Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 12:04   #2371
kejtigda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiesz co, jestem od Ciebie trochę starsza i myślę, że mam więcej doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Nie wiem jak sobie wyobrażasz obsesję na punkcie dziecka? Ja nie mam potrzeby chodzenia na imprezy, a jeśli już to idę na kameralne spotkania do przyjaciół, na które mogę zabrać też dziecko. Ja się teraz czuję przede wszystkim żoną i matką, inne mniej ważne sprawy (jak laserowe usuwanie rozstępów, tipsy na porodówce i ćwiczenia z trenerem) zeszły na dalszy plan. I daj Ci Boże, żebyś dała radę karmić piersią.
Dla mnie dziwne jest to że jak np zaproszę koleżankę na imprezę, nawet kameralną, to logiczne że chcemy się pośmiać, pobawić, napić a one chce na nie zabrać dziecko, bo tak to się mogę spotkać na kawę w ciągu dnia. Dla mnie to odcinanie się od życia towarzyskiego. A takie rzeczy jak zabiegi itp wolę rozplanować przed porodem, potem je tylko wykonać, mam wolny czas to teraz mogę się zorientować co i jak. Dla mnie bycie matką nie znaczy że skupiam się w 100% na dziecku, a to że spędzi kilka godzin z babcią nie znaczy że to ona go wychowa a nie ja.

Karolka ja na podrażnienia używam albo kremu veet, albo cicaplast z la roche posay, on jest świetny na wszystko, podrażnienia, zapalenie itp. ale podobno krem bambino swietnie łagodzi więc może i na to podziała

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-21 o 12:07
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:06   #2372
Soleilka
Zakorzenienie

Oddział położniczy w Szpitalu Powiatowym w Nowej Dębie, jest kolejnym w naszym regionie, gdzie rodzące kobiety mogą korzystać ze znieczulenia "gazem rozweselającym".

Będę miała gaz!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:08   #2373
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Moja mama w 9 miesiącu tak rąbnęła brzuchem ze mną w środku o chodnik. Przyszła do domu a ja przestałam sie ruszać na 12 godzin. Myślała, że już po wszystkim i nie żyję, ale wieczorem zaczęłam się ruszać
no to miałyście obie niesamowite szczęście!
W przypadku który opisałam niestety oboje nie przeżyli

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:10   #2374
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rozebrałam się i mi lepiej. Czuję się jakbym menopauzę przechodziła takie mam fale gorąca...

Muszę czekać aż wróci z moim ubezpieczeniem i jechać mks, bo szpital jest na drugim końcu miasta

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:11   #2375
hanjah
Zakorzenienie

Przepraszam, nie mam teraz czasu Wam odpisać. Właśnie wychodzę z mężem do kina-bez dziecka O tak, czuję się lepsza bo w końcu mam czas dla siebie

I nigdzie nie napisałam, że jak kobieta jak nie może karmić piersią to ma się czuć gorsza.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:12   #2376
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Karolka ja na podrażnienia używam albo kremu veet, albo cicaplast z la roche posay, on jest świetny na wszystko, podrażnienia, zapalenie itp. ale podobno krem bambino swietnie łagodzi więc może i na to podziała
kremu bambino tutaj brak, bo mieszkam za zachodnią granicą:/
a krem veet to do depilacji??już mam świeżo ogolone nóżkinasmarowałam balsamem...na razie nie mam nic innego
Stary 2012-02-21, 12:12   #2377
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

Kurde cieszę się, bo w tym szpitalu były tylko masaże, piłki, worki sako i zzo, żadnej alternatywy. A tu taki suprajs

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:13   #2378
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

ja z obcasów zrezygnowałam a myślałam że to nie możliwe, jestem niższa od Was i dla mnie to spora różnica te 8 -10 cm ale jakoś nie było z tym większego problemu dzidziuś i kręgosłup ważniejsze
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:14   #2379
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM niestety sama byłam,bo TŻ dzisiaj MUSIAŁ zostać w pracy dłużej
ale mam dla niego mega wiadomość

tak jak czułam...BĘDZIE CÓRECZKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !
AMELKA BĄDŹ MARTUSIA

w tej otoczce czerwonej widać piśkę
Super gratulacje i kolejna dziewczynka

Soleilka dobrze ,że wszystko ok z dzieckiem, przeraża mnie jedzenie w szpitalu

Aga gratuluję udanej wizyty i powiedzenia w sobotę

Dziewczyny czy od dłuższego siedzenia pobolewa Was kość ogoniowa, bo u mnie od kilku dni daje o sobie znać ????
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:15   #2380
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie dziwne jest to że jak np zaproszę koleżankę na imprezę, nawet kameralną, to logiczne że chcemy się pośmiać, pobawić, napić a one chce na nie zabrać dziecko, bo tak to się mogę spotkać na kawę w ciągu dnia. Dla mnie to odcinanie się od życia towarzyskiego. A takie rzeczy jak zabiegi itp wolę rozplanować przed porodem, potem je tylko wykonać, mam wolny czas to teraz mogę się zorientować co i jak. Dla mnie bycie matką nie znaczy że skupiam się w 100% na dziecku, a to że spędzi kilka godzin z babcią nie znaczy że to ona go wychowa a nie ja.
Ale jednak troche od tego życia towarzyskiego trzeba będzie sie odciąć. Moze nawet nie tak troche (zależy kto jakie życie towarzyskie ma).
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:16   #2381
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy od dłuższego siedzenia pobolewa Was kość ogoniowa, bo u mnie od kilku dni daje o sobie znać ????
Mnie od siedzenia boli miednica Dupsko mi schudło i czuję się jakbym na kościach siedziała

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:16   #2382
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karolina na kurs zapiszcie sie na soboty, my tak zrobiliśmy
Masz rację,tak byłoby najlepiej muszę się zorientować, czy w tym miejscu gdzie chcę iść mają zajęcia w soboty

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewuszki poradźcie mi znów, cóż począć z tymi krostkami po tym zapaleniu??one znikną z czasem??są teraz takie brązowawe, ale niekiedy nadal swędzą i ja nie wiem co z tym robić...brzydko to wygląda a nigdy wcześniej nie miałam takiego draństwahelp
Odpisałam Ci parę stron wcześniej co pomogło w moim przypadku
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post32430427
znikną tylko trzeba cierpliwości
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:24   #2383
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiesz co, jestem od Ciebie trochę starsza i myślę, że mam więcej doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Nie wiem jak sobie wyobrażasz obsesję na punkcie dziecka? Ja nie mam potrzeby chodzenia na imprezy, a jeśli już to idę na kameralne spotkania do przyjaciół, na które mogę zabrać też dziecko. Ja się teraz czuję przede wszystkim żoną i matką, inne mniej ważne sprawy (jak laserowe usuwanie rozstępów, tipsy na porodówce i ćwiczenia z trenerem) zeszły na dalszy plan. I daj Ci Boże, żebyś dała radę karmić piersią.
Obsesja na punkcie dziecka - zajmowanie sie tylko i wylacznie dzieckiem 24 godziny na dobe. Brak czasu dla siebie samej.

I co? ktos kto nie karmil piersia ma sie czuc gorszy?
Ja nie karmilam.
Czuje sie tak samo dobrze jak matki karmiace. Mam taka sama wiez z dzieckiem.
Mialam czas dla siebie, na swoje hobby i wyjscia z domu tez, nie tylko z dzieckiem.
Chcialabym w miare mozliwosci zadbac o siebie.
Tipsy nie na porodowce, ale po urodzeniu dziecka mam ochote na manicure, i co z tego? Tez czuje sie zona i matka, ale lubie o siebie zadbac i nie uwazam, ze to jest zle podejscie.
Bede miala ochote laserowo usunac rozstepy - zrobie to. Bez krzywdy dla dzieci.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nie każdy musi być matką Polką na 100%
a jak ktoś nie bedzie mógł karmić to co? Ma czuć sie gorszy?

Ja z imprezowania już wyrosłam, nie potrzebuję tego z dzieckiem , czy bez, a zwłaszcza z dzieckiem Mysle, ze z dzieckiem można również ciekawie spędzać czas, wycieczki, zycie towarzyskie, wakacje ... Trzeba dostosować do niego swoje życie. Ale nie chcę też się zamienić w matkę Polkę, co to już sie kompletnie nie liczy..
Zgadzam sie.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:25   #2384
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

Odpisałam Ci parę stron wcześniej co pomogło w moim przypadku
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post32430427
znikną tylko trzeba cierpliwości
wczoraj wyszorowałam, że piekło i swędziało potem ogoliłam i naoliwiłam...a jaką masz maszynkę elektryczną-jakąś drogą?? w sumie skoro nie można tych kremów...to dupa trzeba po prostu chyba czasu aby to cholerstwo wyjszło...
Stary 2012-02-21, 12:26   #2385
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Jaką?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Dziewczyny, kiedy powinno się zapisać do szkoły rodzenia? I czy będziecie w ogóle się zapisywać?
Ja też stwierdziłam ,ze nie będę chodzić . W moim mieście szkoła rodzenia to koszt 400 zł to dużo , wolę za tą kasę kupić coś dla córeczki. Większość moich koleżanek nie chodziła do szkoły i świetnie sobie radzą
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:27   #2386
karolka110
Wtajemniczenie

Dziewczynki to ja zmykam na moje spotkankoi na jedzonko chinolkowe
słoneczko świeci, aż z domku chce się wyjść!!!
odezwę się po powrociebuzia
Stary 2012-02-21, 12:27   #2387
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ooo pomidory malinowe i paprykowe są genialne Niech już będzie późna wiosna
nigdy nie jadlam tych paprykowych ale napewno dobre

Cytat:
Treść usunięta
moj Tż tez mowi ze dla niego zawsze bede sexi i zawsze bede mu sie podobala
nawet teraz jak w weekend sobie siedzielismy to tak sie patrzyl na mnie i powiedzial ,,ale Ty ladna jestes " hehe mile takie szczegolnie teraz

Cytat:
, lubię twarde gruszki i twarde zielone jabłka

Ale macierzyństwo nie polega też na tym, żeby dziecko komuś podrzucać i zajmować się samą sobą. Dziecko sprawia, że człowiek dojrzewa, staje się odpowiedzialny i nie myśli tylko o samym sobie... Ja osobiście nie wyobrażam sobie chodzenia na imprezy i zostawiania dziecka, bo ja mam taki kaprys... Co innego sylwester, wesele czy jakaś duża impreza, ale taka zwykła, o studencka? To po co w takim razie decydować się na dziecko?
ja też nie wyobrazam sobie tego zeby zostawiac malenstwo ciagle z kims
juz dzisiaj wiem ze jak bede miala np jakies sprawy do zalatwienia i pojade zostawie maluszka np z babcia to cagle bede myslala co tam u niego , a o jakichs imprezach to nawet nie myssle , teraz nie bardzo chodzilam a co dopiero jak bede miala Skarba
wiadomo ze czasami bedziemy mieli ochote gdzies wygkoczyc , spotkac sie ze znajomymi np na jakas pizze czy cos wtedy poprosze mame zeby zostala z mama ale nie wyobrazam sobie tak np co weekend
ale z tego co czytalam to kejtigda nie chciala dziecka
ale wiadomo jak czlowiek decyduje sie na wspolrzycie to trzeba liczyc sie z tym ze moze sie cos przytrafic
tak jak mowi moja mama ,, c**j nie trąbka " hehehe
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:28   #2388
Soleilka
Zakorzenienie

Tak odnośnie cellulitu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bb3f4b840020170d4f363abf.jpg (27,6 KB, 37 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:29   #2389
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Treść usunięta
Ja będe smażyć, to ci kilka dosmażę Właściwie, to wczoraj kupiłam ser do nich ale zjadłam wieczorem na słono do chleba No nic będą z babcinymi od tż powidłami jabłkowymi- ponoć niebo w gębie

Cytat:
Ale który ojciec jest w stanie pomagać 24h przy noworodku przy okazji pracując? Tutaj wszystko trzeba brać pod uwagę, także to że będzie się zmęczonym, wiecznie bez humoru, nie wyspanym... To są przecież uroki macierzyństwa, w szczególności w pierwszych miesiącach. Bo wiadomo ok, są piękne chwile, ale są też złe i trzeba o tym pamiętać
Ja to pamiętam tylko tyle, że po porodzie na drugi dzień pod prysznicem dziwnie się poczułam bez brzucha a to czy mam tu i uwdzie więcej, to zorientowałam się jak obejrzałam po latach kasetę, bo wcześniej myślałam, że taka laska jestem

Cytat:
Soleika dla mnie to jest bardzo ważna sprawa, i myślę że skoro mamy pomoc w postaci mamy tż która deklaruje się opiekować małym kilka h dziennie oraz samego tż mogę spokojnie też myśleć o tym co mi jest potrzebne do szczęścia bo jak będę nieszczęśliwa to mały też
Jesteś zawzięta i bardzo ci zależy- to połowa sukcesu a reszta się zorganizuje przy tak dużej pomocy jaką będziesz miała. Trzeba być dobrej myśli a co z tego wyjdzie czas pokaże

Cytat:
Właśnie tak sobie też myślę, że ja w ogóle z noworodkami nie miałam do czynienia i gdzieś słyszałam, że parcie podczas porodu to trudna sztuka do opanowania...
Eee tam nic trudnego, prze się samo a rodząca ma tylko oddychać prawidłowo, żeby dotleniać maluszka, który w tej części porodu bardzo go potrzebuje i tu bardzo przydatni są tż-ci którzy o tym kobiecie przypominają

Cytat:
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną
To świętujemy razem ja smażę naleśniki dzisiaj

Cytat:
Ooo pomidory malinowe i paprykowe są genialne Niech już będzie późna wiosna
Kochana niech już w ogóle przyjdzie BTW 1 dnia wiosny mam urodzinki i 2 rocznicę poznania z tż

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:32   #2390
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
nigdy nie jadlam tych paprykowych ale napewno dobre

moj Tż tez mowi ze dla niego zawsze bede sexi i zawsze bede mu sie podobala
nawet teraz jak w weekend sobie siedzielismy to tak sie patrzyl na mnie i powiedzial ,,ale Ty ladna jestes " hehe mile takie szczegolnie teraz

ja też nie wyobrazam sobie tego zeby zostawiac malenstwo ciagle z kims
juz dzisiaj wiem ze jak bede miala np jakies sprawy do zalatwienia i pojade zostawie maluszka np z babcia to cagle bede myslala co tam u niego , a o jakichs imprezach to nawet nie myssle , teraz nie bardzo chodzilam a co dopiero jak bede miala Skarba
wiadomo ze czasami bedziemy mieli ochote gdzies wygkoczyc , spotkac sie ze znajomymi np na jakas pizze czy cos wtedy poprosze mame zeby zostala z mama ale nie wyobrazam sobie tak np co weekend
ale z tego co czytalam to kejtigda nie chciala dziecka
ale wiadomo jak czlowiek decyduje sie na wspolrzycie to trzeba liczyc sie z tym ze moze sie cos przytrafic
tak jak mowi moja mama ,, c**j nie trąbka " hehehe
Ale nikt tutaj nie napsial o ciaglym wychodzeniu.
Jestes do nas w podobnym wieku.
Kazda tutaj na pewno liczyla sie z tym, ze mogla sie zdarzyc wpadka.
I ok.
Ale tak jak piszesz "wiadomo ze czasami bedziemy mieli ochote gdzies wygkoczyc , spotkac sie ze znajomymi np na jakas pizze czy cos wtedy poprosze mame zeby zostala"
I o to wlasnie chodzi. Ze jednak wyjscia bez dziecka beda sie zdarzac.
Nie masz jeszcze wlasnego, zobaczysz po urodzeniu. Na poczatku na pewno bedziemy zmeczone odpoczywac z dzieckiem w domu. Ale pozniej? Mozna wyjsc o takiej godzinie, kiedy dziecko kladzie sie spac. Poprosic kogos, zeby zostal z nim i zagladal gdyby dziecko zaczelo plakac. Tyle. Krzywda mu sie nie stanie jak mama z tata pojda do restauracji czy do znajomych raz na jakis czas.
Dziecko to nie koniec swiata.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Tak odnośnie cellulitu

Oj tak

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 12:33   #2391
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
kremu bambino tutaj brak, bo mieszkam za zachodnią granicą:/
a krem veet to do depilacji??już mam świeżo ogolone nóżkinasmarowałam balsamem...na razie nie mam nic innego
Jest krem Veet po depilacji, a podrażnienia powstają często po posmarowaniu sie zwykłym balsamem nawilżającym po ogoleniu, jak masz tendencję do stanów zapalnych lepiej najpierw zdezynfekować skórę, nawet jakimś płynem po goleniu dla facetów odczekać a dopiero potem nasmarować się balsamem
Cytat:
Oddział położniczy w Szpitalu Powiatowym w Nowej Dębie, jest kolejnym w naszym regionie, gdzie rodzące kobiety mogą korzystać ze znieczulenia "gazem rozweselającym".

Będę miała gaz!
Mam gaz w gabinecie gdzie pracuję, na początku w ramach szkolenia wszyscy pracownicy musieli się "zagazować" żeby wiedzieć co czuje pacjent. I powiem tak-ile nas było tak każdy miał inna reakcję.Oprócz standardowych reakcji czyli rozluźnienia i śmiechu były też inne. Na mnie nie podziałało wcale, bo miałam katar (gaz nie działa przy zatkanym nosie) jedna koleżanka miała uczucie, ze umiera i zaczęła krzyczeć, że już dosyć, inny kolega odleciał tak, ze nie było z nim kontaktu, inna koleżanka myślała, że jest pijana i zaraz będzie rzygać. Trzeba sobie uświadomić że to nie jest cudowny środek działający fantastycznie na każdego.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
no to miałyście obie niesamowite szczęście!
W przypadku który opisałam niestety oboje nie przeżyli
Straszne...aż mnie ciarki przeszły, wiem, że miałyśmy szczęście...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:34   #2392
blueberry88
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Zajmuję się psem, bo mama wyjechała z bratem i góry i mu powtarzam, że wyjdziemy na spacer, jak skończę nadrabiać poranek na wizażu, ale chyba nie rozumie
pumas, no to gratulacje i udanego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to dzisiaj jest mój 14 + o t.c. więc wchodzę w 4 m-c ciąży a więc w drugi trymestr Rany jak długo czekałam na ten przełom

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha

Cytat:
A to Twoja pierwsza ciąża?
Tak, ale dzięki mamie porody od zawsze były obecne w moim życiu. Jedyne, czego potrzebuję, to ćwiczenia, które mogą się przydać przy porodzie. Nie mówię, że jestem jakimś specem, ale myślę, że mama położna nam wystarczy. Poza tym jakoś się nie widzę w takiej szkole.
Ostatnio dzwoniłam do mamy, jak była w pracy, a tak w tle taki krzyk rodzącej kobiety

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dasz mi troszke ?
ja dzisiaj mam krupnik !

a ja na sniadanko zjadlam drozdzowke z drzemikiem
Wpadaj, mam sporo i naprawdę wyszedł dobry.
No ładnie, to Soleilkę za pizzę karcisz, a sama przy drożdżówce

Cytat:
człowiekowi głodnemu trzy razy wolniej czas leci

Cytat:
imprezka!

Cytat:
Oj z tym się akurat nie zgodzę, u mnie na uczelni są dziewczyny co wracały na zajęcia miesiąc, dwa po porodzie i wszystkie ładne, zadbane, wiadomo mniej czasu ale każda umalowana, uczesana, figury bardzo dobre itp. Dawały radę chodzic, na studenckie imprezy i się na nich bawić jak reszta, nie miały 24h obsesji na punkcie dziecka. Jak się chce to można i to że jesteśmy mamami nie znaczy że tylko mamami i nagle mamy chodzić z odrostami, worami pod oczami itp Ja zamierzam karmić i piersią i MM, więc z zostawianiem nie bedę miała problemu, zwłaszcza że we wrześniu wybywam na kilka dni i młody będzie pod opieką mamy TŻ
Cytat:
Soleika jasne że macierzyństwo nie polega na podrzucaniu, ale też nie polega na tym że przez rok nie mamy czasu na fryzjera, bo to ostre przegięcie w drugą stronę.

A jak na kilka h mały zostanie z kimś innym to chyba świat się nie wali. A młode matki raczej się nie tyle decydują na dziecko co wpadają I nie zauważyłam żeby dzieci studentów którzy imprezowali w przyszłości były gorsze od tych planowanych których matki nie mają czasu rok o siebie zadbać
Nie zostawię dziecka dwa miesiące po porodzie. Mam 23 lata i dziecko nie było wpadką. Chcieliśmy go od dawna, ale dopiero teraz mamy na to warunki.
A zadbać o siebie będę miała czas, co nie znaczy, że będę w okresie połogu szaleć na imprezach. Zresztą, jak dziecko się urodzi, to może i u Ciebie się zmieni.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:34   #2393
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Kochana niech już w ogóle przyjdzie BTW 1 dnia wiosny mam urodzinki i 2 rocznicę poznania z tż
Będę pamiętać, masz wtedy przynieść nam tu torta
Cytat:
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Oj tak
Wy tam nie chichoczcie tylko korzystajcie z cennej porady!

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:35   #2394
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak odnośnie cellulitu
sama prawda

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ja też stwierdziłam ,ze nie będę chodzić . W moim mieście szkoła rodzenia to koszt 400 zł to dużo , wolę za tą kasę kupić coś dla córeczki. Większość moich koleżanek nie chodziła do szkoły i świetnie sobie radzą
Ja muszę chodzić, chcę. Myślę, ze będę troche spokojniejsza. Ale tak jak mówiłam - zero doświadczenia z dziecmi TZ to chociaż u znajomych przewijał ich córeczkę hehe a ja nic, zero.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:36   #2395
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mam gaz w gabinecie gdzie pracuję, na początku w ramach szkolenia wszyscy pracownicy musieli się "zagazować" żeby wiedzieć co czuje pacjent. I powiem tak-ile nas było tak każdy miał inna reakcję.Oprócz standardowych reakcji czyli rozluźnienia i śmiechu były też inne. Na mnie nie podziałało wcale, bo miałam katar (gaz nie działa przy zatkanym nosie) jedna koleżanka miała uczucie, ze umiera i zaczęła krzyczeć, że już dosyć, inny kolega odleciał tak, ze nie było z nim kontaktu, inna koleżanka myślała, że jest pijana i zaraz będzie rzygać. Trzeba sobie uświadomić że to nie jest cudowny środek działający fantastycznie na każdego.
A to ciekawe.
Lekarze pewnie wiedza co robia przy podawaniu gazu
Zastanawia mnie tylko jak przy tym rodzic
I czy przez to skurcze na pewno nie ustana i tak samo bedzie sie przec (nie slabiej).
Z tego co wiem chyba w Anglii (?) czesto stosuja ten gaz, wiec raczej powinno byc dobrze

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 12:37   #2396
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale sama świadomość, że w razie potrzeby mam wybór zzo czy gaz jest dla mnie pocieszająca No i właśnie, na mnie może podziałać jako rozweselacz, a to lepsze od zzo

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:37   #2397
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tam nie chichoczcie tylko korzystajcie z cennej porady!
Podejrzewam, ze po takiej diecie moge wygladac gorzej

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 12:38   #2398
agunia82
Zakorzenienie

Nie pamiętam już gdzie, ale czytałam relację jednej dziewczyny co rodziła z gazem, i wg niej ulgi w bólach to nie daje. Ja chyba na rozweselacz się jednak nie zdecyduję No chyba że bym wiedziała, jak na mnie podziała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:41   #2399
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hejjj
dzisiaj dlugo pospalam i teraz bede robic spaghetti na obiad
nawet rano nei bylam glodna, nie wiem czemu i nie zjadlam moich standardowych nalesnikow :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:41   #2400
Soleilka
Zakorzenienie

Ciastek chyba ostatnio pisała, że ma brązowo w pępku, ja też tak mam I to nie brud

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości