Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 19:20   #3211
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Dobrze wiedzieć na przyszłość
Stary 2012-02-22, 19:22   #3212
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3247860 2]pamiętam matematyczkę z liceum, pani wagi słusznej, wzrostu również, nijak ją przeskoczyć ani obejść do tego kwieciste bluzki koszulowe frywolnie rozpięte na pokaźnym biuście, spódnice spod których wystawały halki (tak! to żyje!), dzika trwała a ukoronowaniem dzieła był tzw cebularz w dłoni, namiętnie konsumowany na lekcji [/QUOTE]

halka to jeszcze nic! u mnie w liceum babka od anglika (również było jej trochę) kiedyś w takiej sali z podwyższeniem (katedra?) siedząc założyła tak dziwnie nogę na nogę , że było widać jej pantalony/majtki z golfem/reformy czy jak to się nazywa, to dopiero był hit
(żeby nie było liceum skończyłam 7 lat temu a nie 70 )
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:43   #3213
LadyBeatta
Zadomowienie

mojej polonistki z liceum nikt nigdy nie widzial w ciuchach innych niz czarne do tego intensywny tapir kilku piór na glowie, chyba na wszystkich palcach po pierscionku ( srebrnym) ala india shop no i do tego byla chudziutka jak... hm, w sumie po latach stwierdzam, ze wygladala jak gorsza wersja Ani Rubik
Stary 2012-02-22, 21:54   #3214
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Niestety też to zauważyłam
Dla mnie najbardziej rozwalające jest nie to, że są ludzie w t-shirtach i krótkich spodenkach w filharmonii czy w operze bo przypały się zdarzają zawsze i wszędzie, ale to że to ładnie, odświętnie ubrany człowiek jest wyjątkiem i się wyróżnia do tego stopnia, ze ludzie go niemal palcem wytykają. Normą stały się dżinsy wszędzie i do wszystkiego.
Może jestem wyjątkiem bo moi rodzice pochodzą ze środowiska kulturalnego (filharmoniczno-operowo-orkiestrowego), ale całe życie wydawało mi się że opera czy teatr to taka oaza elegancji i że nikt nie odważy się poświecić tyłkiem w dżinsach I rozwalają mnie ludzie którzy mówią że nie lubią opery i filharmonii ale nigdy w niej nie byli a jak byli to w wieku lat ośmiu z klasą Żeby czegoś nie lubić trzeba to poznać...

A co do wykładowców - mam na uczelni jedną panią profesor, która codziennie jest ubrana w to samo - ja nie wiem czy ja mam zwidy, czy ona naprawdę ma jedne spodnie, jeden sweterek i jeden żakiet? O dziwo nie śmierdzi
Stary 2012-02-22, 21:57   #3215
farfala
Rozeznanie

Ja dwa dni temu byłam w jednym z salonów sieci komórkowych i obsługiwała mnie kobieta w tak skrajnie poszarzałej bluzce, że to po prostu masakra. Ta bluzka owszem była biała, ale chyba w poprzednim swoim wcieleniu. Dodatkowo guziki się rozchodziły na dekolcie, a rękawy były stanowczo za krótkie.
A jak Pani wstała, żeby mi ulotkę podać, to mogłam podziwiać jej ultra krótką spódnicę ledwo co przykrywającą tyłek.
Porażka po prostu.
Laska ma na codzień do czynienia z tyloma ludźmi, a tu takie coś...
Stary 2012-02-22, 23:14   #3216
klaustynka
Zadomowienie

Rozbawiłyście mnie Nauczycielka z rozpiętym rozporkiem...
Stary 2012-02-22, 23:53   #3217
Magdallen
Zakorzenienie

Od wczoraj wypatrzyłam dwa rozwalacze. Oba w tym samym miejscu - w metrze.

Wczorajszy: dziewczyna w króciutkiej puchowej kurteczce, spod niej wystawała ciemnozielona tunika - obcisła i ledwie zakrywająca pośladki (taka naciągnięta na nie, żeby się trzymała). A do tego... cieniutkie, beżowe rajstopki i prześwitujące spod rajstop i tuniki czarne majtki. Ale przynajmniej była świadoma, że może zmarznąć, więc na nogach miała jeszcze zakolanówki Przeraziła mnie, bo powszechnie się mówi, że legginsy to nie spodnie, a ona prawie wykorzystała jako spodnie takie zwykłe, najcieńsze rajstopy

I dzisiejsza dziewczyna - ładnie ubrana, w spódnicy, ciemnych rajstopach, płaszczyku, z kopertówką i... paskudnie ubłocone trekkingi
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 01:58   #3218
emerald_sky
Raczkowanie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3247945 4]nie wiem co to paprykarz (no chyba że szczeciński w puszcze) ale cebularz to coś takiego jak taka mała pizza tyle że bez dodatków, tylko cebula. Pani Matematyczka tak o nich mówiła w każdym razie
w google masa obrazków, np jak ten poniżej :P[/QUOTE]
Lubelszczyzna?
U nas są w każdym sklepie gdzie sprzedają bułki. Bo to taka bułka pieczona z cebulą i makiem na wierzchu, wygląda paskudnie, ale za to jakie dobre

Cytat:
Napisane przez farfala Pokaż wiadomość
Ja dwa dni temu byłam w jednym z salonów sieci komórkowych i obsługiwała mnie kobieta w tak skrajnie poszarzałej bluzce, że to po prostu masakra
(...)
Mnie ostatnio w banku obsługiwała pani, której strój miał z dress codem wspólne tyle, że była biała koszula i czarna spódnica. No przecież podstawowe zestawienie, co może pójść źle? Niestety niezadbane, pomięte, za małe ubranie, do tego kiepskiej jakości, wygląda nieprofesjonalnie i tyle. To już lepsze dżinsy i koszulka, byle porządne i świeże.
Niestety niektórzy ludzie zapominają, że koszula i spódnica, sukienka i szpilki albo garnitur to za mało, żeby być eleganckim. Połowę stroju robi jego stan, jakość i dopasowanie do figury. Poza tym wizerunek jest całością i jak ktoś zachowuje się jak prostak to i biały kołnierzyk nie pomaga.
emerald_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 02:14   #3219
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Byłam w teatrze. Na balecie. Klasycznym.
I była ona . Laska w białej bokserce, czarnym staniku i różowej dżinsowej kamizelce bez pleców. I był "piękny" tatutaż na łopatce, jakaś "mądra" angielska maksyma. Szkoda tylko, że z błędem.

W ogóle ostatnio zauważyłam, że do filharmonii, czy teatru, ludzie ubierają się jak na festiwal piosenki biesiadnej. Szczególnie to razi, gdy na scenie siedzi orkiestra, panowie we frakach, panie w eleganckich sukniach. A tu wyskakuje niejeden (!!) taki jeden w zatłuszczonych dżinsach, flanelowej koszuli w kratkę i dżinsowej kurtce Dzieciaki też. Chyba się rodzicom filharmonia pomyliła ze szkolną świetlicą.

W zasadzie, co się dziwić. Statystyczny Polak do filharmonii chodzi raz na 85 lat. Mógł zapomnieć, w co się należy ubrać...Balet też pewnie nie ma lepszych notowań.
A ja tego nie zauważyłam. Ostatnio byłam w teatrze Jaracza, gdzie mniej tzw. klasyki i zarówno w sobotę, jak i środę ludzie galowo, ładnie, odświętnie, elegancko ubrani

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 09:42   #3220
minthema
Zakorzenienie

co do nauczycielek, moja polonistka nosiła do każdego stroju dzikokolorowe rajstopy, ale takie strasznie tandetne, na gwiazdkę jej chcieliśmy kupić zestaw takich w kolorze tęczy ale chyba by się obraziła

wczoraj natomist widziałam laskę w takich okropnych półbuto-kaloszkach, kalosze w wersji glamour, do kostki, wąskie, z gumową "kokardką". Masakra Tak jak 'moda' na kalosze zupełnie do mnie nie przemawia to to już w ogóle przegięcie. Gdyby na wsi czy w mniejszym miasteczku gdzie chodników mało mieszkała ale w cetrum Poznania chyba ciężko się ubłocić..

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:17   #3221
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość

wczoraj natomist widziałam laskę w takich okropnych półbuto-kaloszkach, kalosze w wersji glamour, do kostki, wąskie, z gumową "kokardką". Masakra Tak jak 'moda' na kalosze zupełnie do mnie nie przemawia to to już w ogóle przegięcie. Gdyby na wsi czy w mniejszym miasteczku gdzie chodników mało mieszkała ale w cetrum Poznania chyba ciężko się ubłocić..

Ubłocić to może i nie, ale podczas ulewy czy roztopów buty mogą przemakać wszędzie

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:27   #3222
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Ubłocić to może i nie, ale podczas ulewy czy roztopów buty mogą przemakać wszędzie
jest mnóstwo rodzajów butów które przemakać nie będą a wczorajsza pogoda do deszczowych nie należała

Stary 2012-02-23, 10:28   #3223
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
nawet nie chcę sobie tego wyobrażać

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:30   #3224
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A ja tego nie zauważyłam. Ostatnio byłam w teatrze Jaracza, gdzie mniej tzw. klasyki i zarówno w sobotę, jak i środę ludzie galowo, ładnie, odświętnie, elegancko ubrani
Miałaś szczęście
Pomijając lujów ubraniowych, ja z reguły trafię na śmierdzącego potem sąsiada

A dziś w necie wypatrzyłam blogerkę (polską, dodam) w tiszercie "Do you want to be my presonal fucker". Jak dla mnie, obnoszenie się takim wdziankiem świadczy jedynie o intelektualnej impotencji.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:52   #3225
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś w necie wypatrzyłam blogerkę (polską, dodam) w tiszercie "Do you want to be my presonal fucker". Jak dla mnie, obnoszenie się takim wdziankiem świadczy jedynie o intelektualnej impotencji.
ja pitolę ;/

no cóż, bałabym się wyjść w czymś takim na ulicę, zwłaszcza po zmierzchu... jeszcze ktoś przyjmie propozycję

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:05   #3226
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
jest mnóstwo rodzajów butów które przemakać nie będą a wczorajsza pogoda do deszczowych nie należała
Np ? Bo mnie nie przemakają jedynie Adidasy - no jak leje bardzo, to też przemokną.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:31   #3227
WhiteCherry
Zakorzenienie

moje skórzane kozaki nie przemakają nawet wtedy, kiedy wejdę w nich w wielką, roztopową kałużę (co już mi się zdarzyło kilka razy ). A jakiejś wielkiej ulewy sobie nie przypominam, może i była, kilka miesięcy temu

Cytat:
Miałaś szczęście
Pomijając lujów ubraniowych, ja z reguły trafię na śmierdzącego potem sąsiada

na idiotki nie ma lekarstwa ten napis nawet nie jest śmieszny.
któż to coś takiego przyodział?

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-23 o 11:32
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:33   #3228
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Np ? Bo mnie nie przemakają jedynie Adidasy - no jak leje bardzo, to też przemokną.
adidasy, nieprzemaklne półbuty w przeróżnych fasonach, dobre skórzane kozaki... lub chociażby te oryginalne emu których zresztą również sympatią nie darzę

Stary 2012-02-23, 11:34   #3229
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
moje skórzane kozaki nie przemakają nawet wtedy, kiedy wejdę w nich w wielką, roztopową kałużę
Zdradź proszę czym impregnujesz skórę, że tak świetnie chroni przez przenikaniem wilgoci?
Stary 2012-02-23, 11:41   #3230
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Zdradź proszę czym impregnujesz skórę, że tak świetnie chroni przez przenikaniem wilgoci?
nie mam jakichś ekstra profesjonalnych produktów, najzwyklejsze, które można kupić w każdym sklepie obuwniczym. Pastuję je regularnie, ale wątpie, żeby to miało jakiś wielki wpływ.
może to kwestia porządnej skóry, a nie klejonej ekoskórki ale serio, miałam już wiele wpadek tej zimy i podczas tych roztopów, wg których but powinien przemoknąć, a tego nie zrobił
Stary 2012-02-23, 11:49   #3231
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam jakichś ekstra profesjonalnych produktów, najzwyklejsze, które można kupić w każdym sklepie obuwniczym. Pastuję je regularnie, ale wątpie, żeby to miało jakiś wielki wpływ.
może to kwestia porządnej skóry, a nie klejonej ekoskórki ale serio, miałam już wiele wpadek tej zimy i podczas tych roztopów, wg których but powinien przemoknąć, a tego nie zrobił
No biorąc pod uwagę fizyczne właściwości skóry i ekoskórki sztucznej to sztuczne - plastikowe jest nieprzemakalne, a naturalna skóra jest higroskopijna i sama w sobie wciąga wodę i przemaka, a jak nie przemaka, to znaczy, że jest dobrze zabezpieczona, dlatego pytam o specyfiki stosowane do pielęgnacji, bo osobiście nie znalazłam jeszcze idealnego środka ochrony skóry... a chciałabym i taki, który chroni i taki, który nie psuje efektu przecierania koloru w niektórych butach...
Stary 2012-02-23, 11:52   #3232
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
No biorąc pod uwagę fizyczne właściwości skóry i ekoskórki sztucznej to sztuczne - plastikowe jest nieprzemakalne, a naturalna skóra jest higroskopijna i sama w sobie wciąga wodę i przemaka, a jak nie przemaka, to znaczy, że jest dobrze zabezpieczona, dlatego pytam o specyfiki stosowane do pielęgnacji, bo osobiście nie znalazłam jeszcze idealnego środka ochrony skóry... a chciałabym i taki, który chroni i taki, który nie psuje efektu przecierania koloru w niektórych butach...
no nie wiem, mam też jakieś buty z ekoskórki, z cienką podeszwą - przemakają
Stary 2012-02-23, 11:55   #3233
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem, mam też jakieś buty z ekoskórki, z cienką podeszwą - przemakają
Przemakać może i przemakają skoro tak mówisz, ale co do zasady ekoskóra, która jest połączeniem plastiku plus jakiegoś podkładu raczej nie przemaka i nie chłonie wody, chyba, że wierzchnia warstwa jest naruszona albo jest to syntetyczny zamsz
Stary 2012-02-23, 13:10   #3234
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Przemakać może i przemakają skoro tak mówisz, ale co do zasady ekoskóra, która jest połączeniem plastiku plus jakiegoś podkładu raczej nie przemaka i nie chłonie wody, chyba, że wierzchnia warstwa jest naruszona albo jest to syntetyczny zamsz
teoria jedno, praktyka drugie jak widać

Stary 2012-02-23, 13:10   #3235
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
moje skórzane kozaki nie przemakają nawet wtedy, kiedy wejdę w nich w wielką, roztopową kałużę (co już mi się zdarzyło kilka razy ). A jakiejś wielkiej ulewy sobie nie przypominam, może i była, kilka miesięcy temu

na idiotki nie ma lekarstwa ten napis nawet nie jest śmieszny.
któż to coś takiego przyodział?
Będzie burza pewnie. Że tumany "nie rozumiom" przekazu artystycznego i głębokiej metafory.

Wejdź na polskie-szafy, tam kliknij na pierwszy na liście alfabetycznej blog (lista z lewej strony).

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:14   #3236
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Wejdź na polskie-szafy, tam kliknij na pierwszy na liście alfabetycznej blog (lista z lewej strony).
ani to śmieszne ani fajne, prędzej żałosne a przynajmniej takie byłoby moje pierwsze skojarzenie, widząc panienkę w takim czymś na mieście.
Stary 2012-02-23, 13:46   #3237
evvelinek
Zakorzenienie

http://plastykniefantastyk.blogspot....dwiedziny.html w pierwszej chwili, widząc pierwsze zdj mało nie spadłam z krzesła myśląc, że ta Pani nie ma nic pod spodem przestraszyłam się, że trafiłam na niekoniecznie modowego bloga na kolejnych zdj jest troszkę lepiej ale ta bluzka to chyba niezbyt dobry wybór..
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:49   #3238
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
http://plastykniefantastyk.blogspot....dwiedziny.html w pierwszej chwili, widząc pierwsze zdj mało nie spadłam z krzesła myśląc, że ta Pani nie ma nic pod spodem przestraszyłam się, że trafiłam na niekoniecznie modowego bloga na kolejnych zdj jest troszkę lepiej ale ta bluzka to chyba niezbyt dobry wybór..
To się nazywa dobrze dobrany cielisty stanik Jakby nie to, że lekko rozmiar przymały, to byłby idealny, sama bym chciała upolować taki, który kolorystycznie jest tak zbliżony do mojej skóry jak u tej babki
Stary 2012-02-23, 13:49   #3239
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
wolalabym tego nie widziec ale coz stalo sie...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:00   #3240
Kata_29
Przyczajenie

Bluzka jak bluzka - powiedzmy, ze dało by się ją jeszcze jakoś przemycić do marynarki, ale ta szmatka na biodrach przypomina mi taki stylonowy fartuszek w jakim chodziły kiedyś starsze Panie.
A te klipsy wyglądają jak by Pani ucho spuchło.

Za to piesek uroczy
Kata_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości