|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Linka trochę tak, jednak właśnie o to chodzi, trochę a nie całkiem
Karolka krem veet po depilacji miałam na myśli, a nie do
|
#2402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla kociar: http://www.eatliver.com/i.php?n=8440 - czcionki. Jeśli chodzi o moją poduszkę, to jest świetna. Cały dzień jest przy mnie. Łatwo można się obrócić w nocy i na plecach też pomaga leżeć. Jak siedzę, to ją zawijam i krzyż jest odciążony. Niestety wg mnie jest trochę droga. Jednak już bym jej nie oddała ![]() Ubieram się i idę z pieskiem ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Położył się, więc może załapał... TŻ był z nim rano, ale Czaruś to mógłby cały dzień spędzić na dworze. |
|||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wyciągnął czekoladę
![]() Od rana zjadłam już dużą princessę orzechową, 2 kawałki pizzy i teraz czekoladę ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Znalazłam moją wymarzoną suknię ślubną |
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ powiedział, że codziennie mam coś słodkiego jeść
![]() Moja wymarzona suknia ![]() Kolekcja inspirowana księżniczkami Disneya - Cinderella (Kopciuszek) |
|
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie wybrac do sklepu---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
no to już gotowa czeka
![]() ja właśnie planuję tak samo, tym bardziej że mąż do końca sierpnia będzie w domu, ale już widzę przeboje z moją teściową jest pielęgniarką na rehabilitacji i zawsze wie swoje nigdy nic nie da sobie powiedzieć, nawet jak po remoncie sprzątałam resztki gładzi z paneli na mokro żeby nie pyliło to ta mi pod nogami miotłą zamiatała bo tak jest lepiej a później jak jej powiedziałam że damy sobie radę i nie chcę wdychac tego kurzu to sie obraziła tak że hej! a co dopiero przy dziecku... no ale damy radę.. mąż się będzie z nią użerał haha ja będę uciekać z linii ognia ![]() a co byście powiedziały na taką soczystą żółciutką brzoskwinkę ja chce już wiosnę! |
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja nie napisalam ze ktos napisal o ciaglym wychodzeniu nawiazalyscie do tego tematu takze wyrazilam tylko swoja opinie ja tez nie mam zamaru siedziec caly czas w domu ale tez nie mam zamiaru przesadzac ![]() przeciez to jest wiadome ze kazdy rodzic od czasu do czasu chce spedzic inaczej troszke czasu .
|
|
#2408 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.bazarek.pl/produkt/178049...y-wdf3600.html dałam za nią ok 100zł na allegro, dla mnie to jedyna opcja depilacji, laser na nogi jest drogi, a zresztą na mnie nie działa, bo miałam, 10 sesji na pachy i nic, a pozostałe opcje depilacji wywołują zapalenie, pozostaje mi tylko ta golarka Zaje.biste Cytat:
Cytat:
W szpitalu o którym myślę, żeby tam rodzić jest tylko gaz, nie ma zzo, a to rozwiązanie bardziej by mi odpowiadało Chmielinka-dziękuję, już pędzę
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-02-21 o 13:00 |
|||
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mnie przestrzega abym tego przypadkiem nie brała ulgi w bólach żadnej nie miała a czuła się tylko totalnie skołowana i naćpana.
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam, ze nie ma nic do tego czy sie dziecko planowalo czy nie.
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie będziesz potrzebowała zzo? Niektóre porody są błyskawiczne No właśnie ja w tych sukniach typu syrenka wyglądam jak szkielet, więc będę musiała kupić księżniczkową A te właśnie bezy rzadko kiedy są ładne
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sie chyba nie zdecydowala na gaz.
|
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekna ! ![]() UWAGA ! UWAGA ! - na TVN Style program o dzieciaczkach
|
|
#2415 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane! Witam was zasmarkana ja
ale od rana nastukałyście! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie , takze wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac na ten temat chyba wszyscy rodzice od czasu do czasu zostawiaja dzieciatko z kims . i czy sie dziecko planuje czy nie to i tak pozniej sie je kocha . ale wiadomo ze jak Kobieta chciala dziecka to jakos predzej juz liczyla sie z tym ze czeka ja wiele wyrzeczen a jak dziewczyna zachodzi w ciaze niespodziewanie i jest to dla niej ogromny szok to ciezko jej sobie to wszystko wyobrazic ale to kwestja czasu .
|
|
#2417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
anna99302
[QUOTE=anna99302;32447667] hmm przykre jest to, że wyrzuciłaś wydruk z usg i traktujesz tego dzidziusia jak zło koniecznie ale taki urok młodych mam... dwie moje bliskie znajome zostaly mamami w bardzo młodym wieku i niestety żadna z nich już nie chce miec dzieci.... QUOTE] powiem Ci ze to tak naprawde zalezy od kobiety ![]() ja tez bede mloda mama bo jak urodze to zaraz skoncze 21 lat ale my z Tż bardzo sie z tego cieszymy , bardzo sie kochany i to bedzie ,,owoc " naszej milosci ![]() ja zbieram zdjecia z USG i uwielbiam Go ogladan na ekranie wiadomo ze mam rozne obawy ale to chyba jak kazdy , ale to nie zmienia faktu ze juz dzis kocham to malenstwo , i bede sie starala byc jak najlepsza mama mimo mlodego wieku , takze moim zdaniem wiek tu nie ma wielkiego znaczenia widze czasami kobiety po 30 , brzuch juz ogromny a idzie z fajka przez miasto lub sie zatacza , ja majac lat 20 tak bym sie nie zachowala .
,, Kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę, Kiedyś tam, kiedyś tam ... A dziś jesteś mały jak okruszek, Który Los rzucił nam... " Nasza Księżniczka ! Edytowane przez ivoncia16 Czas edycji: 2012-02-21 o 13:18 |
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
no to witaj w klubie... ja też dostałam troche po tyłku ale ostatnio mam wrażenie że dostaję swego rodzaju rekompensatę bo w końcu mi się zaczęło układać jak nigdy
(odpukać)szkoda że nie można tego programu obejrzeć w internecie |
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I rzeczywiście nie napisałaś ze ktoś kto nie karmi piersią ma czuc sie gorszy, napisałaś tylko, daj Boże żebyś dała radę. Wydźwięk jest taki: módl sie o to, bo inaczej biada Ci....
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie planowalam ani pierwszego, ani drugiego dziecka. Rowniez pokrzyzowalo mi plany. Mialam swoje pasje i marzenia, ktorych teraz nie moge realizowac, ale nie mam zamiaru siedziec i plakac Bylam bardzo szczesliwa po urodzeniu dziecka. Chociaz roznie bywalo Teraz kocham je nad zycie.Mialam czas na pogodzenie sie z dzieckiem. I sama zobaczysz, ze jednak wiek wiele robi. Wiem co mowie.
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj ostatki
:pij emy:
|
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
nie chciałabym się za bardzo wtrącać i żebyście mnie źle odebrały, ale proponuję dziewczyny zakończyć tę dyskusję na temat podejścia młodych mam do dzieci i wysnuwania daleko idących wniosków, bo mam wrażenie, a nawet obawę, że to do niczego dobrego nie doprowadzi.
Niech ta kwestia zostanie sprawą indywidualną... Przepraszam was, ale z obawy o dobre nasze relacje musiałam to powiedzieć i mamy już połowę wątku
|
|
|
|
#2425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki! włączyłam właśnie ![]() [QUOTE=ivoncia16;32447899]anna99302 Cytat:
|
|||
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką na te tematy, ona jest mamą 2 latki i ma wiele znajomych - mam. Mówi, że śmieszy ją jak te koleżanki z przerażeniem w oczach krytykują ją ze ona pojechala na weekend SAMA (!!) z meżem! No skandal! Wyrodna matka. Bo dobra matka to nie chce sie rozstawać ze swoim dzieckiem. A prawda jest taka że nawet najlepsze matki mają czasem dość swoich dzieci. I nie znaczy, ze są wyrodne. Albo nie dość, ale zwyczajnie chcą odpocząć przez sekundę. Lepsze to, niż po 20 latach odkryć, że jest sie umęczonym i sfrustrowanym, a i dzieci mają gdzieś tę mamę, która nie ma świata i zycia poza nimi. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() a tak serio, to trudne tematy też należy poruszać, nawet to bardziej konstruktywne jest Takie jest życie że nie z samych słodkości sie składa.
|
||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nie wiem jak mozna sie bawic spokojnei an studenckich imprezach majac malutkie dziecko w domu ogole jak mozna je zostawic z mamą czy nianią.......(oczywiscie jak malutkie) Ja bym sie martwiła. (w odpowiednim czasie ok mozna.... zeby np wyjsc do sklepu czy lekarza czy gdzie stam. Ale nie na IMPREZE ![]() no chyba ze dziecko juz jest odchowane i nie wymaga stałej opieki mamy(bo nawet jak tata tez sie opiekuje dzieckiem to dziecko zawsze bedzie za mamą w tych pierwszych chwilach....... (tak mi sie bynajmniej wydaje widzac dzieciaczki kolezanek i kuzynek z drugiej strony juz kilkakrotnie ktos pisal z eto nie chodiz o to by chodzic z odrostami zaniedbaną byc i w ogóle. Wiadomo ze jak ja sie czuje dobrze to dziecko tez odbiera to szczescie. Tylko o to zeby teraz pomyslec o dziecku w Twoim przypadku chodzi o wysokie obcasy na przyklad! O to ze zalozylas sobie by przytyc tylko 8 kg(gdzie moim zdaniem twoj wzrost jest an tyle wysoki ze jakbys przytyła 15 to by wygladalo ok. No i te Twoje zabiegi po ciązy i trener bo musisz wrocic do formy szybko bo gdzies wyjezdzasz... (tak pisałas)Sory ale ja tego nie rozumiem. Moze dlatego ze ja dziecka chciałam bardzo i unas to wpadka nie była. Ale Wez pod uwage z ejestes w ciązy i juz w niej bedziesz(mam nadzieje ze do konca bez problemow) i nic tego nie zmieni i to jak teraz myslisz jest śmieszne po czesci. a pozatym jak sie podejmuje decyzje o wspolzyciu to nie tylko mysli sie o tym jak jest wtedy dobrze, ale co moze z tego wyjsc...... I to jest cala filozofia, nie mozna sie zarzekac ze nie zajde bo sie zabezpieczam. Ja znam ful przypadków gdzie zawiodły prezerwatywy czy tabletki ![]() ja dziecka nie zostawiła bym od razu po porodzie mamie. mimo ze bede chciała by mi pomagała ,wiadomo. Ale nie zostawie go samego by sobie pojsc gdzies sie wypindrowac. BEZ PRZESADY na to jest czas. I w miare mozliwosci mozna o siebie zadbac w domu. Np zafarbowac wlosy, zadbac o ciało, itp i tez wygladac super. Tak jak ktoras tez napisała nie jestesmy jakimis znanymi gwiazdami które dziecko podesla do opiekunek i same sie robia na bóstwo , to jest zupełnie inne zycie a my myślmy realnie Nikt od nikogo lepszy nie jest i nie bedzie. Ale to ze jedne tyją bardziej nie znaczy ze beda zapuszczone po porodzie bo mozna sie zdziwic . Ty ile przytylas? ja 4 kg(a moze juz jest wiecej nie i wiem) i nie mam ani jednego rozstępa. A tobie (o ile sie nie myle) juz sie zrobił jakis i napewno nie mam obsesji takiej w smarowaniu balsamami jak Ty. I tutaj masz porównanie. Ze nie przewidzisz tego jaka bedziesz za 2 meisiące. I po porodzie. A mozesz wygladac duzo gorzej niz nie jedna z nas(czego Ci nie zycze ale tak moze byc bo tutaj to my czasem niewiele mozemy zdziałas jesli w gre wchodza hormony )dobra wgadałam sie ![]() Cytat:
wróciłam od lekarza nastałam sie w kolejce wyjde zaraz z siebie z bólu a lekarz do mnie NIC PANI NIE PORADZE. NIE WOLNO W CIĄZY NIC NA TAKIE BÓLE,PRZYKRO MI ![]() a mnie naprawde bardzo boli i az mnie boli brzuch, i nie wiem czy od tego czy od czego![]() aaaaa chciałam pochwalic te CHUSTECZKI!!!!!!!!!! buźke mam ładniutko brązowiutką nie ma smug ani nic, wiec polecam bardzo!!!! A w rosmanie kupiłam balsam dove brązujący Wieczorem sobie ciałko posmaruje Szczerze od razu czuje sie ładniejsza jak jestem opalona (i mozna to zrobic w domu za 2 zł )
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-02-21 o 13:44 |
||
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Będę miała gaz! 

musze sie wybrac do sklepu

jest pielęgniarką na rehabilitacji i zawsze wie swoje nigdy nic nie da sobie powiedzieć, nawet jak po remoncie sprzątałam resztki gładzi z paneli na mokro żeby nie pyliło to ta mi pod nogami miotłą zamiatała bo tak jest lepiej
a później jak jej powiedziałam że damy sobie radę i nie chcę wdychac tego kurzu to sie obraziła tak że hej! a co dopiero przy dziecku... no ale damy radę.. mąż się będzie z nią użerał haha ja będę uciekać z linii ognia 

trzeba po prostu chyba czasu aby to cholerstwo wyjszło...

Jednak mam nadzieję że dziecko zmieni moje podejście na tyle że uznam że to właśnie było to szczęście w życiu co mi się przytrafiło

I to nie brud