Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1918 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 21:01   #57511
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A kiedy ostatnimi czasu rezygnowałaś ze stylizatora?
Bo tu pogoda jest głównym podkręcającym włosy
Mycie temu I miałam zakrzywione prostaki
Przyznaję bez bicia - na wpływie pogody na skręt nie znam się zupełnie.
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
eiri - dlaczego ty masz tak równiutki skręt?
Zapracowałam ciężką orką na ugorze włosów mych
Kilka miesięcy temu prawa strona różniła się od lewej, ale teraz,o dziwo, faktycznie się wyrównały. Bardzo pomogło to, że przestałam pchać się z łapami do poprawek.
Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Matko jedyna! Dziewczyny, powiedzcie mi, czy tą Joannę z lnem, którą mi polecałyście mogę jeszcze gdzieś dostać? Przeszłam 3 rossmany, delimę, almę, 2 x natury i nie mogę znaleźć, nie została wycofana?
Kupiłam w zamian za to Isanę z Babassu i Joannę z pokrzywą i zieloną herbatą (niemalże pierwsza lepsza bez spłukiwania, bo takich też nie mogłam znaleźć wśród kosmetyków!! O_O)
Dobrze zrobiłam?
Mam Joannę z pokrzywą - jest bardzo leciutka, lżejsza niż z wersja z lnem. Ale fajna

Dziewczyny, nie męczcie się ze śmierdzącą cysteiną i zacznijcie jak ja robić sery, będziecie mieć cystynę pachnącą mlekiem Właśnie wyprodukowałam serek z czarnuszką a śliczna, żółta serwatka z bogactwem aminokwasów siarkowych już czeka, żeby wskoczyć na me kudły
Stary 2012-02-21, 21:07   #57512
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie dziś płukankę lnianą i wgniotłam jeszcze trochę samego gluta, do tego krem biedronkowy i fioletowy żel z Artiste. dzisiaj wyjątkowo ugniatałam pochylona i zapowiada się chyba najlepiej w mojej historii CG
aż mnie naszła taka refleksja, że fajnie byłoby mieć dyfuzor i skręt od samej góry codziennie no bo bym musiała rano moczyć włosy od nasady, a same by nie wyschły tak szybko rano
zdjęcia?
Stary 2012-02-21, 21:14   #57513
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
wyprostowałam włosy jak widać, mam cienkie, zniszczone, mysie ogonki przydałoby się to podciąć, ale żal mi długości podcięłybyście na moim miejscu? jeśli tak to ile?
Kręcone wygladają o niebo lepiej. Na kreconych tych ogonków nie widać. Nie ścinaj, co najwyzej jakiś centymetr, poczekaj aż odrosną i znow ciachnij.
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość

Ag Rafka
- wyśmiejesz mnie, wiem, ale, kiedy ktoś ma ładne włosy, zaraz wyobrażam sobie, że musi być też ładny. Do Twoich falek wzdychałam od zawsze, a po zobaczeniu małej, utwierdzam się, że moja teoria jest słuszna.
. No i wrzucam wam jedyną złotą owieczkę włosowej rodziny. Matko, to się nazywa mieć pecha, być tysiąc razy lepszym od krewnych, a mimo to, trzeba utrzymywać z nimi bliskie kontaktu.
Dziękujemy razem z młodą
Owieczka przecudnej urody. Moze z czasem dorobi się sióstr.
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, ze pokarze Wam moje włosięta jak wyglądają na drugi dzień po myciu, po nocy i siedmiu godzinach w szkole...

1) Takie loczki mam z przodu, które mi się podobają, niestety włosy wycieniowane i nie są one zbyt grube
2)Tył-zdecydowanie falowane, do tego cienkie, proste "strączki" na dole
3) Zdjęcie robione jakoś z boku. Jak widać-włosy falują/kręcą się od ucha w dół.
W sumie marzą mi się grube loki od ucha w dół, a takie właśnie "skłonności" do skrętu mają moje włosy, ale listopadowe cieniowanie zrobiło swoje i jak na razie loczki są dosyć biedne... moze za rok...

I bardzo denerwuje mnie prześwit skóry na czubku głowy (na zdjęciach go nie widac aż tak, trochę można dostrzec na drugim zdjęciu po prawej stronie czupryny).
Fajniutkie są! Myśłę,ze mają spore zadatki właśnie na takie, o jakich marzysz.
Taki prześwit ma większosć z nas, to po prostu przedłużenie przedziałka. Tam się włosy rozchodzą na wszystkie strony. A na Twoich zdjeciach w ogóle tego nie widać.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się naśmiałam
Zrobiłam tą płukankę z l-cysteiny, poszłam do pokoju i siedzieli rodzice. Po jakiejś chwili Mama do Taty: Spierdziałeś się?!
Tata: Niee, no co Ty!
Mama: Jak nie, jak czuję!
Zaczęłam się tak turlać ze śmiechu, ale nic nie powiedziałam

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
To zrobię tak: powiem mamie żeby kupiła mi BD na zapas i ten balsam to będę miała akurat taką odskocznię

Wypróbowałam dziś olejowanie w misce i powiem wam, że chyba będzie to dla mnie najlepsza metoda, jeszcze ja to robię trochę inaczej, bo z małej miski wylewam na włosy i ścieka to do dużej i tak tym polewam, aż czuję, że mam naolejowane całe włosy i nie wyrywam sobie przy tym włosów jak to zwykłam robić przy normalnym nakładaniu.
To chyba wiecej oleju schodzi?
Cytat:
Matko jedyna! Dziewczyny, powiedzcie mi, czy tą Joannę z lnem, którą mi polecałyście mogę jeszcze gdzieś dostać? Przeszłam 3 rossmany, delimę, almę, 2 x natury i nie mogę znaleźć, nie została wycofana?
Kupiłam w zamian za to Isanę z Babassu i Joannę z pokrzywą i zieloną herbatą (niemalże pierwsza lepsza bez spłukiwania, bo takich też nie mogłam znaleźć wśród kosmetyków!! O_O)
Dobrze zrobiłam?
Dobrze! Zielona herbata cudnie pachnie Zupełnie jak perfumy Elizabeth Arden "Green tea" (z zielona herbata w kubku jakoś mi tak nie pachnie)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:23   #57514
Chatul
ma zielone pojęcie

Ostatnio mam mało czasu na pisanie na Wizażu. A Wy pędzicie Oj pędzicie

Powiem Wam, że ostatnio używałam do mycia włosów Hippa (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33388,hipp-babysanft-waschgel-haut-haar-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow.html). Na początku było fajnie, ale po tygodniu miałam na skalpie masakrę. Przetłuszczone włosy, tłusty skalp i robiące się na nim jakieś gule Umyłam skalp SLeS-em i jest dobrze Do Hippa pewnie wrócę, ale będę go stosowała na zmianę z innymi szamponami
Stary 2012-02-21, 21:25   #57515
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

To chyba wiecej oleju schodzi?
Robiłam z BD fur mama i dałam jedną łyżkę stołową, a normalnie mi schodzi ze dwie, podejrzewam, że np. kokosa poszłoby więcej, więc to chyba zależy od oleju.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:36   #57516
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Widze podpiety Albym "włosy". U mnei wszystko działa jak trzeba. Chyba że chodzi Ci o podpięcie obu albumów jednocześnie? Wówczas powinnaś wpisac ten link: https://wizaz.pl/forum/album.php?u=575909
dzięki, podepnę Twój link i moze zadziała tak, żeby inni tez widzieli album - osoby z wątku informowały że mają napis błędny album i nawet w profilu ze nie widziały

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:38   #57517
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze zrobiłam?
Zobacz w Tesco i innych hiperakach Plus osiedlowe drogerie.

Cytat:

Skoro tak, to nie będę się tam pakować. Dziękuję Na orczykach zawsze bolą mnie uda.
Tez nie przepadam. Na orczyku czlowiek sie meczy a na krzeselkach i kanapach przynajmniej moze sobie odsapnac przed zjazdem No i ja sie dodatkowo czesto wywalam jak juz pisalam

Cytat:
widze to tak, że na nartach można nieźle pędzić - w sumie mneijszy opór - a na desce masz więcej zabawy. I bardziej fioletowy tyłek
Ojj tak... I kolanka Na desce tak sie nie rozpedzam, wprawdzie jak dotad sie nie polamalam i miejmy nadzieje ze tak pozostanie, ale nie czuje sie jeszcze wystarczajaco pewnie. A na nartach czasami tak zapieprzalam ze az strach pomyslec co by bylo jakbym sie wtedy przewrocila
Cytat:
Ojej, szkoda ale może pojedziesz w przyszłym roku?
Obecnie szukam czegoś podobnego do Val di Sole. Miejsca, gdzie przez tydzien nie będę musiała jeździć w tym samym miejscu.
Musze robić weekendowe wypady, bo nie wiem, czy wyjdzie tygodniowy w Alpy albo Dolomity. Marze o Dolinie Aosty Ale... kasa, kasa, kasa...
To z czystym sumieniem polecam Les 3 Vallees, zwlaszcza Val Thorens, jesli jeszcze nie bylas. Dla mnie najlepszy wyjazd sposrod wszystkich alpejskich Ze skipassem na 3 doliny przez tydzien nie zdolalam zaliczyc wszystkich tras. Marze zeby tam wrocic Fajnie jest tez we Flaine-widac stamtad doskonale Mont Blanc

Cytat:
W Polsce? Prawde mówiąc słabo znam polskie stoki, ale na dziś nadal tylko Białka Tatrzańska.
Ja tez slabiutko, bylam tylko w Karpaczu. A Bialka daleko ode mnie niestety, za daleko jak na weekendowy wypad... Znajomi teraz namawiaja na Czarna Gore od czwartku.

Cytat:
Sensitive - to chyba ta z szałwią oraz z awokado. Tę z awokado tez bardzo lubię. Sensitive mnie nie zachwyciła.
Aloes i hibiskus miałam raz i tez bez specjalnych zachwytów
Tak, to ta Aloes i hibiskus tak smakowicie wyglada z opakowania, ze chcac nie chcac czlowiek liczy na super efekty

Musze wyprobowac ta metode olejowania z miska

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:43   #57518
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dzięki, podepnę Twój link i moze zadziała tak, żeby inni tez widzieli album - osoby z wątku informowały że mają napis błędny album i nawet w profilu ze nie widziały
mi tez zawsze wyskakuje i w dalszym ciągu nie wiem jak go odpalić "Błędny Album.
Jeśli mimo to uważasz, że link był prawidłowy, napisz maila do webmastera z opisem komunikatów i Twoich czynności."

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:44   #57519
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Matko jedyna! Dziewczyny, powiedzcie mi, czy tą Joannę z lnem, którą mi polecałyście mogę jeszcze gdzieś dostać?
Raczej jej nie wycofali. Tylko trudno dostać Joaśki
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Eloe, domieszalas balsam Nivei do maski, zastanawiam sie, czy tak nie potraktowac mojego kremu do lokow z TBS, tego z orzechem brazylijskim. Domieszac do odzywki ds. Do stylizacji na razie go nie uzywam, bo ma sporo gliceryny, a pogoda nie nastraja do humektantow.
Próbuj. Byle nie rpzesadzić z ilością, jeśli sporo oleju lub gliceryny. Mnie ta mieszanka z Niveą nieco obciążała.

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mycie temu I miałam zakrzywione prostaki
Przyznaję bez bicia - na wpływie pogody na skręt nie znam się zupełnie.
Jest wyższy punkt rosy i więcej wilgoci w powietrzu. Już samo to podkręca nam włosy
Cytat:
Dziewczyny, nie męczcie się ze śmierdzącą cysteiną i zacznijcie jak ja robić sery, będziecie mieć cystynę pachnącą mlekiem Właśnie wyprodukowałam serek z czarnuszką a śliczna, żółta serwatka z bogactwem aminokwasów siarkowych już czeka, żeby wskoczyć na me kudły
szczęściaro, masz źródło dobrego mleka. A ja tutaj mam... mlekomat
Swoją drogą masz krówkę przed oknem czy co?

Ja równeiż uciekam. Trochęmi smutno
Idę płukac włosy, suszyć i spać

Przyjemnych i zakręconych snów

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:48   #57520
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
mi tez zawsze wyskakuje i w dalszym ciągu nie wiem jak go odpalić "Błędny Album.
Jeśli mimo to uważasz, że link był prawidłowy, napisz maila do webmastera z opisem komunikatów i Twoich czynności."

Cytat:
Idę płukac włosy, suszyć i spać
a czemu tak?

Stary 2012-02-21, 22:22   #57521
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
by stoi były przygotowane i mało ludzi w kolejce do krzesełka na najfajniejsze trasy.
Mam nadzieję, ze to miejsce się rozwinie, bo widze spory potencjał.

Juz się loguję!
Dzięki Eloe za kciukasy i za Twój głos oddany na niezbyt już młode, ale jakże obiecujące muzyczne talenty . A tutaj można ich posłuchać gdybyś miała ochotę : http://deplband.pl/

Cytat:
Ja swoją kupiłam całkiem niedawno w TESCO - były wszystkie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Znajomi teraz namawiaja na Czarna Gore od czwartku.
Czarna fajna

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:31   #57522
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Mam Joannę z pokrzywą - jest bardzo leciutka, lżejsza niż z wersja z lnem. Ale fajna
Cytat:

Dobrze! Zielona herbata cudnie pachnie Zupełnie jak perfumy Elizabeth Arden "Green tea" (z zielona herbata w kubku jakoś mi tak nie pachnie)
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
To ta sama seria Jednym pasuje ta, innym tamta, chyba Anwen lubi tą z pokrzywą i zieloną herbatą.
Czyli nie wybrałam źle? Uff.... Wiem, że ta sama seria, ale mimo wszystko się martwiłam, że mogłam wziąć jakiegoś bubla, ale jak lżejsza jest nawet, to na początek dla mnie w sam raz, dzięki!

Cytat:
Zobacz w Tesco i innych hiperakach Plus osiedlowe drogerie.
Cytat:
Raczej jej nie wycofali. Tylko trudno dostać Joaśki

Zobaczę, gdy tylko wykorzystam te, co dotychczas kupiłam, pilnie spieszyło mi się z pielęgnacją, a zamknęli jednego rossa na remont. ha... u mnie osiedlowe drogerie to natura, w której byłam

Następnym razem pojeżdżę po innych

Dzięki dziewczyny, na prawdę pomogłyście, żeby człowiek musiał na forach pytać czy coś jeszcze istnieje bo ekspedientki nie wiedzą
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:09   #57523
Martek_
Zadomowienie

Dzisiaj poszedł SLS - jakoś nie mogę się przyzwyczaić do włosów po tygodniu bez oczyszczacza. Potem Isana i Garnier AiK razem jako d/s i na końcu płukanka lniana razem z kapką Garniera. Teraz sobie schnę i zastanawiam się czy na noc upleść lekkiego warkocza czy zostawić im pełen luz

W zasadzie to zauważyłam że tą warstwę położoną niżej mam bardziej zniszczoną niż wierzchnią. Oby się końcówki nie wykruszały
Stary 2012-02-22, 00:10   #57524
iwoona
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Jaaaaa ale fajnie że mnie ktoś pamięta i jeszcze się cieszy że wróciłam

Śliczna serpentynka!

Moje suchciele - jak mówiłam 2 miesiące zero olejowania a maseczki trzymałam na głowie tyle ile zajmuje rozczesanie włosów, raz zdarzyło się prostowanie po całości no i przez 2 ostatnie tygodnie spałam z łbem 15cm od gorącego kaloryfera, bosko

Na tę noc było olejowanko winogronowym no i użyłam żelu Bielendy z czarną rzepą zamiast ulubionej Isanki - włosy są bardzo mięciutkie w dotyku ale skręt nie jest tak trwały.
Strasznie je przesuszyłam

PS. Nie zrobiłam zdjęć tyłom bo współlokator był w mieszkaniu i by pomyślał że całkiem popierdzielona jestem
one są idealne
masz dokładnie takie włoski o jakich marzę!! ach ten nienachalny skręt

Proszę napisz mi dokładnie swoją pielęgnację, lub gdzie mogę ją znaleźć, plisss i jak masz sciete te wloski

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Dziękuję wam bardzo, jesteście kochane!
Ale nie dajcie się zwieść, świecą się jak psu wiadomo co bo fotki robione z fleszem i dlatego nic nie widać, na ostatnim już można zauważyć że suche Myślę że najbardziej im dało do wiwatu to spanie przez 2 tygodnie z głową przy gorącym kaloryferze, ale już się ogarnęłam i wracam do olejów.

claudiiin aż z ciekawości odszukałam Twoje zdjęcie i faktycznie podobne moje też kiedyś tak wyglądały co nie zmienia faktu że na kimś innym takie włosy podobają mi się dużo bardziej niż u siebie
Masz przepiękne fale
gdzie znalazłaś zdjęcia claudiiin? przeszukałam dziennik i nic mi nie wyskakuje

muszę sobie porównać w Waszymi żeby zobaczyć czy moje mają potencjał do takiego skrętu

achh jestem oczarowana, złapalam jeszcze większą motywację do działania, a dziś kupiłam Issane z babassu do mycia, olej kokosowy i Jantara wcierke może choć troszkę zahamuje wypadanie a i byłam dzisiaj w tesco stałam przed joaskami i próbowałam sobie przypomnieć co to miało być odżywka czy szmapon... ehh następnym razem listę zrobie, no zaśmienia jakiegoś dostałam

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 01:00   #57525
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Jest wyższy punkt rosy i więcej wilgoci w powietrzu. Już samo to podkręca nam włosy
szczęściaro, masz źródło dobrego mleka. A ja tutaj mam... mlekomat
Swoją drogą masz krówkę przed oknem czy co?
Ależ skąd Używam pasteryzowanego mleka (nie UHT) 3,2% sprzedawanego w torebkach foliowych. U mnie produkuje je lokalna mleczarnia, ale podejrzewam, że wszędzie takie robią.
O ile wiem, mleko z mlekomatu również doskonale się nadaje do wyrobu serka
Cytat:
Czemu? Z powodu końca zimy?
Nie smutaj się
Stary 2012-02-22, 08:03   #57526
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ależ skąd Używam pasteryzowanego mleka (nie UHT) 3,2% sprzedawanego w torebkach foliowych. U mnie produkuje je lokalna mleczarnia, ale podejrzewam, że wszędzie takie robią.

Nie smutaj się
jak ja ci zazdroszcze umiejetności produkcji serów

DMka o szalonej godzinie sucharki wrzuciłaś - kolor faktycznie jakiś blond Ci wyszedł ale włoski śliczne jak zawsze, dół dziś pewnie juz lepiej wygląda, bo nie jest posklejany - moje nieodgniecione na zdjeciach wyglądają jak szczurze ogony

Stary 2012-02-22, 09:27   #57527
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A serwatka po produkcji białego zwykłego twarogu? Bo taki ser produkuje sama, odkąd mama dopuściła mnie do kuchenki i odkąd wiadro potrafię sama podnieść, czyli od jakiś 15 lat A krówka za oknem stoi
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:27   #57528
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cześć!

Ja dziś zrobiłam eksperyment i spróbowałam bez stylizatora - umyłam Isaną z Babassu, na to Kallos Latte i na koniec ugniotłam jeszcze kapką Isany w ramach b/s (mojej mamie udało się dorwać dla mnie Joannę len i rumianek, ale dopiero ją zabiorę, jak pojadę do domu) i mam wrażenie, że jakoś lepiej.
Lewa strona się lepiej kręci, niż wcześniej. I włosy są mięciutkie.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:35   #57529
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Cześć!

Ja dziś zrobiłam eksperyment i spróbowałam bez stylizatora - umyłam Isaną z Babassu, na to Kallos Latte i na koniec ugniotłam jeszcze kapką Isany w ramach b/s (mojej mamie udało się dorwać dla mnie Joannę len i rumianek, ale dopiero ją zabiorę, jak pojadę do domu) i mam wrażenie, że jakoś lepiej.
Lewa strona się lepiej kręci, niż wcześniej. I włosy są mięciutkie.
pokaż

ja też chce len i rumianek u mnie nigdzie jej nie ma

BTW kot mi wyduldał zel lniany

Stary 2012-02-22, 10:42   #57530
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
pokaż

ja też chce len i rumianek u mnie nigdzie jej nie ma

hmm...ciekawe, jak wpłynie to na jego sierść
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:47   #57531
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Niezły smakosz!

Miśka, Twoje rulony w codzienniku cuuuuudo, dopiero teraz dojrzałam, jak poszłam ślicznosci Demci oglądać.

Ja wczoraj nie zdążyłam zdjec zrobić po oleju makadamia. Ale było fajnie. Dziś drugi dzień, tragedii nie ma.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:50   #57532
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ostatnio używałam do mycia włosów Hippa (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33388,hipp-babysanft-waschgel-haut-haar-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow.html). Na początku było fajnie, ale po tygodniu miałam na skalpie masakrę. Przetłuszczone włosy, tłusty skalp i robiące się na nim jakieś gule Umyłam skalp SLeS-em i jest dobrze Do Hippa pewnie wrócę, ale będę go stosowała na zmianę z innymi szamponami
Ojć... widać oczyszczanie to u Ciebie podstawa. Ale przynajmniej nie reagujesz na betainę kok. Zazdraszczam.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Sprawdziłam na jednym i obecnie drugim kompie - u mnie wszystko ok. Nie mam Miski78 wśród przyjaciół, więc wszystko działa jak trzeba.
Nie macie nic poblokowane we własnych ustawieniach?
Cytat:
Tez nie przepadam. Na orczyku czlowiek sie meczy a na krzeselkach i kanapach przynajmniej moze sobie odsapnac przed zjazdem No i ja sie dodatkowo czesto wywalam jak juz pisalam
Nie martw się, to się kończy w miarę doskonalenia umiejętności A potem znów upada, gdy uczy się słicza i innych trików
Cytat:
To z czystym sumieniem polecam Les 3 Vallees, zwlaszcza Val Thorens, jesli jeszcze nie bylas. Dla mnie najlepszy wyjazd sposrod wszystkich alpejskich Ze skipassem na 3 doliny przez tydzien nie zdolalam zaliczyc wszystkich tras. Marze zeby tam wrocic
Czyli coś dla nas
Cytat:
Fajnie jest tez we Flaine-widac stamtad doskonale Mont Blanc
Właśnie dlatego chciałam jechać do włoskiej Doliny Aosty Można z Mount Blanc pozjeżdżać
Cytat:
Ja tez slabiutko, bylam tylko w Karpaczu. A Bialka daleko ode mnie niestety, za daleko jak na weekendowy wypad... Znajomi teraz namawiaja na Czarna Gore od czwartku.
W Karpaczu nie byłam, za to w Szklarskiej owszem. Lola jest fajniutka, tylko za dużo wypłaszczeń
O Czarnej już pisałam. Zieleniec wolę odpuścić, bo trasy bardzo krótkie. W Krynicy byłam na etapie nauki, więc znam tylko Słotwiny - krótkie, ale szerokie i do nauki rewelacyjne. No i Białka

Cytat:
Tak, to ta Aloes i hibiskus tak smakowicie wyglada z opakowania, ze chcac nie chcac czlowiek liczy na super efekty
Jak dla mnie była mało emolientowa, dlatego nie byłam cała w zachwytach.
Ot, zużyłam i już. podobnie jak Alterrę z granatem.
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dzięki Eloe za kciukasy i za Twój głos oddany na niezbyt już młode, ale jakże obiecujące muzyczne talenty . A tutaj można ich posłuchać gdybyś miała ochotę : http://deplband.pl/
W domu posłucham. Dzięki Teraz nie ma szans...
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj poszedł SLS - jakoś nie mogę się przyzwyczaić do włosów po tygodniu bez oczyszczacza. Potem Isana i Garnier AiK razem jako d/s i na końcu płukanka lniana razem z kapką Garniera. Teraz sobie schnę i zastanawiam się czy na noc upleść lekkiego warkocza czy zostawić im pełen luz
Przy wielu emolientowych produktach regularne oczyszczanie jest istotne.
Cytat:
W zasadzie to zauważyłam że tą warstwę położoną niżej mam bardziej zniszczoną niż wierzchnią. Oby się końcówki nie wykruszały
Nakładaj oleje, w szczególności na tę warstwę. Powinny pomóc.

Cytat:
Powiadasz?
To czekam na przepis
Cytat:
Nie smutaj się
dziękuję. Dokładnie, zima się kończy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-22, 10:52   #57533
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Miśka, wstawię wieczorem, bo zrobiłam, ale zaraz wychodzę.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:02   #57534
Eloe77

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A serwatka po produkcji białego zwykłego twarogu? Bo taki ser produkuje sama, odkąd mama dopuściła mnie do kuchenki i odkąd wiadro potrafię sama podnieść, czyli od jakiś 15 lat A krówka za oknem stoi
O szczęściara!
Latem będą się pasły pod moimi oknami, ale to nie moje krówki
Za to mlekomat jest po drodze do domu

Cytat:
smakosz. Będzie mieć lśniąca sierść

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-22, 11:18   #57535
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Niezły smakosz!

Miśka, Twoje rulony w codzienniku cuuuuudo, dopiero teraz dojrzałam, jak poszłam ślicznosci Demci oglądać.

Ja wczoraj nie zdążyłam zdjec zrobić po oleju makadamia. Ale było fajnie. Dziś drugi dzień, tragedii nie ma.
dziękuję

zaraz odgniote swoje sucharki, ciekawe co mi dziś wyszło, jak ja lubie te niespodzianki
Cytat:
Sprawdziłam na jednym i obecnie drugim kompie - u mnie wszystko ok. Nie mam Miski78 wśród przyjaciół, więc wszystko działa jak trzeba.
Nie macie nic poblokowane we własnych ustawieniach?
ja miałam w ustawieniach pokopane, już powinno być dobrze, dziękuję

Cytat:
smakosz. Będzie mieć lśniąca sierść
padłam, jak zobaczyłam ten łepek w słoiku

Stary 2012-02-22, 11:46   #57536
Eloe77

Cytat:
Uf Cieszę się, ze wszystko się wyjaśniło.

Moje włosy dziś jak to po orzechu - mają spiórkowane końcówki

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-22, 11:56   #57537
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Uf Cieszę się, ze wszystko się wyjaśniło.

Moje włosy dziś jak to po orzechu - mają spiórkowane końcówki
zawsze tak na orzech reagują?

moje sa po oliwie, ciekawe jakie

czy jak myje skalp alterrą z papają do OMO to dobrze robię, czy pranie nią nastawić?
wczoraj prałam w garnierze z olejkiem arganowym sprawdza się

Edit : zdjęcia po oliwie całonocnej
nie umiem zrobić ładnej fotki, a tak mi sie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (69,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22,02.jpg (47,2 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-22 o 12:16
Stary 2012-02-22, 12:14   #57538
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
pokaż
Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
hmm...ciekawe, jak wpłynie to na jego sierść

Cytat:
widzę
Stary 2012-02-22, 12:51   #57539
natalcia250
sentimental animal

mam kryzys i to nawet nie włosowy, a psychiczny po wczorajszym prostowaniu cały czas prześladuje mnie myśl o tych ogonach, że po co ja je pielęgnuje, jeśli połowa i tak jest do ścięcia, bo przecież nie zagęści mi się w cudowny sposób

Martek_ zdjęć nie mam niestety nie będę drażnić rodziców i tak już sądzą, że jestem dziwna, bo ciągle włosy fotografuję
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:08   #57540
aleksandra987x
Rozeznanie

Witajcie, dłuuuugo mnie tu nie było. Wzięłam się za CG, bo mam już dość wiecznego bałaganu na głowie. Dzisiaj poszło mycie szamponem z Joanny pokrzywa i zielona herbata, garnier AiK na jakieś 15-20 minut, potem ugniecione, podeschły trochę, ugniotłam znowu z Joanną b/s miód i mleko, teraz pod koszulką dosychają i nabierają kształtu

Mam nadzieję, ze po jakimś czasie nie będę musiała używać lokówki do zawinięcia prostego wierzchu...

I odkryłam, ze moje włosy lubia czapkę
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości