|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Śliczności
??![]() 3d jest świetne sama się już doczekać nie mogę![]() Lukrecja przejdziemy przez to razem z oponkami Naszymi przez Ciebie specjalnie sie mierzyłam może ja już zaplanuje diete,którą zastosuje po ciąży
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-21 o 11:25 |
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, usg było dowcipne, ale dla porównania pokazał mi też przez brzuch. Przez brzuch obraz jest lekko zamglony. Licząc od okresu to jest 11t 6d a wg usg 12t 2d. |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Na 70% jest dziewczynką tak jak sobie wymarzyłam
![]() a 3D zrobimy właśnie po to żeby potwierdzić teorie, sama się lekarzowi wtryniłam w grafik na poniedziałek bo chce mieć chociaż 90% pewności i zacząć zakupyyyy ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
tylko pozazdrościć
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też te zakupy chce robić i ale ja nie zniese kupuje wszystko uniwersalne zeby i temu i temu pasowało
|
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
dzięki za miłe przyjęcie ja też nie śpię od 4 rano, tylko że mnie nie męczy bezsenność a wymioty niestety ![]() nie wiem jak z moją wagą nie sprawdzam nawet. przed ciążą ważyłam 47 kg a teraz wyglądam jak śmierć na chorągwi, cienie pod oczami, szara cena, masakra jakaś nie wiem, może to dobry znak ale zaczęłam mieć zachcianki. do tej pory wymiotowałam nawet jak widziałam herbatę w kubku a dziś zamarzyły mi się jagodzianki zaczęłam się rozglądać za szkołami rodzenia, znalazłam jedną ciekawą i na stronie jest info, że najlepiej chodzić w 3 trymestrze między 25 a 30 tygodniem. słyszałyście coś na ten temat? spotkań jest 8, koszt 400 złotych, więc chyba nie tragedia? za dwa tygodnie zobaczę maleństwo buziaki Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-02-21 o 11:41 |
|
|
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
Colds kochana, zdecydowanie bedziesz juz miala usg przez brzuch, ja wczoraj bylam i byl to 11t6d i wszysciutenko bylo widac, nawet nie bylo mowy o dopochwowym.
Poza tym zabralam swojego TZ-ta, bo bardzo chcialam, zeby przy mnie byl, zeby razem ze mna po raz pierwszy zobaczyl dzidzie i tak na wszelki wypadek, gdyby bylo cos nie tak , zeby mial mnie kto wspierac... No i wyobrazcie sobie ,ze musialam Tz wyslac do bankomatu (bo za zdjecia trzeba bylo placic) no i jak on poszedl, to juz mnie lekarz zawolal, wiec ja mu tlumacze, ze musze czekac az Tz wroci, ale on mowi ze spokojnie, ze zdazy, bo to troche potrwa..i wogole. No i siedze na tym fotelu, usg trwa a TZ-a nie ma! Myslalm ,ze oszaleje, bo specjalnie wzial wolne z pracy, wiec po 10 min mowie do goscia,zeby poszedly na korytarz i mi Tz-a szukal. Oczywiscie sie znalazl, ale dziewczyny mowie Wam, bylo mu tak przykro i byl tak wkurzony, bo sie bal,ze juz nie zdazyl..Biedak. Dzidzia przepiekna, wszystko bylo widac, lapal sie za glowke i podskakiwal, potem zaczal stawac na glowie i lekarz sie smial,ze chyba bedzie akrobata. Ogolnie wrazenia nie do opisania. Aaaa no i najwazniejsze, wedlug badania Papp-a i usg genet. jestem w bardzo malej grupie ryzyka zachorowan na Zespol Downa itp, i ryzyko wynosi 1:18000 |
|
|
|
#2917 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W sensie, ze usłyszałam od jednego lekarza, że jak to możliwe, iż w tym wieku mam takie problemy.. I że ze zmajstrowaniem dzidzi może być problem . No i też tak długo niezabezpieczaliśmy się i nic .Więc idąc na pierwszą wizytę to myślałam, że test się pomylił, a ja znowu mam okres baaardzoo rozregulowany . Druga wizyta to była w trakcie badania krwi. Wszystko działo się przez szpital, tzn. tak jakbym była przyjmowana na oddział, a wtedy osoby towarzyszące nie mają wstępu. Mogą tylko iść w odwiedziny, ale to jak ktoś leży na oddziale, no a że ja nie leżałam to nie mógł być przy badaniu .Podsumowując U gina będzie to druga wizyta, ale z USG trzecia ![]() lukrecja - no właśnie ja bardziej ze względu na to czy się zabiera i w sumie na własną psychikę . Wiadomo, inaczej jak się rozkraczam przed TŻ w trakcie przytulasek, a inaczej w trakcie badania . Mnie już nawet uwierały dresy . I dzięki Bogu, w lumpie ogarnęłam ciężarówkowe dresioki . Fajne, niezniszczone i przede wszystkim wygodne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Przed ciążą rzadko kiedy jaki mi wyskoczył, a teraz to jest tragedia Na czole, brodzie Dobrze, że chociaż na policzkach mi nie wyskakują Cytat:
Sliczny Bejbis ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Ja to zawsze chciałam chlopaszka, ale odkad wiem o ciazy to chce dziewuche i basta
|
||||||
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że TŻ zdążył . ![]() |
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam zdjecie mojego robaszka.
Ma 6cm i wedlug usg jest troszke starszy (wg.daty 12t6d, wg. usg 12t2d) |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no przecież wiadomo ze ja sie piszę na każde żarcie jakie jest tu rozdawane :hahahaCytat:
|
||
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Colds, 6 marca będzie 1 dzień 12 tygodnia.
Spioszka, ale słodki, nie mogę się już doczekać mojego usg za 2 tygodnie. Aga ton, pierwszą ciążę też zaczynałam z wagą 47 kilo , gratuluję, że po tylu latach starań wam się udało |
|
|
|
#2924 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ze spodni, to choruję na ogrodniczki, ale na razie we wszystko się mieszczę ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiecinki
![]() Ale macie fajne fotki z tych usg też mam z wczorajszego badania i też się pochwalę ale mam najpierw pytanie, może któraś z Was pomoże.A więc dostałam znowu spis badań od lekarza, a chodzę prywatnie i może wiecie tak pi razy drzwi ile te wszystkie badania mogą kosztować? 1. HBs 2. HCV 3. HIV 4. Rożyczka IeG, IgM 5. Toxoplasmoza IgG, IgM Aha i z czego to sie robi z krwi?? Sorki ale w życiu nie miałam takich badań i nie wiem z czym sie to je, a byłam taka podekscytowana tym USG że zapomniałam zapytać lekarza Jeszcze mam morfologie krwi i mocz ale to już miałam miesiąc temu robione więc wiem ile to kosztuje. A w marcu czeka mnie badanie prenatalne zrobic, musze zadzwonić i sie umówić, a stres będzie chyba straszny na tym badaniu. Jak już ktoś miał robione to proszę wypowiadajcie się jak to mniej więcej wygląda itp bo chyba dużo w miare dziewczyn będzie to badanie robić. A co do ciśnienia krwi ktoś tam wspominał... U mnie lekarz zawsze jak mierzy to mam cholerny stres i nawet tego ciśnienia nie wpisuje mi w karte, a tak jak sobie mierze w domu to około 135/85. Czasem mam wyższe, a lekarz powiedział że gdyby utrzymywało się 140/90 to zaraz mam przyjść bo dla dziecka to źle, no i dla mnie w sumie też niedobrze i że trza leki na to. A teraz załączam fotke mojego szkraba który wczoraj nieźle dokazywał
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wizażowe mamusie.
![]() Właściwie to nie wiem czy trafiłam na właściwy wątek. Jestem chyba najświeższą mamusią, jak to tylko możliwe. A mianowicie dopiero dziś dowiedziałam się, że na 99% będę miała maluszka. Zrobiłam dziś 3 testy ciążowe i na wszystkich pojawiły się dwie różowe kreski Na wizytę u ginekologa wybieram się prawdopodobnie w poniedziałek. Szczerze mówiąc to jestem zupełnie zszokowana, euforia i strach dopadają mnie naprzemiennie. Jak policzyłam, to jeżeli lekarz potwierdzi ciążę, to będę chyba październikową mamą. Dodam, że w maju skończę 25 lat. Nie będę kłamać, że ciąża była planowana, aczkolwiek cały czas ja i mój partner planowaliśmy ją w bliskiej przyszłości. Los nam troszkę pomógł.
|
#2928 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
frytki z mlekiem ooo tak tak tak to ja już pędzę, zostaw mi frytek trochę ja zabiorę mleko ![]() no tak Ty sama jasne, a ja to co ? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękności kolejne ...Ja też czekam na badanie .. jeszcze dwa tygodnie a ja już mam stresiora ... ![]() Cytat:
życzę Wam spokojnych kolejnych miesięcy ...
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do tych badań to ja zapłaciłam 190 zł za komplet ale miałam troszke inaczej, bo bez toxoplazmozy i różyczki (bo różyczkę przechodziłam w dzieciństwie) a dodatkowo miałam glukoze, grupe krwi i coś tam jeszcze więc cena pewnie bedzie inna, ja robiłam w Luxmedzie, nie wiem czy w Twojej okolicy jest taka przychodnia, ale na ich stronie jest fajna wyszukiwarka adań z cenami a ceny pewnie wszędzie zbliżone więc proszę pogrzeb sobie http://laboratoriumluxmed.pl/search
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na spacerku i sobie maszeruję do urzędu i myślę o budyniu waniliowym ... wpadłam do domu upichciłam na biegu i wcale nie jest taki dobry
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koszt to różny jest w zależności od laboratorium ja najtaniej mam w szpitalu co bede rodzić ale patrzyłam sobie też w przychodni takiej w kielcach bo cennik mają w internecie i podobno ceny s ą dość niskie także sobie zobacz http://www.artimed.pl/cennik_badania.pdfpiękny dzid! mój bedzie mniej wiecej tak wyglądał 1 marca bo bede wtedy 9t4dc a ty jestes 9t5dc Cytat:
witamy witamy sie zadomowisz szybciorem u nas hihihi gratulacje Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-02-21 o 13:26 |
||
|
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bosze to tak jak ja wczoraj z sernikiem na zimno... tak mi sie chciało a jak zrobiłam to mi sie odechciało i nie ruszyłam bo na samą myśl mi nie dobrze ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- nie ona tak je seryjnie..... na klubie naszym to ona i jeszcze jedna kurde ciągle o tych frytkach z mlekiem |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
wypraszam sobie ja od dziecka jadłam frytki z mlekiem a w ciąży nie byłam ale kochaniutka zgadłaś ... no frytki z mlekiem no i co tyraz ? muszę na małża czekać ... no !---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
ja Cię jeszcze Hanulko dorwę mówię Ci to !
|
|
#2936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W kazdym badz razie, najpierw mialam test PAPP-A ( z krwi) a po tygodniu usg genetyczne, (na ktorym glownie sprawdza sie grubosc przeziernosci karkowej), nastepnie wszystkie wyniki wprowadzane sa do specjalnego systemu, ktory oblicza prawdopodobienstwo wystapienia chorob genetycznych. Dodam jeszcze,ze usg bylo w 11t6d i z tego co sie orientuje badania te, wykonuje sie miedzy 11-13tc Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-02-21 o 13:40 |
|
|
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
o o szpitalu co będę rodziła tam http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0101/960468870
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Na dzień dzisiejszy 12tc+ 5 dni, więc na USG 3D będziemy mieć prawie że skończone 14tyg. płeć można rozpoznać od 12 tyg, zalezne jest to jednak od jakości sprzętu i umiejętności lekarza, czy potrafi dojrzeć przy takim maleństwie czy nie.
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
lukrecja - fajnie rodzic w takim nowiutkim i czysciutkim szpitalu ;-)
super,ze bedzie ten gaz rozweselajacy, u nas tez jest i podobne niektore babeczki tylko na tym rodza Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-02-21 o 13:39 |
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
zaraziłyście mnie tymi frytkami i właśnie już na patelni
![]() ale tak jakoś chciałam być oryginalna i zrobiłam sobie okrągłe jak chipsy a nie w paski :P i oczywiście ze śmietanką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

??
sama się już doczekać nie mogę

także nie startuj ty mi do moich powłok
?? Przez POWŁOKI OBŁE? czy przez inne otwory 
.
.
. I dzięki Bogu, w lumpie ogarnęłam ciężarówkowe dresioki
Na czole, brodzie