|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
![]() ja żałuję że słuchałam mamy i zamiast narożnika mam 2 kanapy - które i tak stoją w L jak narożnik i zajmują duuużo miejsca fakt, jest dużo miejsca dla gości i na spanie też.
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Jak zęby są bardzo ciasno to może niech spróbuje taką nić
http://www.healthwithoutwealth.co.uk...tin_Floss.html ona jest w formie takiej satynowej taśmy i wślizguje się między najciaśniej ułożone zęby. Jeśli nić gdzieś zaczepia, strzępi się , blokuje to znaczy, że wypełnienie w którymś miejscu jest niedoszlifowane i trzeba to poprawić. W każdą przestrzeń musi się dać włożyć nić, zęby nie mogą być sklejone plombami. Cytat:
Zbieram się do miasta, bo przez wizaż wyjść nie mogę
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałyście kiedyś program "kulinarny" Omeny Mensah na tvn style? Ona tam z córką gotuje....ta córka coś na nerwy mi działa
właśnie leci.
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ta kuchnia
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
taaa, bo goście muszą na czymś siedzieć....a co to kurde, zawsze pielgrzymki będą przychodzić
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
aaaa, to jak lubisz, to sikaj
![]() Cytat:
szczerze powiedziawszy, to ja tez nie byłam pewna, czy mój mąż przypadkiem nie wolałby syna (nic nie mówił, ale przecież często tak jest) i specjalnie często opowiadałam mu, jaką rolę z moim dzieciństwie spełniał ojciec. Jak mama była najlepsza, gdy trzeba było pomarudzić, ponaciągać na nową zabawkę czy jak coś mi dolegało, ale kto był od układania konstrukcji z kloców lego? tata! kto od nauki jazdy na rowerze? tata! kto najlepiej zjeżdżał ze mną na sankach? tata! z kim chodziłam na basen czy jeździłam latem nad jezioro? z tatą ![]() Cytat:
![]() Karolina, wielkie dzięki za odpowiedź. Jednym słowem - muszę jeść więcej wapnia, żeby sobie nie narobić bałaganu? kiepska sprawa, będę się musiała mocno zmuszać, bo większości tego, co ma wapń.. no, nie lubię |
||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No to muszę spróbować ![]() KarolinaPW to i ja Cię pomęczę jak mogę Czy to prawda, że fluor może powodować próchnicę? Słyszałam, że te pasty bez fluoru właśnie lepiej dbają o zęby i się zastanawiam czy to prawda Chciałam nawet kupić taką pastę sobie, ale w ciemno nie chcę brać, tym bardziej, że one do tanich nie należą
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak kłade rękę na brzuch i czuje ze tam cos w srodku sie rusza to juz wierze
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mojego męża chyba też bo brawurowo mnie wczoraj rozwścieczył
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zażywam bóg wie czego, bo tylko femibion 2, magnez, no i teraz te kwasy omega 3, urosept cos tam i na przeziebienie prenatal grip care. Drożyzna!!!!! |
|
|
|
|
#3463 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-społeczeństwo obrazkowe i wszystko jasne![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej będę się turlać przez niego ![]() Ja mam awersję do skóry, zawsze mi się do niej nogi lepią |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lepiących nóg, to pewnie doświadczę latem - mam w planie najwyżej coś narzucić. |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi gorąco to i zimą się lepię
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zimą obeszło się bez lepienia. Mieszkamy tu dopiero jedną porę roku, więc doświadczenia niewiele. |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądacie "Sekrety mądrej niani" na tvn style?
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Latem dwa lata temu od takiego przepocenia pod biustem zrobiły mi się straszne odparzenia Ulgę i wyleczenie przyniósł mi sudocrem (a potem dla dziecka się przyda )
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to powtórki, już to znam.chyba ten krem dostałam w paczce od lekarza ostatnio
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak z ciekawości zapytam
Macie jakiś płaszcz lub kurtkę na wiosnę? Ja już się w mojej zimowej kurtce ledwo dopinam
|
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
ojej, ale się wątków potworzyło... i wszystkie takie prawdziwe. Spróbuję się do niektórych ustosunkować, a później napiszę co u mnie...
![]() 1) witaminy i drożyzna... Ja byłam na femibionie 2, ale mi się skończył więc posiedziałam, porównałam składy i kupiłam o połowę tańszy witaminer dla kobiet w ciąży, zrobiłam zakupy na ☠☠☠☠☠☠☠ i odebrałam w aptece, bo jest taniej, np. Prenatal grip care w mojej aptece ponad 26 zł a tam niecałe 20... a witaminer 60 tabl. ok 18 zł. a ma dodatkowo więcej biotyny (na włosy) wapń (femibion nie miał) i selen. Mój gin powiedział, że wszystko jedno co kupię, bo i tak się nie wchłonie w 100% i kazał kupić dodatkowo osobno cynk i wapń. A omegę3 mam w blumag cardio - dużo magnezu + kwasy i chyba jest ok. 2) sikanie - ja mam czasem tak że idę do toalety i za 5 minut do niej wracam... wczoraj u gina tak było - weszłam do poczekalni i pokłusowałam w stronę toalet - wróciłam, usiadłam na chwilę i z powrotem, a po wyjściu z gabinetu jeszcze raz, ale gin mi pokazał na usg, że dzidzia mi leży główką na pęcherzu i dlatego... bo bakterii w moczu nie mam żadnych 3) na bóle bioder i spojenia łonowego gin polecił mi pas, który zakłąda się na biodra, pod macicą - ściąga biodra i spojenie się tak nie rozchodzi - muszę wypróbować... aaaa i jeszcze basen i ten wapń w tabletkach 4) na katar b. dobra jest maść majerankowa i inhalacje z majeranku też... 5) my z mężem już zamieniliśmy się stronami łóżka - po jego stronie łatwiej się wstaje i jest bliżej do kibelka a w nocy latam ze 2-3 razy...i jak zwykle więcej nie pamiętam ;( Co u mnie: Ważę o 1,5 kg więcej niż przed 4 tyg. a 1 kg więcej od początku - widać ta cukrzyca mi służy, bo z obawy przed wyrządzeniem krzywdy dziecku, nie jem za dużo świństw, ale nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę te kebaby, pizze, czekolady, lody - nawet nie wiecie jak mnie kuszą ;(Wyniki w zasadzie ok, ale przy pobieraniu jedna dziewczynka się uczyła na mnie i tak mi pękła żyłę, że mam wieeeeeeeeeeelki i bolesny siniol na przedramieniu - masakra... mogliby podarować sobie w ciąży... Szyjka jest ok - trzyma dobrze... co do cytologii mój gin pobierze za 3 tyg, albo w ogóle - zobaczymy... No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!! tak na 90%, ale raczej nie widać było żadnego ptaszka A we wtorek usg dokładniejsze u szczecińskiego guru - dr Węgrzynowskiego - mam nadzieję, że powie nam, że wszystko jest w porządku... Trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie i Wasze małe skarby, Izabela
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-02-24 o 13:44 |
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() I kolejna dziewczynka na wątku |
||
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba na razie dziewczyny prowadzą
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądam coś na wiosnę i to mi się podoba http://moda.allegro.pl/pepita-plaszc...115636115.html
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Soleilka też będę musiał kupić sobie jakąś kurtkę wiosenna, tez o tym dzisiaj myślałam Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-02-24 o 13:51 |
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mam chyba ze 3 poncza, też ratują sytuację.W ogóle poza spodniami mam zamiar nie kupować nic stricte na ciążę Cytat:
![]() a teściowa to, mam nadzieję, poryczała się ze szczęścia, nie z rozpaczy?
|
||
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolejna córeczka wątkowa, super
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy już 10 dziewczynek na wątku i 8 chłopców
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

....ale napewno bedzie coreczka mamusi
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dobrze że mam w zamrażarce
Chciałam nawet kupić taką pastę sobie, ale w ciemno nie chcę brać, tym bardziej, że one do tanich nie należą

Mój pęcherz nie zna granic