Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 15:47   #2971
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Malwinaina Pokaż wiadomość
dziś nienajlepiej sie czuje , mam ból krzyża i co jakiś czas kłóje mnie w podbrzuszzu (częściej niż zwykle) i do tego kręci mi sie w głowie i mdli.Muszę przyznać ze trochę sie martwię .... Czy wy tak samo macie takie bóle ? Czasem tez jak nagle sie wyprostuje czy tez wstaje z łóżka kłóje mnie bardzo i muszę przykucnac...
Dodam ze czasem miewam takie bóle i nigdy nie miałam żadnych plamien ...
musisz ostrożnie wstawać. też jak wykonam gwałtowny ruch (skręt, wstanie itp) delikatnie kłuje.. Zresztą dziś znów mi brzuch napierdziela... Kurcze, wmawiam sobie, ze to się miednica rozrasta i macica rozciąga...
może z głodu również trochę Cię mdli
a to zawroty głowy to też podobno w ciąży normalne ze względu na dużo więcej krwi w organizmie, która do dzidziusia dociera, ale tak szybko nie krąży po Twoim ciałku, jak wcześniej i niby dlatego (gdzieś to wyczytałam).
Jak bardzo się niepokoisz, przedzwoń do gina. Brak plamień to tylko plus, więc moim skromnym zdaniem nie masz się co martwić, tylko musisz uważać na siebie i jednak dużo odpoczywać.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
że co? że we 3 to już nie możemy zjeść?! osz Ty!!!

Maggie ratuj przecież wiesz że ja nic nie jem
jeszcze troszkę i apetyt wróci a mdłości minął.
gołąbki w piekarniku, szczerze to już je olewam.
ja dla odmiany marzę o fasolce szparagowej z bułką tartą i masełkiem...
kopytka uwielbiam podsmażone albo z sosikiem grzybowym na przykład
placków ziemniaczanych za bardzo nie jem. kiedyś (wieki cale temu) w jakiejś knajpce nad morzem zamówiłam, a później rzygałam jak kot, a właściwie atrakcje w dwie strony miałam i od tego momentu jakoś mnie nie ciągnie. Choć domowe w wykonaniu tatki to z cukrem lubię.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:50   #2972
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witam.
Przeczytałam, nadgoniłam wszystko.
Witam nowe mamusie
I rozpływam się z zachwytu nad fotkami dzidzioli Boskie. Ja też już takie chce.
Ale mi chęci na frytki narobiłyście. Tż na psychotestach, więc muszę wydać prikaz zakupu pycha fryt w Lidlu jak będzie wracał
Weszłam dziś na wagę i 1 kg na plusie. Kurde lekką załamkę mam, bo ja już teraz gruba, a co będzie później. Nie urodzę, bo mimo że nogi rozłożę, to spasione uda będą się stykać. Jak ja mogłam się tak zapuścić :confused:
no w żydlu są fryty takie długie i tanie i one sa pyszne

z tymi nogami to właśnie mam ten sam problem gin na fotelu mówi " nogi szerzej " jak ja szerzej nie moge bo w szpagacie leże tylko poduszki tłuszczowe na udach jemu pole widzenia zasłaniają

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

cały dzien myślę o żarciu boszeeeee no fasolkę z bułeczką tez chcę i kalafiora
cholera no trochę mnie mdli a musze na zakupy jechac i do wpłatomatu jeszcze
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:51   #2973
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No właśnie z serem a ona jada te z ziemniaków
A co do detektora tętna płodu,to przez niego pieknie słychać bicie serca dziecka,cudnie walizakupiłam w pierwszej ciąży i mam nadal więc pewnie też będę używała. Można sobie sprawdzić czy wszystko jest wporządku,czy jest tętno i to już w 12 tygodniu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:54   #2974
Konczita
Zakorzenienie

gołąbki ... zadzwonię do siostry zapędzi szwagra do kuchni hyhy będzie miał chłopak zajęcie nie ?

a mnie boli dziąsło ... ehh chociaż może to ząb ? byłam u dentysty i mówiła że może mnie dziąsło pobolewać ale żeby aż tak ehhh
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:03   #2975
Elmiria
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Witam wszystkie nowe

Ja wróciłam do domu z uczelni, myślałam nadrobić i napisać co u mnie, ale jestem tak padnięta, że idę się położyć. Ledwo żyję. Mdli mnie trochę, podbrzusze pobolewa, a oczy same się zamykają.

Buziaki
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:14   #2976
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No właśnie z serem a ona jada te z ziemniaków
A co do detektora tętna płodu,to przez niego pieknie słychać bicie serca dziecka,cudnie walizakupiłam w pierwszej ciąży i mam nadal więc pewnie też będę używała. Można sobie sprawdzić czy wszystko jest wporządku,czy jest tętno i to już w 12 tygodniu

dzieki kochana

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:14   #2977
gda
Zakorzenienie

Frytki z majonezem są najpyszniejsze na świecie! W Holandii jedzą tylko z majonezem

Ale ja jeśli już, to miałabym ochotę na frytki z Mcdonaldsa

Dziewczyny Wy tak gotujecie jak najęte, ja to w ogóle nie gotuje w domu, no może czasaaaami od święta. Nie to, że nie umiem, bo gotuję dobrze (dobre geny), ale nie lubię tej czynności wyjątkowo... Żyjemy na knajpach i obiadach rodzinnych, ale teraz na szczęście moja mama gotuje dla mnie obiadki i mi przywozi.

Trzeba będzie za jakiś czas to zmienić, bo chyba dziecko musi coś jeść, nie chcę być wyrodną matką
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:29   #2978
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No ja np nigdy nie gotowałam codziennie zup,a teraz prawie codziennie oprócz drugiego dania mam zupe,bo mały uwielbia
ja lubie gotować,szczególnie dania,które lubie jeść

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-02-21, 16:41   #2979
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No ja np nigdy nie gotowałam codziennie zup,a teraz prawie codziennie oprócz drugiego dania mam zupe,bo mały uwielbia
ja lubie gotować,szczególnie dania,które lubie jeść
A ja właśnie kocham jeść, ale kiedy gotuję to po tym gotowaniu już mi się nie chce jeść. Akurat zupy najczęściej robię, bo to jest proste, czyste wykonanie i na dłużej starcza, więc efekty mojej katorgi się dłużej utrzymują.

Kupiłam sobie na te pryszcze pastę cynkową i teraz czytam w internecie ulotkę i jest oczywiście - przed zastosowaniem w ciąży skonsultuj się z lekarzem. Ale chyba od pasty cynkowej stosowanej punktowo nic się nie stanie, no nie? Można zwariować od tych zakazów, a ja naprawdę staram się nie przejmować...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:09   #2980
coventry
Raczkowanie

gda ja też przed ciążą używałam differinu teraz uzywam takiego kremu dla dzieci sudocrem on ma właściwości osuszająco ściągaące i można go używac w ciąży

PIĘKNE SA TE WASZE DZIECIACZKI, CUDA!!!!!

ja lubię frytki z maggi ( tak nauczyłąm się jeśc na studiach), a placki ziemniaczane są pycha z twarogiem zmieszanym ze smietanka pycha!!!

ja juz lepie się trochę czuję jeśli chodzi o mdłośći, jedynie wieczorami wymiotuje, ale juz wiem co jest przyczyną - pasta do zebow, rano nigdy nie miałąm mdłości i tak na mnie nie działą, natomiast wieczorami miałam okropne i teraz tylko po paście rz...
kupiłam sobie wczoraj taką owocowa dla dzieci, ale to nawet nie spodziewałam się ze po tej tak mnie przeczyści, właśnie tż pojechał do media po szczoteczkę oralb brauna, bee brała mało pasty ale ona sama czyści więc może przetrwam i bede płukac eludrilem rozcieńczonym bo juz mi doskwierają dziasła
kawkę z mleczkiem popijam jedną ewentualnie dwie i jest całkiem ok - lepiej funkcjonuję
podoba mi się ten detektor, zastanawiam się nad jego kupnem, 14.03 mam badanie prenatalne u roszkowskiego i po tym badniu może zrobimy sobie prezent w postaci tych słchweczek

ale się rozpisałam, ale lepiej mi już wiec bee sie bardziej udzielać, ja czekam na teściową bo ma przywieżć świeżutkie gołąbki

musze pomalowac włoscy bo jak się dzis w słońcu zobaczyłąm to jakieś sraczko buraczkowe mam owłosinie na głowie, a miała być czekolada
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:18   #2981
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witam wizażowe mamusie.

Właściwie to nie wiem czy trafiłam na właściwy wątek. Jestem chyba najświeższą mamusią, jak to tylko możliwe. A mianowicie dopiero dziś dowiedziałam się, że na 99% będę miała maluszka. Zrobiłam dziś 3 testy ciążowe i na wszystkich pojawiły się dwie różowe kreski Na wizytę u ginekologa wybieram się prawdopodobnie w poniedziałek. Szczerze mówiąc to jestem zupełnie zszokowana, euforia i strach dopadają mnie naprzemiennie.

Jak policzyłam, to jeżeli lekarz potwierdzi ciążę, to będę chyba październikową mamą. Dodam, że w maju skończę 25 lat. Nie będę kłamać, że ciąża była planowana, aczkolwiek cały czas ja i mój partner planowaliśmy ją w bliskiej przyszłości. Los nam troszkę pomógł.
Witam kolejną mamuśkę

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
zaraziłyście mnie tymi frytkami i właśnie już na patelni
ale tak jakoś chciałam być oryginalna i zrobiłam sobie okrągłe jak chipsy a nie w paski :P i oczywiście ze śmietanką
za mna caly dzien chodza frytunie , bylam w sklepie, ale z nich zrezygnowalam i chyba bede musiala sie po nie cofnac
Stary 2012-02-21, 17:20   #2982
coventry
Raczkowanie

dziewczyny mam jeszcze pytanko dot. kremów do twarzy, bo moja kumpela która jest kosmetyczką powiedziała mi, że kobieta od wczesnej ciązy powinna używac wysokiego filtra bo jest narażona na powstawanie przebarwień, szczególnie dziewczyny o ciemnej karnacji, ja zainwestowałam w krem dax cosmetics dla kobiet w ciązy ale dla mnie to troche zapychacz ( no i na obecnym etapie zapach za silny), dla mnie może bliżej wiosny taki zakup ale już czasami słoneczko ładnie świeci a szkoda żeby póżniej coś na buzce zostało, co w tym temacie myslicie??
Stary 2012-02-21, 17:58   #2983
Enigmama
Raczkowanie

jest jeszcze perfecta mama na przebarwienia
na kremy z filtrem trzeba uwazac bo na przyklad z avonu zimowy z filtrem (solution) zawiera, benzophenone-3 wpływa on na niedorozwój płodu i wywołuje szereg chronicznych chorób u dzieci (wraz z krwią matki przedostaje się do krwiobiegu dzieci...), i ten składnik własnie jest stosowany w wielu kremach z FILTREM, zwróccie uwage zawsze na sklad.

edit: ja polecam ziaje, sa tanie a jak się poprosi to podesla próbki...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-02-21 o 18:00
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:01   #2984
coventry
Raczkowanie

ja właśnie ten krem mam, nie opisałam go dokładnie
Stary 2012-02-21, 18:19   #2985
Enigmama
Raczkowanie

Aha to moze ten spróbuj :
http://www.matern.pl/matern-3.html

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:25   #2986
coventry
Raczkowanie

dzięki za info, pewnie zamówię
później opiszę wrażenia

gdzie jest moja teścowa z gołąbkami?? zaraz nie wytrzymam
Stary 2012-02-21, 18:35   #2987
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A mnie teraz wzięło na knysze z kebabem nonie no jak tak sie będę odżywiać to ja już siebie widze za kilka miesięcy

Dziewczynki a myślałyście już o imionach dla swoich pociech?

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-02-21 o 18:41
Stary 2012-02-21, 18:40   #2988
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
gda ja też przed ciążą używałam differinu teraz uzywam takiego kremu dla dzieci sudocrem on ma właściwości osuszająco ściągaące i można go używac w ciąży

PIĘKNE SA TE WASZE DZIECIACZKI, CUDA!!!!!

ja lubię frytki z maggi ( tak nauczyłąm się jeśc na studiach), a placki ziemniaczane są pycha z twarogiem zmieszanym ze smietanka pycha!!!

ja juz lepie się trochę czuję jeśli chodzi o mdłośći, jedynie wieczorami wymiotuje, ale juz wiem co jest przyczyną - pasta do zebow, rano nigdy nie miałąm mdłości i tak na mnie nie działą, natomiast wieczorami miałam okropne i teraz tylko po paście rz...
kupiłam sobie wczoraj taką owocowa dla dzieci, ale to nawet nie spodziewałam się ze po tej tak mnie przeczyści, właśnie tż pojechał do media po szczoteczkę oralb brauna, bee brała mało pasty ale ona sama czyści więc może przetrwam i bede płukac eludrilem rozcieńczonym bo juz mi doskwierają dziasła
kawkę z mleczkiem popijam jedną ewentualnie dwie i jest całkiem ok - lepiej funkcjonuję
podoba mi się ten detektor, zastanawiam się nad jego kupnem, 14.03 mam badanie prenatalne u roszkowskiego i po tym badniu może zrobimy sobie prezent w postaci tych słchweczek

ale się rozpisałam, ale lepiej mi już wiec bee sie bardziej udzielać, ja czekam na teściową bo ma przywieżć świeżutkie gołąbki

pobiłaś mnie serio .. hehe ale co region to zwyczaj więc nie ma się co dziwić
no i proszę kolejna gołąbkowa mamusia hehe ... moja teściowa co najwyżej może zrobić ale musiałabym do niej się dotransportować to już wolę poczekać na specjały mej siostry i szwagra

Cytat:
A mnie teraz wzięło na knysze z kebabem nonie no jak tak sie będę odżywiać to ja już siebie widze za kilka miesięcy

zdrowe odżywianie u nas jak nic ... mam nadzieje że nam to minie ...
Stary 2012-02-21, 18:54   #2989
sensuall
Zadomowienie

Cześć ciężarówki Mogę się przyłączyć??
Mam na imię Ewelina, mam 21 lat i w walentynki dowiedziałam się że będę mamą. Wynik z bety tamtego dnia wynosił 34,32 mlU/ml. Wczorajszy wynik z tego samego badania to już 796,70 mlU/ml więc moim zdaniem to prawidłowy przyrost
Wg OM to 5 tydzień a termin porodu obliczyłam sobie na koniec października.
Objawy są chyba typowe : Bolący brzuch jak na @. ciągnięcie. Bolące, powiększone piersi i bolące sutki. Senność choć jednak nie potrafię zasnąć.
Mam ciągłe obawy czy z maluchem wszystko ok, ale z wizytą u lekarza postanowiłam jeszcze poczekać
Stary 2012-02-21, 18:58   #2990
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Mam na imię Ewelina, mam 21 lat i w walentynki dowiedziałam się że będę mamą. Wynik z bety tamtego dnia wynosił 34,32 mlU/ml. Wczorajszy wynik z tego samego badania to już 796,70 mlU/ml więc moim zdaniem to prawidłowy przyrost
Objawy są chyba typowe : Bolący brzuch jak na @. ciągnięcie. Bolące, powiększone piersi i bolące sutki. Senność choć jednak nie potrafię zasnąć.
Mam ciągłe obawy czy z maluchem wszystko ok, ale z wizytą u lekarza postanowiłam jeszcze poczekać

i się doczekałam Ewelinko gratuluję Wam raz jeszcze
Stary 2012-02-21, 19:04   #2991
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

i się doczekałam Ewelinko gratuluję Wam raz jeszcze
Dziękuję Przez ten tydzień ochłonęłam trochę i postanowiłam że jestem gotowa by tu dołączyć Ciąża niby planowana ale wiadomo jak to jest zawsze są wątpliwości
Stary 2012-02-21, 19:08   #2992
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Przez ten tydzień ochłonęłam trochę i postanowiłam że jestem gotowa by tu dołączyć Ciąża niby planowana ale wiadomo jak to jest zawsze są wątpliwości

Więc pora zmienić nastawienie, budzisz się rano patrzysz w lustro i mówisz - dzień dobry dzidziolku ... kolejne miesiące są dla Was najwspanialsze i tego się trzymaj

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

adunia co u Was???
Stary 2012-02-21, 19:10   #2993
sensuall
Zadomowienie

myślę jak najbardziej pozytywnie, martwią mnie tylko te bóle w podbrzuszu, ale czytałam że to normalne więc staram się o tym nie myśleć. Poza tym nie mam żadnego krwawienia więc to chyba dobry znak. No i mam nadzieję że nie szybko dopadną mnie mdłości Jak na razie to cały czas głodna jestem!!
Stary 2012-02-21, 19:14   #2994
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Witajale Nas tu już jesta kiedy miałaś dostac okres??
Życzę spokojnej ciąży i takich zachcianek zdrowych jak nasze.
Podziwiam,że możesz czekać z wizytą,ja nie wytrzymałam

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-02-21, 19:16   #2995
colds
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczynki a myślałyście już o imionach dla swoich pociech?
My na początku ciąży, gdy jeszcze o niej nie było wiadomo, wybraliśmy się na kebab i.. prosze ja Ciebie.. nigdy więcej już nie tknę! A przynajmniej do konca ciazy

O imieniu myslelismy . Jak bedzie dziewczynka to Melania - bez gadania zbędnego , a jak chłopiec to nie wiadomo . Zastanawiamy się nad Mieszkiem, ale ja zbyt chętna na to imię nie jestem

Witaj sensuall
Stary 2012-02-21, 19:17   #2996
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
myślę jak najbardziej pozytywnie, martwią mnie tylko te bóle w podbrzuszu, ale czytałam że to normalne więc staram się o tym nie myśleć. Poza tym nie mam żadnego krwawienia więc to chyba dobry znak. No i mam nadzieję że nie szybko dopadną mnie mdłości Jak na razie to cały czas głodna jestem!!

ja miałam ciągnięcie podbrzusza do 6t ale może pojawiać się wraz z rozciąganiem macicy - jeżeli nie ma krwawień to spokojnie, odpoczywaj jak najwięcej i grzecznie leżakuj

Cytat:

faktycznie zdrowe jedzonko dzisiaj brało górę u nas - jutro będzie lepiej
Stary 2012-02-21, 19:19   #2997
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
termin @ mam wlasnie na dziś ale jędza nie przyszła i ma nie przychodzić przez następne 35 tygodniu miałam umówioną na jutro wizytę ale odwołałam bo naczytałam się że nic nie będzie widać Więc stwierdziłam że szkoda kasy na wizytę, 2 tygodnie już chyba wytrzymam

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Dziewczyny a mdłości od którego tc Wam się zaczęły?
Stary 2012-02-21, 19:21   #2998
colds
Zakorzenienie

ja w sumie mialam od poczatku
tyle, ze je bagatelizowałam, bardziej starałam sobie wmówić, że chyba jakiś wrzodów się nabawiłam
Stary 2012-02-21, 19:22   #2999
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
termin @ mam wlasnie na dziś ale jędza nie przyszła i ma nie przychodzić przez następne 35 tygodniu miałam umówioną na jutro wizytę ale odwołałam bo naczytałam się że nic nie będzie widać Więc stwierdziłam że szkoda kasy na wizytę, 2 tygodnie już chyba wytrzymam

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Dziewczyny a mdłości od którego tc Wam się zaczęły?

i bardzo dobrze postępujesz gdyż ponieważ ominie Cię zbędny stres ja poszłam w 5t i oczywiście wiele nie zobaczyłam w 6 było podbnie dopiero z poczatkiem 7 widzielismy serduszeńko nasze

mdłości ... pierwsze chyba około 18 stycznia czyli 5 tydzień ... senność od 4 tygodnia
Stary 2012-02-21, 19:23   #3000
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Witaj przyszła mamusiu
Na wstępie dodam ze miło Cię tu gościć w naszym gronie.
Bólami brzucha się nie przejmuj to normalne, ja jestem na początku 7tc i w dalszym ciągu nie mam żadnych mdłości za to wilczy apetyt.
Chwilami zastanawiam się co jest gorsze hi hi hi
Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości