|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
paula689 - na zachód
![]() _Remember - jak dla mnie ważysz bardzo dobrze, 50kg to dla Twojego wzrostu za mało..
|
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#603 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja dziś na śniadanie zjadłam omlecika Zaczęłam eksperymentować i dodałam dwie łyżki kakao "Puchatek", mam nadzieję, że nie zwiększyłam znacznie kaloryczności?, a i posmarowałam nisko-słodzonym dżemem morelowym (odrobinkę). Pozwoliłam sobie na to bo nie dodałam ani grama oleju, a mimo to obraca się świetnie. Dobrze, że kasa na patelnie nie poszła w błoto ![]() Mam taki jeden pomysł , bo chcąc zrobić ten omlecik musiłam sobie przypomnieć skład (na szczęście pamiętałam) bo kiesko przebić się przez tyle stron, a myślę że to dopiero początek ? Mówię prawde ?![]() Więc pomyślałam, aby nasze przepisy gdzieś dać aby się nie gubiły. Tylko myślę, że wszystko w jednym poście to za dużo, może jakiś załącznik ? ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#604 |
|
Konto usunięte
|
Secret każdy post ma swój własny link, więc można by dać po prostu linki do postów z przepisami w pierwszym poście
Super, że Ci smakował! Sama sobie zrobię jak będę mogła ustać przy kuchence ![]() Ja od dzisiaj wracam na tory zdrowego odżywiania, niestety na razie U. Plan - ok 1500 kcal (bo nie wychodzę z łóżka, czyli jem tyle ile wynosi moja podstawowa przemiana materii) Węgle ok 130g, białka 100-110, tłuszcze reszta. Ale luźniej i z większym dystansem ![]() Mam nadzieję, że nie wywalicie mnie stąd skoro póki co się nie odchudzam
|
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32466647]Secret każdy post ma swój własny link, więc można by dać po prostu linki do postów z przepisami w pierwszym poście
Super, że Ci smakował! Sama sobie zrobię jak będę mogła ustać przy kuchence ![]() Mam nadzieję, że nie wywalicie mnie stąd skoro póki co się nie odchudzam [/QUOTE]Nawet byśmy nie śmiały Też właśnie myślałam o linkach i jak ktoś chce to sobie sprawdza, a nie żeby pierwszy post się ciągnął w nieskończoność. Ja tam myślałam w takim stylu na na tym wątku ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592027 luknijcie na pierwszy post Jak coś jest szerzej opisane to do wszystkiego jest link.
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-02-22 o 10:15 |
|
|
|
|
#606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w ogóle coś mnie ostatnio wzięło na soki typu kubuś, pysio itp Niestety ostatnia butelka już się skończyła, a potrafiłam wypić całą dużą w 1 dzieńSecret - czyżbyś też była "zakręcona"?
|
|
|
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32467471]
Secret - czyżbyś też była "zakręcona"? [/QUOTE]Hehe Dokładnie, a to forum odmieniło moje włosy zniszczone prostownicą i złą pielęgnacją. Dla porównania dodam foty ![]() Drogie zdjęcie było robione miesiąc temu, a dodam że moja pielęgnacja trwała trzy miesiące a potem sobie odpuściłam. Więc chyba było warto
|
|
#608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32468306]Piękne loki!
Dziękuję Dla mnie CG też do końca nie jest dobre, bo bez silikonów moje włosy wyglądają źle, jak się je właściwie usuwa to nie są szkodliwe. Dziewczyny to jaki macie pomysł na te nasze wyniki, które osiągnęłyśmy jak to mogłoby wyglądać ?
|
|
#610 |
|
Konto usunięte
|
Secret125 ja też mieszkam w górach, chyba nawet w twoich okolicach (do granicy mam jakieś 30-40 km). A moja najdłuższa podróż koleją nad polskie morze wyniosła 14 godzin
Mimo to i tak od zawsze spędzam tam większą część (czasem nawet całe 2 miesiące) wakacji.Dziewczyny dostałam @ i czuje się beznadziejnie. W ogóle nie mam ochoty na jedzenie, co jest akurat plusem, bo zawsze w te dni nie mogłam się oderwać od słodyczy. Z dniem ważenia świetny pomysł, chociaż ja narazie nie mam wagi. Muszę się zaopatrzyć, chociaż nie ważyłam się jeszcze od początku stycznia, za to mierzę sie regularnie. W sumie waga mnie średnio interesuje, wymiary bardziej. |
|
|
|
|
#611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam koło Krynicy Zdrój ? Mówi Ci coś ta miejscowość ?
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Secret125: Jakie Ty masz piękne włosy!
![]() Jak ja bym chciała mieć loki! Kiedyś myślałam nawet o trwałej, ale to by za bardzo zniszczyło moje włosy i mogłoby nie wyjść ciekawie. Mam całkowicie proste włosy, całkowicie, ciężko je pokręcić czymkolwiek na dłużej niż 10 minut.
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej :-* z racji tego że dziś środa popielcowa a mam skończone 18 lat przestrzegam postu - 3 posiłki w ciągu dnia. Na razie zjadłam jeden, będzie ciężko... a jak tam u was? Pościcie?
|
|
#614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale i tak jestem osłabiona, więc nie będę raczej osłabiała się jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
Mama mnie chciała ciastkiem poczęstować, ale dzielnie odmówiłam
3 posiłków nie zamierzam się trzymać, póki co zjadłam płatki kukurydziane, jabłko i suszoną morelę a i łyżkę otrębów do płatków
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A nie próbowałaś jakiegoś innego cięcia ? Natury nie zmienisz, ale może zaczęłyby się choć trochę falować ![]() Ja wraz z rozpoczynającym się postem postanowiłam sobie, zero słodyczy przez 40 dni Kto ma podobne postanowienia ?
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Hej piękne!
Mam dzisiaj dzień załamania nerwowego, psychicznego i jeżeli jeszcze jakieś istnieją to pewnie też, przez co najchętniej zjadłabym coś słodkiego.. Ale powiedziałam sobie nie, jak uda mi się dzisiaj wytrzymać, to myślę, że potem już pójdzie łatwo, chociaż podobno dopiero po tygodniu maleje ochota na słodycze. Dobrze, że tu jestem. ![]() _Remember - to dobrze, jak nie chcesz chudnąć, ale nawet szczupłym osobom zdrowe jedzenie nie zaszkodi, więc dobrze, że pomimo tego, iż ważysz niewiele nie wpychasz w siebie świństw ![]() Secret - Ale masz piękne włosy, jak gwiazdy filmowe! Ja moich nie suszę i nie prostuję z miesiąc, ale oprócz tego, że lepiej się układają to zmiany niestety nie widze.. ![]() A co do postanowienia to mam podobne, na szczęscie wszyscy domownicy mają takie same, więc ciasta kusić mnie nie będa.
Edytowane przez blue_jeans Czas edycji: 2012-02-22 o 13:34 |
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Niech to będzie nasze wspólne postanowienie!
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chciałabym do was dołączyć i zacząć odchudzanie. Nigdy mi to nie szło, a wiele razy próbowałam zacząć. Uznałam, że jak tu napiszę to nie będę z odchudzaniem sama i do tego głupio będzie mi po tygodniu skończyć. Mam nadzieje, że pierwsze choćby najmniejsze efekty zaczną przychodzić zanim moja motywacja zacznie słabnąć.No dobra, teraz napiszę coś o sobie. Jestem Ewa. Mam skończone 16 lat. Wzrost 182cm, waga 90kg. Nie wiem dokładnie ile chciałabym schudnąć, po prostu skończę odchudzanie jak uznam, że jest ok. Nie będę stosować jakiejś szczególniej diety. Postanowiłam nie jeść słodyczy, chipsów itd. (Napoje gazowane na razie zostawiam, bo jak bym wszystko od razu wyrzuciła z jadłospisu to wiem, że nie wytrzymałabym, ale za jakiś czas z nich też będę rezygnować.) Nie podjadać pomiędzy posiłkami i jeść mniejsze porcje. No i oczywiście zdrowiej. Zacznę pewnie jakieś ćwiczenia, ale ogólnie zamierzam się więcej ruszać, np. jak mam poprosi o zakupy to nie jęczeć, że się nie chce tylko do sklepu, bo spacer zawsze pomoże. Jak zrobi się cieplej to rower, rolki. Dobra, kończę już pisać, bo coś mi to strasznie długie wyszło. Mam nadzieję, że was nie zanudziłam. |
|
|
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
hey
można dołączyć ? POTRZEBUJĘ MEEEEEEEEEGA, MEEEEEEEEEEEEEEEGA MOBILIZACJI, ŻEBY WYTRZYMAĆ ![]() 160cm 19 lat. waga 55kg było 58 chcę 47/48kg dieta : Mż
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A nakładasz jakiekolwiek oleje na włosy ? ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Świetny pomysł Trzeba się zmobilizować, bo tu już niedługo wystawiamy nasze osiągnięcia do podglądu
|
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Secret125 - podziwiam za szybko spadającą wagę !!
![]() ćwiczysz może ? czy to efekt zdrowego odżywiania?
|
|
#623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Dzisiaj pierwszy prawdziwy dzień diety, całkowicie bez słodyczy Daję radę, z dnia na dzień coraz mniej mnie ciągnie do słodkiego Secret, ![]() ![]() Ale śliczne masz loki blue_jeans, współczuję, nienawidzę takich dni Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała bez słodyczy, dasz radę !
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam przed chwilą dobre II śniadanie, niby pora obiadowa, ale późno wstaję, więc jakoś tak wyszło
Chlebek z żurawiną, 3 liście sałaty, pomidor, ogórek, trochę ketchupu do smaku i jedną suszoną morelę, teraz piję zieloną herbatę z odrobiną soku malinowego i cytryną ![]() Zaczęłam ubóstwiać suszone owoce, ale nie mogę przesadzać, bo ich kaloryczność jest całkiem spora To od dziś pełna mobilizacja, przez 40 dni zero słodyczy! Trzeba wytrzymać, a jak z kakao? Jak nie jadłam słodyczy takich sklepowych to pozwalałam sobie od czasu do czasu na kakao. Druga sprawa to jakich słodyczy się to tyczy? Ale u mnie się to chyba skróci do 37 dni.
|
|
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
ja wciąąąągam jabłuszko właśnie
I śniadanie : musli na jogurcie naturalnym z kawałkami banana II śniadanie: kanapki żytniego, pełnoziarnistego, z serkiem topionym, polędwicą drobiową, ogórkiem, pomidorem i szczyprem przekąska: jabłko a na obiad: rosół )musze Was zmartwić. Wiecie, że nie powinno sie jesć kanapki z pomidorem i ogórkiem jednocześnie ? Bo pomidor zabija składniki odżywcze ogórka i odwrotnie, czyli tak, jakbyśmy nie zjadły ani tego, ani tego. Powinno się jeśc je osobno .. ;(
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co ja się orientuje (może to bzdura) to ogórek zabija witaminę C zawartą w pomidorze, ale przecież tej witaminy jest mnóstwo w innych rzeczach, więc to połączenie nie jest szkodliwe jakby się wydawało
![]() zlossi: jakiego jesteś wzrostu? Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-02-22 o 14:31 |
|
|
|
|
#629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w 80 poście o tym pisałam i dodatkowo o innych połączeniach.
|
|
|
#630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez jem, bo to połączenie jest pyyyszne Mam 160cm ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

-71-69-67-65-63-61-59-57

, bo chcąc zrobić ten omlecik musiłam sobie przypomnieć skład (na szczęście pamiętałam) bo kiesko przebić się przez tyle stron, a myślę że to dopiero początek ? Mówię prawde ?
Super, że Ci smakował! Sama sobie zrobię jak będę mogła ustać przy kuchence 

Jak ja bym chciała mieć loki! Kiedyś myślałam nawet o trwałej, ale to by za bardzo zniszczyło moje włosy i mogłoby nie wyjść ciekawie. Mam całkowicie proste włosy, całkowicie, ciężko je pokręcić czymkolwiek na dłużej niż 10 minut.

Mam dzisiaj dzień załamania nerwowego, psychicznego i jeżeli jeszcze jakieś istnieją to pewnie też, przez co najchętniej zjadłabym coś słodkiego..
Ale powiedziałam sobie nie, jak uda mi się dzisiaj wytrzymać, to myślę, że potem już pójdzie łatwo, chociaż podobno dopiero po tygodniu maleje ochota na słodycze. Dobrze, że tu jestem.
58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49 
Trzeba się zmobilizować, bo tu już niedługo wystawiamy nasze osiągnięcia do podglądu