|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Cytat:
Poprosiłam pediatrę zeby obejrzala Leonowi siusiaczka, powiedziałam, że obawiam się stulejki- powiedziała, ze wszystko jest ok i na razie nie powinnam nic robić bo więcej mogę zeszkodzić (naderwać coś, albo nawet nanieść jakieś zarazki i nie domyć tego- potem infekcja gotowa), dlatego mi sie wydaje, ze nie trzeba ruszać tematu. Wiadomo- nie słucha się w 100% jednego lekarza, lepiej zrobić wywiad u 2 albo 3 poza tym ja po sprawie Leona główki jestem tak nie ufna do naszych lekarzy, ze większość decyzji podejmuję "na moją odpowiedzialność" i tak na "chłopski rozum" bo jeden lekarz powie to, drugi tamto...a trzeci- wyśmieje. To ja sobie mogę co najwyżej średnią z ich zdań wyciągnąć ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
ale też są stricte rehabilitacyjne, chyba dla dzieci z porażeniem mózgowym (takie wyższe), ja jak weszłam do sklepu to od razu poleciałam do tych rehabilitacyjnych- babka mnie uświadomiła, ze to "dla poważnie chorych dzieci", a nie dla "krzywych stópek", także lepiej dowiedz się dokładnie. Co do Bartka, to rzeczywiście mają dobre materiały, my kupiliśmy na wiosnę buciki firmy ELEFANTEN, niby skórzane, ładne...ale młodemu strasznie się w nich nóżki pocą a jest zima!Dlatego pewnie na wiosnę, jak już bedzie ciepło-kupimy jednak Bartki, wydawały mi się cieńsze i przewiewniejsze
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedawno brat męża też poszedł do okulisty, bo stwierdził, że chyba też gorzej widzi i okazało się to samo. No słów brakuje. Nie wiem, ale o mnie i moje rodzeństwo rodzice dbali, a o niego w ogóle. W sprawie bucików na razie się nie wypowiadam, Moja póki co się nie przełamała, żeby je nosić i śmiga w skarpetkach ze skórzaną podeszwą. Stópkę ma 13 cm, romiarowo to różnie wypada. Na wiosnę będzie trzeba jej jakieś butki kupić, bo myślę, że będzie już sama tuptać trochę. Spadam, bo mam full roboty przed tą imprezą urodzinkową w weekend. Miłego dzionka |
|
|
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, faktycznie jesteś ekspertem w dziedzinie włosów
Ja też nie cierpię Frtuctis, już na drugi dzień po jego użyciu miałam "smalec" na głowie W sumie to jeszcze nie znalazłam mojego ideału wśród szamponów, ciągle próbuje czegoś nowego, a takie częste zmiany pewnie nie wpływają dobrze na włosy...Dziewczyny jak tam w ogóle Wasze "antenki" na głowie? Sporo już urosły?
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2012-02-23 o 12:57 |
|
|
|
#2374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wypracowanko mi walnęłaś dzięki,napewno skorzystam z rad cioci La'Mbria![]() Może faktycznie powód jest inny,ale ja zwalałam na to że to po ciąży,ale w większości napewno, bo prze ciązą tak nie było !!! największy problem to tertaz będzie dostać tu takie środki pomocnicze poszukam - co będzie to wezmę,a reszta jak pojedzie sie do PL to i tak muszę porobic jakieś zapasy ![]() stulejka - ja też nic ztym nie robię, nie dotykam się !!! jak coś mi się nie podoba to pytam tż czy wszystko ok ,ale jesli naprawdę się przejmuję to ide do lekarza oczywiście. stawianie nóżek do środka - kurczę , mój I. też tak robi,tzn. tz ostatnio zauważył,nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale jak byłam Mała to leczyłam plaskostopie-teraz już tego nie mam. Albo może dlatego że jest jeszcze Mały i że to takie pierwsze kroczki ??? A może złe butki kupuje ???
Edytowane przez O La La Czas edycji: 2012-02-23 o 13:01 |
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam dziewczynke przeciez i tez 21. jedne kapcie kupilam juz 22 i tez dobre.Cytat:
![]() dziewczyny-co do wypadania to normalne. tez spróbuje tego olejku, bo moim zdaniem te wszystkie maski sa na plaster. acha, w stanach wycofuja jedwab, bo wysusza włosy, mi fryzjer powiedzial, ze on jest szkodliwy, chociaz tez stosowałam, bo ładnie nabłyszcza. a co do stawiania stopek do srodka, to my mamy skierowanie do ortopedy. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2012-02-23 o 13:14 |
||
|
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
No faktycznie to nie ma dużych stópek póki co ale jak się urodziła to wydawały mi się naprawdę duże
Mamusia ma 39/40 no więc... Ale tata 42/43 to się może wyrówna jakoś ![]() Co do napletka to się nie wypowiem ale chętnie poczytam bo kto to wie co będzie w przyszłości ![]() la'Mbria jak ja nie umyję włosów codziennie to potem mnie swędzieć głowa zaczyna jakbym wszy miała a jak dwóch dni nie umyję (bo np. chora jestem) to robią mi się łuski Chętnie skorzystam z rad Butki - dziś wyskoczyłam na miasto i chciałam kupić (sandałki tekstylne mam) takie na wiosnę butki co pójdzie od przypadku do przypadku, zakryte. Szukałam z Zetpolu ale nigdzie nie prowadzą, z befado za to są ale jak przyszło do oglądania i dotykania to w końcu się tak zakręciłam i jak zobaczyłam teraz to kupiłam z Raweksu niby też tekstylne, polska firma... nie wiem takie : http://www.raweks.com/kolekcja.php?strona=mch - Jaś13. Sznurowane kupiłam bo z rzepami sobie radzi ![]() Swoją drogą...dlaczego jak dziewczynka to panie w sklepach proponują różowe.... i że dla dziewczynek nie ma mimo, że widzę że są w brązie
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
co do jedzenia w nocy to nie wiem, moj jadl dlugo, jak go chcialam oszukac woda to byl taki krzyk jak nie wiem ale jakos sam sie oduczyl jedzenia w nocy, moiwa ze jak dziecko w ciagu dnia dobrze zje to noc przespi ale czy to prawda? Cytat:
![]() chociaz mieszkamy w nieduzym miescie wic moze tak wczesnie nie trzeba, nie orientowalam sie, maaadi bardzo fajny wózek,
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
O La La co to znaczy że butelki szklane nie zachodzą?
z u mnie sprawdziła seria L'oreala Absolut Repair (szampon+odżywka+serum) teraz dokupiłam balsam thermoactive i jest suuper! Włosy są odżywione, lśniące i jakby grubsze. Maski Wax są super ale przetłuszczają, poza tym trzeba je trzymać w ciepłym kompresie, jak dla mnie za duzo zachodu, kiedyś używałam regularni ale z wiekiem stałam się leniwsza jajko+olej rycynowy też jest super, włosy są wyraźnie bardziej puszyste ale minus to zapach .. robię tylko jak nie wychodze z domu i oczywiście napar z pokrzywki! jedyne ziółka które zasuszam to własnie pokrzywa i mieta. |
|
|
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
Layla, mam znajomą, która ma rozmiar buta 43 także wiesz, są też kobiety z dużymi stopami
![]() ![]() Tak piszecie pochlebnie o pokrzywie, że chyba znów zacznę pić to świństwo ![]() Mojemu Niuniolowi od wczoraj coś dolega Przez cały dzień zjadł tylko trzy obkrojone sznytki chleba, nie chciał nawet mleka, a to jego przysmak; Zawsze jak nie chciał nic zjeść ratowałam się mlekiem...W nocy strasznie wariował, więc może to co napisałaś metkaa rzeczywiście jest prawdą (był nienajedzony, więc gorzej spał ) Dziś wypił pół butki i śpi od 10.00 nieboraczek kochany. Może coś z jedzenia mu zaszkodziło, zachodzę w głowę ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Precz z taką pogodą, wieje, że łeb urywa Ja chcę już WIOSNĘ!!!
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcelkowe urodzinki:
|
#2381 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co...to chyba można kupić jakieś herbatki pokrzywowe z czymś tam dla smaku a nie katować się
A co do drożdży to ja zamiast pić to kupiłam sobie kiedyś tabletki w aptece z drożdży to pomogły mi na paznokcie bardzo Stalowa super tort
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Witam babeczki!
moje dziecię śmiga właśnie ze swoim pampersem(nie używanym) w rączce i próbuje dorwać Kotosia, zeby my założyć już raz go złapał i otulił mu głowę pampersem wczoraj znów synek "gotował zupę" tym razem GburKotowi się dostało- młody go złapał i próbował do garnka wsadzić (kot jest dwa razy większy od garnuszka, no ale dla syna to nie miało znaczenia) kota glową w garnek wepchał i poklepał łyżką wazową ...zupa była pyszna Dziś drugi dzień "przyuczania do żłobka"- syn olał totalnie moje wyjście i przez 1,5 godziny nie zorientował się że mnie nie ma. Za to bawił się najlepiej z 6 miesięcznym maleństwem- siedział i się patrzył na dziewczynkę,głaskał ją po włosach, podawał klocki, grzechotki i cieszył się gdy zagaworzyła do niego- na coś się przydaje wychowywanie z "mniejszymi braćmi-kotami" albo po prostu syn rwie młodsze laski KAROLA- ja nie widziałam nigdzie pokrzywy z czymś, są niby tez tabletki ziołowe- ale to juz totalny bezsens, napar działa 100 razy skuteczniej, no ale smakiem nie powala- coś za coś STALOWA- dołączam się do "ochów" nad tortem- śliczny po prostu, a smaczny był? Marcel wygląda bardzo dorośle w koszuli i jeansach- w życiu bym nie powiedziała, ze on ma roczek dopiero. Przystojniacha
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie.
Moje dziecko kończy dzis roczek Dzis robimy skromne rodzinne party (tylko my, domownicy) szampan, lody, zimne ognie, muzyczka a jutro huczniejsza balanga z cała rodzinka( 20 osób) juz prawie wszystko mam gotowe, od rana w kuchni..ale szykowanie tego wsyztskiego ze świadomoscia, że to na urodzinki mojej córeczki sprawia mi ogromną przyjemnosc Tak dla przypomnienia: 1)Nadusia dziś 2) Nadia chwilę po urodzeniu
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2012-02-24 o 15:23 |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
witam z pracy (niestety)
tez chce wiosny stalowamagnolia Marcello super chlopak ![]() Justine1988 wszystkiego najlepszego dla corci, jakie ma włoski
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Poważny kawaler z niego
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki kobitki za miłe słowa! Justine, sto lat dla Nadii! Dużo zdrówka, uśmiechu i radości każdego dnia! Nie mogę się nadziwić tym Jej włoskom, po urodzeniu miała na przodzie więcej niż Marcel teraz hehe ![]() ...dziś dalszy ciąg "strajku głodowego". M. przez cały dzień zjadł tylko kilka chrupek kukurydzianych i wypił butlę mleka. Od rana ma rozwolnienie, chyba faktycznie coś Mu zaszkodziło Dobrze, że nie ma gorączki...
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Hellol!!!! Tesknilyscie?
☠Najlepszego dla wszyskich kochanych roczniakow!!!! Przeczytałam mniej wiecej wszystkie wasze wypocinki ale niestety do wszystkiego sie nie odniose. Co do spraw, które mi utkwily w pamięci:☠ 1. Napletek: my nie sciagamy, jak Kuba był mniejszy to trochę mu w kąpieli mylam, ale potem przestałam. Nie ma czerwonego więc nie ruszam... 2. Spanie w dzień : Kuba ma z reguły 2 drzemki, jedna obowiązkowo, druga jak sie uda.☠ 3. Zlobek i wychodzenie na dwór : nie wiem jak jest w zlobkach, ale mogę sie domyślać : są 2 czy 3 panie (ale mogę sie mylić, może jest wiecej?) i jak one miały by wyjść z 8 wózkami? Przecież takie małe dzieci nie chodzą więc nie widzę tego logistycznie, aczkolwiek mogłyby robić wietrzenia sal! Wiem, ze u nas w przedszkolu w taka pogodę jak dziś, czy nawet jak był śnieg to oni nie wychodzą. Ale tu mamy 25 osób i na to 3 panie.☠ 4. Buty po domu, mamy takie jak te z linka co olala wstawiła, te skarpetki z gumowa podeszwa, są fajne, ale fakt ze nożna sie nieco poci, więc warto mieć ale nie zakładać na cały dzień. Z moich spostrzeżeń, one sie trochę z nogi zsuwaja, tak ze tam gdzie ma być na pięciu to jest na środku nogi np.☠ Generalnie Kuba nadal chodzi w skarpetkach i ewentualnie tych z gumowa podeszwa, ale uwaga uwaga- od wczoraj coraz pewniej stawia kroki, wczoraj zrobił 8 kroczkow a dziś kilka razy po 6 gdzieś więc mam w planach sandalki Bartka (Hania w takich stawiała pierwsże kroki) jest strona Bartka i tam często są w promocji stare modele i nawet poniżej 100 zł mozna kupić.☠ Hania nosi głownie geoxy, ecco, bartki i tak będę kupować dla Kuby.☠ Kubie przebily sie górne jedynka i dwójka, więc obecnie ma 7 zębów ☠Nie pamietam, co jeszcze miałam napisać. Jestem po poważnych zabiegu chirurgicznym na zębie i zdycham. Jedyny plus, to ze nie mogę jesc więc może uda mi sie moj zaplanowany 1 kg na ten tydzień zgubić.☠La'mbria jak twoje chudniecie? Ja dietuje od 13 lutego i mam już ponad 2 kg na minusie tylko cwiczenia w tym tygodniu odpuscilam ze względu na zeba...
|
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
ale miałam dziś urwanie głowy, w niedzielę impreza urodzinowa Zosi (mamy 19 gości łącznie z szanowną Jubilatką), więc zaczęłam już się przygotowywać. Właśnie się odstresowuję lampką winka ![]() stalowamagnolia ja też podziwiam torcik, bardzo ładnie wygląda ![]() la'Mbria Mały jest niesamowity. Fajnie, że się w żłobku szybko zaklimatyzował. Miejmy nadzieję, że rówieśników oszczędzi i nie będzie ich traktował tak samo jak Wasze koty Justine1988 wszystkiego naj dla Nadii gosiaczek071 no właśnie coś Cię ostatnio nie było... Jasne, że tęskniłyśmy Gratulacje dla Kuby - ząbki i samodzielne kroczki ... no proszę wszystko na raz
|
|
|
|
#2389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też nie ściągam napletka, wcześniej przy myciu troche nim ruszałam ale tera dałam sobie spokój mimo że nie schodzi... Stalowamagnolia- super chłopak i z Ciebie ładna kobitka ![]() Gosiaczek- współczuje przeżyć z zębem Kuba też nosi buciki 21-22, chciałam mu kupić jakieś na wiosne już ale nie wiem jaki rozmiar wziąć żeby troche pochodził i kurteczke mu musimy kupić, powoli się zaczne rozglądać za tymi rzeczami... |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje w imieniu Nadii za życzenia
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam wszystko , rzadko się udzielam ;P
ale mam pytanko Igor wcale nie chce pić mleka ani jeść kaszki. Nadal karmię go piersia ,ale wciąż mam wrażenie że jest glodny. Naprawdę jest taki niespokojny w ciągu dnia. Rano zjada serek ,później zupkę czy z nami obiad i parówkę czy kromkę i to by było na tyle ;/ Przy ostatnim szczepieniu mówiłam o tym naszej P.dr ale pow.że jeśli je serek to nie ma problemu że nie jada mleka. Ogólnie ona tak "olewa" wszystkie pytania co do dzieci ;/ Mam więc pytanie może polecicie jakieś mleko w miarę przystępnej cenie? obecnie je bebiko i wydaje mi się że jest dla niego za słodkie bo jak podaję nawet podczas snu to aż go otrzepuje ![]() Proszę poradźcie mi coś ;(
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
to znaczy że np. nie zostają na nich ślady po piciu (zwłaszcza herbatki) bo mam plastikowa aventa i poprostu zostaje na niej normalnie kolor taki brunatny,nie jest ciemny,ale widać to !!! Coś takiego jak szklanka od herbaty może zajść (zostają ślady) i mimo szorowania nie schodzą.
|
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiaczek, echhh...nawet nie wiesz jak b. tęskniłyśmy! Już miałam zamiar napisać: "ciekawe co się dzieję z gosiaczkiem?"...a tu jesteś!
![]() ![]() Brawa dla Kubosława, zuch chłopak, tylko patrzeć jak zacznie biegać bez opamiętania! A ząbki tak późno zaczęły mu wychodzić, a teraz o jedną sztukę prześcignął Marcela. Młody zatrzymał się na sześciu i nic nie zapowiada, żeby szły kolejne ![]() zoffka, po wymontowaniu zostały tylko takie dwie króciutkie jakby to nazwać hmmm... rurki , których praktycznie nie widać także luz marlena, może czas po prostu zmienić Pediatrę skoro z tej nie jesteś zadowolona? Jeśli chodzi o mleko to niestety nie pomogę, bo M. pije właśnie Bebiko i nie mam doświadczenia z innymi MM
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2012-02-25 o 12:01 |
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i pewnie metr 90 wzrostu i nie może chodzić na szpilkach biedulka ![]() a tak w ogóle.. zostawiacie dzieci na noc u dziadków? albo na weekend? ja byłam parę dni temu wybadać żłobek i powiem Wam o zgrozo, iż jak ujrzałam te same samiusieńkie dzieci patrzące na mnie, to normalnie strach oddawać Zuzusię. mój mąż mówi na żłobek - bidul i coś w tym jest. sama chodziłam do żłobka, ale gdy myślę, że ona będzie tam taka sama, to już za nią tęskniłam mając ją na rękach. nie wiem.. może to toksyczna miłość ![]()
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
stalowa dostaliśmy dokładnie taki sam rowerek na roczek
chociarz sama bym go pewnie nie kupiła ale jest praktyczny i na długo będzie dobry, na teraz ma obręcz ochraniającą więc nie ma obaw, że dziecko się wychyli i spadnie i można go spokojnie pchać z tyłu a maluch ma radochę, że jedzie a jak trochę podrośnie można wszystko poodpinać i może sam śmigać.Piękny ten tort sama robiłaś? Justine1988 nasze gratulację Cytat:
faktycznie na plastiku zostają ślady po herbatkach a nawet po soczkach. Dlatego mamy osobne do butelki do herbatek i osobne do mleka.
Edytowane przez gabiG4 Czas edycji: 2012-02-25 o 21:36 |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc,
marlena_19_19 szymonek teraz tez pije bebiko i tez mysle ze jest troche za slodkie, wczesniej pil nan ha to bylo gorzkawe ale mial mega zaparcia, a pediatre rzeczywiscie chyba czas najwyzszy zmienic, Cytat:
tez bym chyba przezywala jakbym miala dziecko do zlobka dac, ale niestety czasami nie ma wyboru
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas weekend pełen wrażeń. Od czwartku jest u mnie kuzynka z rodziną. Miło spędzamy czas - przeważnie gramy na Xbox . Wczoraj urządziliśmy prywatkę, zaprosiliśmy znajomych, a w piątekt ja z dziewczynami wybrałam się do klubu potańczyć - było suuupeeer ![]() Rozalcia bardzo grzeczna, bawi się sama, chodzi już tylko na nóżkach i ciągle woła "ama ama" Szkoda, że weekend i ferie się kończą ![]() PS. Kurcze, mleka Bebiko 3 nadal nie ma w sklepach i muszę kupować 2. |
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba nie dala rady zajmowac sie dzieckiem po takiej nocy![]() no wlasnie mialam pisac ze u mnie w miescie nigdzie nie moge dostac mleka bebiko 3 a tu widze ze to wiekszy problem
|
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
Layla, faktycznie nigdy nie widziałam Jej w szpilkach, w ogóle to bardzo trudno Jej dostać fajne buty na siebie no i oprócz tego rzeczywiście jest baaardzo wysoka, taki babochłop
![]() ![]() Nie dziwię się, że masz takie obiekcje odnośnie żłobka. Sama na razie nie byłabym w stanie "oddać" małego, chyba, że nie miałabym innego wyjścia... Ja nie chodziłam do żłobka, ale mój brat tak i Mama nam opowiadała, że jak go niosła z samochodu to całą drogę płakała, a on był zachwycony i nawet nie wiedział kiedy wychodziła Jeżeli chodzi o zostawianie małego z dziadkami to może z 5 razy w ciągu dnia zostawiliśmy go, gdy musieliśmy coś pilnego załatwić, na noc jeszcze nam się nie zdarzyło, może jak M. zacznie pięknie przesypiać noce zaczniemy temat naszych nocnych wyjść raz na jakiś czas A tak poza tym mieszkamy z nimi, więc mają go na okrągło, a dziadka od strony TŻa Marcel praktycznie nie zna, więc nie ma szans, żeby go z nim zostawić jakby co Gabi, no właśnie, ta obręcz to super sprawa, my już się przygotowujemy do wiosny i śmigamy po domu, Marcel to uwielbia! ![]() Dziękuję, bardzo bym chciała umieć piec takie torty, ale niestety...ten był z cukierni ![]() magda-lenka, no to zaszalałaś kobieto! Super, też bym się chętnie wybrała do klubu z kumpelami
|
#2400 |
|
Rozeznanie
|
hej, hej
![]() skoro Gosiaczek wróciła, to co się dzieje z jaaasia 88 ??? ![]() włosy - szukałam i szukałam jakiś specyfików do włosów i nie bardzo znalazłam,chyba zostaje mi liczyć na to że jak pojade do PL to sobie nakupię ![]() postanowiłam więc kupić ta odżywkę z Dove z nowej linii Nourishing Oil Care,niespodziewałam się jakis efektów suuper,no ale...właśnie dziś nałożyłam ja na włosy i ...jak narazie jestem zadowolona włosy są takie fajne w dotyku-takie aksamitne ![]() szpilki - ogólnie to ja lubię chodzić w fajnych butach (na obcasie) ale przy dziecku to raczej niemożliwe tzn. moze nie tyle niemożlwie co niewygodne
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

a jest zima!
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Niedawno brat męża też poszedł do okulisty, bo stwierdził, że chyba też gorzej widzi i okazało się to samo. No słów brakuje. Nie wiem, ale o mnie i moje rodzeństwo rodzice dbali, a o niego w ogóle.
W sumie to jeszcze nie znalazłam mojego ideału wśród szamponów, ciągle próbuje czegoś nowego, a takie częste zmiany pewnie nie wpływają dobrze na włosy...