|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Mam wstydliwe pytanie. Miała któraś z was problem z hemoroidą? jak sie tego pozbyć?
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
aaa... i chlebek juz gotowy... nie moglam sie powstrzymac i musialam odkroic pietke... niestety chyba troche za dlugo trzymalam go w piekarniku, bo skorka dosc gruba i twarda wyszla... ale smakowo jest pyszny...
zapraszam do degustacji ![]()
|
#4803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale jak tak czytam te opinie o teściowych to stwierdzam, że one po prostu nie mogą się pogodzić z utratą kontroli nad swoimi synkami. Chcą cały czas mieć coś do powiedzenia ale zapominają o tym, że mają już dorosłych synów i niekiedy oni są bardziej zaradni od nich samych i nie potrzebują ich dobrych rad. |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świeży, pachnący, chrupiący chlebek to coś, co bym zjadła
|
|
#4805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekałam od rana na tę wiadomość Cytat:
|
|
#4807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi kazal do nast wizyty brac luteine i to tez dla mnie zastanawia, a wizyte mam miec 29 lutego jesli dotrwam Masz cudowna tesciowa ![]() Cytat:
A dodatkowo jej zachowanie upierdliwe mnie jeszcze bardziej namawialo zeby poszukac opiekunki. Jednak jakos dawala sobie rade, oczywiscie wielkimi literami wazne rzeczy odnosnie jedzenia, pieluch itd trzeba bylo tlumaczyc i pisac ale jakos poszlo. Co do opiekunki masz racje, jednak kiedy nie ma wyjscia, co zrobic ![]() Cytat:
Oj nie raz te nerwy puszczaly.Cytat:
![]() A to co opisalas, to jej zachowanie z powiadomiemiem o ciazy to przegiela i to bardzo. Zero wyczucia ![]() Powodzenia na wizycie! Cytat:
ja tez przez ten nakaz lezenia teraz sie tak mecze jak cos robie ze szok! ![]() Cytat:
![]() No a Ty kochana to dopiero musisz byc cierpliwa, naprawde zycze Ci po urodzeniu dzidzi bardzo duzo sily bo bedziesz rozdrazniona, zmeczona i ciagle ktos Ci bedzie chodzil obok ;/ Moja tesciowa tu wraca (bo jest u swojej mamy 300 km ode mnie) 1 marca, mam nadzieje, ze urodze do tego czasu bo jak mi zajdzie za skore teraz kiedy sie tak zle czuje to ugryze
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam z tym problem i mam przepisane leki przez ginekologa maści posterisan, można też stosować czopki i dostałam taki lek doustny Cyclo3fort, podobno poprawia krążenie w naczyniach w okolicy odbytu. One są bez recepty, więc idź do apteki i się zapytaj co możesz stosować w okresie karmienia piersią. Ale mi lekarz mówił, że mogę te leki brać nawet jak już urodzę.
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4810 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Wygląda pysznie i napewno tak smakuje
|
||
|
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Konia Gratuluje!
Wspaniale że są już razem! a Kaja jaka duża dziewczynka Mała ja w szpitalu zużyłam ok. 20-25 pieluszek. Takie maleństwo jeszcze nie robi niczego wielkiego, potem się rozkręca i 1 paczka chusteczek.W załączniku dodam wam Ewe właśnie smacznie śpi.Pozdrawiamy! |
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamusia jaka zakochana
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamusia wyglada kwitnaco jeszcze raz gratuluje mamusie i corci
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
slicznie, Malutka jak aniołek, a patrząc na Ciebie widać ten ogrom miłości jaki masz dla Niej cudnie!Cytat:
![]() gucia chlebek wyglada zachecająca ...mniam z masełkiem! Wlasnie dzwonila Pani z Lux Medu ,ze moj lekarz dzisiaj wychodzi 1,5h wczesniej i czy moge przyjsc. Dobrze, że calkiem wizyta nie przepadła. Trzeba bedzie sie zebrać i wyjsc na zewnatrz, a tj pisala evcia paskudnie tu dzis;/ Własnie Robert ma czkawke...a i niesfornymi łapkami troche mnie maltretuje. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Aguśka jaka sesja z Filipkiem roześmiany przystojniacha!Brzuszek bardzo ladny, zgrabny!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
[B]KONIA[B] GRATULACJE SERDECZNE
Dołączam się do grona zazdrośnic :P ale to taka pozytywna zazdrośc jest ![]() Ivonka przepięknie wyglądacie z córą ![]() Gucia jaki chlebuś pyszny jaaa ![]() A ja bardzo proszę o kciuki bo wysłałam mojemu promotorowi właśnie drugi rozdział mojej magisterki i jeśli go zatwierdzi to mi zostanie napisac tylko wstęp, wnioski i streszczenie i się moge bronic Czyli już spokojnie mogę rodzic nawet dziś bo mój przedporodowy plan wykonalam
|
|
|
|
#4817 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Gratulacje dla Koni i Kaji! Kolejna mamusia rozpakowana!
Ivonka, sliczną masz córeczkę, taki mały słodki aniołek i baaardzo podobna do Mamusi ![]() Jak tak patrzę na Wasze zdjęcie, to aż mi łzy nachodzą i już się nie mogę doczekać, kiedy sama przytulę swoją kruszynkę!!! Gucia, chlebek wgląda zachęcająco. Muszę nadrobić wątek, może podawałąś przepis wcześniej? Wychodowałas ten zakwas w końcu czy piekłaś na drożdżach?? Dzisiejszą noc miałąm niemal w całości bezsenną, jak nawet zapadałam w krótki sen, to i tak taki na czuwaniu, wierciłam się i kręciłam cały czas, coś okropnego! Idę teraz na śniadanko bo na razie tylko gorącą herbatkę wypiłam, pora na coś solidnego wreszcie, a potem będę nadrabiać
|
|
|
|
#4818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
C o do infekcji, wyleczysz i bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moj maz juz rece rozklada, bo jej mowi, krzyczy juz na nia a ona nie rozumie. Dalej to samo robi. Albo juz tu pisam kiedys dziewczynom, dzwoni do nas o 23 tzn do meza czemu u nas sie o tej porze jeszcze swiatlo swieci? (bo widzi nasze okna ze swojego) A jak maz ja opiernicza to tlumaczy ze sie martwi zebysmy za prad za duzo nie zaplacili.
|
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka masz przeboje z tą teściową faktycznie :/
No ale przynajmniej mąż obstaje za Tobą i dostrzega problem a nie tak jak niektórzy mężowie którzy bronią swoich mam a żona jest 'ta zła' bo i o takich słyszałam niestety :/ |
|
|
|
#4820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() slicznie wygladacie obie co do tesciowej to moja jest bez zarzutu oprocz tego ze teraz mi truje ze podczas karmienia bede musiala jesc gotowana marchewke z gotowanym kurczakiem bez przypraw i soli czy wam dziewczyny rowniez przeszkadza brzuch na udach jak siedzicie? czy tylko ja tak mam
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-23 o 13:21 |
||
|
|
|
#4821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do mieszkania to super, że wszystko idzie zgodnie z planem ![]() Cytat:
![]() Ja dziś mam wizytę...mam nadzieję że Piotruś troszkę wyżej się ułożył. zobczymy ![]() a potem ostatnie zajęcia w SR - o połogu...idę sama, bo tż ma drugą zmianę w pracy...ale temet chyba taki niespecjalnie ciekawy dla niego, więc dużo nie straci ![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no zartuje mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze ![]() Cudna jest! Cytat:
|
|
#4823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co Wy na to, że Wasi rodzice się spotykają? nie macie nic przeciwko? ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt i trzymam kciuki za te które maja się jeszcze odbyc
|
||
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska slicznego masz synka
i ten twoj brzuszek taki zgrabniutki
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Aguśka, to już na serio chore! Podobną syt. mają moi znajomi. Rodzice kolegi zakupili mu mieszkanie-nie tylko na tym samym osiedlu co ich, lecz również w zasięgu zwroku, kilka bloków obok 1 słowem, co tu dużo mówić. I wybierali bardzo skrupulatnie, tak, aby ze swoich okien móc widzieć ich okna...Koleżanka opowiadała, jak raz siedzieli z mężem w pokpju coś tam robili, nagle poczuła na sobie czyjś wzrok...Patrzy w okno(nie mieli zasłoniętych rolet ani firanek powieszonych jeszcze), a tam teściowa w oknie u siebei w mieszkaniu stoi, gapi się i do nich macha!!!! Oczywiście, musieli odmachiwać jej radośnie, udając, że to miłe zaskoczenie! Ponadto, tak jak u Ciebie, teściowie przez okna szpiegują, wypytują, a czemu tak pózno wczoraj wróciliscie, gdzie byliście itp. Ciężka sprawa....Mój Tż ma czasem pomysły by kupić mieszkanie w pobliżu swoich rodziców, co by dzieci miały do dziadków blisko...Owszem, mogłabym na to pójść, ale tylko pod warunkiem, że będzie to mieszkanie kilka ulic przynajmniej dalej i na innym osiedlu, a nie klatka w klatkę czy blok na przeciwko, żeby teśćiowa szpiegować nas mogła i odwiedzać bez zapowiedzi..brrr! |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ...Ivonka wiem, że czasu malutko i myśli gdzie indziej wędrują...ale jak znajdziesz chwilkę to napisz mi proszę jak to u Ciebie było i jak się w czasie rozłożyło z odstawianiem leków, odejściem czopa ( i czy był czysty czy z krwią ) i porodem... bo ja zaczynam odstawiać powoli leki jestem na początku 37t.i chciałabym zrobić to dobrze... wiem, że u mnie może być zupełnie inaczej ale z ciekawości poproszę Pozdrawiam Mamusię i kruszynkę![]() co do pieluszek w taki razie wezmę 30 szt do jakiejś torby po prostu...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-23 o 13:35 |
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ivonka ślicznie wyglądacie |
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytrynka nie daj sie!
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
ivonka7 wyglądacie przecudownie
Aguskaa swietne zdjęcia z synkiem już niedługo z dwoma synkami będziesz się fociła ![]() karo za wizyte
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka a nie bałaś się że teściowa nie będzie wystarczająco uważna czy ostrożna przy dziecku, czy nic mu się nie stanie pod jej opieką? Ja mam czasem takie myśli, że jak będę musiała z kimkolwiek zostawić córę, to będę się bała czy ten ktoś odpowiednio się Nią zajmie, przytrzyma głowkę, odpowiednio przewinie, czy będzie miał oczy dookoła głowy itd.. Wiem, to trochę paranoja, ale jak na razie nie potrafię zaufać komuś z 100% pod tym względem, szczególnie starszyzm osobom, które opiekowały się małymi dziećmi już dawno temu.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

tym bardziej, ze mieszka klatke obok wiec wizyty mam pare razy dziennie. 

czekałam od rana na tę wiadomość

a mi kazal do nast wizyty brac luteine i to tez dla mnie zastanawia, a wizyte mam miec 29 lutego jesli dotrwam
Bo po pierwsze nie ona pierwsza się dowiedziała, a po drugie nie mówi się takich rzeczy, bo to nie wyścigi a można komuś zrobić przykrość. Akurat wiedziała że będę na szpitalu robić badania pod kątem ciąży i stąd się dowiedziała przed moją mamą. Ale nie dzwoni się do kogoś i nie mówi się tego w taki sposób.

i 1 paczka chusteczek.

. Także jest dosyć specyficznie, zeby nie powiedzieć, że czuję się troche jak w filmie
za dzisiejsza wizyte