Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 14:51   #3511
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mamy już 10 dziewczynek na wątku i 8 chłopców

Cytat:
To wkleiłam teraz podobny fason z all, tylko w pepitkę http://moda.allegro.pl/pepita-plaszc...115636115.html

Ja to bym chciała jakiś ładny cienki płaszczyk dopasowany, ale pomarzyć można
fajny ten w pepitkę też bym chciała dopasowany taliowany:brzyd al:
Cytat:
Ten mi się podoba http://moda.allegro.pl/sliczny-plasz...123560656.html
Ale takim grzybkiem też bym nie pogardziła http://moda.allegro.pl/3590-plaszcz-...089170983.html

A co do ciast... Wyciągnęłam wczoraj TŻ na kremówkę
ten grzybek zaje.biaszczy
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

nadal choruję a Wy produkujecie aż strach
dotttka wracaj szybko do zdrowia i do nas
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nazwa, rozmiar, ilość, rozmiar, ilość, rozmiar, ilość - czasem bez rozmiaru
kocyk 3
śpiworek 70 1
półśpiochy 68 1
pajacyjk 62/68 2
bluza niezapinana 62/68 1
gatki 55 1
sweterek zapinany 62 1
skarpetki 15 / 18 4 12 / 14 3
szalik 1
body z długim 74/80 3 62/68 4 80 1
ochrona na gnizdka 12
czapka z daszkiem 62/68 1
czapka M 1
czapka ziomowa ? 1
smoczki 2
body z krótkim 56 1 68 3 80 1
bluzka z krótkim 72 2
stanik do karmienia za maly 1
rajstopki 62/68 1 74/80 1
pieluchy tetrowe 3
sudokrem 1
próbka płynu do mycia 1
próbka kremy ochronnego 1
próbka mleczka pielęgnującego 1
śliniaczek 1
sukienka 18m 1
śpiochy 62 1
spodnie 74 1 68 1
butelki ze smoczkiem 125ml 2 260ml 2
szczotka do butelek 1
wow!superja też muszę zrobić taką listę!
Cytat:
Blueberry to Ty pod koniec ciąży już chyba będziesz kupować rzeczy na 5 lat z takim tempem

Ja to się chowam z moją listą

łóżeczko
materacyk
kołderka
podusia
pościel
kocyk 1
pieluchy tetrowe 50
aspirator do nosa
body na 68 1
body 56 1
body 62 1
koszulka 56
super
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:52   #3512
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
a to ciekawe, myślałam, ze Twoja mama to sama z siebie kupuje....
Sama z siebie to wyszła z propozycją, ale jak chce to jej nie bronię
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

super
Jeszcze kuleję, ale dziękuje

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:53   #3513
prince_polo
Zakorzenienie

probuje gotowac te pierogi. Jak sie rozgotuja to wiecej od tesciowej nie wezme. ja niewiem jak ona to robi ze kazde pekają. No i lepiej by wyszły, inaczej zostane na lodzie bez obiadu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:54   #3514
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
probuje gotowac te pierogi. Jak sie rozgotuja to wiecej od tesciowej nie wezme. ja niewiem jak ona to robi ze kazde pekają. No i lepiej by wyszły, inaczej zostane na lodzie bez obiadu
Może zamroziła surowe ciasto A powinno się je chociaż obgotować, właśnie żeby nie pękało...

Bloguję
Stary 2012-02-24, 15:03   #3515
prince_polo
Zakorzenienie

no wlasnie ejst surowe

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

i wg niej tylko mi pęka a jej niby nie kazała odmrozic i wtedy na wode. A ja widze ze pekaja,moze nie wszystkie juz etraz ale zobaczymy jak w wodzie.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 15:05   #3516
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ad1.
Ad2. Nooo niestety, dentysta to skarbonka bez dna Ale ja się teraz wybieram na nfz. Najwyżej za znieczulenie zapłacę. Szkoda mi kasy na prywatnego-wolę zostawić na mebelki dla synka
Ja chodzę na NFZ i płacę za ewentualne znieczulenie, a zawsze za plomby, bo wolę światłoutwardzalne. No ale to jest kasa rzędu 60-80 zł, a nie ponad 200 jak w prywatnych gabinetach, czy klinikach.
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A przed snem jak nie wypiję szklanki wody, to nie zasnę. Nie wiem czemu
Mam jeszcze gorzej, bo niezależnie od tego, ile wypiję, muszę mieć w pobliżu coś jeszcze. Już sama świadomość, że kubek jest pusty nie pozwala mi zasnąć.
Cytat:
Nioe do końca tak jest. Tzn jeśli chodzi o usg 4d to tak, im później tym lepiej. Ale jeśli mówimy o usg połówkowym, którego zadaniem jest sprawdzenie czy dziecko jest zdrowe i właściwie się rozwija to jest inaczej.
Rozmawiałam o tym z lekarzem, który robił mi połówkowe. Powiedział, że to badanie powinno się wykonać pomiędzy 18 a 20 tc po to, by w razie złych wyników, mieć czas na wykonanie dodatkowych badań (amniopunkcja, biopsja). Bardzo żadko, ale zdarza się, że w czasie usg połówkowego okazuje się, że dziecko jest bardzo poważnie chore i prawdopodobnie nie dożyje do dnia porodu. Wtedy robi się te dodatkowe badania, które mają potwierdzić lub wykluczyć diagnozę. Jeśli się potwierdzi, taką ciążę się przerywa... W Polsce prawo zezwala na przerwanie chyba do końca 24 tc i dlatego te terminy są takie ważne.
Tego nie wiedziałam, ale u mojego gina byłam na początku 19 (wg USG, a wg OM jeszcze w 18), a następny raz będę w 23 (22), więc pomiędzy 18 a 20 już byłam i zapisał niewiele, ale oglądał dokładnie i mówił, że wszystko jest w porządku. Co do tego, że drugie prenatalne im później, tym lepiej, bo więcej widać, to faktycznie było w zakresie dwóch tygodni wskazanych przez lekarza.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
KarolinaPW, mam pytanie (specjalnie tu, nie ma priv, bo może kogoś też ten temat dotyczy) - czy to jest prawda, że żelazo jakoś źle wpływa na zęby, czy to jakaś miejsca legenda?
bo niestety muszę suplementować - dietę mam ok (aż się lekarz zdziwił, że jak to tak - mięso, mięso, mięso, warzywa strączkowe, buraki, mięso, mięso, mięso - a żelazo leci w dół ), a mimo to wynik z 11,6 µmol/L spadł w 2 tygodnie do 10,1
Mnie dotyczy od lat. Niestety po żelazie zęby ciemnieją, więc poza kasą na leczenie ortodotyczne będę musiała płacić za licówki. I przed długi czas uważałam, że to moja wina, bo nie przepadam za mięsem, ale teraz jem częściej, a bez suplementacji żelazo i tak spada. Przedtem brałam Terdyferon, a teraz Sorbifer Durules. W obu substancją aktywną jest siarczan żelaza II, ale w pierwszym jest go chyba 80 mg, a w drugim 100 i w SD (bo w zwykłym nie) jest jeszcze ułatwiająca przyswajanie witamina C.
Na rynku są leki z żelazem pod różnymi postaciami, bo na niektórych pacjentów działają tylko wybrane. Poza tym czytałam, że sam poziom żelaza nie zawsze jest miarodajny. Mój hematolog zleca jeszcze badanie sTfR (rozpuszczalny receptor transferyny) i ferrytyny. No i morfologię oczywiście.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Planuję zakup cyfrowej lustrzanki, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Z analogowego Nikona N90S przeszłam na cyfrowego Nikona D90 i jestem zadowolona. Wydruki w formacie 30x45 cm są bez zarzutu, a 70x100 cm też był dobry, ale to był taki motyw, że mogłabym nie zauważyć ewentualnych niedoskonałości.
To jeszcze nie jest pełna klatka i w nowszych wersjach pewnie szum na dużych czułościach jest mniejszy, bo akurat do tego miewam zastrzeżenia. Zaznaczam, że testerem sprzętu nie jestem. Niższych wersji z tej samej serii chyba lepiej nie kupować.
Cytat:
A nie lepiej jakiś lepszy kompakt? W lustrzankę zawsze pcha się dużo kasy, a to obiektywy, przesłony, filtry... Lustrzanki są też duże i zazwyczaj ciężkie.

Chcesz robić zdjęcia na trybie manualnym czy automatycznym?
Ale dzięki wymiennym obiektywom i możliwości zastosowania filtrów można wyciągnąć z aparatu znacznie więcej. Poza tym na początek można kupić jeden obiektyw zmienoogniskowy, a pozostałe kupować później i wiadomo, że przydadzą się nawet po zmianie aparatu na nowszy.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-24 o 15:08
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:09   #3517
phdwao
Zakorzenienie

witam weekendowo i ide nadrabiać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:09   #3518
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość

1) witaminy i drożyzna... Ja byłam na femibionie 2, ale mi się skończył więc posiedziałam, porównałam składy i kupiłam o połowę tańszy witaminer dla kobiet w ciąży, zrobiłam zakupy na ☠☠☠☠☠☠☠ i odebrałam w aptece, bo jest taniej, np. Prenatal grip care w mojej aptece ponad 26 zł a tam niecałe 20... a witaminer 60 tabl. ok 18 zł. a ma dodatkowo więcej biotyny (na włosy) wapń (femibion nie miał) i selen. Mój gin powiedział, że wszystko jedno co kupię, bo i tak się nie wchłonie w 100% i kazał kupić dodatkowo osobno cynk i wapń. A omegę3 mam w blumag cardio - dużo magnezu + kwasy i chyba jest ok.

2) sikanie - ja mam czasem tak że idę do toalety i za 5 minut do niej wracam... wczoraj u gina tak było - weszłam do poczekalni i pokłusowałam w stronę toalet - wróciłam, usiadłam na chwilę i z powrotem, a po wyjściu z gabinetu jeszcze raz, ale gin mi pokazał na usg, że dzidzia mi leży główką na pęcherzu i dlatego... bo bakterii w moczu nie mam żadnych Polecam pliva fem B i F do podmywania - są rewelacyjne... A na chory pęcherz polecam femisept uro - żurawina, pietruszka i wit c.

4) na katar b. dobra jest maść majerankowa i inhalacje z majeranku też...

5) my z mężem już zamieniliśmy się stronami łóżka - po jego stronie łatwiej się wstaje i jest bliżej do kibelka a w nocy latam ze 2-3 razy...
i jak zwykle więcej nie pamiętam ;(

Co u mnie:
Ważę o 1,5 kg więcej niż przed 4 tyg. a 1 kg więcej od początku - widać ta cukrzyca mi służy, bo z obawy przed wyrządzeniem krzywdy dziecku, nie jem za dużo świństw, ale nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę te kebaby, pizze, czekolady, lody - nawet nie wiecie jak mnie kuszą ;(
Wyniki w zasadzie ok, ale przy pobieraniu jedna dziewczynka się uczyła na mnie i tak mi pękła żyłę, że mam wieeeeeeeeeeelki i bolesny siniol na przedramieniu - masakra... mogliby podarować sobie w ciąży...
Szyjka jest ok - trzyma dobrze... co do cytologii mój gin pobierze za 3 tyg, albo w ogóle - zobaczymy...
No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!! tak na 90%, ale raczej nie widać było żadnego ptaszka Mąż się cieszy, teściowa się poryczała, a ja chodzę z uśmiechem na twarzy - i już mi bóle niestraszne - wszystko da się wytrzymać dla naszej córeczki... : jupi:

A we wtorek usg dokładniejsze u szczecińskiego guru - dr Węgrzynowskiego - mam nadzieję, że powie nam, że wszystko jest w porządku...

Trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie i Wasze małe skarby,
Izabela
Iza, co do witamin, to ja prenatal grip kupiłam za 17 zł, bo ta apteka taka tania jest, w innej były za ponad 20 zł.
Brałam blumag cardio, to lekarz mi zabronił, powiedział, że to absolutnie nie dla kobiet w ciąży. Widocznie ma jakieś inne substancje niezbyt dobre dla malucha.
Właśnie, ja obecnie jem ten femisept uro, pomyliło mi się. Ciekawe w ogóle, czy jakieś efekty będą, dowiem się wkrótce, co mi dolega, bo do kibelka chodzę co jakąs godzinę, choć noc w miarę przesypiam.

Ah, no i przede wszystkim gratuluję udanej wizyty i córeczki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja przymierzyłam ostatnio kurtkę zimowo-wiosenną i co? I się dopinam tylko na mega wdechu, ale nie mogę wypuścić powietrza! A na wiosnę i tak muszę kurtkę kupić
Wystarczy nosić rozpiętą :P Ja się prawie nigdy nie zapinam prócz zimy

Cytat:
nie, najwyżej będę chodzić w rozpiętej No i mam chyba ze 3 poncza, też ratują sytuację.
W ogóle poza spodniami mam zamiar nie kupować nic stricte na ciążę

gratulacje! Faktycznie teraz dziewczynki na prowadzeniu
a teściowa to, mam nadzieję, poryczała się ze szczęścia, nie z rozpaczy?
Ja dokładnie tak samo. Może dokupię jakieś spodenki krótkie na lato, najwyżej siostrze dam potem, bo ona trochę grubsza.

Cytat:

A wiecie, co ja bym chciała? Kogoś, kto by kupował produkty i robił mi jedzenie!

Robię listę ciuszków, które mam - jak skończę, to wkleję
Tez bym chciała przez ostatnie 3 dni czułam się jak królowa, pyszności podawane pod nos, nic nie musiałam robić

Cytat:
kocyk 3
śpiworek 70 1
półśpiochy 68 1
pajacyjk 62/68 2
gatki 55 1
sweterek zapinany 62 1
szalik 1
ochrona na gnizdka 12
czapka M 1
czapka ziomowa ? 1
smoczki 2
bluzka z krótkim 72 2
pieluchy tetrowe 3
sudokrem 1
próbka płynu do mycia 1
śliniaczek 1
sukienka 18m 1
śpiochy 62 1
spodnie 74 1 68 1
szczotka do butelek 1
Powiem Ci, że ciuszków ja mam kilka razy więcej już, za to zero akcesoriów i kosmetyków, myślę, że to jeszcze za wcześnie - zresztą nie mam gdzie tego składować....

Maciejka, a co myślisz o Eos 550 D Canona? Jest on często porównywany do tego Nikona.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-02-24 o 15:11
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:11   #3519
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ejst surowe

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

i wg niej tylko mi pęka a jej niby nie kazała odmrozic i wtedy na wode. A ja widze ze pekaja,moze nie wszystkie juz etraz ale zobaczymy jak w wodzie.....
Może wstydzi się przyznać

My dziś z TŻ kebaba zamawiamy na obiadek

Bloguję
Stary 2012-02-24, 15:11   #3520
nel_a
Zakorzenienie

nooo niezłe już macie wyprawki

tak się najadłam tym obiadem że aż się prosto na bluzkę dobrze że jeszcze nie byłam przygotowana do wyjścia
mykam dziewczyny do kina z psiapsiółką a później na jakąś herbatkę do jutra

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:21   #3521
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo i cały czas bierzesz globulki? A czemu one służą?
Ja mam brać Macmiror. ale kupię dopiero po 1 -wszym, bo teraz z kasą krucho, a to drogie dziadostwo jest
ja brałam początkowow vitagync kosztował ok. 25zł teraz mam takie "recznie robione"z kwasem borkowym czy cos za 7,50zł

Glubulki maja na celu zakwasic pochwe i niedopuscic do rozwijania sie bakterii-akurat te co ja wkladamsa calkowicie bezpieczne
Cytat:

Ja nie zażywam bóg wie czego, bo tylko femibion 2, magnez, no i teraz te kwasy omega 3, urosept cos tam i na przeziebienie prenatal grip care. Drożyzna!!!!!
wiem cos o tym, femobion jest ogolnie drogi w kit bo ponad 50zł, ja biore te na cisnienie to 25zł za 1 op., plus globulki, magnez/potas i wychodzi tez kolo 100zł

Cytat:
kocyk 3
śpiworek 70 1
półśpiochy 68 1
pajacyjk 62/68 2
gatki 55 1
sweterek zapinany 62 1
szalik 1
ochrona na gnizdka 12
czapka M 1
czapka ziomowa ? 1
smoczki 2
bluzka z krótkim 72 2
pieluchy tetrowe 3
sudokrem 1
próbka płynu do mycia 1
śliniaczek 1
sukienka 18m 1
śpiochy 62 1
spodnie 74 1 68 1
szczotka do butelek 1
wow sporo, ja musze przejrzec swoje bo tez mam tego wuchte
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:23   #3522
Soleilka
Zakorzenienie

Nie mieli kebaba w tortilli Musiałam wziąć zestaw obiadowy

Bloguję
Stary 2012-02-24, 15:25   #3523
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie, u w mnie w szpitalu twierdzą, że luteina jest lekiem, który wydaje się tylko na potrzeby szpitala
Luteina??? Fakt, że nagły spadek progesteronu powoduje krawienie, ale w ciąży organizm produkuje własny, więc te tabletki mają go tylko podnosić, a w prawidłowej ciąży samo odstawienie nie powoduje poronienia. O negatywnych skutkach stosowania innych, niż skutki uboczne nie słyszałam. Oczywiście za wcześnie podany może hamować owulację, ale na to to raczej się bierze tabletki anty.
Tylko na potrzeby szpitala powinna być oksytocyna i coś jeszcze, co jest składnikiem tych zestawów wywołujących poronienie (chyba powoduje nagły spadek produkcji progesteronu). Przyznam, że byłam w niezłym szoku, jak przeczytałam, jak łatwo zatrzymać wczesną ciążę dwoma rodzajami tabletek.
Stary 2012-02-24, 15:27   #3524
Soleilka
Zakorzenienie

A tak z ciekawości zapytam, bo właśnie tej babce co ze mną leżała dawali tą luteinę w dawce 4 tabletki 3 razy na dobę. Od tego bolała ją głowa i dostawała silnych wypieków na twarzy. To chyba niezbyt normalne

Bloguję
Stary 2012-02-24, 15:31   #3525
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mykam dziewczyny do kina z psiapsiółką a później na jakąś herbatkę do jutra
miłego wieczoru

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:31   #3526
Soleilka
Zakorzenienie

Przywieźli mi kebaba w 10 minut od złożenia zamówienia

Bloguję
Stary 2012-02-24, 15:38   #3527
prince_polo
Zakorzenienie

dzwoniła tesciowa pytam sie jak to z tymi pierogami a ona ze ciasto za cienkie widocznie

czesc sie rozwaliła wiec reszta niedokonca dogotpwywałam. Beda najwyzej do smazenia wtedy moze dojda do siebie. A moj kochany tz przyszedł i mówi ze zjadłby zupke chinską wiec se zrobił, ja tez se zjadłam. I zrobił se chisburgera i narazie mu starczyło. Potem se odsmazy pierogi najwyzej jak wystygną......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 15:41   #3528
Balbinka1983
Rozeznanie

A ja siedzę w robocie do 16:30 i już mi dupsko drętwieje masakra, strasznie mi się dziś dłuży

Pojechałabym już do domku, na pomidorówkę...

A wczoraj... piekłam CEBULARZE pycha, uwielbiam...
Stary 2012-02-24, 15:44   #3529
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
a co to takiego??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 15:46   #3530
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
a co to takiego??
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html

Kojarzą mi się z dzieciństwem, które spędziłam w Lublinie typowa dla lubelszczyzny "potrawa"
Stary 2012-02-24, 15:57   #3531
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html

Kojarzą mi się z dzieciństwem, które spędziłam w Lublinie typowa dla lubelszczyzny "potrawa"
ooo moze sobie keidys zrobie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 16:01   #3532
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś były pyszne takie z makiem w Lidlu Uwielbiam je

Bloguję
Stary 2012-02-24, 16:21   #3533
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio też zorientowałam, że wszystkie płaszcze na wiosnę będą za małe. Nie wiem czy będę coś kupować. W niedzielę jadę do Galerii Bałtyckiej, to może się za czymś rozejrzę
Do Bałtyckiej jeżdżę rzadko, ale to dlatego, że nie znoszę centrów handlowych. Fakt, że jest tam sporo porządnych sklepów. Na marzec mam sportową kurtkę i nawet chciałam się jej pozbyć, bo po którymś praniu rozluźnił się ściągacz w pasie, a teraz będzie jak znalazł.
Letnia też ma regulowaną talię, więc muszę kupić tylko coś pośredniego.
Pytałam mamę, ile przytyła i mówi, że 8 kg, ale nie pamięta, czy ważyła się na samym początku i na samym końcu, ale po dwóch miesiącach już chodziła w ubraniach sprzed ciąży, więc coś dla siebie będę kupować na bieżąco, albo z niewielkim wyprzedzenim. Chyba, że trafię na jakąś przecenę, albo coś fajnego w lumpku, jak w końcu się do niego wybiorę, a jakoś mi nie po drodze.
Cytat:
A tak z ciekawości zapytam, bo właśnie tej babce co ze mną leżała dawali tą luteinę w dawce 4 tabletki 3 razy na dobę. Od tego bolała ją głowa i dostawała silnych wypieków na twarzy. To chyba niezbyt normalne
Po takiej dawce chyba normalne. Mnie po dwóch tabletkach na dobę "tylko" mdliło, a po 4 czułam się się znacznie gorzej. Jestem szczęśliwa, że tydzień temu mogłam ją odstawić.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Co u mnie:
Ważę o 1,5 kg więcej niż przed 4 tyg. a 1 kg więcej od początku - widać ta cukrzyca mi służy, bo z obawy przed wyrządzeniem krzywdy dziecku, nie jem za dużo świństw, ale nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę te kebaby, pizze, czekolady, lody - nawet nie wiecie jak mnie kuszą ;(
Wyniki w zasadzie ok, ale przy pobieraniu jedna dziewczynka się uczyła na mnie i tak mi pękła żyłę, że mam wieeeeeeeeeeelki i bolesny siniol na przedramieniu - masakra... mogliby podarować sobie w ciąży...
Szyjka jest ok - trzyma dobrze... co do cytologii mój gin pobierze za 3 tyg, albo w ogóle - zobaczymy...
No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!! tak na 90%, ale raczej nie widać było żadnego ptaszka Mąż się cieszy, teściowa się poryczała, a ja chodzę z uśmiechem na twarzy - i już mi bóle niestraszne - wszystko da się wytrzymać dla naszej córeczki... : jupi:

A we wtorek usg dokładniejsze u szczecińskiego guru - dr Węgrzynowskiego - mam nadzieję, że powie nam, że wszystko jest w porządku...

Izabela
Kolejna świetna wiadomość.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-24 o 16:22
Stary 2012-02-24, 16:21   #3534
Irmusia81
Zakorzenienie

No to wklejam fotki
Mój synek w środę wyglądał tak:

Na zdjęciu nr 1 wyglada jakby się martwił albo jakby go ząb bolał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 036.jpg (42,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 037.jpg (43,5 KB, 31 załadowań)
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:27   #3535
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No to wklejam fotki

Ale słodki jest Na 1 ma minkę "a dajcie mi już święty spokój"

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Czy ktoś wie co się dzieje z Toto1?

Bloguję
Stary 2012-02-24, 16:28   #3536
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że ciuszków ja mam kilka razy więcej już, za to zero akcesoriów i kosmetyków, myślę, że to jeszcze za wcześnie - zresztą nie mam gdzie tego składować....
Ja mam butelki, bo dostaliśmy je za punkty payback Też uważam, że jeszcze potrzebuję więcej. Poczekam aż mi się podarunki zbiorą - może coś tam dostanę. Wiem, że jedna koleżanka sukienki ma już dla mnie spakowane - za miesiąc do niej jadę, to dostanę No i jak coś wpadnie mi w oko, to też nie będę się hamować. Chce mieć coś na początek - a te większe rozmiary to planuję na bieżąco, bo nie wiem jakie moje dziecko będzie w określonych porach roku.

Cytat:
dzwoniła tesciowa pytam sie jak to z tymi pierogami a ona ze ciasto za cienkie widocznie

czesc sie rozwaliła wiec reszta niedokonca dogotpwywałam. Beda najwyzej do smazenia wtedy moze dojda do siebie. A moj kochany tz przyszedł i mówi ze zjadłby zupke chinską wiec se zrobił, ja tez se zjadłam. I zrobił se chisburgera i narazie mu starczyło. Potem se odsmazy pierogi najwyzej jak wystygną......
Dobry mąż

Cytat:
No to wklejam fotki

Cudny
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:29   #3537
Irmusia81
Zakorzenienie

I jeszcze ubranka
Zdj nr 1 sztruksy z C&A, do tego bluza na zdj nr 2
No i trochę wcześniejszych zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 026.jpg (57,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 027.jpg (71,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 028.jpg (64,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 029.jpg (77,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 030.jpg (72,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 031.jpg (55,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 032.jpg (65,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 033.jpg (72,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 034.jpg (66,0 KB, 9 załadowań)
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:34   #3538
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze ubranka
Jak patrzę na te ubranka, to zachciewa mi się synka Superanckie!

Bloguję
Stary 2012-02-24, 16:37   #3539
depoison
Zadomowienie

Cytat:
No to wklejam fotki

ale fajny! te łapki przy buzi - słodkie!
Cytat:
I jeszcze ubranka
body z misiem wprost REWELACYJNE

No. A ja wyskoczyłam do sklepu po mleko i sałatę i co przyniosłam? (na szczęście poza w/w) - szarą tuniczkę w paseczki, na półroczną dziewczynkę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:38   #3540
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Karolina, wielkie dzięki za odpowiedź. Jednym słowem - muszę jeść więcej wapnia, żeby sobie nie narobić bałaganu? kiepska sprawa, będę się musiała mocno zmuszać, bo większości tego, co ma wapń.. no, nie lubię
Tak, powinnaś jeśc takie produkty, szkoda, że nie lubisz a fety cze sera żółtego też nie bardzo? Jak się nie da pozostaje suplementacja tabletkami. Jest jeszcze taki "babciny sposób" wyparzone (przez 5 min) i drobno zmielone(np. w młynku do kawy) skorupki jaj i codziennie jesz 1-2 łyżeczki. Koleżanka zrobiła taką kurację swojej córce, która w okresie dojrzewania urosła zbyt szybko i groziła jej osteoporoza, pomogło

Cytat:
KarolinaPW to i ja Cię pomęczę jak mogę Czy to prawda, że fluor może powodować próchnicę? Słyszałam, że te pasty bez fluoru właśnie lepiej dbają o zęby i się zastanawiam czy to prawda Chciałam nawet kupić taką pastę sobie, ale w ciemno nie chcę brać, tym bardziej, że one do tanich nie należą
Soleilka- jest i nie jest prawdą. Może być szkodliwy w nadmiernych ilościach jeśli jest regularnie spożywany,tzn. gdyby zjeść kilkanaście tubek pasty i robić to często. Dotyczyło to też regionów w Polsce, gdzie kiedyś fluor był dodawany do wody celowo w ramach profilaktyki lub woda była nim skażona na terenach przemysłowych. Taka sytuacja prowadziła do choroby zwanej fluorozą, która objawiała się między innymi słabszym, plamistym szkliwem. Obecnie w Polsce nie ma już tego zjawiska. Z tego co wiem w USA jest fluoryzowana woda.
Z drugiej strony nie jest prawdą, bo fluor w pastach, płukankach, żelach, lakierach to samo dobro i zdrowie. Fluor wbudowuje się w strukturę szkliwa i je wzmacnia, utwardza. Zatem podsumowując ja jak najbardziej polecam stosowanie produktów z fluorem. Pasty bez fluoru są dla osób uczulonych, osób spożywających fluoryzowaną wodę lub malutkich dzieci które nie potrafią jeszcze płukać buzi

Cytat:
..

Izabela
Gratulacje!!!!ściskam i cieszę się wraz z Tobą
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

nadal choruję a Wy produkujecie aż strach
Biedactwo zdrowiej szybko!
Cytat:
kocyk 3
śpiworek 70 1
półśpiochy 68 1
pajacyjk 62/68 2
gatki 55 1
sweterek zapinany 62 1
szalik 1
ochrona na gnizdka 12
czapka M 1
czapka ziomowa ? 1
smoczki 2
bluzka z krótkim 72 2
pieluchy tetrowe 3
sudokrem 1
próbka płynu do mycia 1
śliniaczek 1
sukienka 18m 1
śpiochy 62 1
spodnie 74 1 68 1
szczotka do butelek 1
OMG jak dużo rzeczy
Cytat:
a ja jeszcze niemam nic dla maluszka...
Ja też...
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mnie dotyczy od lat. Niestety po żelazie zęby ciemnieją, więc poza kasą na leczenie ortodotyczne będę musiała płacić za licówki. I przed długi czas uważałam, że to moja wina, bo nie przepadam za mięsem, ale teraz jem częściej, a bez suplementacji żelazo i tak spada. Przedtem brałam Terdyferon, a teraz Sorbifer Durules. W obu substancją aktywną jest siarczan żelaza II, ale w pierwszym jest go chyba 80 mg, a w drugim 100 i w SD (bo w zwykłym nie) jest jeszcze ułatwiająca przyswajanie witamina C.
Na rynku są leki z żelazem pod różnymi postaciami, bo na niektórych pacjentów działają tylko wybrane. Poza tym czytałam, że sam poziom żelaza nie zawsze jest miarodajny. Mój hematolog zleca jeszcze badanie sTfR (rozpuszczalny receptor transferyny) i ferrytyny. No i morfologię oczywiście.
Żeby żelazo przebarwiło zęby musiałoby mieć z nimi bezpośredni kontakt, tzn. jakby ssać tą tabletkę, Sorbifer durules jest bezpieczny pod tym względem bo uwalnia się dopiero w jelicie. Przyczyn przebarwień zębów jest bardzo dużo, myślę, że to niekoniecznie od żelaza
Cytat:
A ja siedzę w robocie do 16:30 i już mi dupsko drętwieje masakra, strasznie mi się dziś dłuży

Pojechałabym już do domku, na pomidorówkę...
Balbinka, widzę, że jesteś z Wawy, mam pytanie- gdzie zamierzasz rodzić?
Cebularze...mniam
Cytat:
A ja tak z ciekawości zapytam Macie jakiś płaszcz lub kurtkę na wiosnę? Ja już się w mojej zimowej kurtce ledwo dopinam
Mam już płaszcz wiosenny.Kupiłam sobie taki płaszcz w outlecie Mango za oszałamiającą kwote 50zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg płaszcz.jpg (24,7 KB, 27 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-02-24 o 16:42
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości