|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Jak dobrze że ja nie mam problemów ze spaniem. Poprostu śpię jak dziecko
a chrapię jak stary dziad
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż mi powiedział że też chrapię ale na pewno nie tak jak on, bo czasem to mam ochotę przez okno go wyrzucić![]() |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz ze tak naskakuje ake nie powinno sie tak pisac o zadnych dzieciach W tej chwili moja mala bedzie miec ok. 4500g CZY KTOS MA PRAWO NAZWAC JA POTWORKIEM???? Tikki super wygladasz, Tikki odpoczywaj duzo i nie stresuj sie Aaagga fajnie z tym prezentem od firmy Ania Kubus jest cudny Jolkaa niestety takich relacji nie unikniesz i takie jest zycie . Ja syna rodzilam 48 godzin i skonczylo sie CC Ja zapowiedzialam mezowi ze w sobote dzieci jada do babci a my ( on) bierzemy sie za mycie okien i sprzatanie generalne zebym nie myslala i nie szarpala sie w ostatnim tygodniu Torbe spakowalam , lozeczko przygotowalam , nawet pampersiki wyjelam juz na miejsce i moge oficjalnie stwierdzic ze jestem gotowa na przybycie nowej lokatorki Troszcke mi smutno jak mysle ze dzieci nie beda miala przez tydzien mamy , zwlaszcza Gabi ktora bardzo mamusiowa jest , ale coz trzeba przezyc Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2012-02-22 o 08:13 |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dużo mogę wytrzymać![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Kurcze na śniadanie zaserwowałam sobie śledzia w occie i teraz młoda szaleje że szok
|
|
|
|
|
#4325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przed ciaza i w ogole dlugo w ciazy nie musialam wstawac w nocy na siku, dlugo potrafilam trzymac teraz od 3-4 tygodni dopiero musze czesciej siusiac i czasem wstawac w nocy, ale to gory raz i tylko wtedy jak sie zapomne i wypije wody wieczorem z chrapaniem mam to samo ![]() Dzien doberek Mezus juz wyprawiony do pracy, my po sniadanku, ale zaraz biore sie za odkurzanie i naczynia w kuchni bo o 11 wpada kolezanka na kawke - nie byla u mnie od listopada chyba wiec wypadalo zaprosic, a wpraszala sie juz kilka razy no i musze kilka rzeczy pochowac przed jej ciekawskim synkiem W ogole to ostatnio nie zapamietuje snow ... wiem ze wczoraj i dzisiaj snilo mi sie cos zwiazanego z dzieckiem i porodem, ale za chiny nie umiem sobie przypomniec co mi sie dokladnie snilo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Zaraz idziemy do szkoly,dzisiaj wczesniej bo jest wycieczka.Teraz kawka i chwila dla wizazu ![]() O dzieki,ze to napisalas.Mam teraz orientacje jaka jest roznica.Tez mysle,ze 2 cm to chyba nie bardzo wiele.Ciekawe jaki wedlug nich jest standard,ile to dziecko ma miec cm?Bo mi wszystko jedno czy bedzie miec np 53 zamiast 56 ![]() Cytat:
Nikt tak nie chce.Trzeba byc dobrej mysli. Cytat:
Ja nie mialam w ciazy zadnej infekcji.Nic mi nie dolega. Wspolczuje,ze ty ciagle sie z tym meczysz. Cytat:
Karolca na pewno nie chciala cie obrazic. Ja w szpitalu lezalam kolo kobietki co miala dziecko spore,bo ponad 5 kg.Moja cora miala 2750.Sliczny byl ten duzy chlopczyk.Tylko mama sie nameczyla,bo rodzila sn.Ale to chyba tez nie zawsze tak jest.Czasem wieksze dzieci rodzi sie bez problemow. A jak bylo u ciebie? I zauwazylam,ze masz dzieci w rownych odstepach czasu,co 3 lata ![]() Fajnie.
|
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż niewyspany przeze mnie chodzi I ostatnio komplement mi rzucił przy znajomych, że jego żona chrapie jak stary dziad albo i gorzej i że musi mi poduszkę w nocy spod głowy wyciągać, bo wtedy trochę się uspokajam.
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi, nie unos sie kochana. Ja na swoja mala tez czasem mowie potworek i jest to raczej pieszczotliwie, z zartem. Napewno Karolca nie miala na mysli nic obrazliwego, tylko wlasnie takie pieszczotliwe okreslenie mialo to byc.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4330 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiscie nie pamiętam o czym i zawsze gadam nie na temat ponoć lubię się wypowiadać na temat ochrony przyrody/zwierzat, anarchii i poprzeklinać, poprawiając pościel.Witam porankowo ![]() U mnie gorzej. Temperatura mi wczoraj wyskoczyła na 38,1; zadzwoniłam do lekarki i całe szczęście, że miałam leki w domu. Duomox i apap. Jutro jadę do gina i do niej, zapytać co robić z tą insuliną. Dzisiaj zamiast wziąć ją o 22 dziabnęlam o 2.30. ketony w moczu dalej obecne, na 3+ Spróbuję dziś dziabnąć jeszcze później, koło 4 rano. Jak nie wyjdzie, olewam tą insulinę, więcej z niej zła niż dobra. nooo, jest jeszcze taka opcja, że te ketony mam od infekcji - ale jak przeziebienie mogloby wplynac na braki cukru? chyba, że to problem odwodnienia, dużo wody wypociłam. chyba ze to typowe szaleństwa cukrzycowe w chorobie - cukeir wyższy na tyle, że dziabię przed każdym posiłkiem. aaaa, zapytam jutro swojej lekarki, to prawdziwy omnibus. nigdy mi źle nie poradziła. |
|||
|
|
|
#4331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno wszystko będzie ok |
||
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Mała kciuki za wizyte
Ania śliczny twój synuś i te całuśne usta karolca fajna ta kołyska
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w środę
... dziś wizyta skoro już wyjdę z domu ( bo siedzę już tak od ponad m-ca ) to wyciągnę męża na małe zakupy... zapomniałam normalnie jak wygląda nasz rynek! jak się zakupy robi! masakra Muszę dokupić kilka rzeczy: octanisept, majtki jednorazowe, waciki, pieluszki dada2, no i pokończyły mi się kosmetyki! a mąż mi tego sam nie kup i ![]() Jeśli chodzi o sen... to ja zazwyczaj nie narzekam!, ale w ciąży zwłaszcza teraz mam b. często kilka bezsennych godzin... wstawanie na leki i na siku wykańcza! no i budzę się przy każdej zmianie pozycji...bo albo boli biodro albo mam skurcz...albo coś innego... Natka widzę bidulko że ciągle Cię coś dopada... jak nie skurcze to znowu infekcja! trzymaj się!
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka widzę bidulko że ciągle Cię coś dopada... jak nie skurcze to znowu infekcja! trzymaj się![/QUOTE]ja dzis na szczescie tez dobrze i dlugo spalam dopiero co wstalam a polozylam sie o 24
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() zaczynam dzis 37 tydzien!! Natka ze tez kurcze te infekcje nie daja Ci spokoju. powiem szczerze ze ja tez chyba nie wyleczylam infekcji canestenem, no ale bez wymazu ciezko cos powiedziec. tylko ze ja nie czuje objawow, wczesniej jak mialam infekcje tez nie czulam objawow. kciuki za dzisiejsze wizyty. Kathi nie denerwuj sie bo Karolca tak jak dziewczyny pisza na pewno nie miala nic zlego na mysli i nie chciala nikogo obrazic. |
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
Ani przed ciążą ani teraz nie miałam żadnych infekcji ![]() Cytat:
|
|
#4337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
dziś zaczynam 32 tydzień![]() cottonpuma - Ty jakoś podobnie? ![]() Cytat:
Zdróweczka dla Was!---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
było bardzo sympatycznie![]() i jak u lekarza?co powiedział o wynikach? ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
alamig współczuję tego siedzenia, u mnie też niestety czasem są takie opóźnienia;/ z tym moczem to coraz nas więcej, nie wiem skąs te bakterie.. Leż Kochana i odpoczywaj, szyjka jeszcze musi troszkę posłużyc, trzymaj się ciepło i nie martw ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- rożnie to bywa, wczoraj jechałam metrem, masa ludzi, ścisk, gorąco.. ale stałam sobie dzielnie.. wokól na siedzeniach prawie sami faceci, żadnen się nie podniósł, tylko kobitka wstała i kazała mi usiąść, głupio mi było aż, ale nie powiem - skorzystałam, bo brzuch mnie ciągnął wyjątkowo. A faceci jak siedzieli tak siedzieli, dżentelmeni.. |
||||
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
matko kiedy to było
swoja droga gratuluje |
|
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś brałam oragametril na zbyt bolesne @ nic to nie pomagało ale rozregulowało mi @ że miałam raz co 27dni raz co 21 a innym razem co 19 :/ Cytat:
![]() Witam ![]() Dziś zaczynamy 33 tydzień Od wczoraj mam tak napięte mięśnie w lewej łydce z tego skurczu że szok jak chodzę jest OK, ale jak na chwilę usiądę i potem wstanę to ledwo chodzę idę jak pokraka jeszcze tylko laski mi brakuje ![]() Dziś jadę do koleżanki która 2 miesiące temu urodziła podowiaduję się jak to jest u Nas w szpitalu itp. za dzisiejsze wizytyKonia jutro ten wielki dzień |
||
|
|
|
#4340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kciuki za wizyty: Mała, evvcia! ![]() ![]() ![]() no to juz blisko. ![]() Cytat:
![]() Pamietam jak wtedy rozstawalam sie z mama wieczorem z piatku na sobote, (z 37 na 38 tc) a mama mi opowiadala, ze ona urodzila nas (mnie i brata) w pierwszy dzien 38 tc. No i mowila mi ze spotkamy sie pewnie jutro w szpitalu. No i rzeczywiscie tak bylo i ona miala przeczucie i ja Cytat:
Ja co wstane to za kazdym razem twardy brzuch mam, ale wczoraj wieczorem jeden skurcz mialam taki ze plakac mi sie chcialo. Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze hemoglobina nie spadla. Cytat:
A po trzecie: porod to nie smyranie, niestety trzeba przejsc przez ten ogromny bol i ja tez mialam momenty ze mowilam, ze nie dam juz rady, ze juz mdlalam, ale dalam rade! Trzeba przebrnac przez to i nie ma wyjscia. Teraz tez sie boje jak cholera porodu, tym bardziej ze wiem co mnie czeka, ale to jest nieuniknione. Tak to jest wymyslone i nic na to nie poradzimy, macierzynstwo to nie glaskanie po glowce. Ale nagroda za to cierpienie jest wspaniala, to jest budujace! A potem o tym bolu sie zapomina. Bo gdyby tak nie bylo, to kobieta by sie nie decydowala na kolejne dziecko prawda? Asika to pewnie sie przejelas po wizycie ![]() Kathi ja tez odebralam "potworka" karolci pieszczotliwie.
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
karolca piekna ta kolyska, a ile dzieci ukolysala
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez juz bym chciala czasem zeby i u mnie byla koncowka. A to dopiero 34 tydzien powolnie sie wlecze.Dzis na sniadanie kanapki z nutella |
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
* Zjadłam pomarańcza... mały się lekko wierci..pewnie zaraz będzie miał czkawke...
mój ma mocną i długą czkawke przynajmniej raz-dwa razy dziennie :/ hym....
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Zia zobaczysz jak to szybko zleci za chwilke i Ty bedziesz na torbach siedziec
Cytrynka u mnie nogi malej w innej czesci ciala a brzuch mam wysoko Ciekawe czy jak ktoras urodzi dziecko powyzej 4 kilo i Karolca napisze ze ma pieknego potworka , czy bedzie to odebrane pieszczotliwie ? Slyszalam jak mamy mowia kluseczko , paczusiu do dzieci -ale potworku nie slyszalam . Moze za krotko zyje na tym swiecie albo w nieodpowiednim towarzystwie sie obracam Karolca rozczaruje cie nastroj mam bardzo dobry . Nie szukam tez zwady. Mam pewne prawo napisac co mnie boli , tak jak kazda z nas. Co dla jednego mile dla drugiego moze byc przykre PRAWDA? Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2012-02-22 o 10:17 |
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mały ma czkawkę prawie codziennie bez względu na to co zjem---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Ja po wizycie, ale już muszę lecieć na uczelnię. Wracam wieczorem to napiszę wszystko dokładnie. Ale mam się dobrze i nic strasznego lekarz mi nie powiedział ![]() To do potem! Miłego dnia
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny,
u nas pogoda do luftu a chcialam isc na spacer, wczoraj jak bylam w labie na badaniach bylo takie ladne sloneczko a dzis deszcz i chlapa, bardzo nie lubie takiej pogody bo psy mi wnosza do domu kg piachu :/ Widze, ze hormony szaleją i robi się nerwowo Nikt nie odpisał na poj post odnosnie wozka bez gondoli jednoczesnie nie podwazajac mojego toku myslenia no i stało się ! W koncu mam problem z głowy i w czwartek szwagier odbierze dla mnie w Wawie wozeczek Z wiekszych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko .. no i kupa drobiazgow... ciuszkow sie troche nazbieralo ale musze sie wziac za pranie i przejrzenie ile w jakim rozmiarze i co jeszcze musze dokupic. Wiktor dostał do babci kurtkę ... tyle tylko, że rozmiar 98 ![]() Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ? A jezeli tak to jaką bo ogladam i nie moge sie zdecydowac a u mnie by sie przydała zebym mogla spokojnie po ogrodzie sie przejsc. Zdjecie małego Kuby urealnieło bardzo to, że to już się zaczyna dziać, już pojawiaja się pierwsze dzieci na naszym wątku i mimo to, że mam jeszcze troche czasu to czuje dreszczyk emocji . |
|
|
|
#4349 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Z checia przyszlabym wtedy z toba porozmawiac.Musi byc ciekawie Cytat:
Ale wczesniej jak mialam to zawsze czulam swedzenie,pieczenie.No,a teraz nic nie czuje.
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

a chrapię jak stary dziad

Mąż mi powiedział że też chrapię

Nie wiem czy iść do lekarza(następną wizytę mam za tydzień) czy spróbować się leczyć tak jak mi ostatnio powiedziała P. doktor aplikować sobie jogurt naturalny, też Was męczą całą ciąże infekcje? Miłego dnia i
za wszystkie wizyty