Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 12:41   #2401
kejtigda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Linka trochę tak, jednak właśnie o to chodzi, trochę a nie całkiem

Karolka krem veet po depilacji miałam na myśli, a nie do
Stary 2012-02-21, 12:49   #2402
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nie każdy musi być matką Polką na 100%
a jak ktoś nie bedzie mógł karmić to co? Ma czuć sie gorszy?
Jak karmi się noworodka to indywidualna sprawa każdej kobiety. Każda z nas ma prawo wyboru. I jak któraś "nie czuje" tego po prostu, to co - niech karmi butelką! Ja chcę piersią, ale nie wiem, co będzie.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Oddział położniczy w Szpitalu Powiatowym w Nowej Dębie, jest kolejnym w naszym regionie, gdzie rodzące kobiety mogą korzystać ze znieczulenia "gazem rozweselającym".

Będę miała gaz!
Radosny poród

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Eee tam nic trudnego, prze się samo a rodząca ma tylko oddychać prawidłowo, żeby dotleniać maluszka, który w tej części porodu bardzo go potrzebuje i tu bardzo przydatni są tż-ci którzy o tym kobiecie przypominają
Taaak, słyszałam opowieści mnóstwo jak podczas porodu kobieta mówiła, że nie może oddychać tak jak ją uczyli. Położna i tak mówi co i jak robić.

Dla kociar: http://www.eatliver.com/i.php?n=8440 - czcionki.

Jeśli chodzi o moją poduszkę, to jest świetna. Cały dzień jest przy mnie. Łatwo można się obrócić w nocy i na plecach też pomaga leżeć. Jak siedzę, to ją zawijam i krzyż jest odciążony. Niestety wg mnie jest trochę droga. Jednak już bym jej nie oddała

Ubieram się i idę z pieskiem

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Położył się, więc może załapał...
TŻ był z nim rano, ale Czaruś to mógłby cały dzień spędzić na dworze.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:49   #2403
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ wyciągnął czekoladę

Od rana zjadłam już dużą princessę orzechową, 2 kawałki pizzy i teraz czekoladę

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Znalazłam moją wymarzoną suknię ślubną

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:54   #2404
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
TŻ powiedział, że codziennie mam coś słodkiego jeść

Moja wymarzona suknia Od razu mówię, że nie każdej z Was się spodoba
Kolekcja inspirowana księżniczkami Disneya - Cinderella (Kopciuszek)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 91365f890022d69d4f2bc85e.jpg (39,3 KB, 48 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:55   #2405
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ wyciągnął czekoladę

Od rana zjadłam już dużą princessę orzechową, 2 kawałki pizzy i teraz czekoladę

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Znalazłam moją wymarzoną suknię ślubną
musze sie wybrac do sklepu

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

ladna

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:55   #2406
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To ja chętnie się wpraszam, strasznie już dawno nie jadłam lasagne
no to już gotowa czeka

Cytat:
Treść usunięta
ja właśnie planuję tak samo, tym bardziej że mąż do końca sierpnia będzie w domu, ale już widzę przeboje z moją teściową jest pielęgniarką na rehabilitacji i zawsze wie swoje nigdy nic nie da sobie powiedzieć, nawet jak po remoncie sprzątałam resztki gładzi z paneli na mokro żeby nie pyliło to ta mi pod nogami miotłą zamiatała bo tak jest lepiej a później jak jej powiedziałam że damy sobie radę i nie chcę wdychac tego kurzu to sie obraziła tak że hej! a co dopiero przy dziecku... no ale damy radę.. mąż się będzie z nią użerał haha ja będę uciekać z linii ognia

Cytat:

Ooo tak I jeszcze agrest bym do tego dorzuciła
a co byście powiedziały na taką soczystą żółciutką brzoskwinkę ja chce już wiosnę!

Cytat:
Tak odnośnie cellulitu

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:56   #2407
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale nikt tutaj nie napsial o ciaglym wychodzeniu.
Jestes do nas w podobnym wieku.
Kazda tutaj na pewno liczyla sie z tym, ze mogla sie zdarzyc wpadka.
I ok.
Ale tak jak piszesz "wiadomo ze czasami bedziemy mieli ochote gdzies wygkoczyc , spotkac sie ze znajomymi np na jakas pizze czy cos wtedy poprosze mame zeby zostala"
I o to wlasnie chodzi. Ze jednak wyjscia bez dziecka beda sie zdarzac.
Nie masz jeszcze wlasnego, zobaczysz po urodzeniu. Na poczatku na pewno bedziemy zmeczone odpoczywac z dzieckiem w domu. Ale pozniej? Mozna wyjsc o takiej godzinie, kiedy dziecko kladzie sie spac. Poprosic kogos, zeby zostal z nim i zagladal gdyby dziecko zaczelo plakac. Tyle. Krzywda mu sie nie stanie jak mama z tata pojda do restauracji czy do znajomych raz na jakis czas.
Dziecko to nie koniec swiata.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Oj tak

ale ja nie napisalam ze ktos napisal o ciaglym wychodzeniu
nawiazalyscie do tego tematu takze wyrazilam tylko swoja opinie
ja tez nie mam zamaru siedziec caly czas w domu ale tez nie mam zamiaru przesadzac
przeciez to jest wiadome ze kazdy rodzic od czasu do czasu chce spedzic inaczej troszke czasu .
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:56   #2408
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wczoraj wyszorowałam, że piekło i swędziało potem ogoliłam i naoliwiłam...a jaką masz maszynkę elektryczną-jakąś drogą?? w sumie skoro nie można tych kremów...to dupa trzeba po prostu chyba czasu aby to cholerstwo wyjszło...
Ja mam Remingtona taką, jestem zadowolona
http://www.bazarek.pl/produkt/178049...y-wdf3600.html
dałam za nią ok 100zł na allegro, dla mnie to jedyna opcja depilacji, laser na nogi jest drogi, a zresztą na mnie nie działa, bo miałam, 10 sesji na pachy i nic, a pozostałe opcje depilacji wywołują zapalenie, pozostaje mi tylko ta golarka
Cytat:
Tak odnośnie cellulitu
Zaje.biste
Cytat:
A to ciekawe.
Lekarze pewnie wiedza co robia przy podawaniu gazu
Zastanawia mnie tylko jak przy tym rodzic
I czy przez to skurcze na pewno nie ustana i tak samo bedzie sie przec (nie slabiej).
Z tego co wiem chyba w Anglii (?) czesto stosuja ten gaz, wiec raczej powinno byc dobrze
Wydaje mi się, że podaje się go w pierwszej fazie, żeby złagodzić ból i strach, lekarze podaja i patrzą jak działa na pacjentkę, jak dobrze to ok, jak coś nie halo to odstawiają, poza tym jak nie ma efektu to nie pompuje się gazu w pacjenta, bo to dość droga zabawa

Cytat:
Ale sama świadomość, że w razie potrzeby mam wybór zzo czy gaz jest dla mnie pocieszająca No i właśnie, na mnie może podziałać jako rozweselacz, a to lepsze od zzo
Chyba ta świadomość, że masz alternatywę jest najważniejsza, sprawia, że czujesz sie bezpiecznie, a jak wszystkie wiemy dobre nastawienie to połowa sukcesu
W szpitalu o którym myślę, żeby tam rodzić jest tylko gaz, nie ma zzo, a to rozwiązanie bardziej by mi odpowiadało

Chmielinka-dziękuję, już pędzę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:00
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:57   #2409
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ladna
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a co byście powiedziały na taką soczystą żółciutką brzoskwinkę ja chce już wiosnę!
Osobiście wolałabym soczystą nektarynkę

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:58   #2410
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Jest krem Veet po depilacji, a podrażnienia powstają często po posmarowaniu sie zwykłym balsamem nawilżającym po ogoleniu, jak masz tendencję do stanów zapalnych lepiej najpierw zdezynfekować skórę, nawet jakimś płynem po goleniu dla facetów odczekać a dopiero potem nasmarować się balsamem

Mam gaz w gabinecie gdzie pracuję, na początku w ramach szkolenia wszyscy pracownicy musieli się "zagazować" żeby wiedzieć co czuje pacjent. I powiem tak-ile nas było tak każdy miał inna reakcję.Oprócz standardowych reakcji czyli rozluźnienia i śmiechu były też inne. Na mnie nie podziałało wcale, bo miałam katar (gaz nie działa przy zatkanym nosie) jedna koleżanka miała uczucie, ze umiera i zaczęła krzyczeć, że już dosyć, inny kolega odleciał tak, ze nie było z nim kontaktu, inna koleżanka myślała, że jest pijana i zaraz będzie rzygać. Trzeba sobie uświadomić że to nie jest cudowny środek działający fantastycznie na każdego.

Straszne...aż mnie ciarki przeszły, wiem, że miałyśmy szczęście...
znajoma latem rodziła drugie dziecko i podali jej gaz teraz mnie przestrzega abym tego przypadkiem nie brała ulgi w bólach żadnej nie miała a czuła się tylko totalnie skołowana i naćpana.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:58   #2411
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ale ja nie napisalam ze ktos napisal o ciaglym wychodzeniu
nawiazalyscie do tego tematu takze wyrazilam tylko swoja opinie
ja tez nie mam zamaru siedziec caly czas w domu ale tez nie mam zamiaru przesadzac
przeciez to jest wiadome ze kazdy rodzic od czasu do czasu chce spedzic inaczej troszke czasu
.
I dokladnie o to chodzi w tym wszystkim (pogrubione).
Uwazam, ze nie ma nic do tego czy sie dziecko planowalo czy nie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 12:59   #2412
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba ta świadomość, że masz alternatywę jest najważniejsza, sprawia, że czujesz sie bezpiecznie, a jak wszystkie wiemy dobre nastawienie to połowa sukcesu
W szpitalu o którym myślę, żeby tam rodzić jest tylko gaz, nie ma zzo, a to rozwiązanie bardziej by mi odpowiadało,
Właśnie - odpowiednie nastawienie to połowa sukcesu
Może nie będziesz potrzebowała zzo? Niektóre porody są błyskawiczne
Cytat:
Treść usunięta
No właśnie ja w tych sukniach typu syrenka wyglądam jak szkielet, więc będę musiała kupić księżniczkową A te właśnie bezy rzadko kiedy są ładne

Bloguję
Stary 2012-02-21, 12:59   #2413
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się, że podaje się go w pierwszej fazie, żeby złagodzić ból i strach, lekarze podaja i patrzą jak działa na pacjentkę, jak dobrze to ok, jak coś nie halo to odstawiają, poza tym jak nie ma efektu to nie pompuje się gazu w pacjenta, bo to dość droga zabawa

W szpitalu o którym myślę, żeby tam rodzić jest tylko gaz, nie ma zzo, a to rozwiązanie bardziej by mi odpowiadało,
Teraz rozumiem.
Ja bym sie chyba nie zdecydowala na gaz.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 13:00   #2414
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

piekna !

UWAGA ! UWAGA ! - na TVN Style program o dzieciaczkach

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 13:05   #2415
anna99302
Zadomowienie

Dzień dobry kochane! Witam was zasmarkana ja
ale od rana nastukałyście!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
może albo jakaś reakcja alergiczna (np jakiś mikrouraz, potem pocałowałam kota i bąbelek gotowy)
bardzo możliwe. mojemu mężowi zrobił się syfek na czole dokładnie w tym miejscu gdzie kot go lizal... fujjjjj

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Witam.
MASAKRA!!!!! tak mnie boli biodro ze nie moge chodzic i postawic w ogole nogi NIGDY tak nie miałam nie bolalo mnei do tego stopnia nigdy. A boli mnie jak leze calutka noga tak paskudnie mocno ze cos okropnego. ja nie wiem. Jak ide to mi chrupie w biodrze cos Nie moge wytrzymac bólu dziewczyny co ja mam zrobic?
Bardzo niedobrze.... MOja mama miała bóle w plecach i biodrach do końca ciązy...i i tak rodziła naturalnie. Silna babeczka! Ale pod koniec ciąży ojciec mój musiał ją z boku na bok przewracac bo tak ją bolało...

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ale to przecież żadna tragedia. Myślę, ze jak dziecko juz będzie na świecie to z wieloma innymi poważniejszymi rzeczami trzeba bedzie sie "przestawić" i już. Obcasy to pikuś, ja też je uwielbiam ale teraz liczy sie tylko bezpieczeństwo maluszka. Czasowo mogę wyglądać na ledwo odrastającą od ziemi ( a Ty masz 180 cm wzrostu szczęściaro!!).
Nie będę Cię już nawracać, ale pamiętaj: ostrzegałyśmy!!

Poza tym wiesz, jak to wygląda, cieżarna na obcasach.. ludzie sie w głowę pukają...
myślę, że szczególnie u b. młodych mam w głowach mieszają zdjęcia gwiazd które w 8 miesiącu biegają w szpilach. prawda jest taka: za rogiem, w taksowce, przed wejsciem do studia się przebierają w baleriny

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Branzoletka dziękuję bardzo W wątku czuję się bardzo fajnie, jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy, żadna moja bliska koleżanka nie ma dzieci więc tutaj staram się wyobrazić sobie jak to będzie Ja jestem w trakcie dziennych studiów, miałam wyjechać na zagraniczne praktyki, może na erasmusa itp a teraz wiem że to niemożliwe i trochę mi przykro Jednak mam nadzieję że dziecko zmieni moje podejście na tyle że uznam że to właśnie było to szczęście w życiu co mi się przytrafiło Na szczęście mam kochającego TŻ i duze wsparcie również od rodziny, po prostu chce to zrobić tak żeby po tym wszystkim nie tracić też swojej mdłości jakby Póki co dalej jestem w szoku i nie wiem kiedy mi to przejdzie, może w przyszłym tygodniu na połówkowym bo na genetycznym nawet ani razu nie spojrzałam na ekran a wydruk wyrzuciłam
hmm przykre jest to, że wyrzuciłaś wydruk z usg i traktujesz tego dzidziusia jak zło koniecznie ale taki urok młodych mam... dwie moje bliskie znajome zostaly mamami w bardzo młodym wieku i niestety żadna z nich już nie chce miec dzieci....

Cytat:
Hejo

Witam się z kawałkiem pizzy w ręce
Wstałam o 5:30 przekonana, że zaraz będą mi mierzyć temperaturę
Idę Was nadrobić
ale ci dobrze!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Siedze już w przychodni. dalej opuznienie.

siedzi koło Mnie pan pachnie smalcem ze skwarkami i TAk mi się zrobił smak na chleb ze smalcem że zaraz go zjem haha

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam prawie z rana kto dziś ze mną świętuje? stawiam soczek, równo 20 tyg za mną i 20 tyg przede mną

ja z obcasów zrezygnowałam a myślałam że to nie możliwe, jestem niższa od Was i dla mnie to spora różnica te 8 -10 cm ale jakoś nie było z tym większego problemu dzidziuś i kręgosłup ważniejsze
gratulacje!
Cytat:
Oj z tym się akurat nie zgodzę, u mnie na uczelni są dziewczyny co wracały na zajęcia miesiąc, dwa po porodzie i wszystkie ładne, zadbane, wiadomo mniej czasu ale każda umalowana, uczesana, figury bardzo dobre itp. Dawały radę chodzic, na studenckie imprezy i się na nich bawić jak reszta, nie miały 24h obsesji na punkcie dziecka. Jak się chce to można i to że jesteśmy mamami nie znaczy że tylko mamami i nagle mamy chodzić z odrostami, worami pod oczami itp Ja zamierzam karmić i piersią i MM, więc z zostawianiem nie bedę miała problemu, zwłaszcza że we wrześniu wybywam na kilka dni i młody będzie pod opieką mamy TŻ
to już wiesz, że wyjeżdżasz?? lepiej wstrzymaj się z planami do urodzin dziecka...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:06   #2416
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
I dokladnie o to chodzi w tym wszystkim (pogrubione).
Uwazam, ze nie ma nic do tego czy sie dziecko planowalo czy nie.

no wlasnie , takze wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac na ten temat
chyba wszyscy rodzice od czasu do czasu zostawiaja dzieciatko z kims .
i czy sie dziecko planuje czy nie to i tak pozniej sie je kocha . ale wiadomo ze jak Kobieta chciala dziecka to jakos predzej juz liczyla sie z tym ze czeka ja wiele wyrzeczen a jak dziewczyna zachodzi w ciaze niespodziewanie i jest to dla niej ogromny szok to ciezko jej sobie to wszystko wyobrazic ale to kwestja czasu .

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-21, 13:06   #2417
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
a to jest np. takie cuś: http://www.wielkiezarcie.com/recipe17292.html
pychotka
Wygląda apetycznie, ale nie mam piekarnika w domu i strasznie nad tym ubolewam
Cytat:
Ooo pomidory malinowe i paprykowe są genialne Niech już będzie późna wiosna
Dokładnie, zgadzam się z każdym Twoim słowem
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:12   #2418
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
piekna !
dziękuję

Ubieram się i lecę do szpitala po ten wypis

Bloguję
Stary 2012-02-21, 13:14   #2419
ivoncia16
Wtajemniczenie

anna99302

[QUOTE=anna99302;32447667]

hmm przykre jest to, że wyrzuciłaś wydruk z usg i traktujesz tego dzidziusia jak zło koniecznie ale taki urok młodych mam... dwie moje bliskie znajome zostaly mamami w bardzo młodym wieku i niestety żadna z nich już nie chce miec dzieci....

QUOTE]

powiem Ci ze to tak naprawde zalezy od kobiety
ja tez bede mloda mama bo jak urodze to zaraz skoncze 21 lat
ale my z Tż bardzo sie z tego cieszymy , bardzo sie kochany i to bedzie ,,owoc " naszej milosci
ja zbieram zdjecia z USG i uwielbiam Go ogladan na ekranie
wiadomo ze mam rozne obawy ale to chyba jak kazdy , ale to nie zmienia faktu ze juz dzis kocham to malenstwo , i bede sie starala byc jak najlepsza mama mimo mlodego wieku , takze moim zdaniem wiek tu nie ma wielkiego znaczenia
widze czasami kobiety po 30 , brzuch juz ogromny a idzie z fajka przez miasto lub sie zatacza , ja majac lat 20 tak bym sie nie zachowala .

Nasza Księżniczka !

Edytowane przez ivoncia16
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:18
Stary 2012-02-21, 13:15   #2420
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
no to witaj w klubie... ja też dostałam troche po tyłku ale ostatnio mam wrażenie że dostaję swego rodzaju rekompensatę bo w końcu mi się zaczęło układać jak nigdy (odpukać)

Cytat:
piekna !

szkoda że nie można tego programu obejrzeć w internecie

Franuś
Stary 2012-02-21, 13:15   #2421
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiesz co, jestem od Ciebie trochę starsza i myślę, że mam więcej doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Nie wiem jak sobie wyobrażasz obsesję na punkcie dziecka? Ja nie mam potrzeby chodzenia na imprezy, a jeśli już to idę na kameralne spotkania do przyjaciół, na które mogę zabrać też dziecko. Ja się teraz czuję przede wszystkim żoną i matką, inne mniej ważne sprawy (jak laserowe usuwanie rozstępów, tipsy na porodówce i ćwiczenia z trenerem) zeszły na dalszy plan. I daj Ci Boże, żebyś dała radę karmić piersią.
Dla mnie też tipsy są bez znaczenia, ale nie chcę też sprowadzać swojej osoby do roli matki i żony. Może jestem dziwna ale źle bym sie czuła. Nie określam siebie przede wszystkim jako żony (chociaż jestem nią od 4 lat) , przede wszystkim jestem kobietą. Żoną sie jest, a czasem przestaje się nią byc - bywa i tak.
I rzeczywiście nie napisałaś ze ktoś kto nie karmi piersią ma czuc sie gorszy, napisałaś tylko, daj Boże żebyś dała radę. Wydźwięk jest taki: módl sie o to, bo inaczej biada Ci....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:21   #2422
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie , takze wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac na ten temat
chyba wszyscy rodzice od czasu do czasu zostawiaja dzieciatko z kims .
i czy sie dziecko planuje czy nie to i tak pozniej sie je kocha . ale wiadomo ze jak Kobieta chciala dziecka to jakos predzej juz liczyla sie z tym ze czeka ja wiele wyrzeczen a jak dziewczyna zachodzi w ciaze niespodziewanie i jest to dla niej ogromny szok to ciezko jej sobie to wszystko wyobrazic ale to kwestja czasu .
I ok, tylko nie ma co przesadzac i robic z siebie nie wiadomo jakiej matki polki, jak to dziecko najwazniejsze, a pozniej pisac o wyjsciu do kina bez dziecka i ogolnie nie lubie jak czytajac jakas wypowiedz moge wywnioskowac, ze ktos sie wywyzsza. Na to akurat jestem wyczulona.
Ja nie planowalam ani pierwszego, ani drugiego dziecka. Rowniez pokrzyzowalo mi plany. Mialam swoje pasje i marzenia, ktorych teraz nie moge realizowac, ale nie mam zamiaru siedziec i plakac Bylam bardzo szczesliwa po urodzeniu dziecka. Chociaz roznie bywalo Teraz kocham je nad zycie.
Mialam czas na pogodzenie sie z dzieckiem. I sama zobaczysz, ze jednak wiek wiele robi. Wiem co mowie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-21, 13:23   #2423
ajka89
Zadomowienie

Dzisiaj ostatki:pij emy:
Stary 2012-02-21, 13:25   #2424
chmielinka
Zadomowienie

nie chciałabym się za bardzo wtrącać i żebyście mnie źle odebrały, ale proponuję dziewczyny zakończyć tę dyskusję na temat podejścia młodych mam do dzieci i wysnuwania daleko idących wniosków, bo mam wrażenie, a nawet obawę, że to do niczego dobrego nie doprowadzi.
Niech ta kwestia zostanie sprawą indywidualną...

Przepraszam was, ale z obawy o dobre nasze relacje musiałam to powiedzieć

i mamy już połowę wątku

Franuś
Stary 2012-02-21, 13:26   #2425
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Oddział położniczy w Szpitalu Powiatowym w Nowej Dębie, jest kolejnym w naszym regionie, gdzie rodzące kobiety mogą korzystać ze znieczulenia "gazem rozweselającym".

Będę miała gaz!
Fajnie
Cytat:
Dla mnie dziwne jest to że jak np zaproszę koleżankę na imprezę, nawet kameralną, to logiczne że chcemy się pośmiać, pobawić, napić a one chce na nie zabrać dziecko, bo tak to się mogę spotkać na kawę w ciągu dnia. Dla mnie to odcinanie się od życia towarzyskiego. A takie rzeczy jak zabiegi itp wolę rozplanować przed porodem, potem je tylko wykonać, mam wolny czas to teraz mogę się zorientować co i jak. Dla mnie bycie matką nie znaczy że skupiam się w 100% na dziecku, a to że spędzi kilka godzin z babcią nie znaczy że to ona go wychowa a nie ja.

Karolka ja na podrażnienia używam albo kremu veet, albo cicaplast z la roche posay, on jest świetny na wszystko, podrażnienia, zapalenie itp. ale podobno krem bambino swietnie łagodzi więc może i na to podziała
Kejtigda sama zobaczysz jak to będzie po porodzie. a mam pytanie długo byliście z twoim TŻ zanim zaszlaś??
Cytat:
piekna !

Dzięki! włączyłam właśnie
[QUOTE=ivoncia16;32447899]anna99302

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

QUOTE]

powiem Ci ze to tak naprawde zalezy od kobiety
ja tez bede mloda mama bo jak urodze to zaraz skoncze 21 lat
ale my z Tż bardzo sie z tego cieszymy , bardzo sie kochany i to bedzie ,,owoc " naszej milosci
ja zbieram zdjecia z USG i uwielbiam Go ogladan na ekranie
wiadomo ze mam rozne obawy ale to chyba jak kazdy , ale to nie zmienia faktu ze juz dzis kocham to malenstwo , i bede sie starala byc jak najlepsza mama mimo mlodego wieku , takze moim zdaniem wiek tu nie ma wielkiego znaczenia
widze czasami kobiety po 30 , brzuch juz ogromny a idzie z fajka przez miasto lub sie zatacza , ja majac lat 20 tak bym sie nie zachowala .
w sumie też racja...ja już w wieku 23 lat byłam gotowa na dzidziusia a mój mąż zwlekał i kupował mi koty żeby opóźnic haha miałam taaaki ogromny instynkt macierzyński. ale nie zmienia to faktu, że wiele dziewczyn młodych które wpadną patrzą na ciążę i dziecko przez pasmo wyrzeczeń i twierdzą , ze odebrało im młodośc. obie moje kolezanki miały dziecko w wieku 19 lat. w drugą stronyę też nie można przesadzac. jak mieszkaliśmy za oceanem to niemalże 100% moich kolezanek nie chcialo dziecka do 30-35 lat! moje szefowe tam zachodzily w ciąze pierwszą przed 40... a tego też sobie nie wyobrażam..Boże wtedy to dopiero jest stres na genetycznym.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:27   #2426
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Przez pot pozbywamy się toksyn z organizmu i organizm w ciepłe dni w ten sposób się chłodzi, pozbywając się wody z organizmu. Ja w ciąży bym chyba nie użyła blokerów.
Stary 2012-02-21, 13:30   #2427
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
I ok, tylko nie ma co przesadzac i robic z siebie nie wiadomo jakiej matki polki, jak to dziecko najwazniejsze, a pozniej pisac o wyjsciu do kina bez dziecka i ogolnie nie lubie jak czytajac jakas wypowiedz moge wywnioskowac, ze ktos sie wywyzsza. Na to akurat jestem wyczulona.
Ja nie planowalam ani pierwszego, ani drugiego dziecka. Rowniez pokrzyzowalo mi plany. Mialam swoje pasje i marzenia, ktorych teraz nie moge realizowac, ale nie mam zamiaru siedziec i plakac Bylam bardzo szczesliwa po urodzeniu dziecka. Chociaz roznie bywalo Teraz kocham je nad zycie.
Mialam czas na pogodzenie sie z dzieckiem. I sama zobaczysz, ze jednak wiek wiele robi. Wiem co mowie.
Paula, zgadzam sie z Tobą
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką na te tematy, ona jest mamą 2 latki i ma wiele znajomych - mam. Mówi, że śmieszy ją jak te koleżanki z przerażeniem w oczach krytykują ją ze ona pojechala na weekend SAMA (!!) z meżem! No skandal! Wyrodna matka. Bo dobra matka to nie chce sie rozstawać ze swoim dzieckiem. A prawda jest taka że nawet najlepsze matki mają czasem dość swoich dzieci. I nie znaczy, ze są wyrodne. Albo nie dość, ale zwyczajnie chcą odpocząć przez sekundę.
Lepsze to, niż po 20 latach odkryć, że jest sie umęczonym i sfrustrowanym, a i dzieci mają gdzieś tę mamę, która nie ma świata i zycia poza nimi.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
nie chciałabym się za bardzo wtrącać i żebyście mnie źle odebrały, ale proponuję dziewczyny zakończyć tę dyskusję na temat podejścia młodych mam do dzieci i wysnuwania daleko idących wniosków, bo mam wrażenie, a nawet obawę, że to do niczego dobrego nie doprowadzi.
Niech ta kwestia zostanie sprawą indywidualną...

Przepraszam was, ale z obawy o dobre nasze relacje musiałam to powiedzieć

i mamy już połowę wątku
cenzura na forum?
a tak serio, to trudne tematy też należy poruszać, nawet to bardziej konstruktywne jest Takie jest życie że nie z samych słodkości sie składa.
Stary 2012-02-21, 13:33   #2428
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja zrezygnowałam. Ale myślę że taka Ziaja nie zaszkodzi...byle delikatna Ale ja na przykład używałam sporadycznie Antidralu, a to straszne paskudztwo i cieszę się że nawet kilka miesięcy przed ciążą jakoś szczęśliwie o nim zapomniałam.
Stary 2012-02-21, 13:34   #2429
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Oj z tym się akurat nie zgodzę, u mnie na uczelni są dziewczyny co wracały na zajęcia miesiąc, dwa po porodzie i wszystkie ładne, zadbane, wiadomo mniej czasu ale każda umalowana, uczesana, figury bardzo dobre itp. Dawały radę chodzic, na studenckie imprezy i się na nich bawić jak reszta, nie miały 24h obsesji na punkcie dziecka. Jak się chce to można i to że jesteśmy mamami nie znaczy że tylko mamami i nagle mamy chodzić z odrostami, worami pod oczami itp Ja zamierzam karmić i piersią i MM, więc z zostawianiem nie bedę miała problemu, zwłaszcza że we wrześniu wybywam na kilka dni i młody będzie pod opieką mamy TŻ
sory ale mnie to rozwaliło.
To ja nie wiem jak mozna sie bawic spokojnei an studenckich imprezach majac malutkie dziecko w domu ogole jak mozna je zostawic z mamą czy nianią.......(oczywiscie jak malutkie) Ja bym sie martwiła.
(w odpowiednim czasie ok mozna.... zeby np wyjsc do sklepu czy lekarza czy gdzie stam. Ale nie na IMPREZE
no chyba ze dziecko juz jest odchowane i nie wymaga stałej opieki mamy(bo nawet jak tata tez sie opiekuje dzieckiem to dziecko zawsze bedzie za mamą w tych pierwszych chwilach....... (tak mi sie bynajmniej wydaje widzac dzieciaczki kolezanek i kuzynek )
z drugiej strony juz kilkakrotnie ktos pisal z eto nie chodiz o to by chodzic z odrostami zaniedbaną byc i w ogóle. Wiadomo ze jak ja sie czuje dobrze to dziecko tez odbiera to szczescie. Tylko o to zeby teraz pomyslec o dziecku w Twoim przypadku chodzi o wysokie obcasy na przyklad! O to ze zalozylas sobie by przytyc tylko 8 kg(gdzie moim zdaniem twoj wzrost jest an tyle wysoki ze jakbys przytyła 15 to by wygladalo ok. No i te Twoje zabiegi po ciązy i trener bo musisz wrocic do formy szybko bo gdzies wyjezdzasz... (tak pisałas)Sory ale ja tego nie rozumiem. Moze dlatego ze ja dziecka chciałam bardzo i unas to wpadka nie była. Ale Wez pod uwage z ejestes w ciązy i juz w niej bedziesz(mam nadzieje ze do konca bez problemow) i nic tego nie zmieni i to jak teraz myslisz jest śmieszne po czesci. a pozatym jak sie podejmuje decyzje o wspolzyciu to nie tylko mysli sie o tym jak jest wtedy dobrze, ale co moze z tego wyjsc...... I to jest cala filozofia, nie mozna sie zarzekac ze nie zajde bo sie zabezpieczam. Ja znam ful przypadków gdzie zawiodły prezerwatywy czy tabletki

ja dziecka nie zostawiła bym od razu po porodzie mamie. mimo ze bede chciała by mi pomagała ,wiadomo. Ale nie zostawie go samego by sobie pojsc gdzies sie wypindrowac. BEZ PRZESADY na to jest czas. I w miare mozliwosci mozna o siebie zadbac w domu. Np zafarbowac wlosy, zadbac o ciało, itp i tez wygladac super.
Tak jak ktoras tez napisała nie jestesmy jakimis znanymi gwiazdami które dziecko podesla do opiekunek i same sie robia na bóstwo , to jest zupełnie inne zycie a my myślmy realnie Nikt od nikogo lepszy nie jest i nie bedzie. Ale to ze jedne tyją bardziej nie znaczy ze beda zapuszczone po porodzie bo mozna sie zdziwic . Ty ile przytylas? ja 4 kg(a moze juz jest wiecej nie i wiem) i nie mam ani jednego rozstępa. A tobie (o ile sie nie myle) juz sie zrobił jakis i napewno nie mam obsesji takiej w smarowaniu balsamami jak Ty. I tutaj masz porównanie. Ze nie przewidzisz tego jaka bedziesz za 2 meisiące. I po porodzie. A mozesz wygladac duzo gorzej niz nie jedna z nas(czego Ci nie zycze ale tak moze byc bo tutaj to my czasem niewiele mozemy zdziałas jesli w gre wchodza hormony )

dobra wgadałam sie

Cytat:
Ciastek chyba ostatnio pisała, że ma brązowo w pępku, ja też tak mam I to nie brud
noooooooo u mnie tez nie brud!!!!!! Codziennie pempuszek myje

wróciłam od lekarza nastałam sie w kolejce wyjde zaraz z siebie z bólu a lekarz do mnie NIC PANI NIE PORADZE. NIE WOLNO W CIĄZY NIC NA TAKIE BÓLE,PRZYKRO MI i c h u j

a mnie naprawde bardzo boli i az mnie boli brzuch, i nie wiem czy od tego czy od czego

aaaaa chciałam pochwalic te CHUSTECZKI!!!!!!!!!! buźke mam ładniutko brązowiutką nie ma smug ani nic, wiec polecam bardzo!!!! A w rosmanie kupiłam balsam dove brązujący Wieczorem sobie ciałko posmaruje Szczerze od razu czuje sie ładniejsza jak jestem opalona(i mozna to zrobic w domu za 2 zł bez wyjscia na solarium czy na slonce )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:44
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:36   #2430
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no ja mam inaczej bo lubię rozmawiac na rożne tematy, gdzie ludzie mają różne poglądy - i o to chodzi; szczególnie ze tematy dotyczą nas - młodych mam - bardzo mocno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości