W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 22:59   #661
expectativa
Raczkowanie

Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek

Hej Niewiele ostatnio piszę, bo czasu straaasznie mało. W szkole mam makabrę A zaczęłam się jeszcze bawić w wymiany na wizażu i resztki wolnego czasu zabiera mi odp. na posty, PW, itd. W każdym razie ciągle Was podczytuję Widzę, że większość doskonale trzyma się na diecie - to super! Ja niestety coraz częściej miewam załamania - jestem bardzo przemęczona, sypiam ok. 5 godzin, przestałam tak bardzo uważać na to co jem.. Teraz dopiero skończyłam lekcje, a na historie i tak sie nie nauczyłam... Ale wracam do 5 ZBILANSOWANYCH posiłków - nawet jeśli nie dla wyglądu, to chociaż dla zdrowia Trzymajcie kciuki Dziewczyny ! I powodzenia wszytskim
Stary 2012-02-22, 23:01   #662
Melia123
Rozeznanie

zlossi: mimo podobnej wagi i wzrostu wyglądasz 23456789 razy lepiej ode mnie!
Zjadłam dziś pistacje. Nazbierała się gdzieś garść, może trochę więcej, nie mogę się przy nich opanować
A i byłam na łyżwach prawie 2h
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 09:41   #663
Secret125
Raczkowanie

Hejka
Wczoraj było dobrze z dietką i pierwszy dzień postu bez wybryków zaliczony Jeszcze tylko 39 dni ! Damy radę dziewczyny
Na kolacje zjadłam kanapkę chleba Graham z wędzoną makrelą i pomidorem i ćwiczenia na mięśnie brzucha i nóg, na dobry początek Myślicie, że taka wędzona ryba jest OK ?
W Wiedniu kupiłam parę ciuszek na lato spódnice, sukienki i topy i to jest moja główna motywacja, aby wyglądać dobrze latem. Powiedziałam sobie nie weźmiesz się za siebie nie będzie krótkich spódniczek

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 10:04   #664
201612080925
Konto usunięte

Secret125 Krynica-Zdrój to jakieś 130 km ode mnie, ja mieszkam bardziej na zachód, okolice Wadowic

Dziewczyny może wypiszemy swoje wagi i cele? I umieścimy w pierwszym poście. Pisałyśmy już o tym wcześniej kiedy Secret była na wyjeździe, ale skoro już wróciła, to może się tym zajmie

Ja już po śniadaniu: warzywa na patelnię
Teraz: jabłko
Na obiad: ryba, sałatka + jakieś węgle

Reszty na razie nie planuje, zobaczymy jak się dzień potoczy
W planach mam narty, ale warunki nie najlepsze, wszystko topnieje i na stoku robi się lód, na którym średnio sobie radzę
Jeśli narty nie wypalą, to zrobię HIIT z TurboFire.

A tu troszkę o ćwiczeniach HIIT:
Cytat:
HIIT (ang. High Intensity Interval Training).
HIIT staje się bardzo popularną formą treningu nie tylko wśród sportowców, ze względu na jego korzystny wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej . Badania pokazują, że w porównaniu do klasycznych ćwiczeń aerobowych trening interwałowy prowadzi do spalenia nawet do trzech razy większej ilości tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym o połowę mniejszym wysiłku energetycznym i ponad połowę krótszym czasie treningu.
Działanie takie związane jest z utrzymującym się od kilku nawet do kilkunastu godzin po zakończeniu treningu podwyższonym metaboliźmie kwasów tłuszczowych co prowadzi do zwiększonego spalania tkanki tłuszczowej nawet po zakończeniu ćwiczeń. Zjawisko takie nie występuje przy tradycyjnie nisko i średnio intensywnych ćwiczeniach aerobowych.
z wikipedii

Edytowane przez 201612080925
Czas edycji: 2012-02-23 o 10:08
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 10:51   #665
Tibb
Raczkowanie

Hej Można dołączyć?
Odchudzam się od poniedziałku, planuję przejść na dietę śródziemnomorską, ale na razie po prostu ograniczam kalorie Wzrost 168, waga początkowa 56, a aktualnie jest 55.
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 11:25   #666
blue_jeans
Raczkowanie

Hej dziewczyny Dzisiaj 4 dzień bez słodyczy, a 6 diety, ciekawa jestem jak moja waga, no ale jak sobie obiecałam, waże sie w sobotę.

Secret brawo, już jeden dzień mniej! Szybko minie! Trzeba się na czymś skupić, na czyms, co nas pasjonuje, co lubimy, nma kimś, kogo kochamy, wtedy nie dośc, że nie mylimy o jedzeniu to kilgoramy leca same. Damy rade wszystkie razem i za te 40 dni będziemy piękne, zdrowe i zaje.biste (chociaż w sumie już jesteśmy ).
A co do makreli to jest okej, zdrowe tłuszcze, białko i pyszny smak

Tibb - witamy z nami Tylko się zastanawiam, 55 kg dla Twojego wzrostu to chyba waga idealna? DO ilu chcesz zejśc?

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 11:27   #667
zlossi
Raczkowanie

Dzień doberek Ja włąsnie popijam ziołową herbatkę, popołudniu wpadnie do mnie kumpela mam nadzieję, że nie ruszę wystawionych słodyczy ....... Nie mam pomysłu a obiad...

`Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód`[

* piję skrzyp! piję pokrzywę!
25.06.12
zlossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 11:29   #668
Tibb
Raczkowanie

Wiesz, zależy mi ogólnie na zmianie stylu życia. 5 regularnych posiłków, bez podjadania, bez słodyczy fast foodów itd, minimum 2l wody... A niby to 55kg to nie jest dużo, ale normalnie ważę o wiele mniej - przytylam ostatnio. Chciałabym zejść tak do.. 50? Poza tym chodzi też o moją sylwetkę, widać po mnie te ostatnie dodatnie kilogramy

Don't stop me
Stary 2012-02-23, 12:23   #669
Melia123
Rozeznanie

Cześć Kochane
Ja sobie dzisiaj pospałam i dopiero jem śniadanie
Stary 2012-02-23, 13:49   #670
_Remember
Rozeznanie

Cześć Przełamałam się i zjadłam owsiankę z kilkoma migdałami na śniadanie, tylko jakoś z mlekiem mi chyba nie pasuje Muszę poczytać, co zrobić A jak mnie bolą łydki od wczorajszej skakanki

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 14:42   #671
Secret125
Raczkowanie

Ja właśnie wróciłam z zakupów i miałam w planach kupić spodnie, ale albo były za duże, albo za małe a że tak bardzo chciałam te spodnie to wzięłam mniejszy rozmiar w pasie są OK, ale w udach już kiepsko. Może to najlepsza motywacja !! kupowanie ubrań o rozmiar mniejsze. W każdym razie czekam aż schudnę i wtedy je założę.

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-02-23 o 14:43
Stary 2012-02-23, 14:49   #672
Soyuki
Raczkowanie

Hej
Jako, że pierwszy dzień bez słodyczy dzisiaj wypada, postanowiłam nie zostawić wszystkiego w rękach losu (a schudnie, a może nie schudnie ) ale wziąć się w garść i dołączyć do jakiegoś tematu, który pomoże mi utrzymać motywację. Zero fastfoodów, dużo ruchu i chcę dociągnąć rozmiar 36 (a może nawet 34 ) Wzrost 168, waga 65kg (ważyłam się ostatnio w grudniu, w szkole, bo w domu nie mam wagi [mama wyrzuciła, bo się nią dołowała, haha ])
Tak więc, powodzenia i mam nadzieję, że razem dobrniemy do upragnionej figury
Soyuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 15:01   #673
Melia123
Rozeznanie

Myślę co na obiad zjeść, na pewno ryż brązowy i dużą ilość sałaty z pomidorem i ogórkiem, albo samym ogórkiem i sałatą i co do tego? Nie mam wiele możliwość, chyba znowu to będzie jajko sadzone.
Stary 2012-02-23, 16:03   #674
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez expectativa Pokaż wiadomość
Hej Niewiele ostatnio piszę, bo czasu straaasznie mało. W szkole mam makabrę A zaczęłam się jeszcze bawić w wymiany na wizażu i resztki wolnego czasu zabiera mi odp. na posty, PW, itd. W każdym razie ciągle Was podczytuję Widzę, że większość doskonale trzyma się na diecie - to super! Ja niestety coraz częściej miewam załamania - jestem bardzo przemęczona, sypiam ok. 5 godzin, przestałam tak bardzo uważać na to co jem.. Teraz dopiero skończyłam lekcje, a na historie i tak sie nie nauczyłam... Ale wracam do 5 ZBILANSOWANYCH posiłków - nawet jeśli nie dla wyglądu, to chociaż dla zdrowia Trzymajcie kciuki Dziewczyny ! I powodzenia wszytskim
trzymaj się , ja właśnie mam na odwrót że jak jest dużo nauki to mniej myśle o jedzeniu=mniej jem .
Cytat:
Napisane przez Melia123 Pokaż wiadomość
zlossi: mimo podobnej wagi i wzrostu wyglądasz 23456789 razy lepiej ode mnie!
Zjadłam dziś pistacje. Nazbierała się gdzieś garść, może trochę więcej, nie mogę się przy nich opanować
A i byłam na łyżwach prawie 2h
ja wczoraj bylam godzinke
magne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 16:07   #675
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
ja wczoraj bylam godzinke
Łyżwy są super
Kręciłam dziś hh, ale tylko 10 minut, postaram się pokręcić więcej później
Stary 2012-02-23, 16:30   #676
blue_jeans
Raczkowanie

A ja mam dzisiaj taki dzień, że ciągle gdzieś jeżdzę, wszystko jest stresujące i zjadłam 4 kromki razowca - dwie z łososiem, dwie z szynka drobiową i niestety z 10-15 pieczywek wasa. To niby nie dużo, ale każda była lekko z dżemem niskosłodzonym morelowym. Nie wiem, co mnie tak wzięło, ale było mi tak słabo, że musiałam zjeśc, a przestało mi byc dopiero po tych 10, czy tam 15, nie pamiętam nawet. Stwierdziłam, że nie bede sie przecież głodzić, za to poćwicze na macie (mam taką taneczną ) i zrobie 2 rayz po 30 min na orbitreku, jako kara za to żarcie. Za to jestem dumna, bo nie tknęłam nic słodkiego, a miałam taki zamiar! Mam nadzieję, że u Was wszystko wspaniale.

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 16:36   #677
Secret125
Raczkowanie

U mnie jak najbardziej Gdyby było inaczej to bym musiała pożegnać się ze nowo kupionymi, nieco ciasnymi rurkami, więc się nie poddaje, bo jest o co walczyć

Edytowane przez Secret125
Czas edycji: 2012-02-23 o 16:40
Stary 2012-02-23, 17:01   #678
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melia123 Pokaż wiadomość
Łyżwy są super
Kręciłam dziś hh, ale tylko 10 minut, postaram się pokręcić więcej później
no też lubię, ale wypożyczone łyżwy są strasznie niewygodne.
dziś śniadanie: 2 kanapki z serkiem wiejskim
II śniad: 2 kanapki z masłem i pomidorem
obiad: 3 jajka + 2 kromki chleba + 4 ogórki kiszony
kolacja: nie wiem ?
magne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 17:26   #679
feciuch
Raczkowanie

Hello Dzisiaj fajno mija dzionek mi, dość szybko... W szkole dzisiaj 8 h + dojazd... czyli gdzieś od 7 do 16 poza domkiem Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanko - grachanka z serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem + papryczka
II śniadanko - pomarańczka
Obiad - Ryż brązowy z warzywami z patelni
Podwieczorek - pomarańczka
Kolacja - hmmm ...chyba płatki na mlećku ;P
Ćwiczyć mi się nie chce, ale pojeżdżę z 15 min na rowerku stacjonarnym, zrobię ze 100 brzuszków, wymachy nóg i takie tam różne ćwiczonka... Może na skakance poskaczę...
Chciałam ćwiczyć z Turbo Fire... ale jak ściągałam to nie wszystko wchodzi... tylko kilka... Może uda się uratować...
Pozdrówka trolololololo !! :P

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 17:29   #680
Melia123
Rozeznanie

Ja jeżdżę tylko na wypożyczonych, więc nie wiem jakie są te "normalne"

Oj u mnie dziś ładnie, tylko podwieczorek mega bogaty... Popsułam nim chyba cały dzień.
Śniadanie: Płatki fitness 6 łyżek, 2 suszone śliwki, 4 suszone morele, mandarynka i mleko
Przekąska: 3 suszone morele, 2 śliwki
II śniadanie: 2 kromki chlebka razowego z żurawiną, sałata, pomidor, ketchup i plaster sera
Obiad: Szklanka brązowego ryżu, sałata z ogórkiem, jajko sadzone z 2 jaj i łyżeczki oliwy
Podwieczorek: bułka z przepisu podanego przez blue_jeans do tego serek homogenizowany waniliowy (zjedzony osobno), łyżeczka dżemu wiśniowego i banan
Na kolację planuję tuńczyka z puszki.
Stary 2012-02-23, 17:33   #681
Elsay
Zakorzenienie

Do łyżw mam jak na razie uraz, ale może kiedyś się przełamię.

Dziś w prawdzie wytrzymałam spokojnie bez słodyczy, troszkę mnie do chipsów ciągnęło ale dałam radę natomiast zjadłam kawałek pizzy. Teraz trzeba się wziąć za karę za ćwiczenia. Niestety takie normalne ćwiczenia powtarzane ileś tam razy to dla mnie udręka czekam aż zrobi się cieplej i cały śnieg stopnieje i będę mogła wybrać się w końcu na rower czy rolki.
Elsay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 17:36   #682
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elsay Pokaż wiadomość
Do łyżw mam jak na razie uraz, ale może kiedyś się przełamię.

Dziś w prawdzie wytrzymałam spokojnie bez słodyczy, troszkę mnie do chipsów ciągnęło ale dałam radę natomiast zjadłam kawałek pizzy. Teraz trzeba się wziąć za karę za ćwiczenia. Niestety takie normalne ćwiczenia powtarzane ileś tam razy to dla mnie udręka czekam aż zrobi się cieplej i cały śnieg stopnieje i będę mogła wybrać się w końcu na rower czy rolki.

Chyba każdy czeka na wiosnę i rower i rolki i ciepło i zieleń i wszystko co wiąże się ściśle z tą porą roku
Stary 2012-02-23, 17:42   #683
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Kolacja - hmmm ...chyba płatki na mlećku ;P
Płatki na wieczór to nie najlepsze rozwiązanie (węgle) może jakieś białko ?

Stary 2012-02-23, 17:46   #684
Elsay
Zakorzenienie

Zima jest moją ulubioną porą roku, ale zima, a nie resztki śniegu i woda dookoła od tego to już wolę wiosnę. Zimą tylko gorzej o ruch, tak to choćby na spacer się pójdzie, a zimą jak wracam ze szkoły jest już ciemno. I sam fakt, że jest zimno jest dla mniej jako wielkiego leniucha wspaniałą wymówką.
Stary 2012-02-23, 18:23   #685
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z zakupów i miałam w planach kupić spodnie, ale albo były za duże, albo za małe a że tak bardzo chciałam te spodnie to wzięłam mniejszy rozmiar w pasie są OK, ale w udach już kiepsko. Może to najlepsza motywacja !! kupowanie ubrań o rozmiar mniejsze. W każdym razie czekam aż schudnę i wtedy je założę.
Haha ja ostatnio kupiłam spodenki z wyprzedaży za małe Zobaczymy kiedy będą dobre

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

O i nie wiem jak u was ale u mnie już dzisiaj czuć wiosnę! Słoneczko dawało i było cieplutko
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 18:45   #686
BelovedMoon
Raczkowanie

Cześć widzę, że ladnie sobie tu dietkujemy łyżwy- super pomysł ;d u mnie też powiało wiosną, ale jaka plucha ;o

śniadanie: płatki kukurydziane, jabłko
obiad: zupa, 2 mandarynki
kolacja: rogal z pasztetem. (wiem, wiem. Okropna kolacja, ale taką miałam ochotę )

Jeszcze zrobię TF i dzień zaliczony

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 19:21   #687
Tibb
Raczkowanie

Ja zastanawiam się nad jutrem. Siedzę do 19 na zajęciach i muszę jakoś sensownie zaplanować posiłki. Co myślicie o:
I. owsianka
II. grejfrut
III. grahamka z serem żółtym i ogorkiem+maly jogurt owocowy
IV.jogurt naturalny z otrębami
V. serek wiejski ze szczypiorkiem

Wezme ze sobą pu-erh w termosie

Don't stop me
Stary 2012-02-23, 20:00   #688
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Hej mój dzisiejszy:
I: filety z makreli w oleju (w puszce) + kromka chleba + zielona herbata
II: wafle ryżowe naturalne + 0,5 l soku malinowego (domowej roboty) z wodą
III: schab gotowany na parze + kasza jęczmienna + warzywa na patelnię + zielona herbata
IV: szklanka soku z dwóch buraków i jabłka + marchewka
V: kromka z serkiem wiejskim i ogórkiem kiszonym + jajko na twardo + zielona herbata

Tibb tak mało się tego wydaje trochę, ale rozumiem że nie masz jak zjeść ciepłego obiadu...
Stary 2012-02-23, 20:35   #689
Tibb
Raczkowanie

No właśnie z tym obiadem kiepsko Nie, nie mam jak.
Sok z buraków i jabłka? Sama robisz?

Don't stop me
Stary 2012-02-23, 20:41   #690
Elsay
Zakorzenienie

Dzisiejsze jedzenie:
1. Jogobella z musli i garść dosypanego błonnika
2. Jabłko
3. 1 kawałek pizzy
4. Miseczka zupy (kapuśniak)
5. Jajka na miękko

Edytowane przez Elsay
Czas edycji: 2012-02-23 o 20:47
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości