|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Ale ładny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śmieję się tylko, że miałam być Krystiankiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie coraz częściej tak kłuje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uroczo obawiam się że mój tak nie będzie robił....chyba będzie "niemową" jak jego ojciec. chociaż mam nadzieję że nie ![]() Cytat:
moja mama ogólnie nie jest jak typowa mama, raczej oziębła jest. Dużo by pisać
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam po 8, bo mnie tak siku cisnęło i od razu usnęłam W ogóle chodzę siku przed snem, później w środku nocy, nad ranem i już jak wstanę Mój pęcherz nie zna granic
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę na to spotkanie, bo bardzo lubię wszystkie te dziewczyny (imprezka typowo babska, choć z dzieciakami ) Liczę na fajną zabawę, na pewno nikt jej przykrości nie sprawi
|
|
|
|
|
#3395 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobietki
gratulejszyn :jup i:też miałam okropne koszmary dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zmykam sprzątać a póżniej wpadne |
|||||
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też nie należy do typu czułej mamusi To taki typ, że koleżanki i imprezy jej w głowie---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Pośmiejecie się, poplotkujecie a tej koleżance pewnie poprawi się humor
|
||
|
|
|
#3397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ad1.
Ad2. Nooo niestety, dentysta to skarbonka bez dna Ale ja się teraz wybieram na nfz. Najwyżej za znieczulenie zapłacę. Szkoda mi kasy na prywatnego-wolę zostawić na mebelki dla synkaBrawo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zupka jerzynowa i naleśniki z dżemem. Miały być z serem, ale zapomniałam kupić ![]() Cytat:
Cytat:
klaski :
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech jeszcze raz ktoś narzeka na obecne młode mamy ![]() aaaa oglądałyście ost. odcinek niesfornych przyszłych mam? laska kóra paliła tekst do lekarki - myślałam że palenie pomaga dziecku i będzie miało silniejsze serduszko ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ja staram się na wieczór nie jeść nic słonego żeby mi się nie chciało pić no i piję coraz mniej im później. nie lubię wstawać na sikanie
|
|
#3400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w nocy nie wstaję...dzisiaj wyjątkowo. Ale rano około 6,7 budzę się z takim parciem, że masakra![]() Cytat:
Najśmieszniejsze jest to, że mój mąż ma taki sam objaw i czasami kłócimy się, kto pierwszy do łazienki
|
||
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3402 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no ale dobrze, dobrze, stopować go nie będę, jak się córcia urodzi, to mam nadzieję, że będzie jeszcze bardziej zaangażowany i z takim samych błogim uśmiechem będzie zmieniał pieluchy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Dostaliśmy z mężem z okazji ślubu zestaw filiżanek od naszej koleżanki. Nigdy nie przepadałam za piciem herbaty w czymś innym niż mój ulubiony kubek, ale ostatnio strasznie polubiłam picie w filiżankach
![]() Właśnie sobie taką zrobiłam. Zieloną i będę sączyć Potem uciekam, bo mam sporo spraw do załatwienia, a na 20 idziemy z mężem do teartu |
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozmawiałam o tym z lekarzem, który robił mi połówkowe. Powiedział, że to badanie powinno się wykonać pomiędzy 18 a 20 tc po to, by w razie złych wyników, mieć czas na wykonanie dodatkowych badań (amniopunkcja, biopsja). Bardzo żadko, ale zdarza się, że w czasie usg połówkowego okazuje się, że dziecko jest bardzo poważnie chore i prawdopodobnie nie dożyje do dnia porodu. Wtedy robi się te dodatkowe badania, które mają potwierdzić lub wykluczyć diagnozę. Jeśli się potwierdzi, taką ciążę się przerywa... W Polsce prawo zezwala na przerwanie chyba do końca 24 tc i dlatego te terminy są takie ważne.
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciekawa jestem ![]() ja mojego chyba nagram jak zmienia pieluchę
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za matka, to da ludzi w dzisiejszych czasach, masakra
|
|
#3408 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja i tak bede kupowac ciuszki o uniwersalnych kolorkach , pomaranczowe, zielone, zolte, bezowe a za jakies 2 mce wybierzemy sie prywatnie na podglądanie szkraba i potwierdzenie płci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my tez latem tamtego roku odwiedzilismy znajomych co stracili dzidzie a my za to nie moglismy zajsc... to ciezkie rozmowy, ale wspieralismy sie nawzajem. teraz obie jestesmy w tym samym tc i obie nosimy chłopców ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie tylko zresztą zapachy - brzydkie widoki też źle znosi, pamiętam, jak nasza kotka pierwszy raz zwymiotowała na podłogę - myślałam, że mój mąż po niej "poprawi", bo się szaro-zielony zrobił na ten widok ![]() KarolinaPW, mam pytanie (specjalnie tu, nie ma priv, bo może kogoś też ten temat dotyczy) - czy to jest prawda, że żelazo jakoś źle wpływa na zęby, czy to jakaś miejsca legenda? bo niestety muszę suplementować - dietę mam ok (aż się lekarz zdziwił, że jak to tak - mięso, mięso, mięso, warzywa strączkowe, buraki, mięso, mięso, mięso - a żelazo leci w dół ), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1
|
|
|
|
|
#3412 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O Matko! W Krakowie czeka się tydzień, dwa. Tak jak prywatnie.
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z kubkiem mleka i bułką z miodem
|
|
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Później musiał przewieźć coś ważnego służbowego, więc dojechał w miejsce, w którym to było, dowiózł na miejsce w terminie, coś tam pogadał na oficjalnym otwarciu, a potem powiedział mi przez telefon, że najważniejsze załatwił i teraz to już samochód może się rozsypać. MÓWISZ I MASZ - rozsypał się po przejechaniu 100 km, a do domu zostało ponad 300. Ściągnął go lawetą do mieszkającej bliżej rodziny, co też kosztowało ok. 500 zł i musiał oddać na złom. Ktoś chciał go naprawiać, ale na szczęście na to kasy nie było, bo na bank za tydzień znowu by się coś rozsypało. Musiał przystać na propozycję pożyczki na nowy, zupełnie inny samochodzik. Teraz mam pewność, że nie rozsypie mu się gdzieś na drugim końcu Polski. Ciuszków ani innych częściu wyprawki też nie mam od kogo dostać. Cytat:
![]() Piszecie o płci - mi babcia czasem mówiła, że zmiast mnie miał być chłopak, ale i tak byłam jej ukochaną wnuczką. |
|||
|
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też właśnie, bo zasnę i już znowu się budzę
Zjadasz je może ![]() Cytat:
Urodziła mnie w wieku 19 lat, we wrześniu tego roku właśnie kończyła 20 Aktualnie ma 40Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety....
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kawkę
|
|
|
|
#3420 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki...
wczoraj juz nie pisalam - nie mialam humoru.... bylo mi smutnoitp i powiedzialam tzowi, ze on chyba przez to, ze jestem gruba w ciazy sie odsuwa ode mnie- ani nie przytuli, ani nic..... a jeszcze jak sie dowiedzial, ze nie bedzie przytulanek to juz wogole... i teraz wiem, ze nie przesadzam bo naprawde sie odsunal niby rano probowal cos tam nadrobic, ale jakos bez przekonania beznadzieja, ale trudno musze w miare sie usmiechac dla mojej coruni![]() Cytat:
ostatnio ciagle sni sie moj tato ( ktory nie zyje juz 4 lata ) i za kazdym razem w tym snie jest blisko smierci mowie wam budze sie czasem ze lzami w oczach![]() co do synusia, moj tez caly czas liczyl na syna, a teraz niestety nie widze entuzjazmu z jego strony jak sie dowiedzial, ze bedzie corka. Tak jak dziewczyny pisza, ja nie jestem do konca przekonana, ze po urodzeniu to bedzie coreczka tatusia ....ale napewno bedzie coreczka mamusi![]() i gartuluję 20 tyg ![]() ![]() to co pijemy ???Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez mam zamiar zrobic połówkowe dokladnie 23,0 dni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Mój pęcherz nie zna granic

klaski :

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1
to co pijemy