|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() U mnie dzis Pancake Tuesday (nalesnikowy wtorek) wiec na lancz w kantynie zjadlam kurczaka z puree i doprawilam 4(!) nalesnikami z syropem klonowym, cytryna i cukrem. Szkoda ze nie widzialyscie min moich kolegow jak konczylam czwartego nalesniora, niektorzy az mi kibicowali. Oczywiscie teraz nie moge oddychac normalnie, i pewnie przez nastepne 2-3 godziny bede do niczego... |
||||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja paznokcie tez bardzo dlugo robilam, bo oprocz pracy w salonie to w domu mialam pokoj zaaranzowany na studio (fotel kosm. biurko do pazurkow) i przyjmowalam kilka klientek, ale tych nie z salonu z tym ze ostatnio pazurki robilam we wrzesniu, jak jeszcze w salonie pracowalam i na tym koniec nie wiem czy wroce do tej babraniny kiedys bo tez nie bylam w tym az tak dobra jakbym chciala - mimo ze robilam kurs zdobienia pazurkow to totalnie mi nie wychodzilo np malowanie farbkami akrylowymi, czy one stroke - a tak mi sie podoba
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja właśnie mam straszne nerwy przed wizytą u lekarza... :/ Wogóle zaczął mnie boleć kręgosłup, dostałam biegunki i zwymiotowałam... Nie wiem co mi jest, żadnych skurczy mocnych nie mam, tylko brzuszek troszkę twardnieje od góry
|
|
|
|
|
#4144 | ||||
|
Gang Iren
|
kumkura twoj opis nastraja optymistycznie!Ekspresowo poszedl ten porod.Gratulacje!Dobrze,z e wszystko w porzadku.
ania20m wspolczuje przezyc.Dobrze,ze to juz za wami.Odpoczywaj i ciesz sie maluszkiem.Gratulacje! O dzieki to zaraz sobie zaparze. Cytat:
za egzaminy.Na pewno zdasz spiewajaco.Cytat:
[QUOTE=Aguśkaa83;32447941]Ja mialam biegunke przed porodem i polozna tez stwierdzila, ze skoro mialam biegunke, to sie wyproznilam i lewatywa jes zbedna. No szkoda, ze mi nie zrobila, bo mimo iz sie "oczyscilam" to jednak nie do konca bo przy mocnym parciu i tak jeszcze cos tam wyszlo i zle sie z tym czulam Podobno to sie czesto zdarza, kobieta nawet nie wie no i i podobno nie ma co sie przejmowac, jednak jest to krepujace.Tym razem jesli bede miala czas poprosze meza zebym zrobil mi lewatywe jeszcze przed pojechaniem do szpitala. /QUOTE] Tez sie zastanawiam nad lewatywa.A moze sam czopek wystarczy jak sobie zapodam jak sie zacznie.Jak myslisz?Ja jestem wrazliwa na takie rzeczy i wystarczy,ze wloze to po dwoch minutach na kibelku siedze,nawet rozpuscic sie nie zdarzy. Cytat:
Cytat:
Wierze,ze znajdziecie rozwiazanie tych problemow finansowych.No i najwazniejsze,zeby ze zdrowiem bylo wszystko dobrze,ale bedziesz pod opieka lekarzy,wiec na pewno odpowiednio o ciebie zadbaja.
|
|
#4145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no tego do końca nie wiem, bo nikt nie wie, co się trafi, ale z tego co usłyszałam o Koperniku, to jest realna szansa. a jak pisałam, lepiej się nastawić na sponiewieranie niż na ukłony... teraz mi się wydaje, że jestem odważna, bo jak mnie ktoś zwyzywa, czy położna czy pielęgniarka noworodkowa, to jej wygarnę i złożę skargę na nią, ale znając życie albo zapomnę nazwiska, albo będzie mi to zwisać... Czy z tego wynika że jestem pewna i przekonana, że będzie czysta chamówka, taśmociąg i rzeźnia? Jeżeli tak uważasz, to wszystko jasne, ale dla mnei z tej wypowiedzi wynika, że dopuszczam do siebie taką możliwość, a mimo to decyduję się na Kopernika dla dobra dziecka. Nie będę szła zielona ze strachu z pewnością i oczekiwaniem, z której storny padnie pierwszy cios, ale świadoma tego, że nieprzyjemności mogą się zdarzyć. "Być może ja po prostu mam inny charakter i jak idę do szpitala to nie z wizją na kogo by tu skargę napisać, może to nas różni" Czy wynika z mojej powyższej wypowiedzi, że idę na oddział przygotowana na skargi, zażalenia i nie odpuszczę? Jak dla mnie to raczej kwestia świadomości, że skargę zawsze napisać MOŻNA bo ma się takie prawo, a nie, że zawsze tak robię czy od razu planuję. A nawet jeżeli mi to przyjdzie do głowy, to tak jak pisałam wtedy, pewnie oleję sprawę, jak dotąd. o narkomanii sobie nie przypominam nic, jedynie o incydencie z lekarzem, który mnie osobiście wmawiał picie alkoholu w ciąży: wow! a tak przy okazji, lekarz na konsultacji przy kwestii ketonów w moczu, zarzucił mi, że piję alkohol w ciąży. i nie wierzył, że nie. no myślałam, że uduszę drania, nawet po psiknięciu sprayem do gardła na bazie alkoholu starałam się procenty "wychuchać" a tu mi się patologię wciska i głupotę. wiem, że niektóre palą, piją i żadna się nie przyzna, no ale do jasnej ciasnej, z moim zestawem chorób i wiekiem, to człowiek raczej się nie wygłupia... podobnie z łamaniem palców: osobiście byłam świadkiem tego, jak pielęgniarka (akurat jedna z "tych 2 niesympatycznych) groziła dziewczynie, że jak ją złapie na paleniu, to jej te palce, czy tam ręce, połamie. Czy paliła czy nie, jest dla mnie niewyobrażalne by grozić, bo są to groźby karalne, komukolwiek. I co, mam udawać, że nie słyszałam? Że to się nie wydarzyło? To nie fanaberie, plotki, ale fakty. Takie rzeczy się dzieją, i mogą przydarzyć każdej. Mogą, nie muszą. Jeżeli mogę Cię prosić o załączenie postu w którym pisałam o odmawianiu znieczulenia, chyba, że pacjent wymiotuje z bólu - bardzo chętnie się odniosę, ale na chwilę obecną, czy to z powodu słabego ciążowego czy cukrzycowego kumania, nie przypominam sobie. Jedyne co mi do głowy przychodzi, to moja opinia, że odmawianie rodzącej kobiecie znieczulenia (robota NFZ - płać albo cierp) to średniowiecze. No ale jak dla mnie to znowu kwestia opinii na temat faktu, jakim jest wycofanie bezpłatnego ZZO, a nie straszenie forumowiczek. Piszesz, że martwi Cię jedynie dziecko, a nie zachowanie położnej, owszem, priorytet właściwy i dla mnie, ale nie uważam, że złe zachowanie kogokolwiek należy ignorować czy akceptować. Dla mnie, ich zachowanie jest ważne, bo świadczy o szacunku dla drugiej osoby i częściowo tworzy wspomnienia z tak ważnej chwili. Czy idę z nastawieniem pisania skarg. Nie idę. Nigdy żadnej nie napisałam. Ale czym innym, jeżeli nie straszeniem skargą, mogę się domagać elementarnego szacunku u kogoś, kto mi go nie okaże? Mam wrażenie, że bardzo nieuważnie czytałaś moje posty a wypowiadasz się w tonie "bo Ty zawsze narzekasz i straszysz". Przejrzyj dokładnie. Już w poprzednich częściach pisałam, że nienawidzę generalizowania i wypowiadam się jedynie o swoich doświadczeniach a nie uprzedzeniach, przekonaniach czy plotkach. Tak było i jest w kwestii nastawiania się, że bezrobotni okradają Państwo i uczciwie zarabiających, że wszystkie pielęgniarki to nieroby (tu obraziłabym nawet i swoją mamę) i tak jest w tym przypadku. Nie znajdziesz ani jednego posta w którym piszę, że to co mnie spotkało na 100% spotka wszystkie inne, zawsze zaznaczam, że jest to możliwość a nie pewność. Bo jakże, logicznie myśląc, można twierdzić, że każdego spotka to samo? a na deserek, w kwestii pumowego wiecznego straszenia i narzekania: "Szpital zdążył poprawić opinię w moich oczach, bo o ile dieta cukrzycowa w ich wersji i brak glukometrów to kwestia nieprzystosowania do ciąż problematycznych, to cała reszta wyszła na światowym poziomie. W tygodniu już załatwiono mi 3 konsultacje, badania zlecili i od razu zrobili takie same jak poradnia w Krakowie (!!!) to trzeba przyznać, że warunki są rewelacyjne." |
|
|
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
kumkura i ania dobrze ze juz w domku jestescie i duzo zdrowia dla Was i Waszych Maluszkow.
agabi aby wszystko dobrze sie u Was ulozylo i kciuki za Twoje serduszko. Asika sprobuj nie nastawiac sie negatywnie, bedzie dobrze, kciuki za wizyte!! |
|
|
|
#4147 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rezygnowac z czegos mozna jak jest faktycznie powod ku temu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
emigra ja mialam bardzo duzo klientek na paznokcie akrylowe i zelowe jak byl na to wielki bum, do tej pory mam 3 klientki stale co miesiac do mnie przychodza
ja tam lubie dlubac przy pazurkach ale nie przy swoich ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo Ci współczuję nerwów, stresu... grunt, że Kubuś jest cały i zdrowy! |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż taka nie jestem - jak mi ktoś da pod nos gotowe, to nie wybrzydzam... a potem te 200km to może się okazać zbawienne i mam w nosie jakieś stare przekonania, że nic nie można
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie pomyłki się zdarzają, znajomej całą ciążę mówili że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka ![]() ja mam kilka osób wokół siebie które wciąż uparcie przewidują mi chłopca, choć nam lekarz pokazywał wyraźnie wargi na USG. Dzięki za nazwę maści
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
http://parenting.pl/portal/dieta-mamy-karmiacej
i jeszcze tu tak dość fajnie napisali... osobiście jestem zwolenniczką nie popadania w skrajności i mam nadzieję, że tak mi zostanie też po porodzie
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
ania20m .. czytałam z otwartą buzią Twoją relację, nastresowałaś się kobietko, ale dobrze, że już po wszystkim i masz przy sobie Kubusia
gratuluję jeszcze raz, wracaj do siebie, życze zdrówka dla Ciebie i Maluszka
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że już wszystko jest ok, jesteście szczęśliwi w domku
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to że piszę, że o dziecku myślę i na tym się skupiam, to właśnie jest to o czym pisałam wcześniej, że jak jest dziecko to inne rzeczy są na serio drobnostką, ani siły ani czasu na pisanie skarg bym nie miała, nawet gdyby ktoś coś do mnie powiedział niemiłego. A tak poza tym to życzę więcej optymizmu i wiary w ludzi, będzie Ci lepiej. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-21 o 15:33 |
|
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
aaagga no ja to chocbym wymiotowala i mdlała to znieczulenia i tak nie dostane ,bo nie ma w tym szpitalu, licze na pomoc TZ ...mam nadzieje ze jak mnie bedzie mocno masował i bede sobie przyjmowac rozne pozycje to jakos to bedzie.
u mnie TZ cały czas sie upierał ze on cos po ciuchu da poloznej czy tam komus zebym miala lepiej, ile ja mu musialam natlumaczyc ze ma zakaz i ze to nie te czasy i za pewnie nikt by od niego nic nie wzial( nie wiem moze sie myle) ustalilismy ze jak bedziemy wychodzic ze szpitala to damy jakas bombonierke albo inny drobny upominek. co do szyjki to moja w tej chwili tak sie cofnęła ,ze nie dosięgam.. ja juz po obiadku, ale czuje ze za godzinke bede musiala poprawic ![]() bylismy na spacerku i stwierdzam ze czuc wiosne w powietrzu pozytywnie mnie ta pogoda dzis nastroiła )co do słodyczy to mój TZ jest takim cwaniakiem, ze zawsze jak go pytam czy kupic jemu tez ciasto w cukierni to mówi ze tak, później celowo nie je i zjadam ja podwójna porcje, ale powiedzialam mu ze wiecej sie nabrac nie dam Gucia zazdroszcze tych podłóg oj jak ja bym zaszalała, ale troche sie boje, a nie chce urodzic narazie, ale po 15 marca nie popuszcze, w planach mam ostre sprzatanie, ostry sex ii przysiady![]() ![]() Co do brzucha, to ja podejrzewam ze jak mnie zobaczą sasiedzi moi i moich rodziców z wózkiem to zaczna sie zastanawiac skad ja to dziecko wzięłam, płaszcz zakrywa wszystko ![]() Emigra ja jak mam twardnienie to cały brzuch. Ja poznaje twardnienie po pępku, smiesznie sie zapada ![]() Mravka super fotka, tez chce ) Aguśka ty masz chyba identyczny brzuszek jak w poprzedniej ciazy super w ogole nie wyglada na koncowke ciazy.Ja jeszcze nigdy nie bylam u gina kobiety , z facetami mi dobrze jak juz ma mi ktos tam zagladac to wole zeby to byl facet- chyba jestem zboczona![]() Kumkura super ze juz jestescie w domku i ze córa taka grzeczna )Ania wspolczuje przezyc, ale najwazniejsze ze juz jestescie w domu z Kubusiem i wszystko jest w porzadku. Co do diet to dla mnie one wszystkie to jedna wielka masakra ja poelcam tabletki Aplefit z octem jabłkowym, nawet chcialam po porodzie sobie je kupic, ale jak sie karmi to nie bardzo, ale jak nie uda mi sie schudnac to na pewno pozniej sobie kupie.Zmniejszaja apetyt przedewszystkim. No i wiadomo ze ruch i jeszcze raz ruch.
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
agabi
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra to moze Mercedesy maja to do siebie hihihi Jak mielismy Audi to nie bylo madatow a od czasu jak kupilismy mercedesa to ciagle cos
![]() To jak ty kosmetolog jestes to bedzie mozna sie na jakies porady umowic ?? Nowaken to bardzo restrykcyjna diete ma maz mam nadzieje ze nie dopadnie go efekt jojo. Ja ja kiedys stosowalam duzo schudlam ale niestety powrot do nawykow dal pare kilo do przodu choc nie wszystkie ktore schudlam ania20m wspolczuje przezyc , ale wazne ze macie to juz za soba ![]() Cytrynka ty sie innymi nie martw jak ktos cos ci bedzie kazal to grzecznie powiedz ze jestes mama i wiesz co dla twojego dziecka dobre Dziewczyny maja racje nie zawsze tzw nicniejedzenie pomaga dziecku. Ja przy synu eliminowalam wszystko i duuuuupa do 3 miesiaca mial kolki , przy malej tylko paru rzeczy nie jadlam i mala nie miala zadnych bolesci karolca sliczne ciuszki . Ja ostatnio dostalam sukieneczke z kapelutkiem , moze na chrzest bedzie ale zrobic fotke to graniczy z cudem Powiecie ze walnieta jestem ale pomylam dzis okna w goscinnym , tylko szyby i ramy lekko przelecialam ale od razu oddycha mi sie lepiej Kurcze musze sobie kapcie kupic do szpitala bo te co spakowalam okazaly sie niewygodne , spuchly mi nogi i do d.. jest. Chce jesczze skoczyc do fryzjerki bo moja grzywa za dluga ale maz na mnie krzyczy ze mam sie sama nigdzie z domu nie ruszac |
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi podadza to zjem ale wkurza mnie to ich gadanie a pozniej bedzie jeszcze gorzej
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie we Francji. U nas kierowcy autobusów niestety często bardzo nerwowi
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
ania20m współczuje ale dobrze ze juz jesteście razem i jest dobrze
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisuję i pokazuje fryzjerce
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka super zdjecie masz na meilu
|
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
wow Mravka jakie zdjecie...super!!
gosica - brzuszek sliczny!! |
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
kumkura super że już w domku jesteście
ania20m jejku ale mieliście przejść aż mi łezki w oczach stanęły jak to czytałam, no ale najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło agabi jak to mówią nie ma sytuacji bez wyjścia, na pewno będzie dobrze prędzej czy później Asika21 znowu wymiotowałaś trzymaj się tam przed wizytą !!!
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Już na szczęście mam neta
![]() Już mam dość serdecznie tego mieszkania! Kumkura ale fajnie, że u Was wszystko w porządku super że Adaś zaakceptował maleńką i wszyscy są zadowoleni Dużo zdrówka dla Was Ania20m czytałam relację z zapartym tchem! Cieszę się, że ostatecznie wyszliście na prostą i już wszystko dobrze moją mamę po porodzie ze mną też źle wyczyścili i dostała zapalenia przez co prawie dwa tygodnie leżałyśmy w szpitalu, ale potem wszystko było ok, więc u Ciebie też będzie. Odzywaj się w miarę możliwości Konia czytałam Twoją wymianę zdań z Cotton i zauważyłam, że podpiełaś wypowiedź Aaagi nt. "dostaniesz znieczulenie dopiero aż się porzygasz" - od tego w sumie zaczęła się dyskusja, a to napisała aaagaa a nie cotton ![]() Odebrałam wyniki. Krew mam chyba ok, ale za to mocz ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#4167 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Tutaj jeszcze nikt na mnie nie krzyknal,ani nawet krzywo nie spojrzal.Idac do sklepu czy przychodni mam psychiczny luz,bo wiem ze zostane milo potraktowana.
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbowałam Ci pokazać, że nigdy nie piszę radykalnie MUSI, JEST, ZAWSZE, starałam się pisać MOŻE/MOŻLIWE. To co w mojej opinii opisywałam obiektywnie - Ty nazwałaś malkontenctwem. Próbowałam pokazać, że zarzucasz mi bycie kimś, dla kogo najważniejsze są wady i rzeczy złe, że najważniejszy jest dla mnie luksus i traktowanie jak królową a nie dziecko, i mimo, że wprost wkleiłam swoje wypowiedzi, w których widać czarno na białym, że tak nie jest. Pisałaś, że straszę - ale nie możesz nazwać straszeniem opisywania faktu, bo straszenie, wg. słownika, to przedstawianie czarnych wizji niepodpartych stanem faktycznym. Powklejałam Ci fragmenty moich wypowiedzi, które negowały Twoją opinię, i choć najwidoczniej znów nie czytałaś albo nie zrozumiałaś, nawet nie chce Ci się sprawdzić na czym tak naprawdę swoją opinię, którą nazywam krzywdzącą, opierasz. Łatwiej napisać, że człowiekiem doszukującym się na siłę problemów, czy wręcz ich poszukującym, żeby było na co narzekać. Żeby pisać skargi, czy że ważniejsze od dziecka jest dla mnie czy ktoś na mnie przypadkiem krzywo nie spojrzał. Brak mi optymizmu? A może nie jestem tym optymizmem zaślepiona? Mogłabym napisać spójrz, jak podnoszę na duchu biedną Aaaggę, czy jak zareagowałam na "biedna puma, masz insulinę" ale nawet nie zechcesz tego zrobić, bo opinię sobie już wyrobiłaś. Nie czytasz postów uważnie a potem krzywdząco szufladkujesz, na koniec życzysz mi większej wiary w ludzi - proponuję zastosować na sobie na dobry początek. OSTATNI RAZ PISZĘ. NIE GENERALIZUJĘ, A JEŻELI TAK TO WYGLĄDA - MÓWIĘ OD RAZU: WYPOWIADAM SIĘ NA TEMAT SWOICH OSOBISTYCH PRZEŻYĆ I ODCZUĆ. NIE PRZEKAZUJĘ NIESPRAWDZONYCH OPINII, NIE UWAŻAM, ŻE KAŻDY CZŁOWIEK JEST TAKI SAM I ŻE KAŻDEGO SPOTKA TO SAMO. UWAŻAM, ŻE MAM PRAWO PISAĆ ZARÓWNO O RZECZACH DOBRYCH JAK I ZŁYCH. Temat uważam za zamknięty, ostatni raz bronię się przed atakami pod tytułem: straszysz, generalizujesz czy "puma, nie wszędzie tak jest". Powyższe, wypisane wielkimi literami, wklejam w stopkę, bo nie mam siły tego powtarzać co krok. |
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Nowaken, dziekuje za linka, dieta rzeczywiscie ostra, moj maz chyba nie ma tyle samozaparcia, zreszta on tak lubi jesc... Nie mialabym serca go tak karmic...A sam pewnie nie dalby rady, ale zobaczymy...Kumkura, to szybciuki mialas porod, zazdroszcze I gratuluje jeszcze raz malutkiej ![]() ania20m polakalam sie jak czytalam Twoja relacje ![]() Ale najwazniejsze, ze juz jestescie w domu i wszystko w porzadku, no i gratulacje synusia A tak poza tym to my wiedzialysmy, ze urodzilas wczesniej, mialysmy przecieki agabi wspolczuje kolejnych stresow, staraj sie nie denerwowac, zeby chociaz nie pogorszyc sobie z serduchem, na pewno wszystko sie ulozy Mravka wow jakie sexi zdjecie, superrr ![]() Gosica super brzus, i jaka krecha ![]() koniakonia dobrze ze idziesz rodzic nie dlugo bo zastoj nam sie tutaj zrobil
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-21 o 15:55 |
|
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
kumkura, ania zdrówka dla was i waszych pociech
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

Jest zdrowiutka, dostała 10pkt po porodzie, a pobyt w szpitalu znosiła dzielnie- tylko w pierwszej dobie męczyła ją smółka, ale jak już ją wydaliła, nic tylko jadła i robiła w pieluszki i spała
Teraz też śpi, a ja na półsiedząco piszę...Adasia też połozyłam i tym sposobem mam chwilę. Adaś dostał od Agatki na przywitanie kilka figurek z Lego i teraz chodzi chwali się, że to od dzidzi
Zaczęło się o 3 w nocy- obudził mnie mocny skurcz, potem kąpanko, po 5 pojechaliśmy do szpitala, o 6 już na porodówce leżałam, chodziłam, a 0 7.25 po kilku pchnięciach zobaczyłam naszą dużą córeczkę. Towarzyszył mi małż, było zabawnie
pojawiły się jakieś częstoskurcze komorowe i nie wygląda to dobrze. nie wiem jak moje serducho zniesie te cięcie i połóg...boję się strasznie.muszę leżeć i nie mogę się stresować póki co. tylko jak to zrobić?????jak mam się nie denerwować jak nie wiem jak finansowo wyrobimy, jak mam leżeć jak będę sama teraz????

Ja paznokcie tez bardzo dlugo robilam, bo oprocz pracy w salonie to w domu mialam pokoj zaaranzowany na studio (fotel kosm. biurko do pazurkow) i przyjmowalam kilka klientek, ale tych nie z salonu 

zaczeły odchodzić mi wody. Mąż leży już w łóżku a ja do niego "kur... lecą mi wody!!!" a on "jaja se robisz?" i panika w oczach

jak mi podadza to zjem ale wkurza mnie to ich gadanie a pozniej bedzie jeszcze gorzej 
aż mi łezki w oczach stanęły jak to czytałam, no ale najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło
trzymaj się tam przed wizytą !!!