|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
Przepraszam za literowki - pisze z telefonu
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mnie ominęło?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#963 |
|
Konto usunięte
|
tadaaam
![]() mój drugi w życiu blog! poprzedni to pamiętnik- daaawnooo skasowany ten jest stworzony do wyzwania![]() http://cymcia.blogspot.com/ Patri- nie mogłam powstrzymać się od umieszczenia rybek
Edytowane przez 78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 Czas edycji: 2012-02-23 o 17:08 |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
nie
ja tylko kliknelam na linka w podpisie zachecona nazwa i przeczytalam taka informacje - jakis cytat na blogu. Moim zdaniem to kompletna nieprawda, bo ona zostala scieta, za zdrade, matactwa i kazirodztwo (chec popelnienia...prawie jak popelnione).---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;32500078]tadaaam ![]() mój drugi w życiu blog! poprzedni to pamiętnik- daaawnooo skasowany ten jest stworzony do wyzwania![]() http://cymcia.blogspot.com/ Patri- nie mogłam powstrzymać się od umieszczenia rybek [/QUOTE]o rany zacytowalas mnie na poczatek ;D Swientie! mam nadzieje, ze doda Ci to energii i checi do pracy na dlugi czas.
|
|
|
|
#965 |
|
Konto usunięte
|
Nebula- tak jest!!! to moje motto od dzisiaj
|
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() Od mojego ostatniego posta minęło trochę czasu. Codziennie Was podczytuję. Próbowałam napisać, lecz nigdy nie wiedziałam co. Zawsze był powód ku temu żeby to odłożyć. To się nazywa prokrastynacja ![]() Cieszę się z Waszych sukcesów. Trzymam kciuki za kolejne. Wspieram. I mocno tulę ![]() U mnie dobrze. Trzymam się dzielnie. Chodzę na zajęcia i za wykładowcami w celu przepisywania ocen. Wiele rzeczy zmienia się na lepsze. Mam inne podejście. Inne spojrzenie na pewne sprawy. Cieszę się z tego Choć przyznaję, że nadal mam dni kiedy nie robię nic. Kiedy mam ochotę płakać, krzyczeć i walić pięściami na oślep z bezradności... Ale walczę Życzę Wam wytrwałości. Uśmiechajcie się każdego dnia, bo życie każdej z nas ma szczególną wartość. Nie pozwólmy sobie tego zmarnować ![]() Właśnie słucham piosenki: Remedium Piaska i Krajewskiego: "Wsiąść do pociągu byle jakiego, nie dbać o bagaż, nie dbać o bilet. Ściskając w ręku kamyk zielony..." ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#967 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety nie działa, ale za to zawsze mam przy sobie laptop więc gdy czegoś potrzebuję, działa system offline ![]() Wydaje mi się, że do perfekcji z rtm można dojść, ale trzeba poświęcić na to trochę czasu. Ja czuję, że odkąd regularnie używam tej stronki serio realizuję 100% więcej rzeczy! To jest jak bajka. Wydaje mi się jednak, że warto używać rtm w odniesieniu do teorii zarządzania czasem - np. opartej na getting things done davida allena. Wtedy to wszystko ma sens większy sens i łatwiej realizuje się takie rzeczy , tak przynajmniej okazało się w moim przypadku ![]() Ale cieszę się, że mam kompana do rtm [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;32498696] Podjęłam dzisiaj wyzwanie Life Skills Academy - robię codziennie foty. Ba! Nawet bloga w tym celu założyłam ![]() Pochwalę się, jak już coś umieszczę (fotki zrobione- czekają na obróbkę) [/QUOTE]
Rozsądni ludzie są zdrowymi egoistami ![]() Mój życiowo-trenerski blog Life Skills Academy Mój ekologiczno-naturalny blog ![]() The Body. Naturally. Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png |
||
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam tu na początku roku, że ze sporym zapałem i nadzieją zasiadłam do lektury, ale po przeczytaniu doszłam do wniosku, że albo ja tego nie ogarniam, więc wydaje mi się, że to nie dla mnie, albo to po prostu nie dla mnie... albo ktoś musiałby ze mną wszystkie etapy przeprowadzić, żebym zaskoczyła, jak z tego sensownie korzystać... Teraz nie bardzo mam czas i nie pamiętam już co najbardziej mnie w GTD irytowało i w końcu zniechęciło, ale chętnie podpytam Cię o kilka rzeczy związanych z GTD w najbliższym czasie. Do RTM też nie umiem się przekonać... Choć upatrywałam i w tym, i w tym skutecznego narzędzia... |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
jesu, wlasnie dotarlam do domu po 2h tanca w tym 45 min intensywnej jogi. czuje sie jak mlody bog po lewatywie...
dzis pare sukcesow na uczelni - udana rozmowa z promotorami, zaakceptowali, pochwalili moj plan na nastepny miesiac, przyjeli do wiadomosci, ze ja przyjelam do wiadomosci, ze mam miesiac na pierszy rozdzial :p do tego sytuacja mojego TZ na jego uczelni ulegla uspokojeniu - jest SWIETNIE! ale za to zjadlam 'podwojna porcje' obiadu w 10 min bo nie mialam dzis na nic czasu... ciagle tylko pisanie pisanie pisanie, bieganie, pisanie pisanie... ale jestem szczesliwa. a jak jestem szczesliwa, wszystko idzie lepiej. na jutro: troszke pielegnacji *depilacja x3 *peeling, maseczka na potwarz *kapiel, peeling, maseczka, na stopki *manicure *wybranie artykulow do pracy przez weekend w ogole czy sa tutaj fanki perfum...? ja jestem i to ogromna, dla mnie perfumy musza byc dobrane do nastroju, stroju, koloru makijazu, klimatu do miejsca do ktorego wychodze itd... i w podrozy powrotnej z Niemiec do domu zakupilam kolejne perfumiki...Jimmy Choo. Jestem OCZAROWANA. to moj zapach (kolejny, chyba juz osmy...) uzywam go non stop od poniedzialku. To sie zazwyczaj nie zdarza, zwyklam kazdego dnia miec inny. Jak ktos lubi wyszukana elegancje, z lekka slodka, ale nei drazniaca nutka to polecam .
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2012-02-23 o 23:32 |
|
|
|
#971 |
|
Przyczajenie
|
Zróbcie miejsce i dla mnie...
Prokrastynacja to od jakiegoś czasu moja codzienność ;P Dzis znowu mam wrażenie ze nic nie zrobiłam;\ JUTRO zrobie pierogi - trzymajcie kciuki za mnie ;] napisze prace semestralna nie pokłócę sie z nikim! Nebula - ja uwielbiam perfumy ! dokładnie tak jak ty dobieram inny zapach na inny nastrój ;p pewnie wynika to z tego, ze pracowałam w drogeri i mam teraz mnóstwo perfum. Ostatnio uwielbiam Naomi Campbell cat de luxe. niestety ten zapach Jimmy'ego Choo nie mialam okazji zobaczyc.. |
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
g
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;32500078]tadaaam ![]() mój drugi w życiu blog! poprzedni to pamiętnik- daaawnooo skasowany ten jest stworzony do wyzwania![]() http://cymcia.blogspot.com/ Patri- nie mogłam powstrzymać się od umieszczenia rybek [/QUOTE]blog odwiedzilam...wytwałosci zyczę... odrazu przepraszam,ze sie nie doniose do pstów ale jestem ledwo zywa mam cisnienie 90/50 i czuje sie jak zombii kawa tu nie pomaga wiec o robieniu czegokolwiek moge zapomniecale zeby nie było,postanowiłam wyjsc z domu,mysle,że wiekszosc mojego nie chcenia bierze sie wlasnie stad,ze nie wychodze z domu wiec dzis o 9:00 mlody do złobka a ja pakuje sie i jadę do stajnido mojej kumpeli,coprawda raczej nie pojezdze ale samo obcowanie z konmi poprawi mi nastroj i samopoczucie ![]() miłego dnia pomimo tej paskudnej aury
|
#973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() podczytuję Was od dłuższego czasu, postanowiłam się przywitać i .. podziękować za wskazówki rady itp. u mnie odkładanie jest posunięte do granic.. i to zarówno w małych jak i takich ogromnych sprawach ale pracuje nad tym intensywnie
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Cześć. Jeden z tych ciężkich dni. Pogoda - to główny winowajca, ale nie tylko. Myślę ciągle o wiadomości, jaką wczoraj dostaliśmy.
Edytowane przez Aper Czas edycji: 2012-02-24 o 15:46 |
|
|
|
#975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To wpadaj na szkolenie w Krakowie W 4 może 5 godzin zrobimy coś fajnego Może coś zorganizujemy specjalnego dla prokrastynatorek z wizażu
Rozsądni ludzie są zdrowymi egoistami ![]() Mój życiowo-trenerski blog Life Skills Academy Mój ekologiczno-naturalny blog ![]() The Body. Naturally. Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png |
|
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w niedzielę jadę do Krakowa ale mam bardzo napięty grafik niestety![]() Skorzystam z porad online ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Nie dziwię się, że siedzi Ci to w głowie.
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2012-02-24 o 08:35 |
||
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Długo mnie nie było po musiałam zaliczyć poprawkę na uczelni. Pierwsza od 4 lat w sesji zimowej
Marzec będzie dla mnie przerąbany dlatego muszę się codziennie sprężać i codziennie coś robić. Szczególnie, że we wtorek mam półroczne kolokwium z procedury.Zadania na dziś: zakupy nauczyć się 30 stron KPA przeczytać 70 stron monografii zrobić przypisy do artykułu Zadania na jutro: nauczyć się 20 stron z KPA nauczyć się na kolokwium z KPK przeczytać 30 stron monografii
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właściwie musze coś z blogiem zrobić, m.in. skasować ten cytat ale jak można się domyślić - nie chce mi sie.
|
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Trochę spadł mi napęd ostatnio. Te same żaby odkładane od kilku dni. Wieczorem chciałabym, żeby czas jakoś zleciał i była pora na spanie, nawet nie chce mi się odpoczywać. Zły znak. Dziś i w weekend nie mam żadnych zajęć, obowiązków narzuconych z góry, muszę sama się zorganizować.
Do edycji. To Do: (do niedzieli wieczorem) ogarnąć pokój mail do wykładowcy ogarnięcie jednej sprawy zw. z pracą lic. (= duuużo maili) projekt z psych 2 artykuły z psych opracować esej po niemiecku posprzątać kuchnię wynieść wszystkie śmieci przygotować tonik z kwasami i stosować ogarnąć paznokcie ... Lista do dopracowania. Muszę pomyśleć nad priorytetami. Rzadko robię tu listy, teraz czuję że to ważne i sama mogę się nie przemóc. Na razie muszę zrobić poranną rutynę, bo zaczęłam od włączenia komputera. ![]() Rutyna poranna: 1. Ja w pozycji wertykalnej ![]() 2. Ja umyta 3. Ja ubrana+ uczesana 4. Ja najedzona (śniadanie+ zażyć leki) 5. Łóżko pościelone 5 zadań, można sobie odliczyć na palcach czy można już siąść przed kompem. Czasem trudno się zmobilizować rano , ale jak już zrobię co trzeba to zazwyczaj odechciewa mi się włączać komputer i biorę się za coś produktywnego. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho
niestety nie mam możliwości przyczytać wszystkich wiadomości przez ten czas co mnie nie było, zdołałam ogarnąć 2 strony, na więcej nie starcza mi czasu. :/ Tak pokrótce, po napisaniu maili zgłosiłam się do wykładowców, jest super, dostałam skrzydła i motywacji do przychodzenia na zajęcia do tego ogarniam jeszcze dodatkowe wf, lekcje ang i td i nagle okazuje się, że wracam wieczorem mega padnięta. Ale przez ostatnie 4 dni ani razu nie opuściłam zajęć, wyszłam nawet w ulewę na bardzo nudne zajęcia o 8 i... no właśnie, jestem z siebie dumna? Chyba tak, przynajmniej się nie biczuję, że mnie nie było Edyto, co do Twojego blogu, nie mogę się jakoś za niego zabrać z powodów czasowych. Nadal jednak utknęłam na liście 100, mam 13 pozycji i czuję się przerażona. Dosłownie "przerażają" mnie moje marzenia. Powinny dodawać skrzydeł, a ja wpadam w czarnowidztwo. Np, chciałabym wyjechać za granicę studiować, ale co, dokąd, pewnie jestem za stara (ta myśl, że jestem za stara prześladuje mnie od roku i naprawdę dobija), nie mam pieniędzy, będę tam sama i tym podobne... Tak samo jest z innymi marzeniami. Od paru dni o tym myślę i bardziej mnie to stresuje niż cieszy ![]() Aper co to za sprawa? Jeśli mogłabyś powtórzyć
|
#982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Ciężko mi nie oceniać, bo ja od razu myślę w jaki sposób je zrealizuję i się blokuję... Jednak spróbuję wpisać i nie oceniać, dzięki
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Doskonale Cie rozumiem, mam pewnie z 1000 marzeń, które wiem,że się nie spełnią, ale i tak wpisze je na tą liste. Do realizacji wielu z nich potrzebna mi jest wygrana w lotto,ale kto wie, wszystko jest możliwe ;d Samo wypisanie to nic strasznego, po prostu trzeba to zrobić, a jakaś częśc z nich się spełni. Mamy na to całe życie
!
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
Niby nic strasznego, a jednak...
Nebulko, ja też wracam na jogę! Zamierzam pójść jutro rano, odkładam to już rok, bo boję się , że sobie nie poradzę. Chociaż czułam się dużo lepiej jak ćwiczyłam. Długo już chodzisz? Jak ci idzie? Co do perfum, ja kiedyś bardzo nie lubiłam, czułam w nich tylko alkohol. Teraz mogłabym mieć jakiś flakonik na okazje. Bardziej wolę ładnie pachnące balsamy i żele pod prysznic.
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Od paru dni mam wzrost energii i chęci do życia i chcę jak najbardziej ten moment wykorzystać, bo nie wiem ile potrwa... ![]() Tak więc lista na dziś: - wydrukować to co trzeba - zbindować - wystawić aukcje na all - spiłować paznokcie - spisać miejsca i adresy, gdzie mogę iść na praktyki (ja nadal nie załatwiłam tych praktyk) - znaleźć książki od angielskiego i zapakować do walizki - przerobić skoki z finansów - przerobić wydrukowane wykłady z finansów - zacząć czytać 'Potęga teraźniejszości' Na razie tyle... Life Skills Academy, wczoraj zrobiłam pierwsze zdjęcie w ramach projektu Mam zamiar również się dołączyć i codziennie fotografować jakiś element życia Dodatkowo chciałabym w końcu przerobić '30-dniową zmianę', powróciłam do listy 100 marzeń, ale jestem dopiero na 33. |
|
|
|
#987 |
|
Konto usunięte
|
Coffee- będziesz gdzies publikować fotki?
|
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
Też dołączam do projektu robienia zdjęć
Cym, Twój blog jest świetny Witaj Coffee, korzystaj z energii, anuż się pozytywnie nakręcisz ![]() Myślę też nad założeniem bloga na te zdjęcia
|
#989 |
|
Konto usunięte
|
taaak! inga zakładaj bloga!!!
i dziękuję za pochwałę już obmyślam, jaką dzisiaj fotkę pstryknę, w jakim stylu i klimacie
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;32517644]Coffee- będziesz gdzies publikować fotki?
[/QUOTE]Jeszcze się nad tym zastanawiam Może te mniej prywatne tak Mam bloga, może na nim co jakiś czas wrzucę po kilka fotek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

ja tylko kliknelam na linka w podpisie zachecona nazwa i przeczytalam taka informacje - jakis cytat na blogu. Moim zdaniem to kompletna nieprawda, bo ona zostala scieta, za zdrade, matactwa i kazirodztwo (chec popelnienia...prawie jak popelnione).
zacytowalas mnie na poczatek ;D Swientie! mam nadzieje, ze doda Ci to energii i checi do pracy na dlugi czas.

wiec o robieniu czegokolwiek moge zapomniec
ale pracuje nad tym intensywnie
Marzec będzie dla mnie przerąbany dlatego muszę się codziennie sprężać i codziennie coś robić. Szczególnie, że we wtorek mam półroczne kolokwium z procedury.