Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 09:23   #4351
Kathi75
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

MoniqW 98 rozmiar to nawet na 2 latka bedzie , moja mala teraz 98 nosi ale kurtka czadowa , warto odlozyc a maly dorosnie. Do wozka zawsze mozesz dokupic miekka gondolke

Juz sie nie czepiam o nic. Slowa nie powiem , burz nie chce

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2012-02-22 o 09:25
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:23   #4352
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

MoniqW śliczna ta kurteczka tez mam kilka perełek w większym rozmiarze a co do wózka to bardzo ładny a tam spacerówka nie rozkrada sie na gondole przypadkiem? swojego czasu sie nad takim zastanawiałam
Stary 2012-02-22, 09:24   #4353
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Zia zobaczysz jak to szybko zleci za chwilke i Ty bedziesz na torbach siedziec

Cytrynka u mnie nogi malej w innej czesci ciala a brzuch mam wysoko

Ciekawe czy jak ktoras urodzi dziecko powyzej 4 kilo i Karolca napisze ze ma pieknego potworka , czy bedzie to odebrane pieszczotliwie ?

Slyszalam jak mamy mowia kluseczko , paczusiu do dzieci -ale potworku nie slyszalam . Moze za krotko zyje na tym swiecie albo w nieodpowiednim towarzystwie sie obracam

Karolca rozczaruje cie nastroj mam bardzo dobry .

Nie szukam tez zwady. Mam pewne prawo napisac co mnie boli , tak jak kazda z nas. Co dla jednego mile dla drugiego moze byc przykre PRAWDA?
Widocznie mamy inne poczucie humoru i tyle. Gdyby napisala ''potwor'' to co innego a ona napisala potworka, co ja odebralam za zartobliwosc, widac nie tylko ja My z mezem czasami tak na siebie nawet mowimy i jak wspominalam o Julce tez tak mi sie zdarza powiedziec a wcale nie mam na celu jej urazic. Troche dystansu by sie przydalo jednak

Posprzatane kolezanka bedzie kolo 11. Niech przyjdzie i pojdzie bo chce odpoczac a ostatnio irytuja mnie rozmowy ciagle o ciazy o tym ze juz zaraz przeciez rodze i traktowanie mnie jakbym sie z choinki urwala ...
Dzisiaj powinna dojsc paczuszka do mnie zamowilam folie przeciwdeszczowa na fotelik, ten lezaczek do wanienki i spodenki dla malej dzisiaj wyslali mi tez ten wiesiolek w koncu to moze jutro dotrze.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:26   #4354
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Slyszalam jak mamy mowia kluseczko , paczusiu do dzieci -ale potworku nie slyszalam . Moze za krotko zyje na tym swiecie albo w nieodpowiednim towarzystwie sie obracam
Apropo tego zwracania sie do dzieci,ja mowilam na swoja "fiksolku"
Tak mi sie wzielo od tego jak wyczytalam,ze dziecko fiksuje wzrokiem

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Wiktor dostał do babci kurtkę ... tyle tylko, że rozmiar 98 będzie mial na roczek hihi była tylko jedna a, że moj TZ jest motocyklista to sobie pomyslala ze to w takim wlasnie stylu i mimo duzego rozmiaru kupiła

Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ?
To chyba ta kurtka na dwa lata sie przyda,albo i na trzy,zalezy jakie duze bedziesz miec dzieciatko

Nie kupuje niani,bo nie bede oddalac sie tak daleko,zeby nie uslyszec placzu dziecka.

Fajny wozek
Stary 2012-02-22, 09:28   #4355
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny,
u nas pogoda do luftu a chcialam isc na spacer, wczoraj jak bylam w labie na badaniach bylo takie ladne sloneczko a dzis deszcz i chlapa, bardzo nie lubie takiej pogody bo psy mi wnosza do domu kg piachu :/

Widze, ze hormony szaleją i robi się nerwowo Luzik dziewczeta

Nikt nie odpisał na poj post odnosnie wozka bez gondoli jednoczesnie nie podwazajac mojego toku myslenia no i stało się ! W koncu mam problem z głowy i w czwartek szwagier odbierze dla mnie w Wawie wozeczek

Z wiekszych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko .. no i kupa drobiazgow... ciuszkow sie troche nazbieralo ale musze sie wziac za pranie i przejrzenie ile w jakim rozmiarze i co jeszcze musze dokupic.

Wiktor dostał do babci kurtkę ... tyle tylko, że rozmiar 98 będzie mial na roczek hihi była tylko jedna a, że moj TZ jest motocyklista to sobie pomyslala ze to w takim wlasnie stylu i mimo duzego rozmiaru kupiła

Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ? A jezeli tak to jaką bo ogladam i nie moge sie zdecydowac a u mnie by sie przydała zebym mogla spokojnie po ogrodzie sie przejsc.

Zdjecie małego Kuby urealnieło bardzo to, że to już się zaczyna dziać, już pojawiaja się pierwsze dzieci na naszym wątku i mimo to, że mam jeszcze troche czasu to czuje dreszczyk emocji .
Fajna kurteczka i wozek tez super a jak nie masz gondoli to sa taki miekkie gondole co sie wsuwa do rozloznej na plasko spacerowki i sa dosyc tanie, wiec nad czyms takim mozesz pomyslec

My narazie tez niani ni kupujemy, bo mala bedzie spala z nami, ale jak przeniesiemy ja do jej pokoju juz to wtedy kupimy, bo jej pokoik jest po drugiej stronie mieszkania....
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-22, 09:30   #4356
Kathi75
Zakorzenienie

emigra niestety ja jestem jakos moze inaczej wychowywana , u nas w domu nie uzywalo sie okreslen ktore w jakikolwiek sposob moglyby kogos urazic , swiadomie czy tez nie, w moim malzenstwie jest dokladnie tak samo . Mozesz mnie nazwac sztywniakiem ale mi z tym dobrze

WIem ze jedni uzywaja roznych zdrobnien okreslen , niektorzy nawet klna pieszczotliwie ze soba mowiac.
Tak jak napisalam nie chce zadnych zwad, co dla jednego mile dla innego moze byc niemile
Tyle z mojej strony
Mi by sie przydal dystans Fakt , innym wiecej wyczucia

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2012-02-22 o 09:31
Stary 2012-02-22, 09:31   #4357
MoniaHan
Wtajemniczenie

u mnie czas na drzemke - do pozniej

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 09:36   #4358
karolca
Zakorzenienie

emigra, to się rozumiemy

MoniqW ładny wózek

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Apropo tego zwracania sie do dzieci,ja mowilam na swoja "fiksolku"
Tak mi sie wzielo od tego jak wyczytalam,ze dziecko fiksuje wzrokiem
Fiksolku? a to ciekawe

Kathi, dla innego kluseczka może być obraźliwa, więc wiesz wystarczy, że ma negatywne skojarzenie z kluską i gotowe

Niani elektronicznej nie będę potrzebowała, bo mam na tyle małe mieszkanie, że będąc w drugim pokoju słyszę co się dzieje w całym mieszkaniu. A i tak pierwsze dwa lata zamierzamy spać w jednym pokoju.

Byłam w laboratorium dać siuśki do badania... i ojej, jaki żal w oczach, że chcę płacić kartą, bo gotówki nie mam Bo się pani nie chciało do terminala w drugim pokoju podejść.
A mnie nikt nie chciał przepuścić w kolejce więc poszłam na skróty, tak jak ostatni powiedziała mi pielęgniarka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:37   #4359
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
emigra niestety ja jestem jakos moze inaczej wychowywana , u nas w domu nie uzywalo sie okreslen ktore w jakikolwiek sposob moglyby kogos urazic , swiadomie czy tez nie, w moim malzenstwie jest dokladnie tak samo . Mozesz mnie nazwac sztywniakiem ale mi z tym dobrze

WIem ze jedni uzywaja roznych zdrobnien okreslen , niektorzy nawet klna pieszczotliwie ze soba mowiac.
Tak jak napisalam nie chce zadnych zwad, co dla jednego mile dla innego moze byc niemile
Tyle z mojej strony
"co kraj to obyczaj" jak to sie mowi i wydaje mi sie ze na co sie wzajemnie krytykować bo do dyskusja bez wiekszego sensu jak dla mnie
ide troche mieszkanie ogarnac po dwoch dniach lezenia mam przyplyw energi
Stary 2012-02-22, 09:38   #4360
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

Tyle z mojej strony

ja mam dokładnie tak samo więc nie jesteś osamotniona

mam pytanie, bo pisałaś, że wszystkie Twoje dzieciaczki mają masę urodzeniową ponad 4 kg, czy Wy oboje jesteście wysocy, czy to u Was dziedziczne?
bo my z małżem do małych wzrostowo nie należymy (+ moja cukrzyca) i zaczynamy się zastanawiać czy nasz maluch też jakiś większy niż krajowa średnia (czyli 3,5 kg) nie będzie
Stary 2012-02-22, 09:42   #4361
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,ja juz zamontowana na wyrku.Jutro cięcie coś koło 8.
Pokój mam do dyspozycji tylko mojej.Obok mam kolezanki ze starego pobytu, jest ok.
Lezkę w domu puściłam przy papa z Niną, ale przeciez za pare dni wracam.

W kwestii "potworka" się wypowiem...fajnie to nie zabrzmiało, niby to żartobliwe itd. ale niech sobie każda mama wyobrazi ,że podchodzi do wózka np. koleżanka i mówi : ale potworek fajnie? nie sądzę, co innego jak sami się zwracamy do swoich dzieci jakoś tam , a co innego jak ktoś to robi....tyle mam do powiedzenia w tej kwestii.Nie chodzi mi o tą sytuacje tutaj tylko, ale o obraz ogólny.Komus po prostu może byc przykro.
Tak już kiedyś rozmawialiśmy tutaj,że czasami ktos powie do nas grubasku albo chudzielcu, albo masz malutki brzuch albo duży i niemal wszystkie nie byłyśmy z takich uwag zadowolone, choc teoretycznie osoba to mówiąca nie miała złego zamiaru.

Idę czytać dalej.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 09:46   #4362
lena_mi
Zakorzenienie

Asika trzymam kciuki za wody! Nie martw się i pij dużo, wszytsko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
matko kiedy to było swoja droga gratuluje
Cytrynka nie dołuj mnie plis.. Też chciałabym być jak większość z Was pod koniec ciąży, no ale jeszcze mi trochę zostało..

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Przyszła kołyska...
jednak kupiłaś'?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Blisko 30 lat już ma a trzyma się lepiej niż ja

Ewelinka będzie dzieckiem numer 13, które się w niej "wychowa"
ah to ta kołyska fajna!
Stary 2012-02-22, 09:47   #4363
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja po wizycie, ale już muszę lecieć na uczelnię. Wracam wieczorem to napiszę wszystko dokładnie. Ale mam się dobrze i nic strasznego lekarz mi nie powiedział
To do potem!
Miłego dnia
no to super
Cytat:
Dzien dobry dziewczyny,
u nas pogoda do luftu a chcialam isc na spacer, wczoraj jak bylam w labie na badaniach bylo takie ladne sloneczko a dzis deszcz i chlapa, bardzo nie lubie takiej pogody bo psy mi wnosza do domu kg piachu :/

Widze, ze hormony szaleją i robi się nerwowo Luzik dziewczeta

Nikt nie odpisał na poj post odnosnie wozka bez gondoli jednoczesnie nie podwazajac mojego toku myslenia no i stało się ! W koncu mam problem z głowy i w czwartek szwagier odbierze dla mnie w Wawie wozeczek

Z wiekszych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko .. no i kupa drobiazgow... ciuszkow sie troche nazbieralo ale musze sie wziac za pranie i przejrzenie ile w jakim rozmiarze i co jeszcze musze dokupic.

Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ? A jezeli tak to jaką bo ogladam i nie moge sie zdecydowac a u mnie by sie przydała zebym mogla spokojnie po ogrodzie sie przejsc.

Zdjecie małego Kuby urealnieło bardzo to, że to już się zaczyna dziać, już pojawiaja się pierwsze dzieci na naszym wątku i mimo to, że mam jeszcze troche czasu to czuje dreszczyk emocji .
Co do niani, to nie mam jakiegos dobrego sprzetu, jak mały sie urodzil to nie kupowalismy bo lozeczko mielismy i mamy w sypialni. Kupilismy z mezem tylko kiedys na allegro takie dwa bałwanki niedrogie jak jechalismy ze znajomymi na wakacje, zeby po ululaniu naszych synkow moc zejsc na dol na ogrod i jednego balwanka sie wieszalo na lozeczku a drugiego bralo ze soba. I jak dziecko sie mocno ruszylo to ten drugi bałwanek plakal i wtedy lecialam na gore zobaczyc czy mały sie obudzil.
Ale to taki sprzet tylko na wakacje
Wozeczek bardzo fajny, widac ze porzadnym koleczka ma super!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:48   #4364
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Pokój mam do dyspozycji tylko mojej.Obok mam kolezanki ze starego pobytu, jest ok.

W kwestii "potworka" się wypowiem...fajnie to nie zabrzmiało, niby to żartobliwe itd. ale niech sobie każda mama wyobrazi ,że podchodzi do wózka np. koleżanka i mówi : ale potworek fajnie? nie sądzę, co innego jak sami się zwracamy do swoich dzieci jakoś tam , a co innego jak ktoś to robi....tyle mam do powiedzenia w tej kwestii.Nie chodzi mi o tą sytuacje tutaj tylko, ale o obraz ogólny.Komus po prostu może byc przykro.
Tak już kiedyś rozmawialiśmy tutaj,że czasami ktos powie do nas grubasku albo chudzielcu, albo masz malutki brzuch albo duży i niemal wszystkie nie byłyśmy z takich uwag zadowolone, choc teoretycznie osoba to mówiąca nie miała złego zamiaru.

Idę czytać dalej.
Konia to juz niecala doba ci zostala i bedziesz miac malutka ze soba
Ale ci zazdroszcze

No i podzielam tez twoje zdanie w kwestii okreslen na dzieci.Chociaz wiem,ze karolcanic zlego nie miala na mysli.
Stary 2012-02-22, 09:50   #4365
joanaros
Zakorzenienie

Doberek
Idę nadrabiać

Wczoraj byłam u gina i tak jak przypuszczałam: szyjka krótka i miękka, wynika bardzo dobre i tyle. Nic się nie rusza. Za tydzień na KTG
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 09:51   #4366
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia no to cudownie ze juz o 8 bedzie cc
Juz nie moge sie doczekac
No i fajnie, ze warunki masz takie swobodne.
SZYMONEK

Stary 2012-02-22, 09:51   #4367
lena_mi
Zakorzenienie

Flowerbombka super wieści z wizyty no ale coś mi uciekasz z tym terminem, a miałyśmy razem rodzić

Ja mam USG na początku marca, więc dowiem się czy i u mnie się coś nie przesunęło, choć w sumie ja biorę raczej pod uwage termin z OM.

Mała trzymam kcuiki za wizytę!
Stary 2012-02-22, 09:52   #4368
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek
Idę nadrabiać

Wczoraj byłam u gina i tak jak przypuszczałam: szyjka krótka i miękka, wynika bardzo dobre i tyle. Nic się nie rusza. Za tydzień na KTG
super ze wszystko ok
SZYMONEK

Stary 2012-02-22, 09:57   #4369
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Idę czytać dalej.
To co innego, bo na czyjes dziecko nigdy bym tak nie powiedziala, ale Karolca mowila o swoim Nie napisala przeciez ze dzieci powyzej 4 kilo to potworki
dobra, chyba lepiej skonczyc temat po prostu

Jutro wielki dzien - powitamy kolejnego maluszka
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 10:03   #4370
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
my nie bo mamy tak małe mieszkanko że niania jest zbędna
Mravka fajny wózeczek

Co do potworka, ja też jakoś nie przepadam za tym określeniem, szczególnie jeśli chodzi o dzieci.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:08
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:05   #4371
MoniqW
Raczkowanie

Spacerówka rozkłada się na płasko. Była właścicielka używała jej tak właśnie rozlożonej zamiast gondoli. Ale faktycznie pomysl z miekką gondolą może się okazać dobrym rozwiazaniem.

98 na 2 latka to mama się nie spodziewała , mojej kolezanki synek ma 7 miesiecy i nosi rozmiar 86 to myslalam ze na roczek moze kurteczka bedzie akurat ale to nic przyda sie bez wzgledu na to ile bedzie musiala poczekac
Stary 2012-02-22, 10:09   #4372
lena_mi
Zakorzenienie

koniakonia super warunki trzymaj sie ciepło i dzielnie!
A my trzymamy kciuki za Was
Ile trwa cesarka?
Stary 2012-02-22, 10:09   #4373
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Konia to juz niecala doba ci zostala i bedziesz miac malutka ze soba
Ale ci zazdroszcze

No i podzielam tez twoje zdanie w kwestii okreslen na dzieci.Chociaz wiem,ze karolcanic zlego nie miala na mysli.
No za dobę będę podwójną Mamą.Szczerze mówiąc to do mnie wcale to nie dociera, robię sobie wizualizacje tego jak Małą mi podają i jakos wierzę,że to już, ale tak nie do końca.Dziwne uczucie

Dodam jeszcze o nazewnictwie tyle,że zależy kto co ma na myśli pisząc czy mówiąc potworek Karolca pewnie nie z tych co chciały kogoś urazić.Ja jednak mówię z góry,że jak mi ktoś powie lub napiszę jak już Kaję urodzę ,że jaki uroczy potworek to wolę,żeby nic nie pisał lub nie mówił , bo będzie mi przykro.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 10:10   #4374
lena_mi
Zakorzenienie

joanaros, evvcia super że wszystko dobrze na wizytach!
Stary 2012-02-22, 10:12   #4375
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No za dobę będę podwójną Mamą.Szczerze mówiąc to do mnie wcale to nie dociera, robię sobie wizualizacje tego jak Małą mi podają i jakos wierzę,że to już, ale tak nie do końca.Dziwne uczucie

Dodam jeszcze o nazewnictwie tyle,że zależy kto co ma na myśli pisząc czy mówiąc potworek Karolca pewnie nie z tych co chciały kogoś urazić.Ja jednak mówię z góry,że jak mi ktoś powie lub napiszę jak już Kaję urodzę ,że jaki uroczy potworek to wolę,żeby nic nie pisał lub nie mówił , bo będzie mi przykro.
Do czyjegoś dziecka nie przyszłoby mi do głowy używać takich określeń
ale do mojego jak powiem "ach ty mój mały potworku" (mając na myśli choćby marudne, piszczące dziecko) to nikomu krzywdy przecież nie robię

My tutaj będziemy czekać na relacje z powitań Kaji
o której masz mieć CC?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:14   #4376
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
98 na 2 latka to mama się nie spodziewała , mojej kolezanki synek ma 7 miesiecy i nosi rozmiar 86 to myslalam ze na roczek moze kurteczka bedzie akurat ale to nic przyda sie bez wzgledu na to ile bedzie musiala poczekac
Moj syn ma 2 latka i 9 m-cy i nosi rozmiar 104, a jest raczej wiekszym chlopcem Ale jeszcze 2 m-ce temu nosil rozmiar 98
SZYMONEK

Stary 2012-02-22, 10:18   #4377
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
koniakonia super warunki trzymaj sie ciepło i dzielnie!
A my trzymamy kciuki za Was
Ile trwa cesarka?
Całość od wjazdu na blok coś pewnie koło godziny, potem człowiek po głupim jasiu chyba pierniczy trzy po trzy heheheh, ja właśnie dzisiaj widziałam pielęgniarkę anestezjologiczną,której ostatnio nadawałam po cięciu na moją Tesciową i gadałam Jej,że Nina będzie śpiewać w operze.
Rano pobudka o 5 , kąpiel, kroplówka i jedziemy na stół.Skurczy wywoływać nie będą , tak postanowili po przejrzeniu mojej historii porodu poprzedniego.Dostaję dwa leki jeszcze.
Od 22 nie mam nic jeść ani pić, właśnie zjadłam twixa a mam jescze marsa i snickersa.
Stary 2012-02-22, 10:18   #4378
MoniqW
Raczkowanie

Konia ja Cię podziwiam za spokoj jaki w tobie drzemie, ja bym już z emocji nie wysiedziala w tym lozku szpitalnym. Dobrze ze masz neta mozesz sie oderwac troche buszujac w sieci.

Ja mam wizyte jutro ciekawe co tym razem w badanich wyjdzie, mam nadzieje ze mocz sie poprawił bo ostatnio nie bylo ciekawe po wydzielinie widze ze infekcja ustapiła. Ale czekam na posiew jutro wyniki jak sie okaze ze cos znalezli to bede jeszcze musiala poczekac na antybiogram i znow leczenie wrrr ale nie ma co zakladac z gory licze ze jest czysto.

U nas leci 31 tydzien ...

Aaaa zapomnialam sie pozalic TP wylaczyla mi telewizję ! Bałagan maja w papierach i anulowali mi zlecenie ktore od 4 miesiecy dzialalo bo ktos zle cos kliknal w systemie ... rece mi opadają. I podobno nowe zlecenie bedzie dzialalo dopiero od 1 marca W sumie nie jestem jakos specjalnie uzalezniona od TV ale jak siedze caly dzien w domu to cos bym sobie obejrzala
Stary 2012-02-22, 10:23   #4379
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie tak samo więc nie jesteś osamotniona

mam pytanie, bo pisałaś, że wszystkie Twoje dzieciaczki mają masę urodzeniową ponad 4 kg, czy Wy oboje jesteście wysocy, czy to u Was dziedziczne?
bo my z małżem do małych wzrostowo nie należymy (+ moja cukrzyca) i zaczynamy się zastanawiać czy nasz maluch też jakiś większy niż krajowa średnia (czyli 3,5 kg) nie będzie
Ja mam 174 cm wzrostu maz 180 on wage tak okolo 90 kilo jak przychudnie i dba to 80 , u mnie wacha sie od 75 do 80 kg jak nie jestem w ciazy
Przy Maxim ( 4860g) mialam cukrzyce ciazowa
Przy Gabi ( 4030g) bylo wszystko jak nalezy
Tym razem lekaarz stwierdzil ze nie ma co sie spodziewac kruszynki z takich rodzicow wiec raczej to dziedziczne .

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2012-02-22, 10:25   #4380
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
no ja nigdy nie wstaję w nocy nienawidzę wstawać w nocy. Moja koleżanka twierdzi że ja mam pęcherz bez dna oj dużo mogę wytrzymać

Kurcze na śniadanie zaserwowałam sobie śledzia w occie i teraz młoda szaleje że szok
Ja wstaje tylko raz i to nie co noc nawet
Ja zjadlam na sniadanie 2 bulki z paprykarzem ale mi sie go chcialo!!

Cytat:
I jak sie czujesz na mysl ze jutro o tej porze bedziesz juz miala Małą przy sobie?

A ja wczoraj bylam na ostatniej wizycie u gina- rozwarcie z 1.5 cm zwiekszylo sie na 2.5 cm w ciagu 2 tygodni (od ostatniej wizyty). W sobote mam isc do szpitala bo moj lekarz ma dyzur, zrobi mi KTG, sprawdzi rozwarcie i jesli dojdzie do 4 cm to mowi ze mnie juz zostawi w szpitalu ale po co skoro mam czas jeszcze do terminu no nic, miejmy nadzieje ze nic sie nie rozkreci jeszcze.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości