Rozstanie z facetem, cz. XXII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 09:54   #2881
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XXII

Cytat:
Napisane przez heliks Pokaż wiadomość
przeciez oni nie biora slubu tylko ida na piwo
Wiesz...ja pamiętam jak się zaczynało z najnowszym eksem, czym się pierwsze koleżeńskie spotkania kończyły, włos mi się jeży na ręku jak myślę o skłonnościach Mandy do autodestrukcji...więc wolę dmuchać na zimne
Stary 2012-02-24, 10:00   #2882
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wiesz...ja pamiętam jak się zaczynało z najnowszym eksem, czym się pierwsze koleżeńskie spotkania kończyły, włos mi się jeży na ręku jak myślę o skłonnościach Mandy do autodestrukcji...więc wolę dmuchać na zimne
Wiem Najlepsze było to, że od początku nie byłam szczególnie do niego przekonana, ale znajomi, rodzice mówili że on taki dobry, że się o mnie stara, to i ja zaczęłam inaczej na niego patrzeć.

A ciasto to nic szczególnego, bo ja nie znam się na gotowaniu i pieczeniu Robię blok czekoladowy, bo mama miała urodziny
Stary 2012-02-24, 10:00   #2883
heliks
Zadomowienie

Cytat:
w sumie u mnie bylo tak z pietwszym eksem ze tez najpierw tak sie zaczynalo :P ale wiesz, nie zawsze tak sie konczy
Stary 2012-02-24, 10:04   #2884
Kallija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irisek91 Pokaż wiadomość
U mnie też dwa miesiące dzisiaj...
Ja nie wiem czy on ma jakieś zdolności, że mi się śnił całą noc ehhh

Dalej nie wiem co robić z jutrzejszym zaproszeniem do kina od znajomego, niby chcę iść, a boję się że cały czas ex będzie w mojej głowie i głupio będę się z tym czuła .
Wiem, że się powtarzam, ale ja bym skorzystała z zaproszenia i poszła do tego kina. Jeśli nie ten znajomy, to może chociaż film okaże się na tyle interesujący, że wyprze eksa z Twojej głowy
Kallija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:14   #2885
flu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kallija Pokaż wiadomość
Wpadnij na niego raz a porządnie, to może się nawet uda kilka słów z nim zamienić
Znając moje szczęście, to jeszcze go zabiję Poza tym pewnie ma żonę/dziewczynę/chłopaka, bo jest zbyt powalający, by być sam (no chyba, że jest nienormalny..)

The best revenge of all: happiness
flu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:17   #2886
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Wiem Najlepsze było to, że od początku nie byłam szczególnie do niego przekonana, ale znajomi, rodzice mówili że on taki dobry, że się o mnie stara, to i ja zaczęłam inaczej na niego patrzeć.
No i dobrze dobrze robił...po koleżeńsku...

Ja wierzę, że ostatnie doświadczenia Cię czegoś nauczyły i tak dalej...ale...jednak...wo lę przypominać pewne sprawy, bo jak na razie ani w jednym ani w drugim związku nie wykazałaś się instynktem samozachowawczym. Za to wykazałaś się dziką potrzebą noszenia piździonka na palcu i innymi dziwnymi pragnieniami i decyzjami
Więc...będę się nieco wywredniać, no ktoś musi

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
ale wiesz, nie zawsze tak sie konczy
Oby. Ja po prostu uważam, że jeśli się od wczesnej nastolatki non stop żyło w ciężkim uzależnieniu od pomiatających partnerów, to przydałoby się odetchnąć pełną piersią, obejrzeć świat oczami singielki, która nie potrzebuje faceta do wstania rano z łóżka, przemyśleć czego się chce od życia, od siebie, od siebie w związku i wreszcie, czego się chce od ewentualnego przyszłego partnera.
Bo władować się w kolejny związek, zwłaszcza przy fizjonomii Mandy, jest banalnie łatwo. Tylko czy i co to da...
Stary 2012-02-24, 10:17   #2887
flu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irisek91 Pokaż wiadomość
U mnie też dwa miesiące dzisiaj...
Ja nie wiem czy on ma jakieś zdolności, że mi się śnił całą noc ehhh

Dalej nie wiem co robić z jutrzejszym zaproszeniem do kina od znajomego, niby chcę iść, a boję się że cały czas ex będzie w mojej głowie i głupio będę się z tym czuła .
Zastanów się dobrze, bo wyjście dobra sprawa, ale jeśli to ma tylko pogorszyć Twoje samopoczucie, to lepiej póki co sobie odpuść.. Nic na siłę. A eks śnić Ci się w końcu przestanie, tylko nie myśl o nim za dużo

The best revenge of all: happiness
flu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:18   #2888
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
No i dobrze dobrze robił...po koleżeńsku...

Ja wierzę, że ostatnie doświadczenia Cię czegoś nauczyły i tak dalej...ale...jednak...wo lę przypominać pewne sprawy, bo jak na razie ani w jednym ani w drugim związku nie wykazałaś się instynktem samozachowawczym. Za to wykazałaś się dziką potrzebą noszenia piździonka na palcu i innymi dziwnymi pragnieniami i decyzjami
Więc...będę się nieco wywredniać, no ktoś musi
już mowiłam że uwielbiam słowo piździonek inaczej tego nie da się określić

Juz nie mam ochoty na takie zachowania jak kiedyś. Poza tym, nawet nie myślę, żeby z kimś być.
A różne rzeczy 'koleżeńskie' też nie będą miały miejsca, bo nie mam ochoty, a co więcej, mam nieogolone nogi
Stary 2012-02-24, 10:19   #2889
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
już mowiłam że uwielbiam słowo piździonek inaczej tego nie da się określić
Jeszcze pierdzionek może być

Cytat:
Juz nie mam ochoty na takie zachowania jak kiedyś. Poza tym, nawet nie myślę, żeby z kimś być.
Ale wiesz, że wtedy też tak pisałaś?
Stary 2012-02-24, 10:23   #2890
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze pierdzionek może być

Ale wiesz, że wtedy też tak pisałaś?
Pierdzionek pewnie już w lombardzie wylądował i ex ma na piwo

Wiem, ale wtedy byłam młoda i głupia
Stary 2012-02-24, 10:30   #2891
heliks
Zadomowienie

Cytat:
Pierdzionek pewnie już w lombardzie wylądował i ex ma na piwo

Mandyy w takim razie zanim cos zrobisz to wypij szklanke wody a tak powaznie to ja uwazam,ze co ma byc to bedzie jesli bedziemy mialy wspasc na tego jedynego to wpadniemy albo na przystanku albo na sympatii albo poznamy sie w inny sposob
Stary 2012-02-24, 10:31   #2892
sheneedslove
Rozeznanie

hej ;**
próbowałam zrobić sobie przerwę od tego wątku, ale mi nie wyszło...
a potrzebuje się odciąć na chwile, bo ten wątek bardzo mi pomógł w pierwszych tygodniach po rozstaniu, ale teraz jak minęło już kilka miesięcy... ktokolwiek się nowy pojawi to ja zaczynam schizować, że zaraz mnie zrobi w bambuko. I tylko czekam kiedy.
Ale nie umiem się od Was odciąć całkowicie
sheneedslove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:31   #2893
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macieja Pokaż wiadomość
też bym chciała mu przyłożyć, ale:
po 1 nie mam jak bo go na oczy ostatnio przed sylwestrem widziałam
po 2 strach żeby mi oddał ...
Co za teksty! Ale bym mu powiedziała, że by mu w pięty poszło! nawet jakbym miała się z nim na śmierć pokłócić. Uderzyć.. hm, pewnie gdybym rozmawiała z nim twarzą w twarz to pijanego bym nie uderzyła, żadne zachowanie nie usprawiedliwia nas do użycia siły.. no chyba że w obronie własnej Co nie zmienia faktu że jakbym oberwała to na pewno bym się srogo odwdzięczyła
Od czasu jak dostałam raz od eksa po głowie nie biję facetów, żadnych. Po prostu boję się że mi oddadzą, nawet ci najbardziej kulturalni

No właśnie jestem ciekawa, co prawda nigdy nie dostałam żadnego piździonka od faceta, ale jak już to chyba bym go sprzedała nie wiem co bym zrobiła, na pewno bym nie oddała, chyba że by się prosił i upominał, to niech się nim wypcha i wsadzi na małego
Haha, a tak na poważnie to nawet nie wiem jaki mam rozmiar pierścionka, wstyd i hańba.

Kurde, ale tutaj ostatnio dużo rozstaniowych dziewczyn przychodzi.. aż dziw! Co prawda nie komentuję na bieżąco bo miałam sporo nauki (ale egzamin zdałam) ale wiem co się u każdej dzieje. Nie poddawać się i nie pisać do żadnych eksów !

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:49   #2894
xkejti
Raczkowanie

[QUOTE=Kallija;32514527]Ech, ja niedługo skończę 22 lata i właśnie przechodzę przez swoje pierwsze rozstanie. Wcześniej były tylko dwu lub trzymiesięczne związki, które kończyły się bez większych emocji z mojej strony. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, ze los obejdzie się ze mną łaskawiej i nie będę przeżywać tak mocno jak Ty to opisujesz

Każdy wiek ma swoje prawa, ale.... jeśli się kocha to różnie to może bywać. Nikomu nie życze, tego co wtedy przeżywałam, ale wiem jedno (utarty, wyświechtany, ale prawdziwy jak cholera tekst) czas leczy rany Trzymam kciuki!!!
Stary 2012-02-24, 11:21   #2895
macieja
Raczkowanie

Pisałam Wam już, że napisałam do niego, że chcę swoje rzeczy ale nic nie odpisał (okazało się że był na romantycznym z nową naiwną)
Poprosiłam przyjaciółkę by się tym zajęła bo szkoda już moich nerwów, a ona jest na miejscu w warszawie okazało się, że ją też olał ma dziś spróbować się do niego dodzwonić. Nie wiem jak na niego wpłynąć nie fatygując się sama do niego po te rzeczy ;/ a chcę odzyskać je jak najszybciej by mieć to z głowy

macieja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:26   #2896
heliks
Zadomowienie

a koniecznie ich potrzebujesz?
Stary 2012-02-24, 11:34   #2897
Phoce
Flawless

Cytat:
no oby
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:52   #2898
macieja
Raczkowanie

Cytat:
a koniecznie ich potrzebujesz?
to są moje buty i głośniki więc raczej wypadało by odzyskać, a wolę teraz niż by to się miało za mną ciągnąć.

macieja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:05   #2899
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie ja niestety za mocno przywiązuję się do ludzi i mimo, że mnie tak zwymyślał zapominałam o tym i tęskniłam...
Mam identycznie, mało tego z exem mieliśmy wspólnego psa, który teraz przebywa u niego, za którym ja bardzo tęsknie wiem głupie to jest, bo to tylko zwierze, ale ja przywiązałam się do niego.

Cytat:
Pisałam Wam już, że napisałam do niego, że chcę swoje rzeczy ale nic nie odpisał (okazało się że był na romantycznym z nową naiwną)
Poprosiłam przyjaciółkę by się tym zajęła bo szkoda już moich nerwów, a ona jest na miejscu w warszawie okazało się, że ją też olał ma dziś spróbować się do niego dodzwonić. Nie wiem jak na niego wpłynąć nie fatygując się sama do niego po te rzeczy ;/ a chcę odzyskać je jak najszybciej by mieć to z głowy
Z tymi rzeczami, to z reguły głupio wychodzi :/ pamiętam mojej kumpeli ex wysłał jej rzeczy pocztą, taki był miły
Stary 2012-02-24, 12:12   #2900
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez kobieta_wamp Pokaż wiadomość

Z tymi rzeczami, to z reguły głupio wychodzi :/ pamiętam mojej kumpeli ex wysłał jej rzeczy pocztą, taki był miły
To wcale nie jest takie głupie. Też chciałam eksowi wysłać jego rzeczy pocztą, bo nie chciałam niepotrzebnie prowokować spotkania, ale tak czy siak do niego doszło, więc wszystko mu oddałam do rąk i chyba nie mam już nic, co by go przypomniało. No może jakieś serce narysowane na moim parapecie
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:14   #2901
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

macieja, to są Twoje rzeczy i masz prawo je odzyskać, a on ma obowiązek je oddać, przecież w tym nie ma żadnej filozofii. Ja zrobiłabym tak - sama już nie dzwoniła i się nie prosiła, ewentualnie niech koleżanka spróbuje. Jak to nic nie da do pakuję się z koleżanką i jadę tam osobiście. Drzwi otworzy on, jego mama, kolega, koleżanka, kochanka, wszystko jedno, chcesz TERAZ te rzeczy i ma je w sekundę spakować. Dziękuję, sajo nara

Jak nie prośbą to groźbą

Stary 2012-02-24, 12:15   #2902
BeforeIForget
jesterhead

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
No właśnie jestem ciekawa, co prawda nigdy nie dostałam żadnego piździonka od faceta, ale jak już to chyba bym go sprzedała nie wiem co bym zrobiła, na pewno bym nie oddała, chyba że by się prosił i upominał, to niech się nim wypcha i wsadzi na małego
Haha, a tak na poważnie to nawet nie wiem jaki mam rozmiar pierścionka, wstyd i hańba.
Hahaha chociaż też nigdy nie dostałam pierścionka, to wyobraziłam sobie jakby to było gdybym dostała, a po rozstaniu oddała go dupkowi a on by go sobie założył na małego i poszedł. Porąbało mnie A swoją drogą, gdybym faktycznie jakiś piździonek miała od niego, to bym w ☠☠☠☠u sprzedała
Cytat:
Pokazuje jakim jest debilem skoro nawet Twoich rzeczy nie chce oddać i Twoją przyjaciółkę olewa. Skoro nie chce z Tobą tego załatwić, to niech jej przekaże i byś spokój miała. Nie ogarniam czegoś takiego Tak jak ja męczę się z poprzednim 'byłym-niebyłym-niedoszłym-pożalsięboże' żeby z łaski swej oddał mi gitarę:/ Gdyby nie fakt, że dałam za nią sporo kasy to dałabym już sobie spokój. A on mnie jeszcze z błotem miesza bo chcę żeby oddał co moje. Już nawet stwierdziłam że sama po nią pojadę skoro dla niego wsiąść w auto i przywieźć mi ją to taki ból... A on dalej się rzuca... Jak to mama stwierdziła - chłoptaś nie ma ani honoru, ani mózgu.

To błogosławieństwo, że nie słychać myśli.
BeforeIForget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:21   #2903
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
To wcale nie jest takie głupie. Też chciałam eksowi wysłać jego rzeczy pocztą, bo nie chciałam niepotrzebnie prowokować spotkania, ale tak czy siak do niego doszło, więc wszystko mu oddałam do rąk i chyba nie mam już nic, co by go przypomniało. No może jakieś serce narysowane na moim parapecie
Z perspektywy czasu doszłam do wniosku, że faktycznie nie jest to głupi pomysł

macieja, ja bym zrobiła jak zjedzmniebejbe napisała. Biorę kumpele pod pachę, jadę do niego, zabieram rzeczy i narka.
Stary 2012-02-24, 12:21   #2904
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Sory za offa - BeforeIForget - słuchasz Slipknota? Jakiś czas temu na wątku była "Vermilion"

Stary 2012-02-24, 12:31   #2905
heliks
Zadomowienie

Cytat:
to są moje buty i głośniki więc raczej wypadało by odzyskać, a wolę teraz niż by to się miało za mną ciągnąć.
no to już Cie rozumiem ja na szczęście nie miałam za bardzo czego odbierać od moich eksów a jak było to odbywało się bez komplikacji
Stary 2012-02-24, 12:42   #2906
BeforeIForget
jesterhead

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Sory za offa - BeforeIForget - słuchasz Slipknota? Jakiś czas temu na wątku była "Vermilion"
Ano słucham z Vermilion się nie spotkałam na żadnym wątku(pewnie przeoczyłam), ale chciałam na takim nicku się zarejestrować i zastanawiałam się kto mi pomysł ukradł

Dupek napisał. Z pretensją że milczę. Smutne to

To błogosławieństwo, że nie słychać myśli.
BeforeIForget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:28   #2907
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Pokaż wiadomość
Ano słucham z Vermilion się nie spotkałam na żadnym wątku(pewnie przeoczyłam), ale chciałam na takim nicku się zarejestrować i zastanawiałam się kto mi pomysł ukradł

Dupek napisał. Z pretensją że milczę. Smutne to
A to już było jakiś czas temu więc masz prawo nie znać

Stary 2012-02-24, 14:37   #2908
ZielonookaAla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez narzeczona_tudora Pokaż wiadomość
Może w tydzień po rozstaniu w to nie uwierzysz, ale dziękuj Bogu, że już z nim nie jesteś. Po co Ci ktoś, kto Cię oszukuje, mąci? Jeszcze kiedyś powiesz, że dobrze się stało i będziesz szczęśliwa z kimś innym, kto będzie Cię naprawdę kochał i będzie uczciwy.
Nie wiem, dla mnie jak facet oszukiwał, zdradzał, to nie miał szans, napawałam automatycznie do niego... obrzydzeniem.

Wiem, wiem. Powinnam czuć obrzydzenie, ale póki co jestem na etapie chorej tęsknoty. Wiem, że mnie nie zdradził, w sensie fizycznym, on chciał się umówić z tą nowo poznaną dziewczyną, nawet nie wiem czy się spotkali, ale sam fakt, że chciał to zrobić już go przekreśla. Poza tym, po 5 latach nawet się z tego nie tłumaczył, rozstaliśmy się przez telefon, zadzwoniłam do niego i powiedziałam, co wiem, ale rozmowa była bardzo nieprzyjemna i to dzięki niemu i skończyła się rzuceniem słuchawki. I od ponad tygodnia cisza. Po 5 latach nawet słowo przepraszam mi się nie należało. Smutne to...
ZielonookaAla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:15   #2909
ricca166
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Weszłam ,tak Was czytam i przypomniało mi się ,jak 0,5 roku temu sama byłam na skraju załamania przez faceta,z którym postanowiłam skończyć,bo mnie zawiódł i pisałam tu na tym wątku.Pierwszy poważny związek,kilka lat razem,no ale nie będę się wgłębiać w szczegóły,był to dla mnie koniec świata.Chciałam Wam tylko napisać,że tylko i wyłącznie od Was zależy,jak przeżyjecie rozstanie,jak długo to będzie trwało i co na tym wygracie.Jak tak myślę o tamtym czasie bezpośrednio po,to mi się jawi jako bardzo ciężka praca nad samą sobą i własnymi myślami.Odwracanie myśli,robienie na siłę mechanicznie czynności,dbanie o siebie,sport,unikanie wspólnych miejsc,piosenek,zmiana nr,ucięcie kontaktu,wychodzenie do ludzi.I to dziewczyny naprawdę pomaga,to nie są puste słowa,tyle,że ciężko je realizować.Jeszcze chciałam dodać,że na braku szacunku/poniżaniu/zdradzie/kłamstwach niczego nie zbudujecie.To sie rozsypie prędzej czy póżniej,pytanie tylko ,ile czasu Wam zajmie dojście do momentu,w którym odważycie się same przed sobą przyznać,że to nie ma sensu,że nie jestem szanowana w tym związku i jestem nieszczęśliwa.Ja się cieszę osobiście, z obrotu sytuacji w moim życiu:z tego że był taki ktoś,że wyszłam z tego z doświadczeniem,że myślałam że mnie to zniszczy,a jestem teraz silniejsza, i szczęśliwsza i ogólnie .Także trzymam kciuki za Was gorąco,nie dajcie się,a zobaczycie ,że się Wam to zwróci
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:22   #2910
janee90
Raczkowanie

hej dziewczyny.
dawno mnie tu nie bylo.
od rozstania minelo juz troche.
niecale 2 miesiace.
i co?
moj ex ma kogos.
oklamywal mnie caly czas.
zdradzał.
czuje sie jak smiec.

rozwijam się
czytam
edukuję
dbam o siebie
bloguję

http://makingmyworldbetter.blogspot.com/
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości