Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 10:07   #3031
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ja jestem zdania, że nie można nikogo skreślać bo siedział w więzieniu. Mój znajmy siedział za to, że przechowywał kumplowi dilerowi dragi w domu- sam nie brał, nie handlował, ale kumpla nie wsypał. Nigdy nie wiadomo za co siedział. Jeśli to bliska koleżanka to chciałabym poznać bliżej tego kolesia aby samej się przekonać czy zapraszać czy nie. Dopóki nie dowiesz się jaką jest osobą (mniej więcej) nie zapraszając go być może zrobisz mu "krzywdę" a koleżance przykrość, zapraszając z kolei i nie poznając go możesz krzywdę zrobić sobie jak jest faktycznie jakimś degeneratem...

DZISIAJ PIERWSZA PRZYMIARKA
zgadzam się
przymiarka . podziel się wrazeniami
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:09   #3032
anusia-girl
Rozeznanie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
czytałyście to https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595928 ręce mi opadły
Szkoda dziewczyny... mam nadzieję, że nie popełni po raz N-ty tego samego błędu!

Cytat:
Jak wrócisz, czekamy na relację!

Edytowane przez anusia-girl
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:12
anusia-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:09   #3033
ladystar
Zakorzenienie

Marylko co za piekne zdjecia!!! Ogladam i wzdycham z zachwytu

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Ja w pracy, jak zaczyna mi mózg parować od myślenia, to robię sobie chwilę przerwy i wtedy oglądam foty na kompie

Dziewczyny, ja potrzebuję Waszej porady, bo już sama biję się z myślami od dłuższego czasu i nie wiem...
Mam bardzo bliską koleżankę, tak bliską, że na świadkową byłaby po prostu idealna. Od jakiegoś czasu nie układa jej się za bardzo w sprawach damsko-męskich noi ostatnio (tzn. jakoś od pół roku) spotyka się z facetem, który siedział w więzieniu. Na razie nie poznałam go jeszcze, z jej opowiadań wynika, że chłopak jest o.k i zachowuje się dobrze, ale sama nie wiem co o tym myśleć. A problem mam taki, że nie wiem czy ją zapraszać na ślub i wesele. Wiadomo, przyjdzie z nim, a ja nie chcę mieć za przeproszeniem kryminalisty na weselu Boję się, że zacznie robić jakieś awantury albo coś w tym stylu.
Rodzice mówią mi, że oni nie ryzykowaliby... Tż mówi żebym ją zaprosiła, bo w końcu to moja dobra koleżanka...a ja sobie tak myślę: kurczę no, do więzienia nie chodzi się za byle co i nie wiem co robić Doradźcie mi, co Wy byście zrobiły na moim miejscu, bo ja mam dość tego problemu.
ciesze sie ze nie tylko ja tak mam i ze jest wiecej wariatek

A co do chlopaka kolezanki to takie troche przykre byloby, gdybys jej nie zaprosila na wesele tylko ze wzgledu na jej nowego chlopaka. Mysle ze powinnas go jak najszybciej poznac i domyslam sie ze wszystkie Twoje obawy znikna. Watpie, zeby Twoja kolezanka spotykala sie z jakims gwalcicielem lub morderca. Ludzie z roznych powodow sa w wiezieniach, moj kolega np. mial wyrok w zawieszeniu za rozboje na meczu, po kilku latach sie uspokoil, prowadzil z ojcem firme budowlana i kupili toi toie na budowe - jak sie szybko okazalo toi toie byly kradzione i jako ze mial juz zawiasy to poszedl siedziec za paserstwo, a normalnym i fajnym chlopakiem byl. Smialismy sie pozniej ze siedzial za toi toi'e
Smuci mnie troche takie ocenianie ludzi, kiedy sie ich nie zna, a ocenia jedynie przez pryzmat tego co zrobil w przeszlosci, albo tego jak o nim mowia ludzie. Czlowiek, ktory siedzial w wiezeniu nie musi od razu byc kryminalista.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
pozdrawiam dziewczyny
od poniedziałku postaram się być bardziej na bieżąco. Dziś ostatni dzień w Kraku, jest paskudnie i pochmurno. W hotelu wszyscy mijamy się smętnie, część skacowana, a część radosna, że dziś powrót do domu. Na szczęście Tż przyjechał i w drodze powrotnej zahaczamy o kościół w którym bylam chrzczona, żeby wziąć akt chrztu. A tak poza tym tydzień mogę zaliczyć do udanych, byłam w kinie ("i że cię nie opuszczę" - ale był ryk i jęki na widok Channinga Tatum), w teatrze ("Mayday" - brzuch mnie bolał od śmiechu, koniecznie muszę iść na drugą część). No i na ostatkach wtorkowych, na których wytańczyłam się za wszystkie czasy, że aż do dziś mnie bolą nogi. Jak zwykle trochę się obkupiłam, poobżerałam fasfoodami, w tym trzykrotnie w ciągu tego tygodnia jadłam pizzę, aż się boję spojrzeć a wagę.

See Ya!
"Mayday" genialny II czesc tez polecam, a bylas na "Szalonych nozyczkach" moim zdaniem sa jeszcze lepsze - tylko dobrze jest pojsc na nie gdzies w miescie, ktore dobrze znasz, bo np. moi znajomi spoza Krakowa nie zrozumieli drugiego dna niektorych kwestii, gdy np. byla mowa o placu Biskupim, a kazdy z okolic wie, ze na placu Biskupim stoja nocami panie lekkich obyczajow, a z przyjezdnych nie kazdy o tym wiedzial

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:11
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:11   #3034
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zdania, że nie można nikogo skreślać bo siedział w więzieniu. Mój znajmy siedział za to, że przechowywał kumplowi dilerowi dragi w domu- sam nie brał, nie handlował, ale kumpla nie wsypał. Nigdy nie wiadomo za co siedział. Jeśli to bliska koleżanka to chciałabym poznać bliżej tego kolesia aby samej się przekonać czy zapraszać czy nie. Dopóki nie dowiesz się jaką jest osobą (mniej więcej) nie zapraszając go być może zrobisz mu "krzywdę" a koleżance przykrość, zapraszając z kolei i nie poznając go możesz krzywdę zrobić sobie jak jest faktycznie jakimś degeneratem...

Zdjęcia będą mile widziane

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hmm, myslicie ze prawda?
nie wiem ale ogólnie jestem przerażona tym postem a raczej postawą ich obojga

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:15   #3035
Magdzia0108
Zadomowienie

Ja taka niezdecydowana jestem, ale chyba mi pomogłyście i przekonałyście do tego wisiorka i delikatnych krótkich kolczyków. A na sesji plenerowej zaszaleję i dam sobie oryginalny naszyjnik

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:17   #3036
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja potrzebuję Waszej porady, bo już sama biję się z myślami od dłuższego czasu i nie wiem...
Mam bardzo bliską koleżankę, tak bliską, że na świadkową byłaby po prostu idealna. Od jakiegoś czasu nie układa jej się za bardzo w sprawach damsko-męskich noi ostatnio (tzn. jakoś od pół roku) spotyka się z facetem, który siedział w więzieniu. Na razie nie poznałam go jeszcze, z jej opowiadań wynika, że chłopak jest o.k i zachowuje się dobrze, ale sama nie wiem co o tym myśleć. A problem mam taki, że nie wiem czy ją zapraszać na ślub i wesele. Wiadomo, przyjdzie z nim, a ja nie chcę mieć za przeproszeniem kryminalisty na weselu Boję się, że zacznie robić jakieś awantury albo coś w tym stylu.
Rodzice mówią mi, że oni nie ryzykowaliby... Tż mówi żebym ją zaprosiła, bo w końcu to moja dobra koleżanka...a ja sobie tak myślę: kurczę no, do więzienia nie chodzi się za byle co i nie wiem co robić Doradźcie mi, co Wy byście zrobiły na moim miejscu, bo ja mam dość tego problemu.
A moglibyście sie spotkać razem we 4?
Ogólnie, żeby faceta poznać, zobaczyć czy jest to normalny facet, wart Twojej przyjaciółki. Bo to, że był w więzieniu to nic nie znaczy, dla mnie przynajmniej. Znam ludzi, którzy nie byli a większą wioche by na weselu zrobili niż ktoś kto był

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Sliczny ten bukiet
Co do Waszych wyznan kto jest komu bliski, to mi jest Niuto Ty mnie wkrecilas w zamowienia wizazowe, wytlumaczylas o co w tym chodzi i podeslalas linki, za co jestem Ci mega wdzieczna! (Wczoraj sie dowiedzialas od Tż, ze on troche mniej jest zadowlony z mojej rozrzutnosci na wizazu przed weselem i budowa )

A to co organizujecie jakies spotkanko?! [COLOR="Silver"]

haha, mówiłam, że zakupoholizm murowany

wbijaj na wątek, dziewczyny go tutaj podawały, pewnie przeoczyłaś:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527279&page=10

A czy ktoś kojarzy kto to jest ewuszka, która się tam wypowiadała? w ogóle dziewczyny nie kojarzę

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Potrzebuję mocnych kciuków dzisiaj... a w zasadzie cudu

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
tak sobie przeglądam pomysły na tort i znalazłam to
świetne, właśnie się zastanawiałam czy by tego nie kupić
mogę linka?

Cytat:

Stary 2012-02-24, 10:21   #3037
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
kochana przecudownie widoki piękne zazdraszczam i to bardzo naprawdę jesteś piękna twój typ urody jest tak rzadki a przez to tak cudny ale i tżcik mmmmm.... taki macho razem tworzycie przepiękną parę
Cytat:
kochana najpierw się dowiedz za co siedział.... a potem będziemy się martwić jak się dowiesz to daj znać i przeanalizujemy problem wysokośc ryzyka
Cytat:
czytałyście to https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595928 ręce mi opadły
oooooooooooooo żesz w mordeczkę..... powiem tak ona tego nie zakończy minęło 6 dni.... tyle razy do niego wracała szok.... szkoda dziewczyny. I życzę jej tego żeby ten koleś kopną ją teraz tak na poważniech niech już nie pisze nie dzwoni nie nachodzi. To może dziewczyna się ogarnie i znajdzie prawdziwego faceta a nie debila.
Cytat:
tak sobie przeglądam pomysły na tort i znalazłam to
świetne a wiecie o kim pomyślałam?? o naszej nenie :P
Cytat:

czekamy na fotki
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:23   #3038
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
No właśnie... żeby nie przesadzić.
Ja mam taką suknię:
http://www.weddingshoppeinc.com/Uplo...201024x768.jpg
i nie wiem czy postawić na kolczyki i bransoletkę czy kolczyki i wisiorek?
mam podobny problem - kolczyki na pewno, wisiorek tez by sie przydal, a bransoletki uwielbiam wiec rowniez chcialabym... tylko rzadko sie trafiaja zestawy skladajace sie z trzech czesci, do tego jeszcze ladne. A dobierac bransolete do zestawu kolczykow i wisiorka moze byc mocno utrudnione.

A czy wstawialas juz swoje zdjecia w tej sukni? Bo ona bardzo mi sie podobala ale w koncu nie poszlam jej przymierzyc A jestem bardzo ciekawa jak wyglada na zywo

Ja mam utrudnione zadanie, bo jako ze kolorem przewodnim jest zloty to bizu tez powinnam miec zlota, a jednak kamyk chcialabym miec przezroczysty i powiem wam ze strasznie malo takich zestawien kolorystycznych jest w ladnych ksztaltach

Cytat:
czekam na relacje

Stary 2012-02-24, 10:24   #3039
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

"Mayday" genialny II czesc tez polecam, a bylas na "Szalonych nozyczkach" moim zdaniem sa jeszcze lepsze - tylko dobrze jest pojsc na nie gdzies w miescie, ktore dobrze znasz, bo np. moi znajomi spoza Krakowa nie zrozumieli drugiego dna niektorych kwestii, gdy np. byla mowa o placu Biskupim, a kazdy z okolic wie, ze na placu Biskupim stoja nocami panie lekkich obyczajow, a z przyjezdnych nie kazdy o tym wiedzial
taaak! Szalone nożyczki mi się bardzo podobały

Lady a można robić zdjęcia tej cudownej halki?
Stary 2012-02-24, 10:24   #3040
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

A co do chlopaka kolezanki to takie troche przykre byloby, gdybys jej nie zaprosila na wesele tylko ze wzgledu na jej nowego chlopaka. Mysle ze powinnas go jak najszybciej poznac i domyslam sie ze wszystkie Twoje obawy znikna. Watpie, zeby Twoja kolezanka spotykala sie z jakims gwalcicielem lub morderca. Ludzie z roznych powodow sa w wiezieniach, moj kolega np. mial wyrok w zawieszeniu za rozboje na meczu, po kilku latach sie uspokoil, prowadzil z ojcem firme budowlana i kupili toi toie na budowe - jak sie szybko okazalo toi toie byly kradzione i jako ze mial juz zawiasy to poszedl siedziec za paserstwo, a normalnym i fajnym chlopakiem byl. Smialismy sie pozniej ze siedzial za toi toi'e
Smuci mnie troche takie ocenianie ludzi, kiedy sie ich nie zna, a ocenia jedynie przez pryzmat tego co zrobil w przeszlosci, albo tego jak o nim mowia ludzie. Czlowiek, ktory siedzial w wiezeniu nie musi od razu byc kryminalista.
Popieram!
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
A moglibyście sie spotkać razem we 4?
Ogólnie, żeby faceta poznać, zobaczyć czy jest to normalny facet, wart Twojej przyjaciółki. Bo to, że był w więzieniu to nic nie znaczy, dla mnie przynajmniej. Znam ludzi, którzy nie byli a większą wioche by na weselu zrobili niż ktoś kto był

haha, mówiłam, że zakupoholizm murowany

wbijaj na wątek, dziewczyny go tutaj podawały, pewnie przeoczyłaś:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527279&page=10

A czy ktoś kojarzy kto to jest ewuszka, która się tam wypowiadała? w ogóle dziewczyny nie kojarzę

mogę linka?

Faktycznie przeoczylam... juz czytam
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:25   #3041
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
bo ewuszka jest z wątku majowych PM2012 i my majówki też tam siedzimy a majówki też się szykują na spotkanie
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-24, 10:26   #3042
patollek
Raczkowanie

Cytat:

mogę linka?

proszę ale to niestety nie jest stronka na której można coś takiego kupić
http://www.slubclick.com/blogs/slub-...selnym-torcie/
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:33   #3043
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny pojedziemy do slubu czymś takim:

http://www.slublog.pl/2010/07/auto-d...owe-i-zabawne/

Będzie smiechu.....moja siostra kupiła dziś białego smarta....czarnego wypożyczymy!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:35   #3044
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
taaak! Szalone nożyczki mi się bardzo podobały

Lady a można robić zdjęcia tej cudownej halki?
hehe, mysle ze na pewno, bo ze zrobieniem zdjec sukienki jak juz ja zamowilam nie bylo problemu ale ja bardzo chcialabym zobaczyc Ciebie w calej sukience!! a nie tylko w halce choc to zapewne tez uroczy widok

ja ostatnio nie robilam zdjec, bo nie bylo potrzeby, nie bylo na czym oka zawiesic, ale teraz sie zastanawiam na jakim poziomie byl tyl gory sukni, bo nie zwrocilam na to uwagi

Stary 2012-02-24, 10:37   #3045
Magdzia0108
Zadomowienie

Były zdjęcia moje w tej sukni, ale bardzo rozmazane, bo pilnowały babeczki w madonnie. Nawet już nie mam tych zdjęć. porobię na przymiarce w maju

http://sklep.fajnewesele.pl/40-figurki-na-tort
tutaj są takie figurki na tort
i tutaj
http://sklep.fajnewesele.pl/75-figur...skompletowania

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:40   #3046
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Będzie smiechu.....moja siostra kupiła dziś białego smarta....czarnego wypożyczymy!
cudowne!!!
Ojjj... mialam kiedys smarcika - kochalam go calym sercem!!! ale on byl niewdzieczny i caly czas sie psul!! Wiec musialam dziada sprzedac!! Ale mimo wszystko nadal wzdycham do smarcikow i tesknie za nim troche

Stary 2012-02-24, 10:42   #3047
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
bo ewuszka jest z wątku majowych PM2012 i my majówki też tam siedzimy a majówki też się szykują na spotkanie
nie wiedziałam
dzięki Jagodziu za inf

Cytat:
proszę ale to niestety nie jest stronka na której można coś takiego kupić
http://www.slubclick.com/blogs/slub-...selnym-torcie/
kurcze kiedys miałam linka do miejsca gdzie można ją kupić, ale pamietam, ze droga była

Cytat:

super, zawsze mi się to podobało

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Były zdjęcia moje w tej sukni, ale bardzo rozmazane, bo pilnowały babeczki w madonnie. Nawet już nie mam tych zdjęć. porobię na przymiarce w maju

http://sklep.fajnewesele.pl/40-figurki-na-tort
tutaj są takie figurki na tort
i tutaj
http://sklep.fajnewesele.pl/75-figur...skompletowania
o rany 180 to za dużo
Stary 2012-02-24, 10:42   #3048
Dancing_Lady
Raczkowanie

Dziewczyny,ja wiem za co on siedział Za pobicia i jakieś przemyty narkotyków (nie wiem dokładnie o co chodzi z tymi narkotykami) Gdyby to yła kwestia kradzieży to pewnie nie przejmowałabym się tym zbytnio... boję się, że skoro jest taki skory do bijatyk,to zrobi jakąś bijatykę na weselu
Inna sprawa jest taka: koleżanka jest koleżanką z pracy, bliską to fakt, ale przyjaciółką nie nazwałabym jej. Ogólnie nie zapraszam ludzi z pracy,bo nie jestem za takim utrzymywaniem kontaktów służbowych. Myślę więc, że w razie czego przykro jej nie będzie, bo nawet o moich rozterkach nie wie, wie jedynie jaki mam stosunek do zapraszania ludzi z pracy i rozumie go.

Spotkać się pewnie spotkamy, tylko boję się, że takie spotkanie w kilka osób może być niemiarodajne biorąc pod uwagę to, że na weselu będzie dużo ludzi, alkohol itp...

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:49   #3049
jagodzia133
Zakorzenienie

Lili & Gabryś

Stary 2012-02-24, 10:49   #3050
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ale pędzicie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witaj i piękna suknia
Dzięki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
U mnie jest problem... bo podobno TŻ szykuje niespodzianke na następny weekend... Wygadał się, że jeszcze przed ślubem chce mnie zabrać do naszego magicznego zaręczynowego Krakowa i podobno rozwaza 2 terminy (m.in. 2-4 marca). Jesli będzie to nasępny weekend to się troche wkurzę, że nie pojadę do Kato, ale wybrzydzać nie będę, bo na Kraków mam ogromna ochotę
W Krakowie zimno, deszczowo i brzydko, lepiej do wiosny prawdziwej poczekać, ja bym teraz najchętniej stąd uciekła i się gdzieś zaszyła.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Przeglądam teraz zaproszenia na allegro i tak się zastanawiam... Wy wszystkie piszecie że zapraszają narzeczeni wraz z rodzicami?
My napisaliśmy że zapraszamy sami... Raz że sami płacimy, dwa że TŻ ma tylko mamę i nie chciał pisać "z rodzicami".

Cytat:
Aha do sukni miałam dodane takie coś: podobno dziewczyna miała to przywiązane na bicepsie ale jak dla mnie to tandetnie wygląda.... ale ogólnie ta ozdoba z koronki jest cudna i chciała bym ją wykorzystać tylko nie wiem jak może macie jakieś pomysły?? (zdjęcie nr.1 i zdj. nr.2)
Na bicepsie to taki abstrakcyjny pomysł dla mnie. Ja bym spróbowała zrobić z tego ozdobę do bukietu lub włosów, jeżeli chcesz to zatrzymać.

Cytat:
O ale super zazdroszczę, niesamowite zdjęcia.

Cytat:
Ja Ci powiem tak - gdyby ktoś ze mną tak postąpił, że ze względu na błędy życiowe mojego mężczyzny nie zaprasza mnie na ślub i wesele a jesteśmy bliskimi koleżankami, to już byśmy nimi nie były. To co że był w więzieniu? Ludzie popełniają błędy, robią różne rzeczy a potem z tego wychodzą. Niesprawiedliwe jest ocenianie kogoś, kiedy nie wiesz co tak naprawdę zrobił i czy się zresocjalizował. Poza tym skoro to bliska dla Ciebie koleżanka, to chyba zależy Ci na jej obecności? Skoro masz obawy i go nie znasz, to jak najszybciej poznaj, porozmawiaj, dowiedz się więcej i wtedy się zastanawiaj, jeżeli osobiste spotkanie Twoje obawy potwierdzi...

Cytat:
Dziewczyny, czy wy też macie taki problem z wyborem biżuterii? Bo mi się nic nie podoba Te co chciałam kolczyki to apart już nie ma w sprzedaży i teraz nie mam pomysłu. Czekam do próbnego makijażu, wtedy chyba będę wiedziała, że jak wybiorę makijaż w fiolecie to pójdę w biżuterię neutralną, czyli biel, kryształki. A jak makijaż delikatny to biżuteria w fiolecie....dobrze rozumuję?
Ja mam problem mam broszkę na sukni, to jest jej jedyna ozdoba i jak mam ja w pamięci, to wydaje mi się, ze nic do niej nie pasuje. Poza tym koniecznie muszę mieć duże kolczyki, błyszczące, myślałam tez o bransoletce, ale chyba wybiorę srebrną biżuterię z cyrkoniami i wtedy nie będzie mi to wszystko pasować do złotej obrączki i pierścionka zaręczynowego.

Cytat:
Ja mam taką suknię:
Moja znajoma szła do ślubu w tej sukni wyglądała pięknie, z bizuterii miała delikatne kolczyki z kryształkami (wiszące ale nieduże) i zawieszkę do kompletu.
Ta suknia razem z długim welonem cudnie jej powiewała na wietrze.

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Najlepsza jest druga moim zdaniem. Wczoraj doszłam do wniosku, że takie princeski super wychodzą na zdjęciach.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:51   #3051
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem jedno wielkie wkur****** co się stało??
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:51   #3052
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Dziewczyny,ja wiem za co on siedział Za pobicia i jakieś przemyty narkotyków (nie wiem dokładnie o co chodzi z tymi narkotykami) Gdyby to yła kwestia kradzieży to pewnie nie przejmowałabym się tym zbytnio... boję się, że skoro jest taki skory do bijatyk,to zrobi jakąś bijatykę na weselu
Inna sprawa jest taka: koleżanka jest koleżanką z pracy, bliską to fakt, ale przyjaciółką nie nazwałabym jej. Ogólnie nie zapraszam ludzi z pracy,bo nie jestem za takim utrzymywaniem kontaktów służbowych. Myślę więc, że w razie czego przykro jej nie będzie, bo nawet o moich rozterkach nie wie, wie jedynie jaki mam stosunek do zapraszania ludzi z pracy i rozumie go.

Spotkać się pewnie spotkamy, tylko boję się, że takie spotkanie w kilka osób może być niemiarodajne biorąc pod uwagę to, że na weselu będzie dużo ludzi, alkohol itp...
Z Twojego poprzedniego posta to nie wynikało. Jeżeli to znajoma z pracy to moim zdanie zmienia postać rzeczy, z poprzedniego posta zrozumiałam że to niemalże przyjaciółka. Więc poniekąd cofam to co napisałam.
Ja znajomych z pracy na wesele nie zapraszam, tylko do USC.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-02-24, 10:55   #3053
Blacky
Zadomowienie

Dzień dobry
Nadrobiłam póki co do strony 85.

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki , mam dla was niespodziankę
Wuala:
Twoja suknia prześlicznie się prezentowała!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/35...-T-000-OBR-803
co myslicie o kwadratowych? my chcielibysmy zrobic sobie take u zlotnika tylko z zoltego, widzialam na zywo w Yes ale nie przymierzalam.
Mi się kanciaste nie podobają - wyglądają jak śruby.

Cytat:
ja też

co do krzeseł to nie para młoda nie musi mieć krzeseł... ja swoje kupiłam albo na salę albo do kościoła ale para mloda nie musi z nich korzystać.. ale w niektórych kościołach są brzydkie krzesła albo tak jak u nas w KATEDRZE są takie taborety ładne ale jednak taki taboret bez oparcia no to sory ale jednak wolę krzesło sterować się podczas ślubu żeby się nie garbić na tym taborecie to masakra jakaś
Dobrze, że zwróciłaś na to moją uwagę - spytam w kościele, jak jest u nas.

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
i jeszcze bardzo bym prosiła o opinię na temat załączonej fryzurki Tylko w mojej wizji byłaby ona ciut wyżej, a z boku chciałabym takiego jakby małego plecionego francuzika / warkoczyka i bez tego kwiatka z boku Oczywiście nad fryzurkę chcę wpiąć welon, powinno pasować... co nie?
Podobna do tej, którą ja planuję - bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki można się przyłączyć?

Mój i mojego ukochanego TŻa ślub odbędzie się 19 maja, cywilna uroczystość z weselem, bez poprawin

Zrobiłam właśnie dzisiaj małe podsumowanie jak nam idą przygotowania do ślubu i jak myślałam, że robimy postępy, tak teraz trochę mi się statystyki popsuły.

Załatwione:
suknia - Sincerity Bridal model 3517
garnitur
USC (musimy jeszcze zobaczyć salę, w której się pobieramy bo to poza USC)
sala (dekoracja, wybrane menu i zamówione ciasta)
fotograf
DJ - spotkanie w przyszłym tyg.
zaproszenia (jesteśmy w trakcie zapraszania)
kurs tańca - w trakcie
obrączki - wybrane, zamawiamy w sobotę

Przed nami:
buty dla mnie
buty dla TŻ
koszula
krawat
spinki do mankietów
bielizna
fryzjer
kosmetki (makijaż zrobie sama)
kwiaty
winietki (kupiony papier)
samochód + dekoracja
coś cieplejszego - szal/etola
pierwszy taniec - piosenka
smak tortu
alkohol

Mam nadzieję, że niedługo będę mogła kolejne rzeczy przepisać po stronie "Załatwione".
Witamy

Cytat:
Więcej o nas nasza trzecia rocznica była w Sylwestra (a niedługo minie rok odkąd mieszkamy razem), nieco wcześniej bo w wigilię TŻ mi się oświadczył i po kilku rozważeniach za i przeciw postanowiliśmy ekspresowo zorganizować wesele.

Wesele robimy niewielkie - prawdopodobnie na jakieś 70 osób, zapraszamy 90, ale nie spodiewamy się 100% frekwencji. Wesele jednodniowe.

Zdjęcie sukni w załączniku, w mojej pas jest w kolorze sukni.
Bardzo ładna sukienka.

Ja wczoraj byłam z Mamą u mojej fryzjerki i ustaliłyśmy koncepcję fryzury ślubnej. Będę miała z przodu gładko z zaczesaną na bok grzywką, a z tyłu takiego plecionego koka. Ale nie na karku, tylko trochę wyżej - na środku głowy. Podepnę chyba welon od spodu, a na górę dam jakąś ozdobę albo żywy kwiatek. Mama nie może się doczekać, więc na pierwszą próbną umówiłyśmy się zaraz przed Wielkanocą.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:59   #3054
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Marylko tam jest cudownie, po prostu raj na ziemi Ah, z niecierpliwością czekam na fotki w sukni
Cytat:
Ja mam taką suknię:
Ja bym postawiła na jakieś większe kolczyki i bransoletkę
Stary 2012-02-24, 11:01   #3055
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym go nie zapraszałą jeżeli chodzi o pobicia i narkotyki to sorry ale na pewno nie!!
Cytat:
rozumiem jedno wielkie wkur****** co się stało??
pamiętacie moje krzesła(załącznik)!!! które zamówiłam!! facet napisał że przy pakowaniu stwierdził wadę fabryczną jakieś uszczerbki przy śrubach i proponuje mi inne a tamte mi się nie podobają
http://allegro.pl/promocja-obnizka-c...148916684.html
http://allegro.pl/promocja-obnizka-c...148916682.html
tak czarne dla pary młodej jest idealne ;/

jedyne co znalazłam na jego aukcji to te
http://allegro.pl/promocja-obnizka-c...148916701.html
http://allegro.pl/promocja-obnizka-c...148916726.html
i co teraz??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg qqq55.jpg (65,9 KB, 10 załadowań)
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-24, 11:12   #3056
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
woooooow, jeszcze czegos takiego nie widziałam
super to wyglada hehe.
a gdzie takie autka mozna wypozyczyc

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Wczoraj doszłam do wniosku, że takie princeski super wychodzą na zdjęciach.
też jestem tego zdania
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:14   #3057
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Bardzo ładna sukienka.
Dziękuję
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-02-24, 11:16   #3058
kooocur
Zakorzenienie

[QUOTE=asiulka_22;32515513]woooooow, jeszcze czegos takiego nie widziałam
super to wyglada hehe.
a gdzie takie autka mozna wypozyczyc [COLOR="Silver"]
[QUOTE]

Jeden mamy drugi pozyczymy od znajomych.....

JAGODZIU
NIE wiesz gdzie mozna dostac takie dekoracje na smarty????

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:20   #3059
jagodzia133
Zakorzenienie

[QUOTE=kooocur;32515690][QUOTE=asiulka_22;32515513]woooooow, jeszcze czegos takiego nie widziałam
super to wyglada hehe.
a gdzie takie autka mozna wypozyczyc [COLOR="Silver"]
Cytat:

Jeden mamy drugi pozyczymy od znajomych.....

JAGODZIU
NIE wiesz gdzie mozna dostac takie dekoracje na smarty????
wiem że ktoś kiedyś wystawiał je na allegro ale tylko do wypożyczenia nie do kupinia
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-24, 11:20   #3060
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Ależ was dziewczyny nadrobić to masakra jest;] od wczoraj tyle stron napisać
No i chyba udało mi się wstawić w końcu zdjecia;]
Pięknie . Chciałabym by było już po moim ślubie. A swoją drogą zauważyłam, że za pół roku masz termin porodu. Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
http://www.kwejk.tv/obrazek/949131
gdzie takie można dostać?
Ja mam takie zawieszki, patrz na allegro, często pojawiają się tam także naklejki

Cytat:
no to ja mam już dosyć przygotowań do ślubu już nie mam na niego ochoty
byłam na pierwszej przymiarce mojej sukni i jestem załamana wyglądam w niej strasznie nic nie widać tylko wielkie odstajace biodra. jak zamawialam mierzyłam większą i nie przeszkadzało mi to bo nie było tego widać a teraz jak jest dopasowana to jestem załamana zapłakana , smutna, zła, wpadne zaraz w depresję ......
Na pewno nie jest aż tak źle jak piszesz. Po prostu miałaś gorszy dzień i tyle, poczekaj na efekt końcowy- będziesz przecudownie wyglądać!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nadrobiłam was jeszcze, ale obiecuję, że to zrobię. Najpierw jednak muszę się wyżalić. Od września w mojej parafii jest nowy proboszcz i zaczął wprowadzać jakieś swoje dziwne zasady.... Najpierw nie mógł znaleźć dla nas czasu. Próbowaliśmy 4 razy i nie pomagały tłumaczenia, że mieszkamy 400 km i nie będzie nas za 3 dni jakby sobie tego życzył. W końcu poprosiłam mamę, że zarezerwowała termin, bo zaczynałam się obawiać, że za chwilę będzie za późno.
A teraz wiecie co wymyślił? Że nie można mieć firmy dekoratorskiej z zewnątrz ani samemu tego zrobić tylko on ma jakąś tam babkę i tylko ona może! Noż się wk...wiłam na maksa... Wrrrrrr
Mój ksiądz powiedział, że dba o swoich pracowników, dlatego dekorować kościół będzie nam pani co zawsze dekoruje. Ja nie robię z tego tragedii, uważam, że kościół jest to miejsce które nie potrzebuje żadnych dodatków. Wystarczą jakieś bukiety na ołtarzu i tyle .

sloneczko740- Gratuluję pracy! Mam nadzieję, że będzie Ci się dobrze pracowało

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Dziewczyny pytałam się Was czy macie w zaproszeniach że zapraszają młodzi z rodzicami i tak czekałam na Waszą odpowiedz że cały gar ziemniaków spaliłam a Wy mi nadal nie odpowiedziałyście
My zapraszamy wraz z rodzicami

marylka80- zdjęcia przecudowne!! Aż mi się smutno zrobiło, że my z TŻem w tym roku nie pojedziemy nigdzie ;(. No ale finanse... ;(

Cytat:
Super!! Ja przymiarkę będę miała dopiero w lipcu
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości