Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:28   #1201
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Tak robie ta zdrowy brzuszek na wodzie . I dobrze, ze umowilas sie dolekaza. Ja musze do ginekologa uderzyc, bo cytologie przydaloby sie zrobic.
O jeszcze gin
ALe endo i okulista w sumie na pierwszym miejscu muszę zrobić,
bo naprawdę ślepne

Naleśnika też bym zjadła.

Agadus

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:00   #1202
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Witajcie,
nie bede was nadrabiac niestety bo brak czasu - wybaczcie
Dla dzisiejszych solenizantow sto lat!!!
U nas OK. Marysia nie chce od dwoch dni spacpo kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwacdol za dolem

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:13   #1203
83monia
Zakorzenienie

http://www.plotek.pl/plotek/56,79592...1.html#galeria tak w temacie maijazu dla malych dziewczynek...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:24   #1204
rysiki
Raczkowanie

Dzień dobry.
Nie zdążyłam jeszcze nic prawie nadrobić, bo mam dzisiaj pierwszy dzień wolnego od dwóch tygodni.
Chociaż szczerze mówiąc w moim niedługim życiu nie spotkałam się jeszcze z taką atmosferą w pracy jak teraz... Mam ochotę rzucic do w diabły. No, ale nie bardzo mogę. Nie będę się rozpisywac, bo do jutra bym nie skończyła
Mam szybkie pytanie:
Chcę dać Asi na noc mleko z łyżką kleiku. Z jakiego smoczka mam to podać? Używamy butelek tt. Kupiłam kiedyś taki smoczek do kaszki, ale z niego leci stanowczo za szybko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010136.jpg (89,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010137.jpg (83,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-02-21, 12:37   #1205
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nie zdążyłam jeszcze nic prawie nadrobić, bo mam dzisiaj pierwszy dzień wolnego od dwóch tygodni.
Chociaż szczerze mówiąc w moim niedługim życiu nie spotkałam się jeszcze z taką atmosferą w pracy jak teraz... Mam ochotę rzucic do w diabły. No, ale nie bardzo mogę. Nie będę się rozpisywac, bo do jutra bym nie skończyła
Mam szybkie pytanie:
Chcę dać Asi na noc mleko z łyżką kleiku. Z jakiego smoczka mam to podać? Używamy butelek tt. Kupiłam kiedyś taki smoczek do kaszki, ale z niego leci stanowczo za szybko.
hej jaka slicznotka z tej Twojej malejja mam butelki TT i od 2 miesiecy daje kleik, smoczek mam X i z niego poleci z kleikiem - wiesz jaki to?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

bo ten do kaszki to taki na pozniej - tez go mam, ale sie nie nadaje na teraz a ten X jest w sam raz.
Stary 2012-02-21, 12:39   #1206
rysiki
Raczkowanie

hmmm... taki z X miałam z canpolu. W takim razie poszukam takiego samego z TT. Tylko czy jeżeli dam tylko lyzke tego kleiku na 180ml mleka to nie będzie za szybko leciało?
Stary 2012-02-21, 12:48   #1207
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
hmmm... taki z X miałam z canpolu. W takim razie poszukam takiego samego z TT. Tylko czy jeżeli dam tylko lyzke tego kleiku na 180ml mleka to nie będzie za szybko leciało?
ja robie lyzeczke na 150 ml
Stary 2012-02-21, 13:10   #1208
Marina1
Zakorzenienie

Heja!

dziękuję za odpowiedzi odnośnie książki. Zrobiłam tak, że dodałam tą książkę do swojej bibliografii i dałam jako przypis . Zobaczymy.

Agadus rozłożyłaś mnie tymi filmikami skąd ty je wytrzaskujesz. Ja wczoraj natknęłam się na yt na parodię mody na sukces - http://www.youtube.com/watch?v=d51O0...eature=related . Mnie rozśmiesza

Kajool dziękuję!

Sareńko całusy od ciotki!

Igor łobuzuje już od rana, podobnie jak u Ciebie mamad wymusza ręce i noszenie. Ale fajnie napisałaś swoją część postu, tak jakby z perspektywy Patrysia

rysiki ale ładna Asia. Ja nie pomogę z butelką i kaszką, bo mój zje łyżeczką, butlą nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:13   #1209
rysiki
Raczkowanie

Aha, czyli ok. Dzieki za pomoc
Stary 2012-02-21, 13:19   #1210
zanetaa88
Zakorzenienie

Aga rozumiem Cię doskonale, bo moje też od sierpnia nie myte
na święta mi się nie chciało i co się zabierałam to co chwile coś...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:42   #1211
iustyna1
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=PXYjg...layer_embedded

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:47   #1212
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzień dobry laseczki

My pospane, podrzemane, najedzone i teraz trochę marudne.. Miałyśmy iść na spacer, ale za oknem śnieg z deszczem więc siedzimy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Nataszka, to kiedy mogę wpaść na pedicure?

Dodaję Hanię Nataszki i podłączam się pod życzenia.
Choćby zaraz

Dziękujemy za życzenia a co do kina to ja raczej znowu odpadam.. ale wszystko się okaże tak naprawdę jutro..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wstałam i padam
Mój pierworodny znowu dziś przepłakał pół nocy.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek tak kwestia powtarzania, bawienia się np w kosi kosi łapki i Tymek załapie.Ja odkąd pamiętam bawię się z Emilie w kosi, albo "Pani Zosia męża ma.." teraz nawet jak mówię "brawo" to też klaska, bo zawsze jej klaskam i mówię brawo jak pięknie zje, jak coś pięknie zrobi.Za każdym razem kiedy idziemy do łazienki myć rączki, buzię proszę ją o zrobienie cyk, na początku stawałam i pokazywałam, że światło się zapala i zgasza - obserwowała,ale teraz mówię cyk i szuka kontaktu i wprowadziłam "cyk" na zgaszenie świtała do spania,gasi światło karmimy się i śpimy nawet jak mówię "choć do mamy" to leży i rusza rękoma i nogami tylko aby ją wziąć a i jak mówię "daj mamie piątkę" to bierze dłoń i daje piątkę :P no tylko, że Ja to robię już łochochoo...
Emilie zdolna dziewczynka moja tylko gasi i zapala światło.. jak czasem zapomnę to się sama patrzy w stronę włącznika, że przecież trzeba światło włączyć

Zazdroszczę słoneczka.. u nas dzisiaj paskudnie..

Moje okna były myte ostatnio przed porodem a teraz jeszcze pełno odciśniętych Haniowych łapek na nich

Cytat:
Właśnie szykuję się na szczepienie z Hania- trzymajcie kciuki.
Jestem ciekawa ile ten mój klocek waży.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ze mną jest chyba cos nie tak skoro to obejrzałam

http://www.youtube.com/watch?v=0_lrKhmx2WU
wszystko pięknie.. ale te włosy na plecach -

Cytat:

[/COLOR]i pomyslec że to mogą byc nasze córki

http://www.youtube.com/watch?v=avMwyV-mVbo
Nie daj Boże!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Moja panna w niedzielę skończyła 6 miesięcy mieliśmy gości-ciotkę i teścia- nie robilismy nic specjalnego i nikogo w sumie nie zapraszaliśmy, tak sie złożyło że byli był obiad i tort motyl[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie bede was nadrabiac niestety bo brak czasu - wybaczcie
Dla dzisiejszych solenizantow sto lat!!!
U nas OK. Marysia nie chce od dwoch dni spacpo kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwacdol za dolem

Cytat:
Dzień dobry.
Mam szybkie pytanie:
Śliczności my używamy aventa więc nie pomogę w sprawie tt..

Dałam królewnie puree jarzynowe z indykiem i pogardziła..

Nagrałam gadającą Hanię - http://www.youtube.com/watch?v=7m9Xg...ature=youtu.be
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:50   #1213
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kalinko,dokładnie-kwestia składu.Silikonami nie umyjesz.

Kajool kiedyś kupiłam na allegro.Długo szperałam.

Oj,będizesz miała pełne walizy olejków

Agaduś czyś Ty zwariowała?Co Cie tknęło,zeby tego czegos szukac i oglądać?
hehe wiesz jak wracalam z Nepalu to mialam taki nadbagaz, bo ja tyle kosmetykow tam pokupowalam plus jakies pamiatki, walize dokupowalismy

Cytat:
Dzień dobry.
Mam szybkie pytanie:
kurcze cosik czulam w kosciach,z edziwnie z ta praca. wspolczuje bardzo i sciskam
Stary 2012-02-21, 13:59   #1214
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj natknęłam się na yt na parodię mody na sukces - http://www.youtube.com/watch?v=d51O0...eature=related . Mnie rozśmiesza
boskie jak dla mnie
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:11   #1215
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nie zanudziłaś
Wysoka ta zębowa gorączka, jakby nie było życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby zabieg się odbył i szybko zapomnicie stresy.
dziękuję kochana

zaraz Was nadrobię, na razie na szybko:
mamy chodzące na basen, byłam w Biedronce i kupiłam Huggies Little Swimmers za 9.99

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:18   #1216
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
ja nie szukalam dostałam link
no choreografie dobrze opanował, a ja się tylko zastanawiałam czy to co mu odstaje to to faktycznie "to" , matko jak zamotałam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

i pomyslec że to mogą byc nasze córki

http://www.youtube.com/watch?v=avMwyV-mVbo
Ja nawet w jej wieku nie wiedziałam co to korektor

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Scio pepti na receptę coś 7zł z groszami albo 8zł z groszami. Wyrzuciłam paragon i dokładnie Ci nie powiem. Na bank mniej niż 9zł.
ja płaciłam 7.06zł
Stary 2012-02-21, 14:26   #1217
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

ślepa jak kret,
gruba jak miś,
aktywna jak leń,
nie zły ze mnie zwierzak
weź coś o mnie wymyśl

Cytat:
witam

widze,że alibany zmieniła nick-super
e chyba avatar

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U nas też nieciekawie, ale zawsze może być gorzej, więc dzisiaj nie narzekam Też płacz, nocne kupki (chyba ma odparzenia - dopóki nie zaczął ząbkować, to nie wiedziałam, co to jest odparzenie. A teraz nawet jak zaraz zmienię pieluchę, to jednak się robią), spanie trochę w łóżeczku, trochę mi na brzuchu, trochę obok nas...
Rano wstał wesoły, ale mama z tatą zabrali go na "wycieczkę". najpierw kazali siedzieć w aucie, bo tata coś załątwiał, potem słońce świeciło do oczek, a na koniec mama zabrała do przychodni, gdzie miła pani dobrała się do jego paluszka i nie chciała puścić... A potem znowu wsadzili do samochodu i mama powiedziała, że cyca da dopiero w domu, więc wył całą drogę... Mama powoli już się przyzwyczaja do tego histerycznego płaczu, który kończy się, gdy mama bierze na ręce, ale tata jeszcze się nie przyzwyczaił. Na wszelki wypadek babci o wszystkim się nie mówi, bo ona i tak ma mamę za jakąś sadystkę (bo pozwala dziecku płakać - nawet sama zawozi tam, gdzie wiadomo, że płacz będzie i dodatkowo jej to nie wzrusza)... Ale babcia z przerażeniem krzyczała nawet, gdy mama go na dywan położyła (sama potem kołdrę wyciagnęła)...
Tata pojechałdo pracy, a mama w domu cyca dała i zasnął przy nim, co mu się bardzo dawno nie zdarzyło A teraz wstał i leży na kolanach mamy
W każdym razie mój syn najwyraźniej nie lubi służby zdrowia

fajnz opis Patrzsiu. Niedobra mama no no no aty aty
cos mi sie popieprzylo mam maly ekran i ltery i yamiast y z no cyaicie
Stary 2012-02-21, 14:37   #1218
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

CZesc

Dziękuje za odpowiedzi odnośnie Pepti

Byłam dziś u pediatry, mam skierowanie do alergologa, no bo nawet jak mi Nutre zrefundują to potrzebuje zaświadczenia. Wizyta 6 marca

Shirko kotka juz ma dużo mniejsze rany, ale ciągle się goją Miło ze pamietasz

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:40   #1219
aania_20
Zakorzenienie

Sara, najlepszego ślicznotko!!!!

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

aania_20 bardzo sie cieszę że pediatra zrobiła dobre wrażenie.no to trzymam kciuki żeby gorączka spadła! a jak dziś, lepiej...?
za piekną wagę!

Cytat:
Właśnie szykuję się na szczepienie z Hania- trzymajcie kciuki.
Jestem ciekawa ile ten mój klocek waży.

Cytat:
ślepa jak kret,
gruba jak miś,
aktywna jak leń,
nie zły ze mnie zwierzak

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Oby nie było

podoba mi się opis

Cytat:
ze mną jest chyba cos nie tak skoro to obejrzałam

http://www.youtube.com/watch?v=0_lrKhmx2WU

Cytat:
Dzień dobry.
śliczna Asia!

Nerola, troszkę prywaty. Możesz napisać jak robisz z tym kwasem mlekowym? jak rozrabiasz itd...?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
fajnz opis Patrzsiu. Niedobra mama no no no aty aty
na to powinno pomóc CTRL+ALT+0 (zero)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:40   #1220
patik87
Zakorzenienie

Zmniejszyła mi się strona wizażu i zmienił język. Już doszłam i jest ok.

Sara dziękuje ciociom za życzonka zbiorowo buziaki dla wszystkich.

Byłyśmy z moją mam i Sarą u kuzynki. Ma 4mczną Basię. Sara solidarnie z nią wyła.
Basia tylko kwęknęła i Sara to samo..
Nie dała posiedzieć i pogadać, oczy tarła a spać niet..
Mam niedosyt po wizycie.
Stary 2012-02-21, 14:42   #1221
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Cytat:

Wpis z bloga o karmieniu bachora jakoś wcale mi się nie spodobał. Wydał mi się taki prostacki (nie bijcie) i mało śmieszny- a poczucie humoru mam i luźne podejście do rodzicielstwa też. Przede wszystkim nie lubię słowa "bachor" i wulgaryzmu- uważam, że można by to opisać w zabawny sposób bez tego.
właśnie to samo miałam napisać..
w ogóle mi się ten blog nie podoba, wulgarny i chamski a nie zabawny
mam duże poczucie humoru, ale te teksty są po prostu prostackie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

na początku nie doczytałam że tych krótkich flipsówmyślałam, że te długie i z lekka sie zdziwiłam że aż tyle
Fifi je tych długich 2-3 sztuki i też dużo zostaje poza jego buzią
a dajesz coś poza flipsami? biszkopty etc?
biszkopty dostała 2 razy do deserku razem z jabłkami, tak do rączki jej jeszcze nie dawałam

Mój tż ma dziś 35 urodziny ma dziś wolne i cieszy się nowym netbookiem nie mam więc czasu na W.
pieke karpatkę żeby już mu słodko do 40-stki było

Miłego dnia dziewczynki, będę potem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:43   #1222
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płacicie za pepti z receptą na chorobę przewlekłą?
7,06
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

gdzie siedzisz??:mu r: czy ja mam zepsutą kosiarę???
Helga zawiodła
Cytat:
Dzień dobry.
Mam szybkie pytanie:
śliczności Asia taka delikatna panieneczka

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

rysiki ale ładna Asia. Ja nie pomogę z butelką i kaszką, bo mój zje łyżeczką, butlą nie.
Julka to samo - kaszki butelką absolutnie bo histerii dostaje - nawet na spaniu nie przyjmie mleka z kaszką przez smoczek - jak tylko poczuje że co innego niż mleko czyste ma to się wybudza i złości

kaszki bardzo lubi ale wyłącznie łyżeczką i nie za gęste, my jemy ryżowe smakowe pół na pół z czystym kleikiem ryżowym bo same za słodkie są albo kleik ryżowy bądz kukurydziany z owocami - bananem podziabanym widelcem, jabłkiem prażonym, owocami ze słoiczka itp.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja nawet w jej wieku nie wiedziałam co to korektor
ja też

Najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów ostatnich dni bo przeoczyłam

i dla dziesiejszej Sarci z okazji 7 miesięcy

znaczy że jutro my będziemy świętować miesięcznice
7 miesięcy kiedy to zleciało..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-21 o 14:49
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:44   #1223
83monia
Zakorzenienie

az wam pokaze jaka trase przebywam codziennie z dzieciakami i soba do pracy/zlobka/przedszkola. niebieska kropka to moje mieszkanie, czerwona to przedszkole, różowa to złobek a zielona to moja praca. musze wstawac o 6 by wyrobic sie na 8 z przedszkola do zlobka mam ponad 7 km, z domu do przedskzola i ze zlobka do pracy ok 3 km
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard02.jpg (41,5 KB, 37 załadowań)

Stary 2012-02-21, 14:53   #1224
patik87
Zakorzenienie

Monia i Ty to pokonujesz z trepa?

Sara jak wstała o 6 to spała do tej pory 2x20 minut.

Shirka co do krzaków: to chyba perz długowieczny wiecznie odrasta i trudny do wytępienia

Nie pisałam Wam, Sara uwielbia tą nową piosenkę Ewy Farnej ( fajnej jak tż mówi).
Jak leci na tv patrzy jak zahipnotyzowana i nic dookoła ją nie obchodzi, nie reaguje na nic.
A wózku jak zasypia i usłyszy to nagle poruszenie i pełna konsternacja.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-21 o 14:54
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 14:53   #1225
83monia
Zakorzenienie

patik - co ty! samochodem a i tak prawei godzina wychodzi...

Stary 2012-02-21, 15:08   #1226
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Niedobra mama no no no aty aty
a Julcia umie robić A ty A ty jak mówie zrób a Ty a Ty to uderza rączką w co popadnie ale kosi kosi nie umie
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Mój tż ma dziś 35 urodziny ma dziś wolne i cieszy się nowym netbookiem nie mam więc czasu na W.
dla tż-ta sro lat i zdrówka
Cytat:
Sara jak wstała o 6 to spała do tej pory 2x20 minut.

Shirka co do krzaków: to chyba perz długowieczny wiecznie odrasta i trudny do wytępienia

Nie pisałam Wam, Sara uwielbia tą nową piosenkę Ewy Farnej ( fajnej jak tż mówi).
Jak leci na tv patrzy jak zahipnotyzowana i nic dookoła ją nie obchodzi, nie reaguje na nic.
A wózku jak zasypia i usłyszy to nagle poruszenie i pełna konsternacja.
Julak jak wstała o 6.15 to spała 2x po ok 35 minut plus 15 minut na spacerze więc też szaleństwa nie było

z perzu długowiecznego się uśmiałam

i Julka uwielbia piosenkę Michela Telo - ta "aj seł czi pegu aj aj seł czi pegu" zaśmiewa się aż do czkawki

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Scio pepti na receptę coś 7zł z groszami albo 8zł z groszami. Wyrzuciłam paragon i dokładnie Ci nie powiem. Na bank mniej niż 9zł.
to Wy tez nadal na pepti? myślałam że już przeszliście na zwykłe mleko, lekarka bez problemu Wam wypisuje receptę? my mamy zaświadczenie od dermatologa i mleko wykupione na marzec a potem pewnie będzie chciała powoli zmieniać na zwykłe, wprowadzam jej powolutku kaszkę mleczną , tak dwie łyżeczki do zwykłej kaszki raz dziennie i na razie jest ok

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:14   #1227
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

e chyba avatar

hehehehehehe, no tak avatar

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:17   #1228
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to Wy tez nadal na pepti? myślałam że już przeszliście na zwykłe mleko, lekarka bez problemu Wam wypisuje receptę? my mamy zaświadczenie od dermatologa i mleko wykupione na marzec a potem pewnie będzie chciała powoli zmieniać na zwykłe, wprowadzam jej powolutku kaszkę mleczną , tak dwie łyżeczki do zwykłej kaszki raz dziennie i na razie jest ok
Od początku na pepti . Pediatra mówi, że do roku bez problemu wypisuje, potem jakby dalej była alergia, to wizyta u alergologa. Powyżej roku pepti już tylko z zaświadczeniem.

Jeszcze z miesiąc mamy być na pepti i nic mlecznego nie próbować dawać. Potem wizyta u pediatry i powie, co mamy dać do prowokacji . Mówił o jogurtach najpierw, nie mleko i nie kaszki.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:21   #1229
kalinkap13
Rozeznanie

syn właśnie zasnął. sposobem niani Kajool

nerolka to musze sobie przejrzeć Twoje wcześniejsze posty, jaki powinien byc skład tych odżywek, i jakich Ty używasz.i może tez przetestuję..
yoyyou sto lat dla meza!!
carmelasoprano my tez mamy te kluczyki grające. Fifi sie cały czas nimi bawi. uwielbia je wrecz

ide ponadrabiac

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-02-21 o 15:29
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:28   #1230
agadus
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=UZx1Q...elated:hahaha:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości