|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Gang Iren
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
A Jolka ja bardzo lubilam sluchac tego: http://www.bbc.co.uk/polish/specials...nglish_2000_1/ Mysle,ze fajnie sie slucha,na poczatek wydaje mi sie ok.
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
no jeszcze troszkę...
dokłądnie ![]() ![]() Mój synek szaleje... aja padam i zasypiam... więc dobranoc....
#4683 |
Zakorzenienie
|
konia, już rano powitasz Kaję
![]() Oby wszystko poszło bezproblemowo. I czekamy na relacje ![]()
#4685 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie, chyba nie pomyślałyście ,ze taka gaduła jak ja już tu nie wleci.
Mam koleżankę na pokoju, fajnie, bo ja jednak zwierzę stadne jestem, pierniczyłyśmy poł dnia o dupie maryny ![]() Teraz Was nadrobiłam, pewnie pamiętam niewiele.... więc tak po cwaniakowemu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ivonka pięknie u Was, cieszą takie relacje, oby się nam wszystkim tak udało potem pisać ![]() Emigra niezły Dzieciaczek z tego chłopca, konsekwencja i wyznaczanie granic to podstawa, z tym że do tego trzeba mieć mnóstwo siły, ja obserwuję ( u siebie też czasem) że jak już czlowiek nie wyrabia z takim brzdącem to czasem ciężko się trzymać zasad, ważne żeby się szybko poprawić, bo jak wlezie na glowę to może już nie zejść i jest kłopot. Nie wiem czy nie jest często tak,że jak kobieta na nie ma pomocy do dziecka ( mąż, babcia itd) to po prostu nie daję rady i woli machnąć ręką.Jak może z kimś dzielić się opieką jest łatwiej, bo może sobie wziąć "godzinę " urlopu od dzieciaczka i nabrać sił na walkę z buntem itd. Obyśmy wszystkie miały dużo dużo siły. Tak np. widzę takie głupie zakupy w spożywczym, idzie mama sama z dzieckiem, a ono wywija, jęczy skacze, dla swietego spokoju jest lizak za 1 zł, kobita robi zakupy spokojnie, ale "lizakowy" nie będzie wiedział w sklepie z zabawkami ,że jak tam zawalczy o coś za 100 zł to się może rozczarować i potem mamy sceny z podłogi.... Ale nasze forumowe dzieci będą grzeczne, jak Kaja będzie jak Nina to będę przeszczęśliwa.Nie dała nam jeszcze w kość i mam nadzieję,że to tak zostanie.Choć nie ukrywam,że bywały chwilę trudne, dzięki Bogu mało ich bylo i czasem machałam łapą na coś tam.Dodam,że dużo też zależy od dziecka, bo jedno wykorzysta to doszczętnie , a inne może aż tego tak nie wykorzystać, no ale któż to wie jaki gagatek siedzi w dzieciaczku , wiec warto jednak trzymać się zasad jak są siły. Jeśli chodzi o opiekę po sn czy cc to można mieć 14 dni, niezależnie czy to sn czy cc.Wszystko zależy od lekarza, co tam wpisze, tu wypisują bez problemu ponoć, ale w razie co mój gin kazał przyjść do siebie po ten papier. WSZYSTKIM E SIOSTRĄ DZIĘKUJĘ ZA CIEPŁE SŁOWA I KCIUKI, TO BARDZO BARDZO MIŁE, MAM NADZIEJĘ ŻE BĘDĘ MOGŁA JUTRO PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI SAMYMI RADOSNYMI WIEŚCIAMI.JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. chyba mi tu pseudo nadadzą, KOBITA BAKTERIA ![]() to do upisania ![]() dam znać na komórkę po Dziewczyną, a jak będę mogła się podnieść to zdam relację ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-22 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Karo i karolca fajne brzucholki
![]() Mala! fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie i ze masz juz pozwolenie na rodzenie, to teraz juz bezstresowo czekaj na ten dzien ![]() Ivonka ale wzruszajaca relacja ![]() ![]() Koniakonia trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo szybko i pomyslnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszcze braku rozstepow ![]() Cytat:
![]() Ja tez juz chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawiozlam juz meza na pociag do pracy, bo dzisiaj potrzebuje autka na wizyte do gina, a tesciowa leci do Polski i jej auto bedzie stalo w Dortmund ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zadomowienie
|
koniakonia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już niedługo ![]() ![]() u mnie wieje i pochmurno i bleee a wyjśc z domu musze i do sklepu iśc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Hej,
dzisiaj bym sobie pospała ale chłopaki mnie wywalili mnie z łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
aaaaa zaraz Konia jedzie na sale
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Konia jestem tak podekscytowana Twoim porodem że w nocy nie mogłam spać i obudziłam się o 5.30 i zasnąć nie mogę. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
do porodu to ja chyba z 5 kocyków jeszcze zrobię ![]() ![]() ![]() a co tam odpręża mnie to ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Gang Iren
|
Konia trzymaj sie!!!
![]() ![]() ![]() Co w nocy sie przebudzilam,to tylko mysl o jednym,ze juz dzisiaj Konia bedzie miec malutka ze soba ![]()
#4694 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w domu nie mam żadnych blokad na kontakty, ochraniaczy na narożniki nic w ogóle. Cytat:
![]() Cytat:
Ja tego typu rzeczy to tylko robione w domu ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konia ![]()
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
Konia juz moze po, w kazdym razie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
za dzisiejsze wizyty kciuki!! ja w nocy srednio spalam, goraco mi bylo , kaloryfery tylko 6h/dobe lacznie wlaczone a dla mnie za goraco. i nie moge sobie teraz drzemki zrobic bo health advisor przychodzi o 10, a pozniej jedziemy z Tz na zwiedzanie porodowki. Milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zadomowienie
|
aj a ja wreszcie znalazłam jakąś konkretną stronkę na temat pieluch
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Rozeznanie
|
Konia jesteśmy myślami z Tobą !!!
![]() ![]() Ja też od rana jestem na nogach, bo zadzwonił mi telefon, odbieram a tu słyszę dzieciaczki w tle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi,widzę,że Twój TŻ też kibic ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- od rana myślę o koniakonia, nawet w nocy wstając na siku myślałam że to już zaraz, niedługo będzie miała swoje maleństwo...! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wycisnelam 37 cm obwod ![]() ![]() KOnia kciuki i szybkiego dojscia do siebie po cesarce ![]() Ja dzis ide do fryzjera zeby cos dla siebie zrobic a potem moze na jakies zakupki jak brzuszek bedzie wspolpracowal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Oby bylo wszystko dobrze i zebys mogla byc w domku ![]() Dobrze,ze masz wsparcie w mezu.
![]() |
#4702 |
Wtajemniczenie
|
Konia trzymam kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
To potem zrób w miarę szybko USG bioderek
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- oglądam Dzień dobry TVN i występują takie mamuśki że ja nie mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
Mogą mnie zostawić z podejrzeniem uciekania wód płodowych i pewnie skończę jak moja siostra wywoływaniem porodu :/ No ale to dla dobra dziecka, więc ta myśl mnie podtrzymuje na duchu. Zresztą ciągle obserwuje te moje upławy bo są takie dziwne, wodniste i lekarz też się tym zmartwił trochę. Zaraz sobie torbę przepakuję, podzielę na dwie żebym w razie coś w sobotę miała ze sobą jakieś rzeczy do szpitala dla siebie. W drugą włożę rzeczy dziecka żeby potem nie było nerwowej bieganiny w ich poszukiwaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Ivonka jak czytałam Twój opis porodu to aż się wzruszyłam.
![]() I jeszcze bardziej zapragnęłam mieć już maluszka przy sobie ![]() Konia ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Dziś mam wizytę więc proszę o ![]() Wiecie to jest niemożliwe moje mięśnie w lewej łydce od 2 dni są tak napięte że masakra ![]() Co do wczorajszej wizyty to synek koleżanki jest prześliczny i nie umiem się doczekać już Mojego maluszka. Opowiadała że miała bolesny poród ale jak tylko wzięła syna w ramiona to zapomniała o wcześniejszym bólu ![]() ![]() Mówiła też że po porodzie kto do niej przychodził to "dobre rady" itp. po 3 osobie wkurzyła się i powiedziała że mogą się obrazić na nią ale ona nie chce tego słuchać itp. Ja chyba bym nawet 1 osoby nie zdzierżyła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja niewyspana ![]() ![]() ![]() Już wiem, że te globulki to dla mnie masakra! Wszystko ze mnie wyleciało ![]() ![]() To było nażalenie się ![]() Emigra kciuki za wizytę ![]() MoniaHan udanego zwiedzania porodówki ![]() Chiqua mam nadzieję, że się pochwalisz swoimi dziełami ![]() W Wawie paskudna pogoda, leje deszcz i wieje silny wiatr... Co tu na obiad zrobić bez wychodzenia z domu? Z góry mówię, że naleśników nie potrafię (i proszę się nie śmiać ![]() ![]()
#4709 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Zaraz Was nadrobie, ale najpierw wiesci od koni. Miala o 8 isc na blok oper. ale cos wyskoczylo, ze musieli zrobic inna cesarke na cito ale o 8:20 pisala mi ze juz jedzie na blok oper. I macie pozdrowienia! ![]() Pewnie juz po jest, ciekawa jestem jak tam... ![]()
#4710 |
Zakorzenienie
|
![]() ahhh, te ciocie dobra rada... ja dlatego sie ciesze, ze mieszkam z daleka od wszystkich rodzin... a jak ktos cos przez telefon gada, to i tak puszczam mimo uszu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.