Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 11:22   #3391
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jak w załączniku, tylko bez zagłówka i czerwony
Ale ładny Kupiliście w jakimś salonie, który jest w całej PL?
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Uwielbiam CimiMinis, ale są doskonałe do przeprowadzenia testu, czy już trzeba się wybrać do stomatologa, a mnie chyba czeka wizyta lub dwie, więc się powstrzymuję.
No to ja chyba jednak nie muszę iść
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

aaaaaaaa i dzis zaczynam 20 tydzień

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Tylko nigdy - przenigdy nie mówcie przy dziecku że miało być inne płci.
Czytam teraz taką książkę w kórej pisze o nadużyciach psychiczny, fizycznych i seksualnych już od wczesnych lat. I tam między innymi było o tym.
Mi mama powiedziała, a jakichś zaburzeń psychicznych nie mam Śmieję się tylko, że miałam być Krystiankiem
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
w moich opcjach jest Lila, też podobnie, wydaje mi się takie eleganckie, a i zdrobnienie-Lilka bardzo mi się podoba

zaczynam dziś 18 tydzień
Lila też ładne

Cytat:
znowu mnie kłuje w pochwie
Mnie coraz częściej tak kłuje
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hejo

Idę dziś na urodziny do koleżanki. Będzie tam też ta dziewczyna co straciła ciążę miesiąc temu, a termin miała podobny jak ja... i nie wiem jak się zachować... nie widziałam jej od tamtej pory...
a u mnie już brzuch widać... stresuje mnie to bardzo
Dość dziwna sytuacja, ale skoro ta dziewczyna tam się wybiera, to już pewnie troszkę odetchnęła. To nie Twoja wina, że ona straciła dzidziusia i przyjmując zaproszenie zapewne wie, że Ty też się tam wybierasz Najważniejsze, to żeby nie traktować jej inaczej niż zwykle...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:26   #3392
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
pewnie zależy od tatusia, bo zdarzają się wyjątki, ale ogólnie też bym się tej wersji trzymała. Gdzie nie spojrzę, to tatusiowie w córeczkach bardziej zakochani
(mojemu już w ogóle rozum odjęło - przestał ze mną gadać, cały czas tylko "jak się czujesz, Zosieńko? halo, tu tatuś, tatuś cię bardzo kocha! dobranoc, córeczko!" itd w ten deseń)

hmm

pokaż!!!

ja dziś robię udka orientalne (dawno nie było), i pochwalę się wam, że wczoraj wróciłam z biblioteki ze świetnie wydaną książką kucharską dot. kuchni Wietnamu. Będę teraz wypróbowywać przepisy i jak się trafi coś szczególnie interesującego - zaraz się z wami podzielę

a jakie to wózki? i co gadała?
bo właśnie się dowiedziałam, że mam możliwość kupić taki wózek za 4 tysie (Bugaboo) + fotelik i coś tam jeszcze - używane, za 450 euro. No i mam zagwozdkę - brać? Za cztery stówki to można nowy kupić. Czy może faktycznie w tych Bugaboo jest coś tak za☠☠☠iaszczego, że warto? Co radzicie?
hehe fajnie uroczo obawiam się że mój tak nie będzie robił....chyba będzie "niemową" jak jego ojciec. chociaż mam nadzieję że nie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale ładny Kupiliście w jakimś salonie, który jest w całej PL?

No to ja chyba jednak nie muszę iść

Mi mama powiedziała, a jakichś zaburzeń psychicznych nie mam Śmieję się tylko, że miałam być Krystiankiem

Lila też ładne

Mnie coraz częściej tak kłuje

Dość dziwna sytuacja, ale skoro ta dziewczyna tam się wybiera, to już pewnie troszkę odetchnęła. To nie Twoja wina, że ona straciła dzidziusia i przyjmując zaproszenie zapewne wie, że Ty też się tam wybierasz Najważniejsze, to żeby nie traktować jej inaczej niż zwykle...
zależy wszystko jak to było mówione i ile dziecko miało lat.
moja mama ogólnie nie jest jak typowa mama, raczej oziębła jest. Dużo by pisać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:27   #3393
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Wstałam po 8, bo mnie tak siku cisnęło i od razu usnęłam

W ogóle chodzę siku przed snem, później w środku nocy, nad ranem i już jak wstanę Mój pęcherz nie zna granic

Bloguję
Stary 2012-02-24, 11:27   #3394
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak pisałam-sama gospodyni ma tp za 5 tygodni, także goście są przygotowani na to Bardzo się cieszę na to spotkanie, bo bardzo lubię wszystkie te dziewczyny (imprezka typowo babska, choć z dzieciakami) Liczę na fajną zabawę, na pewno nikt jej przykrości nie sprawi
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:27   #3395
muminek82
Wtajemniczenie

Hej Kobietki
Cytat:

gratulejszyn:jup i:
też miałam okropne koszmary dzisiaj
Cytat:

W ogóle to witam się w dniu dzisiejszym...
zaczynam dziś 18 tydzień

i najważniejsze- myślicie, że można zrobić połówkowe w 24 tygodniu????bo właśnie wtedy będę w PL i może po prostu bym zrobiła te połówkowe tam-taniej, u mojego ulubionego lekarza???co myślicie, nie za późno??
super
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj nalesniki z pieczarkami i z serem :P i juz mam zrobione, w ogole juz mi weszli z remontem i panowie sobie spiewaja i zdzieraja stare kafelki ze sciany
pychotka
Cytat:
dziewczyny mam pytanie. Ja jak jestemw domu podkładam sobie w majtki papier toaletowy tak 2 listki by miec kontrole
i zawsze mam plame jak by był mokry. A wymienia co chwile go bo duzo chodze do wc siusiu. tez tak macie?
tez tak mam gin powiedział że to normalne.
Cytat:
koktajl to moja własna improwizacja, więc sok możesz sobie darować i tak na pewno wyjdzie pyszny

wiecie co już jestem spokojna!!! zadzwoniłam do mojej przychodni w Polsce i powiedzieli, że spokojnie mogę to badanie połówkowe zrobić jak będę w kwietniu i kosztuje 220zł i robią połączone z 3D...dopiero dziś mi jakoś ten pomysł przyszedł do głowy i 800zł w kieszenii wszystko zrozumiem!! hehe
super
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość

Kolejna sprawa, czy Was tez czase boli krzyż przy wstawaniu z pozycji siedzącej? Czy jestem ewenementem ze w 14 tc odczuwam kręgosłup?
boli teraz i bolał wcześniej

zmykam sprzątać a póżniej wpadne
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:29   #3396
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
zależy wszystko jak to było mówione i ile dziecko miało lat.
moja mama ogólnie nie jest jak typowa mama, raczej oziębła jest. Dużo by pisać
No ja dość mała byłam, ale ona to powiedziała jako anegdotkę raczej, bo w tamtych czasach to nie mieli jak sprawdzić
Moja też nie należy do typu czułej mamusi To taki typ, że koleżanki i imprezy jej w głowie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Tak jak pisałam-sama gospodyni ma tp za 5 tygodni, także goście są przygotowani na to Bardzo się cieszę na to spotkanie, bo bardzo lubię wszystkie te dziewczyny (imprezka typowo babska, choć z dzieciakami) Liczę na fajną zabawę, na pewno nikt jej przykrości nie sprawi
Będzie dobrze, zobaczysz Pośmiejecie się, poplotkujecie a tej koleżance pewnie poprawi się humor

Bloguję
Stary 2012-02-24, 11:29   #3397
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
pewnie zależy od tatusia, bo zdarzają się wyjątki, ale ogólnie też bym się tej wersji trzymała. Gdzie nie spojrzę, to tatusiowie w córeczkach bardziej zakochani
(mojemu już w ogóle rozum odjęło - przestał ze mną gadać, cały czas tylko "jak się czujesz, Zosieńko? halo, tu tatuś, tatuś cię bardzo kocha! dobranoc, córeczko!" itd w ten deseń)
hmm

Cytat:
Zgadzam się
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:31   #3398
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ad1.
Ad2. Nooo niestety, dentysta to skarbonka bez dna Ale ja się teraz wybieram na nfz. Najwyżej za znieczulenie zapłacę. Szkoda mi kasy na prywatnego-wolę zostawić na mebelki dla synka

Cytat:

Brawo

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam że dostaniemy od znajomego męża nosidełko i fotelik do auta zapewne dobrej jakości bo to ludzie przy kasie.
A dziś od mojej koleżanki dostaniemy cały przewijak. Niezbyt mi się podoba ale cóż zrobić
Super OdpadnieWam spory wydatek

Cytat:
Za grosze z metkami ciuszki są i mam zamiar tam nakupowac(nie mowie ze w sklepie nie bede bo tez pewnie tak ale wiekszosc mam zamair w takich ciucholandach bo sa boskie )
Dokładnie Ja też po lupkach buszuję

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a co Kochane pichcicie dzis na obiadek ?
Zupka jerzynowa i naleśniki z dżemem. Miały być z serem, ale zapomniałam kupić

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mi tam moja mama mówiła, że miałam być chłopcem, ale nie jakoś z wyrzutem dlaczego córka jednak się urodziła i ja zawsze się z tego śmiałam, że coś w tym jest, bo ja straszna chłopczyca byłam jak byłam mała. Nie mam jakiegoś skrzywienia psychicznego przez to wszystko zależy od tego, jak się na dany temat z dzieckiem rozmawia i czy się nieświadomie nie mówi tego z pretensjami
Ja też miałam być chłopcem. Miałam mieć na imię Michał. Ale jakoś nie jest mi przykro, jak mama o tym mówi. Nigdy nie czułam się odrzucona czy gorsza z powodu płci.

Cytat:
zaczynam dziś 18 tydzień
Superklaski :
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:36   #3399
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
No ja dość mała byłam, ale ona to powiedziała jako anegdotkę raczej, bo w tamtych czasach to nie mieli jak sprawdzić
Moja też nie należy do typu czułej mamusi To taki typ, że koleżanki i imprezy jej w głowie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Będzie dobrze, zobaczysz Pośmiejecie się, poplotkujecie a tej koleżance pewnie poprawi się humor
moja kumpela usłyszała od matki że była niewyobrażalną wpadką, tragedią i że nie mogła się pogodzić z ciążą i często sobie popijała tanie wina

niech jeszcze raz ktoś narzeka na obecne młode mamy

aaaa oglądałyście ost. odcinek niesfornych przyszłych mam?
laska kóra paliła tekst do lekarki - myślałam że palenie pomaga dziecku i będzie miało silniejsze serduszko

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Treść usunięta
ja staram się na wieczór nie jeść nic słonego żeby mi się nie chciało pić no i piję coraz mniej im później. nie lubię wstawać na sikanie

Stary 2012-02-24, 11:36   #3400
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle chodzę siku przed snem, później w środku nocy, nad ranem i już jak wstanę Mój pęcherz nie zna granic
Mam to samo ale w nocy nie wstaję...dzisiaj wyjątkowo. Ale rano około 6,7 budzę się z takim parciem, że masakra
Cytat:

A ile lat miała Twoja mama jak była z Tobą w ciąży?
Cytat:
Treść usunięta
Najśmieszniejsze jest to, że mój mąż ma taki sam objaw i czasami kłócimy się, kto pierwszy do łazienki
Stary 2012-02-24, 11:37   #3401
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Te z Kubusiem Puchatkiem urocze
Stary 2012-02-24, 11:40   #3402
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Kolejna sprawa, czy Was tez czase boli krzyż przy wstawaniu z pozycji siedzącej? Czy jestem ewenementem ze w 14 tc odczuwam kręgosłup?
może cię to pocieszy - ja w 14 tygodniu odczuwałam kręgosłup znacznie bardziej, niż teraz (22). Jakoś tak koło 15-16 mi przeszło i na razie się nie włączyło, ale staram się nie stawać gwałtownie, gdy dłużej siedzę

Cytat:
hehe fajnie uroczo obawiam się że mój tak nie będzie robił....chyba będzie "niemową" jak jego ojciec. chociaż mam nadzieję że nie
taa, uroczo, ale ciut za bardzo słodko pierdząco, jak na mój gust
no ale dobrze, dobrze, stopować go nie będę, jak się córcia urodzi, to mam nadzieję, że będzie jeszcze bardziej zaangażowany i z takim samych błogim uśmiechem będzie zmieniał pieluchy

Cytat:
kochana, a dużo pijesz? bo ja tak raz-drugi wstałam, wkurzyłam się niemożliwie i postanowiłam, że te 3-4 godziny przed snem już nie będę nic pić. I nocne wstawanie przeszło mi jak ręką odjął

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:41   #3403
ajka89
Zadomowienie

Dostaliśmy z mężem z okazji ślubu zestaw filiżanek od naszej koleżanki. Nigdy nie przepadałam za piciem herbaty w czymś innym niż mój ulubiony kubek, ale ostatnio strasznie polubiłam picie w filiżankach
Właśnie sobie taką zrobiłam. Zieloną i będę sączyć
Potem uciekam, bo mam sporo spraw do załatwienia, a na 20 idziemy z mężem do teartu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-24 11.27.35.jpg (101,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-02-24, 11:41   #3404
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
A przed snem jak nie wypiję szklanki wody, to nie zasnę. Nie wiem czemu
Stary 2012-02-24, 11:43   #3405
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

Idę dziś na urodziny do koleżanki. Będzie tam też ta dziewczyna co straciła ciążę miesiąc temu, a termin miała podobny jak ja... i nie wiem jak się zachować... nie widziałam jej od tamtej pory...
Trudna sytuacja... Może po prostu zachowuj się naturalnie. Możecie też ewentualnie nie rozmawiać o ciąży i dzieciach. No nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja zakładam, że dokładne badanie u mojego gina będę miała w czasie najbliższej wizyty, czyli w 23, a prywatne z dodatkowym 3D w 24 tc. Taki termin polecił mi gin w czasie badań prenatalnych, bo im dziecię większe, tym więcej widać. Także moim zdaniem można.

Idę robić śniadanko.
Nioe do końca tak jest. Tzn jeśli chodzi o usg 4d to tak, im później tym lepiej. Ale jeśli mówimy o usg połówkowym, którego zadaniem jest sprawdzenie czy dziecko jest zdrowe i właściwie się rozwija to jest inaczej.
Rozmawiałam o tym z lekarzem, który robił mi połówkowe. Powiedział, że to badanie powinno się wykonać pomiędzy 18 a 20 tc po to, by w razie złych wyników, mieć czas na wykonanie dodatkowych badań (amniopunkcja, biopsja). Bardzo żadko, ale zdarza się, że w czasie usg połówkowego okazuje się, że dziecko jest bardzo poważnie chore i prawdopodobnie nie dożyje do dnia porodu. Wtedy robi się te dodatkowe badania, które mają potwierdzić lub wykluczyć diagnozę. Jeśli się potwierdzi, taką ciążę się przerywa... W Polsce prawo zezwala na przerwanie chyba do końca 24 tc i dlatego te terminy są takie ważne.
Stary 2012-02-24, 11:43   #3406
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
może cię to pocieszy - ja w 14 tygodniu odczuwałam kręgosłup znacznie bardziej, niż teraz (22). Jakoś tak koło 15-16 mi przeszło i na razie się nie włączyło, ale staram się nie stawać gwałtownie, gdy dłużej siedzę

taa, uroczo, ale ciut za bardzo słodko pierdząco, jak na mój gust
no ale dobrze, dobrze, stopować go nie będę, jak się córcia urodzi, to mam nadzieję, że będzie jeszcze bardziej zaangażowany i z takim samych błogim uśmiechem będzie zmieniał pieluchy

kochana, a dużo pijesz? bo ja tak raz-drugi wstałam, wkurzyłam się niemożliwie i postanowiłam, że te 3-4 godziny przed snem już nie będę nic pić. I nocne wstawanie przeszło mi jak ręką odjął

no ciekawa jestem
ja mojego chyba nagram jak zmienia pieluchę on jest taki delikatny jeśli chodzi o brzydkie zapachy

Stary 2012-02-24, 11:44   #3407
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
moja kumpela usłyszała od matki że była niewyobrażalną wpadką, tragedią i że nie mogła się pogodzić z ciążą i często sobie popijała tanie wina
o matko
co za matka, to da ludzi w dzisiejszych czasach, masakra

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:44   #3408
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest smutne... Przecież mimo wszystko zawsze może się zdarzyć, że urodzi się dziecko innej płci niż było mówione ale niezależnie od tego powinno się cieszyć, że jest zdrowe. Moi rodzice, mimo, że miałam byc chłopcem, mieli naszykowane imię i dla chłopca i dla dziewczynki w razie jakby się coś miało zmienić. Co prawda teraz po latach widzę, że może dla ojca było to rozczarowanie ale dla mojej mamy nigdy.
teraz widze ze takie nastawianie na okreslona plec to nic dobrego, usg tez nie daje 100% pewnosci, wiele mam zajomych co w ostatnich tc dowiedzieli sie , ze jednak to nie to na co ich nastawiali
ja i tak bede kupowac ciuszki o uniwersalnych kolorkach , pomaranczowe, zielone, zolte, bezowe a za jakies 2 mce wybierzemy sie prywatnie na podglądanie szkraba i potwierdzenie płci
Cytat:
hehe wiecie co mi właśnie mąż opowiedział
znów śmieszne i tragiczne.
Ten znajomy co ma nam dać fotelik i nosidełko ma córeczkę - chyba będzie miała rok. Zawsze na dworze siedzi w wózku ale wózek ma awarię (przepita dętka) i tatuś wziął córeczkę na spacer i ów córeczka nie wie jak się na dworze chodzi po domu elegancko biega a na dworze nie umie
to musi być komiczne a zarazem straszne
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

pamiętam jak byłam na moim skanie, to położna tez kazała mi cos takiego robic aby dziecko zaczelo sie ruszac
zabawne to bylo
Cytat:
Hejo

kurcze przykre to, ale przeciez to nie Twoja wina ja bym po prostu unikala tematu, jej tez sie w koncu uda
my tez latem tamtego roku odwiedzilismy znajomych co stracili dzidzie a my za to nie moglismy zajsc... to ciezkie rozmowy, ale wspieralismy sie nawzajem. teraz obie jestesmy w tym samym tc i obie nosimy chłopców
Cytat:
no własnie...... tez mnie to wkurza. Ja tez pryszczy nie mam te co miałam juz prawie mi zeszły a to i tak były tylko 3 sztuki. I tez kazdy mi mowi ze oooo to dziewczynka ci urode zabierze. To mówie ze niech zabiera byle by zdrowa była masakra. A czesc wlasnie mowi ze bedzie chłopak tak czy siak.
a ja niby bąbel bedzie a cera tragiczna jak na dziewuche nie ma sensu wierzyc w te brednie
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wspaniale Gratuluję syneczkaklaski : To grubasek z niego Mój ważył w środę niecałe 220 g.
no brzusio miał pękaty

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:46   #3409
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
teraz widze ze takie nastawianie na okreslona plec to nic dobrego, usg tez nie daje 100% pewnosci, wiele mam zajomych co w ostatnich tc dowiedzieli sie , ze jednak to nie to na co ich nastawiali
ja i tak bede kupowac ciuszki o uniwersalnych kolorkach , pomaranczowe, zielone, zolte, bezowe a za jakies 2 mce wybierzemy sie prywatnie na podglądanie szkraba i potwierdzenie płci

to musi być komiczne a zarazem straszne

zabawne to bylo

kurcze przykre to, ale przeciez to nie Twoja wina ja bym po prostu unikala tematu, jej tez sie w koncu uda
my tez latem tamtego roku odwiedzilismy znajomych co stracili dzidzie a my za to nie moglismy zajsc... to ciezkie rozmowy, ale wspieralismy sie nawzajem. teraz obie jestesmy w tym samym tc i obie nosimy chłopców

a ja niby bąbel bedzie a cera tragiczna jak na dziewuche nie ma sensu wierzyc w te brednie

no brzusio miał pękaty
znałam rodzinę gdzie dziewczynka miała 2-3 lata i nie chodziła bo cały czas siedziała w wózku - w domu pewnie w łóżeczku lub kojcu a ulubioną rodzinną "rozrywką" było przesiadywanie w barze - no i co, chyba lepiej napić się spokojnie piwka, ubrzdyngolić się, mieć dziecko przy sobie bezpieczne niż biegać za nim wszędzie

Stary 2012-02-24, 11:50   #3410
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nawet jak bylam w toalecie to kichnelam i popusciłam pare kropel??
dziwne dla mnie strasznie, ale coz, takie uroki ciąży, mam nadzieje
Oj mi też się zdarza popuścić

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To pijemy, gratulacje!!!

Cytat:
Nie jesteś ewenementem. Mnie krzyż boli od pierwszych tygodni ciąży. Taki urok
Stary 2012-02-24, 11:53   #3411
depoison
Zadomowienie

Cytat:

no ciekawa jestem
ja mojego chyba nagram jak zmienia pieluchę on jest taki delikatny jeśli chodzi o brzydkie zapachy
mój też. jak księżniczka
nie tylko zresztą zapachy - brzydkie widoki też źle znosi, pamiętam, jak nasza kotka pierwszy raz zwymiotowała na podłogę - myślałam, że mój mąż po niej "poprawi", bo się szaro-zielony zrobił na ten widok

KarolinaPW, mam pytanie (specjalnie tu, nie ma priv, bo może kogoś też ten temat dotyczy) - czy to jest prawda, że żelazo jakoś źle wpływa na zęby, czy to jakaś miejsca legenda?
bo niestety muszę suplementować - dietę mam ok (aż się lekarz zdziwił, że jak to tak - mięso, mięso, mięso, warzywa strączkowe, buraki, mięso, mięso, mięso - a żelazo leci w dół ), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:55   #3412
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja chodzę tak samo,czasami mam wrażenie jakby mi dzidziolek skakał po pęcherzu
Cytat:
napewno będzie bardzo fajnie,a i koleżanka zaczerpnie od was dużo pozytywnej energii!
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dostaliśmy z mężem z okazji ślubu zestaw filiżanek od naszej koleżanki. Nigdy nie przepadałam za piciem herbaty w czymś innym niż mój ulubiony kubek, ale ostatnio strasznie polubiłam picie w filiżankach
Właśnie sobie taką zrobiłam. Zieloną i będę sączyć
Potem uciekam, bo mam sporo spraw do załatwienia, a na 20 idziemy z mężem do teartu
piękne kurcze my w teatrze byliśmy ze 3 lata temu
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:56   #3413
natee
Zakorzenienie

Cytat:
znałam rodzinę gdzie dziewczynka miała 2-3 lata i nie chodziła bo cały czas siedziała w wózku - w domu pewnie w łóżeczku lub kojcu a ulubioną rodzinną "rozrywką" było przesiadywanie w barze - no i co, chyba lepiej napić się spokojnie piwka, ubrzdyngolić się, mieć dziecko przy sobie bezpieczne niż biegać za nim wszędzie
patologia.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:56   #3414
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję. Ja już w nocy w ogóle nie wstaję na siku

Cytat:
Aaa to inna sprawa. W takim razie ta dziewczyna wie, na jakie spotkanie się wybiera. Będzie dobrze

Cytat:
Treść usunięta
O Matko! W Krakowie czeka się tydzień, dwa. Tak jak prywatnie.
Stary 2012-02-24, 11:56   #3415
blueberry88
Zakorzenienie

Witam Was z kubkiem mleka i bułką z miodem
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:59   #3416
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a macie jakis sprawdzony przepis na taki sosik ?
glownie chodzi mi o to czy najpierw zageszczamy maka a potem dodajemy smietanke czy jak ?
ja zawsze mam problem z tym zageszczaniem
np na szklanke wody daje sie jedna lyzke maki czy jak ?
wybaczcie ale w sosach i mistrzynia nie jestem ;p nawet nigdy nie robilam hehe
Ja najpierw mieszam mąkę z wodą, bo tak się najłatwiej rozprowadza i rozciera wszystkie grudki, później dodaję śmietanę, a po wymieszaniu nie wlewam prosto do sosu, tylko najpierw gorący sos do kubka/ miseczki z tą mieszanką i dopiero po wymieszaniu stopniowo wlewam do sosu. W czasie wlewania mieszam, żeby nie zrobiły się z tego kluski.
Cytat:
co do auta, to nie tylko Wy niestety macie pod górkę. Nam się 2 dni temu popsuło coś i nie wiadomo czy da się to naprawić, a do tego od paru miesięcy cały czas coś się psuje i tyle czasy juz w niego władowaliśmy masakra. Mam doła z tego powodu, TZ tez sie martwi, bo potrzebuje samochód.... nigdy nie ma za dobrze..... ale z facetami juz tak jest, ze moj sie nastawil na kredyt i kupno nowszego, lepszegio samochodu, tylko ja jakos przekonana nie jestem do tego. A haslo, ze wszyscy zyja na kredytach tez mi nie pomaga....

wow, fajnie. Troche wydatków mniej
ja niestety nie mam tu od kogo cokolwiek dostac, ale mamy nadzieje, ze niektore rzeczy uda nam sie uzywane kupic, tez zawsze będzie łatwiej
Mój tż też jest przeciwnikiem kredytów (bo wydaje kasę błyskawicznie, a ze spłatą ma problem) i w swój poprzedni samochów w ciągu dwóch miesięcy włożył więcej kasy, niż za niego zapłacił.
Później musiał przewieźć coś ważnego służbowego, więc dojechał w miejsce, w którym to było, dowiózł na miejsce w terminie, coś tam pogadał na oficjalnym otwarciu, a potem powiedział mi przez telefon, że najważniejsze załatwił i teraz to już samochód może się rozsypać. MÓWISZ I MASZ - rozsypał się po przejechaniu 100 km, a do domu zostało ponad 300. Ściągnął go lawetą do mieszkającej bliżej rodziny, co też kosztowało ok. 500 zł i musiał oddać na złom. Ktoś chciał go naprawiać, ale na szczęście na to kasy nie było, bo na bank za tydzień znowu by się coś rozsypało.
Musiał przystać na propozycję pożyczki na nowy, zupełnie inny samochodzik. Teraz mam pewność, że nie rozsypie mu się gdzieś na drugim końcu Polski.

Ciuszków ani innych częściu wyprawki też nie mam od kogo dostać.
Cytat:
wiecie co już jestem spokojna!!! zadzwoniłam do mojej przychodni w Polsce i powiedzieli, że spokojnie mogę to badanie połówkowe zrobić jak będę w kwietniu i kosztuje 220zł i robią połączone z 3D...dopiero dziś mi jakoś ten pomysł przyszedł do głowy i 800zł w kieszenii wszystko zrozumiem!! hehe
W końcu!

Piszecie o płci - mi babcia czasem mówiła, że zmiast mnie miał być chłopak, ale i tak byłam jej ukochaną wnuczką. Bardziej miała na myśli to, że o dwa lata starsza kuzynka mająca młodsze rodzeństwo w domu już jako dziecko brała się za prace kobiece, a mnie wówczas ani pranie, ani prace kuchenne nie pociągały. Zainteresowania miałam raczej inżynieryjne od początku (chociaż dziewczęce również, bo szyłam ubranka dla lalek, rysowałam itd.), a siły jednak dziewczęce, więc do rąbania drewna się nie nadawałam. Tata kuzynki i mój jakoś też nie bardzo, a dziadek był coraz starszy i po prostu brakowało tam silnego mężczyzny.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:00   #3417
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Mnie też właśnie, bo zasnę i już znowu się budzę
Cytat:
Treść usunięta
Zjadasz je może
Cytat:

niech jeszcze raz ktoś narzeka na obecne młode mamy

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ile lat miała Twoja mama jak była z Tobą w ciąży?
Urodziła mnie w wieku 19 lat, we wrześniu tego roku właśnie kończyła 20 Aktualnie ma 40
Cytat:
No właśnie nie piję dużo... Chyba po prostu lubię sikać
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja chodzę tak samo,czasami mam wrażenie jakby mi dzidziolek skakał po pęcherzu
Może kopie tam?

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:00   #3418
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
mój też. jak księżniczka
nie tylko zresztą zapachy - brzydkie widoki też źle znosi, pamiętam, jak nasza kotka pierwszy raz zwymiotowała na podłogę - myślałam, że mój mąż po niej "poprawi", bo się szaro-zielony zrobił na ten widok

KarolinaPW, mam pytanie (specjalnie tu, nie ma priv, bo może kogoś też ten temat dotyczy) - czy to jest prawda, że żelazo jakoś źle wpływa na zęby, czy to jakaś miejsca legenda?
bo niestety muszę suplementować - dietę mam ok (aż się lekarz zdziwił, że jak to tak - mięso, mięso, mięso, warzywa strączkowe, buraki, mięso, mięso, mięso - a żelazo leci w dół ), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1
mój to samo jego obrzydza rozgotowany por w zupie a co dopiero jakby miał być przy porodzie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
patologia.
no niestety....

Stary 2012-02-24, 12:01   #3419
Soleilka
Zakorzenienie

Mam kawkę

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:01   #3420
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki...
wczoraj juz nie pisalam - nie mialam humoru.... bylo mi smutnoitp i powiedzialam tzowi, ze on chyba przez to, ze jestem gruba w ciazy sie odsuwa ode mnie- ani nie przytuli, ani nic..... a jeszcze jak sie dowiedzial, ze nie bedzie przytulanek to juz wogole... i teraz wiem, ze nie przesadzam bo naprawde sie odsunal niby rano probowal cos tam nadrobic, ale jakos bez przekonania beznadzieja, ale trudno musze w miare sie usmiechac dla mojej coruni

Cytat:
hej.
Znowu sie nie wyspałam. Głowa mi pęka znoiwu mnie biodro tak bardzo bolało i jak wstaam to mi przeskakuje cos w nim
juz nie moge sie doczekac wizyty u gina która jest we wtorek. Powiem mu o wszystkim moze on cos zaradzi

Dzis bryzdka pogoda, tz auto znowu sie psuje i pojechal moim,które sie nie nadaje do jego pracy ale co zrobic.... nie miał wyjscia przynajmniej nie ebd emusiala po niego jechac i go szukac gdzies gdzie nie mam pojecia gdzie to sie znajduje. Wczoraj juz wsiadałam w auto mialam po niego jechac bo auto nie chcialo odpalic. Ale jakos dał rade i odpaliło i wrocil.... ufffff.

zauwazyłam ze my mamy zawsz epod górke. Dzis mam smutny humor. jeszcze miałam przykry sen.....

jak narazie to mi bo wyszlo ze dziewczynka no chyba ze wyskoczy jej jeszcze dzyndzelek miedzy nogami na co liczy tż

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

ja tez kochana mam masakryczne sny ostatnio ciagle sni sie moj tato ( ktory nie zyje juz 4 lata) i za kazdym razem w tym snie jest blisko smierci mowie wam budze sie czasem ze lzami w oczach

co do synusia, moj tez caly czas liczyl na syna, a teraz niestety nie widze entuzjazmu z jego strony jak sie dowiedzial, ze bedzie corka. Tak jak dziewczyny pisza, ja nie jestem do konca przekonana, ze po urodzeniu to bedzie coreczka tatusia ....ale napewno bedzie coreczka mamusi

i gartuluję 20 tyg to co pijemy???
Cytat:
a co Kochane pichcicie dzis na obiadek ?
ja robie swiderki z sosem pieczarkowo-smietanowym z piersia kurczaka
bede robila taki sos po raz pierwszy oby sie udal
moj Tż dzis przyjezdza On tak lubi taki sosik ;0 a jak sie nie uda to nie wiem
ja dzis mam zurek z jajeczkiem i moze zrobie placki ziem z sosikiem grzybowym
Cytat:
Kochana ona dokładnie mi nie powiedziała na czym to bedzie polegać, ale nawet pielegniarka mówiła do nas, że to będzie "duże"USG, pomiary, sprawdzenie serca i pewnie innych organów

e tak!! a ja tam wiem, że miałam być Łukaszem i nie mam żadnego urazu

zaczynam dziś 18 tydzień

i najważniejsze- myślicie, że można zrobić połówkowe w 24 tygodniu????bo właśnie wtedy będę w PL i może po prostu bym zrobiła te połówkowe tam-taniej, u mojego ulubionego lekarza???co myślicie, nie za późno??
ale mam imprez dzisiaj
ja tez mam zamiar zrobic połówkowe dokladnie 23,0 dni
Cytat:
Hejo

trudna sytuacja, ale mysle, ze ona tez zdaje sobie z tego sprawe, ze bedzie tyle dziewczyn w ciazy, gdyby nie miala ochoty nie przyszlaby. Napewno nie powinno sie jakos obchodzic z nia jak z jajkiem- to wkurza( wiem od mojej kol.), zobaczysz syt sama sie jakos rozkreci i bedzie dobrze!!
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ooo i cały czas bierzesz globulki? A czemu one służą?
Ja mam brać Macmiror. ale kupię dopiero po 1 -wszym, bo teraz z kasą krucho, a to drogie dziadostwo jest

Ad1.

Ad2. Mówisz- masz

Wspaniale Gratuluję syneczkaklaski : To grubasek z niego Mój ważył w środę niecałe 220 g.
dziękuje za baty
Cytat:
Cześć, jestem w pracy ale zapowiada sie wolniejszy dzien, więc coś skrobnę.
Ostatno oglądałam wózki z TŻem, spodobały nam sie dwa wybitnie: są to symbio Graco i Navington Cadet oba w podobnych cenach i mam takie parcie żeby kupić że ojej Nie wiem tyllko który lepszy

Navington tez mi sie bardzo podoba, super lekki i sprawia wrazenie "mocnego" wozka... tylko kosztuje troche wiecej niz zaklaalismy wydac na wozek

Cytat:
hmm

?
super, ze tz taki zachwycony...moj wogole nie mowi do brzusia, czasem dotknie i zapyta tylko czy kopie...ale coz zycie...
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości