśmy kryzys tzn ja miałam. Karmiłań mała od 1 do 3. A potem wyła z pół godz a ja razem z nia bo pokarmu zabrakło. A ja nie mam siły chodzić bo od razu słabo więc na rękach jej nie położę. W końcu położoa się ulitowala i ja dolarmiły. Dziś jadła ładnie o 9 i zaraz mam ja wzbudzić jeśli sama nie wstanie. Poruszamy był temat włosków. Moja to kudlacz ma włoski na małzowinie, barkach i pleckach
|
|
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a kryzysy to chwilowa sprawa, chyba każdy musi swoje przejść z tego co dziewczyny pisały. Grunt to się nie poddawać!
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tych czopkow nie miałam,raz tylko zastosowalam glicerynowe |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcialy ci dac pokarmu czy przyjsc pomoc ![]() u mnie w szpitalu to nie do pomyslenia
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie masz
ja od 7 tygodni nie przespałam ciągłym snem więcej niż 3,5h |
|
|
|
#3916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- zapomniałam się przywitac Dzień doberek My śpimy przy zapoalonej lampce,nie wyobrazam sobie nie widziec Bobasa ![]() Kobitki czy jak Wy sadzacie Bobasy na leżaczkach to mają brodę przyduszona do klaty???czy tylko moj bujaczek taki jest????? i na ile czasu sadzanie dzidziole na tym fotelikach? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-21 o 11:17 |
|
|
|
|
#3917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w ogole mam pytanie do Mam karmiących - czy wasze piersi są juz miekkie bo moje od wczoraj jakby zmiekły ale pokarmu mam tyle co zawsze wiec zastanawiam sie czy to nie to ze juz mi sie normuje laktacja ![]() choc skonczylismy 6tydz wiec moze to ten kryzys 6tego tyg cos slyszalam o tym ale dokladnie nie pamietam ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#3918 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za przebyta trase, odwazna jestesCytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze to chwilowe![]() czytalam, ze ten kryzys 6 tygodnia to raczej dotyczy dziecka a nie matki. dziecko w tym czasie szybko rosnie i rozwija sie i jest bardzo czule na wszelkie bodzce zewnetrzne dlatego wydaje sie byc ciagle nienajedzone, rozdraznione. |
|
|
|
|
#3920 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję kochana i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!Cytat:
ja jak mojej nie odbije od razu po jedzeniu to jak spi to jej wole nie ruszac bo zaraz by sie przebudzila i koniec snu- jak ty to robisz?Cytat:
Cytat:
na pewno jest sliczna więc żadne znamie jej nie straszneCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- MissZuzia w mojej "mądrej " książce piszą że to skok wzrostu w 6 tyg jest i dziecko chce więcej jeść sprawdziłam- za jakies 2-3 dni się piersi dostosują
|
|
#3921 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
ja nadal w II paku :/... dziś mija 2 termin... jutro mam wizytę u gina w szpitalu... zobaczymy.. ;/ już mnie to męczy ...boję się, że mała jest duża, albo, że coś się stanie... tzn jakieś zatrucie czy coś..![]() Cytat:
![]() Co do ciemieniuchy... jak mój synek miał to pomogło nam Emolium szampon + oliwka (albo olejek) ale powiem,że dość walczyliśmy z tym bo miał dużą tą ciemieniuchę. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
po 1 - to musiała by być cała w znamionach bo ja w czasie ciąży oparzyłam się chyba więcej razy niż w całym życiu... po 2 - z przesądu wynika, że znamię pojawia się kiedy kobiera wystraszy się ognia i złapie za jakąś część ciała (a ja ani ognia się nie wystraszyłam, ani się nie złapałam..) po 3 - gdybyśmy miały brać pod uwagę wszystkie przesądy.... to chyba byśmy oszalały w tej ciąży... :/
|
|
|
#3922 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale daliśmy do pieca dzisiaj Julek zasnął wczoraj o 23.20 zaraz po jedzeniu, spał do 7 nakarmiłam go i spaliśmy jeszcze do 10, znowu karmienie i śpi teraz.Zaraz zabieram się za ciasto marchewkowe, bo wczorajsze poszło a dziś gości mamy ![]() Jedziemy na bioderka dzisiaj, prosimy o kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ojjj Ty wyrodna, jak mogłaś krostkę rozdrapać Cytat:
Cytat:
Cytat:
masakra, dobrze, że się wybudziłaś. Ja się tego boję, bo sen mam mocny Cytat:
![]() oby to nie skaza ![]() Cytat:
ja chcę ją kupić, bo wydaje mi się, że Julkowi zaczyna się ciemieniuszka. Skóra na głowie się łuszczy ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Kurde, nadrabiam, odpisuję, jak odpisze to juz pelno nowych postow ![]() Julek jak lezy w bujaczku to ma głowe zwieszona albo na bok no i (.)(.) moje w dzien to flaczki i Julek sie nie najada. wczoraj ciagnal z jednego i drugiego, dopił 60ml, potem znowu cycka i dopiero sie uspokoil i najedzony był... a rano jak cycki nabrzmiale to w 20 minut sie najada i zasypia... tez tak macie? musze dzis w czasie karmienia odciagnac i sprawdzic ile tego bedzie... |
||||||||
|
|
|
#3923 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasza malucha też ma włoski na uszach,tzn taki meszek ,a nad pupcia nie zauważyłam.Lecę bo już stęka
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
inutil za bioderkaranula dzisiaj chyba Twoja kolej na konsultację po przeterminowaniu - napisz, co Ci powiedzieli MartuNiunia za jutrzejszą wizytę i więcej pozytywnego myślenia. Mi też dzisiaj mija drugi termin (z USG), więc uzbrajam się w cierpliwość i nadzieję, że coś w końcu ruszy |
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z USC, nazwisko dałam po ojcu, tak jak od początku było planowane i mam nadzieję, że tej decyzji nie pożałuje.
Dałam jej na drugie imie ,imie po mojej babci. Zdecydowałam to w poczekalni w USC, a teraz sobie tak myslę, że mogłam nie dawać oczywiscie, wiem, można zmienić jeszcze, ale to znowu tyle zachodu z tym. Było wybrane Liliana Julia, a nagle sobie pomyslalam, ze moze dam po babci, bo duzo ludzi daje po babciach i wpisałam Liliana Helena , hmmmNabiegałam sie dzis po tym urzędach i ośrodkach zdrowia, że mi nogi do d*py wchodzą. Jutro jadę do ośrodka patologii noworodka |
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy!!! Mała ma strasznie odparzona dupke a ja nie potrafię się tego pozbyć ;( czego uzywacie? HELP!!!!
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Agacia może Sudocrem ?
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez wzgledu na to jakie nazwisko ma Lilka kochać ją będę tak samo. Troche sie pogmatwało z tym wszystkim, ale mimo ,żę ojciec Lilki to dupek wierzę, nie bedzie potem robił problemów jeśli chodzi o jakieś formalności. Dzis usłyszałam, że mnie może mieć kiedys gdzieś , ale dla małej zrobi wszystko.
Leżę teraz z Lilą w łózku i aż ze szczescia chce mi sie plakac jak widze moja kruszynke, jakie słodkie minki strzela przez sen
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-21 o 13:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

żadnego stękania i prężenia... przysnęła po jedzeniu, nici z odbicia, to położyłam ją do łóżka, po pół godzinie się obudziła, ładnie odbiła, wsadziłam ją znów do łóżeczka i grzecznie leżała, słuchała muzyczki, patrzyła i ciągnęła smoka.... kurczę oby tak było już zawsze
zupełnie inny dzieciak wczoraj był...
znów o 4.00 jedzonko dostała i dalej śpi
no ale czas obudzić gada bo mam ją budzić w dzień na jedzenie, a w nocy nie 

to sobie pospalas!!
oby tak dalej!

Ale jedną ręką nie dam rady pisać, więc tylko czytam
Teraz trochę lepiej (odpukać), ale nie podajemy już Espumisanu - mam wrażenie, że po nim płakała jeszcze bardziej, zanim bąka puściła. Teraz płacze, ale trochę mniej i nie zawsze tak przeraźliwie
masakra... dobrze, że czuwasz i się przebudziłaś 

. Siostra do mikrofonu podziękowała rodzicom za wychowanie i wesele, jej tż mojemu tacie. Było powitanie chlebem i solą, pierwszy taniec pary młodej, "goszko gorzko" a od tamtych taniec brzucha
spi jak aniolek 
współczuję kochana i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!