Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:24   #2911
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Ślicznościa wiadomo już kim jest??
3d jest świetnesama się już doczekać nie mogę
Lukrecja przejdziemy przez to razem z oponkami Naszymi
przez Ciebie specjalnie sie mierzyłami mam 97
może ja już zaplanuje diete,którą zastosuje po ciąży

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:25
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:27   #2912
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
taaa jasne jak ja mam w brzuchu takim wyluzowanym 96 cm a tyle to mają dziewczyny przed porodem tuż tuż serio... jezdem cienka w dupie a za to wielka w brzuchu także nie startuj ty mi do moich powłok i teraz chce frytez z burakami ... PRZEZ CIEBI

znaczy NIE męża no ale jak go tak zwą to niech zwą co nie? a co mnie to :P a który jesteś tydzień już?????????????? i miałaś przez co USG ?? Przez POWŁOKI OBŁE? czy przez inne otwory bo myśmy tu ciekawe matko taki wielkolud no za gowe sie złapał se myśli.. znowu na mnie PACZĄ
oj, nie męża, to powiedzmy prawie męża
Haha, usg było dowcipne, ale dla porównania pokazał mi też przez brzuch. Przez brzuch obraz jest lekko zamglony.
Licząc od okresu to jest 11t 6d a wg usg 12t 2d.
Stary 2012-02-21, 11:29   #2913
Sojka1990
Zadomowienie

Na 70% jest dziewczynką tak jak sobie wymarzyłam
a 3D zrobimy właśnie po to żeby potwierdzić teorie, sama się lekarzowi wtryniłam w grafik na poniedziałek bo chce mieć chociaż 90% pewności i zacząć zakupyyyy

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
oj, nie męża, to powiedzmy prawie męża
Haha, usg było dowcipne, ale dla porównania pokazał mi też przez brzuch. Przez brzuch obraz jest lekko zamglony.
Licząc od okresu to jest 11t 6d a wg usg 12t 2d.
To Twój maluszek musi być duży skoro USG pokazuje starszy tydzień niż wypada z OM Gratulacje tylko pozazdrościć
Stary 2012-02-21, 11:33   #2914
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja też te zakupy chce robić i ale ja nie zniese kupuje wszystko uniwersalne zeby i temu i temu pasowało
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:36   #2915
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.
dzięki za miłe przyjęcie

ja też nie śpię od 4 rano, tylko że mnie nie męczy bezsenność a wymioty niestety czasami siedzę nad tą miska i wyję z bezradności jak wariatka... i powtarzam mojemu mężowi, że kolejne dzieciątko adoptujemy bo ja na chwilę obecną nie zdecyduję się drugi raz. mam nadzieję, że przyjdą wreszcie lepsze dni i odszczekam to, co mu nagadałam bo tak naprawdę marzy mi się dwójeczka, a może i trójeczka

nie wiem jak z moją wagą nie sprawdzam nawet. przed ciążą ważyłam 47 kg a teraz wyglądam jak śmierć na chorągwi, cienie pod oczami, szara cena, masakra jakaś

nie wiem, może to dobry znak ale zaczęłam mieć zachcianki. do tej pory wymiotowałam nawet jak widziałam herbatę w kubku a dziś zamarzyły mi się jagodzianki mąż zadzwonił zaraz do swojej mamusi a ona poleciała do sklepu po drożdże i na wieczór buły będą gotowe. pisze się któraś? .

zaczęłam się rozglądać za szkołami rodzenia, znalazłam jedną ciekawą i na stronie jest info, że najlepiej chodzić w 3 trymestrze między 25 a 30 tygodniem. słyszałyście coś na ten temat? spotkań jest 8, koszt 400 złotych, więc chyba nie tragedia?

za dwa tygodnie zobaczę maleństwo nie mogę się doczekać

buziaki

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:41
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:37   #2916
spioszka
Raczkowanie

Colds kochana, zdecydowanie bedziesz juz miala usg przez brzuch, ja wczoraj bylam i byl to 11t6d i wszysciutenko bylo widac, nawet nie bylo mowy o dopochwowym.
Poza tym zabralam swojego TZ-ta, bo bardzo chcialam, zeby przy mnie byl, zeby razem ze mna po raz pierwszy zobaczyl dzidzie i tak na wszelki wypadek, gdyby bylo cos nie tak , zeby mial mnie kto wspierac... No i wyobrazcie sobie ,ze musialam Tz wyslac do bankomatu (bo za zdjecia trzeba bylo placic) no i jak on poszedl, to juz mnie lekarz zawolal, wiec ja mu tlumacze, ze musze czekac az Tz wroci, ale on mowi ze spokojnie, ze zdazy, bo to troche potrwa..i wogole.
No i siedze na tym fotelu, usg trwa a TZ-a nie ma! Myslalm ,ze oszaleje, bo specjalnie wzial wolne z pracy, wiec po 10 min mowie do goscia,zeby poszedly na korytarz i mi Tz-a szukal. Oczywiscie sie znalazl, ale dziewczyny mowie Wam, bylo mu tak przykro i byl tak wkurzony, bo sie bal,ze juz nie zdazyl..Biedak.
Dzidzia przepiekna, wszystko bylo widac, lapal sie za glowke i podskakiwal, potem zaczal stawac na glowie i lekarz sie smial,ze chyba bedzie akrobata. Ogolnie wrazenia nie do opisania.

Aaaa no i najwazniejsze, wedlug badania Papp-a i usg genet. jestem w bardzo malej grupie ryzyka zachorowan na Zespol Downa itp, i ryzyko wynosi 1:18000

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:42   #2917
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Mój mąż chodzi zemną do gina jeżeli wizytę mamy popołudniu pierwszy ciśnie do usg co by go nic nie ominęło ma setki pytań więc ja mało się odzywam bo przecież on musi sobie posłuchać oglądnąć ... ja mam dzidziola 24h yto jemu muszę dać pierwszeństwo - i gdzie ta sprawiedliwość ? no nic... trzeba dziadowi wybaczyć i kochać Go bo nic innego nie pozostało ...
U nas to też wyglądało troszkę inaczej, no bo ciąża była zaskoczeniem . W sensie, ze usłyszałam od jednego lekarza, że jak to możliwe, iż w tym wieku mam takie problemy.. I że ze zmajstrowaniem dzidzi może być problem . No i też tak długo niezabezpieczaliśmy się i nic .
Więc idąc na pierwszą wizytę to myślałam, że test się pomylił, a ja znowu mam okres baaardzoo rozregulowany . Druga wizyta to była w trakcie badania krwi. Wszystko działo się przez szpital, tzn. tak jakbym była przyjmowana na oddział, a wtedy osoby towarzyszące nie mają wstępu. Mogą tylko iść w odwiedziny, ale to jak ktoś leży na oddziale, no a że ja nie leżałam to nie mógł być przy badaniu .
Podsumowując U gina będzie to druga wizyta, ale z USG trzecia

lukrecja - no właśnie ja bardziej ze względu na to czy się zabiera i w sumie na własną psychikę . Wiadomo, inaczej jak się rozkraczam przed TŻ w trakcie przytulasek, a inaczej w trakcie badania .

Mnie już nawet uwierały dresy . I dzięki Bogu, w lumpie ogarnęłam ciężarówkowe dresioki . Fajne, niezniszczone i przede wszystkim wygodne . No a ze spodniami to troszku jeszcze poczekam, bo póki co popylam w leginsach

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja zapytałam gina czy mąż też może zobaczyć powiedział że tak że zaraz go zawoła a ja mam się rozebrać więc zapytałam czy tylko brzuch a on że nie, że będzie też usg dopochwowe więc się zestresowałam trochę ale było dobrze nie wiedziałam że będzie mógł to zobaczyć bo mojej koleżance nie pozwolił
To chyba wszystko leży od lekarza tak w sumie.. No bo to tak troche dziwne, ze jeden nie ma nic przeciwko, a drugi natomiast nie jest za

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Mja ginka mi powiedziała, że usg dopochwowe robi się do 12 tygodnia, później przez powłoki. Ja zapytałam jakie będę mieć usg 7 marca i powiedziała, że zrobi i tak i tak.
Jeżeli można, to który wtedy będzie u Was tydzień ?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
hehehehe ale mnie rozbawiłaś

A może któraś z Was ma tak samo jak ja problem z OKROPNYMI PRYSZCZAMI...? Zawsze miałam problemy z cerą, ale przed ciążą mogłam sobie używać Differinu (retinoid) i moja cera była śliczna... A teraz jak odstawiłam dzieje się masakra na mojej twarzy! Wiecie czego można używać, a czego nie?

Dziś weszłam na wagę i nadrobiłam te 2 kg, czyli wróciłam do swojej starej wagi Widać, że apetyt wrócił
Pryszcze, pryszcze . Przed ciążą rzadko kiedy jaki mi wyskoczył, a teraz to jest tragedia Na czole, brodzie Dobrze, że chociaż na policzkach mi nie wyskakują

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
A ja mam portretówke mojego Skarba z dziś ma 6,9cm i taką śliczną twarzyczke
USG przez brzuch a takieee piękneeee
OOOOO. Czyli tez powinnam miec przez brzuch!
Sliczny Bejbis

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
a 3D zrobimy właśnie po to żeby potwierdzić teorie, sama się lekarzowi wtryniłam w grafik na poniedziałek bo chce mieć chociaż 90% pewności i zacząć zakupyyyy

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

To Twój maluszek musi być duży skoro USG pokazuje starszy tydzień niż wypada z OM Gratulacje tylko pozazdrościć
Łojojojo, dziewuszka!!!
Ja to zawsze chciałam chlopaszka, ale odkad wiem o ciazy to chce dziewuche i basta
Stary 2012-02-21, 11:45   #2918
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Colds kochana, zdecydowanie bedziesz juz miala usg przez brzuch, ja wczoraj bylam i byl to 11t6d i wszysciutenko bylo widac, nawet nie bylo mowy o dopochwowym.
Poza tym zabralam swojego TZ-ta, bo bardzo chcialam, zeby przy mnie byl, zeby razem ze mna po raz pierwszy zobaczyl dzidzie i tak na wszelki wypadek, gdyby bylo cos nie tak , zeby mial mnie kto wspierac... No i wyobrazcie sobie ,ze musialam Tz wyslac do bankomatu (bo za zdjecia trzeba bylo placic) no i jak on poszedl, to juz mnie lekarz zawolal, wiec ja mu tlumacze, ze musze czekac az Tz wroci, ale on mowi ze spokojnie, ze zdazy, bo to troche potrwa..i wogole.
No i siedze na tym fotelu, usg trwa a TZ-a nie ma! Myslalm ,ze oszaleje, bo specjalnie wzial wolne z pracy, wiec po 10 min mowie do goscia,zeby poszedly na korytarz i mi Tz-a szukal. Oczywiscie sie znalazl, ale dziewczyny mowie Wam, bylo mu tak przykro i byl tak wkurzony, bo sie bal,ze juz nie zdazyl..Biedak.
Dzidzia przepiekna, wszystko bylo widac, lapal sie za glowke i podskakiwal, potem zaczal stawac na glowie i lekarz sie smial,ze chyba bedzie akrobata. Ogolnie wrazenia nie do opisania.

Aaaa no i najwazniejsze, wedlug badania Papp-a i usg genet. jestem w bardzo malej grupie ryzyka zachorowan na Zespol Downa itp, i ryzyko wynosi 1:18000
Mam nadzieję, że tak będzie
Dobrze, że TŻ zdążył .
Stary 2012-02-21, 11:46   #2919
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczności
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:56   #2920
spioszka
Raczkowanie

Wklejam zdjecie mojego robaszka.
Ma 6cm i wedlug usg jest troszke starszy (wg.daty 12t6d, wg. usg 12t2d)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg New Image.jpg (91,0 KB, 50 załadowań)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2012-02-21, 12:03   #2921
colds
Zakorzenienie

Cytat:
jaka dzidzia!!!
Stary 2012-02-21, 12:08   #2922
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
dzięki za miłe przyjęcie

ja też nie śpię od 4 rano, tylko że mnie nie męczy bezsenność a wymioty niestety czasami siedzę nad tą miska i wyję z bezradności jak wariatka... i powtarzam mojemu mężowi, że kolejne dzieciątko adoptujemy bo ja na chwilę obecną nie zdecyduję się drugi raz. mam nadzieję, że przyjdą wreszcie lepsze dni i odszczekam to, co mu nagadałam bo tak naprawdę marzy mi się dwójeczka, a może i trójeczka

nie wiem jak z moją wagą nie sprawdzam nawet. przed ciążą ważyłam 47 kg a teraz wyglądam jak śmierć na chorągwi, cienie pod oczami, szara cena, masakra jakaś

nie wiem, może to dobry znak ale zaczęłam mieć zachcianki. do tej pory wymiotowałam nawet jak widziałam herbatę w kubku a dziś zamarzyły mi się jagodzianki mąż zadzwonił zaraz do swojej mamusi a ona poleciała do sklepu po drożdże i na wieczór buły będą gotowe. pisze się któraś? .

zaczęłam się rozglądać za szkołami rodzenia, znalazłam jedną ciekawą i na stronie jest info, że najlepiej chodzić w 3 trymestrze między 25 a 30 tygodniem. słyszałyście coś na ten temat? spotkań jest 8, koszt 400 złotych, więc chyba nie tragedia?

za dwa tygodnie zobaczę maleństwo nie mogę się doczekać

buziaki
co sie głupio pytasz no przecież wiadomo ze ja sie piszę na każde żarcie jakie jest tu rozdawane :hahaha

Cytat:
ale wam zazdrosczę ze juz macie takie duże dzieciaczki i widac im buzie i rączki już i nóżki
Stary 2012-02-21, 12:18   #2923
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Colds, 6 marca będzie 1 dzień 12 tygodnia.

Spioszka, ale słodki, nie mogę się już doczekać mojego usg za 2 tygodnie.

Aga ton, pierwszą ciążę też zaczynałam z wagą 47 kilo, gratuluję, że po tylu latach starań wam się udało.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:00   #2924
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

jak on mówi wszystkim ze jest ze mną w ciąży

a teraz wreszcie wiemm co to jest mieć wygodne spodnie bosze jak mi sie dobrze siedzi [COLOR="Silver"]
I bardzo dobrze mówi ja też mówię wszystkim, że JESTEŚMY W CIĄŻY, bo sama ze sobą bym chyba nie zaszła w ciążę

A ze spodni, to choruję na ogrodniczki, ale na razie we wszystko się mieszczę

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

ja zapytałam gina czy mąż też może zobaczyć powiedział że tak że zaraz go zawoła a ja mam się rozebrać więc zapytałam czy tylko brzuch a on że nie, że będzie też usg dopochwowe więc się zestresowałam trochę ale było dobrze nie wiedziałam że będzie mógł to zobaczyć bo mojej koleżance nie pozwolił
Jak by gin nie pozwolił wejść mojemu mężowi, to ja też bym nie weszła

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Wczoraj było usg, zobaczyłam moje maleństwo
Ma 5 cm i na buzi wygląda jak alien Może w domu uda mi się wstawić zdjęcie.
Złapał się przez chwile za główkę jak go tak podglądaliśmy. Jest słodki.
Ale suuuper!!! 5cm to już duży bebiczek
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:02   #2925
Iwoncia81
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cześć kobiecinki
Ale macie fajne fotki z tych usg też mam z wczorajszego badania i też się pochwalę ale mam najpierw pytanie, może któraś z Was pomoże.
A więc dostałam znowu spis badań od lekarza, a chodzę prywatnie i może wiecie tak pi razy drzwi ile te wszystkie badania mogą kosztować?

1. HBs
2. HCV
3. HIV
4. Rożyczka IeG, IgM
5. Toxoplasmoza IgG, IgM
Aha i z czego to sie robi z krwi??
Sorki ale w życiu nie miałam takich badań i nie wiem z czym sie to je, a byłam taka podekscytowana tym USG że zapomniałam zapytać lekarza

Jeszcze mam morfologie krwi i mocz ale to już miałam miesiąc temu robione więc wiem ile to kosztuje.

A w marcu czeka mnie badanie prenatalne zrobic, musze zadzwonić i sie umówić, a stres będzie chyba straszny na tym badaniu.
Jak już ktoś miał robione to proszę wypowiadajcie się jak to mniej więcej wygląda itp bo chyba dużo w miare dziewczyn będzie to badanie robić.

A co do ciśnienia krwi ktoś tam wspominał... U mnie lekarz zawsze jak mierzy to mam cholerny stres i nawet tego ciśnienia nie wpisuje mi w karte, a tak jak sobie mierze w domu to około 135/85. Czasem mam wyższe, a lekarz powiedział że gdyby utrzymywało się 140/90 to zaraz mam przyjść bo dla dziecka to źle, no i dla mnie w sumie też niedobrze i że trza leki na to.
A teraz załączam fotke mojego szkraba który wczoraj nieźle dokazywał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (98,8 KB, 40 załadowań)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:04   #2926
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
czasami siedzę nad tą miska i wyję z bezradności jak wariatka... i powtarzam mojemu mężowi, że kolejne dzieciątko adoptujemy bo ja na chwilę obecną nie zdecyduję się drugi raz.
ooo to cała ja...z wczoraj
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:05   #2927
Dearlie
Zakorzenienie

Witam wizażowe mamusie.

Właściwie to nie wiem czy trafiłam na właściwy wątek. Jestem chyba najświeższą mamusią, jak to tylko możliwe. A mianowicie dopiero dziś dowiedziałam się, że na 99% będę miała maluszka. Zrobiłam dziś 3 testy ciążowe i na wszystkich pojawiły się dwie różowe kreski Na wizytę u ginekologa wybieram się prawdopodobnie w poniedziałek. Szczerze mówiąc to jestem zupełnie zszokowana, euforia i strach dopadają mnie naprzemiennie.

Jak policzyłam, to jeżeli lekarz potwierdzi ciążę, to będę chyba październikową mamą. Dodam, że w maju skończę 25 lat. Nie będę kłamać, że ciąża była planowana, aczkolwiek cały czas ja i mój partner planowaliśmy ją w bliskiej przyszłości. Los nam troszkę pomógł.
Stary 2012-02-21, 13:14   #2928
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja też się muszę za jakimiś spodniami już rozejrzeć
Lukrecja bez przesady,Twoje powłoki w porównaniu z moimi rociągniętymi po pierwszej ciąży to jest nicja to musze rozmiaru nie wiem gdzie szukać hehehehheh.
Ale nie przejmując sie tym,okropnie mnie wzięło na frytkiide sobie usmażyć
frytki z mlekiem ooo tak tak tak to ja już pędzę, zostaw mi frytek trochę ja zabiorę mleko

Cytat:
dzięki ci panie ze nie jezdem sama z mą oponą
no tak Ty sama jasne, a ja to co ?

Cytat:
piękności jest ... gratuluję Wam !

Cytat:

kolejna śliczność ... boskie dzidziole!

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć kobiecinki
Ale macie fajne fotki z tych usg też mam z wczorajszego badania i też się pochwalę ale mam najpierw pytanie, może któraś z Was pomoże.
A więc dostałam znowu spis badań od lekarza, a chodzę prywatnie i może wiecie tak pi razy drzwi ile te wszystkie badania mogą kosztować?

1. HBs
2. HCV
3. HIV
4. Rożyczka IeG, IgM
5. Toxoplasmoza IgG, IgM
Sorki ale w życiu nie miałam takich badań i nie wiem z czym sie to je, a byłam taka podekscytowana tym USG że zapomniałam zapytać lekarza

Jeszcze mam morfologie krwi i mocz ale to już miałam miesiąc temu robione więc wiem ile to kosztuje.

A w marcu czeka mnie badanie prenatalne zrobic, musze zadzwonić i sie umówić, a stres będzie chyba straszny na tym badaniu.
Jak już ktoś miał robione to proszę wypowiadajcie się jak to mniej więcej wygląda itp bo chyba dużo w miare dziewczyn będzie to badanie robić.

A co do ciśnienia krwi ktoś tam wspominał... U mnie lekarz zawsze jak mierzy to mam cholerny stres i nawet tego ciśnienia nie wpisuje mi w karte, a tak jak sobie mierze w domu to około 135/85. Czasem mam wyższe, a lekarz powiedział że gdyby utrzymywało się 140/90 to zaraz mam przyjść bo dla dziecka to źle, no i dla mnie w sumie też niedobrze i że trza leki na to.
piękności kolejne ...
Ja też czekam na badanie .. jeszcze dwa tygodnie a ja już mam stresiora ...

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witam wizażowe mamusie.

Właściwie to nie wiem czy trafiłam na właściwy wątek. Jestem chyba najświeższą mamusią, jak to tylko możliwe. A mianowicie dopiero dziś dowiedziałam się, że na 99% będę miała maluszka. Zrobiłam dziś 3 testy ciążowe i na wszystkich pojawiły się dwie różowe kreski Na wizytę u ginekologa wybieram się prawdopodobnie w poniedziałek. Szczerze mówiąc to jestem zupełnie zszokowana, euforia i strach dopadają mnie naprzemiennie.

Jak policzyłam, to jeżeli lekarz potwierdzi ciążę, to będę chyba październikową mamą. Dodam, że w maju skończę 25 lat. Nie będę kłamać, że ciąża była planowana, aczkolwiek cały czas ja i mój partner planowaliśmy ją w bliskiej przyszłości. Los nam troszkę pomógł.

gratuluję życzę Wam spokojnych kolejnych miesięcy ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:15   #2929
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kobiecinki

1. HBs
2. HCV
3. HIV
4. Rożyczka IeG, IgM
5. Toxoplasmoza IgG, IgM

No no 3 cm to kawał dziaciaczka już

co do tych badań to ja zapłaciłam 190 zł za komplet ale miałam troszke inaczej, bo bez toxoplazmozy i różyczki (bo różyczkę przechodziłam w dzieciństwie) a dodatkowo miałam glukoze, grupe krwi i coś tam jeszcze więc cena pewnie bedzie inna, ja robiłam w Luxmedzie, nie wiem czy w Twojej okolicy jest taka przychodnia, ale na ich stronie jest fajna wyszukiwarka adań z cenami a ceny pewnie wszędzie zbliżone więc proszę pogrzeb sobie http://laboratoriumluxmed.pl/search
Stary 2012-02-21, 13:16   #2930
Konczita
Zakorzenienie

byłam na spacerku i sobie maszeruję do urzędu i myślę o budyniu waniliowym ... wpadłam do domu upichciłam na biegu i wcale nie jest taki dobry
Stary 2012-02-21, 13:17   #2931
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
W którym jesteś tygodniu, że już sprawdzacie płeć? Może za 2 tygodnie też się dowiem...
Stary 2012-02-21, 13:19   #2932
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć kobiecinki

1. HBs
2. HCV
3. HIV
4. Rożyczka IeG, IgM
5. Toxoplasmoza IgG, IgM

Ja się na tych oznaczeniach nie znam zbyt ale mi to wygląda na takie podstawowe badania z krwi one są bo mi to ginka napisała cukier, coś tam i to tak po ludzku a nie tymi skrutami koszt to różny jest w zależności od laboratorium ja najtaniej mam w szpitalu co bede rodzić ale patrzyłam sobie też w przychodni takiej w kielcach bo cennik mają w internecie i podobno ceny s ą dość niskie także sobie zobacz http://www.artimed.pl/cennik_badania.pdf
piękny dzid! mój bedzie mniej wiecej tak wyglądał 1 marca bo bede wtedy 9t4dc a ty jestes 9t5dc
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witam wizażowe mamusie.

haaaj witamy witamy sie zadomowisz szybciorem u nas hihihi gratulacje

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:26
Stary 2012-02-21, 13:20   #2933
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
frytki z mlekiem ooo tak tak tak to ja już pędzę, zostaw mi frytek trochę ja zabiorę mleko
frytki z mlekiem? czyżbyś była w ciąży?
Stary 2012-02-21, 13:23   #2934
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam na spacerku i sobie maszeruję do urzędu i myślę o budyniu waniliowym ... wpadłam do domu upichciłam na biegu i wcale nie jest taki dobry

bosze to tak jak ja wczoraj z sernikiem na zimno... tak mi sie chciało a jak zrobiłam to mi sie odechciało i nie ruszyłam bo na samą myśl mi nie dobrze

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
nie ona tak je seryjnie..... na klubie naszym to ona i jeszcze jedna kurde ciągle o tych frytkach z mlekiem zawsze sie smiejemy ale juz sie przyzwyczaiłam i juz mnie te jej fryty z mlekiem nie dziwią...
Stary 2012-02-21, 13:26   #2935
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

wypraszam sobie ja od dziecka jadłam frytki z mlekiem a w ciąży nie byłam ale kochaniutka zgadłaś ... no frytki z mlekiem no i co tyraz ? muszę na małża czekać ... no !

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

bosze to tak jak ja wczoraj z sernikiem na zimno... tak mi sie chciało a jak zrobiłam to mi sie odechciało i nie ruszyłam bo na samą myśl mi nie dobrze

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

nie ona tak je seryjnie..... na klubie naszym to ona i jeszcze jedna kurde ciągle o tych frytkach z mlekiem zawsze sie smiejemy ale juz sie przyzwyczaiłam i juz mnie te jej fryty z mlekiem nie dziwią...
ja Cię jeszcze Hanulko dorwę mówię Ci to !
Stary 2012-02-21, 13:30   #2936
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Ja Ci moge powiedziec jak to bylo u mnie, tyle,ze ja mieszkam, w UK, wiec nie wiem do konca czy ta cala procedura badaniowa w Polsce nie wyglada inaczej
W kazdym badz razie, najpierw mialam test PAPP-A ( z krwi) a po tygodniu usg genetyczne, (na ktorym glownie sprawdza sie grubosc przeziernosci karkowej), nastepnie wszystkie wyniki wprowadzane sa do specjalnego systemu, ktory oblicza prawdopodobienstwo wystapienia chorob genetycznych.
Dodam jeszcze,ze usg bylo w 11t6d i z tego co sie orientuje badania te, wykonuje sie miedzy 11-13tc

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11

Edytowane przez spioszka
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:40
Stary 2012-02-21, 13:31   #2937
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o o szpitalu co będę rodziła tam http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0101/960468870
Stary 2012-02-21, 13:36   #2938
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
W którym jesteś tygodniu, że już sprawdzacie płeć? Może za 2 tygodnie też się dowiem...
Na dzień dzisiejszy 12tc+ 5 dni, więc na USG 3D będziemy mieć prawie że skończone 14tyg. płeć można rozpoznać od 12 tyg, zalezne jest to jednak od jakości sprzętu i umiejętności lekarza, czy potrafi dojrzeć przy takim maleństwie czy nie.
Stary 2012-02-21, 13:37   #2939
spioszka
Raczkowanie

lukrecja - fajnie rodzic w takim nowiutkim i czysciutkim szpitalu ;-)
super,ze bedzie ten gaz rozweselajacy, u nas tez jest i podobne niektore babeczki tylko na tym rodza

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11

Edytowane przez spioszka
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:39
Stary 2012-02-21, 13:39   #2940
Sojka1990
Zadomowienie

zaraziłyście mnie tymi frytkami i właśnie już na patelni
ale tak jakoś chciałam być oryginalna i zrobiłam sobie okrągłe jak chipsy a nie w paski :P i oczywiście ze śmietanką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości