|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
Cytat:
![]() To mamy podobny wzrost i wagę w sumie też, jaki jest Twój cel? |
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
49-50
|
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
Secret - po umyciu, a myję co 3 dni najcześciej, bo nie przetłuszczają się szybko, no chyba, że mam wf lub ostro ćwicze, to częściej, nakładam odżywkę, wcieram we włosy,m wkońce.. i nic. Może masz coś do polcenia, bo niby ciesze się, że wytrwałam już tyle i nie chciałabym tego zaprzepaścić, ale z drugiej strony skoro nie ma efektów, to człowiek się demotywuje
![]() _Remember - dzięki Jest lepiej, mam na deser coś pysznego! Mama ostatnio kupiła w jakimś sklepie czekoladowe i waniliowe desery do zrobienia z mlekiem. Jeden ma tylko 30 kcal + kcal z mleka, patrzac na skład nie ma nic sztucznego, a i wartości odżywcze w miare ok. Mam nadzieję, że i dobrze będzie smakował, napisze wieczorem co i jak, bo jeżeli okaże się, że jest dobre, to mam zamiar jeść za każdym razem, gdy przyjdzie ochota na słodkie. ![]() A co do kanapek z ogórkiem i pomidorem są przepyszne i nie popadajmy w paranoje, dieta nie ma być katorgą. Tak samo nie potrafię zrezygnować z rosołu z makaronem. Podobno jest tłusty, do tego tłuszcz + węgle, ale już rezygnuję ze słodyczy, czipsów i fast-foodów, to jakieś przyjemności raz na czas też chcę mieć. :P ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Aaaa i witam nowe dziewczyny
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
ale rosół jest lepszą opcją niż ziemniaki z mięsem i sosem. Bez przesady, schudnę do idealnej wagi na produktach i potrawach, które tylko i wyłącznie powinnam jeśc, a potem zjem sobie pare normalnych dań <nie mówie o kebabie czy frytkach> i przytyję. Ja na obiad dzisaj mam włąśnie rosół z makaronem
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
I dobrze, najedz się, smacznego!
![]() btw. mięsko z sosem i ziemniakami ![]() ![]()
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
U mnie na obiad szklanka kaszy, duża porcja brokułu i kalafiora i jajko sadzone (na jednej łyżeczce oliwy)
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Lachonki
Tak jak mówiłam, tak zrobiłam (czyli dietka od 21.02.) wymiary Wam podam dokładne jutro.Menu z 21.02 na początek 50 brzuszków ![]() Sniadanie: pół dużego jogurtu, 7 łyżek płatków kukurydzianych, 3 łyżki fitelli, 3 łyżki owsianych II śniadanie: serek wiejski Obiad: coś na kształt pizzy, raczej zapiekanki z cebulą i serem (porcja obrazowo pół dużego talerza) i 3 pierogi z kapustą ![]() Kolacja: bułka grahamka, pół z szynką, fetą i ogórkiem, kawałek z pasztetem (pieczenią) i pół z szynką i małym plasterkiem sera żółtego. Cwiczenia: 60 brzuszków, uda, damskie pompki, przysiady = tak z 15 minut ![]() Dzisiaj zgrzeszyłam jednym dropsem M&m |
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
a ja zjadłam 3 kostki czekolady dzisiaj i troche m&m ała..., więc odpuszczę sobie dzisaj kolację i ide trochę poćwiczyć
|
|
#640 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mogę polecić Ci z kosmetyków Wax polskiego (miód cytrynka) i aktualnie używam odżywkę Alterra "morelka i pszenica" ma przyjazny skład, dobry jest również z tej samej firmy "granat i aloes". Obie sobie chwalę . Może przeszłabyś na jakieś łagodne szampony np. Babydream. A jeśli masz trochę czasu i nie brzydzisz się jajka na głowie to polecam ci maskę z olejkiem rycynowym, do tego można dodać trochę miodu(lepiej schodzi maska) i np. aloes. i to wszystko trzymać pod czepkiem 1 h. Aaa powinnaś coś nakładać na włoski bez spłukiwania ! Z Joanny Naturi są dobre odżywki A u mnie z dietkom całkiem nieźle, nie zgrzeszyłam i teraz mam dylemat co zjeść na kolacje Aby było pysznie i zdrowo !Cytat:
![]() A powinnaś zjeść kolacje ![]() Tak więc po treningu do kuchni marsz !!
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-02-22 o 17:10 |
||
|
|
|
|
#641 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
To może napisze dlaczego nie powinno się łączyć ogórka z pomidorem
![]() Cytuję z "Encyklopedii zdrowych posiłków" : Ogórek zawiera minimalne ilości witamin, minerałów i... kalorii. Można więc objadać się nie bezkarnie. Nie stanowi on zagrożenia ani dla wątroby, ani dla figury. Na pozór- idealny składnik sałatek. A jednak tak nie jest ! Wszystko za sprawą jednego z jego specyficznych składników, a konkretnie enzymu - askorbinazy, która utlenia witaminę C. Kilka plasterków ogórka dodanych do sałatki z pomidorów, papryki i natki pietruszki (bogactwo witaminy C) - pozbawia sałatkę tej witaminy. Dietetycy radzą: ogórki jadaj, ale bez innych warzyw. Co robie przed każdym myciem głowy czyli dwa, trzy razy w tygodniu nakładam olejek Amla Gold Razy w tygodniu po umyciu włosów (aktualnie szampon Alterra Morela i pszenica) nakładam polski wax. Po spłukaniu odżywka z tej samej serii co szampon ( mam włosy kręcone więc, wtedy rozczesuje włosy, na sucho nigdy !) Odciskam wodę, nakładam odżywkę b/s (w tej chwili jest to Ziaja do włosów zniszczonych i zawijam w bawełnianą koszulkę. No i to by było na tyle Nic specjalnego.
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-02-22 o 17:39 |
|
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
blue_jeans, powiedz potem czy dobre było
Ja teraz jem... kisiel. Raz na jakiś czas można ![]() Zwłaszcza, że zaczęłam brać pełnoziarniste bułki do szkoły (wcześniej potrafiłam w szkole nie jeść nic.. 8 h ) i przełamałam się i kupiłam owsiankę Zobaczymy, czy ją jutro dam radę zjeść
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
[B][I]za mną :
100 brzuszków 200 wymachów nogą leżąc na boku 20 przysiadów 300 skrętów na boku 100 kółek biodrami rozciąganie ![]() a ot moja sylwetka ...
159 cm 58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49 ![]() `Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód`[ * piję skrzyp! piję pokrzywę! 25.06.12 Edytowane przez zlossi Czas edycji: 2012-02-22 o 18:09 |
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
zlossi Dziewczyno ! Ciałko marzenie !
Ja teraz lecę poćwiczyć... dzisiejszy jadłospis : Śniadanko : Dwie kruche kromki Wasy 7 zbóż z twarożkiem i dżemem. Obiad : Łosoś taki jeden dzwon, torebka ryżu brązowego i troszkę sałatki COLESŁAW Kolacja : grzanka , 1 marchewka i 1 pomarańcza Aaaa i ktoś tu mówił ,że przez post nie wcina słodyczy ? Ja też ! Juz nas 3 Po za tym ja dodatkowo - mięsa Oby się udało !!
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
tak wiem, wtedy wazyłąm 50 kg, a teraz 55kg, dlatego stwierdziłam, ze w te wakacj trzba wyglądać też ładnie
![]() ja tż się przyłączam do postu słodyczowego !! Od tamtych wakacji przytyłam 8kg, więc teraz na Wiekanoc chcę pokażać rodzinie, że schudłam, bo ciągle mi mówią, żebym się za siebie wzięła... Dam radę .. ja piję wodę z cytryną właśnie i oglądam Julię na necie ))
|
|
#647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przecież Ty się głodzisz!!! I pewnie ćwiczysz po kolacji, nie?... Nie rób sobie krzywdy, proszę. Odsyłam do 1 postu, tam jest wszystko ładnie napisane. I mam nadzieję, że wyciągniesz z tego wnioski.No a ja dorzucę moje dzisiejsze UUUUtrzymanie. Wyszło trochę więcej kcal, niż planowałam, ale trudno. No i muszę ograniczyć to słodkie Dodam, że mało bo i nie ruszam się praktycznie z miejsca ![]() I. Serek wiejski 200g z połową pomarańczy i łyżeczką miodu II. Miseczka winogron, garść migdałów i ok 300 ml Pysia (takie bardziej przekąski) III. Talerz zupy ogórkowej IV. 150g tuńczyka z kukurydzą z puszki i 1/3 woreczka kaszy, oraz łyżką oliwy z oliwek V. 2 wafle ryżowe z kremem czekoladowym, delicja VI. Będzie ok 120g twarogu półtłustego |
|
|
|
|
|
#648 |
|
Raczkowanie
|
Damy rade dziewczyny, z tymi słodyczami! To tylko puste kalorie, wszystko zalezy od naszej psychiki, wiecie, jakie potem będziemy dumne i szczęśliwe?
_Remember - BYŁO PRZEDOBRE I PRZESYTE. Będę to jadła codziennie. Nie no, nie mam aż tyle, ale naprawdę, jest genialne. Mama mi mówiła, że to produkt z Lidla. Wiecie, tam są tygodnie - meksykański, angielski, bla bla. I ten deser był z tygodnia fitness, czy coś w tym stylu. Jutro spróbuję waniliowe. Na kisiele sobie pozwalam, kiedy tylko chcę, sa małokaloryczne, zdrowe, a i ochota na słodkie przechodzi!feciuch - BACIKI I TO OSTRE. Co to za jadłospis? Dla anorektyczki! Jutro chce widzieć porządne jedzenie, pełnowartościowe i przede wszystkim, aby go było więcej i częściej! zlossi - Jakie Ty masz piękne ciało, mamo! Ile bym dała za takie kształty, kolor skóry i włosy! Jesteś cudowna, naprawdę! Nie chudnij więcej, tzn. do takiego wyglądu jak na zdjęciu i koniec, a nawet dziewczyny będa Twoje! ![]() Miłego wieczoru, wracam do książek, tzn. w sumie to do nich ide, bo jeszcze nie zaczełam..
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE
zlossi - Jakie Ty masz piękne ciało, mamo! Ile bym dała za takie kształty, kolor skóry i włosy! Jesteś cudowna, naprawdę! Nie chudnij więcej, tzn. do takiego wyglądu jak na zdjęciu i koniec, a nawet dziewczyny będa Twoje! ![]() Miłego wieczoru, wracam do książek, tzn. w sumie to do nich ide, bo jeszcze nie zaczełam.. [/QUOTE]aż się zarumieniłam ![]()
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
zlossi, super figura
blue_jeans, o, to muszę zapamiętać
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
Alloo alloo dziewczęta, ja się nie głodzę, po prostu dzisiaj post ścisły, 3 posiłki - jeden do syta i dwa lekkie ...
) Tak to jest z 5/6 posiłków , dużych w miarę Spoko loko ;D
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
A ILE SŁODZICIE TAKI KISIEL ?
BTW. dziękuję Wy też zapewne jesteście piękne
|
|
#653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
blu, pokaz nam jak te cud desery wyglądają ? np. w necie ;p
|
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
zlossi, 1 łyżkę, ale robiłam z 1/2 porcji
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zamierzam nie jeść słodyczy w poście, w sumie nie jem już 17 dni ale post to dodatkowa motywacja
Dziś u mnie też 3 posiłki, 2 lekkie i 3 do syta ![]() Śniadanie: dwie kromki z masłem, żółtym serem i ogórkiem kiszonym Obiad: ryba na parze, kasza jęczmienna, warzywa na patelnię, zieloną herbatę i jabłko Kolacja: filet ze śledzia w zalewie octowo olejowej, zielona herbata Między czasie wypiłam jeszcze 1l wody mineralnej i szklankę mojego soczku z buraków i jabłka fossi masz fajną figurę naprawdę
Nie korzystam już z tego konta. Edytowane przez cytrynkkaaa Czas edycji: 2012-02-22 o 20:25 |
|
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Ratujcie. Wyprałam mój biały ulubiony stanik, a on zrobił się szary.Dostałam go od TŻta.. poradźcie coś by, nabrał białego kolorku ;(.
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Secret125 piękne włosy
![]() Zawsze o takich marzyłam moje niestety raz się kręcą raz nie za bardzo. Czytałam forum kręconowłosych ale jak zobaczyłam pomysł mycia odżywką to się przeraziłam. Nie wyszłabym po tym z domu bo ludzie by stwierdzili, że nie myłam miesiąc głowy. A co do innych sposobów to tego jeszcze nie ogarniam. Hehe Zlossi jak ja bym chciała tak wyglądać… Co do dzisiejszego jedzenia: Śniadanie: ser biały ze śmietaną i cukrem Drugie śniadanie: bułka z serem Obiad(choć bardziej obiadokolacja): Ryba, ziemniaki, kapusta kiszona Wiem dziś tak niezbyt dietetycznie było, ale to dopiero początki będzie lepiej. |
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
zlossi - ja slodzę jedną łyżkę, ale tylko dlatego, że jem na pół z mamą, a ona "gorzkiego" nie zje.
Pyszny jest jabłkowy i truskawkowy z sokiem owocowym!cytrynka - niby 3 posiłki ale wartościowe, chociaż ten 3 taki malusi coś! ![]() Elsay - haha, jakie emotki przy ocenie włosów W sumie niezbyt dietetycznie, ale mało, więc się wyrównuje. :PCo do deseru: http://www.tabele-kalorii.pl/zdjecie...ym-Linessa.jpg Są 3 smaki: truskawkowy, waniliowy i czekoladowy, czyli me gusta!
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dieta to jakaś masakra dziś, chyba z powodu tego ścisłego postu tak mnie do wszystkiego ciągnęło ;p no i też nie jem słodkiego w post, a raczej, nie zamierzam ;p
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

ja tez jem, bo to połączenie jest pyyyszne
Mam 160cm 

58--57--56--55--54--53.3--52--51--50--49 

Jest lepiej, mam na deser coś pysznego! Mama ostatnio kupiła w jakimś sklepie czekoladowe i waniliowe desery do zrobienia z mlekiem. Jeden ma tylko 30 kcal + kcal z mleka, patrzac na skład nie ma nic sztucznego, a i wartości odżywcze w miare ok. Mam nadzieję, że i dobrze będzie smakował, napisze wieczorem co i jak, bo jeżeli okaże się, że jest dobre, to mam zamiar jeść za każdym razem, gdy przyjdzie ochota na słodkie.
-71-69-67-65-63-61-59-57

Tak jak mówiłam, tak zrobiłam (czyli dietka od 21.02.) wymiary Wam podam dokładne jutro.