|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
![]() Dobry pomysł!
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Cytat:
|
|
#3604 | ||||
|
Branzoletka
|
Nie nadanrzam za wami dzisiaj
ale czytam sumiennie Ja byłam wymarzoną córeczką rodziców i nic mi z tego nie przyszło, bo mama nie maiła instynktu macierzyńskiego a ojciec pił aż się zapił. Wkładki noszę cały czas po po pierwszym porodzie została pamiątka czyli wysiłkowe nietrzymanie moczu i od tamtej pory jak np.kichnę, to popuszczam Kota za to mam ułożonego i grzecznego aż sama w to nie wierze Chyba docenia, to, że zabraliśmy go z domu gdzie był jak"5 koło u wozu" Właściwie, to mógłby być bardziej jak kot no ale nie narzekam ![]() Ciastek My dostaniemy od znajomych wanienkę i przewijak w jednym czy jakoś tak i ciuszki jakieś i pewnie pare innych rzeczy ale jeszcze jest dużo czasu na takie szczegóły ![]() ivoncia ja najpierw daje do sosu śmietanę potem zagęszczam sos na oko ale zawsze do kubeczka daje ze dwie łyżeczki mąki dolewam wody zimnej nie za dużo aby rozmieszać grudki a jak mam gładką masę dolewam sosu,żeby klusek nie zrobić w garnku i wlewam mieszając. Pewnie za późno to piszę no ale może się przydać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakbym mojego widziała Ciekawe jak to będzie u nas...Też mam pytanie do Karoliny Podobno ciężarne w PL mają refundowaną opiekę dentystyczną(oczywiście w gabinetach z podpisaną umową z nfz) czyli nie płacą za leczenie- czy tak jest w praktyce czy tylko w teorii?
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-02-24 o 19:28 |
||||
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam bułki i mnie mdli
Po tym szpitalu żołądek mi wariuje
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z zakupów dla dziecka mam 3 kocyki, butelki z Avent, smoczki, szczotkę do włosów i sporo ubranek - samych bodziaków z długim i krótkim rękawkiem w rozm 56 mam ponad 20szt w 62 mniej więcej tyle samo - do tego pajace i spodenki - trochę się tego uzbierało już ale wszystko sami kupujemy więc lepiej już powoli niż później wszystko na raz
|
||
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Opiję to i jeszcze uczczę sernikiem
Cytat:
![]() Cytat:
moja mama zaoferowała się kupić lub dołożyć do łóżeczka - zależy jakie sobie wybierzemy. Pewnie teście też coś dołożą. Na razie tyle. Potem się zobaczy ![]() karolka110 dobrze, że zadzwoniłaś do gin z pytaniem czy można jeszcze zrobić połówkowe w 24 tc. Najlepsze informacje są zawsze u źródła ![]() Cytat:
![]() Miłego wieczoru Cytat:
![]() A z emotikonek trzeba Ci usunąć wszystkie smutne minki. Wcześniej martwiłaś się maleństwem teraz tym... Oj nie ładnie Trochę wiary i więcej optymizmu i radości. Przytulam Cytat:
![]() Nie muszę dodawać, że małż jest bardzo ale to bardzo niezadowolony? (bo on musi spać od strony drzwi, a teraz jest przy oknie )Dziewczynki jeszcze któreś zaczynają kolejne tygodnie. Cytowałam, ale się nie zacytowało Nie mniej za wszystkie wypiję
|
|||||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
A ja se kolację Zjadlam koło 18 i teraz pije zielona herbate
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na razie jeszcze się do tego nie nadaje - muszę jej dokupić zasuwane drzwiczki - ale to jak coś znajdziemy ładnego
Cytat:
Współczuję... Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie z outletem Mango jet różnie, kilka razy wejdę i nic, a raz się zdarzy taka okazja ![]() Cytat:
![]() Ad.2 Dziękuję Dzięki Cytat:
Michał i Leon Cytat:
|
||||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
O 18 byłam przed obiadem
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Raczkowanie
|
Wróciliśmy z tesco - strasznie drogo... nie wiem jak w gazetach napisali, że to najtańszy sklep - herbata, którą kupujemy jest o 3 zł droższa niż np w auchanie... (9,99 a 6,99 to jest spora różnica) i tak na wszystkim... w końcu nic dla dzidzi nie kupiliśmy, bo po 1 za dużo mi się rzeczy podobało, po 2 strasznie drogo (np. komplecik 3-częściowy dla noworodka - 55 zł - śliczny bardzo, ale to chyba przesada...), a po 3 mój małż nie chce zapeszać - co mam go stresować, najwyżej jak później nie będę mogła chodzić po sklepach to za karę on pójdzie...
![]() a na kolację jem frytki (ciiiii), co prawda tak symbolicznie i z dużą ilością sałaty muszę to zjeść, ale i tak mam trochę stracha - trzymajcie kciuki za poziom cukru po godz. od posiłku - musi być max. 120... Dziewczyny, mnie już dziś trochę mniej bolą biodra i kość łonowa - może się porozciągało i już, przynajmniej na jakiś czas będzie ok? mam taką nadzieję... pumas i co z tym magnezem? bo mnie nastraszyłaś... sprawdź proszę, który to był...
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kobietom w ciąży i połogu przysługuje dodatkowo leczenie kanałowe wszystkich zębów (tutaj artykuł) |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah uwielbiam takie pobieranie krwi. Tam gdzie ja chodzę jest jedna niezbyt miła pielęgniarka i niby umie pobierać krew ale zawsze robi to wyjątkowo niedelikatnie Trzymam kciuki za wtorkowe usg ![]() blueberry88 sporo już masz zakupów a i tak najbardziej podoba mi się stanik do karmienia za maly Jejku niby nie jestem głodna ale kebab ![]() Mniam przepis który podałaś wygląda smakowicie ![]() Irmusia81 synek wygląda słodziuchno. A ząbki raczej go nie bolą ![]() Ciuszki bardzo ładne. W sam raz dla małego mężczyzny ![]() Pisałyście o kurtach na wiosnę. Ja jeszcze nie kupuję, zobaczę jaka będzie wiosna. Może nie będzie mi potrzebna - znaczy obchodzę w rozpiętej kurtce z zeszłego roku. Nie chcę kupować zbyt wielu ciuchów. Tym bardziej, że po porodzie chcę schudnąć i raczej nie chcę zbyt długo chodzić w moich ciążowych ciuchach
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie konkretnie do dziewczyn co maja problemy z cerą, jakich kosmetyków uzywacie??
ja juz nie mam pomyslu a tesciowa nas odwiedza i moglaby mi cos przywiezc. wiadomo, ze cera cerze nie równa, ale moze macie jakies KWC ktore mozna uzywac w ciazy?pytalam na biochemii, ale za bardzo nie chca mi odpowiedziec. |
|
|
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja bym chciała
Jak tylko poznam płeć to od razu się do Ciebie zgłoszę Mam nadzieję, że będzie to już w poniedziałek ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to chętnie sama sobie bym dopisała ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vRVdX...eature=related Jakby moje dziecko tak się zachowywało, to by miało karę chyba do końca życia
|
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postanowiłam pójść do kosmetyczki, powiedziałam jej że jestem w ciąży i że trądzik mi się strasznie nasilił. Zaproponowała serie zabiegów z łagodnymi kwasami (bez salicylowego) i już po 1 zabiegu zauważyłam niewielką poprawę. Robi się mniej gul i twarz zaczyna powoli być gładsza. W domu używam tego toniku (10%)samorobionego oraz olejów z róży i pachnotki. Jeszcze nie jest super, ale już lepiej
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zżarłam kawałek ciepłego sernika
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę jutro za mnie od rana kciuki trzymać, o 11 USG połówkowe
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam od teraz
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Już zaciskam
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno A mój Mały się rozbrykał po kolacji i szaleje
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała czuć już dzidziusia
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie, trzymajcie, dziękować będę jutro po jak wszystko będzie ok
![]() słońce to już pewnie kwestia dni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

jakbym mojego widziała
Ciekawe jak to będzie u nas...

w 62 mniej więcej tyle samo - do tego pajace i spodenki - trochę się tego uzbierało już ale wszystko sami kupujemy więc lepiej już powoli niż później wszystko na raz

Jakby moje dziecko tak się zachowywało, to by miało karę chyba do końca życia