|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
a jeszcze mam lody i kremówkę
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
no to brzmi już lepiej
![]() u mnie jeszcze jeden się ostał dla TŻ, ale on twierdzi ,że już się nie objada , więc w sumie czemu mu nie wierzyć ![]() |
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za chwile zabieram sie za mycie podlog ![]()
|
|
#4085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj postanowilam troche sie na Was wypiac i w koncu wziasc sie za sprzatanie Tak wiec w wiekszosci tylko podczytuje Gucia, dobrze ze jednak z coreczka wszystko w porzadku, przewrotne te nasze dzieciaczki, zeby matce tak stracha napedzic No i za wizyty trzymam kciuki i uciekam sprzatac dalej i jesczze musze sie dzisiaj spakowac bo jutro wyruszamy do karpacza A i jeszcze dzisiaj bede miala lozeczko skrecone
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
gucia no to dobrze ze wszystko ok! Nie dziwie sie, ze sie wystraszylas.
karolca super ze gbs jest negatywny! No i pysznosci dzis robisz mniam mniam
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole, to wam nie napisalam...
jak siedzialam tam na izbie przyjec bez kurtki (takze brzuch bylo wiedac), to jedna babka do mnie podchodzi i pyta, czy to 5 miesiac ... a ja mowie, ze to juz koncowka, a ona, ze taki maly mam brzuszek...
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tz wie ze jak sie pytam czy cos chce to musi powiedziec odrazu szczerze, bo jak powie ze ''moze pozniej'' to moze zapomniec ze jeszcze bedzie no prosze tez bym w sumie mogla sie za podlogi wziac - w sypialni i salonie nie umyte jeszcze ale musze poprasowac, a i po glowie mi okna chodza w ogole jak wczoraj z mama na skype rozmawialam i jej mowie ze mam powera i w ogole to ta zaczela mi wmawiac ze 3-4 dni i urodze, bo to tak jest najczesciej i jak mowilam co wysprzatalam to spytala czy o oknach nie pomyslalam naszczescie operacja cioci sie udala, obylo sie bez stomii bo udalo sie te jelito zespolic i siostra cioci wziela urlop od poniedzialku wiec od piatku mam zielone swiatlo do rodzenia(bo mama bedzie mogla odrazu przyjechac, a ona ma panike w oczach ze ja sobie nie poradze- bede musiala ja pewnie ustawiac pozniej) - ale dopiero po poludniu
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę poprasowałam a teraz złapię trochę oddechu i pójde koło 14 po Antka do przedszkola
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dziś miałam podobny poranek do natki, tzn. od 5 nieregularne skurcze z bólem jak na okres - zaczynały się wysoko na brzuchu i schodziły ku dołowi, ale to fałszywy alarm... gucia cieszę się, że z małą wszystko w porządku ostatnio często mam podobny sen, że rodzę i nie chcą mi dać lewatywy a ja mam parcie na kupkę i strasznie się tym denerwuję - no i w nawiązaniu do tego, wczoraj byłam u sąsiadki, u której była też położna ze szpitala na karowej w wawie (w którym chcę rodzić) i ona mi mówi, że u nich nie dają lewatywy i jeszcze jedną ciekawostkę mi powiedziała - mianowicie oni nacinają wszystkie dziewczyny, no chyba, że dzieciątko jest małe itp. ponieważ niby teraz są jakieś badania, wg których potwierdzono, że jeśli kobieta sama pęknie to w wieku podeszłym ma większe prawdopodobieństwo wypadania macicy... nie wiem co o tym myśleć ![]() a i jeszcze - był wcześniej poruszany temat prezentu za ciążę - otóż ja wczoraj dostałam ekspres do kawy i teraz mogę sobie robić pyszne macchiato i cappucino ![]() karolca super obiadek, uwielbiam takie dania |
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyklad mojej sasiadki - dopiero miesiac temu sie zorientowala, ze jestem w ciazy i pytala czy na lato rodzimy, jak uslyszala ze w marcu mam termin to sie za glowe zlapala i stwierdzila ze nie widac zebym byla tak wysoko w ciazy... natomiast babka ze sklepu polskiego juz mnie tak zaluje, ze jak tam ide to mna nosi dowalila mi w 7 miesiacu ze mam brzuch wiekszy od jej kolezanki ktora miala termin na za dwa tygodnie i ze bede miala pewnie wielkie dziecko, a jak uslyszala ze mala nie jest wcale taka duza to uwierzyc nie mogla. I za kazdym razem jak mnie widzi to ma mine jakby sama zaraz miala za mnie urodzic z tej litosci
|
|
|
|
#4092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to ja nim teraz jestem![]() własnie miałam Cię pytać o tę maść na hemoroidy, bo zapomniałam, a chyba też będę musiała kupić;/ ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
no ale nie ma wyjścia![]() Jolcia, też mam 29tego wizytę ![]() Kathi uważaj na siebie! Madziara gratuluję udanej wizyty! ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
teraz sama chodzę do lekarki (wcześniej miałam lekarza prowadzącego płci męskiej, ale odszedł z przychodni i przeszłam do tej kobietki z polecenia) i jestem bardzo zadowolona ![]() pewnie to różnie bywa.. |
|||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dziewczyny, mialam juz wczoraj pytac
Jak Wy odczuwacie skurcze to macie caly brzuch twardy czy tylko na gorze? Bo ja to juz zglupialam. Czasami mam tak, ze na gorze brzuch jest twardy przez chwile a na dole taki normalny i juz nie wiem czy to skurcze czy mala sie wyciska (ale zazwyczaj jak mala sie wypchnie to jak reke przyloze to ucieka) Dzisiaj w nocy mialam chyba kilka twardnien (o ile mi sie to nie snilo
|
|
|
#4094 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć też mnie to wkurza, bo zawsze suszę, a że mam gęste to trwa i trwa. Za to jak wysuszę to nie muszę prostować, bo są już proste![]() Cytat:
śliczne zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz specjalnie zakładam najbardziej dopasowany zimowy płaszcz. Co tam, że ledwo się dopinam w brzuchu, ale chociaż widac,że go mam
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś też pisałam na podobny temat z Aguśką, i tam też wspomniałam, zarówno pielęgniarka jak i pacjent to człowiek. Różni są. Nie ma się co nastawiać, że wszystkie pielęgniarki to pochłaniacze czekoaldek i brukowców, ale też nie ma co liczyć na to, że wszystkie są równie oddane pracy co Aguśka. Tak samo pacjentki. Trafiają się panie "bo mi się należy" i foch o wszystko, a trafiają się osobniki jak ja, bo nie chwaląc się, staram się być zawsze uśmeichnięta, podziękować za podpięcie/odpięcie kroplówki, przyniesienie leków itp, i ogólnie nie dokładać im pracy o ile naprawdę nie muszę. Bo nikt tego nie lubi. Ale jeżeli mimo to, w odpowiedzi słyszę burczenie czy ciszę, no to przepraszam, chcąc nie chcąc jakieś wnioski i opinie człowiek już ma na temat danej pielęgniarki czy lekarza. A forum ma to do siebie, że ludzie dzielą się wrażeniami. Ja podzieliłam się zarówno przykrymi jak i fajnymi (nie czuję się obrażona, czy zaatakowana, ale sorry, ale nie zauważyłam, żebym tylko i wyłącznie narzekała i miała z góry wyrobioną złą opinię na temat wszystkich szpitali i ich całej kadry) i wydaje mi się, że starałam się zawsze zaznaczyć, że jest to kwestia moich osobistych doświadczeń, nierzadko złych (no na to już wpływu nie mam) ale też, że doświadczenia te nauczyły mnie co złego jak i dobrego się może wydarzyć w szpitalu (znowu: może nie oznacza musi), Ty podzieliłaś się rzeczami dobrymi, optymistycznymi - skoro faktycznie takie masz doświadczenia to jak najbardziej pisz o tym, ale proszę, nie oskarżaj mnie, że opisywaniem swoich doświadczeń straszę dziewczyny (straszenie a ostrzeganie to dla mnie też dwie różne rzeczy), bo ja mogłabym się doczepić, że swoimi niebiańskimi wizjami mydlisz im oczy i wpadną w szok przy pierwszym złym doświadczeniu. Zaletą forum, imho, jest to, że każda myśląca dziewczyna potrafi czytać zarówno o złych jak i dobrych rzeczach, zdobywa wiedzę o tym co może się zdarzyć, czy o czyichś doświadczeniach z danym szpitalem i wyciąga wnioski. Także uważam, że mam prawo wspomnieć o rzeczach złych (a zaznaczam, że nie jest to zasada, ale moje doświadczenie), a Ty o dobrych i jest równowaga. Nie mogę udawać, że pewnych rzeczy nie widzę i nie pisać o nich tylko dlatego, żeby nikogo nie nastraszyć, bo to zakłamywanie. Pisałam już wiele razy, ale i dopiszę: szpitale, urzędy, sklepy: zawsze jest czynnik ludzki, nigdy się nie wie do końca co się stanie. Trzeba być przygotowanym na wszystko, nie tylko na wersję optymistyczną. W skrócie: zawsze sądziłam, że zaznaczam w postach, że rzeczy złe ale też dobre zdarzają się wszędzie i wszystkim, że opisałam co dobrego mnie spotkało, ale też i złego. Jeżeli którąś z was nastraszyłam, że wszystkie szpitale są tragiczne i same niepowołane osoby tam pracują - piszę raz jeszcze, NIE UWAŻAM, ŻE WSZĘDZIE JEST JEDNAKOWO, ANI ŹLE. ale ryzyko tego, że źle będzie też istnieje, należy się z nim liczyć. |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez po peknieciu tez zszywaja, takze wg mnie bez roznicy... a wypadanie macicy jest bardziej zwiazane z muskulatura i jej treningiem po ciazy niz nacieciem/peknieciem... troche grubymi nicmi szyte to tlumaczenie (przynajmniej wg mnie)
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to takiego? ![]() konia co do kształtu brzucha - jak o tym napisałaś, to sobie pomyślałam, że skoro jest inny niż w poprzedniej ciąży, to może jednak nie będzie Kaji tylko Syncio?
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to co tylko u gory, to raczej chyba tylko corcia ci sie wypycha ![]()
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkajac w pl bylam u dwoch ginekologow - dwoch kobiet. Pierwsza to porazka, weszlam do gabinetu, wywiad, kazala sie rozebrac i rozlozyc na samolocie, ktory byl na wprost drzwi od gabinetu
w ogole nie byla ta kobieta delikatna, no i tak mnie troche zlewajaco potraktowala. Ta druga gin to gin mojej mamy (odbierala jej porody, uratowala jej narzady rodne, mama byla zadowolona) Chodzilam do niej ponad 2 lata prywatnie, bylam zadowolona, wszystko tlumaczyla, byla delikatne, atmosfera byla taka przyjazna, no i samolot za parawanem Jedyny minus to to ze uparcie przez ostatni rok twierdzila, ze mam HPV i to typ 56 (onkogenny), no i przez ten rok co chwile wymyslala mi infakcje, mimo ze ja nic nie odczuwalam, to i tak zawsze wychodzilam od niej z pliczkiem recept teraz mam gina faceta, jest super, ma taki spokojny i stonowany glos ze sie rozplywam hihi no i jest przystojny, nie powiem a co najwazniejsze delikatny!
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa ![]() alamig kciuki za wizytę!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-21 o 13:11 |
|
|
|
|
#4102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szkoda, ze mi nie zrobila, bo mimo iz sie "oczyscilam" to jednak nie do konca bo przy mocnym parciu i tak jeszcze cos tam wyszlo i zle sie z tym czulam Podobno to sie czesto zdarza, kobieta nawet nie wie no i i podobno nie ma co sie przejmowac, jednak jest to krepujace.Tym razem jesli bede miala czas poprosze meza zebym zrobil mi lewatywe jeszcze przed pojechaniem do szpitala. Cytat:
A ja uwazam, ze wszedzie sa rozni ludzie w kazdej grupie spolecznej.Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-21 o 13:17 |
|||
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mravka ale super fotka!
chcemy jeszcze!![]() Flowerbombka trzymam kciuki za wizytę! ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Mała miała 3 dni leniucha, a teraz znów szaleje![]() dobrze, że i u Ciebie okazało się wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-21 o 13:23 |
||
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
co do pękania - no właśnie ona tłumaczyła coś, że jak samo pęka, to idzie właśnie pomiędzy mięśniami i coś się tam rozluźnia i dlatego tak dużo starszych kobiet ma problemy z wypadaniem macicy, bo kiedyś nie nacinali, tylko same pękały.. ale ja sie nie upieram przy tym zdaniu
a w kwestii lewatywy, to ona powiedziała, że nawet lewatywa nie pomoże jak główka przechodzi i że tak czy siak się wydarzy co się ma wydarzyć chociaż szczerze powiedziawszy ja bym się czuła pewniej z lewatywą... tylko że sama się boję zrobić, bo po pierwsze nie wiem jak, a po drugie mam ponad godzinę drogi do szpitala, a słyszałam, że może ona przyspieszyć akcję...mi różnie twardnieje brzuch, wcześniej właśnie pół mi twardniał i się tak dziwnie wyginał i myślałam, że to może malutka, ale na KTG wychodziły wtedy skurcze. Teraz twardnieje mi cały, oddychać ciężko, a z przepony to już na maksa trzeba się skupić no i ból taki okresowo - jelitowy, czasem taki rwący z krzyża...
|
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny w to piękne popołudnie
Mój dzień dziś strasznie śpiący, choć w nocy też dobrze spałam, ale widzę, że zaczynam mieć jak w pierwszym trymestrze - mogę spać w każdej pozycji i o każdej porze w dzień, a w nocy i tak po 23 padamCo do mycia włosów, to mój Mąż wczoraj mnie zapytał czy ja codziennie myję, bo ostatnio mam ciągle takie sypkie (nie przetłuszczają się) i tak ładnie pachną ... a ja myję raz w tygodniu, bo w ogóle mi się nie przetłuszczają (przed ciążą myłam tak co dwa-trzy dni)... a też muszę wybrać się do mojej fryzjerki, bo mam odrost (choć minimalnie go widać i wstrzymuję się, żeby mieć świeży kolorek przed samym porodem)Aaaa.... i te moje skurcze, które mnie tak przestraszyły ostatnio, to chyba muszę się do nich przyzwyczaić, mam tylko nadzieję, że nie będzie ich więcej bo wyląduję w szpitalu |
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Na początku baaardzo Wam dziękujemy za gratulacje Od wczoraj jesteśmy z Agatą w domku i jest bardzo miło. Malutka ma apetyt, wciąga cyca aż miło patrzeć Jest zdrowiutka, dostała 10pkt po porodzie, a pobyt w szpitalu znosiła dzielnie- tylko w pierwszej dobie męczyła ją smółka, ale jak już ją wydaliła, nic tylko jadła i robiła w pieluszki i spała Teraz też śpi, a ja na półsiedząco piszę...Adasia też połozyłam i tym sposobem mam chwilę. Adaś dostał od Agatki na przywitanie kilka figurek z Lego i teraz chodzi chwali się, że to od dzidzi Nocka trochę męcząca, wiadomo- wstawanie i karmienie. Sam poród był szybki i bolesny Zaczęło się o 3 w nocy- obudził mnie mocny skurcz, potem kąpanko, po 5 pojechaliśmy do szpitala, o 6 już na porodówce leżałam, chodziłam, a 0 7.25 po kilku pchnięciach zobaczyłam naszą dużą córeczkę. Towarzyszył mi małż, było zabawnie patrzeć jak w uniformie masuje mi krzyż i podaje gaz Oczywiście mam dużo szwów, bolą, ale da się wytrzymać. I niepokojące wyniki Hb- aż 7,5 Zmykam poleżeć trochę koło mojej smerfetki.
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi jeszcze, czy wasze Maluszki też się uaktywniły po 30tygodniu?? Bo albo Hania już po prostu jest tak duża i dlatego tak mocno odczuwam jej tańce-wygibańce, albo jest aktywniejsza i te ruchy są strasznie mocne. Przed chwilą miałam wrażenie, że mi skórę przebije i wyjdzie bokiem brzucha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

ja tez postanowilam dzisiaj zrobic salatke, ale z tunczykiem
a jak Twoja energia?
Nadal masz powera? Bo mi dzisiaj troche przeszlo, tzn teraz bo bylam w sklepie i w drodze powrotnej czulam mega ucisk na spojenie i chyba mialam nawet skurcze, brzuch jak skala.... ale posiedze a pozniej musze wziac sie za prasowanie, bo jak cos to maz bez koszul zostanie
a on nie potrafi prasowac tak jak ja (pewnie wyprasowalby sobie tylko rekawy i kolnierzyk, bo teraz nosi swetry na koszulach 

... a ja mowie, ze to juz koncowka, a ona, ze taki maly mam brzuszek... 

tak jak pisze monia..zaraz po farbowaniu git...
Podobno to sie czesto zdarza, kobieta nawet nie wie no i i podobno nie ma co sie przejmowac, jednak jest to krepujace.