|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
adrji świetny!!! spryciula z niego
![]() Cytat:
![]() na poparzenia polecam aloes w zelu. bol znika od razu Cytat:
kusisz kusisz tym walkerem... tym bardziej, że od początku mi sie podobał. albo Sprint. musze jeszcze na zywo zobaczyć i podjąć wtedy decyzje-leciutka parasolka czy Walker/Sprintjeszcze raz dzięki za opinię Cytat:
musiałam załatwić to rano, bo juz po 9 miała być Wiki którą właśnie pilnuję. jak pech to pech.i jeszcze dobra stówka do tyłu jak nie więcej..i doskonale Cię rozumiem brumek paskudnie zaczął..ale mam nadzieję że się pozytywnie skończy ![]() taaa..juz coś wiem na temat systematyczności najgorzej wypaść z obiegu :/
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-02-24 o 13:08 |
|||
|
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
wspólczuję, bo kłopot jest, stres i wydatek
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Przyznaję się, że czytam, ale odpisywać nie mam jak. Mały spał dziś 2 razy po pół godziny i jeszcze koleżanka dzwoniła i jedno pól godziny mi umknęło... Gratuluję pięknych wag i wzrostów! Nie wymieniam, bo pewnie kogoś bym ominęła. Dzisiejszym jubilatom gratuluję i ślę buziaki! Znalazłam jakieś artykuły o żywieniu dzieci dawniej i dziś. Może kogoś zainteresują: http://dzieci.pl/chgid,13160411,titl...puticaid=6dfa6 http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...karmienia.html |
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku możliwe, choć ja bardziej obstawiam przesilenie wiosenne, wiatry i ciśnienie. Ale jak nie przejdzie przy zmianie pogody to pomyślę o lekarzu
Przyszła paczka z all. Podsumowując: - smoczek od 6 do 18 m-cy jest wielki i Dominik go wypluwa - kubek niekapek nie nadaje się do picia (na razie )- Nuby gryzak to jest to ! Już 15 minut wcina jabłko, a ja mam spokój Poza tym przyszła większa kurtka i moje Dziecię będzie wystrojone na chrzciny jak szczur na otwarcie kanału. Pani pomierzyła i wysłała jednak 80, no i dobrze, bo jest w sam raz.
|
#1655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1656 | ||||
|
Zadomowienie
|
Agni Sto lat!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To już go wpisuję na moją listę MUST HAVE
|
||||
|
|
|
#1657 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() wstaję rano (5.45 dzieć głodny) i oczywiście słyszę, że pada i wieje ale postanowiłam pomimo niesprzyjających warunków atmosferycznych odprowadzić dziecia do przedszkola, a co tam ![]() poubierałam szczelnie, folia na gondole, czapki, kaptury, starszej nawet pelerynkę od deszczu na kurtkę zarzuciłam, bo z parasolką to już rady bym nie dała, wyszłyśmy z klatki, a tu nie pada ![]() Cytat:
za szczepienie. "zdrowy dzieć" brzmi pięknie i oby jak najdłużej (moje znowu z początkiem kataru ![]() co do motyki i słońca dobrze usłyszeć Twoje zdanie, w końcu wiesz najlepiej jak to jest Przy pierwszym nie mogłam się tak w pełni świadomie zdecydować, że już chcę, z drugim wiedziałam, że chcę na 100% tylko mój organizm się lekko opierał, a z trzecim to bym bardzo chiała, ale niestety trochę "ale" się znajduje. Na szczęście nie muszę się dziś decydować. Cytat:
suuuper !Cytat:
![]() Cytat:
zdolny chłopak Cytat:
agni 100lat Cytat:
za nowe umiejętnościCytat:
8h i bólu głowy - współczuję wszystkiego najlepszego dla Kingi i Zuzi ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- nadrobilam od wczoraj. bo od wczoraj jestem na opiekunczym na kinge. bo jestesmy pociagajaco-zasmarkane. znaczy sie ja nie. tylko kinga, troche artur (wiec siedzi tez z nami w domu). kinga dodatkowo kaszle i charczy jak ratlerek, artur ma minibiegunke i zerowy apetyt, pokłada sie co chwile, bo niby zmęczony... wesolutko jest! |
|
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To mnie rozwaliło: "Autorka jednego z przedwojennych poradników stawiała sprawę jasno: "dziecko powinno spać i jest to złym przyzwyczajeniem i krzywdą dla dziecka, gdy matka ulega krzykom małego tyrana i przerywa jemu i sobie sen". Cytat:
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Od urodzenia należy przyzwyczajać niemowlę do regularnego przyjmowania pokarmów w stałych odstępach czasu oraz do zachowania przerwy nocnej. W związku z tym w pierwszym miesiącu życia niemowlę karmimy w godzinach: 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, i zachowujemy 6-godzinną przerwę nocną". "Małe dziecko" (PZWL, 1969)
cytuje z http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...karmienia.html - moje dziecko w sumie ma takie pory karmienia, tylko w nocy sie wylamuje i czasem budzi o 5 albo o 3... |
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy są jakieś wskazania np ortodontyczne że smoczek trzeba zmieniać wraz z wiekiem? pokaż kurtke? pewnie już ją pokazywałaś, ale ja nei jestem na bieżąco i mi umknęło a kiedy chrzest? my dopiero 9.04, w święta chcialam wcześniej ale nie wyszło, chrzestna za granicą, teraz teściowa wyjechała do drugiego syna.. u nas chrzty raz w miesiącu, nie udało się zgrać terminu tak, by wsyzstkim pasowało a najbliższa rodzina to zaledwie 10osób, więc jakby kogoś zabrakło to już nas malutko zostaje, chciałam tak ułożyć by wszystkim pasowało ale dziś ponury dzień ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- tak jeszcze w temacie chrztu, kupiłam szatkę i inne akcesoria już jakiś czas temu chciałam na szatce wyhaftować imię i datę ale nie znam nikogo kto potrafi ![]() czasu jeszcze sporo, zdązyło by się
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Natka marzena agni82 nataszka marina karoline kalinkap eveewe zaneta jacieeee brumek kolina agadus justipi
dziękujemy wszystkim nowo zdobytym ciocią za miłe słowa w strone mojego Jasia![]() jeśli kogoś przypadkiem pominęłam no taki wariatuńcio wlaśnie z niego, ma czasami chłopak fantazje
|
|
|
|
#1663 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hurtowo dziękujemy za brawa dla Dominika
![]() Adrij świetny Jasiek! A jaki zdolny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja własnie wczoraj byłam w Boćku, a przedwczoraj w Viki i chyba Bociek ma więcej do zaoferowania. Cytat:
Cytat:
![]() AGNI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA Cytat:
![]() Cytat:
Ja pakuję nas na wyjazd, najwięcej rzeczy Dominika: łóżeczko, lezaczek, mata, zabawki...
|
|||||||
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, drastyczne, o kobietach http://zdrowie.onet.pl/zycie-i-zdrow...4,artykul.html
|
|
|
|
#1666 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaś dostał za późno na pół roku więc wcale przy nim juz nie uleżał, etap siedzenia ominął no i na rzecz stania teraz i powiem szczerze JEST TERAZ SZAŁ!!! ![]() stoi przy tym dlugo bawi się wszystkie przyciski są jego jak widac na zdjęciu ciężko mu się oderwać od zabawy na rzecz innej ![]() a powiem Ci że i jak przychodzi 4letnia siostrzenica to też się tym bawi więc jeszcze ma on szanse u naszych dzieci długo zanetaa pozwolisz że akurat dziś nie odpowiem na to pytanie:P no bo nie ze ja ale sama zadałaś ![]() bo on z 24 aleee nie ma nas na pasku żadnych życzeń Cytat:
![]() najlepsza jest wersja z bączkiem przed sobą - 'bączek pchacz' Cytat:
![]() a garnuszek fajnie opisałaś, kurcze mój lubi kombinować może kupie ![]() jeszcze tylko co do zabawek fp to u nas się bardzo sprawdzają zresztą widać na zdjęciach żyrafka fp little people fp jak widać są narazie bardzo smaczne ![]() fajna jest też na ten wiek książeczka rymowanka (choć i 4letnia siostrzenica oddawała Jasiowi bez przekonania byłam sceptycznie nastawiona do tej zabawki bo niby tylko 3 strony 6 piosenek (i kosztowna) ale na prawde interesująca fajna no i te piosenki same wpadają w ucho czyj to zielony grzbiet wynurza się spod fal... często gęsto z mężem od rana sami nucimy ogładałam na all że są też inne innych firm i w lepszej cenie moze tez fajne ![]() i dołączam sie do życzeń dla dziewczynek!! Cytat:
|
||||
|
|
|
#1667 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem. Miałam siedzieć dzisiaj w domu to musiałam na uczelnię jechać i dopiero wróciłam :/
Agni, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Zuzia i Kinga, wszystkiego najlepszego kobiety!! Cytat:
![]() Zabieg we wtorek, o ile (tfu tfu) stan zdrowia pozwoli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
anegdota:
w środę na wizycie zapytałam pediatrę o gluten (ot tak, by poznac jej opinię, bo ma ciekawe zdanie na różne tematy) jednocześnie przegladając moje dziecko odpowiedziała: no podawać, nie przejmować się, nie wygląda mi na takie które może mieć problem z glutenem więc kochane, po co próby/ekspozycje? jak można iść do specjalistki która na oko wydaje opinię
|
#1669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sto lat! Sto lat! Sto lat! Cytat:
|
||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
ania -
ze mnie a nie matka, zapomnialam o miesiecznicy mojej corki... podwójna wogole to cale 30 sekund zastanawialam sie ktore dziecko na wątku to kinga... poza moja oczywiscie
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-24 o 16:25 |
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Karolcia zaczęła raczkować
jednak ruszyła do przodu - miesiąc po tym jak podniosła się na czworaki
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze chwila i bedziemy tu widywac takie http://www.photoblog.pl/artur2008/36612959 zdjecia
|
|
|
|
#1674 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A jak!
Cytat:
Cytat:
Ubranko takie: http://allegro.pl/7-cz-komplet-do-ch...118116627.html A chrzcimy 4 marca, w przyszłą niedzielę. Dobrze, że mi o szatce przypomniałaś. I jeszcze świeca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Adrij no to dla Was również za miesięcznicę. Co się nie przyznajesz? ![]() Agni sto lat
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij
dla przystojniaka ! a z którego miesiąca?
|
|
|
|
#1676 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niewyobrażalne dla mnie wręcz....
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje ok
) Julci tez ok, ale codziennie tam zaglądam.IGI JAŚ śliczne z Was chłopaczki. Natka moja Julka też często łapie się za uszy jakby coś ja swędziało, ale nie mam pojęcia o co chodzi? We wtorek mamy szczepienia, to dopytam. W poniedziałek idę do pracy ![]() ![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że chyba moi rodzice wrócą wcześniej z zagranicy i jestem wniebowzięta Byłam rano zrobic krew-morfo i TSH-ciekawe jak wyniki-mąż miał odebrac, ale wróci dopiero wieczorem. Wczoraj JUlka powiedziała tak WYRAŹNIE TATA na jego widok ![]() to tyle u nas ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1678 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hheheh zregenerowany jak po 12 h nieprzerwanego snu. Wiem, wiem, Tobie nie jest do śmiechu. Mi też nie, bo Sara kolejny dzień o 6.. Cytat:
![]() Cytat:
za miesięcznicę.Sara leniwa nic z tych rzeczy jeszcze Cytat:
Cytat:
Monia nie zastanawiasz się nad rzuceniem w cholere tej pracy jak Kinga będzie często chorować? pisałaś że pracujesz na żłobek i przedszkole.. Cytat:
Wcześniejsze smoczki były 0-3, 3-6... Na all widziałam szatki i świece takie gdzie haftują imię itp. ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepszego dla KINGUSI I ZUZUSI Agni dla Ciebie też ![]() Oliweczka kto zostaje z Julką jak wracasz o pracy? Wróciłam. Dzień na wariackich papierach i nerwowy. Facet mi zaliczył ten egz, ale nie obyło się bez nerwów.
|
|
#1679 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
jestes kolejna osoba ktora mnie o to pyta i czasem mnie kusi, ale niepracowanie ma swoje minusy. dokladnie dwa: artur nie bedzie chodzil do przedszkola bo zwyczajnie nas wtedy na nie nie bedzie stac no i bedzie trzeba wszystkich utrzymac z jednej pensji odbiegajacej od sredniej krajowej... trzeci, pomniejszy problem: nie bedzie wtedy zadnych szans na przedszkole jesli bede chciala skladac (chociaz i tak są niewielkie), jako matka niesamotna i niepracujaca jestem praktycznie bez szans. no i nie wiem czy po wychowawczym byloby do czego wracac. moja praca o tyle dobra ze moge chorobowe brac ile chce, nikt nie placze, nikt nie marudzi (zbytnio). artur chorowal mocno (co 2 tygodnie antybiotyk) z pół roku, moze krócej i potem szybko doszedl do siebie. teraz moge kinge inhalowac artura lekami (mam pozwolenie pediatry) wiec mysle ze bedzie latwiej niz z arturem, moze bez antybiotykow sie obejdzie. on od razu po dniu kataru mial zapalenie oskrzeli, kinga sie trzyma. no i niedlugo wiosna i lato, bedzie mniej mikrobów.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

)

więc dla mnie to ułatwienie bo jak mąż brał auto to z jedo z domu nie wyszłam a z walkerem dam radę
musiałam załatwić to rano, bo juz po 9 miała być Wiki którą właśnie pilnuję. jak pech to pech.i jeszcze dobra stówka do tyłu

To już go wpisuję na moją listę MUST HAVE 
)

we wtorek idziemy do pediatry po zaświadczenie do żłobka to się zapytam co to może oznaczać..
nie ma nas na pasku żadnych życzeń 
ze mnie a nie matka, zapomnialam o miesiecznicy mojej corki... podwójna 

klask i: