|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
Ale super bardzo się cieszę bo to chyba była dla ciebie bardzo miła chwila, ja już się nie mogę doczekać tego dźwięku... tak bardzo na niego czekam już od kilku lat może się doczekam na piątkowej wizycie
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
To najpiękniejszy obraz na świecie!! Po prostu cud! Nigdy nie zapomnę tego usg
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
A dostałaś zdjęcie z USG?
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od momentu kiedy zobaczyłam 2 kreski to będą 2 tygodnie, mam nadzieję że wszystko w porządku, nie mogę się doczekać ! ![]() Jeśli liczyć tygodnie od ostatniego okresu to jestem w 7 tygodniu, ciekawe co powie gin
Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-02-22 o 18:04 |
|
|
|
|
#3095 |
|
Konto usunięte
|
ja ide na usg w środe dopiero i to bedzie miesiąc od ostatniej wizyty i juz sie nie moge doczekac.Włosy sobie prawie rwę z głowy czy wszystko ok z bejbikiem
lourose ja w 7 tygodniu widziałam śliczne serduszko.nie słyszałam niestety bo gin powiedział że takie małe dzidzi nie lubia jak sie je podsłuchuje usg dopochwowym
|
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32478526]ja ide na usg w środe dopiero i to bedzie miesiąc od ostatniej wizyty i juz sie nie moge doczekac.Włosy sobie prawie rwę z głowy czy wszystko ok z bejbikiem
lourose ja w 7 tygodniu widziałam śliczne serduszko.nie słyszałam niestety bo gin powiedział że takie małe dzidzi nie lubia jak sie je podsłuchuje usg dopochwowym [/QUOTE]Jupi ![]() a nie sądzicie że za długo czekam z wizytą u gina? W takim sensie, że wiem o ciąży już 1,5 tygodnia... chyba panikuję :/ z drugiej strony, chcę iść do konkretnego lekarza i ma wtedy pierwszy wolny termin. Co do rwania włosów z głowy, tak ogólnie, to nie raz słyszałam że ciąża to nie błogi czas oczekiwania, tylko nieustający stres czy wszystko jest ok... |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Konto usunięte
|
lourose ja czekałam prawie 2 tygodnie od ujrzenia dwóch kreseczek a mogłam poczekac dłużej bo jak byłam za pierwszym razem to dzidzi było tyci,tyci i serduszka nie było jeszcze widać.Uważam że warto poczekać ale ja chciałam wiedzieć czy wszystko oki.
Zdecydowanie to niesutający stres przeplatany radościami po wizycie usg.Chciałabym być juz w bardziej zaawansowanej ciąży.Może jak będe regularnie czuła malucha to bede spokojniejsza... |
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32479060]lourose ja czekałam prawie 2 tygodnie od ujrzenia dwóch kreseczek a mogłam poczekac dłużej bo jak byłam za pierwszym razem to dzidzi było tyci,tyci i serduszka nie było jeszcze widać.Uważam że warto poczekać ale ja chciałam wiedzieć czy wszystko oki. Zdecydowanie to niesutający stres przeplatany radościami po wizycie usg.Chciałabym być juz w bardziej zaawansowanej ciąży.Może jak będe regularnie czuła malucha to bede spokojniejsza...[/QUOTE] Kurcze, ja też chciałabym mieć już brzuszek bo po prostu jeszcze do mnie nie dociera że będziemy mieć dziecko Poza ogólną niedobrznością, bolącymi piersiami, i głodem co 2-3 godziny to nic się nie dzieje i oglądam ten brzuch i nic chociaż jest wydęty, ale wyglądam tak, jakbym się niesamowicie objadła. Patrzę codziennie na wynik z betyHcg i dalej nie dociera |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też już chciałabym z brzuszkiem paradować.
|
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
tak, dostałam kilka, każda mamusia chyba dostaje
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Dziewczynki farbuje któraś z Was włosy? Do fryzjera nie pójdę, bo nie wytrzymam tam tych wszystkich zapachów, a odrosty mają już 2 cm i nie wyglądam tak jak bym chciała Myślałam o takiej farbie bez amoniaku, chyba to nie jest szkodliwe? Tylko czy ja wytrzymam ten zapach? I czy mogłybyście mi jakąś polecić?
|
#3102 |
|
Konto usunięte
|
Ja co prawda mam lekkie pasemka więc nie ruszam włosów do rozwiązania ale ja bym poszła na Twoim miejscu do fryzjera i poprosiła o farbe bez amoniaku.Nie ma co kombinować na własną ręke chyba ze któraś z dziewczyn się naprawde na tym zna
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiłam ją u fryzjerki, właśnie bez amoniaku - bardzo szybko się spłukuje. Czytałam gdzieś, że w I trymestrze nie powinno się farbować włosów, ale to pewnie przesąd? |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja już po wizycie u ginekologa!!!
Iiiii... lekarz potwierdził ciążę Co prawda określił ją na tę chwilę jako bardzo wczesną. Na razie nasz maluszek jest pęcherzykiem, który przekształci się dopiero w zarodek, więc następną wizytę mam za 2 tygodnie. Wówczas otrzymam więcej informacji oraz skierowania na badanie krwi. Jeszcze do końca to wszystko do mnie nie dociera, ale powiem Wam jedno... jestem przeszczęśliwa. Poinformowaliśmy 2 godzinki temu moją mamę i bardzo ucieszyła się, że ostanie babcią. Jutro lub pojutrze jedziemy z nowinami do rodziców mojego TŻ-ta. Poza tym wiedzą nasi najnajnajbliżsi przyjaciele, a z całą resztą wstrzymujemy się do odpowiedniego momentu. ![]() Cytat:
Widzę, że wiele mamusiek ma to samo, więc może odkryłyśmy nowy objaw ciąży?
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Ja też marzę o brzusiu, chociaż takim malutkim, ale wciąż płaski jest, no może troszkę bardziej zaokrąglony na dole pod wieczór
![]() 5ty marca - dzień badan prenatalnych! Ja też mam wtedy Tak pisałyście o frytkach, tak mi się chciało!!! I co? Mąż właśnie zaproponował, że zrobi Mniammmm!A postów nie mam, podobnie jak gda. Ale oczywiscie szanuję to, że ktoś inny postu pilnuje. Konczitko, ja Ci chciałam pożyczyć, żeby twoja dzidzia w brzusiu urodziła się podobna do twojej mamusi |
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś odebrałam wyniki badań i okazało się że jestem nosicielką żółtaczki typu B...
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio chciałam iść na basen, to mi wszyscy nagadali, że infekcje i w ogóle niewskazane. Lekarz powiedział mi jednak co innego. Powiedział, żeby nie popadać w paranoje, wszystko jest okey więc mogę chodzić ile chce. Właśnie wróciłam od gina. Na następne spotkanie 16 marca idę z mężulkiem, bo się zdecydował . Będziemy też mierzyć wszystkie parametry.Schudłam kg, czyli jak narazie w całej ciąży przytyłam 1,9 kg. Moja waga w takim razie się popsuła. Dzidziuś ma 4,1 cm, wygląda dobrze-tak określił go lekarz. Strasznie długo go oglądał i był jakiś taki zmieszanay, aż się zastanawiam, czy czegoś niedobrego tam czasem nie zauważył. Jutro wstawie fotę
|
|
|
|
|
#3109 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32474890]colds ja też kicham a przeziebiona nie jestem.tak o sobie kicham
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz od dluzszego czasu. .Już sie nawet zastanawialam czy nie pytac lekarza o to kichanie, ale tak mi glupio Cytat:
Mama z pewnością cieszyłaby się z tak dużej już wnusi ![]() Cytat:
Choć coraz więcej osob sie dowiaduje, bo coraz trudniej ukryć ciążę Brzuszek sie uwypukla
|
|||||
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Też często kicham
właśnie teraz kichnęłam, hahaha
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje Dearlie
Tak czytam,że jak tak wczesnie chodzicie do gin to później bo 2-3 tyg znowu idziecie na kontrole i tak myśle czy ja też nie powinnam iść . Byłam w 4/5 tyg i wtedy tylko ciąże potwierdziła ale nic więcej i tak myślę czy za miesiąc to nie za późno może sie wybiore i sprawdze czy na pewno wszystko ok z dzidzia i serduszkiem .Konczita nie wyobrażam sobie jak Ci źle ale kochana nie smuć się i myśl o dzidzi ale bądź dzielna dla WasMnie boli podbrzusze a juz dawno nie bolało i się martwie tym troszke ,w ogóle jakiś wieczór zmartwień mnie wziął. A mąż mieszkanie sprząta nie wiem co go wzięło .Chyba sobie poleże. To kichanie to kolejny objaw ciąży będzie bo ja też kicham i kicham heh. I włoski też bym musiała zafarbowac bo już wyblakła jestem,ale poczekam do II trymestru tak jak piszecie .Lukrecja gdzie Ty kochana?? |
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. W takim razie może jakoś wytrzymam jeszcze te 3 tyg. Tak myślałam o tym Lorealu albo o Garnier bez amoniaku.
Ja też mam wizytę dopiero 16 marca, czyli w 12 tygodniu
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy wizytę w sobotę, czyli w 12t+5d. Tez sie martwilam, ale dziewczyny uspakajaly .Parchnelam dzisiaj juz okolo 20razy |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha
dziewczyny czytam o tym kichaniu i mam dokładnie tak samo, jak mi się włączy kichawa to 20 razy i nie ma że boli Wczoraj byłam u ginka i trzeba powiedzieć że moje maleństwo to prawdziwy maratończyk, wiercił się tam fikołki robił nóżki prostował i kurczył, machał rączkami, aż się mój ginek śmiał. Lekarz określił że bardzo przystojny maluszek bo bardzo kształtny było widać pięknie bijące serce, widoczne płaty płuc, elegancko ukształtowana głowa, zdrowiuśki kręgosłup i kształtny nosek . Dostałam skierowanie na badanko prenatalne z racji wieku powiedział, że to taka proforma. Kolejna wizyta za miesiąc.Pocieszył mnie, że te samopoczucie powinno dosłownie lada moment minąć, maksymalnie 2 tygodnie jeszcze, no i co najważniejsze że łożysko/kosmówka jest na tylnej ścianie czyli prawidłowe.
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Colds no Wy byliście w 6 tyg to słyszałaś już serduszko,a jak ja byłam to na serduszko było za wczesnie i w sumie przecież nie wiem czy wszystko jest dobrze... Ja smazyłam rano naleśniczki z dżemem synkowi ale jakoś mnie zemdliło od nich i mysle co by tu dobrego na obiad zrobic![]() Bafi@Home gratuluje udanej wizyty i zdrowej dzidzi a który to tydzień już?Lukrecja gdzieś Ty???? Konczita jak u Ciebie?? Lepiej troszke? Agnes a co to oznacza? To jest groźne?? Co do wiadomości o ciąży to u Nas nadal wiedzą rodzice moi i męża,moja siostra,brat,brat męża i 3 moje koleżanki . Ci tacy najbliżsi
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
córka zdrowa to i ja wracam do Was u mnie wszystko w porządku
|
|
#3117 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Haaaj!
Cytat:
nic a nic nie czuje tej ciąży tylko tyle ze od 3 dni wstaje sikać w nocy co godzinę ,serio.... juz mam dość a nie pije wcale dużo!Cytat:
mama jest szczęśliwa i ogląda fasolinkę z góry Cytat:
nic się nie bój Cytat:
i tez według okresu byłam w 7 tygodniu a na usg sie okazało ze to jeszcze nie 7 [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32479060]lourose ja czekałam prawie 2 tygodnie od ujrzenia dwóch kreseczek a mogłam poczekac dłużej bo jak byłam za pierwszym razem to dzidzi było tyci,tyci i serduszka nie było jeszcze widać.Uważam że warto poczekać ale ja chciałam wiedzieć czy wszystko oki. Zdecydowanie to niesutający stres przeplatany radościami po wizycie usg.Chciałabym być juz w bardziej zaawansowanej ciąży.Może jak będe regularnie czuła malucha to bede spokojniejsza...[/QUOTE] no dokładnie jak ja ja tez jak byłam pierwszy raz to nie widac nic było tylko tyci pęcherzyk z ciałkiem żółtym ale tak słąbo widać było ze hoho a 14 lutego piękne serducho widać było i fasolinkę ja paraduje z brzuchem spożywczym juz od dawna także mnie to jakoś nie jara Cytat:
łogromny bym powiedziałą no to malutko przytyłaś ja muszę nową wagę zakupić koniecznie też bym sobie poszła na basen właśnie.... ale sie boje zeby infekcji nie złapać po mam tendencje.... Cytat:
dzidek akrobata i jeszcze przystojny moze to facet będzie ?? Cytat:
Ba! Nawet komputera nima dopiero se kupic muszem u mnie mama sie dowie w sobote o dzidku.. bosze nie mam pojęcia co na obiad... TŻ zje bigos chyba bo mam w słoiku od teściowej a ja kalafiora z jajem sadzonym se zrobie chiba Wczoraj to wody miała dużo w sobie cghyba po spagetti ( ograniczam sól a w spagetti jednak była ) dlatega ta waga wczoraj była taka duuuża . dzisiaj ważę juz tyle co przedwczorraj a całą nos sikałam i sikąłam i w pracy wczoraj tez nic nie piłam a non stop siku robiłam uuufff... bo juz sie bałąm ze tak szybko tyję
|
|||||||
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w nocy jeszcze nie wstaję ale w dzień to co godzinę biegnę do łazienki.
|
|
|
|
|
#3119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Powiedz lepiej, że Ci się skończyły ja czekam na ten 12 tydzień jak na zbawienie
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Myślałam o takiej farbie bez amoniaku, chyba to nie jest szkodliwe? Tylko czy ja wytrzymam ten zapach? I czy mogłybyście mi jakąś polecić?

. I to nie jest tak,że tylko dzisiaj parcham, bo codziennie już od dłuższego czasu 
[/QUOTE]
Mama z pewnością cieszyłaby się z tak dużej już wnusi 
??