|
|
#901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
![]() ![]() Coś to jeszcze miałam: angy mam nadzieję,że z mieszkaniem doszliście do szczęśliwego finału Mariola Fajnie,że tak już planujecie wyjazdy wakacyjne my pewno nigdzie dalej nie pojedziemy,dopóki nie zamieszkamy na swoim póki co inwestujemy tylko w dom
|
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podawałam przez 3dni co 8h-p.bólowo,p.zapalnie a przede wszystkim żeby temp nie wracała Ja podawałam oprócz antybiotyku ambrosol 2x5ml,inhalowałam i pulmexem na noc klatkę smarowałam,i olbasem kropliłam piżamkę. Jak długo zapalenie miała czy w ile dni jej się rozwinęło? Z tydzień od początku kataru minął nim dr był potrzebny-dop. doszła temp,a po2dniach antybiotyku bardzo jej się polepszyło. Ola ja nie mam żadnego bidonu.Pije po prostu z kubka/szklanki,a gdzieś to takie butelki z dziubkiem po wodzie czy kubusiu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No oni od początku tak jakoś sporo wspólnego mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wybacz, jakoś nie jestem w temacie
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam Cytat:
![]() Na szczęście bliżej do końca Nie ma co wybaczać ,wiadomo dopóki się całkiem nie wykończy,to zawsze jest coś do zrobienia .Na wiosnę będziemy myśleć o podłogach i można malować i meblować ![]() Jakoś zmęczona ostatnio jestem,nic mi się nie chce ![]() Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#905 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
glowa dopiero mi odpuszcza, ale jestem wykonczona a jutro ide na tatuaz, pojutrze na permanentny ![]() jeszcze do tego cale mieszkanie mam w pyle ![]() zaraz biore goraca kapiel i do lozka
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko
![]() Może ktoś inny coś podpowie. Znalazłam jedną fajną ale cena mało mi się podoba ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() perspektywa wyprowadzki od teściowej o niebo lepsza od każdych wakacji ![]() Oczywiście nic do twojej teściowe nie mam ![]() powielam tylko powtarzane opinie
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2012-02-22 o 22:08 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak czasem mam jak coś sobie umysle to nigdzie tego nie mogę znaleźć ... przeważnie są to buty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
To się jeszcze raz przywitam
![]() włączyłam właśnie pralkę, muszę się odprężyć, zrelaksować, bo tak mnie dziś na "w" wkurzył że głowa mała takie pranie dobrze mi zrobi ![]() trochę to jeszcze zajmie to idę sobie nadrobić
|
#910 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mowilam lekarce ze mam flavamed w domu ale przepisala mi ten Prospan- to ziolowy syrop Cytat:
dzieki za odp. Cytat:
Maju jak Zuzia?
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
idę spać ... małż i Ba już chrapią a ja z rozliczeniami sie bawię ![]() dobranoc |
||
|
|
|
#912 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sto lat dla Męża Cytat:
Cytat:
uuuu współczuję znam ból kolana niestety...moje kolana chorują...nazwy nie pamiętam, bo lekarz łacińską podał mam zbyt miękką rzepkę i chodząc kość udowa na nią naciska co boli jak cholera...w liceum i na studiach chodziłam na zastrzyki w kolano, pomagały tak na rok...a teraz nie mam kiedy nawet![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj było +8 ![]() Cytat:
![]() straszny wypadek Cytat:
A co do zamknięcia sporu to ja czekałam do końca bo myślałam że sprzedający chociaż odpowie, ale nie odpowiedział nawet ![]() Cytat:
Ja też tak mam ![]() poucinało mi cytaty
|
|
#913 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja znowu ostatnio uwielbia rozcieńczony wodą syrop różano-malinowy polskiej róży...do tego wodę, czasami owocowej herbaty mojej weźmie łyka...P często zielonej łykała...do tego woda i jakiś sok do przedszkola...bo picie musi na nią czekać jak przychodzę bo ostatni raz dostają o 14 ![]() Cytat:
Babydream lubię i używamy, zwłaszcza do kąpieli Cytat:
![]() Mam nadzieję że nie ![]() Kolega ma urlop do końca tyg, roboty full do tego nastrój mam nie najlepszy (dostałam zaproszenie na rozmowę, ze spotkania sądnego![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już ostatnio mówiłam, ale wydaje mi się że te sprzęty potaniały ![]() W każdym razie boscha polecam z czystym sumieniem Co do samsunga to ja mam lodówkę i też sobie chwalę ODPUKAĆ OCZYWIŚCIE ![]() ![]() Angy udało się dzisiaj wszystko z mieszkaniem załatwić? Jeszcze 10 min i druga pralka się skończy prać ![]() Nadrobiłam ale widzę że poucinało mi cytaty...jak sobie przypomnę to dopiszę...nie mam sił już dzisiaj... ![]() aaaa ja też muszę decydować się na przedszkole od 1 marca nabór no i od dzisiaj jesteśmy szczęśliwymi opiekunami kolejnego PO
|
|
#914 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Nie pospałam sobie...Do 2 tapetę kładlismy, zasnęła o 2,30 a od 6 juz Antos na nogach, bo obudziła go kupka. Siedział chyba 15 min, płakał i miał rozwolnienie. Nie wiem dlaczego ![]() Nie robił 3 dni, może to jest powód. ![]() Bartka zaprowadziłam, piję kawkę i biorę się za mycie podłogi, tam gdzie meble poodsuwaliśmy. Wczoraj już sobie darowała porządki. No i najważniejsze, podoba mi się ![]() Spaaac ![]() ps.Kasiu nie porozmawiam z Tobą na gg, bo okienko z Tobą pojawia się w martwej części mojego ekranu i nie wiedzę i nie przeciągnę tego ![]() Iwonkę widzę, a reszta okienek wyskakuje w prawym rogu własnie
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wstałam o 5.20...żyć nie umierać![]() pokaż sypialnie ![]() Dzień dobry Przypomniało mi się wczoraj ale nie chciało mi się wracać... Mariolka ja robię sos do spaghetti taki: wrzuciłam do klubu w zeszłym roku ![]() Sos marchewkowo-porowy z sosem chilli i kurczakiem ja oczywiście wszystko robię na oko, ale postaram się mniej więcej napisać ilościowo, chociaż tak kropla w krople bym się tego nie trzymała ![]() 4 duże marchewki duży por sos chili słodko kwaśny tao tao śmietanka 18% - duży kubeczek 2 piersi z kurczaka przyprawy do smaku ewentualnie jako opcję można dac kostkę bulionową/bulion - ja nie daję, ale koleżanka od której przepis mam daje... Marchewkę utrzeć na tarce z największymi oczkami, por pokroić na małe talarki...wrzucić wszystko na oliwę z oliwek i smażyć chwilę, warzywa na pewno puszczą sok, więc dusić w tym soku aż do prawie miękkości (w tym momencie jak za mało soku puszczą warzywa to kumpela podlewa bulionem)... Gdy warzywa są prawie miękkie dodać śmietankę i łyżke sosu chilli (trzeba sprawdzać, bo mi np. łyżka zazwyczaj starczy, ale można dodać więcej jak jest mało wyczuwalny), sól i pieprz w razie potrzeby...całość dusić do miękkości. Na osobnej patelni obsmażyć kurczaka pokrojonego w kostkę i dodać do reszty sosu. Wymieszać, polać makaron i już ![]() Drugi sposób to też z tuńczykiem i przeróżnymi dodatkami a trzeci to kurczak ze szpinakiem
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-02-23 o 08:21 |
|
|
|
|
#916 |
|
Ola-Unhola
|
Karo, to wspołczuję
Jak Ty siedzisz w pracy? ![]() To tapeta do salonu, za kanapę. Sypialnie już pokazywałam
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
a dziś mnie kusi by zrobić bułeczki cynamonowe...chyba że zasnę
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() o widzisz...jednak jeszcze śpię daj zdjęcie
|
|
#918 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A które? No jak trzeba to pewnie ![]() hehe Mi też się zdarzało, ale miałam wtedy 20 lat, brak dzieci i dosyć wszystkiego w taki dzień, gdzie spałam od 3-5 , nie daj boże po nocnych % ![]() ![]() Dam, dam, ale jak ustawię meble, bo na razie mam wszystko na środku salonu ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Do 26.02 na stronie Endo jest bezpłatna dostawa za zakupy od 50 zł. Fajne mają końcówki serii - ceny. Może coś dojrzycie? Ja oszczedzam, oszczędzam ![]() Proszę o kciuki, zeby apartmani był wolny w lipcu ![]() Ale ja nie mądra jestem . Ubzdurałam sobie, że 13.07 jest w piatek, a wtedy mielibyśmy wyjeżdżac, może lepiej przesunąc o tydz. wcześniej? ![]() Ale 7-21 to jakos tak szybko będzie po wakacjach. 14-28 wydawał mi sie idealny
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
I zadowolona byłaś? Ta Avila jakaś tania, nie? Cytat:
![]()
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Avila jest starsza...ja ją miałam wcześniej czyli jakieś 3 lata temu...wiesz jak jest z telefonami...kupisz a dwa dni później jest kolejna wersja ![]() Różnica między avilą a ace jest spora ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Unhola kwestia smaku też ma fajny przepis, ale ja to na pewno bez dodatków zrobię...zwłaszcza bez rodzynek ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Na Gruponie jest kupon na kosmetyki naturalne firmy Choisee...słyszałyście o tej firmie?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-02-23 o 09:00 |
|
|
|
|
#921 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Hmm, ja wiem...W sumie ostatnio juz za zatwardzeniami nie ma problemu, ale jak się bedzie powtarzało to chyba się nad tym zastanowię ![]() Cytat:
![]() ![]() Firmy nie znam Dziewczyny doradźcie. Chrzestna Bartka na komunię chce mu wykupic semstr lub dwa kursu językowego. Ona zaproponowała inny język niż angielski, bo w szkole sie uczy, więc chciała jeszcze jeden dodatkowy. Ale mi się wydaje, ze chyba lepiej ang., bo w szkole to wiadomo jak to jest. Zależy na jakiego nauczyciela się trafi itp. - ja np w szkole mało co się nauczyłam (więcej dał mi kurs). Co myślicie?
|
|
#923 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja mogę polecić workowy Philipsa. Ma sporą moc ssania 450/500 W http://www.philips.pl/c/odkurzacze-w...ONSUMER%3Dtrue My kupilismy za 350 w zadowolenie.pl, ale teraz już widzę ok 400 kosztuje. Nasz ma kuleczki zapachowe dołączone i ładnie pachnie jak się odkurza
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialam o nim Dzien dobry, milego dnia ide sie regenrowac po dyzurze, pewnie mi to zajmie az do nastepnego
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czy siak muszę wziąć na raty bo aktualnie jestem wykończona finansowo, dlatego myślę nad czymś co mi kurzu po domu nie bedzie roznosić ten odkurzacz który wkleiłam ma dobre opinie i chyba się skuszę na niego
|
|
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to łatwe ciasto zrobię dzisiajale powiedź jak Bartkowi idzie nauka? Myślę że to jest ważne, bo jeśli świetnie sobie radzi, łapie szybko itd...to można inny, ale jeśli widać że ma problemy to lepiej ang Cytat:
tylko jeszcze myślę jak go sfinansujęW każdym razie chce sporo tańszy Za 7stówek odkurzacza bym nie kupiła
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-02-23 o 10:59 |
||
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() spodziewalam sie gorszej nocki ale w miare Werka przespala, obudzila sie raz na siku, dalam jej syrop bo miala goraczke, nie kaszlala mocno ![]() Ola to sie Antol nameczy z tymi kupami ![]() Karo czesc
|
#929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
miałam nadzieję, ze sie wypowiesz bo wiedziałam, że masz boscha dzięki ![]() Cytat:
![]() biedny Antoś ![]() czekam na efekt a tej kanapy jeszcze nie macie? Cytat:
na wykładzinę do sypialni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc
![]() no i się zdołowałam, u Zuza gorączki cd ![]() wczoraj wieczorem miała 38,8, teraz ma 37,5 (rano jak wstała miała 37,2) pobraliśmy mocz i mąż zawiózł do laboratorium, po południu będą wyniki i chyba i tak pojade wieczorem do naszego lekarza, oby tylko był uchwytny teraz i tak nie mam jak bo nie mam auta (drugie u mechanika stoi), a poza tym bez wyników nie ma po co jechac nic jej nie jest, sama niewiem co to ![]() najgorsze że ja dzis w nocy mam do W-wy jechac i co ja teraz mam zrobic ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- chyba zaraz znów będę musiała jej zmierzyc bo juz mi się cieplejsza wydaje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

póki co inwestujemy tylko w dom 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ja wczoraj znalazłam takie coś na gazecie: "Mięta, a zwłaszcza olejek miętowy (zawierają go m.in. krople żołądkowe), może u wrażliwego malucha wywołać odruchowy skurcz krtani i zatrzymanie oddechu" 

,wiadomo dopóki się całkiem nie wykończy,to zawsze jest coś do zrobienia
.Na wiosnę będziemy myśleć o podłogach i można malować i meblować 

NIE LUBIĘ TROLLI
, dużo zdrówka dla niej

a tej kanapy jeszcze nie macie?