Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 17:25   #1561
LittleWoman
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
LittleWoman - strasznie fajnie, tylko czemu nie masz wegli po treningu? No i tluszczy nie widze, chyba ze gdzies tam oliwa sie pojawia
Oliwa pojawi się przy obiedzie, bo warzywa będą na niej smażone, co do węgli to dorzucę kromkę chleba razowego. Może tak być?
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:52   #1562
Figlak
Zadomowienie

riddle92, karola11 dzięki dziewczyny za ocene

Co do tych oliwek to pytam ponieważ bardzo je lubię do sałatek lub nawet same sobie zjeść, ale kiedyś znajoma która coś tam się znała na dietach powiedziała mi że jeśli się odchudzam to powinnam z nim zrezygnować bo to same tłuszcze i są tuczące
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:13   #1563
Ervisha
Zakorzenienie

słabe U ???
I zapiekana duża grahamka z serem topionym Holand i pomidorem, kakao na mleku sojowym
II 2 duże gofry z serkiem śliwkowym, orzeszkami arachidowymi i włoskimi, jabłko
III duży talerz zupy grzybowej z makaronem
7 pierogów ze szpinakiem z sosem koperkowym
IV miska (o,600l) sałatki owocowej (gruszka,jabłko,banan,pom arańcza, orzeszki arachidowe - każdy owoc był duży dlatego po jednym )
V bułka słonecznikowa na pół obie z domowym twarożkiem ( z 200 gram twarogu)papryką/ pomidorem, herbata z cytryną

W ciągu dnia domowy kompot malinowy, orzechy.....

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:17   #1564
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
riddle92, karola11 dzięki dziewczyny za ocene

Co do tych oliwek to pytam ponieważ bardzo je lubię do sałatek lub nawet same sobie zjeść, ale kiedyś znajoma która coś tam się znała na dietach powiedziała mi że jeśli się odchudzam to powinnam z nim zrezygnować bo to same tłuszcze i są tuczące
1. nie tyje się od konkretnego jedzenia tylko od dodatniego bilansu kalorycznego, mozesz jesc superzdrowo ale za duzo i tez utyjesz
2. no mają sporo tłuszczu, ale przede wszystkim na R absolutnie nie rezygnujemy z tłuszczy, a poza tym z tego co sie orientuje to oliwki mają cenne tłuszcze
3. 100 g oliwek ma 147 kcal, więc może nie warto zjadać ich nie wiadomo ile, ale na pewno trochę nie zaskodzi

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez fajniejestfajnie Pokaż wiadomość
I śniadanie: serek wiejski z ziarnami słonecznika, ale nie cały, o 6 rano nie dałam rany, aż zaczęło mnie mdlić, to tego kromka razowego pieczywa (gruba) z masłem! i plastrem sera zółtego (miała być szynka z indyka, ale dziś post..) plus kawałek ogórka <no ja z rana tez calego nie wcisne... moze jajecznica? mi dobrze wchodzi ;d

II śniadanie:
maca z masłem, wiem mało <tak, malo

Obiad:
ugotowane brokuły i marchewka z pieczoną rybką <moze jeszcze np ryz brazowy? byloby super

Podwieczorek:
Reszta tego serka ze śniadania plus ogórek

Kolacja:
2 jajka na twardo lub półmiękko, z warzywkami z obiadu

codziennie pije czerwoną herbatę

i niestety, podjadłam trochę czekolady..
fajnie jest, poza tą II ale to wiesz

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
słabe U ???
I zapiekana duża grahamka z serem topionym Holand i pomidorem, kakao na mleku sojowym
II 2 duże gofry z serkiem śliwkowym, orzeszkami arachidowymi i włoskimi, jabłko
III duży talerz zupy grzybowej z makaronem
7 pierogów ze szpinakiem z sosem koperkowym
IV miska (o,600l) sałatki owocowej (gruszka,jabłko,banan,pom arańcza, orzeszki arachidowe - każdy owoc był duży dlatego po jednym )
V bułka słonecznikowa na pół obie z domowym twarożkiem ( z 200 gram twarogu)papryką/ pomidorem, herbata z cytryną

W ciągu dnia domowy kompot malinowy, orzechy.....
Fajnie, tylko czemu piszesz objetosc miski, wage twarogu... ? Mam nadzieje ze to przypadek tylko i wylacznie
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:17   #1565
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Riddle, Nowhere Dziękuję za odpowiedzi

No to teraz moje dzisiejsze, totalnie bezruchowe U

I. Serek wiejski 200g z połową pomarańczy i łyżeczką miodu

II. Miseczka winogron, garść migdałów i ok 300 ml Pysia (takie bardziej przekąski)

III. Talerz zupy ogórkowej

IV. 150g tuńczyka z kukurydzą z puszki i 1/3 woreczka kaszy, oraz łyżką oliwy z oliwek

V. 2 wafle ryżowe z kremem czekoladowym, delicja

VI. Będzie ok 120g twarogu półtłustego

Wiem, że kolacja redukcyjna, ale już przywykłam i wolę takie.

Jak to wygląda? Dodam, że od operacji mam STRASZNE parcie na słodycze
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:19   #1566
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie tyje się od konkretnego jedzenia tylko od dodatniego bilansu kalorycznego, mozesz jesc superzdrowo ale za duzo i tez utyjesz
2. no mają sporo tłuszczu, ale przede wszystkim na R absolutnie nie rezygnujemy z tłuszczy, a poza tym z tego co sie orientuje to oliwki mają cenne tłuszcze
3. 100 g oliwek ma 147 kcal, więc może nie warto zjadać ich nie wiadomo ile, ale na pewno trochę nie zaskodzi

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

fajnie jest, poza tą II ale to wiesz

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Fajnie, tylko czemu piszesz objetosc miski, wage twarogu... ? Mam nadzieje ze to przypadek tylko i wylacznie
Piszę tylko dlatego by łatwiej było ocenić i by nie było niedomówień czy za mało

Stary 2012-02-22, 19:39   #1567
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
raczej nie przypadek. ; )

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:37   #1568
Becia012
Raczkowanie

Dodam wczorajsze Utrzymanie:
Śniadanie: Grahamka z masłem orzechowym; ekologiczny serek homogenizowany waniliowy; pomarańcza; kawa z mlekiem.
Śniadanie2: 2 duże kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, serem, szynką i papryką.
Obiad: Zrazy (zraz?) drobiowe z kiełbasą; ziemniaki; pieczona brukselka; szklanka soku pomarańczowego.
Przekąska: Serek wiejski z bananem i kakao; kawa z mlekiem.
Kolacja: 2 jajka na twardo z majonezem i groszkiem; kromka chleba pełnoziarnistego z masłem i szynką; papryka.
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:49   #1569
Phynn
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze U do oceny / staram się żyć gdzieś obok tego wszystkiego...

1. bułka pełnoziarnista, połówka z Nutellą i plasterkami banana, druga część z goudą, ogórkiem i ketchupem; kawa zbożowa
2. maślany rogal z ciepłym mleczkiem z cynamonem
międzyczasie latte z automatu na uczelni
3. jajo sadzone, mix warzyw na patelnię
4. paczuszka herbatników
5. kawał twarogu z oliwkami

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:34   #1570
Keymo
Przyczajenie

Proszę o ocenę P. Nie wiem czy idę w dobrym kierunku. Jak to wygląda? ;>
I. owsianka na mleku sojowym waniliowym z suszonymi śliwkami, ananasem, rodzynkami
II. bułka pełnoziarnista grubo posmarowana masłem z serkiem capresi i miodem
III. płatki z ryżu brązowego (podobne do kukurydzianych ^^) z orzechami nerkowca oblane jogurtem sojowym śliwkowym
IV. ryż czerwony pełnoziarnisty z wędzonym łososiem, kalafior opruszony mozzarellą
V. kromka razowca z twarogiem pomieszanym z mleczkiem kokosowym

a, i w miedzy czasie cytryna z miodem i herbata z cukrem trzcinowym z rumem do smaku.
też podjedzone troche tofu kremu.

Edytowane przez Keymo
Czas edycji: 2012-02-23 o 08:57
Keymo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 08:41   #1571
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
raczej nie przypadek. ; )
Raz nie napisałam i były niedomówienia. Mi to bez różnicy czy napiszę czy nie

Stary 2012-02-23, 09:06   #1572
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Becia012 Pokaż wiadomość
Dodam wczorajsze Utrzymanie:
Śniadanie: Grahamka z masłem orzechowym; ekologiczny serek homogenizowany waniliowy; pomarańcza; kawa z mlekiem.
Śniadanie2: 2 duże kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, serem, szynką i papryką.
Obiad: Zrazy (zraz?) drobiowe z kiełbasą; ziemniaki; pieczona brukselka; szklanka soku pomarańczowego.
Przekąska: Serek wiejski z bananem i kakao; kawa z mlekiem.
Kolacja: 2 jajka na twardo z majonezem i groszkiem; kromka chleba pełnoziarnistego z masłem i szynką; papryka.
Chciałam ocenić każdy posiłek po kolei ale przy każdym napisałabym to samo Jadłospis fajny, urozmaicony, zdrowy. Dobrze jakby wpadły jakieś orzechy, pestki, oliwa itp. Ale masz jajca, masło orzechowe - super Całość bardzo mi się podoba (choć nie moje smaki )
Stary 2012-02-23, 10:45   #1573
misia332
Zakorzenienie

Moje:

Ś: owsianka z 3 łych (w niej orzechy i słonecznik), starte jabłko, wrzucone dwie kostki czekolady koksowej, kawa z mlekiem

kawa 1/2 wody, 1/2 mleka z dwoma kostkami cukru trzcinowego, jabłko, parę oliwek

O: zapieczony brokuł troszkę mozarrelli, do tego 3 łyż (przed ugotowaniem) kaszy kus kus
po: kiwi x2, spora garsc chipsów bananowych zrobionych w domu, szklanka świeżego soku pomarańczowego

K: serek wiejski z pomidorem, ogórkiem...

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2012-02-23 o 15:13
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 10:52   #1574
Plastulinka
Raczkowanie

hej dziewczyny! Ocnicie moje R?
8:00- 2 kromki razowca, 2 plasterki chudej wędliny z kurczaka, pół pomidora, 100 g ogórka, herbata zielona
11:00- serek wiejski, 2 suszone śliwki, małe jabłko
14:00- piers z kurczaka (100g) w panierce z otrębów, łyżka kaszy kuskus, surówka z marchewki i pora
16:30 garść pestek ze słonecznika, herbata zielona
18;30- sałatka z kurczaka (50g) pieczonego, roszponka, pomidor, pół papryki.
Będzie: 66!

Urodzinowe postanowienie- 260 km do 19 kwietnia!
260-8,5- 4,5=247

Achilles mial tylko piętę Achillesa. Ja mam całe ciało Achillesa- Woody Allen
Plastulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:43   #1575
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;32479569]Riddle, Nowhere Dziękuję za odpowiedzi

No to teraz moje dzisiejsze, totalnie bezruchowe U

I. Serek wiejski 200g z połową pomarańczy i łyżeczką miodu

II. Miseczka winogron, garść migdałów i ok 300 ml Pysia (takie bardziej przekąski)

III. Talerz zupy ogórkowej

IV. 150g tuńczyka z kukurydzą z puszki i 1/3 woreczka kaszy, oraz łyżką oliwy z oliwek

V. 2 wafle ryżowe z kremem czekoladowym, delicja

VI. Będzie ok 120g twarogu półtłustego

Wiem, że kolacja redukcyjna, ale już przywykłam i wolę takie.

Jak to wygląda? Dodam, że od operacji mam STRASZNE parcie na słodycze [/QUOTE]
Spoko, ja mam teraz @ i zamiast wczorajszego tunczyka na kolacje byly 4 ''jeżyki" Ale poza tym jadlospis jest spoko, taki akurat na brak aktywnosci

Becia012
- spoko, bardzo fajnie.

N_tt - to czemu nie jest P, skoro powinno być... tak samo, Phynn, ten dopisek jasnoniebieskim mnie przeraza... te jadlospisy są takie o w miare, ale psycholog to nie tutaj.

Keymo - jeśli było dużo tego jedzenia, to okej Bo bez ilości ciężko mi powiedzieć, jakościowo wygląda zachęcająco!

misia 332 - jezu, a dwa pozostale posilki? rozumiem, niektórzy jedzą trzy dziennie, ale wtedy jest w nich dużo więcej jedzenia, a nie owsianka z 3 łyżek, 3 łyżki kaszy i serek 0.o

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Plastulinka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! Ocnicie moje R?
8:00- 2 kromki razowca, 2 plasterki chudej wędliny z kurczaka, pół pomidora, 100 g ogórka, herbata zielona <dorzuć sobie np 2 jajka i będzie ok, bo tak to brakuje białka
11:00- serek wiejski, 2 suszone śliwki, małe jabłko <ok
14:00- piers z kurczaka (100g) w panierce z otrębów, łyżka kaszy kuskus, surówka z marchewki i pora <kaszy to mogloby być więcej, reszta ok, do surowki dodaj oliwy
16:30 garść pestek ze słonecznika, herbata zielona <to za malo na posilek, brakuje tu białka
18;30- sałatka z kurczaka (50g) pieczonego, roszponka, pomidor, pół papryki.<troszke wiecej kurczaka lub np jakis ser bialy by sie przydal
Nie jest źle, uwagi wyzej

Moje dzisiejsze R:
I. Kluseczki z twarogu poltlustego, jajka, otrąb i przyprawy do grzanca, podane z odrobina cukru
II, III(zjedzone przed i po treningu, po połowie). ryz brazowy zapieczony z tartym jablkiem, lyzka masla, znow troche cukru do smaku, i pol szklanki mleka, do tego mieszanka warzyw na patelnie, lyzka maki kukurydzianej, tunczyk, dwa jaja gotowane, troche sosu chilli
planuje:
IV. serek wiejski z warzywami
V. tutaj nie wiem, jeśli wyjdę z domu to jakieś orzechy i lampka wina, jeśli nie wyjdę to nie mam planow... choć tłuszcze by się przydały, może się ruszę po nie ;d
Stary 2012-02-23, 15:52   #1576
misia332
Zakorzenienie

3 posiłki, bo moja aktywnosc wynosi 0%, więc dlatego tak... Wstaję, sprzątam zjem śniadanie i siedzę w domu... Zaliczę czasem 25 minut spaceru.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:18   #1577
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
3 posiłki, bo moja aktywnosc wynosi 0%, więc dlatego tak... Wstaję, sprzątam zjem śniadanie i siedzę w domu... Zaliczę czasem 25 minut spaceru.
To teraz spójrz sobie na mój jadłospis, który oceniła Riddle i pomyśl, że ja praktycznie nie wstaję z łóżka, bo nie mogę i chodzić też nie mogę... I Ty mówisz o niskiej aktywności -.-

Riddle, dziękuję za ocenę Od kiedy odstawiłam mocne leki przeciwbólowe znów robię się co chwilę głodna
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:32   #1578
poppy seed
Zakorzenienie

U.
1. 2 naleśniki pszenno-orkiszowe z odrobiną otrębów posmarowane serkiem homogenizowanym i domowym musem jabłkowym z rodzynkami. kawa z mlekiem.
2. 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, plastrem żółtego sera, sałatą i ogórkiem.
3. Talerz zupy ogórkowej.
kawa z mlekiem
4. 2 jajka na twardo z majonezem i koperkiem, kromka razowca z szynką drobiową i papryką.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:05   #1579
dreamfield
Raczkowanie

Moja R dzisiejsza, jakaś taka nieprzemyślana, na szybko

ŚnI: owsianka na mleku 2% z łyżeczką miodu i wkrojoną mandarynką (tu miał być jeszcze serek wiejski, ale jakoś się naczytałam, że nabiał okołtreningowo niet i ostatecznie go nie zjadłam, ale nie wiem, czy słusznie, czy nie)
trening
ŚnII: niestety kromka białego chleba (nic innego nie było) z dużą ilością chudej drobiowej szyneczki
ŚnIII podjadłam trochę pasty z makreli i kawałeczek kurczaka
O: kurczak i leczo z cukinii, pomidorów, brokułów i papryki na oleju z pestek winogron i z orzechami
P: ze 100g jak nie więcej twarogu z pomidorem, szczypiorem, kiełkami i jogo naturalnym
K: dwa jaja na twardo z pomidorem i szczypiorem, może kilka orzechów.

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.

Edytowane przez dreamfield
Czas edycji: 2012-02-23 o 17:08
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:43   #1580
Bellamy
Zadomowienie

moje pierwsze R, oceni ktoś?

śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, serek wiejski, połowa banana)
II śniadanie: serek homogenizowany marki 'Tesco' + garść orzechów laskowych
III śniadanie: garść orzechów laskowych które zostały
obiad: makaron ze szpinakiem
Trening siłowy w domu
kolacja: jajko gotowane + sałatka z dwóch pomiorów i cebuli
Stary 2012-02-23, 18:24   #1581
nikol12
Rozeznanie

U pt,, wszystko na jedno kopyto"- czyli jabłka i cynamon- i mam lenia na ćwiczenia
Śniadanie : 6 placuszków z jabłkami,posmarowane twarożkiem domowym z cynamonem i dżemem, jabłko całe i wziełam podjadłam trochę z miseczki co była na stole - bo były pokrojone dla rodziców ; ). kubek kakao na mleczku 2% , a no i coś tam jak zawsze wpadło przy smażeniu ;D haha ;D nie umiem nie podjadać : )
II śniadanie : marchewka - duża, jabłko i jogobella malinowa
Obiad : biały ryż z musem jabłkowym i cynamonem, tarta marchew
Podwieczorek : jabłko, 2 wafle ryżowe / 1 z szynką i ketchupem, drugi z szynką i serem żółtym/, marchewka
Kolacja : planuję 2 kromki razowca/1 z serkiem topionym, 2 z pasztetem/ i jog.nat.

a i żeby nie było , że na obiad się nie najadłam to mówię , że był tego czubaty duży talerz , więc spokojnie się najadłam - a nawet potem czułam się trochę przejedzona no ale cóż poradzić , że tak lubię to połączenie ?
Moja dzisiejsza aktywność ogranicza się do łażenia po sklepach ( zakupy ), spaceru z psem przeplatanego z bieganiem i może pokręcę jeszcze z pół godzinki hula hopem
Ujdzie jadłospis ?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-02-23 o 18:27
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:38   #1582
mickey_mouse
Raczkowanie

U

Śniadanie: Pół kostki twarogu półtłustego z jogurtem, solą, pieprzem, szczypiorkiem i kiełkami, 2 grzanki z chleba razowego

II Śniadanie: Sałatka z brązowego ryżu, tuńczyka, papryki, kukurydzy, ogórka konserwowego, natki pietruszki z majonezem/jogurtem; jabłko

Obiad: Pełnoziarniste fusilli ze szpinakiem, mozzarellą i śmietaną

Kolacja: Jajecznica z 2 jaj na maśle z cukinią, papryką, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem, 2 grzanki razowe

+2 kawy ze śmietanką, cukrem i likierem kokosowym, trochę migdałów
ocaleję mimo to

Edytowane przez mickey_mouse
Czas edycji: 2012-02-23 o 19:40
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:05   #1583
aga6891
Raczkowanie

21.02.12
Ś: 4 kromeczki chleba schulstad pełnoziarnistego
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 plastry sera żółtego
dużo rzeżuchy
O: zupa kalafiorowa ( na śmietanie 12 %)
K: filet grilowany , przecier pomidorowy, rzeżucha

22.02.12
Ś: 4 kromeczki chleba schulstad pełnoziarnistego
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 plaster sera żółtego
ŚII: krokiet z pieczarkami, cebulą i serem żółtym (bez panierki)
O: paczka bobu z cebulką i natką pietruszki
połowa dużego kefiru
K: kostka sera białego chudego polana przecierem pomidorowym, rzeżucha

23.02.12
Ś: duża makrela polana przecierem + rzeżucha
kawa na samym mleku 2%
O: gotowana pierś kurczaka z dużą ilością mizerii na jogurcie naturalnym

K: sałatka: dużo makaronu razowego świderki, gotowana pierś z kurczaka, kukurydza, ananas, jogurt naturalny rzeżucha

Wolałabym dzisiejszą kolacje zjeść jako obiad i na odwrót ale jakoś tak wyszło...I koniecznie muszą dojść 2 przekąski między posiłkami ale klika dni nie wychodzenia z domu skutkuje tym , że nie mam nawet owoców w domu. Jutro konkretne zakupy!
aga6891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:22   #1584
sugarcanee
Przyczajenie

Mam już inne konto na wizazu, ale wiele osób pomijało mnie w ocenach, poza tym pewnie ktoś mnie też kojarzy. Założyłam nowe konto, by uniknąć oceniania subiektywnego. Bardzo proszę o rzucenie okiem na moje (żałosne...)

P

I. bułka z ziarnami, serek wiejski 5%, plaster sera żółtego, plaster wędliny, pomidor (wymieszane); pół grapefruita, kawa z mlekiem i miodem

II. pół torebki białego ryżu z warzywami podsmażonymi z kawałkami piersi z kurczaka, 2 łyżki sosu do potraw chińskich ze słoika (Łowicz)

III. jogurt brzoskwinia- marakuja z ziarnami zbóż 200g, wafelek śmietankowy

IV. bułka z ziarnami i masłem, twaróg tłusty, pomidor

V. plaster polędwicy drobiowej, około 150g serka wiejskiego, marchewka
kawa z mlekiem

proszę o ocenę, kopa....

P.S. Mam ED
sugarcanee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:25   #1585
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U pt,, wszystko na jedno kopyto"- czyli jabłka i cynamon- i mam lenia na ćwiczenia
Śniadanie : 6 placuszków z jabłkami,posmarowane twarożkiem domowym z cynamonem i dżemem, jabłko całe i wziełam podjadłam trochę z miseczki co była na stole - bo były pokrojone dla rodziców ; ). kubek kakao na mleczku 2% , a no i coś tam jak zawsze wpadło przy smażeniu ;D haha ;D nie umiem nie podjadać : )
II śniadanie : marchewka - duża, jabłko i jogobella malinowa
Obiad : biały ryż z musem jabłkowym i cynamonem, tarta marchew
Podwieczorek : jabłko, 2 wafle ryżowe / 1 z szynką i ketchupem, drugi z szynką i serem żółtym/, marchewka
Kolacja : planuję 2 kromki razowca/1 z serkiem topionym, 2 z pasztetem/ i jog.nat.

a i żeby nie było , że na obiad się nie najadłam to mówię , że był tego czubaty duży talerz , więc spokojnie się najadłam - a nawet potem czułam się trochę przejedzona no ale cóż poradzić , że tak lubię to połączenie ?
Moja dzisiejsza aktywność ogranicza się do łażenia po sklepach ( zakupy ), spaceru z psem przeplatanego z bieganiem i może pokręcę jeszcze z pół godzinki hula hopem
Ujdzie jadłospis ?
A przepis na placki skąd masz ?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
U

Śniadanie: Pół kostki twarogu półtłustego z jogurtem, solą, pieprzem, szczypiorkiem i kiełkami, 2 grzanki z chleba razowego

II Śniadanie: Sałatka z brązowego ryżu, tuńczyka, papryki, kukurydzy, ogórka konserwowego, natki pietruszki z majonezem/jogurtem; jabłko

Obiad: Pełnoziarniste fusilli ze szpinakiem, mozzarellą i śmietaną

Kolacja: Jajecznica z 2 jaj na maśle z cukinią, papryką, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem, 2 grzanki razowe

+2 kawy ze śmietanką, cukrem i likierem kokosowym, trochę migdałów
Wszystkie posiłki bym ci ukradła i zjadła ze smakiem Brakuje mi podwieczorku ale po za tym bardzo ładnie

Stary 2012-02-23, 20:37   #1586
ja321
Raczkowanie

redukcja
Hej dziewczyny co o tym sadzicie
1. 1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową pół jabłka
2 1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową
3.1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową pół jabłka
4. obiad to co rodzice zrobią tylko mniejsa porcja i duza porcja sałaty
5. jabłko kiwi pół pomarańcza 5 rodzynek 1,5 orzecha włoskiego 2-3 łyżki soku 1.5 lyżki płatków owsianych i 1 otromb i robię z tego taką sałatke
i co o tym sądzicie?

Edytowane przez ja321
Czas edycji: 2012-02-23 o 20:39
ja321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:39   #1587
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez ja321 Pokaż wiadomość
redukcja
Hej dziewczyny co o tym sadzicie
1. 1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową pół jabłka
2 1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową
3.1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową pół jabłka
4. obiad to co rodzice zrobią tylko mniejsa porcja i duza porcja sałaty
5. jabłko kiwi pół pomarańcza 5 rodzynek 1,5 orzecha włoskiego 2-3 łyżki soku 1.5 lyżki płatków owsianych i 1 otromb i robię z tego taką sałatke
i co o tym sądzicie?
masakra.
Stary 2012-02-23, 20:40   #1588
Phynn
Zakorzenienie

Riddle, wiem, że ten wątek nie może służyć niczym gabinet psychologa. Może faktycznie mój dopisek był niepotrzebny, lecz nie wiesz jak mi ciężko. Ale staram się. I myślę, że widać to w moich jadłospisach. Co do P.. jeszcze nie teraz. Waga nie zagraża zdrowiu. Tylko ten okres się gubi:/

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:40   #1589
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez sugarcanee Pokaż wiadomość
p.s. Mam ed
to pomyliły ci się wątki, dziękuję.
Stary 2012-02-23, 20:41   #1590
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
Riddle,
Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
wiem, że ten wątek nie może służyć niczym gabinet psychologa. Może faktycznie mój dopisek był niepotrzebny, lecz nie wiesz jak mi ciężko. Ale staram się. I myślę, że widać to w moich jadłospisach. Co do P.. jeszcze nie teraz. Waga nie zagraża zdrowiu. Tylko ten okres się gubi:/
ok, ciężko, wiem, tylko że po to są wątki na Krzywym Zwierciadle, a to że kolejna osoba z zaburzeniami odzywiania tu pisze, mnie juz drazni, delikatnie rzecz ujmując. I nie, nie atakuję Was, waszej choroby, tylko to, że to nie jest dobry wątek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości