|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Ja po wizycie. Szyjka bez zmian więc ok. Do 32tc mam zapomnieć o szkole rodzenia, masażu krocza itp Mam mnóstwo leków i jeszcze mam odwiedzić endokrynologa. Dzidzia na razie jest głową do góry i waży 1480g
|
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Cytat:
Ja i tż natomiast daliśmy Maksowi Jan po dziadku tż, tak na pamiętkę i przez szacunek, a Kajko będzie miał Stanisław po moim kochanym dziadziu, który zmarł rok temu
|
||
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
_agata coraz częściej tak pisze, ale
![]() Tak sobie właśnie pomyślałam o Perse i powiedzcie mi, jaki jest sens przyjmowania kogoś do szpitala w piątek? Przecież przez weekend i tak nic nie robią. Ja poprosiłabym o skierowanie na poniedziałek....chyba. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-24 o 15:04 |
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem z 1 stycznia wiec tez nici ze sie urodzi w moje urodzinki
ja dzis upiekłam pirnika korzennego i zrobilam sernik na zimno pychotka
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile zabieracie koszul nocnych do szpitala?? Pytam bo właśnie chcę zamówić, już 1 mam i chciałam zamówić 2 żeby mieć 3, ale trochę szkoda mi kasy i nie wiem czy zamówić 2 czy 1
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
ja bede brałą 2 jedna do porodu a druga jak juz bedzie po porodzie i po kapieli tak np moja kolezanka zrobila
|
#2948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już będzie miał, to tylko jedno. Ja mam jedno i jakoś żyję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Możesz dodać na pierwszą stronę.
|
|
|
#2949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i kawal dzidzi juz ![]() Cytat:
No coz .. dziewczyny nie widza co traca I mimo ze z mezem mamy ten sam znak to roznimy sie od siebie strasznie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Moj maz tez dzisiaj ma wolne i byczy sie tam w lozku pewnie A ja jak na zlosc 12h w pracy
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę 3. Jedna do porodu, druga do noszenia i trzecie na wszelki wypadek gdybym tamtą poplamiła.
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na drugie mam Irena, po babci (mamy mojej mamy), więc kontynuując tradycję, chciałabym, żeby była Maja Małgorzata (po mojej mamie). Jeśli się okaże nagle syn, to Marcel Jacek (po ojcu M.). Natomiast u mnie Faustyna wzięła się z bierzmowania i z chęcią jej używam, bo to jedyne imię, na które miałam jakikolwiek wpływ
.
|
|
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
No też pytałam, ale powiedział żebym do 32tc szczególnie na siebie uważała. W kwietniu mam jeszcze szansę zapisać się do szkoły. Pewnie jej nie dokończę, ale zawsze czegoś się tam naucze.
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
W ABC niemowlaka na Zagnanskiej ogladałam, fajnie sie nim jeździ i cena tez ok. Ale troszke cięzki w porównaniu do wózka Seka, a wygladem prawie taki sam. Ja musze jeszcze raz do Kielc zajechac, ale teraz moze byc problem, bo musze lezec
|
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężki??? Dzisiaj w tvn chwalili, że lekki i z opisu producenta wynika, że waży 10kg
![]() To ile waży SEKA? |
|
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomierzyłam...
Wg mnie długość nogawki od kroku (mierząc dokładnie od szwu) w moich spodniach to 83,5 cm... Z mierzeniem ubrań to zawsze jest taki "ryzyk fizyk", więc zdecydowanie wolę, gdy na aukcji jest napisane wyraźnie, że podają wymiary ubrań na płasko i wtedy biorę podobne swoje ubranie też mierzę na płasko i to jest najbardziej wiarygodne a jednak spodnie świetnie leżą Przed ciążą nosiłam S/M, 36/38, teraz przy moich nastu dodatkowych kg mam najczęściej M, ale trafiają mi się też S lub L... Poprzednie spodnie (te do których teraz porównywałam te z allegro) zamówiłam w sklepie internetowym sugerując się wymiarem zmierzonym na sobie i okazały sie takie wielgaśne, że wymieniałam na mniejsze... Czy takie info Wam wystarczy?
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma ktoś takie kłucia ciągnięcia bolesne w dole brzucha i w pachwinach czasem w biodrach? tzn pochodzę, usiądę a jak wstaję to mnie łapie aż wyprostować się jest ciężko
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-24 o 15:30 |
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko chciałam w telewizji zobaczyć Podobny do Seki? A w życiu. W sensie, że wózek to faktycznie podobny, ale design zupełnie inny. O ile w przypadku wózka za 1300 złotych można mówić o designie. Nie wydaje mi się cięższy niż zadeklarowane przez producenta 10 kg. Ale IMO tak dobrze się go chwyta, że wydaje mi się, ze lżejszy jest. Jest na pewno bardzo poręczny.
|
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
a i owszem
prawdopodobnie taka:http://www.e-sosnowe.pl/komoda-k12n-p-114.html ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
ja mma dwa imiona i to drugie po Mamie - ale nigdy go nie używałam, tylko wydłużało wpisywanie moich danych do jakichś dokumentów - nazwisko też mam długie, więc generalnie uważam, że drugie imię jest zbędne.
Akurat w przypadku dzieci to argument z długim nazwiskiem odpada, bo po M. będa miały 3 literowe, więc jedno długie imie wystarczy ![]() Ja teraz posiadam jedno długie imię, drugie krótsze, i 2 nazwiska jedno krótkie a drugie mega długie ![]() nieee? a zawartość szuflady Perse chciałaś poznać
|
|
|
|
#2962 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda kasy...? U mnie na bureczku są po 20 zł... Do szpitala nic bardziej wyszukanego nie potrzebuję, a coś na grzbiet muszę założyć, żeby małego wygodnie karmić, a od dołu się wietrzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
A to rozumiem, że raczej tylko do przechowywania będzie służyć, a nie do położenia na nim przewijaka? Bo trochę niska... I jak, udało Ci się już zamówić? ![]() Idę już sobie od Was, bo przecież nie mogą pół życia z Wami spędzać ![]() Pewnie wieczorem znowu parę stronek będzie do czytania
|
||||
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę zamówić S, M lub L. Cytat:
![]() Kłucia i ciągnięcie miałam, ale przeszło
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Na ulotce pisze, ze stelaż (alumioniowa konstrukacja) 7,5 kg, a stalowa 11 kg. Mi chodziło o tą wersje alumioniową. Z reszta jednego dnia, ogladałam oba i brałam w obroty, wiec napisałam ze jak dla mnie jest cięzki w porównaniu do seki. My wciąż nie mamy wybranego wózka.
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-02-24 o 15:45 |
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie, miałam jeszcze napisać...
Oj tam, przecież słowo intymny nie oznacza od razu "tamtych" miejsc
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra. kism, dawaj wymiary!
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, teraz to już raczej nie mam blisko.
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
No, nie dam rady pójść
![]() Chciałam jeszcze uściślić, że w biodrach sugerowałam się wymiarem zmierzonym na płasko, a w udach na sobie (bo to mi tak trochę niejasno poprzednio wyszło...) i akurat do tych rurek to się sprawdziło
|
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo moi dziadkowie mieszkają w Świdnicy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Ja jestem blizniak i nie sadze ze mam okropny charakter
Moj maz tez blizniak i jesli dzidzia urodzi sie w terminie tez bedzie zodiakalnym blizniakiem 

Ja i tż natomiast daliśmy Maksowi Jan po dziadku tż, tak na pamiętkę i przez szacunek, a Kajko będzie miał Stanisław po moim kochanym dziadziu, który zmarł rok temu

bo tak sobie pomyślałam, że córka mogłaby mieć drugie imię po mnie...
Mezul ma wolne ale wstal ze mna rano. Odsniezyl i wlaczyl mi wczesniej auto zebym miala cieplo jak bede jechala do pracy
No, dobra zaraz pomierzę się i ubrania...