|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
może z głodu również trochę Cię mdli a to zawroty głowy to też podobno w ciąży normalne ze względu na dużo więcej krwi w organizmie, która do dzidziusia dociera, ale tak szybko nie krąży po Twoim ciałku, jak wcześniej i niby dlatego (gdzieś to wyczytałam). Jak bardzo się niepokoisz, przedzwoń do gina. Brak plamień to tylko plus, więc moim skromnym zdaniem nie masz się co martwić, tylko musisz uważać na siebie i jednak dużo odpoczywać. Cytat:
gołąbki w piekarniku, szczerze to już je olewam. ja dla odmiany marzę o fasolce szparagowej z bułką tartą i masełkiem... kopytka uwielbiam podsmażone albo z sosikiem grzybowym na przykład placków ziemniaczanych za bardzo nie jem. kiedyś (wieki cale temu) w jakiejś knajpce nad morzem zamówiłam, a później rzygałam jak kot, a właściwie atrakcje w dwie strony miałam i od tego momentu jakoś mnie nie ciągnie. Choć domowe w wykonaniu tatki to z cukrem lubię.
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i one sa pyszne z tymi nogami to właśnie mam ten sam problem gin na fotelu mówi " nogi szerzej " jak ja szerzej nie moge bo w szpagacie leże tylko poduszki tłuszczowe na udach jemu pole widzenia zasłaniają ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- cały dzien myślę o żarciu boszeeeee no fasolkę z bułeczką tez chcę i kalafiora cholera no trochę mnie mdli a musze na zakupy jechac i do wpłatomatu jeszcze |
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie z serem a ona jada te z ziemniaków
![]() A co do detektora tętna płodu,to przez niego pieknie słychać bicie serca dziecka,cudnie wali
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
gołąbki ... zadzwonię do siostry zapędzi szwagra do kuchni hyhy będzie miał chłopak zajęcie nie ? ![]() a mnie boli dziąsło ... ehh chociaż może to ząb ? byłam u dentysty i mówiła że może mnie dziąsło pobolewać ale żeby aż tak ehhh
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
Witam wszystkie nowe Ja wróciłam do domu z uczelni, myślałam nadrobić i napisać co u mnie, ale jestem tak padnięta, że idę się położyć. Ledwo żyję. Mdli mnie trochę, podbrzusze pobolewa, a oczy same się zamykają. Buziaki |
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki kochana
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Frytki z majonezem są najpyszniejsze na świecie! W Holandii jedzą tylko z majonezem
![]() Ale ja jeśli już, to miałabym ochotę na frytki z Mcdonaldsa Dziewczyny Wy tak gotujecie jak najęte, ja to w ogóle nie gotuje w domu, no może czasaaaami od święta. Nie to, że nie umiem, bo gotuję dobrze (dobre geny ), ale nie lubię tej czynności wyjątkowo... Żyjemy na knajpach i obiadach rodzinnych, ale teraz na szczęście moja mama gotuje dla mnie obiadki i mi przywozi. ![]() Trzeba będzie za jakiś czas to zmienić, bo chyba dziecko musi coś jeść, nie chcę być wyrodną matką
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
No ja np nigdy nie gotowałam codziennie zup,a teraz prawie codziennie oprócz drugiego dania mam zupe,bo mały uwielbia
![]() ja lubie gotować,szczególnie dania,które lubie jeść
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie na te pryszcze pastę cynkową i teraz czytam w internecie ulotkę i jest oczywiście - przed zastosowaniem w ciąży skonsultuj się z lekarzem. Ale chyba od pasty cynkowej stosowanej punktowo nic się nie stanie, no nie? Można zwariować od tych zakazów, a ja naprawdę staram się nie przejmować... |
|
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
gda ja też przed ciążą używałam differinu teraz uzywam takiego kremu dla dzieci sudocrem on ma właściwości osuszająco ściągaące i można go używac w ciąży
PIĘKNE SA TE WASZE DZIECIACZKI, CUDA!!!!! ja lubię frytki z maggi ( tak nauczyłąm się jeśc na studiach), a placki ziemniaczane są pycha z twarogiem zmieszanym ze smietanka pycha!!! ja juz lepie się trochę czuję jeśli chodzi o mdłośći, jedynie wieczorami wymiotuje, ale juz wiem co jest przyczyną - pasta do zebow, rano nigdy nie miałąm mdłości i tak na mnie nie działą, natomiast wieczorami miałam okropne i teraz tylko po paście rz... kupiłam sobie wczoraj taką owocowa dla dzieci, ale to nawet nie spodziewałam się ze po tej tak mnie przeczyści, właśnie tż pojechał do media po szczoteczkę oralb brauna, bee brała mało pasty ale ona sama czyści więc może przetrwam i bede płukac eludrilem rozcieńczonym bo juz mi doskwierają dziasła kawkę z mleczkiem popijam jedną ewentualnie dwie i jest całkiem ok - lepiej funkcjonuję podoba mi się ten detektor, zastanawiam się nad jego kupnem, 14.03 mam badanie prenatalne u roszkowskiego i po tym badniu może zrobimy sobie prezent w postaci tych słchweczek ale się rozpisałam, ale lepiej mi już wiec bee sie bardziej udzielać, ja czekam na teściową bo ma przywieżć świeżutkie gołąbki ![]() musze pomalowac włoscy bo jak się dzis w słońcu zobaczyłąm to jakieś sraczko buraczkowe mam owłosinie na głowie, a miała być czekolada |
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam jeszcze pytanko dot. kremów do twarzy, bo moja kumpela która jest kosmetyczką powiedziała mi, że kobieta od wczesnej ciązy powinna używac wysokiego filtra bo jest narażona na powstawanie przebarwień, szczególnie dziewczyny o ciemnej karnacji, ja zainwestowałam w krem dax cosmetics dla kobiet w ciązy ale dla mnie to troche zapychacz ( no i na obecnym etapie zapach za silny), dla mnie może bliżej wiosny taki zakup ale już czasami słoneczko ładnie świeci a szkoda żeby póżniej coś na buzce zostało, co w tym temacie myslicie??
|
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
jest jeszcze perfecta mama na przebarwienia
na kremy z filtrem trzeba uwazac bo na przyklad z avonu zimowy z filtrem (solution) zawiera, benzophenone-3 wpływa on na niedorozwój płodu i wywołuje szereg chronicznych chorób u dzieci (wraz z krwią matki przedostaje się do krwiobiegu dzieci...), i ten składnik własnie jest stosowany w wielu kremach z FILTREM, zwróccie uwage zawsze na sklad.edit: ja polecam ziaje, sa tanie a jak się poprosi to podesla próbki...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-21 o 18:00 |
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie ten krem mam, nie opisałam go dokładnie
|
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Aha
to moze ten spróbuj :http://www.matern.pl/matern-3.html
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za info, pewnie zamówię
![]() później opiszę wrażenia gdzie jest moja teścowa z gołąbkami?? zaraz nie wytrzymam
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie teraz wzięło na knysze z kebabem no
nie no jak tak sie będę odżywiać to ja już siebie widze za kilka miesięcyDziewczynki a myślałyście już o imionach dla swoich pociech?
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-21 o 18:41 |
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobiłaś mnie serio .. hehe ale co region to zwyczaj więc nie ma się co dziwić ![]() no i proszę kolejna gołąbkowa mamusia hehe ... moja teściowa co najwyżej może zrobić ale musiałabym do niej się dotransportować to już wolę poczekać na specjały mej siostry i szwagra ![]() Cytat:
zdrowe odżywianie u nas jak nic ... mam nadzieje że nam to minie ...
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ciężarówki
Mogę się przyłączyć?? Mam na imię Ewelina, mam 21 lat i w walentynki dowiedziałam się że będę mamą. Wynik z bety tamtego dnia wynosił 34,32 mlU/ml. Wczorajszy wynik z tego samego badania to już 796,70 mlU/ml więc moim zdaniem to prawidłowy przyrost Wg OM to 5 tydzień a termin porodu obliczyłam sobie na koniec października. Objawy są chyba typowe : Bolący brzuch jak na @. ciągnięcie. Bolące, powiększone piersi i bolące sutki. Senność choć jednak nie potrafię zasnąć. Mam ciągłe obawy czy z maluchem wszystko ok, ale z wizytą u lekarza postanowiłam jeszcze poczekać
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i się doczekałam Ewelinko gratuluję Wam raz jeszcze
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Przez ten tydzień ochłonęłam trochę i postanowiłam że jestem gotowa by tu dołączyć Ciąża niby planowana ale wiadomo jak to jest zawsze są wątpliwości
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pora zmienić nastawienie, budzisz się rano patrzysz w lustro i mówisz - dzień dobry dzidziolku ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- adunia co u Was???
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
myślę jak najbardziej pozytywnie, martwią mnie tylko te bóle w podbrzuszu, ale czytałam że to normalne więc staram się o tym nie myśleć. Poza tym nie mam żadnego krwawienia więc to chyba dobry znak. No i mam nadzieję że nie szybko dopadną mnie mdłości
Jak na razie to cały czas głodna jestem!!
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy miałaś dostac okres??Życzę spokojnej ciąży i takich zachcianek zdrowych jak nasze .Podziwiam,że możesz czekać z wizytą,ja nie wytrzymałam
|
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O imieniu myslelismy . Jak bedzie dziewczynka to Melania - bez gadania zbędnego , a jak chłopiec to nie wiadomo . Zastanawiamy się nad Mieszkiem, ale ja zbyt chętna na to imię nie jestem Witaj sensuall |
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam ciągnięcie podbrzusza do 6t ale może pojawiać się wraz z rozciąganiem macicy - jeżeli nie ma krwawień to spokojnie, odpoczywaj jak najwięcej i grzecznie leżakuj Cytat:
faktycznie zdrowe jedzonko dzisiaj brało górę u nas - jutro będzie lepiej
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jędza nie przyszła i ma nie przychodzić przez następne 35 tygodniu miałam umówioną na jutro wizytę ale odwołałam bo naczytałam się że nic nie będzie widać Więc stwierdziłam że szkoda kasy na wizytę, 2 tygodnie już chyba wytrzymam![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Dziewczyny a mdłości od którego tc Wam się zaczęły?
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie mialam od poczatku
![]() tyle, ze je bagatelizowałam, bardziej starałam sobie wmówić, że chyba jakiś wrzodów się nabawiłam |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze postępujesz gdyż ponieważ ominie Cię zbędny stres ja poszłam w 5t i oczywiście wiele nie zobaczyłam w 6 było podbnie dopiero z poczatkiem 7 widzielismy serduszeńko nasze mdłości ... pierwsze chyba około 18 stycznia czyli 5 tydzień ... senność od 4 tygodnia
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na wstępie dodam ze miło Cię tu gościć w naszym gronie. Bólami brzucha się nie przejmuj to normalne, ja jestem na początku 7tc i w dalszym ciągu nie mam żadnych mdłości za to wilczy apetyt. Chwilami zastanawiam się co jest gorsze hi hi hi ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

gołąbki ... zadzwonię do siostry zapędzi szwagra do kuchni hyhy będzie miał chłopak zajęcie nie ? 

nie no jak tak sie będę odżywiać to ja już siebie widze za kilka miesięcy
25.10.2014 
faktycznie zdrowe jedzonko dzisiaj brało górę u nas - jutro będzie lepiej