Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 12:03   #3421
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a macie jakis sprawdzony przepis na taki sosik ?
glownie chodzi mi o to czy najpierw zageszczamy maka a potem dodajemy smietanke czy jak ?
ja zawsze mam problem z tym zageszczaniem
np na szklanke wody daje sie jedna lyzke maki czy jak ?
wybaczcie ale w sosach i mistrzynia nie jestem ;p nawet nigdy nie robilam hehe
Ja robię mam dwa sposoby-pierwszy- robię zasmażkę z mąki i masła lub tłuszczu pozostałego ze smażenia i dopiero do tego daję śmietanę, bulion, dodatki, drugi sposób- do tego co już się dusi w śmietanie wsypuję mąkę porcjami i bardzo szybko mieszam, trzeba robić to energicznie, najlepiej rózgą, żeby się grudy nie porobiły. Wodę dodaję tylko jeśli jest sos wyraźnie za gęsty
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
w ddtvn mówia o wózkach!
Oczywiście bardzo gadżciarskich i kosmicznie drogich
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ubytki międzyzębowe powstają od niedostatecznego oczyszczania powierzchni stycznych zębów, czego przyczyną jest niedostateczne nitkowanie. W piśmiennictwie angielskim określa sie to jako "no-flossing caries" czyli próchnica z nienitkowania. Jedyny sposób to dokładne dwa razy dziennie nitkowanie nicią z fluorem. Nie ma zmiłuj jeśli nie chcecie wydawać na nieustanne leczenie. Po ubytek styczny to w 90% są ubytki w dwóch sąsiadujących zębach.Nie dziw się wiec, że jest to liczone za dwa zęby
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Robotnicy potrafią być śmieszni, ale czasem tak bardzo irytujący. Ja pamiętam remont u moich rodziców, to facet, co robił kuchnie palił jak smok...wszędzie waliło fajami i do tego w koło śpiewał kawiarenki..aż do

Cytat:
Treść usunięta
Ad1. My też nie mamy nikogo kto by nas wspomógł, a bardzo by sie przydało
Ad2. tak jak pisałam wyżej nie co drugi dzień tylko 2xdziennie. Po drugie nie jest tak, że jak ubytki są wyleczone to nie trzeba czyścić, jak się to zaniedba, może powstać próchnica wtórna wokół założonego wypełnienia
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ech, to jest w ogóle na maksa stresująca sytuacja, bo na 5-6 dziewczyn 3 są w ciąży-w dodatku gospodyni ma termin za 5 tygodni
No ale nie będę się wychylać z tematami dzieciowymi i ubiorę się tak, żeby brzuszka za bardzo nie podkreślać...
wiem, że sytuacja jest przykra, ale nie stresuj sie. Dziwię się, że ona w ogóle zdecydowała się przyjść, miesiąc to (przynajmniej dla mnie była) bardzo świeża sprawa. Po stracie kilka miesięcy nie mogłam patrzeć nawet na obce kobiety w ciąży na ulicy, więc osobiście dziwię się jej decyzji
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
koktajl to moja własna improwizacja, więc sok możesz sobie darować i tak na pewno wyjdzie pyszny

wiecie co już jestem spokojna!!! zadzwoniłam do mojej przychodni w Polsce i powiedzieli, że spokojnie mogę to badanie połówkowe zrobić jak będę w kwietniu i kosztuje 220zł i robią połączone z 3D...dopiero dziś mi jakoś ten pomysł przyszedł do głowy i 800zł w kieszenii wszystko zrozumiem!! hehe
Dobrze, że sprawa się rozwiązała
Cytat:
Ad1. Też byłam w szoku, ja makaron lubię w każdej postaci
Ad2. A możesz coś bliżej powiedzieć, bo ja mam na oku mebelek z tej firmy
Ad3. Wspołczuję Jednak dzieciństwo to najważniejszy okres w życiu człowieka.
Ad2 Moi teściowie mają kuchnię z Bodzio, juz po 2 latach okleina zaczęła odłazić, listwy się łuszczą, generalnie teraz po 5 latach kuchnia wygląda na mega starą i zdezelowaną, a moja teściowa należy do osób obsesyjnie dbających o czystość i porządek, więc to raczej nie z jej zaniedbania. My mieliśmy stolik do kawy który, uwaga, złamał się przy montażu po wyjęciu z pudełka. Reklamacja nie została uwzględniona, bo stwierdzili że uszkodzenie powstało z naszej winy. Mąż posklejał go więc klejem montażowym, ale niesmak pozostał. Moge za to polecić meble z BRW- we Wrocławiu mieliśmy ich kuchnię i tu w nowym domu tez mam kuchnię od nich, jestem zadowolona, nic się nie dzieje. Narożnik kupiony w Abra meble też jest ok, taki:
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...nero-3772.html
Ad.3 Niestety, wiele można wtedy popsuć na całe życie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:11   #3422
ivoncia16
Wtajemniczenie

obiadek juz zrobiony
wyszedl naszczescie mam nadzieje ze Tż zasmakuje
a czy wy czasami tez tak macie ze wydaje wam sie ze ta ciaza to jakis sen ?
ja czasami tak usiade i mysle ,,ja w ciazy? dobre sobie " tak jakby to do mnie do konca nie dociera , totalna abstrakcja hehehe
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:12   #3423
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
bo ja niestety w ogóle nie wiem, co się stało. Kot musiał wcelować w jakiś dziwny mix skrótów - na pewno było tam Ctrl+W, Ctrl+Shift+N i jeszcze coś, co od razu wyłączyłam, więc nie pamiętam

tak a propos - ten demot mi się przypomniał, kiedyś aż go zapisałam, bo po prostu samo życie
Na democie - słodziak
Mojej koleżance nie kot, a roczna córeczka doprowadził komórkę do ruiny Naklikała, pokasowała, coś jest z pisaniem sms itd.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja też już po śniadaniu.
Pogoda okropna! Ciemno i deszcz leje.

Właśnie się dowiedziałam że dostaniemy od znajomego męża nosidełko i fotelik do auta zapewne dobrej jakości bo to ludzie przy kasie.
A dziś od mojej koleżanki dostaniemy cały przewijak. Niezbyt mi się podoba ale cóż zrobić
Super, też bym chciała takie prezenty!

Cytat:
a co Kochane pichcicie dzis na obiadek ?
ja robie swiderki z sosem pieczarkowo-smietanowym z piersia kurczaka
bede robila taki sos po raz pierwszy oby sie udal
moj Tż dzis przyjezdza On tak lubi taki sosik ;0 a jak sie nie uda to nie wiem
Pyry z gzikiem Najchętniej już bym je zjadła... ale babcia dzwoniła, czy chcą jarzynową i naleśniki wiem zjem to, a pyrki wieczorem z tż.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mi tam moja mama mówiła, że miałam być chłopcem, ale nie jakoś z wyrzutem dlaczego córka jednak się urodziła i ja zawsze się z tego śmiałam, że coś w tym jest, bo ja straszna chłopczyca byłam jak byłam mała. Nie mam jakiegoś skrzywienia psychicznego przez to wszystko zależy od tego, jak się na dany temat z dzieckiem rozmawia i czy się nieświadomie nie mówi tego z pretensjami
U mnie nie wiadomo było kto będzie. Mieli dwa imiona przygotowane i... nie dostałam żadnego z nich
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:13   #3424
pumas
Zakorzenienie

Witajcie
Robiłam dzisiaj posiew z moczu, na wyniki muszę czekać ok. tygodnia. Ciekawe, co w nich wyjdzie... pewnie czeka mnie antybiotyk. Póki co mam jeść suplementy diety, dużo zurawiny itd.
Ostatnio strasznie mnie brzuch "ciągnie" w dół, tak jakby skóra była za mała, takie to uczucie. Dość bolesne, ale do wytrzymania, więc przez ostatnie dni dużo lezałam i nie chodziłam bóg wie ile, żeby mnie ten brzuch nie ciągnął.
Kupiłam za to mnóstwo ciuszków, pokażę wam może kiedyś przy okazji, bo wszystkie są poskładane, poukładane na półce. Obecnie mam już kilkadziesiąt różnych szmatek, na razie się wstrzymuję, bo wydałyśmy z mamą bardzo dużo pieniędzy - większość kupiona albo w H&M albo w Smyku. Nabyłyśmy słodką różową skórzaną kurteczkę, mama nie mogła się powstrzymać, więc będzie czekała na bobaska aż podrośnie

Wiecie co, byłam dziś w aptece i znowu zostawiłam 100 zł. Ja nie wiem, ale te leki dla ciężarówek są strasznie drogie, a i tak kupuję je w najtanszej aptece w mieście.
Przez to, że mam mieć gorszą morfologię, jakkolwiek paradoksalnie to nie brzmi, muszę łykać sam kwas omega 3, bez innych witamin, bo nie są mi póki co potrzebne, no i musiałam na to wydać koło 50 zł. Koszmar.

Planuję zakup cyfrowej lustrzanki, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:17   #3425
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Planuję zakup cyfrowej lustrzanki, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
A nie lepiej jakiś lepszy kompakt? W lustrzankę zawsze pcha się dużo kasy, a to obiektywy, przesłony, filtry... Lustrzanki są też duże i zazwyczaj ciężkie.

Chcesz robić zdjęcia na trybie manualnym czy automatycznym?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:17   #3426
Soleilka
Zakorzenienie

Chcę jeszcze 5 kaw

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:18   #3427
karolka110
Wtajemniczenie

wiecie co...zrobiłam tę zupę z soczewicy-mój wynalazeknawet niezła i super gęsta i super zdrowa
spojrzałam na termometr a tam 15 stopni więc od razu pobiegłam umyć głowę i się zbiorę na jakiś mały spacerek, skoro tak ładnie to trzeba to wykorzystać
Stary 2012-02-24, 12:20   #3428
Soleilka
Zakorzenienie

Ooo tak odnośnie soczewicy Jestem ciekawa jak ona smakuje, możecie ten smak do czegoś porównać?

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:20   #3429
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A nie lepiej jakiś lepszy kompakt? W lustrzankę zawsze pcha się dużo kasy, a to obiektywy, przesłony, filtry... Lustrzanki są też duże i zazwyczaj ciężkie.

Chcesz robić zdjęcia na trybie manualnym czy automatycznym?
ja zawsze będę popierać lustrzanki takie zboczenie zawodowe.

no ale fakt, wszystko zależy co się chce focić. A wcale nie trzeba dużo kasy pchać - w końcu to dla amatora a nie zawodowca. Obiektyw zmiennoogniskowy - jeśli chcemy do wszystkiego 1 filtr ochronny i tyle

no i polecam nikona lub canona bo mają bardziej dostępne dodatki.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-02-24 o 12:21
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:23   #3430
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
i rzodkiewka i szczypiorek

Stary 2012-02-24, 12:23   #3431
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj nalesniki z pieczarkami i z serem :P i juz mam zrobione, w ogole juz mi weszli z remontem i panowie sobie spiewaja i zdzieraja stare kafelki ze sciany
Radośni robotnicy. U mnie miał być dziś stolarz. Wstałam, co mnie dużo kosztowało, bo biegłam do toalety - ciężko jest mi wstać na godzinę, często potrzebuję dużo czasu, by bezpiecznie się podnieść... A tu info, że koleś przyjdzie we wtorek Pozabijam ich. Tak to jest, jak teść się z kimś umawia

Cytat:
znowu mnie kłuje w pochwie
Mnie też. Chciałabym zrezygnować z branie nospy dwa razy dziennie, ale muszę wziąć - na to wychodzi

Cytat:
Idę podlać kwiaty, bo właśnie zauważyłam, że mi zwiędły...a nie pamiętam kiedy je ostatnio podlewałam. Kwiaty ze mną są biedne..zawsze zapominam o podlewaniu..dopiero jak zwiędną, to mi się przypomina
Ja nie mam kwiatów - nie nadaję się do tego. Jak u mamy miałam podlewać, to zawsze albo je przelałam albo przesuszyłam

Cytat:
Hejo

Idę dziś na urodziny do koleżanki. Będzie tam też ta dziewczyna co straciła ciążę miesiąc temu, a termin miała podobny jak ja... i nie wiem jak się zachować... nie widziałam jej od tamtej pory...
a u mnie już brzuch widać... stresuje mnie to bardzo
Zobaczysz, jakie będzie miała nastawienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie. Ja jak jestemw domu podkładam sobie w majtki papier toaletowy tak 2 listki by miec kontrole
i zawsze mam plame jak by był mokry. A wymienia co chwile go bo duzo chodze do wc siusiu. tez tak macie?
Tak.
Stary 2012-02-24, 12:24   #3432
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
no i jestem

połówkowe poszło jak po maśle , dzidziuś obmierzony, serduszko, brzuszek, kości, mózg, wszystko prawidłowo rozwiniete. musialam sie przekrecac, lezec głową do dołu i trzasc brzuchem , bo dzidziol nie chcial sie ruszac położna sie smiała, ze 'lazy baby' wazy ok 280g, machal rączka i podkurczał nóżki , wszystko to takie magiczne a zrazem rzeczywiste
no i drodzy państwo prawdopodobnie bedziemy mieli syna
powoli sie przestawiam, TŻ pęka z dumy, babcie sie popłakały na wiesc o wnuczku a mój brat prawie podskoczył

Super gratuluję , tatuś pewnie pęka z dumy
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:24   #3433
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze będę popierać lustrzanki takie zboczenie zawodowe.

no ale fakt, wszystko zależy co się chce focić. A wcale nie trzeba dużo kasy pchać - w końcu to dla amatora a nie zawodowca. Obiektyw zmiennoogniskowy - jeśli chcemy do wszystkiego 1 filtr ochronny i tyle

no i polecam nikona lub canona bo mają bardziej dostępne dodatki.
Mi się kiedyś marzył Nikonek D70, teraz cenowo jest fajny na allegro
Ale jak raz się zacznie z lustrzanką, to chce się jeszcze i jeszcze i jeszcze lepsze fotki mieć
Może kiedyś w końcu doczekam się upragnionej lustrzanki

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:26   #3434
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo tak odnośnie soczewicy Jestem ciekawa jak ona smakuje, możecie ten smak
do czegoś porównać?
ja miałam w planie robić zupę z grochu- grochową, ale ponieważ w sklepie nie wyglądał on jak ten polski, wzięliśmy coś co bardziej go przypominało, ale nie wiedzieliśmy czym będzie-w domu okazało się że to soczewica...jak dla mnie smak podobny do grochu, tak przynajmniej w zupie smakuje, zupa wyszła gęsta i pływają połóweczki tej soczewicy...całkiem niezłe
Stary 2012-02-24, 12:27   #3435
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się kiedyś marzył Nikonek D70, teraz cenowo jest fajny na allegro
Ale jak raz się zacznie z lustrzanką, to chce się jeszcze i jeszcze i jeszcze lepsze fotki mieć
Może kiedyś w końcu doczekam się upragnionej lustrzanki
ja mam nikona ale inny model
a no tak wiadomo, ja na razie poprzestałam na 4 obiektywach.
Na wymarzony mnie nie stać

Stary 2012-02-24, 12:32   #3436
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
KarolinaPW, mam pytanie (specjalnie tu, nie ma priv, bo może kogoś też ten temat dotyczy) - czy to jest prawda, że żelazo jakoś źle wpływa na zęby, czy to jakaś miejsca legenda?
bo niestety muszę suplementować - dietę mam ok (aż się lekarz zdziwił, że jak to tak - mięso, mięso, mięso, warzywa strączkowe, buraki, mięso, mięso, mięso - a żelazo leci w dół ), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1
Z żelazem sprawa jest taka, że ono konkuruje z wapniem o wchłanianie w jelicie cienkim (podobnie jak cynk, mangan, magnez i miedź) więc jeśli podaż żelaza będzie za duża w stosunku do wapnia to osłabi to kości i zęby. Kluczowe znaczenie ma to u dzieci w okresie rozwojowym, kobiet w ciązy, karmiących i w czasie menopauzy (ryzyko osteoporozy) W pozostałych okresach życia też, choć już nie aż tak ogromne. Należy zadbać o zwiększoną podaż wapnia w postaci naturalnych produktów go zawierających lub suplementów.
Miałam kiedyś pacjenta dziecko ok 7-8 lat, ze szkliwem tak miękkim, że każda plamka prowadziła do bardzo głębokiej próchnicy, a wiertło wręcz wpadało bez oporu do zęba. Okazało się że ma zaburzenia wchłaniania wapnia.
Cytat:
Dostaliśmy z mężem z okazji ślubu zestaw filiżanek od naszej koleżanki. Nigdy nie przepadałam za piciem herbaty w czymś innym niż mój ulubiony kubek, ale ostatnio strasznie polubiłam picie w filiżankach
Właśnie sobie taką zrobiłam. Zieloną i będę sączyć
Potem uciekam, bo mam sporo spraw do załatwienia, a na 20 idziemy z mężem do teartu
Piękna, uwielbiam takie rzeczy
Cytat:
moja kumpela usłyszała od matki że była niewyobrażalną wpadką, tragedią i że nie mogła się pogodzić z ciążą i często sobie popijała tanie wina

aaaa oglądałyście ost. odcinek niesfornych przyszłych mam?
laska kóra paliła tekst do lekarki - myślałam że palenie pomaga dziecku i będzie miało silniejsze serduszko
Straszne po prostu
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:33   #3437
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Robotnicy potrafią być śmieszni, ale czasem tak bardzo irytujący. Ja pamiętam remont u moich rodziców, to facet, co robił kuchnie palił jak smok...wszędzie waliło fajami i do tego w koło śpiewał kawiarenki..aż do
nie wiem czy oni pala czy nie w domu nie pala :P a spiewaja razem z radiem :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:33   #3438
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
przepis z głowy:
nastawiłam wodę, wrzuciłam kawał selera, lubczyk;
starłam 4 marchewki, pietruszkę i jeszcze kawałek selera- lekko udusiłam na małej ilości oleju-zawsze tak robię, dzięki temu warzywka są bardziej aromatyczne(trik mojej mamy)
no i to wrzuciłam do tego wywaru, jak się pogotowało troszkę to wyłowiłam te zielone flaczki i selera i wrzuciłam soczewicy ze 400g, no i to dalej się gotowało z 40 minut, aby zgęstnieć i lekko się rozgotować
na koniec dodałam makaronu świderek i kokardek-dla urozmaicenia i czekałam tylko aż on zmięknie...i tyle...
aha i w międzyczasie dosoliłam, dopieprzyłam i mniami
Stary 2012-02-24, 12:34   #3439
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Z żelazem sprawa jest taka, że ono konkuruje z wapniem o wchłanianie w jelicie cienkim (podobnie jak cynk, mangan, magnez i miedź) więc jeśli podaż żelaza będzie za duża w stosunku do wapnia to osłabi to kości i zęby. Kluczowe znaczenie ma to u dzieci w okresie rozwojowym, kobiet w ciązy, karmiących i w czasie menopauzy (ryzyko osteoporozy) W pozostałych okresach życia też, choć już nie aż tak ogromne. Należy zadbać o zwiększoną podaż wapnia w postaci naturalnych produktów go zawierających lub suplementów.
Miałam kiedyś pacjenta dziecko ok 7-8 lat, ze szkliwem tak miękkim, że każda plamka prowadziła do bardzo głębokiej próchnicy, a wiertło wręcz wpadało bez oporu do zęba. Okazało się że ma zaburzenia wchłaniania wapnia.

Piękna, uwielbiam takie rzeczy

Straszne po prostu
była też w tym odcinku dziewczyna która potrafiła przez 2 dni nic nie jeść była w ciąży bliźniaczej, na szczęście dzieciątka zdrowe się urodziły.

Stary 2012-02-24, 12:35   #3440
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Hejo

Idę dziś na urodziny do koleżanki. Będzie tam też ta dziewczyna co straciła ciążę miesiąc temu, a termin miała podobny jak ja... i nie wiem jak się zachować... nie widziałam jej od tamtej pory...
Takie sytuacje do miłych nie należą myśle, że zachowuj się normalnie ,ale poproś koleżanki aby za dużo nie poruszały tematu Twojej ciąży , aby nie było jej przykro. Powodzonka
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:35   #3441
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam w planie robić zupę z grochu- grochową, ale ponieważ w sklepie nie wyglądał on jak ten polski, wzięliśmy coś co bardziej go przypominało, ale nie wiedzieliśmy czym będzie-w domu okazało się że to soczewica...jak dla mnie smak podobny do grochu, tak przynajmniej w zupie smakuje, zupa wyszła gęsta i pływają połóweczki tej soczewicy...całkiem niezłe
No właśnie ja słyszałam od mojej mamy, że soczewica jest niedobra. Ale jak przypomina groch, to kiedyś spróbuję
Cytat:
ja mam nikona ale inny model
a no tak wiadomo, ja na razie poprzestałam na 4 obiektywach.
Na wymarzony mnie nie stać
Mnie jeszcze nawet na lustrzankę nie stać

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:35   #3442
chce_byc_mama
Zakorzenienie

za chwile koncza. niech juz spadaja bo lada sekunda za przeproszeniem sie zesram

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:35   #3443
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
mnie wkurza takie gadania... jak ktos moze wiedziec kogo w srodku sie ma?? bo ma brzuch taki a nie inny, lub nie ma tyle pryszczy co powinien miec na dziewczynke?? głupota straszna...

a potem jak sie takim mówi ze to inna płeć, to zdziwienie, jak to?? przeciez wyglądałaś na chłopaka:confus ed:
Ja nawet po USG mówiłam, że lekarz określił, że dziewczynka i usłyszałam, że nie, bo wyglądam za dobrze i będzie chłopak przecież

Cytat:
Treść usunięta
rosną

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Kolejna sprawa, czy Was tez czase boli krzyż przy wstawaniu z pozycji siedzącej? Czy jestem ewenementem ze w 14 tc odczuwam kręgosłup?
Ktoś tu nas nie czyta... Bolą kręgosłupy, bolą!

Cytat:
Ale ładny Kupiliście w jakimś salonie, który jest w całej PL?
A dziękuję. Niestety nie, żadna sieciówka, takie sklep zbiorczy ale jest kilka chyba firmowych: http://www.stolwit.com.pl/pl/model.php?mid=69
Naprawdę polecam. TŻ ciągle marudził, że na takim tapczanie, jak Ty wkleiłaś spada się do środa, bo części idą po skosie. Dlatego śpimy w salonie na tym narożniku. Jak się rozłoży, to jest naprawdę spory. Zapłaciliśmy chyba 1600-1800zł.
Stary 2012-02-24, 12:36   #3444
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta

hehe gróchówkę miałam robic pierwszy raz w życiu i bardziej na boczku, ale stwierdziłam że soczewica brzmi bardziej zdrowo, więc zrobiłam na samych warzywach
Stary 2012-02-24, 12:36   #3445
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nie wiem czy oni pala czy nie w domu nie pala :P a spiewaja razem z radiem :P
hehe no to wesoło masz
ja ostatnio wsiadam do autobusu, podchodzę do kierowcy po bilet a on se z papierochem siedzi

Stary 2012-02-24, 12:41   #3446
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Wiecie co, byłam dziś w aptece i znowu zostawiłam 100 zł. Ja nie wiem, ale te leki dla ciężarówek są strasznie drogie, a i tak kupuję je w najtanszej aptece w mieście.
Przez to, że mam mieć gorszą morfologię, jakkolwiek paradoksalnie to nie brzmi, muszę łykać sam kwas omega 3, bez innych witamin, bo nie są mi póki co potrzebne, no i musiałam na to wydać koło 50 zł. Koszmar.
Noo leki dla ciężarnych to masakra Płacę za witaminy ponad 40 zł, za luteinę miesięcznie jakieś 50 zł i teraz mam wykupić globulki, które kosztują koło 100 zł
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:42   #3447
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

A dziękuję. Niestety nie, żadna sieciówka, takie sklep zbiorczy ale jest kilka chyba firmowych: http://www.stolwit.com.pl/pl/model.php?mid=69
Naprawdę polecam. TŻ ciągle marudził, że na takim tapczanie, jak Ty wkleiłaś spada się do środa, bo części idą po skosie. Dlatego śpimy w salonie na tym narożniku. Jak się rozłoży, to jest naprawdę spory. Zapłaciliśmy chyba 1600-1800zł.
U mnie go niestety nie ma

Mi się aktualnie podoba coś w tym stylu, tylko z innego obicia http://www.abra-meble.pl/naroznik-me...l?___SID=U?a=1

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:43   #3448
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Noo leki dla ciężarnych to masakra Płacę za witaminy ponad 40 zł, za luteinę miesięcznie jakieś 50 zł i teraz mam wykupić globulki, które kosztują koło 100 zł
kocham nasz pro rodzinny kraj
i te płatne badania krwi też są super

Stary 2012-02-24, 12:44   #3449
Soleilka
Zakorzenienie

A wiecie, u w mnie w szpitalu twierdzą, że luteina jest lekiem, który wydaje się tylko na potrzeby szpitala

Bloguję
Stary 2012-02-24, 12:45   #3450
agunia82
Zakorzenienie

O rany, ale wy płodne dzisiaj od rana
A ja nie miałam czasu zaglądać, bo raz, że dużo roboty, a dwa, że jeden z pracowników zaczął jakieś dziwne numery odwalać i trzeba było parę rzeczy naprostować i wyjaśnić. Ale powiem wam, że niektórzy nie potrafią w ogóle szanować pracy

Cytat:
takie gadanie może zabrać dziecku pewność siebie. Coś o tym wiem niestety.
Mnie mówiła od wczesny lat, opowiadanie brzmiało tak - całą ciążę była nastawiona na chłopca, miała już imię przygotowane a dla dziewczynki nie. Urodziłam się, lekarz tekst że ma pani śliczną córkę a ona "eee córka, miał być chłopak" (z takim niezadowoleniem) a babcia mi gadała że nie rodzice wybrali mi imię a wujek. Coś w tym niestety jest.... a chłopczyca też ze mnie była niezła, łącznie z biciem się z kuzynostwem.
Może to być dla Was śmieszne a;le śmieszne wcale nie jest
dlatego napisałam, że wszystko zależy od tego, jak się dziecku to mówi. Mi nigdy nie dali odczuć, że są zawiedzeni że nie urodziłam się chłopakiem, a nawet mimo tego, że mam starszą siostrę, jestem "córunią tatunia" i wszyscy to mówią

Cytat:
Hejo

trochę krępująca faktycznie sytuacja, ale myślę, że najlepiej będzie, jak będziesz zachowywała się naturalnie. Bo jak będziecie się krępowały mówić o pewnych rzeczach, to ona też to wyczuje, i atmosfera może zrobić się ciężka

Cytat:
dziewczyny mam pytanie. Ja jak jestemw domu podkładam sobie w majtki papier toaletowy tak 2 listki by miec kontrole
i zawsze mam plame jak by był mokry. A wymienia co chwile go bo duzo chodze do wc siusiu. tez tak macie?
normalka. Mi czasem nawet wkładka potrafi przesiąknąć, w ciąży tak jest

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
A haslo, ze wszyscy zyja na kredytach tez mi nie pomaga....
my z mężem jeśli tylko możemy bronimy się przed kredytami rękami i nogami. Mamy zaciągnięty na mieszkanie i starczy. Teraz jak samochód kupowaliśmy to odkładaliśmy na niego pieniążki.

Cytat:

wiecie co już jestem spokojna!!! zadzwoniłam do mojej przychodni w Polsce i powiedzieli, że spokojnie mogę to badanie połówkowe zrobić jak będę w kwietniu i kosztuje 220zł i robią połączone z 3D...dopiero dziś mi jakoś ten pomysł przyszedł do głowy i 800zł w kieszenii wszystko zrozumiem!! hehe
no to super

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mam fatalne doświadczenia z meblami Bodzio, przysięgłam, że nic nigdy od nich nie kupię, jakość tragiczna
nie pisałam, żeby akurat tej firmy kupować, tylko chciałam pokazać mniej więcej "model". Ale dobrze, że piszesz, bo warto wiedzieć, że jakąś firmę lepiej omijać

Cytat:
moja kumpela usłyszała od matki że była niewyobrażalną wpadką, tragedią i że nie mogła się pogodzić z ciążą i często sobie popijała tanie wina
o kurcze, co za koszmar

Cytat:
a czy wy czasami tez tak macie ze wydaje wam sie ze ta ciaza to jakis sen ?
ja czasami tak usiade i mysle ,,ja w ciazy? dobre sobie " tak jakby to do mnie do konca nie dociera , totalna abstrakcja hehehe
oj tak, miewam tak jeszcze, nawet jak dzidzia kopie to czasem to mi się jakieś takie dziwne i nierealne wszystko wydaje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości