Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 13:55   #3481
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

to idę na ten spacerek

szczęśliwym Mamusiom gratuluję Dziweczynek-ja też chcę!!! i Chłopaczków też: roza:
Stary 2012-02-24, 13:58   #3482
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilam z miasta, z obiadu i juz nie wychodze nigdzie tak mnie boli krzyz i biodro. To jest koszmar doslownie

w lumpku nie kupilam nic. Jeszcze sie wstrzymałam, sobie tez nie kupilam bo nic nie było

i latałam ze sklepu do sklepu bo niewiem co an obid. I raz mi sie chce poerogi, raz nalesniki, raz rube raz zapiekanke i dupa. Nie kupilam nic i beda pierogi własnie odmrazam....

jestem niemozliwa

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Kolejna sprawa, czy Was tez czase boli krzyż przy wstawaniu z pozycji siedzącej? Czy jestem ewenementem ze w 14 tc odczuwam kręgosłup?
nie jestes ewenementem. mnie od poczatku boli krzyz a teraz to juz przesada
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W ogóle chodzę siku przed snem, później w środku nocy, nad ranem i już jak wstanę Mój pęcherz nie zna granic
ja chodze kilka razy w nocy, i nad ranem z 2 i jeszcze orzed zasnieciem z 2
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

też miałam okropne koszmary dzisiaj
no wlasnei aj koszmarów nie miałam..... tylko cos z przeszłosci..... ehhhh
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dostaliśmy z mężem z okazji ślubu zestaw filiżanek od naszej koleżanki. Nigdy nie przepadałam za piciem herbaty w czymś innym niż mój ulubiony kubek, ale ostatnio strasznie polubiłam picie w filiżankach
Właśnie sobie taką zrobiłam. Zieloną i będę sączyć
bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja mojego chyba nagram jak zmienia pieluchę on jest taki delikatny jeśli chodzi o brzydkie zapachy
moj tez jest za delikatny. Wiec pewnie bedzie zygał dalej niz widział jak zobaczy
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki...
wczoraj juz nie pisalam - nie mialam humoru.... bylo mi smutnoitp i powiedzialam tzowi, ze on chyba przez to, ze jestem gruba w ciazy sie odsuwa ode mnie- ani nie przytuli, ani nic..... a jeszcze jak sie dowiedzial, ze nie bedzie przytulanek to juz wogole... i teraz wiem, ze nie przesadzam bo naprawde sie odsunal niby rano probowal cos tam nadrobic, ale jakos bez przekonania beznadzieja, ale trudno musze w miare sie usmiechac dla mojej coruni
ja tez kochana mam masakryczne sny ostatnio ciagle sni sie moj tato ( ktory nie zyje juz 4 lata) i za kazdym razem w tym snie jest blisko smierci mowie wam budze sie czasem ze lzami w oczach
co do synusia, moj tez caly czas liczyl na syna, a teraz niestety nie widze entuzjazmu z jego strony jak sie dowiedzial, ze bedzie corka. Tak jak dziewczyny pisza, ja nie jestem do konca przekonana, ze po urodzeniu to bedzie coreczka tatusia ....ale napewno bedzie coreczka mamusi

i gartuluję 20 tyg to co pijemy???
jak to co mleko ja wlasnie wypiłam caly kubek
sny w ciązy potrafia byc przeokropne.... a co do tz napewno sie cieszy!!!! moj tez marudzi i ciagle nazywa córcie synkiem ale co zrobic jak sie sam nie przestawi to ja mu pomoge ale wtedy edzie biedny

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
za chwile koncza. niech juz spadaja bo lada sekunda za przeproszeniem sie zesram
juz widze jak zamykasz po nich drzwi i lecisz biegiem i pluuuuuuuuuuum
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Noo leki dla ciężarnych to masakra Płacę za witaminy ponad 40 zł, za luteinę miesięcznie jakieś 50 zł i teraz mam wykupić globulki, które kosztują koło 100 zł
ja wydaje ejszcze wecej

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
ojej, ale się wątków potworzyło... i wszystkie takie prawdziwe. Spróbuję się do niektórych ustosunkować, a później napiszę co u mnie...
Co u mnie:
Ważę o 1,5 kg więcej niż przed 4 tyg. a 1 kg więcej od początku - widać ta cukrzyca mi służy, bo z obawy przed wyrządzeniem krzywdy dziecku, nie jem za dużo świństw, ale nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę te kebaby, pizze, czekolady, lody - nawet nie wiecie jak mnie kuszą ;(
Wyniki w zasadzie ok, ale przy pobieraniu jedna dziewczynka się uczyła na mnie i tak mi pękła żyłę, że mam wieeeeeeeeeeelki i bolesny siniol na przedramieniu - masakra... mogliby podarować sobie w ciąży...
Szyjka jest ok - trzyma dobrze... co do cytologii mój gin pobierze za 3 tyg, albo w ogóle - zobaczymy...
No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!! tak na 90%, ale raczej nie widać było żadnego ptaszka Mąż się cieszy, teściowa się poryczała, a ja chodzę z uśmiechem na twarzy - i już mi bóle niestraszne - wszystko da się wytrzymać dla naszej córeczki...

A we wtorek usg dokładniejsze u szczecińskiego guru - dr Węgrzynowskiego - mam nadzieję, że powie nam, że wszystko jest w porządku...

Trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie i Wasze małe skarby,
Izabela
super

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:00   #3483
Soleilka
Zakorzenienie

Mam ochotę na sałatkę z tortellini

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:00   #3484
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Może kopie tam?
chyba tak 3go na usg sprawdze jak ten mały wiercipiętka się ułożył
Cytat:
Mam kawkę
ja też już 2-gą
Cytat:
A ja tak z ciekawości zapytam Macie jakiś płaszcz lub kurtkę na wiosnę? Ja już się w mojej zimowej kurtce ledwo dopinam
nie mam,kurtke zimową kupiłam bo nie dopinałam się w brzuszku,na wiosne nie mam nic i myśle o takim płaszczyku o kroju grzybek, bo jak zakładam normalny fason a większy rozmiar to w ramionach wszystko za duże a w brzuszku za ciasnewklejam foty na dole
Cytat:
Co u mnie:
Ważę o 1,5 kg więcej niż przed 4 tyg. a 1 kg więcej od początku - widać ta cukrzyca mi służy, bo z obawy przed wyrządzeniem krzywdy dziecku, nie jem za dużo świństw, ale nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę te kebaby, pizze, czekolady, lody - nawet nie wiecie jak mnie kuszą ;(
Wyniki w zasadzie ok, ale przy pobieraniu jedna dziewczynka się uczyła na mnie i tak mi pękła żyłę, że mam wieeeeeeeeeeelki i bolesny siniol na przedramieniu - masakra... mogliby podarować sobie w ciąży...
Szyjka jest ok - trzyma dobrze... co do cytologii mój gin pobierze za 3 tyg, albo w ogóle - zobaczymy...
No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!! tak na 90%, ale raczej nie widać było żadnego ptaszka Mąż się cieszy, teściowa się poryczała, a ja chodzę z uśmiechem na twarzy - i już mi bóle niestraszne - wszystko da się wytrzymać dla naszej córeczki... : jupi:

A we wtorek usg dokładniejsze u szczecińskiego guru - dr Węgrzynowskiego - mam nadzieję, że powie nam, że wszystko jest w porządku...

Izabela
gratuluje dziewczynki:cmok :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg płaszczyk.jpg (13,5 KB, 22 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:02   #3485
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
nie mam,kurtke zimową kupiłam bo nie dopinałam się w brzuszku,na wiosne nie mam nic i myśle o takim płaszczyku o kroju grzybek, bo jak zakładam normalny fason a większy rozmiar to w ramionach wszystko za duże a w brzuszku za ciasnewklejam foty na dole
To wkleiłam teraz podobny fason z all, tylko w pepitkę http://moda.allegro.pl/pepita-plaszc...115636115.html

Ja to bym chciała jakiś ładny cienki płaszczyk dopasowany, ale pomarzyć można

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:09   #3486
ewka5891
Zakorzenienie

a ja robie ciacho i kurczaka z ryzem curry

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:10   #3487
Soleilka
Zakorzenienie

Ten mi się podoba http://moda.allegro.pl/sliczny-plasz...123560656.html
Ale takim grzybkiem też bym nie pogardziła http://moda.allegro.pl/3590-plaszcz-...089170983.html

A co do ciast... Wyciągnęłam wczoraj TŻ na kremówkę

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:18   #3488
dottta
Zakorzenienie

nadal choruję a Wy produkujecie aż strach
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:22   #3489
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak z ciekawości zapytam Macie jakiś płaszcz lub kurtkę na wiosnę? Ja już się w mojej zimowej kurtce ledwo dopinam
Na razie się mieszczę - zobaczymy, co będzie później.

izasz-b, gratuluję córuni! Super, że wszystko w porządku. Co do witamin, to ja kupiłam do końca ciąży i na początek połogu, bo akurat dorzucali do Femibionu Natal 2 ten dla mam I przynajmniej już nie patrzę jak kasa na to leci.

Cytat:
Moje nie tyle są ogromne co bardzo ciężkie, dzisiaj TŻ chciał żebym mu położyła je na twarz () to nie mógł oddychać i zabawa skończyła się tylko na masażu oliwką

Cytat:
Mam ochotę na sałatkę z tortellini
A wiecie, co ja bym chciała? Kogoś, kto by kupował produkty i robił mi jedzenie!
Hehe, za miesiąc jedziemy na weekend do Wrocka i będą moje ulubione śniadania w formie bufetu

Teraz jem naleśniki. Zrobiłam sobie 3 i zjadłam połowę... Hm, chyba nie chcę więcej. Dobrze, że sama ich nie smażyłam.

Robię listę ciuszków, które mam - jak skończę, to wkleję
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:25   #3490
Soleilka
Zakorzenienie

Ja dziś jadłam tylko sałatkę jarzynową

A ostatnio ugotowałam dla siebie i TŻ ziemniaczki puree, sos kiełbasiany i do tego ogórki kiszone. TŻ patrzył na to jak na truciznę, ale zasmakowało mu i pytał kiedy znowu mu to zrobię na obiadek

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:30   #3491
blueberry88
Zakorzenienie

Nazwa, rozmiar, ilość, rozmiar, ilość, rozmiar, ilość - czasem bez rozmiaru
kocyk 3
śpiworek 70 1
półśpiochy 68 1
pajacyjk 62/68 2
bluza niezapinana 62/68 1
gatki 55 1
sweterek zapinany 62 1
skarpetki 15 / 18 4 12 / 14 3
szalik 1
body z długim 74/80 3 62/68 4 80 1
ochrona na gnizdka 12
czapka z daszkiem 62/68 1
czapka M 1
czapka ziomowa ? 1
smoczki 2
body z krótkim 56 1 68 3 80 1
bluzka z krótkim 72 2
stanik do karmienia za maly 1
rajstopki 62/68 1 74/80 1
pieluchy tetrowe 3
sudokrem 1
próbka płynu do mycia 1
próbka kremy ochronnego 1
próbka mleczka pielęgnującego 1
śliniaczek 1
sukienka 18m 1
śpiochy 62 1
spodnie 74 1 68 1
butelki ze smoczkiem 125ml 2 260ml 2
szczotka do butelek 1
Stary 2012-02-24, 14:33   #3492
Soleilka
Zakorzenienie

Blueberry to Ty pod koniec ciąży już chyba będziesz kupować rzeczy na 5 lat z takim tempem

Ja to się chowam z moją listą

łóżeczko
materacyk
kołderka
podusia
pościel
kocyk 1
pieluchy tetrowe 50
aspirator do nosa
body na 68 1
body 56 1
body 62 1
koszulka 56

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:36   #3493
prince_polo
Zakorzenienie

a ja jeszcze niemam nic dla maluszka...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 14:36   #3494
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blueberry to Ty pod koniec ciąży już chyba będziesz kupować rzeczy na 5 lat z takim tempem

Ja to się chowam z moją listą

łóżeczko
materacyk
kołderka
podusia
pościel
kocyk 1
pieluchy tetrowe 50
aspirator do nosa
body na 68 1
body 56 1
body 62 1
koszulka 56
Nie nabijaj się
Większość dostałam. Kupiliśmy sami tylko raz w Lidlu i ostatnio dwa body w smyku. Resztę babcia wytropiła w lumpku.
Masz łóżeczko i cały arsenał do spania? Super! Trochę kasy na to pójdzie. No i ilość pieluch tetrowych...
Stary 2012-02-24, 14:36   #3495
prince_polo
Zakorzenienie

ale za 3 tyg wyjde z lumpka z torba ciuchów

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 14:36   #3496
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja jeszcze niemam nic dla maluszka...
Se kupisz
Stary 2012-02-24, 14:36   #3497
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a jakie to wózki? i co gadała?
bo właśnie się dowiedziałam, że mam możliwość kupić taki wózek za 4 tysie (Bugaboo) + fotelik i coś tam jeszcze - używane, za 450 euro. No i mam zagwozdkę - brać? Za cztery stówki to można nowy kupić. Czy może faktycznie w tych Bugaboo jest coś tak za☠☠☠iaszczego, że warto? Co radzicie?
Wiesz, co nie zakodowałam tych nazw. Wkurzyło mnie trochę, że skupiła się tylko na tych drogich wózkach. No alke bardzo zachwalała, że lekkie, funkcjonalne, np. bardzo łatwo zmieniało się gondolkę, bezpieczne, super materiały, że nie trzeba się schylać za bardzo. W sumie najwięcej gadała o jednym wózku...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
mój też. jak księżniczka
nie tylko zresztą zapachy - brzydkie widoki też źle znosi, pamiętam, jak nasza kotka pierwszy raz zwymiotowała na podłogę - myślałam, że mój mąż po niej "poprawi", bo się szaro-zielony zrobił na ten widok

Hahahah, mój też taki delikatny. Ja nie wiem co z tymi facetami. A może to taka wymówka.
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
za chwile koncza. niech juz spadaja bo lada sekunda za przeproszeniem sie zesram
no nie mogę...
Cytat:
ojej, ale się wątków potworzyło... i wszystkie takie prawdziwe. Spróbuję się do niektórych ustosunkować, a później napiszę co u mnie...

Co u mnie:
No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!! tak na 90%, ale raczej nie widać było żadnego ptaszka Mąż się cieszy, teściowa się poryczała, a ja chodzę z uśmiechem na twarzy - i już mi bóle niestraszne - wszystko da się wytrzymać dla naszej córeczki... : jupi:

Izabela
Gratulacje!!! Dobrze, że wszystko ok.

Na obiadek miałam placki ziemniaczane. Ale byłam dziś jakaś taka niezdecydowana, co do obiadu, normalnie prawie jak Prince...
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:39   #3498
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad2 Moi teściowie mają kuchnię z Bodzio, juz po 2 latach okleina zaczęła odłazić, listwy się łuszczą, generalnie teraz po 5 latach kuchnia wygląda na mega starą i zdezelowaną, a moja teściowa należy do osób obsesyjnie dbających o czystość i porządek, więc to raczej nie z jej zaniedbania. My mieliśmy stolik do kawy który, uwaga, złamał się przy montażu po wyjęciu z pudełka. Reklamacja nie została uwzględniona, bo stwierdzili że uszkodzenie powstało z naszej winy. Mąż posklejał go więc klejem montażowym, ale niesmak pozostał. Moge za to polecić meble z BRW- we Wrocławiu mieliśmy ich kuchnię i tu w nowym domu tez mam kuchnię od nich, jestem zadowolona, nic się nie dzieje. Narożnik kupiony w Abra meble też jest ok, taki:
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...nero-3772.html
Ad.3 Niestety, wiele można wtedy popsuć na całe życie
No to niefajnie...ja chciałam właśnie kupić stolik. No nie wiem, zobaczymy jeszcze w takim razie coś innego. Może w ikei będzie coś godnego zakupu.
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
obiadek juz zrobiony
wyszedl naszczescie mam nadzieje ze Tż zasmakuje
a czy wy czasami tez tak macie ze wydaje wam sie ze ta ciaza to jakis sen ?
ja czasami tak usiade i mysle ,,ja w ciazy? dobre sobie " tak jakby to do mnie do konca nie dociera , totalna abstrakcja hehehe
Hehe, ja ma to samo Ale myślę, że to dlatego, że nie mam jakiegoś wielkiego brzucha i że jeszcze nie czuję ruchów.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja nie mam kwiatów - nie nadaję się do tego. Jak u mamy miałam podlewać, to zawsze albo je przelałam albo przesuszyłam
Ja uwielbiam mieć kwiaty w domu ale jestem tak roztrzepana i zapominam o tym podlewaniu, że chyba niedługo będę miała te kwiaty albo kupię sobie same kaktusy
Cytat:
ja mam nikona ale inny model
a no tak wiadomo, ja na razie poprzestałam na 4 obiektywach.
Na wymarzony mnie nie stać
Mi się marzy taki http://foto.recenzja.pl/Nikon_D5000-rec-2005/

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
przepis z głowy:
nastawiłam wodę, wrzuciłam kawał selera, lubczyk;
starłam 4 marchewki, pietruszkę i jeszcze kawałek selera- lekko udusiłam na małej ilości oleju-zawsze tak robię, dzięki temu warzywka są bardziej aromatyczne(trik mojej mamy)
no i to wrzuciłam do tego wywaru, jak się pogotowało troszkę to wyłowiłam te zielone flaczki i selera i wrzuciłam soczewicy ze 400g, no i to dalej się gotowało z 40 minut, aby zgęstnieć i lekko się rozgotować
na koniec dodałam makaronu świderek i kokardek-dla urozmaicenia i czekałam tylko aż on zmięknie...i tyle...
aha i w międzyczasie dosoliłam, dopieprzyłam i mniami
Lubczyk..mmmm
Cytat:
hehe no to wesoło masz
ja ostatnio wsiadam do autobusu, podchodzę do kierowcy po bilet a on se z papierochem siedzi
Nienawidzę jak ktoś pali w miejscach publicznych. Jak idę ulicą za takim degeneratem, to staram się go szybko ominąć. Nie znoszę zapachu papierosów, a w ciąży to już w ogóle
Cytat:
Ja się ostatnio też zorientowałam, że wszystkie płaszcze na wiosnę będą za małe. Nie wiem czy będę coś kupować. W niedzielę jadę do Galerii Bałtyckiej, to może się za czymś rozejrzę
Cytat:
Ten mi się podoba http://moda.allegro.pl/sliczny-plasz...123560656.html
Ale takim grzybkiem też bym nie pogardziła http://moda.allegro.pl/3590-plaszcz-...089170983.html

A co do ciast... Wyciągnęłam wczoraj TŻ na kremówkę
Ten niebieski- boskiiiii
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:40   #3499
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nabijaj się
Większość dostałam. Kupiliśmy sami tylko raz w Lidlu i ostatnio dwa body w smyku. Resztę babcia wytropiła w lumpku.
Masz łóżeczko i cały arsenał do spania? Super! Trochę kasy na to pójdzie. No i ilość pieluch tetrowych...
Ja mam wszystko oprócz aspiratora i ciuszków od mamy Tego łóżeczka nawet na oczy nie widziałam
Ale co w tym najlepsze niby ona kupuje, ale za moją kasę

A łóżeczko w takim stylu http://www.bisystem.pl/k1.jpeg
Cytat:
ale za 3 tyg wyjde z lumpka z torba ciuchów
Jak trafisz na ładne

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:40   #3500
prince_polo
Zakorzenienie

ej odmrazaja sie pierogi i nie ktore pękają

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 14:40   #3501
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam mieć kwiaty w domu ale jestem tak roztrzepana i zapominam o tym podlewaniu, że chyba niedługo będę miała te kwiaty albo kupię sobie same kaktusy
Mieliśmy kaktusy... Umarły
Stary 2012-02-24, 14:41   #3502
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Jak trafisz na ładne
pojde wtedy kiedy towar czyli 50zł za kg pojde o 9 czyli jak otwieraja i znajde ładne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 14:41   #3503
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Cena pewnie kilka tysięcy

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:42   #3504
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Mieliśmy kaktusy... Umarły
moje kwiaty wszystkie zdychają. Zawsze zapominam podlewac. Nie amm w domu nawet bo az zal

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 14:42   #3505
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
pojde wtedy kiedy towar czyli 50zł za kg pojde o 9 czyli jak otwieraja i znajde ładne
ale cena... U mnie nie ma na wagę ciuchlandów... Ale wczoraj jak byłam w jednym to za kombinezonik na zimę wołają 20-30 zł
Za to fajne śpiworki widziałam, takie jak w Lidlu były za 8-10 zł Ale tylko różowe i niebieskie były

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:43   #3506
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wszystko oprócz aspiratora i ciuszków od mamy Tego łóżeczka nawet na oczy nie widziałam

A łóżeczko w takim stylu http://www.bisystem.pl/k1.jpeg
Za Twoją kasę? Idziesz na to? Ładne, też chciałam mieć takie, ale i tak potem trzeba kupić większe, więc chyba pozostanę przy łóżeczku i leżaczku. W ogóle rozglądamy się za leżaczkiem turystycznym. Czytałam wiele opinii i chyba pójdziemy w tę stronę.
Stary 2012-02-24, 14:44   #3507
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Za Twoją kasę? Idziesz na to? Ładne, też chciałam mieć takie, ale i tak potem trzeba kupić większe, więc chyba pozostanę przy łóżeczku i leżaczku. W ogóle rozglądamy się za leżaczkiem turystycznym. Czytałam wiele opinii i chyba pójdziemy w tę stronę.
50 zł to nie majątek... Wózek też ma kupić, zażyczyłam sobie Maxi Cosi Mura 4, jak znajdzie do 500 zł to co mi tam

To wiklinowe jest na pierwsze pół roku, później oszczędzimy na coś fajnego

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:46   #3508
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ale cena... U mnie nie ma na wagę ciuchlandów... Ale wczoraj jak byłam w jednym to za kombinezonik na zimę wołają 20-30 zł
Za to fajne śpiworki widziałam, takie jak w Lidlu były za 8-10 zł Ale tylko różowe i niebieskie były
U nas są na wagę (nawet sporo mniej niż 50zł) i czasem na siatki Np. pełna reklamówka 10zł - ile wpakujesz, tyle twoje. Choć ja się nie odnajduje w takich miejscach - dobrze, że babcia za mnie tropi. Te, co kupuje, będą na co dzień - a sami kupimy jakieś ekstra Tym bardziej, że tż kupiłby wszystkie dziewczęce ciuszki, które zobaczy
Bodziaki, które babcia kupiła kosztowały 1-1,50zł za sztukę.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
50 zł to nie majątek... Wózek też ma kupić, zażyczyłam sobie Maxi Cosi Mura 4, jak znajdzie do 500 zł to co mi tam

To wiklinowe jest na pierwsze pół roku, później oszczędzimy na coś fajnego
No chyba, że takie ceny... Ja też chcę taki za 50zł!
Stary 2012-02-24, 14:49   #3509
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są na wagę (nawet sporo mniej niż 50zł) i czasem na siatki Np. pełna reklamówka 10zł - ile wpakujesz, tyle twoje. Choć ja się nie odnajduje w takich miejscach - dobrze, że babcia za mnie tropi. Te, co kupuje, będą na co dzień - a sami kupimy jakieś ekstra Tym bardziej, że tż kupiłby wszystkie dziewczęce ciuszki, które zobaczy
Bodziaki, które babcia kupiła kosztowały 1-1,50zł za sztukę.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

No chyba, że takie ceny... Ja też chcę taki za 50zł!
Ten pomysł z reklamówką fajny Moja mama ma mi nakupować właśnie ciuszków w tej cenie A w ogóle moja mama handluje odzieżą używaną, więc gust ma Zastanawia się nawet nad otwarciem sklepu internetowego

Z wysyłką by Cię wyszło ze 100

Bloguję
Stary 2012-02-24, 14:49   #3510
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Nazwa, rozmiar, ilość, rozmiar, ilość, rozmiar, ilość - czasem bez rozmiaru
kocyk 3
śpiworek 70 1
półśpiochy 68 1
pajacyjk 62/68 2
bluza niezapinana 62/68 1
gatki 55 1
sweterek zapinany 62 1
skarpetki 15 / 18 4 12 / 14 3
szalik 1
body z długim 74/80 3 62/68 4 80 1
ochrona na gnizdka 12
czapka z daszkiem 62/68 1
czapka M 1
czapka ziomowa ? 1
smoczki 2
body z krótkim 56 1 68 3 80 1
bluzka z krótkim 72 2
stanik do karmienia za maly 1
rajstopki 62/68 1 74/80 1
pieluchy tetrowe 3
sudokrem 1
próbka płynu do mycia 1
próbka kremy ochronnego 1
próbka mleczka pielęgnującego 1
śliniaczek 1
sukienka 18m 1
śpiochy 62 1
spodnie 74 1 68 1
butelki ze smoczkiem 125ml 2 260ml 2
szczotka do butelek 1
o kurcze ale tego się Tobie uzbierało
my narazie mamy łóżeczko turystyczne i śpiworek do spania. Zaczniemy się bardziej rozglądać za rzeczami po 8 marca

Cytat:
a to ciekawe, myślałam, ze Twoja mama to sama z siebie kupuje....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości