Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 21:55   #3301
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez MissMonika Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Gratuluje za dobre wyniki! Modle się zawsze całościowo za wszystkie.
Ja też dzisiaj jestem po badaniu prenatalanym, wszystko książkowo, Bąbel ma 8 cm... no i na 95% to Chłopczyk... koniec z oglądaniem cudnych beżowych płaszczyków od Burberry... ale nie ważne, tak strasznie się cieszę, że jest zdrowy!
jak fajnie wiedzieć; pytałam dziś mojego gina, kiedy będzie można stwierdzić płeć. Odpowiedział "w 40 tygodniu" żartowniś
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś mega doła, beczeć mi sie chce i nic poza tym.
Zaczynam coraz bardziej wszystkiego się bać, tych badań itp.
Na dodatek zaś chłop mnie wpienia..
Iwonka, jak Cię mąż wkurza, to olej go, zajmij się czymś przyjemnym. jak masz możliwość umów się z koleżankami. Nie ma co siedzieć w domu. Ja dziś taką metodę przyjęłam po wczorajszej kłótni z chłopem (w ogóle to już w drugi czw. pod rząd się kłócimy... wrrr)
i to o co się pokłóciliśmy - o wózek dla Bąbla!
kurcze blade, dziad jeden jak chorągiewka na wietrze... niezobowiązująco na razie oglądam wózki (na razie mój faworyt to taco z gondolą, spacerówką, fotelikiem adapterem i innymi dodatkami za ok 1400 zl więc średnia półka). Wczoraj kolega mu powiedział, że on kupił wózek wielofunkcyjny w komisie za 600 zł. wiem, ze można, ale ja chcę nowy, bo:
- zakładam, ze będziemy mieć 2 dzieci więc akurat będzie dla drugiego bobasa
- widzę, jak wyglądają używane wózki (oczywiście można znaleźć perełki, ale te, co ja widziałam, i to jak użytkują je mamy np. moja koleżanka, to za nic nie chcialabym mieć takiego wózka)
- kupując uzywany można natknąć się na bubla (ten kolega kupił chicco niby wszystko cacy, ale okazalo się, jak montowali po kilku miesiacach spacerówkę, że czegoś brakuje - nie zauważyli wcześniej, bo się nie znali - i spacerówkę można zamontować na stałe, przez co nie da się jej złożyć i przewieść, albo się nie będzie trzymać)
no i się wk*** na całego, bo na dziecku oszczędzać nie będę. Tym bardziej, ze to nie zakup na chwilę. Ubranka mogę kupować używane, bo faktycznie na nowe szkoda kasy (szczególnie przy tym 23% podatku) a dzidziuś i tak chwila moment wyrośnie. No i już rozmawialiśmy o tym wózku i o tym, że ma być nowy. A tu wystarczy słowo kolegi i mu się odmienia.... ale twarda ze mnie laska i nie ma szans na przekonanie mnie, bo znajduję więcej minusów tego pomysłu.
Cytat:
Napisane przez 201804160904 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
wreszcie wybieram się na zajęcia z podyplomówki z bhp (już 3 razy nie byłam, bo nie byłam w stanie, ale w ten weekend mam nadzieję dzidź mi pozwoli pójść)

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
A co do jajek - nie można takich na miękko? Ja dziś zjadałam 2.
I wapna tez pic nie można? Bo ja sobie przed ostatnie 2 tyg piłam, gdyż moja alergolog powiedziała abym sobie piła 1 dziennie, bo odstawiłam leki astmatyczne, i aby mi się oskrzela rozkurczały. A wy mówicie, że nie wolno?Hm....
co lekarz to opinia; to może zależy jakie wapno. Te najbardziej popularne teraz (w tych "tulejkach musujące) zawierają aspartam, a on jest szkodliwy nie tylko w ciąży i generalnie powinno się go unikać. z drugiej strony to skandal, żeby taki lek był dopuszczony do użytku. Może 2 tabl. dziennie nie są szkodliwe, nie wiem, ale mimo to wolę nie ryzykować życia malucha.
a z jajkami... teoretycznie tylko w tych na twardo nie ma ryzyka salmonelli... Też mam ochotę na jajko na miękko, ale staram się nie skusić. Chyba, że jajka byłyby ze sprawdzonego źródła. Zresztą to , jak ze wszystkim.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 06:51   #3302
sandra23s
Zadomowienie

dziendoberek!
ja sie obudzilam dzis o 3 calkiem wyspanaale zapewne popoludniu bede nietomna chodzila

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 07:01   #3303
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry. Ja wpadłam się przywitaćzjadłam śniadanko i się pakuje troszke,bo mąż na cały dzień do pracy a ja z małym na cały dzień do mamcii tyle rzeczy musze wziąść hehe.
Miłego,wesołego dnia dziewuszki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 08:33   #3304
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Byłam wczoraj u lekarza z kompletem wyników, powiedział, że wszystko książkowe i był bardzo zadowolony. Skierował mnie na badania prenatalne za trzy tygodnie, ale powiedział, że mam się nie martwić bo to teraz norma. Mam je zrobić w Katowicach u dr Włoch. Jestem w tej chwili w 9 tygodniu Samopoczucie dobre, troszkę mnie mdli i mam owocowo - nabiałowe zachcianki
ja jestem w 11 tygodniu i chcialabym wlasnie do tej pani doktor jechac do Katowic. Ile takie usg prenatalne. Ile takie cos wogole kosztuje?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 08:39   #3305
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny. Takie mam pytanie dla tych które są na luteinie: ile bierzecie tabletek dziennie?Ja 4, wydaje mi się że to dużo. Po dopochwowej gorzej się czuję (wcześniej brałam doustnie). Jaki powinien być prawidłowy poziom progesteronu, zależy od tygodnia ciąży?
Nie mam apetytu. Czuję się dobrze tylko kiedy śpię
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:52   #3306
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonka, jak Cię mąż wkurza, to olej go, zajmij się czymś przyjemnym. jak masz możliwość umów się z koleżankami. Nie ma co siedzieć w domu. Ja dziś taką metodę przyjęłam po wczorajszej kłótni z chłopem (w ogóle to już w drugi czw. pod rząd się kłócimy... wrrr)
kurcze blade, dziad jeden jak chorągiewka na wietrze... niezobowiązująco na razie oglądam wózki (na razie mój faworyt to taco z gondolą, spacerówką, fotelikiem adapterem i innymi dodatkami za ok 1400 zl więc średnia półka). Wczoraj kolega mu powiedział, że on kupił wózek wielofunkcyjny w komisie za 600 zł. wiem, ze można, ale ja chcę nowy, bo:
- widzę, jak wyglądają używane wózki (oczywiście można znaleźć perełki, ale te, co ja widziałam, i to jak użytkują je mamy np. moja koleżanka, to za nic nie chcialabym mieć takiego wózka)
- kupując uzywany można natknąć się na bubla (ten kolega kupił chicco niby wszystko cacy, ale okazalo się, jak montowali po kilku miesiacach spacerówkę, że czegoś brakuje - nie zauważyli wcześniej, bo się nie znali - i spacerówkę można zamontować na stałe, przez co nie da się jej złożyć i przewieść, albo się nie będzie trzymać)
no i się wk*** na całego, bo na dziecku oszczędzać nie będę. Tym bardziej, ze to nie zakup na chwilę. Ubranka mogę kupować używane, bo faktycznie na nowe szkoda kasy (szczególnie przy tym 23% podatku) a dzidziuś i tak chwila moment wyrośnie. No i już rozmawialiśmy o tym wózku i o tym, że ma być nowy. A tu wystarczy słowo kolegi i mu się odmienia.... ale twarda ze mnie laska i nie ma szans na przekonanie mnie, bo znajduję więcej minusów tego pomysłu.
Eh, chciałabym myśleć o czymś przyjemnym ale w moim przypadku nie szło bo mój mąż miał naprawiać jego koleżance z dawnych lat samochód.
Nic by w tym złego nie było gdyby nie to że ona każdemu facetowi do łóżka wchodzi bo tak zarabia.
Nagle po kilkunastu latach sobie o nim przypomniała i mu dupe zawraca a ja tej małpy nie trawie. By se chłopa znalazła ale w jej przypadku to może być trudne bo wygląda beznadziejnie
Na szczęście udało mi sie go przekonać i nie będzie jej robił tego auta

Co do spacerów to mam z głowy bo jestem przykuta do łóżka bo ciągle plamienia więc nie wychodze prawie spod kołdry.
Męczy to leżenie i czucie sie takim do niczego bo nic zrobić nie moge.
Mam nadzieje że to minie w końcu i bede mogła sie potem móc pochwalić brzuszkiem rosnącym
Coraz cieplej sie robi i ja już bym chciała wyjść z domu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:08   #3307
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja jestem w 11 tygodniu i chcialabym wlasnie do tej pani doktor jechac do Katowic. Ile takie usg prenatalne. Ile takie cos wogole kosztuje?
W tym przypadku to koszt 250 zł, ale wiem, że można zrobić i taniej i drożej.
Stary 2012-02-25, 10:30   #3308
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Eh, chciałabym myśleć o czymś przyjemnym ale w moim przypadku nie szło bo mój mąż miał naprawiać jego koleżance z dawnych lat samochód.
Nic by w tym złego nie było gdyby nie to że ona każdemu facetowi do łóżka wchodzi bo tak zarabia.
Nagle po kilkunastu latach sobie o nim przypomniała i mu dupe zawraca a ja tej małpy nie trawie. By se chłopa znalazła ale w jej przypadku to może być trudne bo wygląda beznadziejnie
Na szczęście udało mi sie go przekonać i nie będzie jej robił tego auta

Co do spacerów to mam z głowy bo jestem przykuta do łóżka bo ciągle plamienia więc nie wychodze prawie spod kołdry.
Męczy to leżenie i czucie sie takim do niczego bo nic zrobić nie moge.
Mam nadzieje że to minie w końcu i bede mogła sie potem móc pochwalić brzuszkiem rosnącym
Coraz cieplej sie robi i ja już bym chciała wyjść z domu
Iwonka ja też nie mogę wyjść na dłużej niż pół godz., bo już bym na krawężniku, do żadnego sklepu też nie wejdę, bo śmierdzi, nawet na klatkę schodową mi trudno wyjść, bo jak ktoś smaży jakieś kotleciory, to już jestem ugotowana. Chciałabym wyjść, ale jestem słaba. Dzisiaj robiłam przelew, to 3 razy się pomyliłam przy wpisywaniu nru konta i z czym tu do ludzi
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:40   #3309
Elmiria
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Weekend, to pewnie cichutko tu będzie, akurat jak ja mogę posiedzieć więcej

U mnie wszystko ok, tylko ciągle od południa męczą mnie mdłości i nie wiem, gdzie siebie podziać!!

Idę się wziąż za sprzątanie, obiadek jakiś przyrządzę, myślałam o roladkach z indyka

Ale coś nie mam dziś humoru
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:55   #3310
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chlopczyk!!!! : love:
też chcesz chłopczyka?
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

co lekarz to opinia; to może zależy jakie wapno. Te najbardziej popularne teraz (w tych "tulejkach musujące) zawierają aspartam, a on jest szkodliwy nie tylko w ciąży i generalnie powinno się go unikać. z drugiej strony to skandal, żeby taki lek był dopuszczony do użytku. Może 2 tabl. dziennie nie są szkodliwe, nie wiem, ale mimo to wolę nie ryzykować życia malucha.
a z jajkami... teoretycznie tylko w tych na twardo nie ma ryzyka salmonelli... Też mam ochotę na jajko na miękko, ale staram się nie skusić. Chyba, że jajka byłyby ze sprawdzonego źródła. Zresztą to , jak ze wszystkim.
ja też ostatnio oglądałam wózki to TŻ psioczył na mnie że robimy remont pokoju i tyle rzeczy trzeba wybrać i kupić a ja oglądam nie wiadomo co mi się podoba x-lander xa ale zanim jakikolwiek kupię muszę najpierw im się przyjrzeć na żywo
któraś ma już wybrany wózek?
a co do wapna to nie miałam pojęcia że aspartam szkodzi w ciąży i prawie codziennie wypijam taką tabletkę jakie mogą być skutki spożywania aspartamu?
Stary 2012-02-25, 11:00   #3311
karolluki
Raczkowanie

Cześć Mamusie
Jestem tu nowa, ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona
Jestem w 13 tygodniu ciąży, planowany termin na 31 sierpnia, ale pani doktor mówi że najprawdopodobniej to będzie troszkę później
A tak w ogóle to jestem Karolina, mam 23 lata i to nasz pierwszy dzidziuś
Byłam wczoraj na trzecim już USG i widziałam maluszka, był tak fajnie ułożony że widać było nawet jak ssie kciuk
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciukasy za te z Was które problemy, oby wszystko było dobrze
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:16   #3312
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Iwonka ja też nie mogę wyjść na dłużej niż pół godz., bo już bym na krawężniku, do żadnego sklepu też nie wejdę, bo śmierdzi, nawet na klatkę schodową mi trudno wyjść, bo jak ktoś smaży jakieś kotleciory, to już jestem ugotowana. Chciałabym wyjść, ale jestem słaba. Dzisiaj robiłam przelew, to 3 razy się pomyliłam przy wpisywaniu nru konta i z czym tu do ludzi
Współczuje Tobie i tym co mają mdłości, ja tych dolegliwości akurat nie mam, ale znów mam inne :/
Plecy mnie już bolą od leżenia w ogóle męczą mnie zaparcia i aż mam stres do wc iść żeby te plamienia sie po zaparciach nie rozkręciły znowu.
Nie wiem już co tu jeść czy pić żeby pozbyć sie zaparć

Witam nowe mamusie
Stary 2012-02-25, 12:22   #3313
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje Tobie i tym co mają mdłości, ja tych dolegliwości akurat nie mam, ale znów mam inne :/
Plecy mnie już bolą od leżenia w ogóle męczą mnie zaparcia i aż mam stres do wc iść żeby te plamienia sie po zaparciach nie rozkręciły znowu.
Nie wiem już co tu jeść czy pić żeby pozbyć sie zaparć

Witam nowe mamusie
Iwoncia na mnie działa: czerwona i zielona herbata, kukurydza z puszki i jogurty, kefir. Miałam kilka dni przestoju, że tak powiem ale jak zaczęłam pić znów herbatki to latam po 3 razy dziennie. Spróbuj może i Tobie to pomoże.

Zabieram się za obiadek jakiś i sprzątanie. Póki mi się chce
Stary 2012-02-25, 12:33   #3314
karolluki
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny szczerze Wam współczuje tych niezbyt przyjemnych dolegliwości.
Ja przechodzę ciążę całkowicie bezobjawowo
Nie mam mdłości, nudności ani żadnych innych atrakcji dodatkowych
Mam za to tyle energii że wysprzątałam już dziś cały dom, ugotowałam obiad i muszę sobie znaleźć jakieś nowe zajęcie bo umrę z nudów
Stary 2012-02-25, 12:40   #3315
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Iwoncia na mnie działa: czerwona i zielona herbata, kukurydza z puszki i jogurty, kefir. Miałam kilka dni przestoju, że tak powiem ale jak zaczęłam pić znów herbatki to latam po 3 razy dziennie. Spróbuj może i Tobie to pomoże.

Zabieram się za obiadek jakiś i sprzątanie. Póki mi się chce
Dzięki za rade, na pewno wypróbuje

Karolluki, zazdroszcze że tak dobrze znosisz ciąże i oby tak dalej
Stary 2012-02-25, 13:10   #3316
Enigmama
Raczkowanie

z tą lodówką to ja tak samo robie zatykam nos!
MissMonika oh jakbym chciala chłopczyka
ellena badz dobrej mysli, moze rzeczywiscie do zagniezdzenia doszło pozniej ?
gratuluje dziewczyny pozytywnych wynikow badań prenatalnych
karroluki witamy
sandra piękne maleństwo oh nie mogę sie doczekać mojej poniedzialkowej wizyty

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:13   #3317
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny szczerze Wam współczuje tych niezbyt przyjemnych dolegliwości.
Ja przechodzę ciążę całkowicie bezobjawowo
Nie mam mdłości, nudności ani żadnych innych atrakcji dodatkowych
Mam za to tyle energii że wysprzątałam już dziś cały dom, ugotowałam obiad i muszę sobie znaleźć jakieś nowe zajęcie bo umrę z nudów
Zazdroszczę z całego serca! Ja już mam dość... To samopoczucie odbiera całą radość z ciąży...

Odkryłam coś, co mi wchodzi bez problemu - chleb poligonowy z almy z serkiem almette - od razu przechodzą mdłości

A teraz wsuwam tubkę kakaowego mleka zagęszczonego... mmmm
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:26   #3318
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Ja mam dość na dzisiaj.Urwałm sie z zajęć bo wysiedzieć nie mogłam.Nie wiem czy jutro dotre.Echh.Denerwuje się środową wizyta i moje myśli sprowadzają się tylko w kierunku dzidzi
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:29   #3319
maggie123
Zakorzenienie

dzieńdoberek
właśnie wróciłam z zajęć. W drodze autobusem do myślałam, że od tego dziwnego zapachu w autobusie... dlatego postanowiłam sie przespaccerować w drodze powrotnej. Gdyby nie ten wiatr, byłoby ciepło i przyjemnie... strasznie się zmęczyłam. Jednak pół godziny spaceru i wejście na 4 piętro może człowieka wykończyć...
Cytat:
Jestem w 13 tygodniu ciąży, planowany termin na 31 sierpnia, ale pani doktor mówi że najprawdopodobniej to będzie troszkę później
Witak Karolinka
na wczorajszym usg wyszedł mi tp również na 31.08. dziś 13t1d zatem zaczynamy II trymestr

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:06   #3320
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
W tym przypadku to koszt 250 zł, ale wiem, że można zrobić i taniej i drożej.
a kiedy najlepiej robic takie badania?

Mam pytanie do Was dziewczyny. Na poczatku ciazy bolaly mnie jajniki (no dol brzucha jak na okres) a potem sie to uspokoilo ale dzis znowu sie pojawily a mam 11 tydzien juz. Myslicie ze pod koniec 1 trymestru jest to jeszcze normalne czy to moglo byc z tego ze dzis troche popracowalam w domu tzn.umylam lodowke i odkurzylam

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

a co do wozka to podoba mi sie ten
http://allegro.pl/darex-lancer-wozek...151267820.html
nie jest drogi i wydaje mi sie konkretny i ma ciekawy dizajn
Stary 2012-02-25, 14:13   #3321
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Witak Karolinka
na wczorajszym usg wyszedł mi tp również na 31.08. dziś 13t1d zatem zaczynamy II trymestr

Czyli jedna trzecia ciąży już za nami
Może będziemy się rozpakowywać tego samego dnia

Edytowane przez karolluki
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:18
Stary 2012-02-25, 14:29   #3322
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
też chcesz chłopczyka?
Przed ciążą baaardzoo chciałam

Cytat:
Cześć Mamusie
Jestem tu nowa, ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona
A tak w ogóle to jestem Karolina, mam 23 lata i to nasz pierwszy dzidziuś
Byłam wczoraj na trzecim już USG i widziałam maluszka, był tak fajnie ułożony że widać było nawet jak ssie kciuk
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciukasy za te z Was które problemy, oby wszystko było dobrze
Witam

Iwoncia - mi zaparcia już minęły na szczęście!
ale ja sama jadłam otręby z naturalnym jogurtem oraz piłam 1,5l wody niegazowanej dziennie. i pomagało

My już po dzisiejszej wizycie Wszystko w jak najlepszym porządku Doktorek cieszył się, że mimo przeziębienia grzybicy nie ma . Badania genetyczne zrobił w cenie wizyty, z czego bardzo zadowolona jestem . Wszystko wyszło tak jak powinno. Prawdopodobieństwo minimalne. Powiedział też, żeeeee.. najprawdopodobniej to chłopczyk .

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a kiedy najlepiej robic takie badania?

Mam pytanie do Was dziewczyny. Na poczatku ciazy bolaly mnie jajniki (no dol brzucha jak na okres) a potem sie to uspokoilo ale dzis znowu sie pojawily a mam 11 tydzien juz. Myslicie ze pod koniec 1 trymestru jest to jeszcze normalne czy to moglo byc z tego ze dzis troche popracowalam w domu tzn.umylam lodowke i odkurzylam
Mysle, ze nie ma co panikowac Jezeli nie mina do jutra to wtedy mozna sie glowic dlaczego tak dlugo sa Ale mysle, ze to normalne
Stary 2012-02-25, 14:31   #3323
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Przed ciążą baaardzoo chciałam
ja też, ciekawe jak nam wyszło
Stary 2012-02-25, 15:29   #3324
zielona1911
Zakorzenienie

colds to sie ciesze,bo one nie sa jakies wyjatkowo bolesne,bo prostu nieprzyjemne. W poniedzialek zreszta mam wizyte u gina
Stary 2012-02-25, 15:35   #3325
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja też, ciekawe jak nam wyszło
No ja dzisiaj w trakcie USG usłyszałam, że Fasolinka ma fujarke .
Nawet specjalnie dla TŻa Doktorek zrobil zdjecie fujareczki
Stary 2012-02-25, 15:43   #3326
201804160904
Konto usunięte

Treść usunięta
201804160904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:38   #3327
tamlin111
Zakorzenienie

APELACJA!!!
Jagoda zrób coś z tym pierwszym postem plizzzzzzzzzz.
Inne wątki mają takie ładne, z przydatnymi rzeczami, linkami. A u nas? Link do zupy i książki.
Fajną stronę znalazłam z różnymi kalkulatorami, na pewno nie jedna z nas skorzysta:
http://www.ciazowy.pl/
W ogóle fajna stronka. Objawy porodu, po porodzie, opieka nad maluchem.
Taki powinien być pierwszy post.
Moim zdaniem oczywiście.
Stary 2012-02-25, 16:44   #3328
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
APELACJA!!!
Jagoda zrób coś z tym pierwszym postem plizzzzzzzzzz.
Inne wątki mają takie ładne, z przydatnymi rzeczami, linkami. A u nas? Link do zupy i książki.
Fajną stronę znalazłam z różnymi kalkulatorami, na pewno nie jedna z nas skorzysta:
http://www.ciazowy.pl/
W ogóle fajna stronka. Objawy porodu, po porodzie, opieka nad maluchem.
Taki powinien być pierwszy post.
Moim zdaniem oczywiście.
Właśnie teraz miałam pisać to samo.Mamy że tak powiem prosto z mostu żalową pierwszą strone.Przeglądałam własnie inne wątki mamusiowe i mają tak fajnie te pierwsze strony a my co gorsze czy jak...W ogóle lepiej by było zeby następnym razem tą pierwszą strone robił ktoś kto się częściej udziela i to nie jest z mojej strony nic osobistego.Po prostu tak będzie sprawniej
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:47   #3329
tamlin111
Zakorzenienie

No dokładnie. Też przeglądam inne wątki i te pierwsze posty są super, dają multum przydatnych informacji na każdym etapie ciąży, a u nas... Brak słów po prostu.
Stary 2012-02-25, 17:37   #3330
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jeeeezu wreszcie zaparć sie pozbyłam.
Ostatnio miałam duuuuużą chęciawke na coś podobnego do nutelli ale pod inną nazwą i chyba mnie to zakorkowało :P
Wcinam jogurty, owoce, wody pije butelkami ale chwilowo nie podziałało - do teraz
Dziękuje wszystkim za pomocne rady

Co do płci maluszka to już bym chciała wiedzieć kto tam we mnie fika
Zawsze przed ciążą chciałam dziewczynke ale teraz mam przeczucie, że to będzie chłopczyk.
Oczywiście nie jest to dla mnie ważne bo najważniejsze żeby było dzidzi zdrowe w pełni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości