|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
Oczywiście bardzo gadżciarskich i kosmicznie drogich ![]() Ubytki międzyzębowe powstają od niedostatecznego oczyszczania powierzchni stycznych zębów, czego przyczyną jest niedostateczne nitkowanie. W piśmiennictwie angielskim określa sie to jako "no-flossing caries" czyli próchnica z nienitkowania. Jedyny sposób to dokładne dwa razy dziennie nitkowanie nicią z fluorem. Nie ma zmiłuj jeśli nie chcecie wydawać na nieustanne leczenie. Po ubytek styczny to w 90% są ubytki w dwóch sąsiadujących zębach.Nie dziw się wiec, że jest to liczone za dwa zęby Cytat:
![]() Ad1. My też nie mamy nikogo kto by nas wspomógł, a bardzo by sie przydało ![]() Ad2. tak jak pisałam wyżej nie co drugi dzień tylko 2xdziennie. Po drugie nie jest tak, że jak ubytki są wyleczone to nie trzeba czyścić, jak się to zaniedba, może powstać próchnica wtórna wokół założonego wypełnienia Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...nero-3772.html Ad.3 Niestety, wiele można wtedy popsuć na całe życie
|
|||||
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
obiadek juz zrobiony
![]() wyszedl naszczescie mam nadzieje ze Tż zasmakuje a czy wy czasami tez tak macie ze wydaje wam sie ze ta ciaza to jakis sen ? ja czasami tak usiade i mysle ,,ja w ciazy? dobre sobie " tak jakby to do mnie do konca nie dociera , totalna abstrakcja hehehe
|
#3423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance nie kot, a roczna córeczka doprowadził komórkę do ruiny Naklikała, pokasowała, coś jest z pisaniem sms itd.Cytat:
![]() Cytat:
wiem zjem to, a pyrki wieczorem z tż.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Robiłam dzisiaj posiew z moczu, na wyniki muszę czekać ok. tygodnia. Ciekawe, co w nich wyjdzie... pewnie czeka mnie antybiotyk. Póki co mam jeść suplementy diety, dużo zurawiny itd. Ostatnio strasznie mnie brzuch "ciągnie" w dół, tak jakby skóra była za mała, takie to uczucie. Dość bolesne, ale do wytrzymania, więc przez ostatnie dni dużo lezałam i nie chodziłam bóg wie ile, żeby mnie ten brzuch nie ciągnął. Kupiłam za to mnóstwo ciuszków, pokażę wam może kiedyś przy okazji, bo wszystkie są poskładane, poukładane na półce. Obecnie mam już kilkadziesiąt różnych szmatek, na razie się wstrzymuję, bo wydałyśmy z mamą bardzo dużo pieniędzy - większość kupiona albo w H&M albo w Smyku. Nabyłyśmy słodką różową skórzaną kurteczkę, mama nie mogła się powstrzymać, więc będzie czekała na bobaska aż podrośnie Wiecie co, byłam dziś w aptece i znowu zostawiłam 100 zł. Ja nie wiem, ale te leki dla ciężarówek są strasznie drogie, a i tak kupuję je w najtanszej aptece w mieście. Przez to, że mam mieć gorszą morfologię, jakkolwiek paradoksalnie to nie brzmi, muszę łykać sam kwas omega 3, bez innych witamin, bo nie są mi póki co potrzebne, no i musiałam na to wydać koło 50 zł. Koszmar. Planuję zakup cyfrowej lustrzanki, macie jakieś doświadczenia w tym temacie? |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz robić zdjęcia na trybie manualnym czy automatycznym? |
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę jeszcze 5 kaw
|
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co...zrobiłam tę zupę z soczewicy-mój wynalazek
spojrzałam na termometr a tam 15 stopni więc od razu pobiegłam umyć głowę i się zbiorę na jakiś mały spacerek, skoro tak ładnie to trzeba to wykorzystać
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak odnośnie soczewicy
Jestem ciekawa jak ona smakuje, możecie ten smak do czegoś porównać?
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie zboczenie zawodowe.no ale fakt, wszystko zależy co się chce focić. A wcale nie trzeba dużo kasy pchać - w końcu to dla amatora a nie zawodowca. Obiektyw zmiennoogniskowy - jeśli chcemy do wszystkiego 1 filtr ochronny i tyle ![]() no i polecam nikona lub canona bo mają bardziej dostępne dodatki.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-02-24 o 12:21 |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozabijam ich. Tak to jest, jak teść się z kimś umawiaMnie też. Chciałabym zrezygnować z branie nospy dwa razy dziennie, ale muszę wziąć - na to wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Tak. |
|||
|
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak raz się zacznie z lustrzanką, to chce się jeszcze i jeszcze i jeszcze lepsze fotki mieć ![]() Może kiedyś w końcu doczekam się upragnionej lustrzanki
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam w planie robić zupę z grochu- grochową, ale ponieważ w sklepie nie wyglądał on jak ten polski, wzięliśmy coś co bardziej go przypominało, ale nie wiedzieliśmy czym będzie-w domu okazało się że to soczewica...jak dla mnie smak podobny do grochu, tak przynajmniej w zupie smakuje, zupa wyszła gęsta i pływają połóweczki tej soczewicy...całkiem niezłe
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no tak wiadomo, ja na razie poprzestałam na 4 obiektywach. Na wymarzony mnie nie stać
|
|
#3436 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś pacjenta dziecko ok 7-8 lat, ze szkliwem tak miękkim, że każda plamka prowadziła do bardzo głębokiej próchnicy, a wiertło wręcz wpadało bez oporu do zęba. Okazało się że ma zaburzenia wchłaniania wapnia. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy oni pala czy nie w domu nie pala :P a spiewaja razem z radiem :P
|
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
przepis z głowy:
nastawiłam wodę, wrzuciłam kawał selera, lubczyk; starłam 4 marchewki, pietruszkę i jeszcze kawałek selera- lekko udusiłam na małej ilości oleju-zawsze tak robię, dzięki temu warzywka są bardziej aromatyczne(trik mojej mamy) no i to wrzuciłam do tego wywaru, jak się pogotowało troszkę to wyłowiłam te zielone flaczki i selera i wrzuciłam soczewicy ze 400g, no i to dalej się gotowało z 40 minut, aby zgęstnieć i lekko się rozgotować ![]() na koniec dodałam makaronu świderek i kokardek-dla urozmaicenia i czekałam tylko aż on zmięknie...i tyle... aha i w międzyczasie dosoliłam, dopieprzyłam i mniami
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Takie sytuacje do miłych nie należą myśle, że zachowuj się normalnie ,ale poproś koleżanki aby za dużo nie poruszały tematu Twojej ciąży , aby nie było jej przykro. Powodzonka
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rosną ![]() Cytat:
A dziękuję. Niestety nie, żadna sieciówka, takie sklep zbiorczy ale jest kilka chyba firmowych: http://www.stolwit.com.pl/pl/model.php?mid=69Naprawdę polecam. TŻ ciągle marudził, że na takim tapczanie, jak Ty wkleiłaś spada się do środa, bo części idą po skosie. Dlatego śpimy w salonie na tym narożniku. Jak się rozłoży, to jest naprawdę spory. Zapłaciliśmy chyba 1600-1800zł. |
||
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe gróchówkę miałam robic pierwszy raz w życiu i bardziej na boczku, ale stwierdziłam że soczewica brzmi bardziej zdrowo, więc zrobiłam na samych warzywach
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja ostatnio wsiadam do autobusu, podchodzę do kierowcy po bilet a on se z papierochem siedzi
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płacę za witaminy ponad 40 zł, za luteinę miesięcznie jakieś 50 zł i teraz mam wykupić globulki, które kosztują koło 100 zł
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się aktualnie podoba coś w tym stylu, tylko z innego obicia http://www.abra-meble.pl/naroznik-me...l?___SID=U?a=1 |
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i te płatne badania krwi też są super ![]()
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, u w mnie w szpitalu twierdzą, że luteina jest lekiem, który wydaje się tylko na potrzeby szpitala
|
|
|
|
#3450 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
O rany, ale wy płodne dzisiaj od rana
![]() A ja nie miałam czasu zaglądać, bo raz, że dużo roboty, a dwa, że jeden z pracowników zaczął jakieś dziwne numery odwalać i trzeba było parę rzeczy naprostować i wyjaśnić. Ale powiem wam, że niektórzy nie potrafią w ogóle szanować pracy Cytat:
Cytat:
Cytat:
my z mężem jeśli tylko możemy bronimy się przed kredytami rękami i nogami. Mamy zaciągnięty na mieszkanie i starczy. Teraz jak samochód kupowaliśmy to odkładaliśmy na niego pieniążki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oj tak, miewam tak jeszcze, nawet jak dzidzia kopie to czasem to mi się jakieś takie dziwne i nierealne wszystko wydaje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1
:confus ed: