Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 20:42   #1591
ja321
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
masakra.
mogę wqiedzieć dlaczego co robię nie tak?
ja321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:45   #1592
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
moje pierwsze R, oceni ktoś?

śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, serek wiejski, połowa banana) <okej
II śniadanie: serek homogenizowany marki 'Tesco' + garść orzechów laskowych <fajnie
III śniadanie: garść orzechów laskowych które zostały <tu troche za malo jak na posilek
obiad: makaron ze szpinakiem <brak bialka przed treningiem, mam nadzieje że makaron pełnoziarnisty/razowy
Trening siłowy w domu
kolacja: jajko gotowane + sałatka z dwóch pomiorów i cebuli<troche mało białka potreningowo, tzn jakościowo spoko tylko ilościowo skromnie, + nie jesz wegli po treningu?
jest w sumie ok, tylko uwagi jak wyzej
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:50   #1593
Milka1224
Rozeznanie

U

I płatki owsiane i żytnie gotowane na wodzie z całym homo naturalnym, dużą garścią orzechów i jabłko

II (chociaz w sumie to taka przekąska ale na wiecej nie mialam ochoty) "sałatka" z kilku plastrów wedliny drobiowej i pomidora

III 2 nalesniki z mąki razowej na pikantnie po meksykańsku - z kurczakiem, krojonymi pomidorami, czosnkiem, cebulka, papryczkami chilli i kukurydzą

IV 2 słusznych rozmiarów kawałki sernika

V 2 kromki chleba orkiszowego na ciepło z fetą papryką i ogórkiem konserwowym

Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:51   #1594
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

jasne ze mozesz, tylko wystarczyloby troche o tym poczytac zeby wiedziec co jest nie tak... prosze bardzo:
Cytat:
Napisane przez ja321 Pokaż wiadomość
redukcja

Hej dziewczyny co o tym sadzicie
1. 1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową pół jabłka <pasztetowa na redukcji odpada, nie wiadomo co tam w srodku jest ale na pewno mało dobrego, poza tym w tym posilku nie ma w ogole białka... plasterek wędliny nie wystarcza
2 1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową
3.1 kromka chleba razowego z wędliną kub pasztettową pół jabłka
4. obiad to co rodzice zrobią tylko mniejsa porcja i duza porcja sałaty <"to co rodzice zrobią" to niestety słaba wymówka, dieta wymaga wyrzeczeń, o ile w ogóle zrobienie sobie chudej piersi z kurczaka, sałatki i ryżu brązowego to takie wielkie wyrzeczenie...
5. jabłko kiwi pół pomarańcza 5 rodzynek 1,5 orzecha włoskiego 2-3 łyżki soku 1.5 lyżki płatków owsianych i 1 otromb i robię z tego taką sałatke <odpadają owoce o tak późnej porze, nie ma tu białka
i co o tym sądzicie?
trzy pierwsze posiłki są takie same, nie masz w ogóle białka, żadnych jajek, ryb, mięsa, nic(cośtam może jest w obiedzie, ale na R to za mało), nie masz tłuszczy poza 1,5 orzecha włoskiego (jezu, 1,5, po co to liczyć aż tak), żadnej oliwy, konkretnej garsci ziaren, węglowodany złożone to tylko chleb razowy, tak jakby nie było innych źródeł, nie ma warzyw poza sałatą w obiedzie, do kolacji nie jemy cukrów prostych, poza tym taka sałatka owocowa to nie posiłek, podobnie jak posiłkiem nie jest jedna kanapeczka

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

dreamfield - tak, nabiał okołotreningowo niekoniecznie, ale przydałoby sie w zamian inne źródło białka, mięsko, rybka reszta ladnie.
Milka - super jak zwykle,
mickey_mouse - mniam, swietnie
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:54   #1595
hauuu
Wtajemniczenie

RRRRR
I: tradycyjnie - owsianka z gruszką i masem z orzechow nerkowca na mleku
II: 2 kromki żytniego razowego na zakwasie z wędliną drobiową, kilka ogórków konserwowych, lub nawet kilkanascie, pyszne są
III: miseczka krupniku (wywar z kuraka, kawałki mięsa, kasza, jakies warzywa)
IV: kurak duszony, ze 3 łyżki sosu ze słoika (czasu brak), ziemniaki (bez tłuszczu ale utłuczone z mlekiem na puree), kawałek brokuła
V: wiesniak z przyprawami i papryką

A w kuchni już stygnie i czeka na jutro pasztet z soczewicy
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:57   #1596
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
RRRRR
I: tradycyjnie - owsianka z gruszką i masem z orzechow nerkowca na mleku
II: 2 kromki żytniego razowego na zakwasie z wędliną drobiową, kilka ogórków konserwowych, lub nawet kilkanascie, pyszne są
III: miseczka krupniku (wywar z kuraka, kawałki mięsa, kasza, jakies warzywa)
IV: kurak duszony, ze 3 łyżki sosu ze słoika (czasu brak), ziemniaki (bez tłuszczu ale utłuczone z mlekiem na puree), kawałek brokuła
V: wiesniak z przyprawami i papryką

A w kuchni już stygnie i czeka na jutro pasztet z soczewicy
Podoba mi się (ale nie jestem żadnym ekspertem- są tu bardziej obeznane, może one niech zerkną jeszcze). Jest białko, nnkt, złożone węgle, warzywa i owoce. Mniam mniam!

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-02-23 o 21:08
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:57   #1597
julink
Raczkowanie

Moje R/U:
Śniadanie-2 kromki chleba razowego-jedna z salata i plasterkiem mozarelli,druga z serkiem wiejskim light i pomidorem.
2 Śniadanie-spore jablko
-tutaj wsunęlam małą szarlotkę
Podwieczorek; mala salatka-salata,pomidor,ser feta,papryka,ogorek
trening ok 45 min na silowni
kolacja-2 kromki chleba razowego z plasterkami kurczaka gotowanego.
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:59   #1598
ja321
Raczkowanie

[QUOTE=riddle92;32505916]
jasne ze mozesz, tylko wystarczyloby troche o tym poczytac zeby wiedziec co jest nie tak... prosze bardzo:

trzy pierwsze posiłki są takie same, nie masz w ogóle białka, żadnych jajek, ryb, mięsa, nic(cośtam może jest w obiedzie, ale na R to za mało), nie masz tłuszczy poza 1,5 orzecha włoskiego (jezu, 1,5, po co to liczyć aż tak), żadnej oliwy, konkretnej garsci ziaren, węglowodany złożone to tylko chleb razowy, tak jakby nie było innych źródeł, nie ma warzyw poza sałatą w obiedzie, do kolacji nie jemy cukrów prostych, poza tym taka sałatka owocowa to nie posiłek, podobnie jak posiłkiem nie jest jedna kanapeczka
dzięki w szkole nie mam jak zjeść co innego i już widzę minę moich znajomych jak bym na przerwie wyciągał ogórka albo marchewkę oczywiście jem je czami ale w domu rano nie mam czasu na śniadanie bo wstaje 4 50 i poranna toaleta make up no i o 5 26 na przystanku który mam 1,3km od domu no i po wyjściu z z autobusu 1 km dzięk za twoje rady bardzo mi pomogą

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------
ja321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:05   #1599
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
Moje R/U:
Śniadanie-2 kromki chleba razowego-jedna z salata i plasterkiem mozarelli,druga z serkiem wiejskim light i pomidorem.
2 Śniadanie-spore jablko
a gdzie obiad?
Stary 2012-02-23, 21:07   #1600
sugarcanee
Przyczajenie

Cytat:
to pomyliły ci się wątki, dziękuję.
nie, nie pomyliły mi się, gdyż na tym wątku zamieszczamy swoje jadłospisy, a mój nie narusza regulaminu. Wychodzę z choroby, po prostu chciałam, by ktoś z zewnątrz zerknął i powiedział, jak to wygląda według niego. Nic więcej; po co tak ostro.
sugarcanee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:12   #1601
hauuu
Wtajemniczenie

[QUOTE=ja321;32506242]
Cytat:

dzięki w szkole nie mam jak zjeść co innego i już widzę minę moich znajomych jak bym na przerwie wyciągał ogórka albo marchewkę oczywiście jem je czami ale w domu rano nie mam czasu na śniadanie bo wstaje 4 50 i poranna toaleta make up no i o 5 26 na przystanku który mam 1,3km od domu no i po wyjściu z z autobusu 1 km dzięk za twoje rady bardzo mi pomogą

Zamiast 3 pojedynczych kanapek zjedz 2 złożone z pełnoziarnistego chlebka. Tylko zamiast pasztetowej dodaj do nich np. piers z kurczaka i warzywa. Do tego do każdej kanapki jakis owoc i jakos do obiadu przeżyjesz jak nie ma wyjscia. Chociaż ja bym tam nawet sałatkę spakowała do pojemnika i jadła. Jak się komus nie podoba to jego problem

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Podoba mi się (ale nie jestem żadnym ekspertem- są tu bardziej obeznane, może one niech zerkną jeszcze). Jest białko, nnkt, złożone węgle, warzywa i owoce. Mniam mniam!
Dzięki. Staram się jakos urozmaicać. No może oprócz sniadania bo u mnie owsianka rządzi i zawsze tak samo Chociaż wczoraj kupiłam żurawinę, mam też figi (ostatnio dodałam do owsianki) więc może w końcu się cos zmieni Ale niestety masło z nerkowców muszę dojesc bo termin się zbliża Ale i tak pewnie kupię kolejne takie samo bo bije wszystkie inne na głowę!
Stary 2012-02-23, 21:17   #1602
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarcanee Pokaż wiadomość
nie, nie pomyliły mi się, gdyż na tym wątku zamieszczamy swoje jadłospisy, a mój nie narusza regulaminu. Wychodzę z choroby, po prostu chciałam, by ktoś z zewnątrz zerknął i powiedział, jak to wygląda według niego. Nic więcej; po co tak ostro.
A zmienisz coś ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:21   #1603
julink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
a gdzie obiad?
Niestety,moim 'obiadem' byla ta nieszczęsna szarlotka-caly dzien bylam poza domem i dopiero po powrocie zjadlam tą salatke.
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:24   #1604
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje R/U:
2 Śniadanie-spore jablko
Cytat:
Niestety,moim 'obiadem' byla ta nieszczęsna szarlotka-caly dzien bylam poza domem i dopiero po powrocie zjadlam tą salatke.
Tylko, że ta sałatka to nie posiłek a taka większa przekąska - ale sama piszesz, że mała. Masz w sumie 2 posiłki - sniadanie i kolację. Jabłko to nie posiłek. Jeżeli to wyjątkowo to ok ale na codzień to kiepsko i na pewno nie jest to U.
Stary 2012-02-23, 21:28   #1605
sugarcanee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A zmienisz coś ?
Po to proszę o ocenę, umiem myśleć. Po prostu nie wiem, jak bardzo moje odżywianie odbiega od normalnego sposobu jedzena, a odbiega na pewno.
Stary 2012-02-23, 21:32   #1606
sugarcanee
Przyczajenie

Cytat:
A zmienisz coś ?
jasne, że tak, dlatego pytam. Chcę poznać po prostu Waszą opinię.
Stary 2012-02-23, 21:44   #1607
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, że tak, dlatego pytam. Chcę poznać po prostu Waszą opinię.
Jeżeli jesteś tą osobą o której myślę to nie wydaje mi się ale mniejsza o to. Koniec offtopu

Stary 2012-02-23, 21:48   #1608
Bellamy
Zadomowienie

dzięki za rady. białko jem po treningu, bo jednocześnie jest to już moja kolacja, a kolacja ma być białkowa... ale mogłabym chyba połączyć białko + węglowodany po treningu? czy też nie?

hauuu, gdzie kupujesz to masło z orzechów nerkowca? w ogóle, wszyscy tak chwalą masło orzechowe i zastanawiam się, czy chodzi o to słodko-słone masło wypełnione chemią leżące na półce w sklepie obok nutelli? czy to jakieś pro-zdrowotne jes?
Stary 2012-02-23, 22:01   #1609
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
dzięki za rady. białko jem po treningu, bo jednocześnie jest to już moja kolacja, a kolacja ma być białkowa... ale mogłabym chyba połączyć białko + węglowodany po treningu? czy też nie?

hauuu, gdzie kupujesz to masło z orzechów nerkowca? w ogóle, wszyscy tak chwalą masło orzechowe i zastanawiam się, czy chodzi o to słodko-słone masło wypełnione chemią leżące na półce w sklepie obok nutelli? czy to jakieś pro-zdrowotne jes?
Kupuję je przez kogos kto pracuje w hurtowni zdrowej żywnosci. Masło nazywa się "Monki" - nie wiem czy to firma czy marka masła. Jest przepyszne. Poszukaj w sklepach ze zdrową żywnoscią. Moje masło to chyba 100% orzechów. Nie wiem nawet czy jest w nim sól. na pewno nie ma żadnej chemii

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Mam już inne konto na wizazu, ale wiele osób pomijało mnie w ocenach, poza tym pewnie ktoś mnie też kojarzy. Założyłam nowe konto, by uniknąć oceniania subiektywnego. Bardzo proszę o rzucenie okiem na moje (żałosne...)

P

I. bułka z ziarnami, serek wiejski 5%, plaster sera żółtego, plaster wędliny, pomidor (wymieszane); pół grapefruita, kawa z mlekiem i miodem

II. pół torebki białego ryżu z warzywami podsmażonymi z kawałkami piersi z kurczaka, 2 łyżki sosu do potraw chińskich ze słoika (Łowicz)

III. jogurt brzoskwinia- marakuja z ziarnami zbóż 200g, wafelek śmietankowy

IV. bułka z ziarnami i masłem, twaróg tłusty, pomidor

V. plaster polędwicy drobiowej, około 150g serka wiejskiego, marchewka
kawa z mlekiem

proszę o ocenę, kopa....

P.S. Mam ED
Gdyby nie to to bym nawet oceniła. Ale tak to powiem tylko: masakra. Na krzywym zwierciadle można wklejać chorobowe jadłospisy. Choroba to nie tylko mniej niż 1000 kcal, ale też to co pogrubiłam... I faktycznie jeżeli jestes osobą, o której myslę, to dostawałas już rady i oceny a jakos nic z tego nie wynika.
Stary 2012-02-23, 23:06   #1610
dreamfield
Raczkowanie

jeszcze jedno pytanko. Czytałam gdzieś na forum o tym, że należy unikać tłuszczy w okołotreningowych posiłkach. To oznacza, że pasta z wędzonej makreli odpada? Staram się pi razy drzwi wyliczać, czy jest odpowiednia ilość białka w moim pożywieniu i jak posumowałam cała tę pastę (a domowa, ręcznie kręcona) to mi wyszło na 100g ok. 140kcal, ok.8g białka, ok.4g węgli i ok. 12g tłuszczy. Czy lepiej nie zawracać gitary i wcinać kurę?

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:26   #1611
LittleWoman
Zadomowienie

Plan na jutro R

Ś: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, łyżka siemienia zalane wodą) z twarożkiem, słodzikiem, bananem i wiórkami kokosowymi
IIŚ: kromka chleba razowego z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym, odrobina słonecznika łuskanego
O: kilka pierogów ze szpinakiem z dodatkiem wieśniaczka na ciepło z ziołami
Trening ("dywanowce" + bieganie 30-40 minut)
P: sałatka z tuńczyka, jajka, ogórka konserwowego z kromką chleba razowego
K: serek wiejski/ twarożek ze słodzikiem i wiórkami kokosowymi. Może dodam odrobinę czarnej porzeczki.

W ciągu dnia dużo herbat, wody.
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:41   #1612
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamfield Pokaż wiadomość
Czy lepiej nie zawracać gitary i wcinać kurę?

tłuszcz spowalnia wchłanianie się białka, a po treningu (przed też, ale głównie po) potrzebujesz, jak powiedziała mi raz znajoma, "białko szybko i na już"

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:35   #1613
dreamfield
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź Idę pogrzebać w lodówce.

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:25   #1614
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
A przepis na placki skąd masz ?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Wszystkie posiłki bym ci ukradła i zjadła ze smakiem Brakuje mi podwieczorku ale po za tym bardzo ładnie
http://kotlet.tv/placuszki-z-jablkami tylko zamiast 1 jajka dałam 2 i smażyłam większe niż na zdjęciu, bo zamiast 30 wyszło mi ok.20-21? ale były różnej wielkości
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:02   #1615
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
http://kotlet.tv/placuszki-z-jablkami tylko zamiast 1 jajka dałam 2 i smażyłam większe niż na zdjęciu, bo zamiast 30 wyszło mi ok.20-21? ale były różnej wielkości
Aha Dziękuję

Stary 2012-02-24, 15:27   #1616
l4lena
Rozeznanie

U (w stronę R, od jutra)

Śniadanie: ok. 50g Bran Flakes, łyżka suszonych truskawek, ok. pół szklanki mleka 1,5 %
malutkie jabłko, duża kawa z mlekiem
II Śniadanie: dwie kromki żytniego chleba ze słonecznikiem: jedna z almette bazyliowym + pomidorem + ziołami /druga z białym serem, ziołami i papryką
Obiad: 3 kotleciki z płatków owsianych (wyszło 5, dwa zostały na potem z :pół szklanki płatków owsianych górskich, cebula, papryka słodka, sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, ząbek czosnku - obtoczone w mące żytniej, smażone na oliwie z oliwek), ok. 50 gr kaszy kuskus, 3 łyżki sałatki (kapusta pekińska + multum innych warzyw)
Podwieczorek (będzie): 150g serka homo naturalnego + 3 plastry świeżego ananasa
pewnie wpadnie jabłko + kolejna duża kawa z mlekiem
Kolacja: jajecznica z dwóch jajek (bez tłuszczu), pomidor, kromka żytniego słonecznikowego z plastrem twarogu ziołowego

I jak to wygląda?

Edytowane przez l4lena
Czas edycji: 2012-02-24 o 16:52
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 17:26   #1617
nikol12
Rozeznanie

UUUUUUUU :
śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z jabłkiem i cynamonem
Trening : 1h hula hop, 15-20 ? minut joggingu, dywanówki ( takie z gazety Bravo Girl z akcji 100 dni do bikini )
II śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z serkiem topionym , 2 z serkiem kanapkowym/, miseczka surówki z marchwii, kapusty i selera- z oliwą, jabłko
Obiad ( a raczej nie obiad) : panceksy z otrębami i z danio xxl czekoladowym i kubasem cappucucino
Podwieczorek : wafel ryżowy z serkiem wiejskim i dżemem, jabłko, marchew
40 min spaceru z psem
Kolacja : planuję twaróg z jogurtem nat.- 180g ( 100g jakby co ) i przyprawami, 2 kromki razowca( w tym jedna z masłem)
może znowu pokręcę z 1/2h hula hop

Dzisiaj nie było obiadu , bo mama nie miała czasu zrobić i zachciało mi się panceksów ....
Mam sporo ruchu i zastanawiam się czy nie jem za mało...

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-02-24 o 17:28
Stary 2012-02-24, 17:32   #1618
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
UUUUUUUU :
śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z jabłkiem i cynamonem
Trening : 1h hula hop, 15-20 ? minut joggingu, dywanówki ( takie z gazety Bravo Girl z akcji 100 dni do bikini )
II śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z serkiem topionym , 2 z serkiem kanapkowym/, miseczka surówki z marchwii, kapusty i selera- z oliwą, jabłko
Obiad ( a raczej nie obiad) : panceksy z otrębami i z danio xxl czekoladowym i kubasem cappucucino
Podwieczorek : wafel ryżowy z serkiem wiejskim i dżemem, jabłko, marchew
40 min spaceru z psem
Kolacja : planuję twaróg z jogurtem nat.- 180g ( 100g jakby co ) i przyprawami, 2 kromki razowca( w tym jedna z masłem)
może znowu pokręcę z 1/2h hula hop

Dzisiaj nie było obiadu , bo mama nie miała czasu zrobić i zachciało mi się panceksów ....
Mam sporo ruchu i zastanawiam się czy nie jem za mało...
Moim zdaniem to jest za mało

Stary 2012-02-24, 17:44   #1619
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem to jest za mało
też tak myślę a co byś dodała ?
Stary 2012-02-24, 17:48   #1620
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę a co byś dodała ?
Nie wiem jaka ta była owsianka. Jeśli skromna to dodałabym kromkę chleba lub dorzuciła coś do owsianki (orzechy, owoce itp)do II śniadania dorzuciłabym kromkę chleba. Na serek topiony jakaś wędlinka no i warzywka. Wafle ryżowe bym wywaliła bo moim zdaniem to syf. lepsze jakieś domowe ciasto drożdżowe lub biszkopt, budyń z orzechami, sałatka owocowa z orzechami i jogurtem naturlanym itp. jak juz je wafle tak lubisz to zjadłabym ich więcej bo to samo powietrze. Na kolacje 2 kromki chleba posmaruj masłem. A no i normlany obiad

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-02-24 o 17:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości