|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Miałam w trzech kolorach. Jasne tło, zielone.
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2012-02-20 o 20:45 |
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa, uśmiecha się
![]() zazdroszczę takich otwartych dzieciaków. moja jest jakaś inna. do tej pory w ogóle nie bawi się z dziećmi kiedy ktoś do nas wpadnie lub my idziemy do znajomych z dziećmi. porażka. z dorosłymi jak cię mogę, ale na dzieci to z góy patrzy i zero interakcji. mimo,że te dzieci zna X czasu. tak więc Aniu, w Cro, niech Piotrek nie liczy na miłe towarzystwo Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2012-02-18 o 22:57 |
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
buahahahah Judi, padam
![]() Fotograf widze rozrywany Tez mam na zielonym tle, na jasnym zimowym z domkiem, i grupowe oczywiscie Piotrek ma taka mine, ze jakby wzrok mogl zabijac to wszyscy by nie zyli. On sie dziko w tym stroju czul. NIe potrafil sie wyluzowac. Tymek przynajmniej usmiechniety. A powaga Igi mnie rozwala, jak kiedys bedzie starsza, to jej opowiesz jaka byla agentka
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Takkk tymek nie ma problemu z zawieraniem kontaktów itp. Na fotce z Mikołaja to dopiero uśmeiszek Kasiulka pytanko do Ciebie jako testerki blondów na włosach ![]() Poradź ![]() Kumpelka jasna blondynka, rok temu zafarbowała włosy na rudy. Męczyłam ją już jakiś czas żeby wróciła do blondu, bo w rudym wyglądała fatalnie a pozatym po tygodniu od farbowania było już widać jasną poświatę od czubka głowy. Była u naszej fryzjerki zdjąć kolor. Wyszedł jej taki karmel, miód.... Monika chciała by jej fryzjerka zafarbowała od razu na blond, ale ta nie zgodziła się. Kazała najpierw walic na włosy odżywki, stwierdziła że zrobi się jej siano na głowie (monika od tego farbowania co 2-3 tygodnie już miała bardzo zniszczone włosy). Pytanie takie.Czy nakładając na taki kolor(karmel) jakiś jasny blond może się jej zrobić coś dziwnego na głowie??? Ona chce już na własną rękę zafarbować włosy(chodzi o koszt farbowania u fryzjera ) ale obawia się jakiegoś jajka, zieleni itp![]() CO myślisz?? Edit. Próbowałam znaleźć farbę w kolorze jaki obecnie ma, ale takich farb nie robią hehe jasny karmel jakos tak
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2012-02-19 o 10:32 |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
proszę o pomoc ogrodniczą ![]() powiedzcie co mam robić z Olutką, zaczęła mi od kilku dni stawać przy meblach ma 7,5 m-ca, wiadomo nie przywiążę jej , ale czy to nie zaszkodzi jej nóżkom, cykam się bo już wystarczy mi Miki ze swoimi koślawymi kolankami (on nie od wczesnego chodzenia bynajmniej) Judi ja blondów we własnym wykonaniu bym się bała zawsze mi coś dziwnego wychodziło, bo mam dużo żołtego odcienia różnie mogą się farby skumulować ![]() ciemny kolor jakoś mniej ryzykowny dla mnie , bez takich żółtkowych niespodzianek |
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, tego się obie obawiamy-żółtka na jej głowie.
Ja sama szukam opinii(bezskutecznie) na temat farb pokrywających siwe włosy. Od dłuższego czasu farbuję piankami (nobla dla tego, kto to cudo wymyślił ), ale niestety po 2-3 tygodniach z odrostów farba się wypłukuje i już mi widać 2-3 cm siwe włosy :/ Myślałam, że to z powodu pianek ale po farbie z loreala było tak samo:/Nie chcę co 2 tygodnie farbować włosów, a tak by wypadało
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
matrix socolor dobrze pokrywa siwe włosy, mojej mamie ok, ja nie mam siwych ale lubię tę farbę już od kilku lat
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lorbeauty.html bratowa wczesniej farbowane miała revlonami, ale przerzuciła się teraz na ten matrix, bo jak twierdzi, nie wypłukuje jej się tak jak revlon Kasiulko pamiętając o sprawie psich kasztanów na trawnikach taką odpowiedź dostałam z Wydziału Gospodarki Komunalnej z L-na nurtowało mi to w kwestii, że zwracam uwagę psim właścicielom, a oni mi chamsko odpowiadają, że nie będą sprzątać , bo koszy Azor brak "Odpowiadając na Pani email w sprawie sprzątania psich odchodów informuję, że przepisy regulujące tę kwestię zostały zawarte w Uchwale Rady Miasta Lublin nr 963/XXX/X/2006 z dnia 23 marca 2006r ze zmianami, w sprawie Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta Lublin, zmienionej Uchwałą nr 144/X/2007 Rady Miasta Lublin z dnia 28 czerwca 2007 r. w sprawie zmiany uchwały nr 963/XXXIX/2006 Rady Miasta Lublin z dnia 23 czerwca 2006 r. w sprawie Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta Lublin: „Właściciele zwierząt domowych są zobowiązani do uprzątania zanieczyszczeń spowodowanych przez te zwierzęta w miejscach przeznaczonych do użytku publicznego, w szczególności: klatki schodowe, windy, chodniki , ulice, trawniki, place, parki, poprzez zebranie zanieczyszczeń do woreczka papierowego lub foliowego i wrzucania ich do specjalnych pojemników typu Azor lub kosza na odpady” (§ 18, ust. 6). Jednoiczesnie nadmieniam, że w przypadku braku pojemnika typu „Azor”, odchody należy wyrzucać do najbliższego ulicznego kosza na śmiecie bądź do pojemnika na frakcję mokrą odpadów." Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2012-02-19 o 12:07 |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Anka dzięki za linka.
Nie wiem tylko o co chodzi z tym oksydantem. Skąd mam wiedzieć jaki procent mam wziąć dla siebie?? Pomijam fakt, że nie mam pojęcia jak rozszyfrować symbole kolorów:/ czarna magia ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- znalazłam jedynie takie coś http://allegro.pl/271-koloryzacja-ma...108229788.html Tu mniej więcej widać jaki symbol odpowiada danemu kolorowi. Ciężko jednak wybrać jakąś ciemną:/ dokładnie nie widać kolorów ![]() Mam chrapkę na 3VR - fioletowo-czerwony bo wygląda fajnie, 3br też ale pieron wie jak to będzie wyglądać na żywo
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2012-02-19 o 13:27 |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu chwilke dla siebie.
Padam na twarz, ten tydzien byl totalnie rozwalony, od rana do nocy rpzygotowania, robotnicy skonczyli prace dzein przed otwarciem, wieczorem, mielismy doprawdy tylko pare godzin na sprzatanie, musialam wziac kogos do pomocy. Zaraz pochwale sie zdkjeciami, otwarcie bylo boskie, duzo ludzi duze zainteresowanie i mamy wlasciwie juz caly kalendarz zaplanowanych spotkan, oby zaowocowaly zapisami ![]() Poogladalam sobie wasze zdjecia, fajnych macie fotografow naprawde swietne zdjecia, Piotrus i Tymus to fajne chlopaczki![]() Anis tez Cie pochwale, kwitniesz kobieto, ale mnie rozwalil naszyjnik. Skad masz? |
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
pare zdjec
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Judi własnie najlepiej byłoby z raz obejrzeć paletę na żywca, może w jakimś sklepie z art, fryzjerskimi, lub z raz pofarbować u fryzjera (jak dla mnie dość kosztowne, no chyba, że na grouponie
) te farby to mix, łączy się pół dawki bazy, czyli coś w kolorze naturalnego koloru włosów, plus pół dawki tego koloru "kolorowego" ja łączę 5Nw+5M, na wodzie 6% wychodzi mi taki kolor jak mam zazwyczaj na fotkach w albumie, taki brąz z ciepłymi refleksami Marti trzymam kciuki za pomyślność nowego zajęcia Mariolino jaki Superman |
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Marti WOW!!!!!!!!! Pięknie tam macie!!! I jaki sprzęt......oniemiałam... .
Anka a o co chodzi z tą wodą?? Czym się różni 3% od 12%..??? Skomplikowane to farbowanie matrixem jeszcze łączenie kolorów... trudna sprawa
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babencje
Judi kochana jeśli koleżanka ma naprawdę lekki karmelek to myślę, że jak długo ok 50 minut potrzyma farbę blond to jej złapie Ania wielkie dzięki kochana, za te informacje, jestem pewna że mi się przydadzą Dziewczyny cuuudowne dzieciątka pokazujecie. Nasze smyki są już takie duże U nas odwilż, nawet teraz temperatura jeszcze jest na plusie
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Anka zobaczyłam kolory, które mieszasz.
Co myślisz o zmieszaniu tego 3br (brąz czerwień) z 3vr (fiolet czerwień) lub 4rv(czerwień fiolet) ciężka sprawa ![]() aha no i najważniejsze. Ja mam ciemny brąz więc czy jest sens brać różne kolory, skoro pewnie i tak ich nie będzie widać....
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2012-02-19 o 19:21 |
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam odnośnie blondu, grunt to się nie poddawać, nawet jesli lekkie jajo wyjdzie to przemęczyć się chwilę, wygaszać szamponami do blondu i znów pofarbować jestem pewna, że ten drugi raz na 100% wyjdzie super
najpierw rozjaśniłam u fryzjerki, a potem sama rozjaśniałam. Pierwszy raz Lorealem. Co do farb to te z wyższą % wodą mocniej rozjasniają
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
rozjaśniają czyli...??
Jeśli mam ciemny brąz a chciałabym jakiś brąz z czerwonymi, fioletowymi refleksami to jaka woda???? Sorki za pytania, ale ja tylko drogeryjnymi farbami farbowałam od zawsze
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2012-02-19 o 19:28 |
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompletnie się nie znam. Nawet jeśli miałam ciemniejsze wlosy to farbowane zwykłym drogeryjnym produktem
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka sorki, myślałam, że to było ogólnie hehe
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2012-02-19 o 21:00 |
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
oj Judi
ja nie pomogę, bo nie znam się zbytnio na dobrym pomieszaniu farby nie wiem jakim % rozjaśniacza mojej mamie fryzjerka traktuje ![]() nie mam siwych używam 6% 12 % to chyba do jakichś mega blondów tak dedukuję im większy % tym bardziej utlenia/pokrywa włosy ![]() Judi musiałabyś na żywo ocenić jakie to odcienie ogólnie nie zawyżam farby bazowej, coby mi czarny na włosach nie wychodził |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Marti, naszyjnik zostal kupiony na straganie
![]() swiecilo sie, wiec mi pasowalo by przykryc czyms nagosc dekoltu Marti gratuluje! ![]() Naprawde wyglada to cudnei : ![]() Jowiszowa, a ta Zuljana to lezy po drugiej stronie adriatyku jakby patrzec z plazy w Bari Marti pomachamy ci, jak bedziemy na wakacjach w Cro
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, szukalas ostatnio torebki. A tutaj patrzylas? mysle, ze powinnas cos odpowiedniego dla siebie znalezc http://www.decobazaar.com/torebki.html
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukam czegoś w tym stylu: http://www.decobazaar.com/produkt-cz...e-3363285.html ale dno mogłoby być jeszcze szersze. może na tę zapoluję? http://allegro.pl/nowa-oryginalnatom...118081242.html tymczasem kliknęłam właśnie avon: http://allegro.pl/f1-avon-kredka-do-...html?source=oo mam wszystkie 3 te kolory ale chcę mieć podwójnie do kosmetyczki do pracy |
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toz to 1 wieczor szycia. musze sobie wlasnie tez na wiosne cos wymodzic, tylko sama jeszcze nie wiem co bym chciala. |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa śliczna ta torebka z decobazaru
naprawdę cuuud! U nas dziś mróz wyfasoliło, koło południa śnieg znów zaczął topnieć... no i niech topnieje
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas te góry będą topnieć do późnej wiosny Edit. Grunt, że jezdnie i większość chodników jest w miarę przejezdne. Inaczej bym padła moja Olgierdziana kooooocha wózek
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poszlam w piatek na "sanki" z Borysem, bo przeciez juz wytrzymac nie moglam z nim.codziennie o to prosil. wrocilismy cali mokrzy, od butow, po czapki wlacznie...caly ten niby snieg, to poprostu jedna chlapa byla! a byl to wlasciwie jedyny dzien, kiedy mozna u nas bylo niby pojezdzic na sankach. takze w tym roku, Bor niestety nie mial mozliwosci poszalec na sniegu :/
|
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas, Olgierdziana za prog wyjdzie. Pędzi do pierwszej góry powstałej z odśnieżania i już jest cała mokra, jeszcze przed spacerem. W prognozie pogody, wydziałam że nasz rejon najzimniejszy i śnieg zapowiadają nadal, oby jak najmniejszy. Wiosnę chcę i tulipany w ogrodzie Jutro idziemy do Fantazji, więc znów będę się szwędać po sklepach
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu ruch
chyba większość odpuściła po ostatnich kwasach ![]() ja kwasy mam w 4 literach więc włażę przynajmniej raz dziennie w pracy nie wchodziłam bo jakoś nie miałam kiedy. tzn. żeby nie było, jakoś tak bardzo bardzo zawalona tu nie jestem więc w necie siedzę średnio 10min na 8h pracy )poza tym byłam dziś na szkoleniu rano i już mniej więcej wiem jaką kwotę powinnam ujrzeć na koncie w poniedziałek. mogło być gorzej no i u gina dziś byłam. spędziłam ponad godzinę w poczekalni. ale musiałam bo od dziś powinnam brać tabsy po okresie, i potrzebowałam recepty wzięłam od razu na 7 mcy do września żeby zaraz po Chorwacji do gina nie lecieć.wykupiłam jakieś globulki bo moja nadżerka szaleje ale babka uświadomiła mnie,że to przez poród kleszczowy stan się pogorszył.. wymrażać czy nie wymrażać? oto jest pytanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

kompletnie się nie znam. Nawet jeśli miałam ciemniejsze wlosy to farbowane zwykłym drogeryjnym produktem 

naprawdę cuuud!