|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Ja nie noszę dowodu w portfelu, w nim mam tylko kartę, jakieś karty stałego klienta itp ... Natomiast dowód, legitymację itp noszę w takiej małej książeczce na dokumenty (sorry nie pamiętam jak to się fachowo nazywa
). Jedno i drugie zawsze mam w torebce
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
ja noszę legitkę i dowód (jak już pisałam) z przyzwyczajenia, ale gdybym miała się zastanowić, czy kiedykolwiek (pomijając sprawy urzędowe) ten dokument mi się przydał - nigdy ;] więc równie dobrze mógłby leżeć w domu.
tak więc jak ktoś nie nosi - jego sprawa. jakoś mnie to nie rusza i nie rozumiem waszych postów pełnych oburzenia i prześmiewczych tonów, najwyżej dostaniecie order kasjerki roku, za stanie na straży prawa i legitymowania obywateli, jeśli już was to tak rusza
|
#1533 |
|
Konto usunięte
|
WhiteCherry - mi chodzi tylko i wyłącznie o to, że owszem to bzdura pytać 50 latka o dowód, ale w 99,9% przypadków kasjerka musi to robić bo ma takie polecenie odgórne, gdyby to od niej zależało (patrz: sklepiki osiedlowe) nie byłoby to tak nadgorliwie sprawdzane.
Żeby ułatwić wszystkim życie łatwiej wziąć ze sobą ten kawałek plastiku. To chyba nie jest duży problem. |
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
Każda wizażanka ma inne podejście do tego tematu. Nie noszę dokumentów w portfelu bo w razie kradzieży wszystkie dokumenty mam stracone. Nie rozumiem oburzenia i stwierdzenia, że dowód nie jest ciężki i mieści się w portfelu. Nawet policja uważa, że dokumenty i karty płatnicze z pieniędzmi powinno się trzymać w innym miejscu
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mnie to śmieszy, ale z drugiej strony: dlaczego ja mam z tego powodu się przejmować? chce, to niech wstaje, choćby po 10 razy jak będzie potrzeba.
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Noszę dokumenty ze sobą, zawsze mogą się przydać, tym bardziej, że zazwyczaj jak już wychodzę, to często wtedy gdzieś jadę i dokumenty są niezbędne. W torebce i tak mam bajzel, tzn mam jakieś gazety, książki do czytania, także nie byłabym takim fajnym łupem dla złodzieja, poza tym torebki dobrze pilnuję.
|
|
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Każda kobieta ma swoje przyzwyczajenia i takie jej prawo czy chce chodzić z dokumentami czy nie. Nie rozumiem tego jadu i złośliwości niektórych wizażanek. Dalej obstawiam przy swoim, że w wieku 40 lat człowiek nie potrzebuje dowodu osobistego żeby kupić alkohol.
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzeniona
|
Niezmiernie dziwi mnie, kiedy na wątkach lokalnych typu "Warszawa - gdzie kupię...?" pojawia się pytanie, gdzie można kupić ręczniki papierowe albo woreczki śniadaniowe. No ludzie, przecież to jest do dostania w każdym supermarkecie w każdym mieście. Ten wątek ma sens, jeśli pytamy np. o jakiś specjalistyczny sprzęt, dobrego krawca i tak dalej, ale nie o podstawowe produkty, które w zwykłym osiedlowym sklepie można kupić.
|
|
|
|
#1539 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja teraz nawiążę do facebooka.Nie rozumiem niektórych ludzi ,którzy opisują dosłownie wszelkie czynności życiowe (np. a teraz zakupy/kąpiel),wylewają swoje najskrytsze żale (ahh,jaka jestem samotna,nikt mnie nie kocha),zmieniają co chwila status wolny/w związku.Masakra,ja bym się wstydziła po prostu takie rzeczy pisać,tak się uzewnętrzniać pod publikę.Jest to żałosne zachowanie,dziecinne,a co najgorsze niezależne od wieku.Robią tak i nastolatkowie (ich jeszcze jestem w stanie zrozumieć) i 25-latkowie. Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2012-02-24 o 15:22 |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ktoś nie nosi ze sobą dowodu, to niech się później nie dziwi, że ktoś mu odmówił sprzedaży alkoholu- żadna kasjerka nie będzie ryzykowała zwolnienia. Tym bardziej, dziwią mnie ludzie którzy wiedzą, że w danym sklepie jest wymagany dowód do kupna alkoholu, a idąc na zakupy nie zabierają go ze sobą. Dziwą mnie ludzie którzy kompletnie nie pilnują swoich rzeczy (torebka, portfel, telefon) a później wielki lament bo ktoś ukradł. Jasne, wypadki chodzą po ludziach, czasem najbardziej pilnująca się osoba coś zgubi / zostanie okradziona, ale mam wrażenie, że niektóre osoby żyją jak " bańce mydlanej".
|
|
#1543 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1545 |
|
Konto usunięte
|
Tak, ja jedną dziewczynę chyba usunę ze znajomych.
Ona opisuje wszystko. -Ahhihiih jutro kolokwium -ahihihiih uczę się -ahihiih skończyłam się uczyć -ahihihiihih może zdam -ahihiihi wstałam o 6 rano ale to wczesnie -ahihihihi jadę na kolosa trzymajcie kciuki -ahihiihi już po nie było tak źle -ahihihihi do domku -ahiihihihi wieczór z misiem -ahihihihi czas na piwko ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Aaa e jeszcze miałam dodać denerwują mnie ludzie którzy naginają rzeczywistość do swoich potrzeb zależnie od humoruZnajomą zostawił chłopak no to na przemian ma -ŁOOOOOŁ JAK SUPER JESTEM SINGLEM, ale poznałam typa na imprezie łałała kilka dni później -Boże ja tak go kocham ;( ja chcę do niego wrócić, mam dosyć żyć mi się nie chce to moja jedyna miłość żeby znowu potem -Och jestem teraz niezależną singielką, wyjeżdżam za granicę do pracy ale beznadziejnie że jesteś związana tutaj na miejscu z facetem ale kilka dni -Matko Boska skoczę z okna zaraz, nie wiem co mam zrobić, ja go tak kocham, spotkaliśmy się, błagałam go żeby do mnie wrócił, zrób coś żeby to zrobił, nie opowiadaj mi o swoim związku bo mi się przykro robi ![]() ... naprawdę takie osoby mam ochotę trzasnąć. W ogóle wszystkich którzy są zbyt wylewni i obarczają ludzi swoimi problemami są straszni. |
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie tak! Sama obserwuję to u niektórych znajomych, zmiany statusu związku po każdej kłótni, wylewanie żali na żonę lub dziewczynę (tak!, mam dwóch panów w znajomych, którzy jak się okazało lubią roztrząsac takie rzeczy na fb), wstawianie wirtualnych świeczek, wrzucanie nagich zdjęc dzieci, "musowo" w piątek obwieścic, że właśnie się weekend zaczął i, że będą pic, w czasie sesji również trzeba obwieścic światu, że nic się nie umie, pochwalic się kacem, "rozmowy" w komentarzach, ot post o tym, że słońce świeci a liczba komentarzy przekracza 100. Dodatkowo nie rozumiem ludzi którzy wrzucają zdjęcia wszystkiego co mogą: to dostałam od męża na urodziny, a to od babci, taką mój syn zrobił kupę, a taki ładny papier toaletowy kupiłam.
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem kreowania sobie drugiej osobowości (tej fajniejszej) na fejsbuku... lubienia wszystkiego bo to modne i myślenia, że jest się znawcą 'wszystkiego' :d
|
|
|
|
#1549 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak dokładnie, o takich ludzi mi chodzi |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Takich sytuacji było jeszcze kilka w przypadku tej dziewczyny.
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Ha, a mnie denerwuje gadanie osób kórzy zazdroszczą mi figury
to było nieskromne ale inaczej nie umiem tego wyjaśnic. Mam 175 cm wzrostu a waże ledwo 52 kg wiem ze to spora niedowaga ale nie przejmuje sie tym bo takie mam geny, moja mama w moim wieku była identyczna. Pomimo że nie mam problemów ze zdrowiem, co druga osoba musi wtrącić ze napewno nic nie jem, mam bulimie, anoreksje, odchudzam sie dla głupiego chłopaka a może to rodzice mnie głodzą wszystko jest winne a proste tłumaczenie ze przytyć nie umiem jest nie do przyjęcia nawet lekarze zamias mnie przebadac pod wskazanym kątem muszą jęczeć ze chuda jestem i ze to sie odbije jakoś na moim zdrowiu bo nic nie jem
|
#1552 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A skąd wiesz, że zazdroszczą figury i stąd to
? Mnie osobiście nie wszystkie szczupłe dziewczyny się podobają.Btw mnie też to wkurza, wczoraj na zakupach z mamą, pani do mamy "a może ona się odchudza w tajemnicy przed panią?" Nie, w ogóle przecież nie słszałam tego
|
#1553 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie lubię tłumaczenia, że się NIE DA przytyc, bo się da ![]() Sama jestem tego chodzącym przykładem. Wcześniej moja waga wahała się pomiędzy 44-46, później pomiędzy 46-48 aż w końcu doszłam do 50-52. Ogólnie moim zdaniem, bardzo niegrzeczne są uwagi dotyczące wagi. Nie zależnie czy komentujemy chudą osobę czy grubą- nie jest to ładne, przecież każdy zdaję sobie sprawę z tego jak wygląda. Miałam kilka takich osób, które "wygrały walkę z anoreksją przez nokaut" i bardzo lubiły mi dogryzac, szczególnie jeśli zdarzyło mi się odmówic czegos do jedzenia. Zawsze słyszałam "Aaaa cooo na diecie jesteś?!" Pomogła odpowiedź: " Ja? Nie, nie jestem na żadnej diecie, ale Ty powinnaś rozważyc tą ewentualnośc".
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię serio. Żadne diety dla osób chcących przytyć, nic, po prostu nic u mnie nie działa. Ewentualnie żarcie i opychanie się jak świnia i siedzenie lub leżenie, zero ruchu sprawi, że przytyję kilogram lub dwa. Ale to jest niezdrowe! Trzeba się ruszać aby nie zapchać sobie żył tłuszczem... ![]() Na razie tyć więcej nie zamierzam (ze względu na mój stan), ale kto wie, może za pół roku będzie mi znowu brakowało kilku kilogramów. Cytat:
Mnie denerwuje i dziwi cały czas to, w jaki sposób traktuje się kobiety w ciąży. Byłam chora i potrzebowałam pilnej wizyty u lekarza rodzinnego. Dzwonię rano aby się zarejestrować, na co pani mi mówi, że pierwszy wolny termin do lekarza jest na przyszły tydzień. Jak chcę być dziś przyjęta, to muszę sobie przyjechać i poprosić doktora aby mnie przyjął. Tłumaczę kobiecie, że kończę 8 miesiąc ciąży i jest mi ciężko jechać tylko po to, aby zobaczyć się z lekarzem, który i tak może mnie nie przyjąć. "No to trudno". Kolejki w sklepie, u lekarzy... gdziekolwiek. Kasa pierwszeństwa to jakaś kpina. Jeszcze kobieto przepraszaj, że jesteś w ciąży - takie odnoszę wrażenie niemal na każdym kroku. I mozna tak bez końca
|
|
#1557 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Stace Czas edycji: 2012-02-24 o 20:53 |
|||||||
|
|
|
#1558 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

). Jedno i drugie zawsze mam w torebce

. Każda kobieta ma swoje przyzwyczajenia i takie jej prawo czy chce chodzić z dokumentami czy nie. Nie rozumiem tego jadu i złośliwości niektórych wizażanek. Dalej obstawiam przy swoim, że w wieku 40 lat człowiek nie potrzebuje dowodu osobistego żeby kupić alkohol.