Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 07:40   #4321
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Jak dobrze że ja nie mam problemów ze spaniem. Poprostu śpię jak dziecko a chrapię jak stary dziad

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 07:47   #4322
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Jak dobrze że ja nie mam problemów ze spaniem. Poprostu śpię jak dziecko a chrapię jak stary dziad
zazdroszczę, ja nawet jak w ciąży nie byłam budziłam się 1-2 razy na siku Mąż mi powiedział że też chrapię ale na pewno nie tak jak on, bo czasem to mam ochotę przez okno go wyrzucić

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 07:51   #4323
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
.

Ale ja nie chcę urodzić 4-5 kg potworka Ewelinka miała być mała, 3 kg ważyć
Zobaczymy, może we czwartek się dowiem jakie moje dziecko jest duże.
Karolca obrazilas mnie tym postem , moze niechcacy ale mimo to . Ja urodzilam oboje dzieci powyzej 4 kilo i nigdy nikt nie zasugerowal ze sa potworami , ze sa gigantyczne etc. PO prostu byly duze i wcale nie brzydsze czy potworniejsze od tych skarbow ponizej 4 kilo
Wybacz ze tak naskakuje ake nie powinno sie tak pisac o zadnych dzieciach
W tej chwili moja mala bedzie miec ok. 4500g CZY KTOS MA PRAWO NAZWAC JA POTWORKIEM????

Tikki super wygladasz,

Tikki odpoczywaj duzo i nie stresuj sie

Aaagga fajnie z tym prezentem od firmy

Ania Kubus jest cudny az sie swoje chce juz tulic

Jolkaa niestety takich relacji nie unikniesz i takie jest zycie . Ja syna rodzilam 48 godzin i skonczylo sie CC

Ja zapowiedzialam mezowi ze w sobote dzieci jada do babci a my ( on) bierzemy sie za mycie okien i sprzatanie generalne zebym nie myslala i nie szarpala sie w ostatnim tygodniu
Torbe spakowalam , lozeczko przygotowalam , nawet pampersiki wyjelam juz na miejsce i moge oficjalnie stwierdzic ze jestem gotowa na przybycie nowej lokatorki

Troszcke mi smutno jak mysle ze dzieci nie beda miala przez tydzien mamy , zwlaszcza Gabi ktora bardzo mamusiowa jest , ale coz trzeba przezyc

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2012-02-22 o 08:13
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 07:59   #4324
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
zazdroszczę, ja nawet jak w ciąży nie byłam budziłam się 1-2 razy na siku Mąż mi powiedział że też chrapię ale na pewno nie tak jak on, bo czasem to mam ochotę przez okno go wyrzucić
no ja nigdy nie wstaję w nocy nienawidzę wstawać w nocy. Moja koleżanka twierdzi że ja mam pęcherz bez dna oj dużo mogę wytrzymać

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Kurcze na śniadanie zaserwowałam sobie śledzia w occie i teraz młoda szaleje że szok

Stary 2012-02-22, 08:25   #4325
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Jolka...nie wiem czy to od tego zależy, bo ja piję na prawdę bardzo bardzo mało (1,5l to wyczyn nie do osiągnięcia dla mnie) a wody płodowe mam w normie.
ale niektorzy wlasnie musza sobie w taki sposob pomoc - bo ilosc wod zmienia sie ciagle tak naprawde.
Cytat:
Już pokazuję

Jak będzie już tak całkowicie gotowa, to będzie wyglądała znacznie ładniej.
W środku jest taki kolorowy ochraniacz na szczebelki i biały becik, ale trzeba go wykrochmalić aby koronka była sztywna. No i już są wsadzone kocyki

Załącznik 4515952
sliczna
Cytat:
Blisko 30 lat już ma a trzyma się lepiej niż ja

Ewelinka będzie dzieckiem numer 13, które się w niej "wychowa"
wow
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki wpadłam do was jeszcze przed snem z wieściami po wizycie.
No wiec mocz super ale moje branie żelaza pomogło tylko o tyle, że wyniki nie spadły, ale lepiej nie jest - nadal poniżej normy..
Gin zrobil usg ale mi nawet synka nie pokazał tylko na szybko pomierzył i pooglądal go.
Więc dzis jest 32 tydzień i 2 dzień...synek siedzi już sobie główkaw dół.
Waży ok. 2200 i pomiary ma na 2 tygodnie starszego niż z om. Gin powiedział że spory jest ale wszystko wygląda ok. Wód też dobra ilość.
super
Cytat:
Ja naszczescie tez nie mam problemow - tfu tfu przed ciaza i w ogole dlugo w ciazy nie musialam wstawac w nocy na siku, dlugo potrafilam trzymac teraz od 3-4 tygodni dopiero musze czesciej siusiac i czasem wstawac w nocy, ale to gory raz i tylko wtedy jak sie zapomne i wypije wody wieczorem

z chrapaniem mam to samo wczoraj maz sie przeze mnie okrutnie nie wyspal

Dzien doberek
Mezus juz wyprawiony do pracy, my po sniadanku, ale zaraz biore sie za odkurzanie i naczynia w kuchni bo o 11 wpada kolezanka na kawke - nie byla u mnie od listopada chyba wiec wypadalo zaprosic, a wpraszala sie juz kilka razy no i musze kilka rzeczy pochowac przed jej ciekawskim synkiem
W ogole to ostatnio nie zapamietuje snow ... wiem ze wczoraj i dzisiaj snilo mi sie cos zwiazanego z dzieckiem i porodem, ale za chiny nie umiem sobie przypomniec co mi sie dokladnie snilo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:28   #4326
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a
z chrapaniem mam to samo wczoraj maz sie przeze mnie okrutnie nie wyspal
Ja Kochana tak chrapię że sama się czasami budzę i potem od razu zasypiam

Stary 2012-02-22, 08:38   #4327
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Zaraz idziemy do szkoly,dzisiaj wczesniej bo jest wycieczka.Teraz kawka i chwila dla wizazu

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja w 31+5 mialam 31, ale 2 cm to raczej niewielka roznica...
O dzieki,ze to napisalas.Mam teraz orientacje jaka jest roznica.Tez mysle,ze 2 cm to chyba nie bardzo wiele.Ciekawe jaki wedlug nich jest standard,ile to dziecko ma miec cm?Bo mi wszystko jedno czy bedzie miec np 53 zamiast 56

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja na pocieszenie dostałam relacje z porodu znajomych w moim szpitalu istna rzeź

rodziła od 2 w nocy o 10 rano chciała już cesarkę, ale to nie ona decyduje tylko lekarz, o 12 zemdlała była tak tym wszystkim wykończona, musieli ją cucić jak już się ocknęła dalej akcja i o 15 urodziła.

ja takich horrorów nie chce
Mysle,ze wiecej jest lzejszych porodow,jak takich jaki tu opisalas.
Nikt tak nie chce.Trzeba byc dobrej mysli.

Cytat:
współczuję koleżance.

Ja pierwszy raz od nie pamiętnych czasów spałam tak długo. Uśpiłam się przed 24 i wstałam dopiero o 6. Poszłam siku, wróciłam się położyć i dalej mi się chciało i piekło więc po tygodniowym braniu antybiotyku nie miałam infekcji całe 4 dni Nie wiem czy iść do lekarza(następną wizytę mam za tydzień) czy spróbować się leczyć tak jak mi ostatnio powiedziała P. doktor aplikować sobie jogurt naturalny, też Was męczą całą ciąże infekcje? Miłego dnia i za wszystkie wizyty
Super,ze w koncu sie wyspalas

Ja nie mialam w ciazy zadnej infekcji.Nic mi nie dolega.
Wspolczuje,ze ty ciagle sie z tym meczysz.

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Karolca obrazilas mnie tym postem , moze niechcacy ale mimo to . Ja urodzilam oboje dzieci powyzej 4 kilo i nigdy nikt nie zasugerowal ze sa potworami , ze sa gigantyczne etc. PO prostu byly duze i wcale nie brzydsze czy potworniejsze od tych skarbow ponizej 4 kilo
W tej chwili moja mala bedzie miec ok. 4500g CZY KTOS MA PRAWO NAZWAC JA POTWORKIEM????
Wszystkie dzieci sa cudowne,czy wazace 2 kg czy 5 kg
Karolca na pewno nie chciala cie obrazic.
Ja w szpitalu lezalam kolo kobietki co miala dziecko spore,bo ponad 5 kg.Moja cora miala 2750.Sliczny byl ten duzy chlopczyk.Tylko mama sie nameczyla,bo rodzila sn.Ale to chyba tez nie zawsze tak jest.Czasem wieksze dzieci rodzi sie bez problemow.
A jak bylo u ciebie?
I zauwazylam,ze masz dzieci w rownych odstepach czasu,co 3 lata
Fajnie.
Stary 2012-02-22, 08:39   #4328
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
U mnie ten sam problem z chrapaniem Mąż niewyspany przeze mnie chodzi I ostatnio komplement mi rzucił przy znajomych, że jego żona chrapie jak stary dziad albo i gorzej i że musi mi poduszkę w nocy spod głowy wyciągać, bo wtedy trochę się uspokajam. Wszyscy mieli ze mnie niezły ubaw. A no i obiecał mi, że mnie nagra na dyktafon Chciałabym to usłyszeć

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:43   #4329
emigra
Zakorzenienie

Kathi, nie unos sie kochana. Ja na swoja mala tez czasem mowie potworek i jest to raczej pieszczotliwie, z zartem. Napewno Karolca nie miala na mysli nic obrazliwego, tylko wlasnie takie pieszczotliwe okreslenie mialo to byc.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:44   #4330
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
No wiec mocz super ale moje branie żelaza pomogło tylko o tyle, że wyniki nie spadły, ale lepiej nie jest - nadal poniżej normy..
Gin zrobil usg ale mi nawet synka nie pokazał tylko na szybko pomierzył i pooglądal go.
Waży ok. 2200 i pomiary ma na 2 tygodnie starszego niż z om. Gin powiedział że spory jest ale wszystko wygląda ok. Wód też dobra ilość.
Cotton kuruj się kuruj
Super wyniki!

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej! Dziś na szczęście udało mi się trochę dłużej pospać. Tylko 2 razy miałam pobudkę w nocy Jakiś dziwny ból mam po stronie lewej nerki, trochę jakby na kręgosłup promieniowało. Ale na szczęście mam w miarę ogarnięte mieszkanie, więc nie muszę dodatkowo zajmować się sprzątaniem Nawet mąż się zlitował i wychodząc z pracy nie zostawił bałaganu
Ojoj, może spróbuj popić więcej wody i poleżeć na prawym boku, żeby lepiej odciążyć tą lewą nerkę... Chyba, że się nie wyspałaś i kręgosłup dokucza tak wysoko.

Cytat:
A ja gadam przez sen oczywiscie nie pamiętam o czym i zawsze gadam nie na temat ponoć lubię się wypowiadać na temat ochrony przyrody/zwierzat, anarchii i poprzeklinać, poprawiając pościel.

Witam porankowo

U mnie gorzej. Temperatura mi wczoraj wyskoczyła na 38,1; zadzwoniłam do lekarki i całe szczęście, że miałam leki w domu. Duomox i apap. Jutro jadę do gina i do niej, zapytać co robić z tą insuliną. Dzisiaj zamiast wziąć ją o 22 dziabnęlam o 2.30. ketony w moczu dalej obecne, na 3+ ale już nieco niższy poranny cukier.
Spróbuję dziś dziabnąć jeszcze później, koło 4 rano. Jak nie wyjdzie, olewam tą insulinę, więcej z niej zła niż dobra.

nooo, jest jeszcze taka opcja, że te ketony mam od infekcji - ale jak przeziebienie mogloby wplynac na braki cukru? chyba, że to problem odwodnienia, dużo wody wypociłam. chyba ze to typowe szaleństwa cukrzycowe w chorobie - cukeir wyższy na tyle, że dziabię przed każdym posiłkiem.

aaaa, zapytam jutro swojej lekarki, to prawdziwy omnibus. nigdy mi źle nie poradziła.
Stary 2012-02-22, 09:07   #4331
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
A tak wogóle wróciłam z wizyty u gina i wszystko byłoby ok, gdyby nie to że lekarza zaniepokoiła ilość wód płodowych. W związku z tym muszę w sobotę jechać do szpitala na ktg i zobaczymy co dalej będzie, czy będę musiała zostać i wywołają poród czy czekać na to aż samo się zacznie. Jeśli wszystko wyjdzie ok to wrócę do domu a jak nie to zostaję w szpitalu :/ Ale malutka ogólnie duża kobitka jest 3kg waży i szyjka mi się sporo skróciła bo jak badał to myślałam, że umrę z bólu ale musiał sprawdzić bo wcześniej nic się z nią nie działo.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A czemu aż do soboty trzeba czekać? to postraszył trochę gin, a nie poradził co do tej pory robić? mag99 o ile pamiętam miała taki problem i wszystko zostało unormowane, ale skoro u Ciebie już termin blisko to możliwe, że niedługo się zacznie... oby wszystko było ok i będzie!

Cytrynka ja to nie mam pojęcia jak ten czop wygląda
dokładnie, ja mam ten sam problem, więc Asika pij, pij, pij... wodę mineralną, minimum 3 l dziennie
na pewno wszystko będzie ok

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:24   #4332
Madziara 26
Rozeznanie

Mała kciuki za wizyte
Ania śliczny twój synuś i te całuśne usta
karolca fajna ta kołyska

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:26   #4333
Mała!
Zakorzenienie

Witam w środę
... dziś wizyta jak zwykle lekki stresik pewnie będzie...

skoro już wyjdę z domu ( bo siedzę już tak od ponad m-ca ) to wyciągnę męża na małe zakupy... zapomniałam normalnie jak wygląda nasz rynek! jak się zakupy robi! masakra

Muszę dokupić kilka rzeczy: octanisept, majtki jednorazowe, waciki, pieluszki dada2, no i pokończyły mi się kosmetyki! a mąż mi tego sam nie kup i

Jeśli chodzi o sen... to ja zazwyczaj nie narzekam!, ale w ciąży zwłaszcza teraz mam b. często kilka bezsennych godzin... wstawanie na leki i na siku wykańcza! no i budzę się przy każdej zmianie pozycji...bo albo boli biodro albo mam skurcz...albo coś innego...

Natka widzę bidulko że ciągle Cię coś dopada... jak nie skurcze to znowu infekcja! trzymaj się!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:35   #4334
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Dziś na szczęście udało mi się trochę dłużej pospać. Tylko 2 razy miałam pobudkę w nocy Jakiś dziwny ból mam po stronie lewej nerki, trochę jakby na kręgosłup promieniowało. Ale na szczęście mam w miarę ogarnięte mieszkanie, więc nie muszę dodatkowo zajmować się sprzątaniem Nawet mąż się zlitował i wychodząc z pracy nie zostawił bałaganu

Natka widzę bidulko że ciągle Cię coś dopada... jak nie skurcze to znowu infekcja! trzymaj się![/QUOTE]
ja dzis na szczescie tez dobrze i dlugo spalam dopiero co wstalam a polozylam sie o 24
Stary 2012-02-22, 09:40   #4335
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witam Was

zaczynam dzis 37 tydzien!!

Natka ze tez kurcze te infekcje nie daja Ci spokoju. powiem szczerze ze ja tez chyba nie wyleczylam infekcji canestenem, no ale bez wymazu ciezko cos powiedziec. tylko ze ja nie czuje objawow, wczesniej jak mialam infekcje tez nie czulam objawow.

kciuki za dzisiejsze wizyty.

Kathi nie denerwuj sie bo Karolca tak jak dziewczyny pisza na pewno nie miala nic zlego na mysli i nie chciala nikogo obrazic.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:46   #4336
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
też Was męczą całą ciąże infekcje? Miłego dnia i za wszystkie wizyty
Nie.
Ani przed ciążą ani teraz nie miałam żadnych infekcji

Cytat:

Tikki super wygladasz,

Tikki odpoczywaj duzo i nie stresuj sie

Aaagga fajnie z tym prezentem od firmy

Ania Kubus jest cudny az sie swoje chce juz tulic

Jolkaa niestety takich relacji nie unikniesz i takie jest zycie . Ja syna rodzilam 48 godzin i skonczylo sie CC

Ja zapowiedzialam mezowi ze w sobote dzieci jada do babci a my ( on) bierzemy sie za mycie okien i sprzatanie generalne zebym nie myslala i nie szarpala sie w ostatnim tygodniu
Torbe spakowalam , lozeczko przygotowalam , nawet pampersiki wyjelam juz na miejsce i moge oficjalnie stwierdzic ze jestem gotowa na przybycie nowej lokatorki

Troszcke mi smutno jak mysle ze dzieci nie beda miala przez tydzien mamy , zwlaszcza Gabi ktora bardzo mamusiowa jest , ale coz trzeba przezyc
Kobieto, trochę więcej dystansu i luzu, widać, że chyba humor nie dopisuje Nic złego nie miałam na myśli przecież

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:53   #4337
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry! dziś zaczynam 32 tydzień

cottonpuma - Ty jakoś podobnie?

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziękuje za te wszystkie miłe słowa. JESTEŚCIE KOCHANE!!

ło a kto wam powiedział?? przyznać sie proszę

Specjalnie dla kochanych cioć
Przedstawiam Wam moją kruszynkę Kubusia
Ania śliczny jest Twój Synek Zdróweczka dla Was!

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Jutro dopiero mam wizytę o 8.00 to zobaczymy co mi lekarz powie. Może da jakieś leki na poprawę tego stanu
I życzę Wam udanego i romantycznego wieczoru
dzięki evciabyło bardzo sympatycznie
i jak u lekarza?co powiedział o wynikach?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Ania20m Kubus taki sliczny. Tak wyglada jak moj synek w moich marzeniach: usta po tz a nos po mnie. Tylko moj synek ma kudlate wlosy. Oczywiscie w wyobrazni. Porownamy jak urodze.
hehe u nas podobny zestaw by się przydał u córy

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Już po wizycie, ale jestem zła przeokrutnie.
Był poślizg i zamiast o 16 to weszłam o 18! 2 godziny na drewnianym krzesełku. W ciągu godziny miałam 5 twardnień i jeszcze na dodatek przy badaniu lekarz stwierdził, że szyjka się skraca i mam jak najwięcej leżeć. Przez to opóźnienie nawet mi USG nie zrobił
Oprócz tego mam liczne bakterie w moczu, więc muszę powtórzyć badanie

alamig współczuję tego siedzenia, u mnie też niestety czasem są takie opóźnienia;/
z tym moczem to coraz nas więcej, nie wiem skąs te bakterie..
Leż Kochana i odpoczywaj, szyjka jeszcze musi troszkę posłużyc, trzymaj się ciepło i nie martw

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Kobiety są wredniejsze niż faceci. Prędzej Cię zrozumie facet niż kobieta
rożnie to bywa, wczoraj jechałam metrem, masa ludzi, ścisk, gorąco.. ale stałam sobie dzielnie.. wokól na siedzeniach prawie sami faceci, żadnen się nie podniósł, tylko kobitka wstała i kazała mi usiąść, głupio mi było aż, ale nie powiem - skorzystałam, bo brzuch mnie ciągnął wyjątkowo. A faceci jak siedzieli tak siedzieli, dżentelmeni..
Stary 2012-02-22, 09:57   #4338
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień dobry! dziś zaczynam 32 tydzień
matko kiedy to było swoja droga gratuluje
Stary 2012-02-22, 10:00   #4339
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Kobietki, ktorym wy sie terminem porodu sugerujecie "wybierajac" na porodowke? Tym z USG czy OM? I ktory jest bardziej prawdopodobny?
Ja sie nastawiam na ten z usg i wolalabym go
Ja sama nie wiem którym mam się terminem sugerować bo z OM mam na 20.04 a z USG na 31.03 więc jest spora różnica.
Kiedyś brałam oragametril na zbyt bolesne @ nic to nie pomagało ale rozregulowało mi @ że miałam raz co 27dni raz co 21 a innym razem co 19 :/

Cytat:
karolca bardzo ładna ta kołyska

oj w weekend trzeba już koniecznie skręcić łóżeczko bo już czasu mało zostało
A ja się zastanawiam czy nie zrobić tak że ustalę z TŻ gdzie łóżeczko ma stać, pokażę gdzie jest pościel itp. i jak bedę w szpitalu to on to skręci, pościeli itd. przynajmniej nie będzie się kurzyło.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

JUTRO NA 16:00 WIZYTA zobaczymy co i jak? Proszę o kciuki

Witam

Dziś zaczynamy 33 tydzień

Od wczoraj mam tak napięte mięśnie w lewej łydce z tego skurczu że szok masaże nie pomagają jak chodzę jest OK, ale jak na chwilę usiądę i potem wstanę to ledwo chodzę idę jak pokraka jeszcze tylko laski mi brakuje

Dziś jadę do koleżanki która 2 miesiące temu urodziła podowiaduję się jak to jest u Nas w szpitalu itp.

za dzisiejsze wizyty

Konia jutro ten wielki dzień
Stary 2012-02-22, 10:01   #4340
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Kciuki za wizyty: Mała, evvcia!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

mi chyba tez rano czop odszedl taki bialy glut bez krwi
no to juz blisko.
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Heh Aguska, przed oczami stanelo mi twoje przeczucie jakie mialas z Filipkiem. Jakbys leciala do szpitala to nei zapomnij tylko dac znac na watku
hehe No wtedy wiedzialam ze to ten dzien
Pamietam jak wtedy rozstawalam sie z mama wieczorem z piatku na sobote, (z 37 na 38 tc) a mama mi opowiadala, ze ona urodzila nas (mnie i brata) w pierwszy dzien 38 tc. No i mowila mi ze spotkamy sie pewnie jutro w szpitalu. No i rzeczywiscie tak bylo i ona miala przeczucie i ja
Cytat:
Aguśka Ty i te Twoje przeczucia... no może się sprawdzą jak ostatnim razem... mnie czasami też złapie taki że spokojnie mogę powiedzieć, że boli...
W dodatku teraz ( od kilku dni a zwłaszcza dziś) za każdym razem jak wstanę lub robię coś...no i zwłaszcza jak mam skurcz to kuje mnie w środku no chyba w szyjce jak by igła tam była!... wcześniej też tak miałam ale sporadycznie a dziś ciągle...i jak Mały się wierci to mam wrażenie, że wyciągnął rękę przez szyjkę i mi tam merda... po prostu mocniej w pochwie wszystko teraz czuję, zresztą ciągle coś tam czuję
Tez czuje jak mały raczkami mi bardzo nisko trąca. A tymi dlugasnymi nogami po zoladku kopie i to juz tak mocno ze czasem mocno boli i mnie mdli.
Ja co wstane to za kazdym razem twardy brzuch mam, ale wczoraj wieczorem jeden skurcz mialam taki ze plakac mi sie chcialo.

Cytat:
Super ze wszystko dobrze!
Najwazniejsze, ze hemoglobina nie spadla.
Cytat:
ja na pocieszenie dostałam relacje z porodu znajomych w moim szpitalu istna rzeź

rodziła od 2 w nocy o 10 rano chciała już cesarkę, ale to nie ona decyduje tylko lekarz, o 12 zemdlała była tak tym wszystkim wykończona, musieli ją cucić jak już się ocknęła dalej akcja i o 15 urodziła.

ja takich horrorów nie chce
Jola Ty nie sluchaj opowiesci innych, bo kazdy porod jest inny. To po pierwsze. Po drugie: cesarke robi sie w skrajnych przypadkach, to nie jest tak ze zrobia Ci bo juz z bolu nie dajesz rady.
A po trzecie: porod to nie smyranie, niestety trzeba przejsc przez ten ogromny bol i ja tez mialam momenty ze mowilam, ze nie dam juz rady, ze juz mdlalam, ale dalam rade! Trzeba przebrnac przez to i nie ma wyjscia. Teraz tez sie boje jak cholera porodu, tym bardziej ze wiem co mnie czeka, ale to jest nieuniknione. Tak to jest wymyslone i nic na to nie poradzimy, macierzynstwo to nie glaskanie po glowce. Ale nagroda za to cierpienie jest wspaniala, to jest budujace! A potem o tym bolu sie zapomina. Bo gdyby tak nie bylo, to kobieta by sie nie decydowala na kolejne dziecko prawda?

Asika to pewnie sie przejelas po wizycie...trzymam kciuki za dobre Ktg w sobote!

Kathi ja tez odebralam "potworka" karolci pieszczotliwie.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:04   #4341
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Kciuki za wizyty: Mała, evvcia!

no to juz blisko.

hehe No wtedy wiedzialam ze to ten dzien
Pamietam jak wtedy rozstawalam sie z mama wieczorem z piatku na sobote, (z 37 na 38 tc) a mama mi opowiadala, ze ona urodzila nas (mnie i brata) w pierwszy dzien 38 tc. No i mowila mi ze spotkamy sie pewnie jutro w szpitalu. No i rzeczywiscie tak bylo i ona miala przeczucie i ja

Tez czuje jak mały raczkami mi bardzo nisko trąca. A tymi dlugasnymi nogami po zoladku kopie i to juz tak mocno ze czasem mocno boli i mnie mdli.
Ja co wstane to za kazdym razem twardy brzuch mam, ale wczoraj wieczorem jeden skurcz mialam taki ze plakac mi sie chcialo.

Super ze wszystko dobrze!
Najwazniejsze, ze hemoglobina nie spadla.

Jola Ty nie sluchaj opowiesci innych, bo kazdy porod jest inny. To po pierwsze. Po drugie: cesarke robi sie w skrajnych przypadkach, to nie jest tak ze zrobia Ci bo juz z bolu nie dajesz rady.
A po trzecie: porod to nie smyranie, niestety trzeba przejsc przez ten ogromny bol i ja tez mialam momenty ze mowilam, ze nie dam juz rady, ze juz mdlalam, ale dalam rade! Trzeba przebrnac przez to i nie ma wyjscia. Teraz tez sie boje jak cholera porodu, tym bardziej ze wiem co mnie czeka, ale to jest nieuniknione. Tak to jest wymyslone i nic na to nie poradzimy, macierzynstwo to nie glaskanie po glowce. Ale nagroda za to cierpienie jest wspaniala, to jest budujace! A potem o tym bolu sie zapomina. Bo gdyby tak nie bylo, to kobieta by sie nie decydowala na kolejne dziecko prawda?

Asika to pewnie sie przejelas po wizycie...trzymam kciuki za dobre Ktg w sobote!

Kathi ja tez odebralam "potworka" karolci pieszczotliwie.
ja te dlugie nogi czuje w zebrach zaraz psrtykne fotke to powiewie czy mi sie brzuch opuscil
Stary 2012-02-22, 10:06   #4342
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca piekna ta kolyska, a ile dzieci ukolysala
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:07   #4343
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Wow, czyli juz ostatnia prosta i 100% gotowosc bojowa Tez juz bym chciala czasem zeby i u mnie byla koncowka. A to dopiero 34 tydzien powolnie sie wlecze.

Dzis na sniadanie kanapki z nutella
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:11   #4344
Mała!
Zakorzenienie

* Zjadłam pomarańcza... mały się lekko wierci..pewnie zaraz będzie miał czkawke...
mój ma mocną i długą czkawke przynajmniej raz-dwa razy dziennie :/ hym....

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:13   #4345
Kathi75
Zakorzenienie

Zia zobaczysz jak to szybko zleci za chwilke i Ty bedziesz na torbach siedziec

Cytrynka u mnie nogi malej w innej czesci ciala a brzuch mam wysoko

Ciekawe czy jak ktoras urodzi dziecko powyzej 4 kilo i Karolca napisze ze ma pieknego potworka , czy bedzie to odebrane pieszczotliwie ?

Slyszalam jak mamy mowia kluseczko , paczusiu do dzieci -ale potworku nie slyszalam . Moze za krotko zyje na tym swiecie albo w nieodpowiednim towarzystwie sie obracam

Karolca rozczaruje cie nastroj mam bardzo dobry .

Nie szukam tez zwady. Mam pewne prawo napisac co mnie boli , tak jak kazda z nas. Co dla jednego mile dla drugiego moze byc przykre PRAWDA?

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:17
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:16   #4346
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
* Zjadłam pomarańcza... mały się lekko wierci..pewnie zaraz będzie miał czkawke...
mój ma mocną i długą czkawke przynajmniej raz-dwa razy dziennie :/ hym....
uhmm uwielbiam pomarańcze mogłabym je jeść kilogramami teraz a mały ma czkawkę prawie codziennie bez względu na to co zjem

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Ciekawe czy jak ktoras urodzi dziecko powyzej 4 kilo i Karolca napisze ze ma pieknego potworka , czy bedzie to odebrane pieszczotliwie ?

Slyszalam jak mamy mowia kluseczko , paczusiu do dzieci -ale potworku nie slyszalam . Moze za krotko zyje na tym swiecie albo w nieodpowiednim towarzystwie sie obracam

Karolca rozczaruje cie nastroj mam bardzo dobry .

Nie szukam tez zwady. Mam pewne prawo napisac co mnie boli , tak jak kazda z nas. Co dla jednego mile dla drugiego moze byc przykre PRAWDA?
racja ze masz prawo napisac co cie boli ale czy jest sens robic burze w szklance wody skoro Karolca napisala ze nie miala nic zlego na mysli??
Stary 2012-02-22, 10:16   #4347
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej dziewczyny!
Ja po wizycie, ale już muszę lecieć na uczelnię. Wracam wieczorem to napiszę wszystko dokładnie. Ale mam się dobrze i nic strasznego lekarz mi nie powiedział
To do potem!
Miłego dnia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:16   #4348
MoniqW
Raczkowanie

Dzien dobry dziewczyny,
u nas pogoda do luftu a chcialam isc na spacer, wczoraj jak bylam w labie na badaniach bylo takie ladne sloneczko a dzis deszcz i chlapa, bardzo nie lubie takiej pogody bo psy mi wnosza do domu kg piachu :/

Widze, ze hormony szaleją i robi się nerwowo Luzik dziewczeta

Nikt nie odpisał na poj post odnosnie wozka bez gondoli jednoczesnie nie podwazajac mojego toku myslenia no i stało się ! W koncu mam problem z głowy i w czwartek szwagier odbierze dla mnie w Wawie wozeczek

Z wiekszych rzeczy zostało mi jeszcze łóżeczko .. no i kupa drobiazgow... ciuszkow sie troche nazbieralo ale musze sie wziac za pranie i przejrzenie ile w jakim rozmiarze i co jeszcze musze dokupic.

Wiktor dostał do babci kurtkę ... tyle tylko, że rozmiar 98 będzie mial na roczek hihi była tylko jedna a, że moj TZ jest motocyklista to sobie pomyslala ze to w takim wlasnie stylu i mimo duzego rozmiaru kupiła

Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ? A jezeli tak to jaką bo ogladam i nie moge sie zdecydowac a u mnie by sie przydała zebym mogla spokojnie po ogrodzie sie przejsc.

Zdjecie małego Kuby urealnieło bardzo to, że to już się zaczyna dziać, już pojawiaja się pierwsze dzieci na naszym wątku i mimo to, że mam jeszcze troche czasu to czuje dreszczyk emocji .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0151.jpg (55,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0138.jpg (38,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0119.jpg (44,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0130.jpg (49,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0132.jpg (39,3 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-02-22, 10:18   #4349
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
A ja gadam przez sen oczywiscie nie pamiętam o czym i zawsze gadam nie na temat ponoć lubię się wypowiadać na temat ochrony przyrody/zwierzat, anarchii i poprzeklinać, poprawiając pościel.
O to powazne tematy poruszasz przez sen
Z checia przyszlabym wtedy z toba porozmawiac.Musi byc ciekawie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze ja tez chyba nie wyleczylam infekcji canestenem, no ale bez wymazu ciezko cos powiedziec. tylko ze ja nie czuje objawow, wczesniej jak mialam infekcje tez nie czulam objawow.
To moze ja tez mam infekcje i nie wiem?Bo badan nie mam robionych przeciez.
Ale wczesniej jak mialam to zawsze czulam swedzenie,pieczenie.No,a teraz nic nie czuje.
Stary 2012-02-22, 10:22   #4350
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ? A jezeli tak to jaką bo ogladam i nie moge sie zdecydowac a u mnie by sie przydała zebym mogla spokojnie po ogrodzie sie przejsc.

.
My nie kupujemy bo kuzynka od TŻ obiecała że da Nam nianie po swoim synku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości