Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 21:10   #1501
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Ja też nie znoszę ,,pępków świata''. Kiedy jeszcze byłam w podstawówce, jechałam do szkoły autobusem z koleżanką. Kiedyś usiadłyśmy, a jakiś staruch (nie wydawał się być w naprawdę kiepskim stanie) zaczął się pieklić, że jakim prawem siedzimy. Warto wspomnieć, że było kilka wolnych miejsc, a my miałyśmy plecaki napakowane książkami.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:22   #1502
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dla mnie to robienie z ludzi idiotów żeby sprawdzać wiek faceta, który ma przypuśćmy 50 lat, ale kasjerka może go pomylić z 17latkiem
Nie no, jasne, że trudno pomylić 50-latka z 17-latkiem. Ale różnie w życiu bywa. Ocenianie na oko jest mniej skuteczne niż patrzenie na dowód
Stary 2012-02-22, 21:51   #1503
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie no, jasne, że trudno pomylić 50-latka z 17-latkiem. Ale różnie w życiu bywa. Ocenianie na oko jest mniej skuteczne niż patrzenie na dowód
no tak, dlatego napisałam, że sprawdzać można ludzi młodych lub po prostu takich, co do których nie mamy pewności,
ale jeśli ktoś stwierdza, że sprawdza KAŻDEGO, to jak mniemam - każdy to każdy, czyli wszystkie grupy wiekowe

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-02-22 o 21:52
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:06   #1504
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, dlatego napisałam, że sprawdzać można ludzi młodych lub po prostu takich, co do których nie mamy pewności,
ale jeśli ktoś stwierdza, że sprawdza KAŻDEGO, to jak mniemam - każdy to każdy, czyli wszystkie grupy wiekowe
Sprawdzanie każdego może być przesadą. Ale jeśli kasjer ma taki wymóg, to co, mam się postawić i z pracy wylecieć, bo ktoś mi wygląda na oko na 30 lat, a ja się o dowód nie zapytam? Owszem, zapytam, jak nie ma to wtedy możemy się zastanowić co zrobić.

Swoją drogą jeszcze zabawniej jakby tak zacząć konkretnie sprawdzać karty płatnicze-jak trzy dni miałam postanowienie "pytam o dowód jak nie ma podpisanego" to w życiu tylu dokumentów nie widziałam. I co z tego, że ktoś zna pin do karty, jak na większości kart z tyłu jak byk napisane-karta bez podpisu jest nieważna?
I jeszcze, a prospos tych co dziwią, mi się przypomniało. Facet ma kartę na podpis. Ładnie z tyłu podpisana, pełnym nazwiskiem, Iksiński. Podpisuje się na potwierdzeniu jakmiś szlaczkiem. Proszę o dowód [bo jak mam sprawdzić czy to aby jego?a rachunek nie mały], a ten z mordą, że niby czemu?!
To ja mu grzecznie mówię-na karcie ma pan pełne nazwisko, podpis się nie zgadza.
na co on z wielkim oburzeniem-no ale przecież nie będę się ciągle takim długim nazwiskiem podpisywał...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:43   #1505
Sondrina
BAN stały

W ogóle dziwią mnie osoby, które od początku robią wszystko, by zrazić do siebie innych. Ostatnio przeniosła się do nas dziewczyna z innej specjalizacji i robi dosłownie wszystko, by nas wyprowadzić z równowagi. Uważa się za istny cud świata. Nie potrafię tego zrozumieć. Takie podskakiwanie kolegom i wykładowcom raczej nie doprowadzi do niczego dobrego...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:52   #1506
201604181004
Konto usunięte

Też mam taką osobę przykład:
<wykładowca> bla bla bla i zapiszcie sobie termin bablanina
-a przepraszam a do czego to się odnosi?
w: do dzisiejszego tematu
-no tak ale w jaki sposób to odnieść
w: no ma pani paplaninę i bablaninę która się w niej zawiera
-możliwe jednak czy istnieją jakieś dowody na istnienie tej prawidłowości?
w: no oczywiście że istnieją
-no tak ale czyje?
w: (na skraju załamania nerwowego) niech pani najpierw zapamięta mój tytuł naukowy bo przychodzi to trudno a potem zabiera się za obce nazwiska.

A ktokolwiek zada pytanie to wzdycha rozanielona "och przecież to takie oczywiste..."
chyba już każdy kto mógł to ją zrąbał.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:56   #1507
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Sprawdzanie każdego może być przesadą. Ale jeśli kasjer ma taki wymóg, to co, mam się postawić i z pracy wylecieć, bo ktoś mi wygląda na oko na 30 lat, a ja się o dowód nie zapytam? Owszem, zapytam, jak nie ma to wtedy możemy się zastanowić co zrobić.
KAŻDY to KAŻDY, czyli zarówno 20latek, jak i 30-,40-,50latek
bo jeśli ktoś napisał: "mam przymus proszenia o dowód KAŻDEGO", to chyba sprawa jasna, że nie tylko tych, którzy wg kasjerki wyglądają młodo
co dla mnie jest totalną głupotą, żeby prosić o dowód np. faceta, który prędzej mógłby być ojcem kierownika sklepu, niż jego synem ewentualnie kobietę 40letnią pomylić z 17latką, bo 18latek już może legalnie zakupić alkohol
Stary 2012-02-23, 09:55   #1508
37celina
Raczkowanie

Tak sobie myśle, że dziewczyny w wieku 20 lat mają inne podejście do okazywania dowodu osobistego niż kobiety 40-letnie. Kiedy nadchodzą te upragnione 18- te urodziny i dostaje się dowód osobisty to człowiek czuje się dorosły i najchętniej pokazywałby ten swój dokument całemu światu. Jak pani w kasie poprosi o dowód to bardzo chętnie go wyjmuje.
Ale jak ma się 40 lat i wiele w życiu się przeszło, a do tego syn nastolatek i mąż to można czuć się dziwnie jak kasjerka prosi o dowód.

Ktoś tu sugerował, że dowód osobisty można nosić w portfelu wraz z kartami płatniczymi, a może jeszcze prawo jazdy do tego . Bez komentarza.
37celina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:48   #1509
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze, a prospos tych co dziwią, mi się przypomniało. Facet ma kartę na podpis. Ładnie z tyłu podpisana, pełnym nazwiskiem, Iksiński. Podpisuje się na potwierdzeniu jakmiś szlaczkiem. Proszę o dowód [bo jak mam sprawdzić czy to aby jego?a rachunek nie mały], a ten z mordą, że niby czemu?!
To ja mu grzecznie mówię-na karcie ma pan pełne nazwisko, podpis się nie zgadza.
na co on z wielkim oburzeniem-no ale przecież nie będę się ciągle takim długim nazwiskiem podpisywał...
oj tak niewyraźny "podpis sprawdzający" to jedno, a drugie- czasem musiałam prosić gościa (hotelowego) o pełny taki podpis- imię i nazwisko. Nie wiem po cholerę, ale musiałam, bo takie były wytyczne z góry. To też stanowiło niesamowity problem, dużo fajnych rzeczy się nasłuchałam wówczas (na temat mój i hotelu), jakby to był mój pomysł....

A co do tych niepodpisujących -wystarczy poświęcić 3 sekundy życia i podpisać se wreszcie tę kartę

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 37celina Pokaż wiadomość
Ktoś tu sugerował, że dowód osobisty można nosić w portfelu wraz z kartami płatniczymi, a może jeszcze prawo jazdy do tego . Bez komentarza.
ale co to za problem? w jednej przegródce mam karty, kartę do biblioteki, pare papierowych bzdurek do zbierania pieczątek z różnych miejsc. I ten nieszczęsny dowód też mam. Ręka jeszcze nie odpadła od tego ciężaru.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-02-23 o 10:49
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:53   #1510
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
A wystarczy poświęcić 3 sekundy życia i podpisać se wreszcie tę kartę

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

ale co to za problem? w jednej przegródce mam karty, kartę do biblioteki, pare papierowych bzdurek do zbierania pieczątek z różnych miejsc. I ten nieszczęsny dowód też mam. Ręka jeszcze nie odpadła od tego ciężaru.
Prawda? Ja już mam klienta co mi daje kartę razem z dowodem, bo wie, ze będę prosić. Osobiście wolałabym podpisać kartę... Ale są też tacy co za każdym razem marudzą. Podpiszą, ile mniej stresu ich i mnie by czekało...

Ja też mam w portfelu dowód, karty płatnicze, biblioteczne, bilety, wizytówki i wszelkie inne pierdoły. A jak biorę mniejszy portfel to i tak tam trafia dowód, kasa i dwie karty płatnicze. Kawałek plastiku ciężki nie jest.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2012-02-23, 11:00   #1511
201604181004
Konto usunięte

37celina ciebie to bym z chęcią wysłała właśnie do jakiegoś tesco na 12h co byś sobie postała i dostała np karę porządkową za niewypełnianie poleceń pracodawcy (proszenie o dowód każdego) może by ci cztery litery zmiękły .
Nie no nie noś sobie dowodu, po co jak cię zatrzyma policja jako świadka np to będziesz miała gratis wycieczkę na komendę. Z resztą twoja sprawa.
Stary 2012-02-23, 11:03   #1512
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda? Ja już mam klienta co mi daje kartę razem z dowodem, bo wie, ze będę prosić. Osobiście wolałabym podpisać kartę... Ale są też tacy co za każdym razem marudzą. Podpiszą, ile mniej stresu ich i mnie by czekało...

Ja też mam w portfelu dowód, karty płatnicze, biblioteczne, bilety, wizytówki i wszelkie inne pierdoły. A jak biorę mniejszy portfel to i tak tam trafia dowód, kasa i dwie karty płatnicze. Kawałek plastiku ciężki nie jest.
a gdzie pracujesz?
no chyba co innego, jeśli prosisz o dowód, żeby np. potwierdzić wlaściciela karty czy co Ty tam robisz, ale co innego, jeśli np. pracujesz w Biedronce i prosisz o dowód starszego pana, kupującego alkohol za gotówkę
Stary 2012-02-23, 11:04   #1513
Linaewen
Zakorzenienie

Widzisz, tylko że ja też mam prosić tych 30letnich na oko W Tesco, i chciałam od razu sprostować-drabineczko, u nas jednak się siedzi, bywa, że po 12h, ale siedzi
Stary 2012-02-23, 11:19   #1514
201604181004
Konto usunięte

Dobra to podstaw sobie cokolwiek; real, biedronka, leclerc, alma, bomi, carrefour, makro, sklep osiedlowy
Stary 2012-02-23, 11:20   #1515
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, tylko że ja też mam prosić tych 30letnich na oko W Tesco, i chciałam od razu sprostować-drabineczko, u nas jednak się siedzi, bywa, że po 12h, ale siedzi
ale ja się z Tobą zgadzam, że 30letnich można prosić
cały czas piszę o sytuacji, w której ktoś twierdzi, że prosi o dowód KAŻDEGO

Czas edycji: 2012-02-23 o 11:21
Stary 2012-02-23, 11:32   #1516
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Nie no nie noś sobie dowodu, po co jak cię zatrzyma policja jako świadka np to będziesz miała gratis wycieczkę na komendę. Z resztą twoja sprawa.
A, właśnie, też mi policja przyszła do głowy.

-Dowodzik poproszę!
-A akceptuje pan karty kredytowe?

~ Hank Moody
Stary 2012-02-23, 11:34   #1517
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
A, właśnie, też mi policja przyszła do głowy.

-Dowodzik poproszę!
-A akceptuje pan karty kredytowe?
ja zawsze mam przy sobie legitkę studencką, bo mam na niej bilet miesięczny, więc mogę się tym legitymować chociaż i tak zawsze noszę dowód w komplecie, ale nigdy mi się ''w terenie'' czy sklepie/klubie nie przydał.
Stary 2012-02-23, 11:37   #1518
201604181004
Konto usunięte

dowód tożsamości może być jakikolwiek :P chociaż najlepiej osobisty...
Stary 2012-02-23, 11:38   #1519
natalkaa7522
Zakorzenienie

To kierownik sklepu jest dziwny każąc kasjerkom KAŻDEGO sprawdzać. Co Władek idzie sobie po wódkę, ma 50 kilka lat, przyszedł sobie w gumiakach a pani go prosi o dowód? Kasjerka robi tylko to co musi robić, czyli dostaje polecenie z góry, sprawdzać każdego czyli sprawdzać wszystkich pomimo tego jak wyglądają.
Stary 2012-02-23, 11:42   #1520
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze mam przy sobie legitkę studencką, bo mam na niej bilet miesięczny, więc mogę się tym legitymować chociaż i tak zawsze noszę dowód w komplecie, ale nigdy mi się ''w terenie'' czy sklepie/klubie nie przydał.
Ja się raz w banku przejechałam. Jasne, że bank to akurat "wyjątkowy wyjątek", ale naprawdę potrzebowałam tych pieniędzy, a pani się nie zadowoliła legitką odtąd dowód noszę zawsze przy sobie, jakoś nieswojosię czuję bez niego

~ Hank Moody
Stary 2012-02-23, 11:46   #1521
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się raz w banku przejechałam. Jasne, że bank to akurat "wyjątkowy wyjątek", ale naprawdę potrzebowałam tych pieniędzy, a pani się nie zadowoliła legitką odtąd dowód noszę zawsze przy sobie, jakoś nieswojosię czuję bez niego
bank czy urzędy to jednak co innego
Stary 2012-02-23, 11:51   #1522
ewka1987
Rozeznanie

ja dowód noszę z jeszcze jednego powodu- jakby był (odpukać) jakiś wypadek, żeby lekarze/policja wiedzieli kim jestem. Nigdy nie wiadomo co może sie zdarzyć, nawet idąc po głupi cukier do osiedlowego sklepiku.
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:57   #1523
tinda2aa
Zadomowienie

mnie za to denerwuje zachowanie ludzi w kościele, którzy się przesuną się w ławce gdy ktoś chce usiąść, tylko wstają wychodzą z ławki wpuszczają i znowu siadają z brzegu, czy to taka duża różnica gdzie się siedzi?
chyba że przychodzi się po to by móc obserwować innych ludzi.
Stary 2012-02-23, 12:04   #1524
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
bank czy urzędy to jednak co innego
nie no jasne, ale ja naprawdę czuje się 100 razy bezpieczniejsza z dowodem niż bez niego. Legitka jest ok, dopóki się studiuje Prawo jazdy jest ok, o ile się je ma A dowód to wsumie chyba jedyny mój dokument, na którym jest wszystko co potrzeba w razie jakiegoś wypadku

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tinda2aa Pokaż wiadomość
mnie za to denerwuje zachowanie ludzi w kościele, którzy się przesuną się w ławce gdy ktoś chce usiąść, tylko wstają wychodzą z ławki wpuszczają i znowu siadają z brzegu, czy to taka duża różnica gdzie się siedzi?
chyba że przychodzi się po to by móc obserwować innych ludzi.
domena starszych pań i jeszcze ta mina męczennicy wtedy dochodzi

~ Hank Moody
Stary 2012-02-23, 12:07   #1525
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
nie no jasne, ale ja naprawdę czuje się 100 razy bezpieczniejsza z dowodem niż bez niego. Legitka jest ok, dopóki się studiuje Prawo jazdy jest ok, o ile się je ma A dowód to wsumie chyba jedyny mój dokument, na którym jest wszystko co potrzeba w razie jakiegoś wypadku
no ok, dlatego nie ma co wyszydzać jak niektóre panie wyżej, że dowód to taki ciężki plastik, rączka pewnie boli i dlatego się nie nosi bo jeśli sama się zastanowię, to dowód nie przydaje mi się do niczego poza załatwianiem jakichś spraw urzędowych, póki co mam legitkę do 26go roku życia a że mam 22, to sprawa jasna. i na tej samej zasadzie ktoś inny mógł tu napisać, że nie nosi codziennie dowodu, ale oczywiście podniosło się larum, że jak to tak, przecież od tego ręka nie uschnie zawsze to o jeden dokument mniej do wyrobienia, jeśli zgubi się portfel

Czas edycji: 2012-02-23 o 12:09
Stary 2012-02-23, 12:18   #1526
201604181004
Konto usunięte

no tak, najlepiej nie nosić w portfelu dowodu bo nie daj boże zgubi się portfel.
mam świetny pomysł jak uniknąć zgubienia dowodu: nie wyrabiać go wcale, wtedy ma się 100% pewności
Stary 2012-02-23, 12:21   #1527
Suvia
Zakorzenienie

A niech sobie każdy nosi co chce, jak mu wygodnie. Mnie tamten post rozbawił, bo jest napisany takim tonem, jakby ktoś użytkowniczkę niemal zmuszał do noszenia tony w portfelu

~ Hank Moody
Stary 2012-02-23, 12:22   #1528
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no tak, najlepiej nie nosić w portfelu dowodu bo nie daj boże zgubi się portfel.
mam świetny pomysł jak uniknąć zgubienia dowodu: nie wyrabiać go wcale, wtedy ma się 100% pewności
ale jesteś błyskotliwa!
a po co nosić 150 dowodów tożsamości, jeśli można jeden?
Stary 2012-02-23, 12:26   #1529
201604181004
Konto usunięte

faktycznie, 150
-legitymacja
-dowód osobisty
Stary 2012-02-23, 12:28   #1530
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ale jesteś błyskotliwa!
a po co nosić 150 dowodów tożsamości, jeśli można jeden?
Bo dowodem tożsamożści jest generalnie paszport bądź dowód. Nie legitka, nie prawo jazdy, nie patent żeglarski...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości