Farby do włosów

Matrix SoColor.beauty Krem trwale koloryzujący

Nasi użytkownicy zostawili 57 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 grudnia 2024 o 13:31
    Bardzo dobra farba
    Zaczęłam bardzo szybko siwieć, bo już w wieku 23 lat. Przez ten czas zdążyłam przetestować większość drogeryjnych farb do włosów. Moim dotychczasowym ulubieńcem były farby z Garniera ale i one nie były bez wad. Największym ich minusem było szybkie wypłukiwanie się z siwych włosów a przecież po to je farbuję, żeby ich nie było widać. Fryzjerka doradziła mi żebym wypróbowała jakieś typowo fryzjerskie farby z nadzieją, że będą się lepiej trzymać. Wybór padł na Matrix, odcień 3.0. Farba zamknięta jest w klasycznej tubce w różowym kolorze. Grafika prosta, ładna, estetyczna. W środku znajduje się ulotka z informacją ile powinnyśmy trzymać ją na włosach. Na stronie producenta również widnieje informacja jaki oksydant kupić biorąc pod uwagę stan włosów, ilość siwych kosmyków itd. Wszystko bardzo jasne i czytelne. Ja w związku z tym, że mam już dużo siwych włosów wzięłam 6% oksydant. Konsystencja farby jest gęsta ale nie sprawia problemów z wyciśnięciem jej z opakowania. Dobrze łączy się z oksydantem tworząc jednolitą gęstą ciecz. Zapach farby jest wyczuwalny ale podrażnia mocno oczu czy nosa. Farbę nakładam klasycznie pędzlem. Aplikacja jest wygodna i bezproblemowa. Na pokrycie odrostów używam około 20-30 ml farby + 20-30 ml oksydantu. Podczas farbowania nie czuję żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych. Farba nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje ani pieczenia ani swędzenia. Po odczekaniu około 40 minut zmywam farbę. Kosmetyk dość dobrze spłukuje się z włosów. Po farbowaniu zawsze myję je ok. 2-3 razy. Włosy po farbowaniu nie barwią ręcznika więc to znak, że po myciu farba zostaje we włosach i nie wypłukuje się. Farba nadaje włosom piękny, głęboki odcień ciemnego brązu. Włosy po farbowaniu zachowują swój dobry stan. Są miękkie i lśniące. Nie zauważyłam żeby farba je wysuszała czy pozbawiała zdrowego wyglądu. I najważniejsza dla mnie sprawa. Pokrywa siwe włosy w 99 %, i co równie ważne, kolor nie zmywa się z nich z upływem czasu. Po około miesiącu farbuję tylko odrost, na reszcie włosów farba trzyma się bez problemu, również na tych siwych. Farba nie płowieje, odcień nie staje się rudawy jak często ma to miejsce w przypadku brązów. Zauważyłam też, że dużo lepiej schodzi ze skóry niż drogeryjne farby. Garnier lepiej trzymał się skóry niż włosów :D Farba Matrix jest dostępna w różnych sklepach internetowych, również na allegro. Ma pojemność 90 ml więc spokojnie starczy na kilka użyć, tym bardziej, że potem konieczne jest już tylko farbowanie odrostu. Na początku może się wydawać, że jest droższa od drogeryjnych ale jak dobrze przekalkulujemy wszystko wychodzi nawet taniej. Podsumowując farba Matrix do świetna farba w atrakcyjnej cenie. Nic tylko brać :)
    Zalety:
    • piękny kolor
    • pokrywa siwe włosy
    • nie płowieje ani się nie wypłukuje
    • nie niszczy włosów
    • tania
    • dostępna
    • wydajna
    • nie podrażnia skóry głowy
    • łatwo zmywa się ze skóry
    • łatwa w aplikacji
    Wady:
    • na tę chwilę nie zauważyłam
  • 1 sierpnia 2024 o 19:01
    Pokrywa siwe włosy i odrost
    To produkt, który spełnił moje oczekiwania odnośnie koloryzacji. Pokrywa wszystkie włosy w jednolity kolor. Nie jest to farba śmierdząca więc bez problemu w domu można wykonywać koloryzację. Jedno opakowanie wystarcza mi na włosy za ramiona gdzie pokrywam je od nasady aż po same końce. Nawet po wielu myciach kolor pozostaje żywy i nie traci na intensywności, co jest dużym plusem dla osób poszukujących trwałych rezultatów. Konsystencja kremu jest idealna do równomiernego rozprowadzenia na włosach, co ułatwia samodzielne farbowanie w domu. Instrukcja użytkowania jest przejrzysta, dzięki czemu proces koloryzacji przebiega sprawnie i bezproblemowo. Do farby należy dokupić odpowiednią wodę, ja zazwyczaj wybieram 9% ale nie wpłynąć na zniszczenia włosów. Choć stosując ta farbę nawet włosy mocno zniszczone nie ucierpią a delikatnie zostaną nawilżone z lekkim połyskiem. Gorąco polecam ten krem koloryzujący wszystkim, którzy poszukują niezawodnego i skutecznego rozwiązania do koloryzacji włosów.
    Zalety:
    • Pokrywa siwe włosy
    • Można stworzyć ombre
    • Nie niszczy włosów
    • Jedno opakowanie wystarcza na włosy za ramiona
  • 29 lipca 2024 o 10:45
    Kolor 11 AV, kiedyś super, ale wszystko popsuli.
    Farby Matrix SoColor używałam regularnie przez kilka lat (myślę że jakoś 5-6), miewałam skoki w bok, ale zazwyczaj do niej wracałam, ponieważ kolor farbowanych włosów był zadowalający, a dostępność i cena również sprawiały, że używałam jej często. Jakiś czas temu marka zmieniła skład farby i jej jakość wyraźnie spadła - zamiast pięknego, chłodnego odcienia zaczął wychodzić okropny pomarańcz (stosowałam się do zaleceń z ulotki, stosowałam zawsze to samo stężenie oksydantu - 12%), który trzeba było neutralizować za pomocą innych farb i tonerów, co dodatkowo niszczyło włosy. Postanowiłam, po dłuższej przerwie dać tej farbie jeszcze jedną szansę i pożałowałam, ponieważ efekt koloryzacji znowu był okropny (efekt będzie na załączonym zdjęciu) Nie wrócę już do niej, bo pewnych rzeczy się nie wybacza.
    Zalety:
    • nie ma
    Wady:
    • odcień wychodzi bardzo brzydki
    ulapi
    13 czerwca 2023 o 23:09
    Wielki zawód
    Mam kolor 11A+oksydant matrix 9%. Farbuje jak tania farba z drogerii, rozjaśnienie jest ledwo widoczne na naturalnych, niczym nie rozjaśnianych włosach. Siwych nie pokrywa wogóle. Mój naturalny kolor to ciemny blond. Nie wiem teraz co zrobić z litrem antyoksydantu,
    Zalety:
    • zero
    Wady:
    • zero efektu
    AgaLu90
    10 listopada 2022 o 10:08
    Ulubiona
    Używałam koloru 8m oraz 8mm. Miałam włosy rozjaśniane, naturalne mam na poziome 5. Kolor ładnie złapał, nie wyplukiwal się szybko. Myślę, że osoby którym kolor wyszedł źle, nierówno, nie potrafią farbować włosów ani dobrać odpowiednio koloru i oksydantu do poziomu swoich włosów. Napewno kupię tą farbę ponownie ????
    Zalety:
    • Super jakość
    • Świetny kolor
    • Nie niszczy włosów
    • Trwałość koloru na plus
    Wady:
    • Lekko drażniący zapach amoniaku