|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Gratuluję, że decyzja już podjęta i wózek w domu! Już miałam wcześniej gratulować, ale jakoś mi umknęło w cytowaniu...
Ja też bym już chciała mieć w domu i "pobawić się" nim ale przynajmniej do początku kwietnia czekam z zakupem, żeby dłużej korzystać z gwarancji... jeśli kupię w końcu nowy ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Dobrze, że lekarz wyraźnie to zaznaczył |
|
|
|
|
#2432 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Muszę się przyznać że jak go zobaczyliśmy to się w nim zakochaliśmy
mam nadzieję że ze wzajemnością i będzie nam dobrze służył poza tym wydaje mi się że jest przemyślanie zrobiony ,wkład dla małego dziecka w gondoli i spacerówce jest wyjmowany to też mi się podoba. Mąż od kupna ciągle go ogląda |
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczny kolorostycznie. Bardzo mi się podoba. Też się zastanawiam nad takimi kolorami albo nad niebieskim.
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne kolory! I w ogóle świetnie wygląda!
Dziękuję! |
|
|
|
#2435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porozmawiajcie z mężem, decyzja na pewno jest trudna, ale gdybym miała każde wyjście z domu okupować strachem, to nawet chwili bym się nie zastanawiała. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze! Cytat:
No szczupła, szczupła. ![]() Lekarz mnie dziś bada i mówię "duży mam brzuch, nie?". "To? to jest duży brzuch? O rany, to ja buty jeszcze normalnie zakładam. I to sznurowane trekkingowe, takie ponad kostkę. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rewelacyjny wózek! ![]() Zrobiłam sobie puree ziemniaczane. Pęknę jak to zjem! ![]()
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kism;32477616]Gratuluję, że decyzja już podjęta i wózek w domu! Już miałam wcześniej gratulować, ale jakoś mi umknęło w cytowaniu...
Ja też bym już chciała mieć w domu i "pobawić się" nim ale przynajmniej do początku kwietnia czekam z zakupem, żeby dłużej korzystać z gwarancji... jeśli kupię w końcu nowy [COLOR="Silver"]Dzięki, do końca kwietnia to mi pewnie strasznie zleci a zakup przed przyjściem małego trzeba jakoś rozłożyć a że trafiła się dobra cena i w tym kolorze co chcieliśmy to się zdecydowaliśmy no i jeszcze kochani dziadkowie nas finansowo wsparli z zakupem
|
|
|
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=aga_bre;32477909
Śliczny kolorostycznie. Bardzo mi się podoba. Też się zastanawiam nad takimi kolorami albo nad niebieskim.[/QUOTE] Dzięki dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- [QUOTE=_agata;32478009] Rewelacyjny wózek! ![]() Dzięki |
|
|
|
#2439 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajne masz te rozmowy z ginem ![]() Cytat:
Mmm... U mnie dziś znowu były ziemniaczki z cebulką i kwaśnym mlekiem, jedna z moich częstych zachcianek ciążowych ![]() Cytat:
![]() Ja tylko pisałam, dlaczego nie zaspokajam jeszcze swojej chęci posiadania wózka
|
||||
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zagadałam go ejszcze o zwolnienie, to na odchodne dodał "ja bym w ciąży w ogóle do pracy nie chodził"
|
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
Świetny
![]() Oj dziś popołudniu chyba ciśnienie leciało.... Poszłam spać o 15 i dopiero wstałam i czuje się o niebo lepiej
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za ziemniakami nie przepadam, ale w ciąży jem namiętnie. ![]() Cytat:
|
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie mam dużego brzucha, ale u mnie to może wynikać z wieeelkie du.y iszerokich bioder - takich typowo murzyńskich, więc moja teoria jest taka, że brzuch rozlewa mi się na boki i rośnie w szerz zamiast się uwypuklać. Żart Ci się wyostrzył. Ty mnie tutaj nie strasz kwietniem. Ja zamierzam po majówce ewentualnie się rozpęknąć. A masz jakiś konkretny przepis na puree?? Ja nigdy nie jadłam czegoś takiego. A jeszcze z sytuacji gin - pacjentka. Mój dzisiaj do mnie no wyniki super, tylko ten mocz proszę zakwasić. Ja na niego oczy, ale myslę sobie zapytam - żurawinę mam jeść - tak??. A on na mnie jak na kosmitę - Zakwasić, znaczy witaminę c jeść - kapustę kiszoną, ogórki. Ale mina jago była bezcenna. Ja mam wrażenie czasami, że oni myślą, że człowiek rozumie ich skróty myślowe, a to tak nie do końca.
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co 1kg co miesiąc. Nie mam już napadów głodu, więc chyba pod kontrolą wszystko... Mój powiedział ostatnio, że odpowiednio przybieram. Jak będzie trzeba to i dietkę zastosujemy...
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-02-22 o 19:45 |
|
|
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=_agata;32478643]A jeśli to nie tajemnica, ile kosztował?
![]() Oczywiście, że to nie jest tajemnica, ale co do ceny to długa droga. Najpierw znaleźliśmy ten wózek po cenie 2500, ale stwierdziliśmy że to jednak za drogo. Znaleźliśmy na bobowózkach samą spacerówkę w dobrej cenie, ale nie mieli tej gondolki Matrix Light w tym kolorze, więc zadzwoniliśmy do Jane Polska z siedzibą w Krakowie, a oni nam polecili jeden ze swoich autoryzowanych sklepów. Tam mąż po długiej dyskusji i negocjacji, utargował z 2470 na 2250. Normalnie kosztował tam 2300+170 za osłonkę na nóżki, ale jakimś cudem udało się te 2249+osłonka za 1zł. |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam fotkę z przed ciąży z tż
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puree robię tak: ziemniaki, mleko, masło, świeżo mielony pieprz, odrobina gałki muszkatołowej, natka pietruszki/koperek (co kto lubi). Świeżo ugotowane ziemniaki odcedzam (ziemniaki zalewam wrzątkiem do połowy wysokości, gotują się tak prawie na parze, solę w trakcie jak się gotują), stawiam z powrotem na gaz, dodaję mleko (na pół kg ziemniaków - duża porcja daję ze dwa spore chlusty mleka, tak na ok. 0,5 cm na dnie garnka) i gotuję chwilę, dodaję masło - 2-3 łyżki, gałkę i pieprz do smaku. Ubijam i zjadam.Wszystko raczej na oko i do smaku. Jak czuję, że za mało masła to sobie jeszcze po wierzchu układam ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- I padło moje kolejne wyobrażenie! Miałaś mieć czarne włosy!
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się przypomniało jak się u swojego pojawiłam i mówię, że o dziecko starać sie chcę to mi tłumaczył, że nie muszę celować w owu albo codziennie bo... i tu mi wykład ile żyje plemnik a ile komórka i inne oczywistości dla mnie albo kiedyś coś mi tłumaczy a ja spoko i przytakuję to się mnie w końcu pyta "co w internecie pani juz poczytała?" to mu z uśmiechem powiedziałam, że ja mam mgr z mikrobiologii i wiem takie rzeczy ![]() no ale mówił mi że czasem tak nieświadome kobiety przychodzą że szok, on się pyta o długość cyklu a one mu że 6 dni (bo myślą że o @ chodzi) teraz już odpuścił mi i naukowego języka bardziej używa ![]() a z rozmówek z ginem to ostatnio opowiadał dlaczego bilety na EURO2012 sobie odpuścił (ehh ten felerny system sprzedaży)
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-22 o 18:59 |
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli któraś ma problemy z hemoroidami, to mój lekarz zaleca po każdym załatwieniu podmywać się, i dodatkowo polewać lodowatą wodą.
Wydawało mi się, żę robi mi się jakiś hemoriod, więc pytam go. Stwierdził, ze nie ma, ale profilaktycznie powinnnam tak właśnie robić. Ale, że w pracy nie mam możliwości, to zaproponowałam, że wezmę kostkę lodu z zamrażarki i sobie włożę. Zaskoczony był moim pomysłem
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2452 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego trzeba do bólu zadawać pytania, a nie kłaść uszy po sobie, a potem ze stresem fora przegrzebywać, jak to wiele kobiet robi...Cytat:
![]() U nas taka szybsza wersja niż agaty, to po prostu normalnie ugotowane i odcedzone ziemniaki, ubite z masełkiem i mlekiem (na oko ). Inne dodatki wedle upodobań ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To puree szybko się robi Jak odcedzę to na gaz, wlewam mleko, sięgam po masło, dodaję, ubijam. Po prostu wolę jak mleko się zagrzeje, puree jest cieplejsze.
|
|
|
#2454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się chyba zaczynają robić, ale krew pokazała się tylko raz więc nie wiem czy na pewno.
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Zimna woda obkurcza, więc coś w tym jest. SPróbować warto, chociaż nie zawsze jest czas i okoliczności.
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Padłam umęczona wyszłam jak koń po westernie aa właśnie, nie wiecie jak o jest z epilacją w ciąży? Bo oczywiście zapomniałam spytać ginki, a zaczynam myśleć o takim rozwiązaniu co by się nie męczyć. W jednym z tych miejsc, które reklamują się "99 pln za każdą część ciała".(edit.) to się fotodepilacja nazywa chyba poprawnie (edit. 2) już wiem, że nie można. Co za osioł ze mnie :sciana:
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-02-22 o 19:39 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wczorajszym jakaś taka ponaciągana dzisiaj rano byłam, więc rozumiem Cie doskonale.
Gdybym maszynką to pół biedy, ale ja depilatorem ![]() Fotodepilacji w ciaży nie robi się.
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Czarne ???
na początku ciąży miałam takie jak w moim avatarze tylko bardziej miedziane a mniej czerwone (nie mam niestety zdjęcia z tego okresu), a teraz mam taki kolor jak Małgorzata Socha
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
magia internetu
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

ale przynajmniej do początku kwietnia czekam z zakupem, żeby dłużej korzystać z gwarancji... jeśli kupię w końcu nowy 
i moje dziecię jest o 2 tyg młodsze niż wg om 

Fajne masz te rozmowy z ginem
U mnie dziś znowu były ziemniaczki z cebulką i kwaśnym mlekiem, jedna z moich częstych zachcianek ciążowych

Dlatego trzeba do bólu zadawać pytania, a nie kłaść uszy po sobie, a potem ze stresem fora przegrzebywać, jak to wiele kobiet robi...

mi się chyba zaczynają robić, ale krew pokazała się tylko raz więc nie wiem czy na pewno.