|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się czujesz? Tacca, zastanawiam się czy Twoja sennośc nie jest spowodowana brakiem żelaza. Jak Twoje wyniki morfologii? Robiłaś ostatnio? Nie robią Ci się przypadkiem zajady w kącikach ust?
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Piotruś mnie podjada... ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Zajady mi się nie robią. W tamtym tygodniu miałam jakieś ranki w buzi, od środka na policzkach, ale się już podgoiły. |
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób jak najszybciej, bo może faktycznie żelaza Ci potrzeba.
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Pospałam godzinke ale chyba mi za mało lecz już spać nie mogę,za ścianą maja remont i strasznie u mnie wieje wiatr,cały talerz od polsatu mi lata.
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym pospała...
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-02-23 o 12:49 |
|
|
|
#2588 |
|
Raczkowanie
|
http://www.targimamatataija.pl/index...odwiedzajacych dziewczyny z Wroclawia lub okolic wybieracie sie na targi 3-4 marca beda w hali IASE
ja mam zamiar z mezem isc |
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Ciałem li tylko i jedynie. ![]() Cytat:
|
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-02-23 o 12:55 |
|
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam Rossmana w swoim mieście
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam
mi wczoraj to nie przeszkadzało w drzemce
|
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Przeczytałam wszystko co od wczoraj napisałyście, ale odniosę się trochę później. Wczoraj dostałam telefon od mojej ginki i musiałam jechać po receptę. Wyniki posiewu z pochwy nie wyszły dobre STREPTOCOCCUS AGALACTIAE (B), Wzrost: Mały STREPTOCOCCUS SPP, Wzrost: Obfity ![]() Dostałam tabletki doustne i czopki dopochwowe. Jest mi smutno. Co mnie jeszcze czeka????? |
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem ciekawa dlaczego mnie kazali się męczyć
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np targi ślubne wspominam kiepsko ![]() a tu mało konkretów i nic o wystawcach, mnie by w sumie tylko wózki zainteresowąły i to zależy z jakich firm jak znam życie będzie pewnie masa pierdół a mało konkretów, do tego masa ludzi, a ja kiepsko tłok znoszę... i bilety... byłam tam też na targach zoologicznych i na tej sali straszny tłok był i duszno, jednak w hali stulecia lepiej było ... nie wiem może jak bedę w nastroju to się wybiorę, ale ja się nie spodziewam niczego nadzwyczajnego
|
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
A mnie od rana tak nieziemsko kłuje w lewej pachwinie, że ledwo chodzę :/ jakby mi ktoś wbijał tam jakiś szpikulec. Na szczęście Mały się wierci, to jestem trochę spokojniejsza, ale i tak nie jest to przyjemne. Kilka z Was pisało, że ma takie odczucia w pochwie czasem, macie jakieś sposoby na ten ból??
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie, wypowiem się a propos piwa - wszak pisałam o nim pracę magisterską a i praktyki w niejednym browarze odbyłam. Piwo bezalkoholowe tylko tak się nazywa. Na opakowaniu jest napisane, że ma ono 0,5% (tak jest w Polsce) - a może mieć nawet 1,5%. Producent powiem przy piwie o objętości do litra ma prawo podać orientacyjnie ilość wagową etanolu, tutaj próg błędu wynosi 1%. Dlatego ja mimo wszystko mam opory
![]() Czy któraś z Was brała lub może bierze Furaginium ? Kurdę, ja muszę, niestety wyniki mojego moczu są do kitu, oprócz białka i bakterii jeszcze jakieś inne syfy w nim znaleziono Dzisiaj zleciałam ze schodów, ale leciałam prosto na twarz Zahaczyłam obcasami o kant stopnia i runęłam jak długa ... Gdyby nie mój mąż, który stał na samym dole, to nie było szansy, żebym się jakoś uratowała i nie spadła na brzuchol ... Ale mąż mnie w odpowiednim momencie złapał i skończyło się jedynie na uderzeniu kolanem w kafle (siniak jest obfity ) . Po wszystkim siedząc na ziemi dostałam takiego ataku śmiechu, że nawet mój S. nie mógł się powstrzymać. Śmiał się, że to kolano to jego wina, bo nie sprostał zadaniu - 66 kg żywej wagi lecące na niego z taką prędkością trochę go zaskoczyło
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i stosuj sie do zalecen ginki nie martw się na zapas! Anulka, te zalecenia są ogólnokrajowe, ale wiem, że i u mnie w mieście nie wszystkie szpitale ich przestrzegają. Ostatnio była taka sytuacja,że z usg wychodziło 4,3kg, pozwolili na poród fizjologiczny i skończyło się cesarką - dziecko ważyło 4,6kg. I oczywiście mama zmęczona,zielone wody płodowe były bo mały był podduszany.. Także lepiej czasem mieć większy odsetek cięć,a uniknąć pewnych powikłań. |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja mam w posiewie z pochwy coś tam coli.
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Może być.
Dzięki! Chyba bardzo rzadko się tego przestrzega... Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
często tak jest że mierzę miednicę i widzę,że nic z tego nie będzie Ale położna mierzy i jest niby więcej tych cm ,a koniec końców jest cięcie Mowię, postępowanie zależy od szpitala.Tacca, mój szpital akademicki tego przestrzega
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-02-23 o 13:16 |
|
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
Martwi mnie, że będę teraz brała tyle leków. Przecież to nie jest bez znaczenia dla Hani
![]() Duphaston kwas foliowy Furaginum Erytromycyna Clotrimazolum. Trochę się tego uzbierało. Jeszcze w przyszłym tygodniu idę na ponowne badanie moczu, morfologię, CRP i glukozę. Aż się boję pomyśleć... P się też denerwuje i mówi, że lepiej nie chodzić w ogóle do lekarza, bo tyle wynajduje, że głowa mała Będę musiała chyba P też wysłać na posiew. Przeczytałam gdzieś, że facet też może mieć te bakterie u siebie Pogadam o tym z ginką.Ale mam kapę... Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-23 o 13:15 |
|
|
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-02-23 o 13:25 Powód: pomyłka ;) |
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony 4 kilowego chłopca to ja chyba nie uhoduję ...
|
|
#2606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bavaria Malt 330ml Piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji ze słodu pszenicznego. Popularne piwo bezalkoholowe 0,0% wyprodukowane oryginalną metodą opracowaną przez browar Bavaria. Tradycyjnie w piwach bezalkoholowych alkohol jest odfiltrowany i usuwany na końcu procesu produkcyjnego. Bavaria zmieniła proces warzenia tak, aby alkohol w tym piwie w ogóle się nie pojawił. Taka operacja umożliwia uzyskanie unikalnego, pełnego smaku. Bavaria Malt ma smak słodowy. Kraj pochodzenia: Holandia Zawartość alkoholu: 0,0% Zawartość ekstraktu: 6,3% Degustacja: schłodzone do temperatury 4-6°C Cytat:
sądzę że to od lekarza zależy Cytat:
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-02-23 o 13:25 |
|||
|
|
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
luteina 2 razy po 2 dopochwowo scopolan eurtxyrox 100 duomox probiotyk(przez ten głupi antybiotyk) Ale antybiotyk biorę do piątku,póżniej w poniedziałek muszę oddać mocz do badania i zrobię sobie ALAT i ASPAT. |
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierzesz je samo, czy z witaminą C?---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Bo te nasze Lechy czy nie wiem co, Żywiec? to tak jak napisałam wcześniej.
|
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze,że to nie ja będę musiała o tym decydować,bo to naprawdę trudna decyzja. Jak wyżej wspominała koleżanka, powinna być oparta o dodatkowe pomiary, wywiad rodzinny,jak przebiegał poród mamy,siostry.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

przecież ty w pracy

Zahaczyłam obcasami o kant stopnia i runęłam jak długa ... Gdyby nie mój mąż, który stał na samym dole, to nie było szansy, żebym się jakoś uratowała i nie spadła na brzuchol ... Ale mąż mnie w odpowiednim momencie złapał i skończyło się jedynie na uderzeniu kolanem w kafle (siniak jest obfity
i stosuj sie do zalecen ginki