|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
U
I płatki owsiane i żytnie gotowane na wodzie z całym homo naturalnym, dużą garścią orzechów i jabłko II (chociaz w sumie to taka przekąska ale na wiecej nie mialam ochoty) "sałatka" z kilku plastrów wedliny drobiowej i pomidora III 2 nalesniki z mąki razowej na pikantnie po meksykańsku - z kurczakiem, krojonymi pomidorami, czosnkiem, cebulka, papryczkami chilli i kukurydzą IV 2 słusznych rozmiarów kawałki sernika V 2 kromki chleba orkiszowego na ciepło z fetą papryką i ogórkiem konserwowym
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
jasne ze mozesz, tylko wystarczyloby troche o tym poczytac zeby wiedziec co jest nie tak... prosze bardzo: Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- dreamfield - tak, nabiał okołotreningowo niekoniecznie, ale przydałoby sie w zamian inne źródło białka, mięsko, rybka reszta ladnie.Milka - super jak zwykle, mickey_mouse - mniam, swietnie
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
RRRRR
I: tradycyjnie - owsianka z gruszką i masem z orzechow nerkowca na mleku II: 2 kromki żytniego razowego na zakwasie z wędliną drobiową, kilka ogórków konserwowych, lub nawet kilkanascie, pyszne są ![]() III: miseczka krupniku (wywar z kuraka, kawałki mięsa, kasza, jakies warzywa) IV: kurak duszony, ze 3 łyżki sosu ze słoika (czasu brak), ziemniaki (bez tłuszczu ale utłuczone z mlekiem na puree), kawałek brokuła V: wiesniak z przyprawami i papryką A w kuchni już stygnie i czeka na jutro pasztet z soczewicy |
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest białko, nnkt, złożone węgle, warzywa i owoce. Mniam mniam!
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-02-23 o 21:08 |
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Moje R/U:
Śniadanie-2 kromki chleba razowego-jedna z salata i plasterkiem mozarelli,druga z serkiem wiejskim light i pomidorem. 2 Śniadanie-spore jablko -tutaj wsunęlam małą szarlotkę Podwieczorek; mala salatka-salata,pomidor,ser feta,papryka,ogorek trening ok 45 min na silowni kolacja-2 kromki chleba razowego z plasterkami kurczaka gotowanego. |
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=riddle92;32505916]
jasne ze mozesz, tylko wystarczyloby troche o tym poczytac zeby wiedziec co jest nie tak... prosze bardzo: trzy pierwsze posiłki są takie same, nie masz w ogóle białka, żadnych jajek, ryb, mięsa, nic(cośtam może jest w obiedzie, ale na R to za mało), nie masz tłuszczy poza 1,5 orzecha włoskiego (jezu, 1,5, po co to liczyć aż tak), żadnej oliwy, konkretnej garsci ziaren, węglowodany złożone to tylko chleb razowy, tak jakby nie było innych źródeł, nie ma warzyw poza sałatą w obiedzie, do kolacji nie jemy cukrów prostych, poza tym taka sałatka owocowa to nie posiłek, podobnie jak posiłkiem nie jest jedna kanapeczka dzięki w szkole nie mam jak zjeść co innego i już widzę minę moich znajomych jak bym na przerwie wyciągał ogórka albo marchewkę oczywiście jem je czami ale w domu rano nie mam czasu na śniadanie bo wstaje 4 50 i poranna toaleta make up no i o 5 26 na przystanku który mam 1,3km od domu no i po wyjściu z z autobusu 1 km dzięk za twoje rady bardzo mi pomogą ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- |
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Przyczajenie
|
nie, nie pomyliły mi się, gdyż na tym wątku zamieszczamy swoje jadłospisy, a mój nie narusza regulaminu. Wychodzę z choroby, po prostu chciałam, by ktoś z zewnątrz zerknął i powiedział, jak to wygląda według niego. Nic więcej; po co tak ostro.
|
|
|
|
#1601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ja321;32506242]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Chociaż wczoraj kupiłam żurawinę, mam też figi (ostatnio dodałam do owsianki) więc może w końcu się cos zmieni Ale niestety masło z nerkowców muszę dojesc bo termin się zbliża Ale i tak pewnie kupię kolejne takie samo bo bije wszystkie inne na głowę!
|
||
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
A zmienisz coś ?
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli jesteś tą osobą o której myślę to nie wydaje mi się ale mniejsza o to. Koniec offtopu
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za rady. białko jem po treningu, bo jednocześnie jest to już moja kolacja, a kolacja ma być białkowa... ale mogłabym chyba połączyć białko + węglowodany po treningu? czy też nie?
hauuu, gdzie kupujesz to masło z orzechów nerkowca? w ogóle, wszyscy tak chwalą masło orzechowe i zastanawiam się, czy chodzi o to słodko-słone masło wypełnione chemią leżące na półce w sklepie obok nutelli? czy to jakieś pro-zdrowotne jes?
|
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jedno pytanko. Czytałam gdzieś na forum o tym, że należy unikać tłuszczy w okołotreningowych posiłkach. To oznacza, że pasta z wędzonej makreli odpada? Staram się pi razy drzwi wyliczać, czy jest odpowiednia ilość białka w moim pożywieniu i jak posumowałam cała tę pastę (a domowa, ręcznie kręcona) to mi wyszło na 100g ok. 140kcal, ok.8g białka, ok.4g węgli i ok. 12g tłuszczy. Czy lepiej nie zawracać gitary i wcinać kurę?
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Plan na jutro R
Ś: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, łyżka siemienia zalane wodą) z twarożkiem, słodzikiem, bananem i wiórkami kokosowymi IIŚ: kromka chleba razowego z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym, odrobina słonecznika łuskanego O: kilka pierogów ze szpinakiem z dodatkiem wieśniaczka na ciepło z ziołami Trening ("dywanowce" + bieganie 30-40 minut) P: sałatka z tuńczyka, jajka, ogórka konserwowego z kromką chleba razowego K: serek wiejski/ twarożek ze słodzikiem i wiórkami kokosowymi. Może dodam odrobinę czarnej porzeczki. W ciągu dnia dużo herbat, wody. |
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
tłuszcz spowalnia wchłanianie się białka, a po treningu (przed też, ale głównie po) potrzebujesz, jak powiedziała mi raz znajoma, "białko szybko i na już"
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
Idę pogrzebać w lodówce.
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale były różnej wielkości
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
U (w stronę R, od jutra)
Śniadanie: ok. 50g Bran Flakes, łyżka suszonych truskawek, ok. pół szklanki mleka 1,5 % malutkie jabłko, duża kawa z mlekiem II Śniadanie: dwie kromki żytniego chleba ze słonecznikiem: jedna z almette bazyliowym + pomidorem + ziołami /druga z białym serem, ziołami i papryką Obiad: 3 kotleciki z płatków owsianych (wyszło 5, dwa zostały na potem z :pół szklanki płatków owsianych górskich, cebula, papryka słodka, sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, ząbek czosnku - obtoczone w mące żytniej, smażone na oliwie z oliwek), ok. 50 gr kaszy kuskus, 3 łyżki sałatki (kapusta pekińska + multum innych warzyw) Podwieczorek (będzie): 150g serka homo naturalnego + 3 plastry świeżego ananasa pewnie wpadnie jabłko + kolejna duża kawa z mlekiem Kolacja: jajecznica z dwóch jajek (bez tłuszczu), pomidor, kromka żytniego słonecznikowego z plastrem twarogu ziołowego I jak to wygląda? Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2012-02-24 o 16:52 |
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
UUUUUUUU
:śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z jabłkiem i cynamonem Trening : 1h hula hop, 15-20 ? minut joggingu, dywanówki ( takie z gazety Bravo Girl z akcji 100 dni do bikini )II śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z serkiem topionym , 2 z serkiem kanapkowym/, miseczka surówki z marchwii, kapusty i selera- z oliwą, jabłko Obiad ( a raczej nie obiad ) : panceksy z otrębami i z danio xxl czekoladowym i kubasem cappucucinoPodwieczorek : wafel ryżowy z serkiem wiejskim i dżemem, jabłko, marchew 40 min spaceru z psem
Kolacja : planuję twaróg z jogurtem nat.- 180g ( 100g jakby co ) i przyprawami, 2 kromki razowca( w tym jedna z masłem) może znowu pokręcę z 1/2h hula hop ![]() Dzisiaj nie było obiadu , bo mama nie miała czasu zrobić i zachciało mi się panceksów .... Mam sporo ruchu i zastanawiam się czy nie jem za mało... Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-02-24 o 17:28 |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jaka ta była owsianka. Jeśli skromna to dodałabym kromkę chleba lub dorzuciła coś do owsianki (orzechy, owoce itp)do II śniadania dorzuciłabym kromkę chleba. Na serek topiony jakaś wędlinka no i warzywka. Wafle ryżowe bym wywaliła bo moim zdaniem to syf. lepsze jakieś domowe ciasto drożdżowe lub biszkopt, budyń z orzechami, sałatka owocowa z orzechami i jogurtem naturlanym itp. jak juz je wafle tak lubisz to zjadłabym ich więcej bo to samo powietrze. Na kolacje 2 kromki chleba posmaruj masłem. A no i normlany obiad
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-02-24 o 17:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

+ garść orzechów laskowych <fajnie

w ogóle, wszyscy tak chwalą masło orzechowe i zastanawiam się, czy chodzi o to słodko-słone masło wypełnione chemią leżące na półce w sklepie obok nutelli? czy to jakieś pro-zdrowotne jes?