Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~ - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 18:10   #2431
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~

Jadwigę, która jest Igą też znam

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:27   #2432
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
A ja go wszędzie widuję. Jest w Czyżynach. Może w złym miejscu patrzyłaś?Bo te oleje są w dwóch zazwyczaj, ale ten brzozowy tylko w jednym - tam gdzie balsamy antycellulit.

Moja ciocia miała być Alicją, dziadek szedł i powtarzał ala ala ala ala ala ela ela, no i została Elżbietą.

Słyszałam. Żenada jak dla mnie takie wypieranie się imienia.
Znam też Jadwigę, która jest Jagodą, i drugą, która jest Igą.

anekania - tak czytam zdumiona, że się przedstawiasz, bo myślę sobie, że przecież Cię już znam. Teraz dopiero mnie olśniło, że z pw avonowych

Oglądnęłam wczoraj ostatni odcinek drugiej serii Zakazanego Imperium i nie mogę dojść do siebie. Niech mi ktoś pomoże Why?!!
Czemu wypieranie od razu? U mnie tylko babcia uskuteczniała tę Majkę, zresztą sama nie wiem czemu. Może temu, że jest Janina, ale jej w dowodzie zmienili na Joannę, ma siostrę Karolinę, która nazywaja Stefcią (!!!), a Jagoda-Jadwiga też się znajdzie... przy czym babci zmienili imię w wyniki błędu w urzędzie - upierali się, że Janina jest od Joannes, czyli Joanna i tak wpisali, Stefcia jest Karolina, bo na wsiach chrzestni lubili zmieniać imiona bez uzgodnienia imię już w trakcie ceremonii podając inne, a Jagoda-jadwiga nie wie wiem skąd się wzięło :P Może to kwestia jak z ową Majką.
Stary 2012-02-22, 18:41   #2433
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Moja mama jest w zamierzeniu Janiną, ale dziadek był nawalony, jak poszedł do urzędu i pomylił rubryczki, wpisując zamiast imienia dziecka imię matki, tak więc mama stała się Marią.
hehe a teściówka ma na drugi Ligia bo jej tata się pomylił miła być Lidia

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Czemu wypieranie od razu? U mnie tylko babcia uskuteczniała tę Majkę, zresztą sama nie wiem czemu. Może temu, że jest Janina, ale jej w dowodzie zmienili na Joannę, ma siostrę Karolinę, która nazywaja Stefcią (!!!), a Jagoda-Jadwiga też się znajdzie... przy czym babci zmienili imię w wyniki błędu w urzędzie - upierali się, że Janina jest od Joannes, czyli Joanna i tak wpisali, Stefcia jest Karolina, bo na wsiach chrzestni lubili zmieniać imiona bez uzgodnienia imię już w trakcie ceremonii podając inne, a Jagoda-jadwiga nie wie wiem skąd się wzięło :P Może to kwestia jak z ową Majką.
o matko, co za dziwni urzędnicy i chrzestni
a swoja droga mój dziadek od zawsze był Romek, a w dowodzie Jan. A ja na pogrzebie się zastanawiałam o jakiego Jana chodzi
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:43   #2434
Ineso
Matka Smoka

A to może ja mam złe doświadczenia Wszystkie osoby, które wymieniłam wstydziły się oryginalnego i nie przyznawały, co powodowało np. niemożność wysłania takiej osobie maila, bo ja w książkę firmową wpisuję imię, którego nie ma.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:58   #2435
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Mojej mamy znajomy dostał na chrzcie imię Maria - no bo był Jan Maria Rokita Dorósł i zmienił na Marian

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-22, 19:15   #2436
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
hehe a teściówka ma na drugi Ligia bo jej tata się pomylił miła być Lidia
Mojej koleżanki mama ma na imię Alidia, bo dziadek nawalony powiedział w urzędzie "a na imię, no, ta, no... a! Lidia!" i urzędniczka wpisała Alidia
Cytat:
a swoja droga mój dziadek od zawsze był Romek, a w dowodzie Jan. A ja na pogrzebie się zastanawiałam o jakiego Jana chodzi
Stary 2012-02-22, 19:16   #2437
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

A to mój dziadek był Tadek, a babcia do niego zawsze Kacper wołała i jego rodzina (bracia, siostry) też... drugi znowu dla odmiany jak poznał babcię to się przedstawił Tadeusz, a potem wyszło, że jest zwykły Józek tylko się nie chciał przyznać . Babcia z rozczarowania pierwszemu synowi Tadeusz dała, żeby mieć prawdziwego... Babcia natomiast jest Stefania, a mówimy na nią Stenia, a mama jest Aleksandrą bo urzędnicy stwierdzili, że nie ma takiego imienia jak Olga . Myslałam, że to tylko u mnie takie zamotki hehe
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:21   #2438
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Mojej koleżanki mama ma na imię Alidia, bo dziadek nawalony powiedział w urzędzie "a na imię, no, ta, no... a! Lidia!" i urzędniczka wpisała Alidia

Co by było gdyby jeszcze się jąkał!
Stary 2012-02-22, 19:39   #2439
jojla
Zakorzenienie

Anekania witaj

Jak dużo przypadków z tymi imionami Ja bardzo długo myślałam, że moja babcia ma na imię Inka, a ma Stanisława. Inka wzięło się od tego, że moja prababcia zdrabniała ją Stasinka a później z tego zrobiła się Inka

Mam babcię Janinę i rzeczywiście od Janiny zdrobnienie to Jasia, a co do imienia Jana dla dziewczynki to myślałam, że to czeskie imię, bo tak nazywa się jeden program, którego używam w pracy a twórca nadał mu nazwę od imienia swojej córki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:47   #2440
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
drugi znowu dla odmiany jak poznał babcię to się przedstawił Tadeusz, a potem wyszło, że jest zwykły Józek tylko się nie chciał przyznać . Babcia z rozczarowania pierwszemu synowi Tadeusz dała, żeby mieć prawdziwego...

Cytat:
Co by było gdyby jeszcze się jąkał!
A myślisz, że jak powstało imię Natalia?
no...ta...Lea!
Stary 2012-02-22, 19:49   #2441
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Była też książka L.M. Montgomery (tej od Ani z Zielonego...) - Jana ze Wzgórza Latarni
Stary 2012-02-22, 19:49   #2442
cholernarejestracja
Copyraptor

Lenka, ale czy ty nie chcesz schudnąć przypadkiem? To po co Ci odżywki białkowe?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:54   #2443
Ineso
Matka Smoka

Białko podkręca metabolizm.
Stary 2012-02-22, 20:01   #2444
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Białko podkręca metabolizm.
Ahm, no ok.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:06   #2445
Malla
Nie depcze krokusów

Takich zaparć jak po białku to nigdy nie miałam
Stary 2012-02-22, 20:07   #2446
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
To ja na ślubie kuzynki prawie z chóru kościelnego nie spadłam...Bo wszyscy znaliśmy jej narzeczonego jako Tomka a tu na ślubie jest 'czy ty Józefie'-tak się wychylałam za barierkę aby sprawdzić czy kuzynka przypadkiem nie podmieniła narzeczonego ze prawie tam spadłam tylko brat mnie przytrzymał
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:14   #2447
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
To ja na ślubie kuzynki prawie z chóru kościelnego nie spadłam...Bo wszyscy znaliśmy jej narzeczonego jako Tomka a tu na ślubie jest 'czy ty Józefie'-tak się wychylałam za barierkę aby sprawdzić czy kuzynka przypadkiem nie podmieniła narzeczonego ze prawie tam spadłam tylko brat mnie przytrzymał

Na mojego brata mówię czeskim odpowiednikiem imienia i dużo osób myśli, że on ma tak naprawdę.
Stary 2012-02-22, 20:22   #2448
gg22
Zakorzenienie

nadrabiam 1/2
na początek:

Hard- wszystkiego najlepszego!!!!!! radości z małych rzeczy, uśmiechu sama dla siebie i zaklinania dupiastego życia

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
GG, napisz jak tam po treningu
życie jest niesprawiedliwe!!!!! jest tak niesprawiedliwe!
dla niewtajemniczonych- miałam indywidualny trening z instruktorem po kręceniu nosem i przekładaniu godzin, dni itd padło na Piotrka() trochę z przypadku no ale niech będzie ,samiec to samiec
dzień wcześniej zaliczyłam fryzjera i poszłam. i co? no i co? i mój instruktor chory! wzięłam mnie laska po czym jednak stwierdziła, że jednak przejmie mnie samiec Sebastian. no to bomba! a samiec po prostu grrrrr rewelacja! profesjonalizm, sylwetka, rzeźba i te oczy i chociaż księżniczka jest, rycerz też, koń by się znalazł to tutaj bajka się kończy bo okazało się, że jednak musi mnie opuścić bo ma w grafiku wpisane swoje 2 osoby i musi się nimi zająć z + jedynie to że potem jeszcze jak biegałam na bieżni to do mnie przyszedł i tak słodko się uśmiechnął, że prawie wyrżnęłam

a wiesz co jest najlepsze? że to ten koleś, który pomagał nam ćwiczyć na ręce i poznał mnie pewnie bardzo nieprofesjonalnie musiałam wtedy cwiczyć

a tak już serio to jestem bardzo niezadowolona z tego treningu. Dziewczyna była bardzo miła, ale nie poszłam sobie tam pogadać o pierdołach tylko ustawić sobie trening, poznać maszyny i dowiedzieć się co robić i jak robić żeby były efekty. Coś tam mi pokazała, ale generalnie nic czego bym do tej pory nie wiedziała. A ten Sebastian zrobił ze mną świetny wywiad zdrowotny, powiedział mi o technice wzmacniania mięśni kręgosłupa i w zasadzie więcej nie zdążył, ale zapowiadało się, że mógłby być fajny trening. niestety

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny za namową dwóch z Was dołacze do Waszego watku, jestem z Krakowa kompletnie nie wiem jak to u Was wyglada bo widziałam ze jesteście bardzo zżyte ze soba , ale może dam radę Słyszałam o jakimś zestawie pytań startowych - to czekam

Pozdrawiam
noooooo i dobrze zrobiłaś! witam, witam
skoro masz wśród nas kumpelę (mów która to) to tym bardziej nie powinnaś się obawiać wkręcenia się w wątek. Zobaczysz po dwóch wspólnych zamówieniach i spotkaniach będziesz nasza

Granatowa
dawaj swój zestaw pytań!

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
nie wiem jak sie cytuje kilka z Was tak jak Wy to robicie to odpowiem hurtem

Jestem z Krakowa, mieszkam tu , studiuje na UP robię magisterkę z pedagogiki społeczno opiekuńczej , do tego pracuje w Avonie jako liderka i od soboty zaczynam prace weekendową w ciucholandzie
Także jak byście chciały to od razu mogę zaproponować i tańsze kosmetyki i ciuchy ale tylko w sobotę ciuchy, w piatek idę na 2próbne godziny ale mam nadzieję , że dobrze mi pójdzie

Co do wydawania pieniędzy to zawsze wydaje ponad stan, niestety każda promocja jest dla mnie kusząca i jestem mistrzynią wyprzedaży buszującą po galeriach.

Co do spotkań to bardzo chętnie, podobno jest fajnie, mam tu koleżankę która jest z Wami od dawna i mówiła , żebym się odezwała bo warto
nadajesz się

to ja już wiem która to koleżanka zresztą obstawiałam już na samym początku

zrobimy Ci nalot na ten szmateks koło hali targowej, mówisz? ten na rogu co są wieczne kolejki? milion razy w tygodniu tamtędy przechodzę a nigdy jakoś nie mam weny/czasu/kasy/polotu żeby tam wejść

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Moja szafa już jest totalnie zapchana, ale ciągle mi mało Muszę kupić worki wiszące próżniowe na kurtki i jak się ta zima skończy to je zapakuję, odessę powietrze i będę mieć furę miejsca

Tia... Płaszczyk na wiosnę też by mi się przydał, chyba odwiedzę moją znajomą krawcową
widziałam te worki u OMD w zamówieniu i ni cholery nie mogłam dojść co to, ale to jest super bajer i ja też chcę! ciekawe tylko czym odessę sobie to powietrze jak mi ciul odkurzacza nie sprzedał

Cytat:
Szare cienie nie są ekstrawaganckie Są SZARE!
nie da się ukryć

Cytat:
W sumie tak sobie kminię, że mam dziś imieniny GG, Ty też masz dzisiaj?
ja jestem truskawkowa czyli 10 czerwiec

najlepszego z okazji imienin

Cytat:
Imieniny obchodzą: Chociebąd, Jakub, Konkordia, Maksymian, Małgorzata, Marold, Marwald, Nikifor, Papiasz, Paschazy, Wiktor i Wrocisław.
Nie zapominajmy o pogrubionych solenizantach
omg! co za dramat!
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:32   #2449
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kupuję 5 dużych worków z wieszakami na płaszcze i kurki + ze 3-4 mniejsze na swetry Będziemy robić z mamą porządki i miejsca w szafach Coby było go więcej na nowe ciuchy
jak to kupujesz? ja też chcę!

Cytat:
To mój tata tak dał na drugie Szczepan mojemu bratu
dobrze, że nie Tobie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
W sumie mój brat też ma przypadkowe imię-stał pod szpitalem bo z radości i tych % nie chcieli go wpuścić Moja mama krzyczała do niego przez okno 'każde imię, wszystko byle nie X!'. Tata zapamiętał to X i tak dał bratu na imię
chyba bym go pogoniła

Cytat:

co za historie z tymi imionami!
ale chyba można zmienić nie? no bo tak jak np. w sytuacji brata OMD czy jakiejś idiotycznej Alidii (sorrki Mall, to nie personalnie) gdy urzędnik popełni błąd to chyba nie powinno być trudności ze zmianą?

tak kombinuję i chyba u mnie w rodzinie są "normalni" jeśli chodzi o imiona
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:37   #2450
Ineso
Matka Smoka

Wiosna idzie, zróbcie porządki w klubie z wątkami i otwórzcie nowe - co to za posucha?
Cały wieczór patrzę na allegro co by tu kupić i nic nie znalazłam. W akcie desperacji prawie wpisałam się na sigmowym na ruuurzowe emu, tylko dlatego, że kosztują 16zł
Stary 2012-02-22, 20:48   #2451
Malla
Nie depcze krokusów

Dziewczyny narzekające na nudziakowe lakiery, co powiecie na tego Inglota?
http://www.klublakierowy.blogspot.co...ot-nr-715.html
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
potem jeszcze jak biegałam na bieżni to do mnie przyszedł i tak słodko się uśmiechnął, że prawie wyrżnęłam
Ach, Niunia, jaka Ty jesteś delikatna i romantyczna
Stary 2012-02-22, 20:49   #2452
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Wiosna idzie, zróbcie porządki w klubie z wątkami i otwórzcie nowe - co to za posucha?
Cały wieczór patrzę na allegro co by tu kupić i nic nie znalazłam. W akcie desperacji prawie wpisałam się na sigmowym na ruuurzowe emu, tylko dlatego, że kosztują 16zł
prawda!

ja muszę poprzeglądać, jak Allegro z trampkami stoi - widziałam dziś w Auchanie za 33zł różne kolory i przed, i za kostkę, wyglądały całkiem porządnie ale nie wiedziałam czy brać czy nie. pewnie jutro pojadę i kupię były na pewno czarne, turkusowe, fioletowe, chyba jakieś beżowe i różowe albo czerwonawe, nie pamiętam.

ps. wymiękam jak czytam o tych Waszych treningach

aha, a co do imion to moja chrzestna ma pierwsze imię Barbara, a wszyscy mówią na nią jej drugim - Iwona (to, że ma jakieś inne imię dowiedziałam się stosunkowo niedawno...), a najlepiej że imieniny obchodzi jednak Barbary

była też jakaś ciotka z rodziny babci, wszyscy wołali na nią Kryśka, zmarła ze 2 lata temu, a na grobie jest zupełnie inne imię

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-02-22 o 20:51
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:55   #2453
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja muszę poprzeglądać, jak Allegro z trampkami stoi - widziałam dziś w Auchanie za 33zł różne kolory i przed, i za kostkę, wyglądały całkiem porządnie ale nie wiedziałam czy brać czy nie. pewnie jutro pojadę i kupię były na pewno czarne, turkusowe, fioletowe, chyba jakieś beżowe i różowe albo czerwonawe, nie pamiętam.
O! Świetna informacja. Ale takie "konwersowe" w stylu? Czy takie emo-dziecko??
Nie wyobrazam sobie wiosny i lata bez trampoli do kostki, a jedne rozleciane zostawiłam na pamiątkę w hotelu we wrześniu, a drugie teraz.

Cytat:
widziałam te worki u OMD w zamówieniu i ni cholery nie mogłam dojść co to, ale to jest super bajer i ja też chcę! ciekawe tylko czym odessę sobie to powietrze jak mi ciul odkurzacza nie sprzedał
Stary 2012-02-22, 20:56   #2454
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

GG, bo ja tylko do domu potrzebuję, nie mam ochoty na duże zamówienia Potem to taszczyć do Krakowa...

Jeszcze stoję przed dylematem kupna aparatu fotograficznego i wkręciłam sobie taki z wymienną optyką (nie lustrzanka) za 2 500zł

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-22, 20:57   #2455
kasiencja
Pani Buka

Nojko - najzwyklejsze w świecie. żadnych brokatów, wzorków, czaszek, biały czubek moje poprzednie fioletowe trampki już się nieco rozwalają, czarne we wzorki też, a w serduszka się sprały, trzeba chyba kupić nowe

marzy mi się taka trawkowa zieleń miałam kiedyś takie, ale teraz pewnie nigdzie nie znajdę...

Trust, już podjęłaś decyzję czy potrzebujesz jeszcze porady? mam pod ręką kogoś kto Ci może też pomóc jakby co

Stary 2012-02-22, 20:58   #2456
Ineso
Matka Smoka

Lakier Inglota nie podoba mi się. Jakiś taki sztuczny ten kolor. Jak woskowa figura.

Temat trampek przypomniał mi, że muszę kupić na allegro czeszki, bo właśnie swoje podarowałam rodzicielce.

edit: jak widać różowy mnie dziś prześladuje http://allegro.pl/jarmilki-tenisowki...081755418.html

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2012-02-22 o 21:01
Stary 2012-02-22, 21:00   #2457
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Nojko - najzwyklejsze w świecie. żadnych brokatów, wzorków, czaszek, biały czubek moje poprzednie fioletowe trampki już się nieco rozwalają, czarne we wzorki też, a w serduszka się sprały, trzeba chyba kupić nowe
Super! Dzięki za cynk
Stary 2012-02-22, 21:05   #2458
kasiencja
Pani Buka

Ineso -
http://allegro.pl/jarmilki-tenisowki...093361289.html znalazłam u tego sprzedawcy TEN kolor
ale w sumie to nigdy nie miałam czeszek, dobrze się w tym chodzi? tak czy siak muszę sobie sprawić jakieś buty typu baleriny, ale zawsze mam problem z doborem rozmiaru, bo jestem między 38 a 39...

Stary 2012-02-22, 21:08   #2459
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Lakier Inglota nie podoba mi się. Jakiś taki sztuczny ten kolor. Jak woskowa figura.
Bo ten akurat półmatowy, ale są odpowiedniki błyszczące
Cytat:
edit: jak widać różowy mnie dziś prześladuje http://allegro.pl/jarmilki-tenisowki...081755418.html
Zamawiamy?
Stary 2012-02-22, 21:09   #2460
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
nadrabiam 1/2
na początek:

nadajesz się

to ja już wiem która to koleżanka zresztą obstawiałam już na samym początku

zrobimy Ci nalot na ten szmateks koło hali targowej, mówisz? ten na rogu co są wieczne kolejki? milion razy w tygodniu tamtędy przechodzę a nigdy jakoś nie mam weny/czasu/kasy/polotu żeby tam wejś

!

Nie ten na rogu, hala targowa tak musiałam powiedzieć , żeby mniej więcej miejsce nakreślić Jak dostanę ta robotę to w każdą sobotę możecie wpadać Tylko wszytsko okaże sie w piatek , jak pójde na dwie próbne godziny
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości