Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 22:30   #4681
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Jolka radzilabym sie uczyc - tzn sluchac angielskiego (prawdziwego, a nie angielskiego mowionego przez Polaka) przede wszystkim , no chyba ze jest szansa aby rozmawiac.
przyjezdzajac do UK 3,5 roku temu wydawalo mi sie ze znam angielski bardzo dobrze (uczylam sie wiele lat, udzielalam korepetycji z angielskiego gimnazjalistom itd),w praktyce moja znajomosc okazala sie komunikatywna tylko, a to jak dla mnie bylo za malo, wiec zaczelam sie tutaj jak najwiecej doksztalcac, prace mialam na poczatku taka ze srednio moglam uzywac jezyka, wiec zaczelam sluchac radia, ogladac tv, rozmawiac z Anglikami kiedy tylko mialam okazje. tv bardzo mi pomogla sie osluchac i to polecam na poczatku przede wszystkim.ogladajac niektore programy denerwowalam sie ze nie wszystko rozumiem, po jakims czasie nie bylo juz problemu.
no a pozniej juz praca gdzie angielski non stop i oczywiscie to niezastapione zrodlo polepszania jezyka, ale nie zawsze ma sie taka prace (zwlaszcza na poczatku pobytu tutaj) ze mozna ten angielski uzywac non stop.

Dobrej Nocki Wam zycze
Dobrze mowisz.Ja tylko kilka miesiecy mialam prace w ktorej byla okazja do nauki jezyka,bo wiekszosc pracownikow to byli Anglicy i ten jezyk byl wymagany.No a potem niestety motywacja do nauki spadla,bo zaczelam pracowac w innej firmie z Polakami i jezyka nie uzywalam na codzien.

A Jolka ja bardzo lubilam sluchac tego:

http://www.bbc.co.uk/polish/specials...nglish_2000_1/

Mysle,ze fajnie sie slucha,na poczatek wydaje mi sie ok.
Stary 2012-02-22, 22:33   #4682
Mała!
Zakorzenienie

no jeszcze troszkę...

dokłądnie konia za Ciebie i malutką...

Mój synek szaleje... aja padam i zasypiam... więc dobranoc....

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:04   #4683
karolca
Zakorzenienie

konia, już rano powitasz Kaję
Oby wszystko poszło bezproblemowo. I czekamy na relacje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:24   #4684
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

MoniaHan gosia dzięki za rady odnośnie angielskiego

konia

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:37   #4685
koniakonia
Zakorzenienie

Witam ponownie, chyba nie pomyślałyście ,ze taka gaduła jak ja już tu nie wleci.

Mam koleżankę na pokoju, fajnie, bo ja jednak zwierzę stadne jestem, pierniczyłyśmy poł dnia o dupie maryny ( przepraszam z góry wszystkie maryny),żeby tak się wyluzować, bo koleżanka idzie na stół po mnie.

Teraz Was nadrobiłam, pewnie pamiętam niewiele....

więc tak po cwaniakowemu:brzyda l: za wszystkie wizyty trzymam kciuki, wszystkich udanych gratuluję, wszystkim potrzebującym życzę zdrówka Mam nadzieję,że mi wybaczycie to pójście na łatwiznę, ale juz jestem zmynok i mam obawy czy mnie jutro nie znajdą z ryjkiem w klawiszach .

Ivonka pięknie u Was, cieszą takie relacje, oby się nam wszystkim tak udało potem pisać

Emigra niezły Dzieciaczek z tego chłopca, konsekwencja i wyznaczanie granic to podstawa, z tym że do tego trzeba mieć mnóstwo siły, ja obserwuję ( u siebie też czasem) że jak już czlowiek nie wyrabia z takim brzdącem to czasem ciężko się trzymać zasad, ważne żeby się szybko poprawić, bo jak wlezie na glowę to może już nie zejść i jest kłopot.
Nie wiem czy nie jest często tak,że jak kobieta na nie ma pomocy do dziecka ( mąż, babcia itd) to po prostu nie daję rady i woli machnąć ręką.Jak może z kimś dzielić się opieką jest łatwiej, bo może sobie wziąć "godzinę " urlopu od dzieciaczka i nabrać sił na walkę z buntem itd.
Obyśmy wszystkie miały dużo dużo siły.

Tak np. widzę takie głupie zakupy w spożywczym, idzie mama sama z dzieckiem, a ono wywija, jęczy skacze, dla swietego spokoju jest lizak za 1 zł, kobita robi zakupy spokojnie, ale "lizakowy" nie będzie wiedział w sklepie z zabawkami ,że jak tam zawalczy o coś za 100 zł to się może rozczarować i potem mamy sceny z podłogi....
Ale nasze forumowe dzieci będą grzeczne, jak Kaja będzie jak Nina to będę przeszczęśliwa.Nie dała nam jeszcze w kość i mam nadzieję,że to tak zostanie.Choć nie ukrywam,że bywały chwilę trudne, dzięki Bogu mało ich bylo i czasem machałam łapą na coś tam.Dodam,że dużo też zależy od dziecka, bo jedno wykorzysta to doszczętnie , a inne może aż tego tak nie wykorzystać, no ale któż to wie jaki gagatek siedzi w dzieciaczku , wiec warto jednak trzymać się zasad jak są siły.

Jeśli chodzi o opiekę po sn czy cc to można mieć 14 dni, niezależnie czy to sn czy cc.Wszystko zależy od lekarza, co tam wpisze, tu wypisują bez problemu ponoć, ale w razie co mój gin kazał przyjść do siebie po ten papier.

WSZYSTKIM E SIOSTRĄ DZIĘKUJĘ ZA CIEPŁE SŁOWA I KCIUKI, TO BARDZO BARDZO MIŁE, MAM NADZIEJĘ ŻE BĘDĘ MOGŁA JUTRO PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI SAMYMI RADOSNYMI WIEŚCIAMI.JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA.: roza::r oza::ro za::roz a::roza :

ps. chyba mi tu pseudo nadadzą, KOBITA BAKTERIA poszłam na noworodki powiedzieć co i jak a tam już wszyscy wszystko wiedzieli, bo ja już komuś nadałam o sprawie wcześniej (chyba salowej ) i poczta pantoflowa była szybsza niż ja sama.....

to do upisania

dam znać na komórkę po Dziewczyną, a jak będę mogła się podnieść to zdam relację buziaki papapap

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-22 o 23:42
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:40   #4686
rybka13
Zakorzenienie

Karo i karolca fajne brzucholki

Mala! fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie i ze masz juz pozwolenie na rodzenie, to teraz juz bezstresowo czekaj na ten dzien

Ivonka ale wzruszajaca relacja Fajnie, ze juz mozecie sie soba cieszyc we trojke, wrzuc jakies nowe fotki jak znajdziesz czas

Koniakonia trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo szybko i pomyslnie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 05:32   #4687
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Emigra wiesz ona jest wielką damą z Hrubieszowa ( boże raptem 20tys mieszkańców a się panoszy i przemądrza jak by to nie wiadomo gdzie było) małe przy Ukraińskie miasteczko gdzie przy każdym supermarkecie jest tłum ukraińców a ona tak naprawdę ze wsi zaraz przy tym mieście.

Ja to już całkiem z zadupia bo mam już do tej mieściny 15km Wieśniak ze mnie, że ho ho

Szczerze mówiąc to nigdy nie można się było z nią dogadać choć nie ukrywam, że ja zawsze jak poznaję kogoś to wolę zagadać i się przekonać kim ta osoba jest. Ona sobie wybiera kogo lubi i z tymi osobami tylko rozmawia.

Jak mój mąż mieszkał w Wawie i przez pierwszy miesiąc z nimi mieszkał to usłyszał jak rozmawia ze swoją mamą i mojego męża darmozjadem nazywa. Nie mógł znaleźć pokoju to go wygnała do mysiej dziury spać taką mu '' luksusową'' miejscówę znaleźli. Przecież jej mąż to rodzony brat TŻ... W ogóle szkoda słów hehe
wow ..... to wspolczuje ...
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Brzuch miesiąc temu i dzisiaj

Załącznik 4517744 -> miesiąc temu

Załącznik 4517745 Załącznik 4517746 -> dzisiaj
Niewiele wiekszy i nadal wysoko chyba
zazdroszcze braku rozstepow
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Jesteśmy z Ewą od poniedziałku wieczorem w domku. I nadal jest fajnie Powiem wam że moment kiedy stanęłam w domu z małą w naszej sypialni- po prostu ocean łez.
Jeszcze ten dzień był taki emocjonalny, to jeszcze to wrażenie że ostatni raz stałam tam jeszcze z brzuszkiem a teraz przynoszę tam własne dziecko... aż teraz mi trudno to opisać...
Zaraz potem mąż wręczył mi wielki bukiet i podziękował... tutaj już szlochałam Ale nie mogłam się opanować.

Malutka nakarmiona no to może skrobnę Wam RELACJE Z PORODU:
Jak już wam wcześniej sygnalizowałam cały mój organizm mówił mi że poród blisko... miał racje.
W nocy obudziłam się ok 1 bo poczułam że coś mi tam spływa, miałam taki bardzo wodnisty śluz podbarwiony krwią (rano miałam badaną szyjkę i podejżewałam że to może być to, z drugiej strony wyglądało to troche jak wody). Obudziłam męża i postanowiłam że położe się jeszcze na chwile. Miałam skurcze-więc zaczęłam je mierzyć i były średnio co 8 minut, czasami przerywane słabszymi i krótszymi. Postanowiliśmy że jednak pojedziemy do szpitala.
Zanim wyprostowałam włosy zebraliśmy się to była już godzina 2. Na IP położna mnie zbadała, zrobiła KTG i powiedziała że sama nie wie... bo rozwarcie jest na 2 palce co mnie kwalifikuje do przyjęcia, ale że skurcze nie są jakieś giga i że sama nie wie- a nie chce żebym siedziała 2 dni w szpitalu. Ale po konsultacji z lekarzem zapadła decyzja... na porodówkę!
Rozgościliśmy się na sali którą nawet pokazywałam wam kiedyś na forum. Rozłożyli mi bardziej łóżko żebym mogła jeszcze trochę poodpoczywać między skurczami, w międzyczasie zrobili USG - bo cały czas ważyła się decyzja czy próbujemy SN czy od razu CC-bo jestem niska, miednica zawężona itp. No ale przystali na próbe porodu SN.
Skurcze robiły się coraz bardziej i bardziej bolesne, musiałam już przy nich głęboko oddychać. Badania rozwarcia szyjki podczas skurczy... Wow-to było hardcorowe doznanie. Lekarzowi prowadzącemu poród zaczął się podobać postęp akcji i kazał mi zwiększyć aktywność, wejść do wanny itp. Za jakiś czas przebili mi pęcherz płodowy i jak już wody odpłynęły to zaczęła się prawdziwa walka z bólem. Nie krzyczałam (jeszcze) ale muszę przyznać że ten ból mnie paraliżował, odcinał od świadomości zupełnie. Oddychałam i to było jedyne wyjście z tej sytuacji. Mąż cały czas był przy mnie, czasami widziałam że jest przerażony tym że mnie tak boli a on nie może nic na to poradzić, ale był bardzo dzielny. Kiedy poczułam że skurcze zamieniają się w parte lekarz zaproponował kroplówkę z oksytocyną, ja oczywiście nie zgodziłam się-mówiłam że boje się że nie wytrzymam bólu (wtedy przy najwyższym momencie skurczu już krzyczałam a położna ściemniała że wcale nie będzie dużo bardziej boleć..taaa) no ale podpięli mnie do KTG i niestety zorientowali się że małej spada tętno i tutaj już potoczyło się ekspresowo, bardzo szybka decyzja o cesarce, podpisanie zgody -widzę że mąż ma łzy w oczach ale sama byłam tak zamroczona bólem że było mi wszystko jedno. Szybko na blok operacyjny, anestezjolog po drodze wypytał mnie o potrzebne mu informacje. Maska na buzi... i sala pooperacyjna. W tym czasie mąż byl przygotowany z rozpinaną koszulą na kangurowanie malutkiej.
Ja dostałam dzidzie po godzinie od CC i już jej nie oddałam położne tylko mi ją przewijały, mała Ewa od razu zaprzyjaźniła się z cycuszkami i do dzisiaj już pałaszuje moje mleczko-jeżeli to twardnienie i pobolewanie piersi było nawałem-to nie było źle. Wczoraj kąpaliśmy malutką pierwszy raz, poszło świetnie i bez płaczu...uffff

Kochane widzę że u was atmosfera pełna napięcia i oczekiwania na kolejne porody.
Nie wiem kiedy i jak was nadrobię bo mimo wszystko dzidziuś+dom bardzo absorbuje. Dzisiaj mogliśmy z mężem przytulić się mocno się bez brzuszka pomiędzy nami, fajne uczucie po tylu miesiącach z Ewą w środku. Teraz trzeba będzie korzystać z momentów we dwoje kiedy będzie spała.

Pozdrawiam was serdecznie i postaram się mimo wszystko podczytywać i pisać
Dobrej nocki!

p.s. Ewa dziękuje za komplementy przyznaje że jestem w niej zakochana a Mąż biega do jej łóżeczka popatrzeć jak słodko śpi. Szaleństwo mówię wam
Piekny opis kochana
Ja tez juz chce
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ehhh... szkoda, ze tak wyszlo...

a masz w poblizu jakis Geburtshaus? Bo oni zazwyczaj maja dosc poloznych, zeby ktos mogl sie wami "zaopiekowac" po porodzie
Niby mam, ale mam tez dwa kontakty do poloznych awaryjne i jak cos to moge po porodzie z kliniki wziac.... wiec az tak zle nie bedzie. Ale zla jestem na ta babke
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
hej piękne... alllllleeee naskrobałyście Wow

Najpierw napiszę jak u mnie po wizycie a potem Was nadrobię ...

**Więc wszystko jest OK. Łożysko II st. i ok, główka b. nisko, Szyjki mi w ogóle nie sprawdzał...powiedział, że na tym etapie mogę już bezpiecznie rodzić i jak ma się zacząć to się i tak zacznie...i nie będzie mi badał aby jej nie pobudzać dodatkowo! więc nie mam pojęcia co się z nią dzieje
Maluszek po wymiarach wyszedł wiekowo na 38t.!!! a ja jutro zaczynam 37!!! hihi Waży 2850...+/_ 417gr. ( myślałam, że więcej ) ...
Termin jeszcze poszedł w dół...śmieszne to bo na początku był 21 maca ... potem stanęłam na 18 marca a dziś mi powiedział, że wychodzi 11 marca...czyli tak jak wg. miesiączki... a potem jeszcze dodał żebym wzięła pod uwagę nawet ok 6 marca bo program mu tak wylicza!!! 6-ty marca!???? dla mnie ok. ale to na pewno nie jest prawidłowy termin
No i powiedział, że "raczej " nie przenoszę...mogę powoli zacząć zmniejszać dawkę leków...(ja podsunęłam ten pomysł) lekarz powiedział, że łożysko ma lepszy przepływ i dotlenienie dzięki fenoterolowi i żebym brała... ale ja już mam dość! i dawka idzie w dół!
za tydzień mam KTG i zobaczymy wtedy co dalej...

**Byłam na małych zakupach... a suma wydana b... duża
kupiłam Octenisept (drogi jak diabli) majtki do szpitala, stanik do karmienia (średni jakiś ale może być)... krem do twarzy, pod oczy, żel do mycia buzi, oliwkę na rozstępy..., no i naszykowałam sobie miniaturki do szpitala: w małych buteleczkach mam żel pod prysznic, płyn do pł. ust, oliwkę, żel do hig. int., i tyle...

** byliśmy na chwilkę u szwagra bo ma urodzinki i najadłam się pizzy i tortu i jestem szczęśliwa

jestem padnięta brzuszek chyba też bo mam mocne twardnienia...

no i przytyłam 2,3 kg przez 1m-c

idę Was poczytać...
Swietne wiesci

Ja zawiozlam juz meza na pociag do pracy, bo dzisiaj potrzebuje autka na wizyte do gina, a tesciowa leci do Polski i jej auto bedzie stalo w Dortmund Teraz Was nadrobilam i ide dopijac herbatke
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 06:29   #4688
cziqua
Zadomowienie

koniakonia

już niedługo powodzenia

u mnie wieje i pochmurno i bleee a wyjśc z domu musze i do sklepu iśc i muszę kupic wełnę bo tż sobie zażyczył kocyk dla syna w barwach Górnika Zabrze i obiecałam że jak skończę ten kremowo pistacjowy to zrobię mu ten biało niebiesko czerwony miłego dnia

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 06:40   #4689
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

dzisiaj bym sobie pospała ale chłopaki mnie wywalili mnie z łóżka a tak mi się chciało spać. No nic jutro sobie może pośpię bo Antek nie idzie do przedszkola bo jedziemy z wynikami wymazu z gardła i z nosa zobaczę co mi powie pani doktor ale jestem ciekawa

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 06:43   #4690
emigra
Zakorzenienie

aaaaa zaraz Konia jedzie na sale trzymamy kciukasy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 06:53   #4691
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
koniakonia

już niedługo powodzenia

u mnie wieje i pochmurno i bleee a wyjśc z domu musze i do sklepu iśc i muszę kupic wełnę bo tż sobie zażyczył kocyk dla syna w barwach Górnika Zabrze i obiecałam że jak skończę ten kremowo pistacjowy to zrobię mu ten biało niebiesko czerwony miłego dnia
to do porodu nie będzie Ci się nudzić
Konia jestem tak podekscytowana Twoim porodem że w nocy nie mogłam spać i obudziłam się o 5.30 i zasnąć nie mogę. Trzymam kciuki

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 07:06   #4692
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
to do porodu nie będzie Ci się nudzić
Konia jestem tak podekscytowana Twoim porodem że w nocy nie mogłam spać i obudziłam się o 5.30 i zasnąć nie mogę. Trzymam kciuki

do porodu to ja chyba z 5 kocyków jeszcze zrobię albo ulegnę tż i zrobie dzidzi dodatkowo czapkę i szalik z górnika oprócz kocyka oczywiście
a co tam odpręża mnie to no i coś produkuję czego w sklepie kupic się nie da w między czasie czytam wątek oglądam tv i popijam herbatki

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-02-23, 07:41   #4693
gosia261282
Gang Iren

Konia trzymaj sie!!!

Co w nocy sie przebudzilam,to tylko mysl o jednym,ze juz dzisiaj Konia bedzie miec malutka ze soba
Stary 2012-02-23, 07:54   #4694
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jestes pewna,ze taki rozmiar nosi?

Zadziwiacie mnie tymi rozmiarami.W zyciu nie widzialam pol rocznego dziecka,ktore ma metr wzrostu!!
A pracowalam w sklepie dzieciecym i widzialam mnostwo dzieci od urodzenia do kilku lat(bo ciuszki to tak mielismy do 3-4 latkow max)
Pół roczne dziecko które ma metr to chyba nie możliwe bo mój Antek ma 3,5 roku i mierzy trochę ponad metr więc chyba coś nie gra. Fakt faktem rozmiar rozmiarowi nie równy i można się przejechać na rozmiarach ale kurcze pół roku i metr

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
zarezerwowaliśmy nocleg w Wiśle na weekend także jestem bardzo szczęśliwa, że się w końcu z tego domu wyrwę na chwilę
mam nadzieję że będzie fajna pogoda...
w piątek wyjeżdżamy a w sobotę wieczorem wracamy...tylko jedna noc, ale i tak się cieszę
A ja się właśnie zastanawiam czy rezerwować w sierpniu wakacje bo kusi mnie wyjazd a tym bardziej że chłopaki są nastawione na to że jedziemy

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Juz po wizycie... matko juz wiem dlaczego ich tak rzadko zapraszam te dziecko jest wulkanem energii i w dodatku tak nieusluchane, ze szok Matka moze drzec sie ile wlezie a on i tak swoje ...
jak ona chciala juz isc to poszla szybko jeszcze siku a dzieciak ze on tez chce (w czerwcu skonczy 3 lata) no to posadzila na kibelek (zdjela najpierw pampra bo jeszcze nosi na wszelki wypadek) i potem nie dal sobie nowego pampka zalozyc, caly sie rozebral w salonie i skakal po sofie. Ja tylko siedzialam i patrzylam. Przykrywal sie poduszkami, kocem i niby chcial spac, ale pod kocem bawil sie swoim siusiakiem nie wiedzialam ze 3latkowi zdarza sie juz erekcja byl z tego taki dumny ze szok, a my z jego matka czerwone jak buraki chyba z pol h latal potem goly i nie dal sie ubrac, masakra.
Masakra takie dziecko mieć w domu Mi się wydaje że my z tż jesteśmy bardzo surowi dla Antka ale jak narazie nie mamy żadnych problemów. Antek nie jeździ rękami po ścianach, jedynymi szafami które otwiera i grzebie w nich to są szafy gdzie są zabawki, skakanie po kanapie oj nie wiem jakby się to skończyło u nas w domu. U nas wosi plazma na ścianie i jakoś miał raz powiedziane że nie ma jej dotykać i sprawa jest jasna. Chyba jestem jakąś straszną matką ale spaliłabym się ze wstydu gdybym poszła gdzieś z nim a on łapkami po ścianach by mazał

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No ona go wychowuje bardzo luzno... dziecko moze wszystko bo musi miec wolnosc i takim sposobem na poniszczone drzwi w calym mieszkaniu na przyklad bo maly jezdzil samochodzikiem i mu sie podobalo w drzwi walic... albo ona woli cos schowac niz go nauczyc ze nie wolno mu tego ruszac ... U mnie jest pelno sprzetow - mamy dwa dekodery na wysokosci lydek tak naprawde na szafce, wzmacniacz, duza plazme i nie wyobrazam sobie zebym miala pozniej Julce pozwolic bawic sie takimi rzeczami u nas a co dopiero u kogos. No i doprowadza mnie do szalu ze te ona dziecku nic nie powie jak np maly myszkuje w moich szafkach i szufladach Ja od malego bylam uczona ze to co jest w szafach, szufladach to nie jest dla dzieci, nie pamietam zebysmy z bracmi mogli sobie wlaczac i wylaczac TV jak nam sie podobalo czy tez podrzucac nad szafka dekoder jakby moj tatko ryknal to by bylo po zabawie
Ja mam zamiar dawac dziecku wolnosc, owszem, ale od zabawy sa zabawki a nie sprzety a i ten maly przez dlugi czas jak do mnie przychodzili to sobie wlacza np pralke
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Tak czytam opis zachowania tego trzylatka i normalnie ręce opadają... ale wiem, że tak to wygląda w wielu domach. I tak jest chyba po prostu wygodniej rodzicom - powiedzą potem, że ich dziecko ma ADHD, a to tylko tzw bezstresowe wychowanie. Potem takie dziecko idzie do przedszkola i szkoły - nie potrafi zaakceptować zasad, które tam panują i co? Rodzice twierdzą, że to wina nauczycieli, bo co to znaczy, że dziecko jest niegrzeczne??!!!Moja kuzynka dokładnie tak robi - ma trójkę dzieci:9lat, 4latka i 2latka... i po kolei wszystkie tak samo przechodzą te same etapy.
Ehh... pracuję w przedszkolu i powiem szczerze, że szkoda mi takich dzieci, bo one są po prostu skrzywdzone przez własnych rodziców...
Mam nadzieję, że sama taka nie będę
Najłatwiej jest powiedzieć że dziecko ma ma ADHD ale u takiego małego dziecka tego nie da się stwierdzić a to że jest nie wychowane to nie ma nic wspólnego z ADHD. Mój chrześniak też może robić wszystko ma 2 lata dlatego wolę chodzić do nich niż oni mają przychodzić do mnie bo jest masakra dosyć że bije Antka a ten wie że nie wolno oddać wiec mu nie oddaje, np wdeptuje posmarowany masłem chleb w dywan a mamusia mówi on ma ADHD. Ostatnio mówię do tż że za kimś ma ten mały ADHD jacy rodzice takie dziecko. Antek nawet mówi do tż że ten mały od cioci to jest bardzo niegrzeczny bo skacze po zabawkach.
Ja w domu nie mam żadnych blokad na kontakty, ochraniaczy na narożniki nic w ogóle.

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Oglądała któraś wczoraj Pierwsza Milosc? bo byla fajna scena - jedna z bohaterek-Kinga zaczela rodzic, a ze jej partner i ojciec byli po alkoholu, to wsiadla sama za kierownice i zawiozla sie do szpitala na porodowke.
I zastanawiam sie czy majac skurcze w rzeczywistosci ktorejs by sie to udalo
Jak chodziłam z Antkiem w ciaży to nasze Punto było przerobione na naukę jazdy czyli miało dodatkowe pedały i mój tż jak sobie wypił przed porodem to mówił że jak sie zacznie to ja będę siedziała za kierownicą a on będzie operował pedałami i skrzynią biegów

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Kupowała któraś z Was te naleśniki z Biedronki??
Bo mam takie pytanie jakiś czas temu kupiłam i zamroziłam je bo termin się kończył i nie wiem czy teraz po rozmrożeniu będą się nadawały do zjedzenia??

Ja tego typu rzeczy to tylko robione w domu nie zjadłabym takich kupnych

Stary 2012-02-23, 07:54   #4695
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
słyszałam, że ten masaż to tylko z nazwy przyjemny, a w rzeczywistości koszmar. prawda to?
z autopsji nie wiem, ale tez slyszalam, ze do przyjemnosci to to nie nalezy

Konia

Stary 2012-02-23, 07:58   #4696
MoniaHan
Wtajemniczenie

Konia juz moze po, w kazdym razie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

za dzisiejsze wizyty kciuki!!

ja w nocy srednio spalam, goraco mi bylo , kaloryfery tylko 6h/dobe lacznie wlaczone a dla mnie za goraco. i nie moge sobie teraz drzemki zrobic bo health advisor przychodzi o 10, a pozniej jedziemy z Tz na zwiedzanie porodowki.

Milego dzionka

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:04   #4697
cziqua
Zadomowienie

aj a ja wreszcie znalazłam jakąś konkretną stronkę na temat pieluch tzn pieluchowania wielorazowego jeśli ktoś ciekawy KLIK i najprawdopodobniej zamówimy tam otulacze na początek 2 i proszek odkażający miłego dzionka ja zmykam do mamci pod prysznic bo zaczynam nienawidzic mojej wanny ( za mała się robi dla mnie i włosy niewygodnie się myje)

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-02-23, 08:04   #4698
Asika21
Rozeznanie

Konia jesteśmy myślami z Tobą !!! Trzymam mocno kciuki
Ja też od rana jestem na nogach, bo zadzwonił mi telefon, odbieram a tu słyszę dzieciaczki w tle Patrzę a to numer mojego szefa Pewnie niechcący mu się w kieszeni telefon włączył I tak oto wstałam po 7 Z rana zapisałam się na ktg na sobotę i usłyszałam, że istnieje duże prawdopodobieństwo że mnie już tam zostawią na obserwacji i do porodu :/ Ale wolę o tym nie myśleć i chcę żeby wszystko się pozytywnie wyjaśniło i wrócę do domku. No ale nie ode mnie to zależy, niestety. Mąż też się martwi, aż mnie dziś zszokował bo ze łzami w oczach powiedział, że się martwi o mnie i o dziecko, i nie chce żebym zostawała w szpitalu na długo. I powiedział, że zawsze będzie przy mnie A w nocy śniło mi się, że odpadł mi czop i wody zaczęły odchodzić To ten stres chyba tak na mnie działa :/ Nigdy nie trafiłam do szpitala jako pacjent i zaczynam się strasznie bać :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:10   #4699
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

hihi,widzę,że Twój TŻ też kibic

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

od rana myślę o koniakonia, nawet w nocy wstając na siku myślałam że to już zaraz, niedługo będzie miała swoje maleństwo...!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 08:11   #4700
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja mam 180 cm wzrostu, mąż trochę więcej... ale niewiele
w zeszłym tyg. nasz maluch był szacowany na 3250, w szpitalu chcą wywoływać poród w przyszłym tyg. min. z powodu cukrzycy... mam cichą nadzieję, że nie będzie dużym dzieckiem, bo mnie trochę przeraża rodzić 4 kg dziecko za pierwszym razem, ale wiem, że inne dziewczyny dają radę, a Ty jesteś tego najlepszym przykładem
Nie przejmoj sie jak to moja polozna powiedziala ze waga nie wazna wazne jest ulozenie dziecka , przebieg akcji porodowej i obwod glowki
Ja wycisnelam 37 cm obwod przy pomocy poloznej

KOnia kciuki i szybkiego dojscia do siebie po cesarce

Ja dzis ide do fryzjera zeby cos dla siebie zrobic a potem moze na jakies zakupki jak brzuszek bedzie wspolpracowal

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:15   #4701
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Konia jesteśmy myślami z Tobą !!! Trzymam mocno kciuki
Ja też od rana jestem na nogach, bo zadzwonił mi telefon, odbieram a tu słyszę dzieciaczki w tle Patrzę a to numer mojego szefa Pewnie niechcący mu się w kieszeni telefon włączył I tak oto wstałam po 7 Z rana zapisałam się na ktg na sobotę i usłyszałam, że istnieje duże prawdopodobieństwo że mnie już tam zostawią na obserwacji i do porodu :/ Ale wolę o tym nie myśleć i chcę żeby wszystko się pozytywnie wyjaśniło i wrócę do domku. No ale nie ode mnie to zależy, niestety. Mąż też się martwi, aż mnie dziś zszokował bo ze łzami w oczach powiedział, że się martwi o mnie i o dziecko, i nie chce żebym zostawała w szpitalu na długo. I powiedział, że zawsze będzie przy mnie A w nocy śniło mi się, że odpadł mi czop i wody zaczęły odchodzić To ten stres chyba tak na mnie działa :/ Nigdy nie trafiłam do szpitala jako pacjent i zaczynam się strasznie bać :/
A dlaczego w szpitalu mozesz byc na obserwacji?
Oby bylo wszystko dobrze i zebys mogla byc w domku
Dobrze,ze masz wsparcie w mezu.
Stary 2012-02-23, 08:22   #4702
gosica502
Wtajemniczenie

Konia trzymam kciuki Ale jestem podekscytowana
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:28   #4703
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość

Bo moja Madzia się nie obróciła i ustawiona jest miednicowo
To potem zrób w miarę szybko USG bioderek

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

oglądam Dzień dobry TVN i występują takie mamuśki że ja nie mogę potem są dzieci jakie są

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 08:31   #4704
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A dlaczego w szpitalu mozesz byc na obserwacji?
Oby bylo wszystko dobrze i zebys mogla byc w domku
Dobrze,ze masz wsparcie w mezu.
Mogą mnie zostawić z podejrzeniem uciekania wód płodowych i pewnie skończę jak moja siostra wywoływaniem porodu :/ No ale to dla dobra dziecka, więc ta myśl mnie podtrzymuje na duchu. Zresztą ciągle obserwuje te moje upławy bo są takie dziwne, wodniste i lekarz też się tym zmartwił trochę. Zaraz sobie torbę przepakuję, podzielę na dwie żebym w razie coś w sobotę miała ze sobą jakieś rzeczy do szpitala dla siebie. W drugą włożę rzeczy dziecka żeby potem nie było nerwowej bieganiny w ich poszukiwaniu.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:41   #4705
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
dzięki mógłby już dziś być ten 29.02 Madzia już sie tak wierci jakby chciała wyjść przez skórę w dzień jest już bardzo mało momentów żeby sie nie ruszała, za to w nocy śpi grzecznie, mam nadzieję że jej tak zostanie
To poczekaj do 1 marca bo mieć urodziny co 4 lata??

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Tak, od tego roku tacierzyńskiego jest 2 tyg, jest dodatkowe wolne z tytułu "opieki nad żoną po porodzie" musi tylko lekarz wystawić zaświadczenie że żona potrzebuje opieki, przysługuje 9 dni po sn i 14 dni po cc
A to nie jest urlop który tatuś musi wziąć do ukończenia roku życia dziecka w dowolnym terminie i bez żadnych zaświadczeń?? Bo cos mi się tak wydaje

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
mój ma zamiar wykorzystać wszystko na maxa-czyli opiekę na żonę po porodzie i urlop ojcowski (te dwa tygodnie) ale ojcowski to może dopiero w wakacje razem z urlopem wypoczynkowym
Mój te dodatkowe dwa tygodnie weźmie jak ja wrócę do pracy czyli gdzieś w okolicach listopada grudnia

Stary 2012-02-23, 08:47   #4706
Nikii89
Zakorzenienie

Ivonka jak czytałam Twój opis porodu to aż się wzruszyłam.
I jeszcze bardziej zapragnęłam mieć już maluszka przy sobie

Konia choć już pewnie jesteś po więc z niecierpliwością czekamy na informacje

Dzień dobry
Dziś mam wizytę więc proszę o

Wiecie to jest niemożliwe moje mięśnie w lewej łydce od 2 dni są tak napięte że masakra wczoraj jechałam do kumpeli co 2 miesiące temu urodziła i TŻ musiał mnie zawieść bo w stopach łapały mnie skurcze i bałam się tak prowadzić auto.

Co do wczorajszej wizyty to synek koleżanki jest prześliczny i nie umiem się doczekać już Mojego maluszka.
Opowiadała że miała bolesny poród ale jak tylko wzięła syna w ramiona to zapomniała o wcześniejszym bólu no nie dziwię się jak patrzy się na ten cud
Mówiła też że po porodzie kto do niej przychodził to "dobre rady" itp. po 3 osobie wkurzyła się i powiedziała że mogą się obrazić na nią ale ona nie chce tego słuchać itp. Ja chyba bym nawet 1 osoby nie zdzierżyła no ale taki mam charakter , że wszystko muszę sama, a jak potrzebuję pomocy to sama się po nią zgłaszam, bo nienawidzę jak ktoś nachalnie wręcz natarczywie "chce mi pomóc"

za dzisiejsze wizyty
Stary 2012-02-23, 08:50   #4707
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Mogą mnie zostawić z podejrzeniem uciekania wód płodowych i pewnie skończę jak moja siostra wywoływaniem porodu :/ No ale to dla dobra dziecka, więc ta myśl mnie podtrzymuje na duchu. Zresztą ciągle obserwuje te moje upławy bo są takie dziwne, wodniste i lekarz też się tym zmartwił trochę. Zaraz sobie torbę przepakuję, podzielę na dwie żebym w razie coś w sobotę miała ze sobą jakieś rzeczy do szpitala dla siebie. W drugą włożę rzeczy dziecka żeby potem nie było nerwowej bieganiny w ich poszukiwaniu.
zeby jednak wszystko bylo dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 08:50   #4708
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry
Ja niewyspana ale jeszcze tylko tydzień i przeprowadzka i tam mi nikt nie będzie chodził po pokoju, szurał kapciami, bo nie podnosi nóg, trzaskał szafkami czy szeleścił reklamówką jakby nie można było tego zrobić w kuchni lub przedpokoju niektóre 22-latki nie potrafią uszanować czyjegoś snu. Od 6.30 myślałam "idź wreszcie na tą uczelnię" a ta jak na złość wylazła dopiero 8:50
Już wiem, że te globulki to dla mnie masakra! Wszystko ze mnie wyleciało i wkładka tu nic nie pomogła chyba ten podkład poporodowy powinnam sobie zamontować a jeszcze 11 nocy.
To było nażalenie się

Emigra kciuki za wizytę
MoniaHan udanego zwiedzania porodówki
Chiqua mam nadzieję, że się pochwalisz swoimi dziełami a ja też już inaczej głowy nie myję jak pod prysznicem.

W Wawie paskudna pogoda, leje deszcz i wieje silny wiatr... Co tu na obiad zrobić bez wychodzenia z domu? Z góry mówię, że naleśników nie potrafię (i proszę się nie śmiać )

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:51   #4709
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Zaraz Was nadrobie, ale najpierw wiesci od koni.
Miala o 8 isc na blok oper. ale cos wyskoczylo, ze musieli zrobic inna cesarke na cito ale o 8:20 pisala mi ze juz jedzie na blok oper.
I macie pozdrowienia!

Pewnie juz po jest, ciekawa jestem jak tam...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:52   #4710
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę więc proszę o

ahhh, te ciocie dobra rada... ja dlatego sie ciesze, ze mieszkam z daleka od wszystkich rodzin... a jak ktos cos przez telefon gada, to i tak puszczam mimo uszu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości