Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 10:41   #3241
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

ja też wpadłam się tylko przywitać i zaraz wracam pod kołderkę. mdłości i wymioty nie dają za wygraną a było już znacznie lepiej nawet z psem nie mogę wyjść na spacerek bo mnie męczy po krzakach... a w sklepie to nie pamiętam kiedy byłam. co wejdę do jakiegoś, zwłaszcza spożywczaka to wybiegam zaraz zakrywając usta. w domu nawet naczyń nie zmywam bo mnie od razu bierze na wymioty... ile jeszcze?

a jaki dziś sen miałam śniło mi się, że zaczęłam krwawić i nie można było tego zatamować a na dodatek telefon się zaciął i nie mogłam się nigdzie dodzwonić. jak się obudziłam to zaraz poleciałam zajrzeć w majtki czy wszystko ok. na szczęście ok, ale co przeżyłam

nie wiem czy wiecie (pewnie tak, ale może komuś przyda się ta informacja), że pobierając siku na badania trzeba najpierw dokładnie się podmyć i zebrać środkowy, nie początkowy strumień, moczu. ja kiedyś o tym nie wiedziałam i że tak powiem "od początku" sikałam w pojemniczek w badaniach i wyszły mi różne paskudztwa a gdy powtórzyłam badanie, robiąc tak jak należy, okazało się, że wyniki są ok.

buziaki
Aga dokładnie tak, też mi to jedna laborantka powiedziała chyba w poprzedniej ciąży, bo się zdenerwowałam informacją o licznych bakteriach.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:45   #3242
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny.
[...] nie wiem czy wiecie (pewnie tak, ale może komuś przyda się ta informacja), że pobierając siku na badania trzeba najpierw dokładnie się podmyć i zebrać środkowy, nie początkowy strumień, moczu. ja kiedyś o tym nie wiedziałam i że tak powiem "od początku" sikałam w pojemniczek w badaniach i wyszły mi różne paskudztwa a gdy powtórzyłam badanie, robiąc tak jak należy, okazało się, że wyniki są ok.

buziaki
Niby sie wie, ale ostatnio i tak szczam od razu i teraz mam w wynikach bakterie jakieś, a ostatnio miałam jakiś nieszczelny pojemnik i mało tych siurów niepowylewałam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:50   #3243
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Niby sie wie, ale ostatnio i tak szczam od razu i teraz mam w wynikach bakterie jakieś, a ostatnio miałam jakiś nieszczelny pojemnik i mało tych siurów niepowylewałam
Iwoncia dobre z tymi siurkami fakt, że bakterie to nasi codzienni towarzysze.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-24, 10:50   #3244
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Wiesz Konczitko, ja myślę, że dla dobra dziecka to jedno płatne warto zrobić. Będziesz wiedzieć na czym stoisz.

To połówkowe, to Twój ginek spokojnie ci zrobi na swoim sprzęcie. Pamiętam, że przy córce, mogłam iść na to połówkowe genetyczne, ale jak mi ją lekarz porządnie pomierzył posprawdzał doszłam do wniosku, że nie robię. Teraz to insza inszość.

Piję herbatkę z meliski i czekam na brata bo ma do mnie przyjechać i pojedziemy - ech zdem podekscytowana[COLOR="Silver"]

Bafi zgadzam się z Tobą w 100% i na usg jesteśmy zdecydowani bez mgnienia oka ale amniopunkcji się boję ... to inwazyjne jest przecież ... więc będzie zależało od wyniku usg
zresztą ja za wszystko płace wizyta u gin co tydzień chodziłam to 120 zł ... do tego beta 30 zł wykonywałam ją 4 razy ... ale nie kieruję się pieniędzmi zdrowie dzidziolka najważniejsze
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:53   #3245
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Bafi zgadzam się z Tobą w 100% i na usg jesteśmy zdecydowani bez mgnienia oka ale amniopunkcji się boję ... to inwazyjne jest przecież ... więc będzie zależało od wyniku usg
zresztą ja za wszystko płace wizyta u gin co tydzień chodziłam to 120 zł ... do tego beta 30 zł wykonywałam ją 4 razy ... ale nie kieruję się pieniędzmi zdrowie dzidziolka najważniejsze
Ja i pierwszą ciążę i drugą prowadzę u mojego ginka prywatnie, płacę za wszystko, ale doszłam do wniosku, że wolę być obsłużona normalnie w odpowiednim czasie a dwa w ciąży codziennie się nie jest więc tutaj pieniądze nie grają roli a zdrowie dziecka i tak trochę moja wygoda.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-24, 10:54   #3246
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Jakoś mi smutno dziś... Mama jakieś piątkowe loty. W zeszły tygodniu pół piątku przeryczałam bez powodu, a dziś już czuję że mnie smutki dopadają
Stary 2012-02-24, 10:56   #3247
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyny.

ja też wpadłam się tylko przywitać i zaraz wracam pod kołderkę. mdłości i wymioty nie dają za wygraną a było już znacznie lepiej nawet z psem nie mogę wyjść na spacerek bo mnie męczy po krzakach... a w sklepie to nie pamiętam kiedy byłam. co wejdę do jakiegoś, zwłaszcza spożywczaka to wybiegam zaraz zakrywając usta. w domu nawet naczyń nie zmywam bo mnie od razu bierze na wymioty... ile jeszcze?

a jaki dziś sen miałam śniło mi się, że zaczęłam krwawić i nie można było tego zatamować a na dodatek telefon się zaciął i nie mogłam się nigdzie dodzwonić. jak się obudziłam to zaraz poleciałam zajrzeć w majtki czy wszystko ok. na szczęście ok, ale co przeżyłam

nie wiem czy wiecie (pewnie tak, ale może komuś przyda się ta informacja), że pobierając siku na badania trzeba najpierw dokładnie się podmyć i zebrać środkowy, nie początkowy strumień, moczu. ja kiedyś o tym nie wiedziałam i że tak powiem "od początku" sikałam w pojemniczek i wyszły mi różne paskudztwa a gdy powtórzyłam badanie, robiąc tak jak należy, okazało się, że wyniki są ok.

buziaki

za wizytę z usg płacę 160 zł, a usg 3d kosztuje 200.tylko 40 zł różnicy więc może zdecyduję się na to 3d, będę miała 30 minutową płytę z nagrania brzdąca. ale to dopiero w połowie marca.
phi ja to wiedziawszy zawsze leje środkowym strumieniem tylko nigdy nie wiem ile nasikać
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:57   #3248
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ja i pierwszą ciążę i drugą prowadzę u mojego ginka prywatnie, płacę za wszystko, ale doszłam do wniosku, że wolę być obsłużona normalnie w odpowiednim czasie a dwa w ciąży codziennie się nie jest więc tutaj pieniądze nie grają roli a zdrowie dziecka i tak trochę moja wygoda.
dokładnie tak ... mam do czynienia z nfz i za każdym razem cyry są nieziemskie ... no ale teraz czekamy na badania jeszcze tydzień ... wczoraj jakoś się uspokoiłam a dzisiaj od rana zero humoru mam - brak słońca no mówię Wam !

tamlin111 nie smutaj się ...
Stary 2012-02-24, 10:58   #3249
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz tylko mieć nadzieje żeby usg było wzorowe to już będzie sukces, chociaż ja tego usg sie boje bo chce żeby było wszystko super, zresztą każda z nas chce.

Też duzo kasy mi już poleciało bo wizyta 80zł + usg to kolejne 50. Już nie wspomne o badaniech w labolatorium.Na samym początku chodziłam co 2tyg a teraz mam miesiąc przerwy mieć o ile wytrzymam.
Tym bardziej że z ciśnieniem mam problem bo skacze do granic normy.
Nigdy nie przypuszczałam że ciąża to stres nieustający czy z maluchem wszystko okey - i jeszcze te plamienia nieszczęsne niewiadomo skąd!!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:59   #3250
Konczita
Zakorzenienie

dziewczyny dzisiaj nie mogę się niczym na pić nic nie potrafi ugasić mego pragnienia ...
Stary 2012-02-24, 11:03   #3251
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny dzisiaj nie mogę się niczym na pić nic nie potrafi ugasić mego pragnienia ...
to może zjedz pomarańczę albo jabłuszko. przy okazji trochę witamin sobie dostarczysz
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:05   #3252
katarzinka
Wtajemniczenie

Konczi - ja też widzę u siebie wyraźny brak słońca, zwłaszcza od czasu jak się zrobiło cieplej i ptaszki sobie rano jak wychodzę do pracy śpiewają
a z piciem miałam tak we wtorek - wypiłam 4 litry wody i nadal mi się chciało pić - masakra jakaś to była - na szczęście przeszło
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:08   #3253
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Konczita, mi na nieugaszone pragnienie zawsze pomaga gazowana woda mineralna z plasterkiem cytryny.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:10   #3254
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Byłam wczoraj u lekarza z kompletem wyników, powiedział, że wszystko książkowe i był bardzo zadowolony. Skierował mnie na badania prenatalne za trzy tygodnie, ale powiedział, że mam się nie martwić bo to teraz norma. Mam je zrobić w Katowicach u dr Włoch. Jestem w tej chwili w 9 tygodniu Samopoczucie dobre, troszkę mnie mdli i mam owocowo - nabiałowe zachcianki
Ja też mam takie zachciankijabłka,banany ,serek wiejski a wcześniej codziennie twarożek z rzodkiewką i szczypiorem-teraz nie mogę na niego patrzeć.
Kończę 10.tydzień i mdli mnie okropnie szczególnie po wstaniu.
Ps.Uwielbiam patrzeć na takie zdjęcia z usg,nie mogę się doczekać na moje,idę na pierwsze(takie dokładne)12marca.

Aby do wiosny...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-02-24 o 11:21
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:10   #3255
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki a jaki koszt ponosicie ???? Mi za usg powiedziano 200 zł a dalsze badania wyjdą około 350 zł .. ale nie wiem czy będziemy się na to decydować ....

jejku gotuję ryż i mi śmierdzi

U mnie 200 zł usg + 135 pobranie krwi do badań.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:11   #3256
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Samopoczucie dobre, troszkę mnie mdli i mam owocowo - nabiałowe zachcianki
A ja wczoraj po śniadaniu zjadłam kiwi i cały dzień miałam z głowy.
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:15   #3257
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Jakoś mi smutno dziś... Mama jakieś piątkowe loty. W zeszły tygodniu pół piątku przeryczałam bez powodu, a dziś już czuję że mnie smutki dopadają

Głowa do góry,smutki odganiam jak najdalej

Jeju jak mnie mdli,nie wytrzymam już
Cały czas mi niedobrze i mnie naciąga aż strach z domu wychodzić.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:22   #3258
adunia89
Zadomowienie

alfabia tak bardzo się cieszę, że wszystko ok. Nikomu nie życzę tych nerwów, które dla mnie na razie się nie kończą.

Konczita amniopunkcja nie boli, jest tylko troszkę nie przyjemna. Oczywiście jest to zabieg inwazyjny, więc jak USG dobre to amnio nie wskazana.

Za wszystkie Was trzymam kciuki, bo zaczyna się moment wszystkich pomiarów i badań prenatalnych. Będzie dobrze Dziewczyny, ja wypełniam statystykę za Was, więc musicie być bezpieczne

A jeśli chodzi o mnie - nadzieję straciłam wczoraj. Odebrałam Pappa, mimo moich 22 lat wyniki są tak złe, że komputer wyliczył mi ryzyko trisomii 18 - 1:2. Czuję, gdzieś w sercu, że się nie uda. Psychika znów siadła, więc zaczynam się podnosić od początku. Przytulam Was wszystkie.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:35   #3259
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No tak, jak ma byc narożnik i fotel z innej parafii to bez sensu.
To powodzenia w szukaniu czegoś odpowiedniego.
nie dziękuję
Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
A ja wlasnie zjadlam BigMaca z frytkami i czuje sie z tym strasznie!!!
Wiem,ze nie powinnam,ale kurcze nie moglam sie powstrzymac
Teraz mi brzuch wywalilo, jakbym slonia zjadla
ależ mi narobiłaś smaka zjadłabym coś takiego tłustego i niezdrowego
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ale śliczności.

Ja płacę 150 zł za wizytę. Ale w moim mieście to najlepszy ginekolog.
widzę że mowa o lekarzach, u mojego wizyta uwaga uwaga 60 zł też jest najlepszy według wielu wielu osób
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

Nynka co do szukania mebli, to Cię pocieszę. Nas czeka przeprowadzka pod koniec marca, a do tego wykańczanie całego domu. I oczywiście musimy zdążyć z tym wszystkim w 6 miesięcy z wiadomych przyczyn
zazdroszczę chciałabym żebyśmy byli na swoim zanim urodzi się dziecko bo jakoś sobie nie wyobrażam później dziecka ciągać ze sobą po sklepach wybierając i kupując różne pierdoły do domu...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Za wszystkie Was trzymam kciuki, bo zaczyna się moment wszystkich pomiarów i badań prenatalnych. Będzie dobrze Dziewczyny, ja wypełniam statystykę za Was, więc musicie być bezpieczne

A jeśli chodzi o mnie - nadzieję straciłam wczoraj. Odebrałam Pappa, mimo moich 22 lat wyniki są tak złe, że komputer wyliczył mi ryzyko trisomii 18 - 1:2. Czuję, gdzieś w sercu, że się nie uda. Psychika znów siadła, więc zaczynam się podnosić od początku. Przytulam Was wszystkie.
musisz być dobrej myśli i nie poddawać się...

Edytowane przez nynka87
Czas edycji: 2012-02-24 o 11:32 Powód: dopisek
nynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:36   #3260
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U mnie dzisiaj na obiad przy piątku ziemniaczki i nóżki z kurczaka mocno przyprawione
a mam pytanie,te badania o których piszecie,że takie drogie sa to co to za badania?? Bo ja to nic nie wiem

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:38   #3261
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
to może zjedz pomarańczę albo jabłuszko. przy okazji trochę witamin sobie dostarczysz
aguś no nie da rady nie przejdzie mi

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Konczi - ja też widzę u siebie wyraźny brak słońca, zwłaszcza od czasu jak się zrobiło cieplej i ptaszki sobie rano jak wychodzę do pracy śpiewają
a z piciem miałam tak we wtorek - wypiłam 4 litry wody i nadal mi się chciało pić - masakra jakaś to była - na szczęście przeszło

ja już wszystko wypiłam co było teraz próbuję herbatkę miętową z cytryną

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Konczita, mi na nieugaszone pragnienie zawsze pomaga gazowana woda mineralna z plasterkiem cytryny.

jejku nie pomyślałam o gazowanej ... spróbuję

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ale nie amino?

Cytat:
Konczita amniopunkcja nie boli, jest tylko troszkę nie przyjemna. Oczywiście jest to zabieg inwazyjny, więc jak USG dobre to amnio nie wskazana.

Aduś tak bardzio mi przykro ... nie wiem co napisać bo to takie niesprawiedliwe jest ... trzymajcie się ...

Aduś w moim przypadku nie chodzi o ból tylko wyczytałam, że zdarzają sie po amino poronienia i tego boje się jak ognia ... straciłam trzy ciąże ... nie moge pozwolić na nic co może przyczynić się do zagrożenia naszego serduszka

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-02-24 o 11:47
Stary 2012-02-24, 11:39   #3262
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
cooo krew 135 zł???????? bosze jaka to krew z czego ona ze to takie drogie?????

Cytat:
alfabia tak bardzo się cieszę, że wszystko ok. Nikomu nie życzę tych nerwów, które dla mnie na razie się nie kończą.

Stary 2012-02-24, 11:41   #3263
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Aduniaaż mi się łezka w oku kręci jak czytam co piszesz. Bardzo ci współczuję. Trzymaj się i nie trać nadziei (wiem, łatwo mi mówić).

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:42   #3264
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
będziesz robić w Centrum Medycznym K.S.??
Jeśli to to na ulicy Piotrowickiej to tak Masz jakieś informacje odnośnie tego centrum? Tam zostałam skierowana przez mojego ginekologa.

Codziennie na moim biurku w pracy leżą wszelkie rodzaje owoców, dzisiaj banan, kiwi, jabłko, sok z malin :P Wszyscy się śmieją, że mam bardzo zdrowe zachcianki. Chociaż nie ukrywam, że na niektóre grzeszki też sobie pozwalam. Odpukać, jeszcze nie wymiotowałam, ale mdli mnie, da się z tym żyć
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:49   #3265
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli to to na ulicy Piotrowickiej to tak Masz jakieś informacje odnośnie tego centrum? Tam zostałam skierowana przez mojego ginekologa.
Piotrowicka 83 - byłam w tym centrum na badaniu prenatalnym właśnie co chcesz wiedzieć? to Ci zaraz napiszę

Adunia - przytulam mocno - wszystkie tu zaraz będziemy dla Ciebie czarować, żeby było dobrze (prawda dziewczyny?? )
ja zaczynam
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:55   #3266
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Piotrowicka 83 - byłam w tym centrum na badaniu prenatalnym właśnie co chcesz wiedzieć? to Ci zaraz napiszę

Adunia - przytulam mocno - wszystkie tu zaraz będziemy dla Ciebie czarować, żeby było dobrze (prawda dziewczyny?? )
ja zaczynam
i ja czaruję
Stary 2012-02-24, 11:57   #3267
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć Adunia, widzę że kolejne złe wieści... Bardzo mi przykro. Faktycznie szanse są duże A co w przypadku jeśli faktycznie jest ta wada? Czy potem jak będziecie się decydować na kolejne dzidzi, musicie przejść jakieś badania genetyczne razem z partnerem?

Przesyłam Ci dużo siły, bo będzie Ci teraz bardzo potrzebna przez najbliższy czas!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:58   #3268
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tu zdjęcia z wczorajszego USG genetycznego (poza pierwszym, które jest starsze)
Alee fajne

Adunia, trzymaj się
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:11   #3269
adunia89
Zadomowienie

Oj dziękuję Dziewczyny za te czary, mam nadzieję, że coś pomogą (chociażby pogodzić się z naszą obecną sytuacją). I staram się trzymać, lepiej wychodzi mi trzymanie się w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale z czasem będzie lepiej.

gda wszystko zależy od tego co wykryją u Maluszka. U mnie i TŻta w rodzinie nigdy nie było wad genetycznych, więc może się okazać, że to natura coś schrzaniła. Jeśli będzie to jednak Z. Turnera to lekarz powiedział, że nie zwiększają mi się szanse na jego powtórzenie. Musi po prostu na kogoś to paść, a my z Dzidziusiem mieliśmy akurat pecha. Wszystko zależy od wyniku. Wtedy można podejmować jakiekolwiek decyzje. Jeśli obrzęk nie zejdzie (a nie schodzi) jest 95% szans, że płód sam obumrze. Więc jak widzicie, serce z kamienia, nerwy ze stali i muszę się z tym jakoś zmierzyć. Przyszły tydzień będzie katorgą. Muszę zadzwonić po wyniki biopsji do Łodzi, chyba z łazienki nie wyjdę i rozmowa odbędzie się na toalecie

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-02-24 o 14:11
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:12   #3270
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:

ja zaczynam
Chcę wiedzieć cokolwiek Też byłaś u dr Włoch? Ja jestem dopiero na 12 marca zapisana, koszt badania 250 zł.
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości